Harald Bjerke nummer to i Ålesund Nyttårsmaraton, Isabel Aarnes vant kvinneklassen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Des 2022

Harald Bjerke (bildet) ble nummer to totalt , mens Isabel Aarnes vant kvinneklassen i Ålesund Nyttårsmaraton onsdag i romjula. Det var vinterlige forhold og nullføre. Totalt var det 30 deltakere på maraton.

  • Harald løp på 2:56:37, og var 57 sekunder fra seieren.
  • Isabel vant altså kvinneklassen, hun løp på 4:13:22
  • Vibeke Bergsletten - som meldte seg inn rett før jul - fulgte opp med 3. plass på 4:45:58 - ny pers med 12 minutter.

Isabel, the winner!!

Vibeke mot mål ved Moa.

Vibeke med pokalen for 3. plass.

Alle resultater

Kondis.no: Ålesund Nyttårsmaraton på vinterføre




Ni løpere fra klubben fullførte Löplabbets Ribbemaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Des 2022

Ni av 47 deltakere i Löplabbets Ribbemaraton 3. juledag var fra klubben. Dette er et løp med sosial profil der det viktigste er å delta - og helst fullføre. På bildet ser vi pulja til Asgeir Hjorthaug på en matstasjon underveis.


Kondis.no: 45 fullførte Löplabbets Ribbemaraton

Like før start kl 10:00. Vi ser Siri særmest fotografen.


Noen tyvstartet" kl 09:00. Vi ser bl.a. Runar midt i feltet.

 DISSE VAR MED FRA KLUBBEN:

FornavnEtternavnTid
AsgeirHjorthaug4:21:56
JeanetteSOLVANG5:11:00
LarsMøller4:46:01
LavranThorstensen4:01:00
Lise LysfjordPettersen7:16:34
NinetteBanoun3:59:59
RunarThorstensen5:45:00
SiriBergfald5:11:00
Unni Bente NorangsholHaugen7:16:34





Kontingentkrav for 2023 er sendt ut: Alle som betaler før 1. februar er med i medlemslotteriet

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Des 2022

I dag har vi sendt ut krav om medlemskontingent for 2023*.  Noen har betalt sent i 2022 og får ikke nytt krav nå, men er med i medlemslotteriet som omfatter alle som betaler kontingenten innen 1. februar 2023.

MEDLEMSLOTTERIET:


Det blir 10 fine premier i år også, men pga nylig sponsorendringer er det foreløpig ikke avklart hva premiene blir. Det blir senest kunngjort når vi foretar trekningen.

 

*Dette inkluderer 14 medlemmer som ikke har betalt for 2022 og ikke meldt om utmelding. Disse vil bli strøket som medlemmer om ca 2 måneder om de ikke betaler kontingenten.




Nytt medlem: Lene Krogvold Jonasson

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Des 2022

Lene Krogvold Jonasson (46) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Hun har lenge drømt om å bli ultraløper, og i år skjedde det - i Colorado. Bildet er fra Desert RATS 50k i Fruita i Colorado 2022.

Lene om seg selv:

Løp mitt første og hittil eneste ultraløp (50 km) i Colorado etter å ha vært med i sesong 11 av podcasten Becoming Ultra, som jeg skrev litt om i Ultrarunning Magazine: BECOMING AN ULTRARUNNER

Det ga absolutt mersmak, og i 2023 håper jeg å løpe enda lengre!

Lene Jonasson at the Børvasstindan Classic trail run in Norway. Photo courtesy Lene Jonasson.




Nytt medlem: Anita Sletten

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Des 2022

Anita Sletten (42) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Anita har vi blant annet sett i Romeriksåsen på langs to ganger, og i mai var hun med noen av oss på testløping i Ecotrail-løypa.

Anita om seg selv:

Jeg begynte å løpe våren 2020 da treningssentrene stengte ned. Løper aller mest på sti i Østmarka (se de to øverste bildene), året rundt. Først og fremst ser jeg på løpingen som en turinteresse hvor jeg gjerne har en markastue som mål på langturene. Har blitt et lite prosjekt å løpe alle blåstier på Østmarkakartet, nå mangler kun noen få km.

Debuterte på min første ultradistanse høsten 2020 under Hinderskogen Backyard. Siden har det blitt en Hagemann 24-timers og 6 ultraløp inkludert RPLx2. Saksumdal Ultra ble siste løpet i høst, kan varmt anbefales. 

Naturopplevelser, lufting av hode og en god løpevenninne er det som motiverer meg aller mest. I august løp vi fra hytte til hytte over Hardangervidda, ny tur er under planlegging.

Litt skummelt å stille på løp alene, har lyst til å prøve meg på Nøsen i juni og håper jeg kan mingle litt med noen gule og sortkledde. 

Anita 10 km ut i årets RPL50 . Hun kom på 15. plass i kvinneklassen. (Foto: Håkon Rekstad)

Anita på fjelltur...




Foss Sport er klubbens nye hovedsponsor

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Des 2022

Foss Sport er klubbens nye hovedsponsor fra 1. januar 2023
Nettbutikken: www.foss-sport.no

Romerike Ultraløperklubb og Foss Sport har inngå et forpliktende samarbeid med sikte på klubbavtale i butikk og nettbutikk. Partene har som målsetning at Romerike Ultraløperklubb sine medlemmer skal kunne få personlig service og følelse av trygghet på valg av riktig utstyr.

Foss Sport holder til i Strømsveien 55 på Strømmen. Foss Sport er butikken for deg som er aktiv konkurranse løper, aktiv mosjonist eller turgåer innenfor løp, langrenn og sykkel. Vi er en aktiv og serviceinnstilt gjeng, som har som mål å gi deg som kunde hjelp til å finne riktig utstyr i forhold dine ambisjoner og ønsker.  Vi har alle drevet aktivt innenfor ski, løp og/eller sykkel, både på internasjonalt og nasjonalt nivå, og har gode kunnskaper innenfor disse fagfeltene. Foss sport har eget verksted for både ski og sykkel og støper såler til alle typer sko.

Medlemsrabatter fra 22. desember

Foss sport gir medlemmene gode rabatter som dere vil finne oversikt over på hjemmesiden vår. Ved handel i nettbutikken oppnår dere fri frakt ved handel over 1000 kroner (inkl klubbtøy). Ved handel i butikken må dere huske å si fra at dere er medlemmer i Romerike Ultraløperklubb.

Les mer om avtalen og se rabatter og rabattkode her: https://www.romerikeultra.no/p/19062/medlemsfordeler

I samarbeid med Foss Sport vil også Altra være med videre som en av våre sponsorer, og begge vil bidra med premiering både i forbindelse med våre løp og i interne sammenhenger. Vi satser også på samarbeid om klubbtreff og annet.

Klubbtøy fra ca 1.mars

I tillegg til butikkens ordinære vareutvalg vil du fra våren 2023 kunne handle klubbens løpstøy både fysisk i butikken og i nettbutikken. Du kan altså komme innom og prøve tøy dersom du er usikker på størrelse, eller bestille enkelt via nettbutikken. Det er kundeparkering foran butikken (innkjøring fra Støperiveien, se kart på nettsiden). Handel direkte via Trimtex eller via klubbens representant utgår.

Løpstøy med de nye sponsorlogoene vil være i butikken fra ca 1. mars – og løpstøyet vil fortsatt være kraftig subsidiert og tilgjengelig året rundt.




Nytt medlem: Svein Roger Fossum

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Des 2022

Svein Roger Fossum (56) fra Våle i Tønsberg kommune har meldt seg inn i klubben. I korte løp vil han fortsatt konkurrere for det lokale fleridrettslaget IL Ivrig. (Privat foto)

Svein Roger før start på Oslofjorden Rundt 45 km sist sommer. (Privat foto)

Mye har endret seg for Svein Roger på et drøyt år, og Jarlsberg Avis hadde denne saken om han tidligere i år: Svein Roger (55) kjempet mot angsten i 28 år. Maratonløp i Holmestrand var med på å endre livet hans

VG hadde et tilsvarende oppslag i juli, og nå som angsten er et tilbakelagt stadie kan han trene videre mot nye mål på distanser fra halvmaraton til lange ultraløp. 

Han er allerede påmeldt til flere løp i 2023, bl.a.; Holmestrand Maraton, Ecotrail 80 km, Romeriksåsen på langs (den startplasssen vant han nylig på facebookgruppa Løpeprat) og Oslo Maraton.

Svein Roger på Vikerfjell Challenge. (Privat foto)




Frode Lein nominert til Årets Eventyrer 2022

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Des 2022

Frode Lein gjenopptok løpinga i 2012 - og meldte seg inn i klubben samme året. At han 10 år senere skulle bli nominert til Årets Eventyrer hadde han nok ikke trodd den gangen, men det er han altså.

Han er en av åtte nominerte til tittelen «Årets Eventyrer 2022» - og blant de øvrige nominerte finner vi Kristin Harila og Erik Bertrand Larsen som kanskje de mest kjente. Avstemningen foregår på nettet, og vinneren utropes på «Eventyraften» i Chateau Neuf 27. januar.

Nedenfor er omtalen vi delte med kondis.no tidligere i dag:

Ultraløper nominert til «Årets Eventyrer 2022»

I fjor var det Teresie Hommersand som ble kåret til Årets Eventyrer, etter fire år "Alene på sykkel fra sydspissen av Afrika til nordspissen av Europa". Nå er nye 8 eventyrere nominert til tittelen "Årets Eventyrer" - og en av dem er ultraløper Frode Lein fra Hakadal. 

De fleste av Frodes ultraløp er ev den mer ekstreme sorten - nesten som ekspedisjoner - og vi tror absolutt at han har mulighet til å bli kåret som Årets Eventyrer 2022. Blant de øvrige nominerte finner vi Kristin Harila og Erik Bertrand Larsen som kanskje de mest kjente. Avstemningen foregår på nettet, og vinneren utropes på «Eventyraften» i Chateau Neuf 27. januar.

Årets Eventyrer / Eventyraften hjemmeside
Stem HER   

Frode Lein.jpg
Frode Lein. (Foto: Maharaja ultra Marathon / Daniele Frediani)

I forbindelse med nominasjonen svarer Frode blant annet på:
- Hva er noe av det viktigste du har lært om deg selv etter at du startet med ultraløping?

– Jeg har lært at jeg kan. At jeg får det til det jeg vil. Jeg er så heldig som har en frisk kropp, som er mer eller mindre skadefri og som responderer på trening. Og at gjennom variert og kontinuerlig trening og med god planlegging, så kan jeg gjøre det som kan oppleves som umulig eller svært vanskelig, mulig.

Hele intervjuet/nominasjonen leser du her:
Frode Lein – Evighetsmaskinen  

Frode søker risiko i eventyrene sine, men jobber også med risikohåndtering i hverdagen som sikkerhetssjef i NAV IT. Du kan lese om eventyrene hans på https://exploringthelimits.com

Frode i Jungle Ultra, Amazonas 2019. (Arrangørfoto)

Fra 110 kilo til evighetsmaskin
Bakgrunnen er ikke ulik mange andre ultraløpere og eventyrere:

- Å springe tok eg opp at i vaksen alder når vekta hadde bikka 110 kilo. Eg ønskte å ha ein sunnare livsstil, betre sjølvkjensle og få eit energioverskot som skulle smitte over på omgivnadene mine. Alt eg trengde for å springe var eit par gode sko og å være i naturen har alltid vore ei tiltrekkingskraft som ga meg ei indre ro.
Med ein arbeidssituasjon der alt hastar av garde og eg tidvis flyt over til å fungere meir enn å leve –begynte eg å ta pausar. Dette er pausar som bryt opp den daglege rytmen med utfordrande eventyr som mål., sier Frode som opprinnelig kommer fra Valderøya utenfor Ålesund – og det høres godt på dialekten ennå.

Mer om Frode:


De fleste av eventyrene til Frode har vi skrevet om på Kondis, bl.a. disse:

Video fra Yukon:

Av «vanlige» ultraløp har Frode blant annet vunnet Oslofjorden Rundt 175 kilometer i 2015, bare tre år etter at han tok opp løpingen og meldte seg inn i Romerike Ultraløperklubb.

Nye eventyr:
I år skal Frode og kjæresten Liss Johansen (samme klubb) på nye eventyr, blant annet et nonstop vinterløp på 400 km i Yukon og 250km høyt oppe i Tianfjellene til sommeren.

Liss og Frode på The Highland Ultra – Knoydart, et tredagers etappeløp i Skottland der de vant  teamklassen. (Foto: The Highland Ultra




Nytt medlem: Vibeke Bergsletten

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Des 2022

Vibeke Bergsletten (45) fra Svinndal i Våler kommune har meldt seg inn i klubben. Hun løp sin første konkurranse i april 2022, og imponerte med nesten 150 kilometer på Bislett i november. Bildet er fra årets Bislett 24-timers. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

En ekte ultraløper!!
Men, det var så vidt hun kom til start. Hun løp Fredrikstad Maraton en måned tidligere, i hyggelig selskap med klubbens Runar Thorstensen, og fikk lyst til å se hvor langt hun kunne komme på Bislett. Hun fikk kjøpt et startnummer og ble registrert som deltaker 2 minutter før fristen utløp!


HVEM ER JEG: Vibeke Bergsletten
Er ei impulsiv, konkurransepreget og friluftsglad dame bosatt I Østfold/Viken. Trives best I hverdagen med litt krevende personlige utfordringer, enkelt friluftsliv og en energisk fritid sammen med vår hund og min aktive mann.

Er en utpreget uteperson, og liker godt aktiviteter som gåturer, skogsturer, bålkos, jogging, kano, turskøyter, isbading, sykkelturer, bilturer og generell overnatting ute gjennom hele året,

Opplevde enorm løpeglede, fikk møte fantastiske mennesker og kjente en utrolig mestring I min aller første løpekonkuranse i halvmaraton i Fredrikstad april 2022. Og har I løpet av en intens periode av høsten 2022 også kunne komme i mål på 6 halvmaraton, et 20 km løp og en helmaraton.

Søndag 27 november opplevde jeg det aller største, å kunne gå ut av Bislett stadion som en ekte ultraløper med 148.8 kilometer I joggeskoa på 24 timer.

Min livs mest magiske og fantastiske eventyr, var bryllupsreisen vår sommeren 2022 med sykkeltur fra Nordkapp til Lindesnes. En uforglemmelig og krevende tur, med 310 mil og 40 dager på sykkelsete.

Jeg synes uteaktivitet og løping er utrolig moro, og ønsker å kunne fortsette utfordre meg selv I forhold til hva jeg har lyst til, beina mestrer og hode takler....…. og i tillegg så blir jeg nok litt ekstra motivert av å få startnummer på brystet og motta kule deltakermedaljer.

(Er allerede påmeldt flere løp fremover, og gleder meg masse...)

Fra halvmaraton i Ørsjødilten

Vibeke på Jessheim Vintermaraton, halvmaraton.

Eventyrreisen er over. 40 dager på sykkel sammen med ektemannen, fra Nordkapp til Lindesnes.
Målgang 21. juli.




Svein-Erik Bakke løp West Coast Challenge (NL) - 62 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Des 2022

Svein-Erik Bakke har vært i Nederland og feiret bursdag med å løpe 62-kilometeren i strandløpet (!) West Coast Challenge. Løpet har også en lengre distanse på 130 km.

Svein-Erik løp inn til 6. plass i solo-klassen "Halfway Challenge solo" på 5:25:40. En sterk tid i sanden, som tilsvarer 69 km på 6-timers!

West Coast Challenge har forøvrig et interessant konsept for parløp i tillegg til soloklassene. I parklassene må én av deltakerne løpe, mens den andre sykler ved siden av, og de bytter på akkurat når de vil, f.eks hver 5 km.

Løpets hjemmeside

Alle resultater

Bilder fra årets løp

Svein-Eriks beskrivelse på facebook:
- Tusen takk for alle hyggelige bursdagshilsener i de ulike kanalene. Takk for at dere tok dere tid til å sende noen ord og tanker. Hver og en hilsen varmet.

Torunn spurte meg for et par uker siden hva jeg hadde lyst til å gjøre på bursdagen. Løpe Nederlands hardeste strandløp svarte jeg. Så da endte vi opp her nede. Føringen fra Torunn var å komme i mål i Den Helder slik at vi rakk kveldstoget tilbake til Amsterdam og bursdagsmiddagen hun hadde planlagt.
West Coast Challenge er et ultraløp hvor hele løpet går nede på stranden, kysten opp i Nederland, arrangert av KNMR - det Kongelige Nederlandske Redningsselskapet. En utrolig hyggelig og proff arrangør. Følte meg virkelig velkommen. Takk til Raimond Schikhof og Walter Pennekamp for helt utsøkt mottakelse/service. 
Løpet gjennomføres som duoer (løp/sykkel) hvor duoene veksler på å løpe og sykle, som det passer duoen. La merke til at de fleste byttet hver 5-6 km. Syklisten har da alt utstyret mens løperen løper fritt. De lar også sololøpere stille til start, men de har de samme cutoffidene som duoene og må løpe med alt utstyret. Dog kan du som sololøper ha egen sykkelstøtte/pacer/support. 
Jeg stilte med sekken min og løp uten support, men mange av sololøperene hadde egen support, pacer og sykkelstøtte. Arrangøren sa på «spøk» til meg før start at dette kommer du ikke til å ville gjøre igjen når du kommer i mål for dette er blytungt.

Et virkelig flott løp. Strendene i Nederland er jo bare helt nydelige. For et flott lys. Det var som å løpe i et maleri hele veien. Legger ved noen arrangørbilder fra tidligere år. 
Dagens beste opplevelse var da «alle» sang bursdagssangen for meg ved redningsstasjonen på stranden utenfor i Petten. Det varmet et ung mann veldig.
Skal ikke legge skjul på at det var litt småkaldt og blåste mye, men helt fine forhold, og jeg kom meg til mål. Torunn frøs nok mye mer enn meg. Hun var gjennomkald når jeg kom i mål. For meg var det bare vondt i hamstringen, enkelt og greit. Hadde ikke løpt på en uke pga. hamstring, men fysioen ga meg grønt lys hvis jeg stolte på kroppen min, ikke pushet hardt og tålte smertene i hamstringen. Som sagt, så gjort. Vondt var det, hele veien, men jeg ville og skulle til mål. Mitt første ultraløp på strand er boks. Det er jeg ganske happy med. Kan bekrefte at et ultraløp på sand er litt tungt. 
Dermed holder jeg fortsatt lovnaden til min yngste datter om å holde meg i god form. At jeg lignet mer og mer på et dieseltog småhaltende der nede i vannkanten får så være. Ungene kaller meg titt og ofte «gal», men tror de er litt glad i og stolt av meg også.
Vi avsluttet dagen med en nydelig bursdagsmiddag i Amsterdam. Uansett, takk nok en gang. En riktig god førjulstid ønskes alle.





Magnus Thorud løp 210 km - Lisa Amundsson løp 168 km - i Personliga Rekordens Tävling

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Des 2022

Magnus Thorud satset på både pers og automatisk Spartathlonkvalifisering når han sist helg løp Personliga Rekordens Tävling i Tipshallen i Växjø.

Persen er 215,467 km, mens Spartathlonkravet er 225 km. Med 210,771 km kom han på 2. plass i herreklassen, men manglet litt på de andre målene. Han fikk også tjejdeng av to løpere, men likevel et veldig bra resultat!

Alle bildene er hentet fra Magnus' fb-side.

Oppdatert 15.12.:
Lisa Amundsson (62) var klart beste kvinne i aldersklassen sin - også best av alle kvinner over 45 år, og nummer 7 av 39 kvinner totalt. Hun løpen noen små kilometer kortere enn på Bislett - men det ble imponerende 168,318 km likevel.

- Denna veckan startade jag med lite lätt  "fotgymnastik" riktigt skönt efter helgens "långpass"  PRT 24h i Växjö distansen blev 168,318 km. Väldigt trevligt arrangemang med glada löpare, funktionärer och en publik som "lyfte" fram löparna . Nu blir det bara vila inga fler tävlingar iår .


Kanskje skuffet? Nei, ingen grunn til det...

Magnus skriver på facebook:

- PRT Växjö! Målet var 225 km og AQ til Spartathlon. Det gikk ikke helt slik. Men Ranveig Hansen lærte meg betydningen av å grave dypt ned i kjelleren og da gikk det sånn dugelig greit allikevel. Mitt nest beste 24-timers og 210 km. Tusen takk for laget Ranveig

- Og takk til Bjørn Tore Kronen Taranger som hjalp meg med en startplass. Takker også Daniel Westergren for et supert arrangement helt på høyde med Bislett (de spilte Främling bare en gang. Lite tips til festkomiteen på Bislett)!🇸🇪

To uker tidligere skulle Magnus løpt Bislett 24-timers, men slik gikk det ikke:
- En perfekt timet forkjølelse setter punktum for 2022 sesongen. Bislett må derfor gå uten meg for første gang siden jeg begynte å løpe ultra i 2015. Vemodig, men null poeng i å starte når kroppen har annet å jobbe med. 

Men, heldigvis fikk han en annen mulighet...

Alle resultater

Løpets hjemmeside (lite oppdatert)

Facebook






Nytt medlem: Hans Matthias Hild

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Des 2022

Hans Matthias Hild (56) fra Hakadal har meldt seg inn i klubben. På bildet ser vi en glad løper som har fullført sitt første ultraløp, på årets RPL50. (Foto: Håkon Rekstad)

Hans om seg selv:

Jeg er opprinnelig fra Frankfurt i Tyskland men bodde mange år i England hvor jeg gjennomførte maraton og ironman triatlon. Nå, i godt voksen alder sier kroppen «nei» til svømming og sykling, og det som er igjen er den udødelige løpegleden jeg har hatt gjennom alle årene. Etter en kompis fortalte meg om Romeriksåsen på langs ble jeg med på min første ultramaraton i år. Det var en fantastisk opplevelse med utrolig hyggelige mennesker.

Hans i Frankurt Marathon i oktober.


Enda et målbilde av Hans i RPL (foto: Håkon Rekstad)




Isabel og Tore løp Magni Maraton 10. desember

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Des 2022

Magni Maraton - et løp i Cannonballkategorien - arrangeres hver måned i Trondheim , et miniarrangement hvor det gjerne er fra 1-10 deltakere på maratondistansen - og spesielt godt likt av maratonsamlere.

I desemberløpet (10.12.) var to av tre deltakere fra klubben: Tore Mortensen i herreklassen og Isabel Aarnes i kvinneklassen.

Isabel: Maraton nr 70 i 14 minusgrader. Maraton nr 25 i 2022 og definitivt det kaldeste jeg har løpt. Magni maraton ble en kald affære, måtte innom Kiwi flere ganger for i tine meg opp, så det tok sin tid, men kom i mål i dag også. "Bare" 30 igjen til januar 2024 (100 maraton). Dagens tid: 4:58-


Resultater komplett for de 75 arrangerte Magni Maraton hittil.

Resultat

2022-12-10: Magni Maraton nr. 75





Maraton kvinner
1Isabel Aarnes
Romerike Ultraløperklubb
4:58:57diplom
Maraton menn
1Tore Mortensen
Romerike Ultraløperklubb
3:53:47diplom





Arild Bjarkø suveren vinner i M60 på Maxi Race Madeira 55 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Des 2022

Som mange ganger før var det ingen i aldersklassen som kunne hamle opp med Arild Bjarkø i et tøft terrengultraløp. Denne gangen gjelder det 55 kilometeren i Maxi Race Madeira 3. desember.

Med tiden 10:23:21 var han over 2 timer foran neste mann i M60, og på en imponerende 16. plass av 40 herrer totalt.

- Maxirace Madeira. Artig lokalt løp på tampen av året. 58 km, 3800 hm, tid 10 t 23 min. Madeira er magisk! Denne løypa var på nordsida av øya og enda mer teknisk enn MIUT. Dropfoten begynner å bli bedre. Tør å løpe bedre nedover. Det hadde regna 3 dager i forveien så det ble sklier nedover med lauv og gjørme, oppsummerer Arild.

I april ble Arild nummer 3 i M60 på 85 km i det mye større MIUT (Maderia Islabd Ultra-Trail).

Bildene er fra Arilds fb-side.

Løypa: https://tracedetrail.fr/fr/trace/trace/202673 

Alle resultater

Løpets facebookside med mange bilder

Arild på topp i M60

Snart jul...

Madeira er kupert!




Bli med på klubbens 10x10 nisseutfordring i jula

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Des 2022

Vi hadde stor suksess med flere virtuelle klubbutfordringer forrige vinter, så nå kommer første av tre utfordringer denne vinteren: Romerike Ultra 10x10 Nisseutfordring 23.12. - 01.01.        

ROMERIKE ULTRA 10X10 NISSEUTFORDRING

10x10 KM 23. DESEMBER - 1. JANUAR

Vi hadde stor suksess med flere virtuelle klubbutfordringer forrige vinter, så nå kommer første av tre utfordringer denne vinteren: Romerike Ultra 10x10 Nisseutfordring 23.12. - 01.01.

Du skal altså løpe 10 km (minst) på 10 dager fra lille julaften til 1. nyttårsdag.

  • Dette er ingen superultrautfordring, men jula er jo travel for mange.
  • 10 km daglig er en tross alt overkommelig distanse for oss alle.
  • Ved vanskelig logistikk kan 10 km rett før og rett etter midnatt være en bra to-dagers løsning.
  • Du kan også dele opp dagens 10 km i flere turer.
  • Du kan løpe eller gå, og skigåing godskrives 50%.
  • Dokumentasjon; bilde av klokke, app eller tredemølledisplay som viser distanse og dato: 
    • Legges i kommentarfeltet til Nisseutfordringen på klubbens treningsside på facebook. 
    • Direkte link til registrering
    • Legg gjerne med bilde og en beskrivelse av turen.
    • Hvis du ikke er på facebook, send dokumentasjon til olav@samgla.no
  • PÅMELDING skjer ved at du legger inn den første av 10 løpeturer på facebooksiden.


Premie til alle som dokumenterer at de har løpt 10x10 km:

KLUBBTØY - BUFF - ICEBUGS

  • 10 stk trekkes ut - og kan velge plagg fra klubbens løpstøy:
    • Gjelder plagg på lager den dagen premie bestilles, med forbehold om feil i lista
    • Dette er tøy med dagens logosett*
    • *Vinteren 2023 kommer tilsvarende løpstøy med andre logoer
  • Alle øvrige mottar klubbens buff.
  • Icebugs løpesko med pigg tilfaller den kvinne og mann som laster opp det fineste løpejulebildet i forbindelse med innrapporteringen på facebook. Klubbens styre er jury.


RESULTATER:

Resultater og bilder legges ut på klubbens hjemmeside og på undersiden Aktiviteter/Trening… etter at konkurransen er avsluttet.
www.romerikeultra.no/p/19050/trening


NB: I påskekonkurransen vår lovet vi klubbens nye løpscaps til alle som løp 100 miles eller lenger. 
Capsen kommer!!! 
Men, det har tatt lang tid med produksjonen fordi de to første vareprøvene ikke ble godkjent...




Øivind Christian Thuen løp Valencia Maraton på 2:46:04

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Des 2022

Øivind Christian Thuen løp sist helg Maratón Valencia Trinidad Alfonso på sterke 2:46:04. (Arrangørfoto)

Den sterke tiden holdt likevel "bare" til 1631. plass totalt - for Valencia trekker til seg enormt mange eliteløpere og supermosjonister. Eksempelvis løp 135 av ca 350 norske under 3 timer!!

Også Andreas Gossner deltok, og løp under 3 timer selv om han var forkjølet. Tiden ble 2:57:37.

Andreas-video

Kondis: Mange norske løpere med gode prestasjoner i Valencia Marathon




Maratondronning Isabel løp sin 24. maraton i 2022 i Hans-Jacobs minneløp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Des 2022

Hans-Jacobs minneløp lørdag 3.12. var det 6. og siste løpet i Maratonkarusellen 2022 - og en av mange som fikk pokal for å ha deltatt i fem av løpene var Isabel Aarnes.

Dette var samtidig hennes 69. maratonløp totalt og 24. bare i år. I tillegg har hun løpt 5 ultraløp.

I Bergen løp Isabel på 4:01:52 som ga 4. plass i kvinneklassen. Sven-Inge Bergheim fulgte opp med 32. plass i herreklassen på 4:37:38

Kondis.no: Tor-Aanen Kallekleiv tok løyperekorden i Maratonkarusellen

Isabel og Sve-Inge etter fullført maratonkarusell. (Privat foto)




Line og Peter løp lengst av våre 28 deltakere på Bislett 24-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Nov 2022

Line Caliskaner imponerte med jevn og flott løping på Bislett 24-timers, og ble vår beste løper på 5. plass totalt og 3. plass i kvinneklassen. 220,509 km var ikke langt fra VM-kravet, men i alle fall godt over 213 km som gir henne automatisk startplass på neste års Spartathlon. (Foto: Samuel Hafsahl)

Best av herreløperne våre ble Peter Jensen på 7. plass totalt og 4. plass i herreklassen med 210,474 km. (Foto nedenfor: Samuel Hafsahl)

Hele 28 av 147 startende var fra klubben, noen rutinerte, noen debutanter - og sammen med et 50-talls arrangører og mange supportere var vi nok totalt 100+ fra klubben på arenaen denne helgen.

 

24 timer/hours : Women




PlNrNavnLandOmg.KmKlassePl
36Line CaliskanerNOR403220 50950-541
6153Ida SlorafossNOR348190 63623-342
859Janne KvisvikNOR331181 00445-492
9142Hilde JohansenNOR321175 52645-493
1056Lisa AmundssonSWE315172 18060-641
12129Marit AamdalNOR303165 92640-445
1713Siw BenonisenNOR283154 79450-544
27110Marit ImsetNOR251137 24545-4910
3771Lise Lysfjord PettersenNOR202110 80950-546
3910Ellen Bech SpangelidNOR192104 92860-643
4179Deimante RazukieneLTU184100 55640-449
4398Jannicke AndersenNOR15786 15823-349
4496Unni Bente N. HaugenNOR15584 70860-644
4760Linda EngellNOR13975 96423-3410
4994Line Yang StouslandNOR13071 04545-4912








24 timer/hours : Men




PlNrNavnLandOmg.KmKlassePl
438Peter JensenDEN385210 47440-444
855Håvard Huru BergeneNOR358195 87440-445
11157Jan Magnus BrevikNOR350191 59035-391
21138Magnus MühlbradtNOR305166 68735-392
33126Felix SchlieckerGER277151 54840-447
4231Frode Glint PettersenNOR262143 18340-4410
51121Petter VabogNOR230126 04265-692
56162Håkon LundbladNOR215117 49835-399
6193Ole EngenNOR192105 28535-3912
8672Bjørn Torger AulstadNOR12467 76650-5418
88113Øistein Schmidt GalaaenNOR11060 11545-4916
913Roger HæhreNOR9551 91845-4917
9215Henning HanssenNOR9451 37140-4419

BILDER:

Nedenfor ser du alle våre 28 deltakere...

Line Caliskaner (Foto: Samuel Hafsahl)

Ida Slorafoss (Foto: Samuel Hafsahl)

Janne Kvisvik (Foto: Samuel Hafsahl)

Hilde Johansen (Foto: Samuel Hafsahl)

Lisa Amundsson (Foto: Samuel Hafsahl)

Marit Aamdal (Foto: Samuel Hafsahl)Siw Benonisen (Foto: Bjørn Hytjanstorp) 

Marit Imset (Foto: Samuel Hafsahl)

Lise Lysfjord Pettersen (Foto: Samuel Hafsahl)

Ellen Bech Spangelid (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Deimante Razukiene (Foto: Samuel Hafsahl)

Jannicke Andersen (Foto: Samuel Hafsahl)

Unni Bente Norangshol Haugen (privat foto)

Linda Engell (Foto: Samuel Hafsahl)

Line Yang Stousland (Foto: Samuel Hafsahl)

Peter Jensen (Foto: Samuel Hafsahl)

Håvard Huru Bergene (Foto: Samuel Hafsahl)

Jan Magnus Brevik (Foto: Samuel Hafsahl)

Magnus Mühlbradt (Foto: Samuel Hafsahl)

Felix Schliecker (Foto: Samuel Hafsahl)

 Frode Glint Pettersen (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Petter Vabog (Foto: Åse Vabog)

Håkon Lundblad (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Ole Engen (Foto: Samuel Hafsahl)

Bjørn Torger Aulstad (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Øistein Schmidt Galaaen (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Roger Hæhre (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Henning Hanssen (Foto: Bjørn Hytjanstorp)




Nytt medlem: Mirsad Pandzic

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Nov 2022

Mirsad Pandzic (40) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Mirzad kommer opprinnelig fra Bosnia og Herzegovina og har bodd i Norge siden 2011.

Mirsad om seg selv:
- Jeg begynte å løpe i august 2016 for å gå ned i vekt. Året etter, i september 2017, løp jeg Oslo Maraton. Den 1. april 2018 løp jeg mitt første ultraløp, 50km, som en treningstur før Ecotrail 56km i mai samme året. Har også senere løpt Ecotrail 80km, Nordmarkstravern (dobbel), Backyard ultra ved Siggerud og Oslofjorden Rundt på 160km i 2020. Løpingen skulle holde vekta i sjakk, men ble en livsstil. Jeg trives best på turer over 50km, på grusveier og stier i marka. 

Det har vært noe færre løp og flere treningsøkter under pandemien, men jeg gleder meg til løpsåret 2023.

Mirsad i Ecotrail80




Isabel og Sven-Inge løp Karmøy Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Nov 2022

Mens store deler av klubben var opptatt med Bislett 24-timers var Isabel Aarnes på jakt etter nok et maratløp i sitt 100-maratonprosjekt. Det løpet fant hun på Karmøy. Sven-Inge Bergheim løp også maratonløpet på Karmøy. 

- Jeg angret på fredag, hadde så lyst til å dra til Bislett. Men må prioritere maraton. + at hamstring utfordringer hadde blitt meget utfordrende på Bislett. Men jeg satser på å stille neste år Men har en del maraton jeg må fullføre først, sier Isabel etter maratonløpet.

Planen er at løp nummer 100 skal løpes lørdag 13. januar 2024 (på Bislett?)

Isabel ble nummer 16 av 27 kvinner med tiden 4:09:12
Sven-Inge ble 53 av 79 menn med tiden 4:37:01

10-årsjubilanten Karmøy Maraton fikk 86 deltakere på maratondistansen

Alle resultater

Kondis.no: Gode forhold under den 10. utgaven av Karmøy Maraton

Isabel Aarnes fra Romerike Ultraløperklubb valgte maraton på Karmøy foran 24-timers på Bislett denne hElga. (Foto: Turid Veggeland)




Hurra for oss - det var en fantastisk helg

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Nov 2022

Denne helgen har vi igjen arrangert Bislett 24-timers, som ganske sikkert er Norges mest profilerte ultraløpsarrangement. Oppfølgingen i pressen øker for hvert år, og i tillegg til Avisa Oslos 24-timerssending var det andre kameraer i sving og en hel del presse ellers - i tillegg til alt som lokalaviser over hele landet plukker opp før, under og etter løpet.

Bildet fra starten er tatt av Samuel Hafsahl

Som arrangører kan vi helt klart slå oss på brystet og melde "godt jobba" nok en gang. Tilbakemeldinger fra deltakere og supportere er utelukkende positive - så nå er det tid for å feire oss selv litt. 

Totalt var vi nesten 50 medlemmer (inkludert noen fra medlemmers familie) involvert i en eller annen form under arrangementet. Alle er like viktige, dette er som et korthus med den avhengigheten alle er av hverandre. Her er vi også veldig avhengige av våre samarbeidspartnere - med Bislett Alliansen i spissen.

Bislett 24-timers - Norges lengste julebord - er en fest. En fest vi legger opp til, men uten gjestene i form av deltakere og supportere, ville jo festen blitt kjedelig. Kjedelig ble det aldri!

Det var ikke NM 24-timers innlagt i år, men likevel fikk vi strålende vinner-resultater av Bjørn Tore Kronen Taranger og Annette Velde Sande. Hurra også for de 145 andre som startet og løp så langt de orket løpsdøgnet.

Resultater, link til TV-sendingen, link til bilder (kommer) og mye annet finner du på B24 hjemmeside.

Noen av våre løpere og supportere. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Her er de som skal ta i mot løperne på startnummerutdelingen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Her er en del av mat/drikke-gjengen! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Henning speaker! (Foto: Bjørn Hytjanstorp) 




Ninette Banoun med sterkt løp i Maspalomas Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Nov 2022

Ninette Banoun løp inn til soleklar klasseseier (W55) i Maspalomas Marathon med tiden 3:27:07. Det ga henne 11. plass av totalt 131 kvinner på distansen.

- Gran Canaria, fine dager med Torgeir, litt småforkjølet i starten, men gikk greit med Maspalomas maraton, 3:27:16 en uke etter Jessheim vintermaraton. En fin terreng økt i Transcanarialøypa blir det også, skriver Ninette på facebook.

Kondis:  Ninette Banoun beste norske kvinne på Maspalomas Maraton

Løpets hjemmeside

Alle resultater

Bilde fra arrangørens hjemmeside




Nytt medlem: Kennet Steinsvik

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Nov 2022

Kennet Steinsvik (48) fra Brumunddal har meldt seg inn i klubben. I år har han debutert på ultra med både UltraBirken og Hamar Backyard ultra. 


- Jeg liker å løpe langt og løping har alltid vært noe jeg har likt. Trener og løper hver dag. Har en aktiv familie, skriver Kennet og fortsetter:

- Årets løp har vært Ultrabirken, H3 Hamar Hoka maraton og Hamar Backyard ultraløp der kom jeg på en flott 7 plass på herresiden. 

Kennet heier og blir heiet på under H3 Hamar Hoka Maraton.

Kennet foran en av 12 starter i Hamar Backyard ultra.




Klubbtrening med skoprøving på Bislett søndag 22. januar

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Nov 2022

Jada, det er lenge til, så det kommer mer info og påminnelse senere.

Planen var opprinnelig å arrangere en kveld med løping og testing av nye skomodeller fra Altra et par uker før Bislett 24-timers, men vi kom ikke helt i mål med det prosjektet.

I stedet inviterer vi til klubbtrening på Bislett søndag 22. januar kl 10:00
Der vil Altra være tilstede og vise fram noen nye skomodeller som dere kan prøve. Benytt anledningen til å trene med andre i klubben, enten du løper fort eller sakte, lenge eller lengre. Ta gjerne med venner selv om de ikke er medlemmer. Vi er tilstede fra 10:00 til minimum 13:00 

Arrangementet på facebook


Fra en tidligere treningsdag på Bislett - 2016.

Fra en tidligere treningsdag på Bislett - 2019.



NY SPONSOR

Som mange av dere har sett har nettsiden der vi handlet Altra løpesko vært nede siden i sommer.

Nå nærmer det seg en spennende løsning, med vår nye hovedsponsor som vi håper vil samarbeide med Altra, slik at vi kan handle Altra gjennom den nye sponsorens nettbutikk - eller fysisk i butikk. 

Den nye sponsoren har uansett full sortiment av Asics, Saucony og Icebug.
Mer info om dette i løpet av svært kort tid. 






Nytt medlem: Marit Ann Laulo

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Nov 2022

Marit Ann Laulo (56) fra Oslo har meldt seg inn i klubben.  Hun har løp ultraløp siden 2016, og nesten samtlige ganger har hun vært klassevinner i K50 eller K55. Se Marit løp på DUVBildet (selfie) er fra årets Nøsen Hundreds der hun vant aldersklassen og kom på 8. plass av kvinnene totalt.

Marit løper også for Equinor BIL og opprettholder medlemskapet i Nærsnes Løpeklubb.

Marit mot mål som totalvinner kvinneklassen i Østmarka Trail Challenge2017 (arrangørfoto)

Marit om seg selv:
- Jeg har vel nå kommet til at Romerike Ultraløperklubb bør være klubben for meg, innmeldingsskjema vedlagt. Jeg har i grunnen løpt og drevet med diverse skigåing osv helt siden barneårene. Jeg konkurrerte opp til ungdomsårene, og tok opp igjen tur-renn og løpskonkurranser igjen i (godt) voksen alder. Har alltid løpt, og drevet med «car and run» til/fra jobben i årevis. Dvs ta bilen et stykke og løpe resten, det gir pause, luft og mye mindre stress i en ellers stressende tilværelse. 

- For meg handler løping om «gleden ved å løpe», «godfølelsen» og «pauser». Jeg synes det er gøy å få til en god tid på en klassisk distanse, men den virkelige godfølelsen får jeg helt klart på ultraløpene og da gjerne i terrenget. Da er det veldig hyggelig å finne et felles miljø for dette 😊


Marit på Bislett 50km i 2017 der hun løp på 4:03:37 (Foto: Per Inge Østmoen / Kondis)




Ida Slorafoss vant Jessheim Vintermaraton, 13 deltakere fra klubben

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Nov 2022

Ida Slorafoss fortsetter å løpe fort, og søndag 13. november vant hun maratondistansen på Jessheim Vintermaraton. (Foto: Samuel Hafsahl). 

Med tiden 3:13:19 sikret hun seieren, og ikke langt bak fulgte Rita Steinsvik på 6. plass med 3:20:10, Ninette Banoun på 10. plass med3:28:17, Ida Rindal på 11. med 3:37:17 og Hilde Johansen på 14. med 3:37:46.

I herreklassen var Tom Johannessen vår bestemann på 68. plass med 3:19:13.

Alle resultater

Kondis.no: To bergensere raskest på maraton i Jessheim Vintermaraton

Klubbens resultater:

1
Ida SlorafossK23-103:13:19
6
Rita SteinsvikK45-203:10:10
10
Ninette BanounK55-103:28:37
11
Ida RindalK40-303:37:17
14
Hilde JohansenK45-503:37:46
23
Louise Skak - fartsholderK45-803:58:36
24
Marianne NesjeK55-504:06:37
31
Isabel AarnesK35-504:43:50





68
Tom JohannessenM50-903:19:13
104
Tore MortensenM45-2203:42:00
105
Stian ØidvinM40-2203:42:54
115
Erik BergersenM35-1803:57:33
134
Erlend B Jenssen - fartsholderM45-2604:43:37

Rita Steinsvik, arrangørfoto

Ninette Banoun leder an en gruppe løpere. (Arrangørfoto)

Ida Rindal og Stian Øidvin, arrangørfoto


Hilde Johansen, arrangørfoto.


4014 Tore Mortensen og andre mørke menn...


Erik Bergesen - sammen med bl.a. fartsholder Louise Skak. (Arrangørfoto)


Erlend B Jenssen var fartsholder på 4:45, noe som holdt til sånn ca sisteplass. I forrige helgs NYCM ville han hatt 20.000 løpere bak seg. De andre på bildet er Raquel Galetto og Anders Nordby


Louse Skal gjorde jobben som fartsholder på 4:00...


Marianne Nesje hadde 40 km på treningsplanen, så hvorfor ikke Jessheim Vintermaraton...


Isabel jakter på fine medaljer og "100 maraton før 2014". Det gjenstår 33 løp...


Men altså: Dagens RU'er var Ida! (Foto: Samuel Hafsahl / Kondis).




Morten, Asgeir og Lars fullførte Kullamannen by UTMB 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Nov 2022

Morten Klepp Fundingsrud var raskest av våre tre deltakere i årets utgave av Kullamannen by UTMB, det eneste nordiske løpet i UTMB-familien. Det var 444 løpere på start og 259 fullførende på 100 miles.

Asgeir P Hjorthaug fullførte Kullamannen for 3. gang, Lars W Møller for andre gang, og Morten debuterte.

Bildet: Arrangørfoto fra starten.

Løpets hjemmeside

Alle resultater

Høydepunkter fra Kullamannen by UTMB:


Morten var nok mer opptatt av konas innsats enn sitt eget løp, men han løp altså inn til en flott 65. plass på 23:44:26. Morten skriver:

- Så skulle man ta en tur til Sverige å løpe litt igjen. Denne gangen ble ikke kona bare med som crew, men skulle debutere på ultradistanse 50 km. Alltid litt blandet følelse å ha henne med da det fort kan bli real tjeideng. Men vi skulle løpe forskjellige distanser, sa da var greit😃  100 miles er en lang løpetur og det ble det denne gangen også, men Ketil Augustson og Cato Pettersen sørget for godt selskap mye av veien. Kullamannen by UTMB leverte i ekte UTMB stil denne gangen, og Jannicke Klepp Fundingsrud leverte som alltid og tok en imponerende 8 plass💪

Morten sammen med kona Jannicke + nn


Asgeir og Lars løp sammen inn til 255. plass på 31:17:46.

Asgeir skriver:

- Kullamannen 100 miles fullført for tredje gang og gullringen mottatt 🤘🏻😎🤘🏻

Grunnet Long Covid ble dette årets første løp for min del, og merket tidlig at kroppen ikke var så godt forberedt som den burde ha vært. Men, hodet og hjertet husker, at når alt føles tomt og det gjør vondt i hele kroppen, så betyr ikke det nødvendigvis at det er slutt. 

Kullamannen og ultraløp for meg handler om:
- et ben foran det andre
- ferdes i magisk landskap og natur
- fellesskapet med medløpere som hjelper og heier på hverandre
- lete i dypet av sjel og kropp for å se hva som bor der

Takk til alle som har heiet og sendt meg meldinger i forkant, underveis og etterkant 🙏🏼❤️ Takk til Niclas Gällentoft for at du er du, selve årsaken til at jeg begir meg ut på dette løpet år etter år ❤️🙏🏼Takk Lars for følget og samarbeidet, definitivt en nøkkelfaktor for suksess denne gangen 😊🙏🏼Takk til KULLAMANNEN BY UTMB® for nok et supert arrangement 🙏🏼

Asgeir er han med mest hår av disse to !


Lars skriver:

- Kullamannen UTMB 100 miles (163 km) gjennomført - på en skikkelig tung dag (31t). Men fullført er fullført - i godt samarbeid med Asgeir P L Hjorthaug. To ringer er høstet. Neste blir gull. Dette var min tredje 100 miler i år, så er nok klokt å stoppe der...vi får se 😉

For en opplevelse dette var. 444 løpere la ut fra start (42% kom dessverre aldri til mål) fredags kveld - til kjente hymner. Spenning og frykt lå i lufta. Nervøse blikk blir utvekslet. Man leter allerede fra start etter tegn på om kroppen er på lag. Hva med hamstringen som har skapt litt problemer siste tiden. Vil den skape utfordringer? Starter man for raskt/for sakte for  å rekke tidsfristene underveis. Huske på å få i seg næring. Ikke tenke for mye på hvor langt det egentlig er. Så fokusere på det korte perspektivet. Neste drikkestasjon. Høre en podcast. 

Naturopplevelsene. Suset fra havet langs kyststien. Fullmåne på himmelen. Fyrlykta i mørket. Stier fulle av løv. Bratte bakker som krever klatring i tau mens steiner kommer susende ned fjellsiden. Glatte steiner og solskinn. 

Den gode samtalen. På stien er alle venner. Man hjelper hverandre. Plutselig husker man ikke hva den forrige setningen inneholdt. Og man diskuterer hallusinasjonene i mørket. Sine innerste tanker blir delt med sidemannen. 

Euforien. Når man er utslitt allerede etter 30 km, så er det en enorm mestringsfølelse da man klarer å lure hodet i ytterligere 133 km. Distansen er ikke viktig. Men det å våge seg inn i det ukjente, gjennom de ulike lagene av usikkerhet, frykt og smerte. 

Det merkelige er at man allerede dagen derpå gleder seg til neste gang. Det må være kombinasjonen av kameratskap, naturopplevelse og mestring - og litt hukommelsestap.

Lars i løypa. (Foto: Asgeir)




John F Jahre på 40 timers tur i Sandnes ultratrail 100miles høstspesial!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Nov 2022

Det er ikke så vanlig at vi skriver om treningsturer på klubbsiden, men John F Jahres 100-miler sammen med gode venner 4. november fortjener jo omtale. John har dessuten dokumentert turen grundig på facebook.

Johns fb-side kan du se mange videosnutter fra den tøffe turen!

Flere treningsstunt: 8. oktober løp John Soria Moria til Noresubnd 107 km

Sandnes ultratrail 100miles høstspesial!

- Når Svalandsgubben x 8-10 runder og Bislett 24t måtte vike for sånne ting som familie og barnedåp, kom frykten for at det ikke skulle bli en siste 100miles i 2022. Så kom tanken om å løpe SUT 100 en gang til i år! 

2 uker før sendte jeg ut en forespørsel om noen ville "slenge" seg med?  Jo da, flere syntes dette hørtes ut som en fristende tur. Lene Simonsen Amdal ville til og med sørge for mat og drikke til oss underveis. 

Vi ble 6 stk som startet 4 nov og værgudene hadde bestemt at siden SUT ble gjennomført med sol og varme i vår, skulle det denne gangen bli noe annet. Yr.no meldte 65mm regn, flom og jordras. Kan ikke bli bedre si👍

Sandnes Ultratrail har flere distanser og noen tenker muligens at der er det sikkert flatt og en tur på 160 km byr vel ikke på stort av høydemeter? 9000 er svaret i nokså krevende terreng.

Det var altså så vått og gjørmete at til og med de lokale kunne innrømme at dette var i overkant. Spørsmålet om det var mulig å gjennomføre under sånne forhold kom opp. Det var sleipt og vått alle plasser. Vi falt, knakk staver og fikk klærne revet opp på kvister og piggtråd.

Det regnet og blåste uten stopp første 16t. Klærne vi hadde var ok, men ikke laget for ustoppelig regn. Så på matstasjon 2 var alle gjennomvåte og kalde. Har skiftet alle til tykkere klær. Jeg brukte norrøna falketind bukse og jakke med super under. Dette holdt meg tørr og varm resten av turen🙂

Etterhvert som klokka viste flere kilometer unnagjort, ble mannskapet stadig mindre. Til slutt var det bare Trond Vidar Berge og meg som var igjen. Vi skulle klare det💪😊

Ble vi sultne under løpet? Nei, det rakk vi aldri.  Lene sørget for mat og drikke på 11 plasser. Og her snakker vi ikke enkel servering. Hjemmelaget lapskaus, pølser, brødskiver, nudler, pizza, buljong,  kaffe, kakao, cola, fanta, sjokolade,  ostepop, osv. Denne turen hadde ikke gått uten deg. Tusen takk❤️ 

Etter 40t og 33min kom vi i mål og hadde klart hele turen. Løypa ble fulgt, bortsett fra 2 plasser hvor vannet var for dypt. For en fantastisk følelse å klare denne under disse forholdene. 



En stor takk til flere folk i Dale fjelløpere som stilte opp. Bent Halling og ikke minst Jim Amdal.  Tusen takk alle som var med. Og takk til dere som fulgte oss på insta og fb. 

Og du?
Meld deg på Sandnes Ultratrail 2023 om du vil oppleve denne stemningen og lapskausen til Lene. 


Johns fb-side kan du se mange videosnutter fra den tøffe turen!

Flere treningsstunt: 8. oktober løp John Soria Moria til Noresubnd 107 km




Kevin Hughes og Deimante Razukiene fullførte NYCM på gode tider

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Nov 2022

Det var rekordvarmt og 22 grader da årets New York Maraton (NYCM) ble arrangert søndag 6. november. Altså en flott varm høstdag for Deimante Razukiene, Kevin Hughes og 345 andre norske løpere i tillegg maaaange tusen andre.

Deimante løp inn til 795. plass i kvinneklassen (4076 totalt) med 3:34:54 og Kevin Hughes Bildet) løp på 3:36:37 som ga 3470. plass i herreklassen (4374 totalt). 

Spesielt interessant med dette mega-arrangementet er gjennomsnittstiden for de 47.939 (131 nasjonaliteter) som fullførte: 4:50:26.Dette er en tid du ender sist med i mange norske ultraløp!!

Deimante på facebook etter løpet:
My Fantastic TCS New York City marathon 2022 🗽🏅

🇺🇲
So happy to be here 🤩



Fornøyd løper i mål! (Foto: Kathrine Ravn)

Passering check point 16 miles. Foto: Robert N Hughes)



Kondis.no: 47 838 løp rekordvarmt New York Maraton




Tre løpere fra klubben oppsøkte høsten i Stockholm

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Nov 2022

Klubben hadde tre deltakere i Höstrusket i Stockholm 5. november- der Isabel Aarnes (bildet) ble nummer 14 av 27 kvinner med 4:16:43, Arne Martinus Lindstad ble 47 av 104 løpere i herreklassen med 3:35:23 og Sven-Inge Bergheim ble 101 på 4:48:45.

I tillegg til 131 løpere på maraton var det ca 1000 løpere på 10 km i Höstrusket.

Isabel skriver:
- Høstrusket maraton i Stockholm ble maraton nr 66/100✔️ Været stod til navnet, høstvær, men heldigvis mindre regn enn fryktet😉 Tiden ble 4:16 i dag👍 Helt ok tremedalje, selv om det ikke passer inn i min samling, jeg vil ha bling, stort metallbling🤪


Arne skriver:
- Litt ute av fokus, 2022 i et nøtteskall. Dro til Stockholm for å få til en langtur på #höstrusket. Lave skuldre, rolig fart (3t35min), hyggelige samløpere, og et herlig arrangement av @marathongruppen. Skru av vannet neste år, takk! Siden det var alla helgons dag tok jeg en tur til #skogskyrkogården i mørket på kvelden. (Sammen med ca. 2 millioner andre folk.) Veldig fint og stemningsfullt. 


Sven-Inge løp sin maraton nummer 41 i Höstrusket.

ALLE RESULTATER

Løpets hjemmeside: https://hostrusket.se 

Facebook (med mange bilder)




Didrik Hermansen på imponerende 9. plass i VM terrengultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Nov 2022

Siste helg ble tidenes første World Mountain & Trail Running Championships arrangert i ChianMai i Thailand. Ett av løpene i mesterskapet var det vi omtaler som VM i terrengultra der Norge hadde hele 10 løpere med.

Best av de norske var ikke helt uventet "vår egen" Didrik Hermansen, som løp inn til en sterk 9. plass etter 78 km og 4800 meter i sterk varme og i fantastisk terreng. Han har tidligere 10. plasser fra VM i 2013 og 2015, men da var ikke konkurransen like skarp som nå.

 - Det var en veldig bra dag. Alt fungerte optimalt. Bena og kroppen tålte varmen og jeg løp meg jevnt oppover i feltet hele dagen. Ultraløping i 2022 har et helt annet nivå enn i 2013 og 2015, så denne prestasjonen setter jeg veldig høyt, sier Didrik via messenger fra Thailand.

På facebook skriver Didrik:
- Well, this went well. 9th in the world trail championship 78k with 4800D+💪 A brutal course with steep climbs and descents through the hot jungle. As expected after the first climb with 1300m+, I was probably about 40th place. Then, I started catching up other runners throughout the rest of the race. With fresh legs even in the last downhill I managed to finish top 10. This was my third trail championship and also my third top 10 placement. Very proud and satisfied. Thanks a lot to the Norwegian athletics association and the support team.

Didrik på facebook: https://www.facebook.com/didrik.hermansen 

Se også kondis.no: Didrik Hermansen nr. 9 og Sylvia Nordskar nr. 12 i VM terrengultra i Thailand




Jan Magnus Brevik kom på 7. plass i Ecotrail Valencia "80km"

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Nov 2022

Jan Magnus Brevik har vært i Spania og løpt Ecotrail Valencia der han kom på 7. plass på 80 kilometeren. På grunn av problemer med et verneområde der de ikke fikk løpe, var distansen kortet inn til 68,5 km. (Illustrasjonsfoto fra løpets fb-side)

Jan Magnus løp i mål på 6:47:18 til en sterk 7. plass totalt (6 i herreklassen).

- Tydligvis er formen bedre en jeg trodde, så blir med på bislett24 om det blir mulig å skaffe startplass, skriver Jan Magnus - som fortsatt ikke har fått startplass på Bislett.

Dette var første gang Ecotrail ble arrangert i Valencia, etter at den spanske utgaven ble arrangert i Madrid de fem første årene.

Alle resultater

Løpets hjemmeside
Facebook




Nytt medlem: Håkon Svartdal

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 31. Okt 2022

Håkon Svartdal (36) fra Kjeller/Lillestrøm har meldt seg inn i klubben. Målet hans nå er å fullføre sitt første ultraløp innen 6 måneder. Bildet er fra Drammen halvmaraton tidligere i år. (Fine ballonger, Sturla har samme farger som oss)...

Håkon skriver:
- Jeg ønsker å melde meg inn i klubben deres.
 Har sett flere av dere løpe rundt i området (Lillestrøm) med flotte profilerte klær, og søkte dere opp. Er ikke herifra opprinnelig. Men flyttet hit for 13-14 år siden. 

- Har sittet mye i sofaen siste 10 årene, men kom meg opp av den for et par år siden. Gikk litt turer, som etterhvert utviklet seg til lett jogg. Senere klarte jeg å holde det gående hele runden på ca. 7,5 km. 

- Etter stor ending av kostholdet raste sofakiloene og jeg meldte meg på mitt første virtuelle (grunnet covid-19) 10-løp. Fullførte på nøyaktig 1 time. 

- Jeg fortsatte å løpe. I mai 2022 fullførte jeg mitt første maraton i København. Målet var under 4 timer, og det holdt med 2,5 minutt.

- Nå ser jeg fremover mot neste mål, sky is the limit. Kanskje jeg kan fullføre mitt første Ultra i løpet av de neste 6 mnd, og forhåpentlig vis i profilerte klær fra deres inspirerende Ultraløperklubb.

Håkon i Oslo maraton, halvmaraton. (Foto: Arrangøren/Sportograf).

Frisk spurt i Drammen!




Løypa i Jar AlleHelgensUltra fikk god mottakelse

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 31. Okt 2022

Sist lørdag ble Jar AlleHelgensUltra arrangert i en umerket GPX-løype rundt omkring i Bærum og Oslo. Arrangører var de alltid smilende Torunn Paulsen Tofteng og Svein-Erik Bakke - som hadde lagt start og mål ved huset hjemme på Jar.

Inkludert arrangørløperne var 14 av 33 deltakere fra klubben - og selv om mange løp fort var det sosiale i sentrum. Veldig mange startet i grupper på 2 og 4, mens i mål kom løperne enkeltvis eller to sammen. Alle som startet fullførte, ingen DNF!

Klart til start...

Kakefatet...

Lise, en av 14 fra klubben som fullførte 50-kilometeren.

Her kan dere se mange flere bilder fra løpet: Svein-Erik Bakke/JarAllehelgensUltra (FB)


Svein-Erik oppsunmmerer:
- Da har vi faktisk arrangert - og selv løpt arrangørløpet - Jar AlleHelgensUltra 50 km. Samtlige startende er også vel i mål. Puh. Gratulerer så masse til alle sammen.

Vi hadde laget en 50 km rundløype og et GPS-spor som deltakerne måtte løpe/navigere etter. En slags forundringspakke i by, park og ved fjorden. Et helt fantastisk vær. Mange imponerende løp og prestasjoner der ute. Vi bøyer oss i støvet av respekt og beundring.

Virker som om alle hadde en flott dag der ute. For en herlig blid gjeng. For en løpeglede. For en takknemlighet. For et flott ultraløpemiljø vi er en del av. Tusen takk for alle de flotte tilbakemeldingene, blomster, kort og Halloween-muffins. De varmer dypt og inderlig. Tusen takk for oss, for denne gang

Dette var var først og fremst et sosialt type ultraløp hvor fellesskapet, det sosiale, løpegleden, stemningen og selve løpeturen stod i sentrum. Løpet gikk i én runde på 50 km, med start og mål utenfor vårt hjem. Målområdet var i vår egen hage. Løypa var umerket, men det var gjort tilgjengelig GPS-spor og kart i Garmin


De offisielle resultatene ble satt opp i alfabetisk rekkefølge da det ikke ble kåret noen vinner. Nedenfor er en rangert liste... vi tar med alle, ikke bare klubbens løpere:



Damer


1
MohnSidselIngen4:41:05
2
BanounNinetteRomerike Ultraløperklubb5:06:00
2
LauloMarit A.Equinor BIL5:06:00
4
SjursenMargaritaIngen5:11:07
5
LauritzenIris MarieMarker Orienteringslag5:28:19
6
IgesundCecilie LongvaRomerike Ultraløperklubb5:29:27
7
Nyblin-AustgulenBirgitteIngen5:37:21
8
SamuelsenToneIngen5:37:34
9
AarnesIsabellRomerike Ultraløperklubb5:44:29
10
Tumelionis GundeFossum If5:58:30
11
AudestadRagnhildRomerike Ultraløperklubb6:16:05
12
HansenRanveigIngen6:39:00
13
PettersenLise LysfjordRomerike Ultraløperklubb7:50:24
14
Tofteng*Torunn PaulsenRomerike Ultraløperklubb (arrangørløp)6:29:58


Menn


1
JensenPeterRomerike Ultraløperklubb4:00:17
1
AasTerjeBamford - Nærsnes Løpeklubb4:00:17
3
SæterengTomRomerike Ultraløperklubb4:36:00
4
HelmikstølØysteinIngen4:41:05
5
FlatinOle ErikKongsberg IF4:42:15
6
BjerkeHaraldRomerike Ultraløperklubb4:58:51
6
SteenJørgenNærsnes løpeklubb4:58:51
8
HaraldsenEspenRomerike Ultraløperklubb5:00:38
9
HaugeMariusCaptare Podcast5:24:06
9
ThorudMagnusRomerike Ultraløperklubb5:24:06
11
MühlbradtMagnusRomerike Ultraløperklubb5:26:52
12
JahreKristianHolmestrand Ultraløperklubb5:26:55
13
PetersenHeineIngen5:29:17
14
JensenErlend B.Romerike Ultraløperklubb5:37:30
15
AarsethGunnarSpirit friidrettsklubb5:44:29
16
TønnesenWilliam GjertsenE.I.K.6:08:39
17
HansenAtleIngen6:39:00
18
JohansenArild BrudevollIngen6:54:18
19
Bakke*Svein-ErikRomerike Ultraløperklubb (arrangørløp)3:51:55










Arrangørene Torunn og Svein-Erik (foto-Sidsel Mohn)
Etter en million år (sånn ca) som samboere, gifter de seg i Roma 17. november!




Marit Aamdal og Arne Martinus Lindstad blant de raskeste i Hamar Backyard Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Okt 2022

Marit Aamdal og Arne Martinus Lindstad hang med fint i alle 12 rundene i Hamar Backyard Ultra, som ble arrangert samme dag som vi hadde en busslast medlemmer til tilsvarende løp i Sandefjord. (Bildet: Marit med nummer 88 smiler til kondisfotograf Rolf Bakken).

Marit var 3. raskest sammenlagt av de 15 kvinnene som fullførte 12 runder.

Arne var 5. raskest av 18 herrer som fullførte 12 runder. 

I tillegg løp Felix Schliecker 7 runder og fullførte dermed ultradistanse.

Arne skriver på facebook:

Det går ikke fortere på ultraløp enn at man har tid til å ta en telefon 😊 📱 Forrige ukes langtur ble lagt til Hamar og #hamarbackyardultra. 12x6,9 rolige km i fine omgivelser med veldig hyggelige folk. Et uformelt og helt suverent arrangement av Hamarløperne. Dere er gode! 

📸: Rolf Bakken, Kondis


Her ser vi Arne uten mobiltelefon. (Foto: Rolf Bakken, Kondis)

Her er Felix på en av sine 7 runder. (Foto: Rolf Bakken, Kondis) 

Se også kondis.no (inkl resultater)
Hele 33 av de 60 startende fullførte 50 miles i Hamar Backyard Ultra




Tore Mortensen og Runar Thorstensen løp Fredrikstad maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Okt 2022

Tore Mortensen og Runar Thorstensen løp Fredrikstad maraton lørdag 22.oktober, i ei 3-runders løype dels på asfalt og dels på gruslagte turveier. Bildet: Tore ved 3. dam (Foto: Terje Svensson)

Tore kom på 25. plass i herreklassen med 3:55:15. Dette var hans maraton nummer 216, som gir en 22. plass på 100-klubbens liste (bare eldre løpere foran 49-åringen på lista).

Runar ble nummer 44 med 4:59:28 i sin maraton nummer 109.

Det var 62 startende og 54 som fullførte.

Løpets hjemmeside

Facebook


Se også kondis.no (inkl resultater):
Ingvild Aurdal og Magnar Wium vant Fredrikstad Maraton
Foto: Rolf B Gundersen




Isabel Aarnes og Sven-Inge Bergheim løp Bergen Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Okt 2022

Isabel Aarnes og Sven-Inge Bergheim løp Bergen Maraton (Maratonkarusellen), og for andre gang i oktober satte Isabel ny pers, nå med 3:55:00.

Det ga Isabel en 7. plass av 12 fullførende kvinner i dette som var 5. løp i Maratonkarusellen 2022.

Sven-Inge løp på 4:47:37 og kom på 42. plass i herreklassen.

Isabel er som alltid flink til å sende oss bilde etter løpet!

Se også kondis.no:
Bergen Maraton i forbedret trasé med både fersk asfalt og gammelt høstløv

foto: Arne Dag Myking





Charlotte Rübberdt og Leif Abrahamsen fullførte Transvulcania på La Palma

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Okt 2022

Charlotte Rübberdt og Leif Abrahamsen løp det  75 km lange Transvulcania på La Palma lørdag 22. oktober. Foto: Sportograf

Charlotte løp inn til en fin 47. plass (490 totalt) i kvinneklassen etter 13 timer og 4 minutter, mens Leif ble nummer 572 i herreklassen (636 totalt) med 13 timer og 55 minutter. Det var 1172 startende og 909 som fullførte denne lengste distansen i Transvulcania.

Alle resultater

Løpets hjemmeside


Charlotte skriver på facebook:

//Transvulcania by UTMB//
Mitt første race i utlandet og første møte med et stort internasjonalt løp med over 1200 løpere fra hele verden på startstreken. Rett og slett en stor opplevelse!
Jeg greide topp 10 i min aldersklasse av damene, nr 49 av 149 startende damer, og nr 490 av ca 1200 startende totalt. Det skal sies at det ble en ganske stor andel DNF’er og jeg så mye folk som tok seg helt ut før de kom seg helt frem til mål. Herregud som folk kjører på! 
Det jeg kanskje er mest stolt av er at jeg greide å holde trykket oppe helt til mål. Ikke sulle og sose mot slutten. Jeg slet riktignok med å få i meg næring, ble 🤢 og gikk tom, ble ør og svimmel, det sakka meg ned i perioder. Men, løpet føltes som en endeløs lang bratt bakke de første 51 km opp til El Roque de Los Muchachos, løpets høyeste punkt på ca 2500 moh. Opp dit forserte vi ca 4200 hm. Deretter bar det rett ned i 20 km og 2500 hm - i ett strekk. Og det var denne nedfarten jeg gledet meg til, her plukket jeg løper etter løper - verdens beste følelse! De siste 5 km bar det rett opp igjen til målområdet i byen Los Llanos, en typisk avslutning som tar knekken på meg, men her plukket jeg også løpere. Ja, jeg brukte litt lengre tid enn mitt hemmelige mål, men jeg er søren meg fornøyd likevel😃
Tusen takk til coach Sondre Amdahl - du fikk bare 2 mnd på deg til å utrette mirakler på en litt hanglende løper, men dette hadde uten tvil fått et helt annet resultat uten din hjelp. Både treningsmessig og tips og strategi til løpet. Vær frekkere enn flatlusa ved startstreken, sa du. Jeg banet meg vei så langt frem jeg klarte, for ganske raskt inn i løpet tok vi av på en smal sti omkranset av kvasse lavasteiner hvor man ikke kan passere løpere. Men her må jeg bli enda frekkere. Jeg må bli mer som Leif Abrahamsen 😃 er lærdommen. For han kom etter meg ned til startområdet, men vipps så var han 5 m foran meg før startskuddet gikk. Neste gang!
For dette var gøy, så dette blir ikke siste gang. Jeg har analysert og tror jeg har mye mer og ta ut😄
Jeg vil også takke min fremoverlente arbeidsgiver EY Careers som støtter meg med sin hybride og inkluderende arbeidsmodell slik at jeg kan være del av et fantastisk team og arbeidsmiljø, samtidig som jeg sjonglerer familie og løping💛
Og sist men ikke minst, takk min kjæreste støttende familie som lar kona og mamman raljere rundt i fjell og skog i tide og utide i innland og nå i utland❤️❤️❤️❤️


Arrangørfoto/Sportograf

Leif skriver på facebook:
Transvulcania var et imponerende arrangement 🙂 litt for mye folk  for min smak, men løypa var fantastisk, her snakker vi mil på mil med barnålsstier uten en stein eller rot og litt lavastier da, men de var og stort sett fine🙂 Men høydemeter skortet det ikke på 4750 opp og 4400 ned. For min egen del ble løpet bare tull, jeg klarte å få meg mitt inni lavastømmen fra utbruddet i fjor og der var alle veier inn og ut stengt hver natt fra 22.00- 06.00 og bussen til løpet gikk klokken 04.30 så da ble løsningen å reise til byen før kl 22.00 å vente der gjennom natten 😁 Ingen stor dramatikk I det, jeg har løpt uten å sove en natt før jeg 🤣 Det neste var at jeg regnet med at jeg kunne fylle flaskene ved start, men der var det ikke noe vann så da ble det å starte med tomme flasker å fylle de på CP 1 på 7 km og 750 hm. Men det verste var at jeg fikk kramper i begge låra ved ca 20 km og de slet jeg med inn til målgang så det ble mange pauser horisontalt til krampene slapp 😅 klokken har registrert nesten 2 timer inaktivitet så det ble noen stopp. Men kreket meg gjennom på rundt 13 50 ingen tid for historiebøkene men fornøyd med det I varmen med kramper, nå blir det et par dager med sydenferie på meg før jeg reiser hjem tirsdag 😀

Arrangørfoto/Sportograf




Jon Asphjell rapporterer fra Sandefjord Backyard Ultra der vi hadde 20 deltakere

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Okt 2022

Høstens klubbtur ble lagt til Sandefjord Backyard Ultra, og selv med halvfull buss ble det en fin gjeng på tur lørdag 22. oktober. Bildet: Jon synger backyardsangen etter runde 7 til ære for alle som hadde fullført sin første ultradistanse.

6 av løperne våre fullførte alle 12 rundene - med Line Caliskaner som den raskeste på 6. plass totalt og 2. plass i kvinneklassen. Alle de øvrige unntatt tre klarte ultradistanse, dvs minimum 7 runder og 46,9 km.

Her kan du se video bl.a. fra første start, fra Jon's backardsang på bussen og mange bilder:
RU på Sandefjord Backyard Ultra

Se resultater lenger ned!

 


Rapport fra Jon Asphjell: 
(Bilder: Jannicke Andersen, Kjetil Lorentzen Jon Asphjell og John F Jahre)

Det var en liten gjeng med glade ultraløpere som møttes på bussen kl 7 + "special guest" Lasse Gerhardsen.

Alle trodde kanskje de skulle få en rolig tur ned til Sandefjord, men det ble ikke helt mulighet for å ta seg en dupp. Jeg startet turen med et navneopprop av den lange sorten. Det ble opplyst hvor lenge alle hadde vært medlem av klubben. Frode Pettersen og Kjetil Lorenzen meldte seg inn i 2022, mens veteranen Knut Kronstad har vært medlem helt siden 2009 - nesten helt fra starten.

Jeg hadde også sjekket alles "løpe-cv" i den databasen DUV - Deutche Ultramarathon Vereinung - Ultra Marathon Statistics. Her ble det mimring om løp, fra både før pandemien men også flere som har vært aktiv den siste tiden. Det ble mye Romeriksåsen på Langs, Bislett 24 og Oslotrippelen. Men også "sære" løp som The Wall Run, Cape Town marathon og Oslo-Bergen. Flere hadde og deltatt på Sandefjord Backyard før, og ikke minst det nå "nedlagte" Røde Huset Backyard (2012-2015). Et av verdens første backyard-løp etter Big's og et smått legendarisk løp for en backyard-entusiast som meg.

Etterpå ble det et lite foredrag med Jons beste backyard-tips. Det var vel omkring 15 tips, som bl.a. handlet om å ha med egen stol med recliner-funksjon, aldri gi deg mellom to runder men start alltid på neste runde og ikke sett deg et mål om antall runder om du vil teste grensene dine. Idet vi svingte av til Sandefjord og Runarhallen fikk de høre "Last One Standing"-sangen (Line har bilde tror jeg).


Alle løperne var samlet i den svære hallen. Vi i svart og gult etablerte oss nært utgangen til målområdet. Det ble litt frustrasjon da arrangøren først sa at de ikke kunne skaffe flere stoler pga et annet arrangement (!). Skulle vi alle sitte på gulvet da? Ingen andre enn meg hadde med egen stol. Benkene og stolene på tribunen var enten fulle eller lite egnet som "base" mellom rundene. Heldigvis ble det skaffet til veie flere stoler.

 

Vi var vel omkring 20 RULKere som gjorde oss markert i feltet med våre farger og tilstedeværelse. Ole Engen har med klubb-flagg og bannere, så vi blir lagt merke til. For min egen del var jeg sliten etter 37 runder fra forrige helgs satellitt-VM i backyard. Jeg hadde tenkt kanskje bare å ta tre runder, men når jeg først starter er det psykologisk vanskelig og ikke gå "all inn", så det ble alle 12 rundene . Det var veldig vondt mot slutten, men da var jeg nok psykisk og fysisk ferdig etter å ha gitt alt denne uka i oktober.


Terje Adolfsen leder an en pulje i terrenget...


Løypa var ålreight. Litt høydemeter, som gir en naturlig pacing og veksling mellom gåing og løping. Litt blanding av asfalt, grus, sti og litt gjørme faktis.. En god blanding av all slags folk. Som vanlig med backyard blir det mye prating og sosiale interaksjoner underveis. Fikk meg minst to nye facebookvenner iløpet av denne lørdagen. Stemninga er god, avslappa. Deilig at reglene ikke er så strenge som i de backyardene jeg vanligvis løper. Her har folk faktisk med seg bikkjene sine på flere runder. Drøssevis av folk heier på oss langs løypa. 

Arrangørene spiller musikk og lager stemning mellom rundene. Vi RULKere sitter stort sett i samlet flokk og småprater og hviler litt. For min del synes jeg det er litt langt fra målstreken til hvileområdet inne i hallen. Det blir og trengsel når nesten 200 løpere skal ut samtidig gjennom to smale døråpninger. Men greit nok - dette er "bare" 12-timers og 80 km. Ikke nok til at vi kommer i zombie-mode som på et backyard som varer både 2 og 3 døgn og hvor alt handler om å spare på energien.


Speaker Petter Vabog (RU) sørget for god stemning på arenaen!

Utover kvelden blir det ganske rått og kaldt her i Sandefjord. Dampen og frostrøyken står fra kroppene og hodelyktene. Men stemninga er god og overraskende mange er med til siste runde. Noen av RULKerne har avsluttet tidlig, men mange av oss har holdt ut til siste meter. Knut Kronstad på snart 70 år imponerer med å fullføre 8 runder og ultradistansen 53,6 km. Line Caliskaner har hatt en fantastisk sesong, og hun avslutter i god stil. Det hun kaller et treningsløp gir henne en solid 2.plass i kvinneklassen sammenlagt og på siste runde.

Line på en av rundene...

Line på pallen..

Vi er en liten gjeng som er igjen til slutt. Det viser seg at bussen er bestilt alt for sent for retur til Oslo (red.anm: buss var bestilt kl 23:59, men skulle vært 21:59!!!), men heldigvis kan sjåføren komme fortere, så vi slipper å vente alt for lenge. På bussen sovner vi alle mann, vi har jo vært i gang siden lenge før kl 7 om morran. Bussjåføren sa han aldri hadde kjørt en så stille gjeng.


Dette var nok litt sesongavslutning for mange løpere. Selv om mange av oss ses igjen på Bislett i slutten av november. Takk for en utrolig hyggelig tur, og så godt å kunne være en gjeng og bli bedre kjent med klubbmedlemmer! Ja takk til flere organiserte turer av denne sorten. Og som alltid - backyardløp er genialt når man vil løpe men også være sosial og holde sammen gjennom hele løpet.


FLERE BILDER UNDER RESULTATENE 

VÅRE LØPERE:





Plass:Kjønn:Navn:Siste:
Km SisteTotaltid
6.2.Line CALISKANER [80]11.K80.438:086:45:30
12.10.Scott KERRISON [47]13.M80.439:177:13:40
21.18.Frode Glint PETTERSEN [78]42.M80.448:018:11:54
26.22.Tom SÆTERENG [162]10.M80.438:078:28:36
33.29.Stian ØIDVIN [79]43.M80.448:038:35:22
65.50.Jon ASPHJELL [45]55.M80.451:409:52:18








67.16.Tone ØKSENVÅG [98]
K6754:528:29:51








77.21.Cecilie Longva IGESUND [35]
K60.351:267:04:53
78.57.Terje ADOLFSEN [177]
M60.359:477:18:30








83.23.Janne KVISVIK [158]
K53.637:124:43:01
84.61.Espen SKYBERG [89]
M53.642:175:04:08
85.62.Henning HANSSEN [34]
M53.643:225:29:32
86.63.Magne BONDKALL [36]
M53.643:225:29:33
92.67.Ole ENGEN [18]
M53.651:126:37:11
79.58.Knut KRONSTAD [49]
M53.661:596:50:21








98.28.Ellen Bech SPANGELID [52]
K46.970:006:23:19








137.95.Torger SOLLIE [37]
M40.248:394:51:45
132.40.Unni Bente N. HAUGEN [42]
K40.261:535:21:31








172.119.Kjetil LORENTZEN [38]
M6,756:100:56:10








GJEST:






3.3.Lasse GERHARDSEN [83]
M80.429:536:30:55

ALLE RESULTATER (Race Tracker)

Start første runde.

Lang kø, nesten 200 deltakere var med.

Jon i løypa.

Jon etter 12 runder.

Ole Engen, en av 8 målpasseringer.

Stian Øydvin og Frode Glint Pettersen.

Tom Sætereng.

Tone Øksenvåg og Terje Adolfsen.


Torger Sollie svever fram...


Unni Bente Norangshol Haugen.




Ida og Marius løp fort i Amsterdam Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Okt 2022

Vi har funnet fem løpere fra klubben som løp Amsterdam Marathon sist helg. Kanskje var det flere, men resultatlistene er ikke søkbare på klubb eller nasjon. (Foto: Janne Slorafoss)

Marius Taugbøl - som har vært skadet store deler av året - var omsider klar for maraton, og klarte målet sitt om sub 3 timer med 2:57:50 og 772. plass av 12658 herreløpere.

Kjæresten Ida Slorafoss følte seg litt tung (?) - men var godt fornøyd med sli\uttiden 3:17:08 som ga 122. plass av 2960 kvinneløpere.

Fornøyde løpere ved en av Amsterdams kanaler. (Foto: Janne Slorafoss)

Halvor Steinsholt løp på 3:23:11 (2731. plass) etter en litt for beskjeden åpning:
Han skriver på facebook:
-  Det var skikkelig kaos før start når alle skal gå inn samme inngang på vei til startmatta, det gikk på et vis det. Var for passiv ved påmeldinga så ble løpende med de som skulle løpe mellom 3:30-3:59, der burde jeg heller ha vært i pulje 3:00-3:29. La meg bak to karer fra Stavanger som snakket om øl og mosjon. Løp ifra de mellom drikkestasjonene, men de tok meg igjen der (har noe å lære?) Så har det gått bra hele veien, forbi en kanal med roere og "flyvende menn", forbi noen jorder med sau, ku og hest ved 21km. Hadde ingen store "down" perioder så har vært i bobla resten av løpet.

Isabel Aarnes løp sitt 64. maratonløp, og jaggu ble det ny pers også.
Hun skriver på facebook:
- Amsterdam maraton med PB 3:57✔️ Dro ikke hit kun for sightseeing selvfølgelig🤪 Maraton nr 64 i boks👍Følte jeg måtte gjøre meg fortjent til å løpe i under 4 timer sonen, så da måtte jeg bare henge i, selv om det er slitsomt for en sånn løper som meg med "en" fart og den er treig🤪 Men med 19 maraton og 4 ultra så langt i 2022, så er det ikke så aller verst😉

Isabel og Halvor med medaljer etter fullført maraton. (Privat foto)

Kondis.no: Almaz Ayana debuterte med løyperekord i Amsterdam Marathon

Alle resultater

Senere oppdatering:
Lauren Jensen var også med. Hun løp på 4:29:33 og kom på 1594. plass av kvinnene.

Her har Lauren tatt bilde fra start, der hun står rett bak Isabel og Halvor!

Halvor: Medalje er deilig!






Nytt medlem: Tom Andreas Velle Paulsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Okt 2022

Tom Andreas Velle Paulsen (42) fra Lørenskog har meldt seg inn i klubben. Hans neste store mål som løper er å fullføre Romeriksåsen på langs i 2023. På bildet ser vi Tom Andreas i årets Birkebeinerløp.


Tom Andreas om seg selv:

- Jeg vil gjerne melde meg inn hvis dere ønsker en halvgammel løper i klubben!
(red anm: ja, det vi vi gjerne!)

- I 2019 var jeg 42 år hadde et hjerteinfarkt og fikk klar beskjed på sykehuset om å trene. Litt om litt kom jeg i bedre form og ble raskt glad i å løpe i skog og mark, gjerne i lange seige drag! Selv om jeg nå løper årlig både Birken (21 km) og Oslo Maraton (42 km) er nok de daglige turene innover Østmarka det viktigste. Det er balsam for kropp og sjel etter en dag på kontoret som IT konsulent. Jeg krysser som regel mållinja sammen med siste halvdel og er strålende fornøyd med det. Foreløpig høydepunkt er nok Oslo Maraton i år der jeg løp inn til 04:23.24. 

- Neste mål er Romerike på langs 😊

En fornøyd løper etter årets Oslo Maraton!




Jon Asphjell beste norske i World Team Championship i Backyard Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Okt 2022

Jon Asphjell var best av de 14 norske deltakerne i World Team Championship i Backyard Ultra. Han har dermed fått en Golden Ticket for å delta i den individuelle finalen i Lazarus Lakes backyard i Tennessee 2023. Tre løpere fra klubben hadde kvalifisert seg til det norske laget. (Foto: Lars Erik Gylland)

Det gikk lenge veldig bra for det norske laget, der 12 av 14 deltakere var med etter 24 runder (100 miles). Da måtte vår egen Deimante Razukiene gi seg - og fra 27-31 timer forsvant resten - unntatt to - av de norske deltakerne ut, inkludert Harald Bjerke som stoppet på 27. runder.

Kroppen spilte ikke på lag for Harald denne gangen, mens Deimante slet med en vond fot fra tidlig i konkurransen, men likevel kjempet seg inn til 100 miles.


De neste timene sto kampen om å bli beste nordmann mellom Jon Asphjell og bergenseren Eivind Svellingen, en duell som backyard-spesialist Jon Asphjell vant etter 38 runder/timer. Svellingen ga seg etter 37 runder.

Vi ser at Jon avsluttet med en av sine raskeste runder, og regner med at han hadde mye mer inne. Nå har han altså sikret seg Golden Ticket til neste års individuelle finale.

Det norske laget ble nummer 20 av 37 nasjoner totalt, og vant i den såkalte 2. divisjon.

Når dette skrives pågår løpet fortsatt, 65 løpere er igjen etter 46 løpte runder!!! (skribenter reiser nå på ferie, se linken under bildet for sluttresultater)

Det norske teamet - som løp i Sverige i felles arrangement med det svenske teamet.

Big Doc's fb-side

Alle resultater

 De norske resultatene:

1.Jon AsphjellRomerike Ultraløperklubb38254,83
2.Eivind SvellingenBFG Bergen Løpeklubb37248,12
3.Bjarte Wetteland
31207,89
4.Luca Roncoroni
31207,89
5.Rune KvamGullfjell IL/BFG31207,89
6.Kirsti Johnsen SkåtøyEgersund IK30201,18
7.Håkon NestebySalomon Norge30201,18
8.Håkon Meland-TangenBækkelagets SK Orientering30201,18
9.Harald BjerkeRomerike ultraløperklubb28187,77
10.Arild MoenHell Ultraløperklubb27181,06
11.Marco PariseBèrghem Ultraløperklubb27181,06
12.Deimante RazukieneRomerike Ultraløperklubb24160,94
13.Heidi GundersenLauparlauget 4 x 417114
14.Lars Erik GyllandHell Ultraløperklubb1173,77

Før løpet skrev Jon på facebook:

ROADTRIP ÄLVDALEN! Med norske flagget på trøya for første gang. I dag går turen til Sverige hvor vi skal løpe sammen med svenskene i Backyard Ultra Satellite World Championships. Vi er 15 løpere på Team Norway og vi skal starte samtidig som 39 land over hele verden som også løper på hjemmebane i land som USA, India, Belgia, Venezuela... til og med Ukraina på hemmelig location. I Mexico består landslaget av løpere fra Tarahumara-folket – «de som løper». 

Det blir stort å være med på en sånn begivenhet og spesielt løp. Selv har jeg den siste uken fokusert på meg og løpinga, og prøvd å blokke ut alt annet «støy». Mat, drikke og tøy er pakket i bilen. Været midt i Sverige ser ikke så bra ut, med en del regn de første dagene. Hvor lang tid tar det før løpet er over denne gangen - 48 timer? 60? 70? 




Karianne Ekern en av 500 norske som fullførte Berlin Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Okt 2022

Berlin Marathon ble arrangert 24. september med bortimot 500 norske på startstreken. Vi finner "bare" en deltaker fra klubben, men kan ha oversett noen...
Bildet er fra starten, men hvor er vår løper? (Arrangørfoto)

Karianne Ekern løp inn til 4:32:50 som ga en 6356. plass blant kvinnene i dette gigantarrangementet.

Kondis: Eliud Kipchoge senket sin egen verdensrekord i Berlin Marathon

Alle resultater

Løpets hjemmeside




Knut Bøvre, Svein-Erik Bakke og Torunn Tofteng løp Chicago Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Okt 2022

Det var ca 100 nordmenn med i helgens Bank og America Chicago Marathon. Tre av klubbens løpere var i den amerikanske storbyen og koste seg titusener deltakere og publikum.

Knut Bøvre løp inn til 11740. plass med 3:50:05, mens Torunn Tofteng og Svein-Erik Bakke løp inn på 4:09:14 og 16800. plass.

Dagen før dagen var det litt oppvarming i klubb-bunaden.

Knut:
- Det ble en knallfin tur rundt i byen i dag. Chicago Marathon er en fest.
- Skulle gjerne løpt seks sekunder raskere.
- Bare å trene mer…..


Fornøyd "snart ektepar" i mål.

Torunn:
Chicago Marathon done and dusted. Fikk løpe de siste 500 m til mål hånd i hånd med min elskede Svein. Hvis ikke er jeg faktisk ikke sikker på at jeg hadde funnet veien til mål, så sliten var jeg.  Føler meg heldig som får dele slike opplevelser med kjæresten min. 

- For en fantastisk stemning der ute. Trodde aldri jeg skulle oppleve et folkeliv og løp som matchet New York, men det klarte Chicago. Wow for et folkeliv. Chicago har fått en plass i hjertet mitt.

- Alt gikk lett og fint til halvmaraton, men etter 24-25 km «havarerte» både rygg og brystkasse. Derfra og inn var det en kamp. Svein vek aldri fra min side og brukte ulike teknikker for å få lokket/pushet meg fremover.  Alle burde hatt en Svein ved sin side. Han var jo i hvilemodus, mens jeg kjempet med alt jeg hadde. Nå er jeg bare stolt, glad og takknemlig … og sulten og tørst.


Torunns medalje

Før start (fra Torunns fb-side)




Isabel raskest av tre deltakere i Magni Maraton nr 73

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2022

Isabel Aarnes jakter sine første 100 maraton, og denne helgen var det besøk i Trondheim og den 73. utgaven av Magni Maraton. Det endte med totalseier på 4:22:59.

Magni Maraton er at såkalt "Cannonball-løp" med svært begrenset service, men like fullt et offisielt løp. Det har aldri tatt helt av for dette løpet, som vanligvis samler 1-4 deltakere på maratondistansen i tillegg til noen løpere på halv- og kvartmaraton.


Isabel skriver på facebook:

Magni maraton ble maraton nr 63/100✔️
Tok nattoget opp, løp og toget ned igjen😉Trøndersk høstvær med regn og vind, ble helt gjennomvåt, ikke et vær for en fintværsløper som meg, men kom da gjennom😉 Ved photoshoot klarnet det opp, så det bildet viser ikke hele sannheten🤪 





Nytt medlem: Espen Haraldsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Okt 2022

Espen Haraldsen (56) fra Kongsberg har meldt seg inn i klubben. For tre dager siden meldte kona Cathrine seg inn - og nå følger han etter.

Espen har allerede en god el ultraløp bak seg, bl.a. Romeriksåsen på langs i 2019 der bildet nedenfor er fra.


Espen om seg selv:
- Ivrig mosjonist som konkurrerer på alt fra 1500m til ultraløp. Har løpt 10-12 ultraløp, men har til gode å prøve de aller lengste. Er Kondistrener på Kongsberg, og liker å få folk i aktivitet. Løper på alle underlag, men trives best på lange turer i fjellet.


Espen 10 km ut i RPL50 2019 (Foto: Håkon Rekstad)




Nytt medlem: Cathrine Haraldsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Okt 2022

Cathrine Haraldsen (51) fra Kongsberg har meldt seg inn i klubben. Cathrine er leder for Kondistreninga Kongsberg, og hun løper lenger og lenger - noe som har resultert i 6 ultraløp hittil.

Skravlebøtte på løp
Cathrine skriver: - Jeg har løpt siden 2006. Er leder for "Kondistreninga Kongsberg". Løpene blir lenger og lenger: Deltatt på Romeriksåsen på langs 2 ganger, KRSUltra 2 ganger, Oslotrippelen 2019 (se bildet) og Oslofjorden Rundt 2 ganger (50 miles). Er ei skravlebøtte på løp og ikke opptatt av fart.

Her ser vi Cathrine i 2020 da hun var pacer for Line Caliskaner og Janne Kvisvik i deler av Oslofjorden Rundt. (Foto: Tomas Pinås)




Line Caliskaner med knallsterk 44. plass totalt i Spartathlon (8. beste kvinne)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Okt 2022

Line Caliskaner åpnet knallhardt i årets Spartathlon fredag morgen, og imponerende nok holdt hun bra hele veien - og midt på dagen lørdag løp hun inn som 8. raskeste kvinne og 44. løper totalt med tiden 32:22. (Privat foto)

Dette er den klart raskeste tiden av en norsk kvinne i Spartathlon - det bare tre har fullført tidligere. (Cecilie Holmgren fra klubben i 2018 på 34:03, Ninette Banoun fra klubben og Jeanette Vika fra HULK i 2019 på 34:51.

Alle resultater

Oppdatert 8. oktober: (fra Lines fb-side)
Spartathlon - et 246k eventyr fra Athen til Sparta 

Fredag morgen kl 03:30 ringte klokken og det var tid for å stå opp og gjøre seg klar til start for mitt livs største løpeeventyr. Kjente på litt spenning, forventning og glede når vi satt i bussen på vei til start ved Akropolis. Det jeg tidligere hadde betraktet som galskap var i ferd med å skje. Vel fremme ved start ble det stadig ropt «Turn on your GPS tracker», dronene fløy over oss og mange busker ble vannet. Startskuddet gikk og vi var i gang gjennom Athens gater. Politiet sørget for å kontrollere trafikken og at vi fikk fri passasje. Dette var starten på det som skulle bli et over 32 timers langt eventyr. 


Hva opplevde jeg?
Jeg opplevde følelsen av å bli heiet frem som en heltinne. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg ble tutet til og hørte "Bravo!". Men en ting er sikkert, det var like hyggelig hver gang og fikk frem smilet. Noen heiarop var litt mer spesielle enn andre. Som f.eks et sted før Korinth hvor veien går langs kysten, men ganske høyt opp. Plutselig hører jeg nede fra havet "Bravo". Når jeg titter ned (sikkert 20-30 meter) er det en mann som svømmer på ryggen og vinker og heier. Flere steder sto det hele skoleklasser og heiet. En fantastisk følelse når de satte opp hendene for at jeg skulle kjøre en high five gjennom hele gjengen. Det kom heiarop fra mennesker i alle aldre, fra små barn som sto med sine foreldre til gamle tanter oppe på en balkong. I en liten landsby kom en gutt i 10-12 årsalderen med papir og penn og ville ha underskrift.  
Hundene 
Jeg hadde hørt mye om løshunder før løpet og at dette er ett av mange utfordringer ved Spartathlon. Inntil det ble mørkt tror jeg ikke at jeg så noen. Hørte mange som var innenfor gjerder, men ingen løse på gaten. Etter at det var blitt mørkt møtte jeg på 4-5 stk. Selv om noen kom løpende mot/etter meg opplevde ingen som veldig truende. Men jeg var veldig bevisst på å ikke sette hodelykten på dem og forsøkte å holde så stor avstand som mulig. Hadde ingen intensjon om å stifte nærmere bekjentskap med dem. 
Utover natten kjente jeg på en trøtthet. Hadde med Powergum som inneholder koffein og dyttet i meg flere slike i løpet av kort tid uten at det hjalp. På et tidspunkt gikk jeg og duppet og hadde en liten periode hvor jeg flere ganger var på vei ut i grøfta. Forsøkte å holde fokus på å komme meg videre frem til neste gang jeg traff Janne slik at jeg kunne få tak i flere Powergum. Innen jeg traff henne kom jeg frem til et sjekkpunkt (CP) hvor de spurte hvordan det gikk. Jeg svarte med at det gikk fint, men at det var litt kaldt (til tross for at jeg hadde en tynn ullgenser og jakke). De ga meg survival blanket som jeg surret rundt meg. Disse knitrer mye, så med dette konstant i ørene våknet jeg til igjen. 
Løpet har 75 CP (inkl målgang) og på enkelte av disse kunne jeg motta hjelp fra eget crew. Jeg var så heldig og hadde med meg Janne
Dette var første gang Janne har supportert noen under løp og min første hvor jeg har hatt hjelp. Til tross for at hun ikke hadde gjort dette før, var jeg aldri i tvil i forkant av løpet om at jeg kunne stole på henne 100%. Hun gjorde jobben som om at hun ikke hadde gjort annet. Fulgte vår plan til punkt og prikke, sjekket om jeg ønsket noe til neste gang vi skulle treffes, sørget for at jeg fikk i meg mat og drikke og ga massasje. TUSEN TAKK!!!!!! ❤️ Janne ble mitt holdepunkt for å jobbe meg gjennom løpet. "3 CP så treffer jeg Janne, 2 CP så Janne" etc. Det gjelder å dele elefanten opp i små biter. 
Siste 5 k inn mot mål var det nærmest en konstant tuting fra biler som passerte. Jeg plukket opp det norske flagget fra min drop bag på CP 74 og det er vanskelig å beskrive følelsen når jeg nærmet meg mål. Barna sykler/løper ved siden av fra ca 500 m før mål frem til avsperringen hvor de ikke lenger får lov. Da jeg hørte den umiskjennelige "Spartathlon-musikken" og så statuen av Leonidas kjente jeg på en klump i halsen, en stolthet og glede over å kunne løpe i mål med flagget høyt hevet. 
Etter målgang får man hjelp til å få satt seg på en stol og de vasker føttene. De putter føttene i en balje med deilig kaldt vann med sokkene på. Antar det er for sikre at sokkene ikke henger igjen i sår på føttene. Mitt valg av sko (Topo Specter) og tåsokker hadde betalt seg. Ikke et eneste lite sår, kun en bitte liten ubetydelig vannblemme på en tå. (Jeg hadde andre sko i bilen med Janne i tilfelle det skulle bli behov for å bytte, men Specter fungerte utmerket hele veien og det ble ikke vurdert en eneste gang.)
Jeg har i tidligere løp ikke vært flink nok med næringsinntak. Her visste jeg at uten næring ville jeg aldri komme i mål og hadde en konkret plan. Denne planen ble fulgt og jeg kan endelig si at jeg har knekt koden for å få i meg næring. Spiste til og med på CP hvor jeg ikke traff Janne. (Klapp på egen skulder.) Næringen besto av Tailwind (var alltid på flasken i hånden), pasta, potetmos, avokado, appelsin, banan, eple, kjeks og sjokolade. 
Gjennomføringen har stort forbedringspotensiale og jeg tar med meg lærdommen til neste gang. For det blir en neste gang. Jeg har en ny avtale med Leonidas 🤩 
Jeg har funnet "MITT LØP" 😍



Magnus måtte gi seg etter 140 km

Også Magnus Thorud, som fullførte i fjor (33:33) var med, men måtte stå av allerede ved 140 kilometer.

Han skriver på facebook:
Hva skjedde? Jeg spør meg selv om det samme. Den korte forklaringen er sår muskulatur alt for tidlig i løpet. Rundt tre mil(!) Derfra og ut var det mer jobb enn flyt i løpingen. I de bratte bakkene ned mot Malendrini på CP 40(140km) sa lårene mine god natt. Så fikk jeg kjøre «dødens minibuss» i hele 3 timer mens vi plukket opp andre døende løpere som kastet opp og jamret seg på vei inn til Sparta. Da har jeg sett den siden av Spartathlon også. Heldigvis kommer det alltid flere muligheter. Nå er det uansett hvile som gjelder også venter Bislett 24 i november.  (Arrangørfoto)


Fire norske startet i årets Spartathlon:

Årets norske deltakere; Magnus Thorud (DNF), Line Caliskaner (44. plass), Eiolf Eivindsen (DNF) og Simen Holvik (19. plass).

Simen og Line var de klart beste nordiske deltakerne i år, tredje best var en svensk løper på 106. plass!





Helge Eide raskest av våre fem deltakere i Jotunheimvegen Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Okt 2022

Skåbu Fjellmaraton innførte for noen år siden ultraløp på 57 km i tillegg til de øvrige distansene. Starten er ved Bygdin og følger stort sett Jotunheimvegen til Skåbu. Det er langt over dobbelt så mange deltakere på ultra som på maraton....

Rammen for årets løp var duskregn, motvind og noen få plussgrader.

Helge Eide (bildet ovenfor) var klart raskest av våre fem deltakere på ultradistansen med 6. plass av 38 herrer, og seier i M50-59.

Våre deltakere:

KVINNER (15 deltakere):
  6. Isabel Aarnes 6:01.02

MENN (38 deltakere):
  6. Helge Eide 5:13:19
18.Thomas Stordalen 5:48:43 (løp for Nesodden)
22. Halvor Steinsholt 6:00:06
30. Ole Engen 6:34:51

Isabel:
Jotunheimvegen ultra, 57km, Bygdin - Skåbu for 4. gang. PB 6:01. Skåbu fjellmaraton leverer som alltid og jeg er beæret over å få være ambassadør. Tusen takk.
Været ble mye bedre enn fryktet, bare delvis duskregn. Perset med 9 min, men klarte ikke under 6, men kanskje neste år. Ultraløp nr 27



(Privat foto)

Thomas ved Haugseter etter en døy mil. (Arrangørfoto) 

Halvor med nr 44 ved Haugstulen. (Arrangørfoto) 

Ole ved Haugstulen, klart sist i feltet sammen med Line fra Drammen. Han passerte 13 løpere på de siste 35 kilometerne - og har da sikret seg tre napp i Ultraløpsfatet som var årets mål i sin første ultraløpsesong. (Arrangørfoto)

Ole fornøyd i mål (privat foto).




Kjempeløp av Didrik i Nice by UTMB, 111 km. Dobbelt norsk!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Sep 2022

Vi har ventet lenge på å se Didrik Hermansen og Tobias Dahl Fenre (Grenland Ultra Runners) på samme distanse. De har jo begge gjort rent bord på det de har stilt opp i av norske løp.

Når de endelig møttes var det i utlandet, næmere bestemt i "Nice Côte d'Azur by UTMB" - der de løp 111-kilometeren sammen med ca 900 andre. Halvparten fullførte, 200 kom under 24 timer, og de to suverene nordmennene fullførte på 12:37:07 (Tobias) og 12:39:54 (Didrik). Det var over en time tilbake til sterke Stephen Roux (FRA)- mannen som tok teten ut fra start.

Ut fra trackingen ser vi at Didrik og Tobias var alene i front fra før 20 kilometer til passering 60 km. Derfra til 75 km tapte Didrik 6 minutter i et parti med 1000 høydemeter. Dette ble halvert og litt til mot mål - etter et fantastisk løp av begge to. 

Om noen uker skal de begge representere Norge i VM terrengultra i Thailand.

(Bildet, dagen før start, er fra Didriks fb-side. Didrik og Tobias er klare!)

Et kort videosammendrag fra løpet:

Løpets hjemmeside
På resultatsiden ser du tre videosnutter: Videos of passages Didrik Hermansen
Kondis.no: Dobbelt norsk på 100K i Nice




Mona i mål på NPL: Det ytre eventyret er slutt. Det indre varer evig

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Sep 2022

Mona Kjeldsbergs fantastiske NPL fra Nordkapp til Lindesnes ble avsluttet med hele familien tilstede ved Lindesnes fyr fredag.  " Det ytre eventyret er slutt. Det indre varer evig", skriver Mona på facebook. 

På bildet ser vi Mona sammen med gubben Einar som har passet fortet i Gjerdrum de siste tre månedene. (privat foto)

Mange av oss har fulgt Mona dag for dag via daglige facebook-oppdateringer med masse flotte historier og fantastiske bilder fra Norge på sitt flotteste.

Mest av alt har vi vært imponert over hvordan hun har klart å planlegge og gjennomføre dette unsupported - og i praksis helt alene i 84 dager!!

På Monas facebookside kan du bla deg nedover til alle disse flotte oppdateringene: Mona Kjeldsberg

Kondis-omtale: Mona Kjeldsberg løper i mål på Lindesnes fyr i dag

Vi er nå spent på om det blir bok eller film av dette eventyret, og minimum håper vi å få besøk av Mona på et åpent klubbtreff en gang når hun måtte være klar for det.





Borge Røstum fullførte Læsø Ultra 65 km på ei lita øy i Kattegat

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Sep 2022

Borge Røstum har vært i Danmark og løpt det spesielle Læsø Ultra der starten går fra fergedekket ved ankomst øya. Løpet er 65 kilometer, og Borge fullførte på 8:59:32.

Bildet er fra "Stafett for livet" 24-timers på Lillestrøm 10.-11- september.

Læsø er ei øy i Kattegat midt mellom Gøteborg og Fredrikshavn, og har akkurat som den mindre øya Anholdt lenger sør sitt eget langdistanseløp. Ferge går fra Fredrikshavn.

Primus motor for Læsø Ultra (+maraton og halvmaraton) er energiske Rico Ejersted som arrangerer mange ulike løp der han ønsker seg flere norske deltakere, se fb-siden hans.

Læsø ultra hjemmeside

Resultater



Stafett for livet

Borge var forresten nylig med på 24-timers arrangementet "Stafett for livet" i regi av Kreftforeningen. Dette ble bl.a. arrangert i Lillestrøm der Borge var med.

- Det var en fest!, sier Borge.

- Jeg surra rundt i 24 timer og tilbakela 3 maraton mellom konserter, seremonier og bespisning. Det var forøvrig flere RULK-løpere med som deltakere på andre lag.

Melvin Tix (Petter Vabog) var med på samme arrangement i Sandefjord, se tidligere omtale.




Ida og Peter raskest da 29 RU'ere løp Oslo Maraton / Trippelen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Sep 2022

Ida Slorafoss løp inn til en flott 2. plass i kvinneklassen på trippelen under Oslo Maraton etter en innledende 26. plass av alle kvinner på Oslo Maraton med tiden 3:20:12. Totaltiden ble 5:56:02.

Bildet: Fra venstre Ida Slorafoss sammen med vinneren Rita Nordsveen og nummer tre, Marita Bertelsen. (Foto: Tom-Arild Hansen). 

I herreklassen kom Peter Jensen på en like flott 5. plass i herreklassen etter en innledende 50. plass av alle menn i Oslo Maraton med 2:54:50. Totaltiden ble 5:12:34.

Erik Waage Nielsen løp inn til en overlegen seier (18 min margin) i M65-69 på maraton med 3:14:24.

Vi finner 29 løpere fra klubben registrert som fullført på maraton, av disse 12 fullførende på trippelen.

Kondis omtaler:

 

En som var langt over middels glad etter å ha fullført trippelen var Stig Andy Kvalheim. Her sammen med Oslo Maratons kommunikasjonsansvarlig, Stine Hartmann.

# SexNameClubCategory# Cat.Time
Trippel 73,3 km kvinnr (14 fullførte):
2Ida SlorafossRomerike UltraløperklubbK24-34105:56:02
8Deimante RazukieneRomerike UltraløperklubbK40-44307:13:26
9Hilde JohansenRomerike UltraløperklubbK45-49207:21:58
12Siw BenonisenRomerike UltraløperklubbK50-54207:42:59
13Isabel AarnesRomerike UltraløperklubbK35-39107:44:58






Trippel 73,3 km menn (60 fullførte):
5Peter JensenRomerike UltraløperklubbM40-44205:12:34
19Roger HæhreRomerike UltraløperklubbM45-49506:08:06
33Erlend B JenssenRomerike UltraløperklubbM45-49906:50:39
37Lars MøllerRomerike UltraløperklubbM50-54407:05:54
41Frode Glint PettersenRomerike UltraløperklubbM40-44807:15:58
43Roy StøleRomerike UltraløperklubbM50-54707:22:52
48Stig Andy KvalheimRomerike UltraløperklubbM50-54807:42:58






Maraton kvinner (411 startet):
26Ida SlorafossRomerike UltraløperklubbK24-341003:20:12
34Barbro LindkvamRomerike UltraløperklubbK40-44503:27:50
124Deimante RazukieneRomerike UltraløperklubbK40-442303:51:45
184Siri BergfaldRomerike UltraløperklubbK45-492604:04:18
186Siw BenonisenRomerike UltraløperklubbK50-541604:04:34
231Hilde JohansenRomerike UltraløperklubbK45-493804:15:11
235Isabel AarnesRomerike UltraløperklubbK35-392104:15:49
261Line Yang StouslandRomerike UltraløperklubbK45-494304:24:19
316Marianne FøllingRomerike UltraløperklubbK60-64604:41:21
320Jane NilsenRomerike UltraløperklubbK50-542704:42:17
380Unni-Bente N. HaugenRomerike UltraløperklubbK60-64905:20:16






Maraton menn (1521 startet):
50Peter JensenRomerike UltraløperklubbM40-44702:54:50
206Erik Waage NielsenRomerike UltraløperklubbM65-69103:14:24
282Helge EideRomerike UltraløperklubbM55-59603:23:07
328Roger HæhreRomerike UltraløperklubbM45-493603:26:40
350Håkon RekstadRomerike UltraløperklubbM55-59803:28:16
372John F. JahreRomerike UltraløperklubbM24-3417403:29:12
600Knut Arne HundalRomerike UltraløperklubbM40-446703:44:38
601Tore MortensenRomerike UltraløperklubbM45-496903:44:39
619Marius TaugbølRomerike UltraløperklubbM24-3426703:45:22
655Christian AndersenRomerike UltraløperklubbM40-447503:48:03
676Erlend B JenssenRomerike UltraløperklubbM45-497903:49:53
690Lars MøllerRomerike UltraløperklubbM50-546203:50:57
723Frode Glint PettersenRomerike UltraløperklubbM40-448303:53:37
879Roy StøleRomerike UltraløperklubbM50-549104:02:07
950Stig Andy KvalheimRomerike UltraløperklubbM50-5410604:08:14
1097Torgrim DalsegRomerike UltraløperklubbM45-4914304:23:10
1104Peter LaskowskiRomerike UltraløperklubbM45-4914404:24:20
1307Runar ThorstensenRomerike UltraløperklubbM50-5414504:59:13



Øyunn med ramsalt kritikk etter årets avbrutte Megarace

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Sep 2022

Øyunn Bygstad og Leif Abrahamsen var to av 44 ekstremultraløpere på starten av årets Megarace 1001. Innen 13 døgn skulle de forsøke å fullføre dette 1001 kilometer lange løpet.

Før 400 kilometer var løp hadde over halvparten av deltakerne gitt seg, det er egentlig ikke så uventet. Mange av de gjenværende var nok også for dårlig utrustet for værutfordringen.

For Leif og Øyunn var det tøft, men de var i rute til å gjennomføre de 1001 kilometerne da løpet ble stoppet pga dårlige værutsikter i CP5, etter 391 kilometer.

Men... var det en nødvendig avlysning???

Les hva Øyunn skriver nedenfor og døm selv:

Løpets hjemmeside



Øyunn: Mega Race bak kulissene

Styrtregn og dårlige prognoser videre satte en stopper for oss 16 gjenværende løpere på 395 km.

De raskeste løperne (de med følgebil) løp videre og valgte å gjøre det til sitt eget "race".  Det kan de bare fortsette med, men for oss, ble vi fysisk stoppet. Våre dropbager ble holdt igjen, og vi fikk kyss til hotell samme kveld full av forskjellige følelser. 

Noen løpere er enig med arrangørs beslutning. Noen løpere er totalt likegyldig siden de var så sliten at ordet "hotell" hørtes ut som paradis. Noen løpere er rasende. Noen løpere er skuffet.

Jeg er en blanding: Skuffet og litt sint. 

Jeg kan si at dette løpet sett med "ekspedisjons" øyne, var innafor hva angår farlig eller ikke. Men om du pakker for lett? -Da er jeg enig. Da hadde dette løpet vært farlig. Slik som Spine Race, Oslo-Bergen trail og dette løpet her.

(Ps: Ikke gidd å pakk for lite. De som gjorde det, kunne kanskje blitt stoppet. Ikke oss)

Det burde vært enkelt: Er du kald, ta på ull. 

Er du kaldere, ta på dunjakke. Regner det katter og kaniner, ta på fullt regnutstyr.

Sånn.

Arrangør og oss løpere visste at det skulle bli meldt pissvær tors-mand. Hvis arrangør likevel er bekymret, kunne de tatt utstyrskontoll av oss underveis, slik som Oslo Bergen Trail .

Hadde de sett i sekken til Leif, meg og flere av oss løpere uten support, så hadde de sett at vi var "good to go".

-Dette er et løp ment for erfarne løpere. -Arrangør understrekte at dette løpet var for erfarne løpere.

-Vi stilte til start som erfarne løpere.

-Men da det meldte regnet gjorde sin entré, så var visstnok ingen av oss erfarne allikevel..

De annonserte på facebook at løpet var avlyst. FACEBOOK. De sendte ingen melding til meg eller Leif  på SMS at løpet var avlyst.

Jeg, som deltar, jeg som skal være i "fare", jeg fikk ikke beskjed. Trackeren min var på 1400 høydemtere i fjellet, de så at jeg var i det "verste" området, men jeg, med flere andre løpere ble rett og slett ikke informert.

I flere timer etter løpet ventet jeg på en "forsinket" SMS som skulle tikke inn siden jeg ikke hadde dekning der oppe, men den har fremdeles ikke kommet.

Jeg nøstet litt, og ja, det stemte: De har aldri sendt beskjed.

Jeg løp gjennom regnskyllene og elendig satelittdekning i hele 15 timer ETTER løpet ble offisielt avlyst. 

På checpoint skulle jeg få tid til å sove 2,5 timer, bytte klær/reepacke og få meg ut igjen. Det skjedde selvsagt aldri.

Minte tanker:

På OBT fikk alle løpere melding om tordenvær og ble bedt om å holde dekning frem til det ble trygt igjen. Cut-off ble omgjort. 

Alternative ruter ble hyppig annonsert.

Det var arrangørs "plan B"

Alle ekstreme løp bør ha plan B, C og D.

Megarace hadde visstnok bare plan A. 

Det har nå gått 35 timer siden avlysning. Litt regn.

Hovedarrangør Michael og 1/3 av arrangørteamet fikk påvist korona for 4 dager siden. Michael var aktiv selv på stasjonene og som koordinator, men han ble for syk. Dét fikk vi i løypa beskjed om. Det. Ikke dårlig vær. Jeg og de andre løperne ble testet to ganger på checkpoints for å få lov til å fortsette.

Spekulasjon: Var det været som stoppet konkurransen, eller var det rett og slett kapasitetmangel fra arrangørs side? 

Og en siste ting:

The Mega Race uten og med support er to forskjellige løp. De burde aldri blitt mixet. Det ble klokkeklart for oss.  Hvis løpet tillot oss å fortsette til 1001 km, ville målgangdifferansen vært på flere dager. 

Cut-off burde ikke blitt innskrenket, men blitt holdt slik den var. Det var ca 6 timers søvn på oss 16 i løpet av 4 dager.

4 timer på checkpoint er ikke 4 timer søvn.

Det er 1 time mat/fotstell/dusj, 2,5 timer søvn på en matte, og reepack av gjennomvått utstyr frem og tilbake uten hjelp. 

Supporteam gjorde reepack og utførte fotstell. Supporteam hadde campingvogner på fjellet der løperne sov et par timer under skybruddene mens deres gear ble pakket på ny, samt tilgang til nye sko og varm mat.

"Hahaha -I was hardly wet" sa en noe taktløs løper til meg.

Jeg sa til Magnus på telefon i dag, at jeg var glad han ikke kunne være support allikevel. For hvis han var det, hadde jeg følt mye på at det hadde kjentes så feil. Det var faktisk flere løpere uten support enn de med support.

Rart med det, men etter det 3. døgnet var det en taus enighet at det var "oss" og "dem".

På alle andre løp jeg har deltatt i, har det utelukkende vært "oss".

Alltid.

Et lite bildeminne her under innlegget fra siste natta: 

Bilde 1: Jeg donerte nødposen til Shikura mens vi satt å spiste/skiftet under en slags falleferdig garasjeboks med en muggen madrass vi plutselig fant ut av intet den siste regnfulle natta😅 Veldig bra! 

Vi har sovet på myk mose, og vi har overnattet i et busskur for en times tid i Tsjekkia. -For noen minner! Mye galgenhumor, samt så utrolig kjedelig på det ene laange grus-og asfaltstrekket som plutselig kom. 

Film/bilde 2:

Løpsstilen til Shikura på grus etter å ha vært litt for vant med fjellet😅

Bilde 3:

Den hysteriske medaljen. Ja, gratulerer Øyunn. Du har herved fullført 100-miles.

(Vi hadde ekstra medaljer fra i fjor) 

Nå skal jeg treffe Leif . Vi skal drikke pils.

Igjen: Takk for all heiing.


LEIF følger opp i kommentarspalten:

Er løpet avlyst
 Jeg har ikke fått noe SMS om det enda  jeg så på Fb siden til løpet på onsdag kveld at det var stoppet frem til torsdag 08.00 og ringte arrangøren. De sa det ikke gjaldt oss mellom CP4 og CP5 bare de etter CP 5. Da ba jeg dem sende en melding til deltagerne for det sto ikke på Fb siden. Videre observerte jeg løpere som allerede i duskregnet i lavlandet var våte og frøs. De hadde mindre sekker enn jeg har på søndagstur i marka og så lette og tynne regnjakker at jeg ikke ville brukt de til postkassen en gang

Jeg ringte arrangøre igjen å ba de legge til i sms de skulle sende at løpere som ikke var komfortable med å dra opp i fjellet på grunn av dårlig utstyr burde søke nødly. Sms kom først 03.53  informasjon om at løpet var avlyst leste jeg på Tracker siden ved 09.00 tiden torsdag morgen.
Hadde mye morro i løp av dagen med å fortelle dette til andre løpere jeg traff å se reaksjonen
Min bekymringstelefon til arrangøren var nok medvirkende til avlysningen er jeg redd
Men grunnen er nok mangel på crew/saftycrew og for lite krav til tilstrekkelig og egnet utstyr. Jeg hadde mye av det samme jeg bruker i Spine og frøs ikke et sekund og sov ute i fjellet noen timer hver natt.


Leif skriver også på facebook:
Ja hva skal man si. Megarace 1001 km fullført med snaut 400 km og 13 000 hm
Når jeg fikk beskjeden om at de stoppet løpet for litt pjuskevær ble jeg faktisk mest lettet.
Jeg hadde tatt for gitt at et Løp i de Bayeriche alpene gikk på sti, men her var det mye asfalt, etappen fra i går til I dag 110km 3000hm besto vel av 80- 90 % asfalt, det måtte jo gå galt så i dag har jeg kreket meg rund med beinhinnebetennelse og div andre vondter 

Men Cutoff tidene fremover i løpet var litt mer menneskelige så det hadde sikkert gått på en måte, men glad for å få slippe. Ellers fungerte opplegget bra i forhold til næring, søvn og utmattelse. planen var å komme så billig som mulig til 6-700 km. Nå blir det storbyhelg på meg I steden




Nytt medlem: Antonia Ramböl Bryntesson

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2022

Antonia Ramböl Bryntesson (28) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Antonia har blant annet 2. plasser fra Sätila Trail 85 km (2019), Rondane100 (50 miles) i 2020 og Sandsjöbacka Trail 60 km i år. Bildet er fra Hornindal Rundt i 2018.


Antonia: Kort om mig:

Jeg er 28 år og bor i Oslo. Opprinnelig fra Sverige men flyttet til Norge for å ha nærme til fjell og snø. Legger største delen av min fritid på løping. Hverdagsturene blir for det meste i Lillomarka, men på helgene liker jeg å bruke løpingen til å utforske nye steder og stier.




Nytt medlem: Mathis Dahl Fenre

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2022

Mathis Dahl Fenre (32) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Han har rukket å bli en rutinert ultraløper og imponerte senest forrige helg med seier i den knalltøffe Stranda Fjord Trail Race 100km. 

Mathis: Litt om meg:
Jeg heter Mathis Dahl Fenre og er ultraløper. Jeg bor i Oslo og løper mest i Lillomarka, men elsker å utforske stier og fjell overalt. Mitt hovedfokus er fjell-løp på rundt 100km og jeg har deltatt i løp som M7T Ultra (2019), XREID (2019, 2022), Rondane 100miles (2021), Skogvoktern (2021, 2022), Blefjells Beste (2020), Hardangerjøkulen Ultra (2021) og Stranda Fjord Trail Race 100km (2022). 

Ellers er jeg aktiv i stiløpermiljøet i Oslo og stiller stort sett opp på "Stirsdag" (sosial stitur fra Disen trikkestopp kl18 på tirsdager).

Vi sees på stien!

Se også: Nyinnmeldte Mathis Dahl Fenre vant Stranda Fjord Trail Race 100K

Mathis underveis i SFTR 100K (Arrangørfoto)

Kjent navn? Ja, han er storebroren til Tobias Dahl Fenre, smøresjefen til skiskytterlandslaget som er tatt ut til å løpe VM i terrengultra senere i år.




Nytt medlem: Christian Evensen er tilbake i klubben

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2022

Christian Evensen (39) fra Østre Toten har meldt seg inn igjen i klubben. Han var også medlem 2013-2019 mens han bodde på Lunner. Han vil fortsette å konkurrere for Toppen IL selv om han melder seg inn i RU igjen.

På bildet ser vi Christian på Romerike 50 på Sessvollmnoen i 2014. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Christian skriver:
Jeg har funnet litt løpemotivasjon igjen. 5 år mer eller mindre uten løping, 10 kg ekstra på kroppen, og to små unger som krever sitt, gjør at utgangspunktet er litt annet enn da jeg først meldte meg inn høsten 2013... men det skal løpes. 

Jeg er medlem i en lokal klubb her på Toten, Toppen I.L. Vi har begynt med litt terrengløp hele familien (mor, far og sønn 4 år... datter på 1,5 år får vente litt). Jeg tenker jeg vil konkurrere for Toppen når jeg finner på å melde meg på løp, men siden jeg var medlem i Romerike Ultraløperklubb noen år og ble kjent med mange fine folk i løypen mellom 2013-2017, så vil jeg gjerne være medlem i min gamle klubb også. Jeg håper dette lar seg gjøre. 




Øyunn og Leif varmet opp til Megarace med å fullføre Rondane 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2022

Når man trener til et 1001 km langt løp oppleves 100 miles som et svært kort løp, men det er det jo ikke for alle andre enn Øyunn Bygstad og Leif Abrahamsen. 

Faktum er at nesten halvparten av de startende (30 av 56) måtte bokføre DNF i Rondane 100XL på 162 km.

Øyunn ble nummer 3 (10 startende) i kvinneklassen og Leif nummer 23 av herrene (46 startende) på en tid litt over 34 timer+. 

Våre to andre deltakere, Halvor Steinsholt på 100 miles og Marianne Nesje på 100 km endte opp med DNF.

Kondis.no: Tom Erik Halvorsen rekordrask i Rondane 100

Alle resultater

Løpets hjemmeside

Facebook

Megarace 11.-23- september



Øyunn la ut dette på facebook etter løpet:
- Rondane 100-miles er et mektig og nydelig løp.
I år kjørte jeg 100% mindfulness:
Ingen insta, ingen bilder eller updates. Naturen på Rondane rettferdiggjøres ikke hvis det blir gjenfortalt via mitt dårlige mobilkamera uansett. Det var godt å løpe her og nå i denne bobla forbi Rondeslottet og alle de andre majestetiske toppene.
Jeg tenkte at det er et stort privilegium å ha fysisk mulighet til å oppleve dette i 34 timer. (Og i svært få mørke perioder var det en forbannelse å oppleve dette i 34 timer)

Summa summarum vedrørende løpet: 
Jeg og Leif Abrahamsen fikk stort utbytte av denne "treningsturen" fram mot Megarace på hver vår måte. Utstyret jeg forsøkte funket som fjell.
Sekken fra @theendlesstrail skal brukes i Tyskland! Enkeltmannspakke og førstehjelp fikk jeg virkelig bruk for. 2 GODE hodelykter fikk jeg også bruk for.
Hans Kristian Smedsrød  poengterte i podcasten @neda_podcast hvor viktig det var at ekstralykten i sekken ikke bør være en mikkemuslykt med få lumen, og det er et råd som er viktig at alle får med seg i slike landskap. (Jeg har alltid to gode lykter, men tenkte med grøss på hva jeg skulle gjort hvis jeg ikke hadde det da hovedlykta ble ødelagt i det mest tekniske partiet)
Takk @rondane100 for suveren oppfølging. Dere sto utrettelig på for oss.



Leif på facebook:
- Rondane 100 miles stilte med en fantastisk ramme rundt løpet. For min egen del så gikk de først 2/3 av løpet greit, pusten holdt greit så lenge jeg ikke pushet for hardt. Men i 1000hm bakkene ut fra CP 3 tok jeg nok i litt hardt for brystet tettet seg og jeg begynte å hoste, hosteanfallene medførte brekninger som videreførte seg i at jeg kastet opp alt jeg puttet i meg så da ble det 10-12 timer rusling til mål, uten næring eller tilstrekkelig surstoff.
Fin mental trening, men får håpe jeg slipper det i Megarace. Men jeg kom I mål og hadde en fin første 2/3 av løpet.


Fantastisk natur. (Foto: Leif Abrahamsen)




Didrik Hermansen tatt ut til VM terrengultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2022

Det kom ikke som noen overraskelse, men nå er altså Didrik Hermansen tatt ut til å løpe VM terrengultra i Thailand i november. 

Til sammen 10 løpere fra ni ulike klubber er tatt ut til mesterskapet,  et mesterskap som egentlig skulle vært arrangert i 2021.

Kondis.no: 10 løpere tatt ut til VM terrengultra i Thailand

Bildet: Didrik Hermansen løp inn til 10. plass i VM terrengultra 2015, samme plassering som to år tidligere. Etter et par trøblete skadeår før pandemien er han nå igjen klar for et mesterskap i terrengultra. (Foto: Tomothee Nalet)




Camilla Friseid fullførte Telegrafruta Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2022

Camilla Friseid har vært i Nordland og løpt Telegrafruta Ultra. Hun brukte 12 timer og 8 minutter på den 61 km lange løypa.

Løpets fb-side

Telegrafruta Ultra er et ultraløp over Saltfjellet og som følger den historiske vandreruten Telegrafruta. Løpet går over 61 km i fantastiske naturomgivelser.


Camilla skriver på facebook:
For en dag, for ei løype og for en natur.
Takk Ole Marius Røsten  for at du fikk meg "hjem" for å løpe, og introduserte meg for fantastisk mennesker. Takk til arrangør Magnar Øygarden  og frivillige for et flott arrangement. Jeg kommer igjen neste år!  Spesiell takk til Jill-Torun Mortensen  og Finn for hjerterom, husrom, latter og nytt vennskap.
Hatt ei fantastisk helg!




Nyinnmeldte Mathis Dahl Fenre vant Stranda Fjord Trail Race 100K - Margrethe Fjetland på 3. plass

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2022

Innmeldingen kom etter løpet, men vi soler oss likevel i glansen av Mathis Dahl Fenres seier på 100 km i Stranda Fjord Trail Race. Han vant et spennende oppgjør med 47 sekunder etter 16 timers løping. Vi kommer tilbake med en kort presentasjon av nyinnmeldingen.

Margrethe Fjetland kom også på pallen med en 3. plass etter en knalltøff 100 kilometer i Stranda. Toppbildet viser Margrethe i løypa (arrangørfoto).

Det ble en fuktig affære, skriver Kondis, og deler av 100 km-løypa ble kutta ut på grunn av værforholda. Dermed ble det også litt under 7000 høydemeter i år.

Mathis:

Mathis skriver på facebook:

Alt klaffa! Været ble mye bedre enn forventet. hode, bein, mage funka hele turen. Naturopplevelsen var sinnsykt rå .
@strandafjordtrailrace leverte et rått arrangement med en crazy rå løype og masse bra CPer fulle av trivelige og hjelpsomme folk!
Veldig synd for Vetle som hadde seieren i sin hule hånd og løp feil opp mot Slogen. Men litt flaks skal man ha og jeg er utrolig glad og stolt over min første skikkelige Ultra seier! Helt rått også å kjempe så tett med @vemundovste helt til siste km!
For et race!!
Bildet ble tatt av eminente @iancorlessphotography som trosset været og lå på lur i en vindsekk opp mot toppen av Storhornet

Mathis i midten etter seieren på 100K og med en sjekk på 7500 kroner. (Arrangørfoto)


Kommer sikkert tilbake
John F Jahre (11. plass) var med for andre gang og la ut dette på faceboook etter løpet:
Stranda Fjord Trail Race 100k
2021= ✅️ Sa "aldri igjen"


2022 = ✅️ Sier, "kommer sikkert tilbake neste år"


Kjempe gøy løp i sånn terreng jeg liker, været var også sånn jeg liker. Krevende, spennende og litt farlig et lite parti. Burde tatt med isøks som obligatorisk utstyr.  Det er litt sånn her på vestlandet at når de lokale sier: Nja, det er forholdsvis nokså enkelt å løpe der" Det betyr: 95% kommer aldri tilbake. Anbefaler dette løpet, men vær forberedt og litt trent først

Se Johns videosnutter fra løpet

John med medaljen.


Atle best av våre på 48 km
Vår superveteran Atle Bjørnerud var raskest av våre 3 deltakere på 48-kilometeren, i det som kanskje er Norges tøffeste løype under 50 km?

Nyinnmeldte (juni) Christian Andersen fullførte på 66. plass og har lagt ut noen videoer på fb-siden sin.

Christian skuer over fjellandskapet underveis i løpet.


Kondis.no: 758 som startet i Stranda Fjord Trail Race fikk tøffe forhold

VÅRE LØPERE

100 km menn:
  1. Mathis Dahl Fenre 16:00:13
11. John F. Jahre 20:36:20

100 km kvinner:
  3. Margrethe Fjetland 22:40:41

48 km menn:
27. Atle Bjørnerud 9:11:38
35. Kristoffer Stensrud 9:49:55
66. Christian Andersen 11:24:17

Alle resultater

Løpets facebookside

Løpets hjemmeside

Margrethe i fint driv i snødekt terreng... (Arrangørfoto)


UTFORDRENDE TERRENG! 
Photo: Joakim Dokka Nordstad Photography




Ida Slorafoss vant Kongsvinger Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2022

Ida Slorafoss var tredje raskest av de 24 deltakerne på maratondistansen under Kongsvinger maraton 6. august - og det holdt til soleklar seier i kvinneklassen. Tiden i den tunge løypa ble 3:29:06, mindre enn 10 minutter bak herrevinneren. (Foto: Janne Slorafoss)

Klubbens andre deltaker var Tore Mortensen som løp på 3:57:33. Det var 48-åringens 213. fullførte maraton!

Kondis.no: Mange sterke prestasjoner i Kongsvinger Maraton

Ida i løypa - som går på grusvei og sti. (Foto: Janne Slorafoss)

Mot mål og suveren seier... (Foto: Janne Slorafoss) 




Line Caliskaner med suveren seier i Oslofjorden Rundt, 15 RU'ere deltok

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Aug 2022

Line Caliskaner løp raskere enn noen tidligere har klart (kvinner eller menn) i Oslofjorden Rundt 100 miles 6. august. Med tiden 16:32:43 viste hun at formen er veldig bra i oppkjøringen til Spartathlonstarten 30. september. Bildet: Smilende vinner etter fullført OFR. (Foto: Tomas Pinås)

De fleste av dere har vel allerede sett reportasjen på kondis.no, så vi supplerer her bare med å oppsummere våre løperes innsats.

Kondis.no: Line Caliskaner imponerte mest i siste utgave av Oslofjorden Rundt (inkl alle resultater)

På 100 miles var det bare fem deltakere - noe som skyldes at distansen egentlig var avlyst, fire av de fem var fra klubben. Line vant altså på 16:32:43, Janne Kvisvik løp på 23:42:51, Lars Møller løp på 24:44:04 og Petter Vabog brukte 30:17:57.

Petter har blogget fra løpet: https://klovnejogg.blogspot.com/2022/08/stolprende-stolpejakt-fra-moss-til.html 

Lars vant 100 miles fra herrer, men måtte se seg slått av kvinnene på distansen. (Foto: Tomas Pinås)


På 50 miles var 6 av 12 herreløpere fra klubben. Best av disse var Magnus Thorud, som løp sammen med Line til han var ferdig med 50 miles og hun var halvveis på sine 100 miles. Magnus - som også forbereder seg til Spartathlon - løp inn til 3. plass på 7:20:28.

Kevin Hughes løp på 9:18:08 (4. plass), Magnus Mühlbradt brukte 9:40:10, Henning Brøvig Hanssen på 10:20:08 og Stian Øidvin på 10:36:06 . Nikolai Marken måtte registrere DNF denne gangen.

Magnus på "pallen" etter 50 miles. (Foto: Tomas Pinås)


Ny distanse dette siste året med Oslofjorden Rundt var 45-kilometeren fra Moss til Nesset. Her fikk vi en sterk 2. plass til Svein-Erik Bakke med 3:52:40. Videre løp Jarl Odin Herland på 4:39:00 og Ole-Henrik Kjevik på 5:20:45.

I kvinneklassen ble Ragnhild Audestad nummer tre med 5:45:55. Torunn Tofteng løp på 5:56:40 og Ingunn Ytrehus på 7:17:35.


Svein-Erik med deltakertrøye etter fullført 45 km. (Foto: Tomas Pinås)




Isabel Aarnes på 4. plass i Hadsel Maraton i sin maraton nr 59

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Aug 2022

Isabel Aarnes er observert på masse fjelltopper i sommer, men nå var det tid for en maraton igjen. Hadsel Maraton 6. august ble hennes maraton nummer 59.

Hun løp inn til 4. plass i kvinneklassen med 4:20:37.

Alle resultater

Hadsel Maraton på facebook

Isabel skriver på fb:

Hadsel Maraton ble maraton nr 59/100🏃🏼‍♀️ 
Fikk 2 medaljer i dag❤️ Tid:4:20✔️
Høstsesongen er herved åpnet med en del maraton i vente rundt omkring🤩
Nå går turen videre til Lofoten hvor nye fjelltopper venter😘⛰️🇧🇻


Kondis skrev bl.a. dette før løpet:
Det er noe eget med å løpe rundt et vatn eller rundt ei øy. Ikke bare ser GPS-sporet pent ut på Strava, men for mange oppleves det også som en naturlig runde når en slik kan følge linjene i naturen. 

Hadsel Maraton er en av få slike øyløp i Norge, og på rundturen rundt Hadsel-øya får en sett masse storslått natur.




Følger du Monas fantastiske NPL-tur i terrenget?

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jul 2022

Også i år er det mange som legger ut på Norge på Langs; på ski, til fots, per sykkel eller med rulleski. Den klart tøffeste øvelsen er til fots, og når det hele skal gjennomføres i terrenget er det ytterst få som prøver seg.

Mona Kjeldsberg har gjennom mange ekstreme løp at dette kan hun klare, og midnatt natt til 3. juli startet hun på den eventyrlige ferden fra Nordkapp til Lindesnes. Ruta er målt til 2.600 km med 67.000 høydemeter, og så mye som mulig er lagt til terrenget - med eller uten sti.

Turen kan følges på denne linken: Langt og Lenge live

Hun oppdaterer også med tekst og bilder på sin facebookside: Mona Kjeldsberg
Der kan dere lese korte daglige oppsummeringer fra hele turen så langt!

Se også: Norge på langs - liste over gjennomførte turer


Lenge var myggen det største  problemet, bildet nedenfor er fra 8. juli:


Bildet nedenfor er fra 26. juli:

I nord gikk km 445-480 gjennom Finland, og km 660-720 samt km 770-960 gjennom Sverige. Når dette skrives er hun 912 kilometer fra Nordkapp, og det meste går bra med unntak av en betent tå som legen må behandle selv. I øyeblikket befinner hun seg et sted i Sverige øst for Bodø.

VI HEIER PÅ MONA!!

Mona skrev før turen:

NORGE PÅ LANGS PÅ STI:
«Et mål skal skremme deg litt og begeistre deg mye»! Nå realiseres straks planen om å løpe Norge på langs ved følge Nordryggstien fra nord til sør. Dette blir et sololøp der jeg vil være selvforsynt hele veien. Jeg håper å kunne tilbakelegge 30-40 km pr dag, men det viktigste vil være veien og opplevelsene underveis. Jeg er nysgjerrig på hva en 55 år gammel kropp med stål i bein ( skruer i foten) og sprøtt topplokk er kapabel til. Jeg har med meg Garmin inReach mini 2 satellitt-tracker, så turen min kan følges. 



Nytt medlem: Kristian Hjelle

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Jul 2022

Kristian Hjelle (28) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Snart debuterer han på ultradistanse med startnummer på brystet, i Stranda Fjord Trail Race. Bildet er fra Ecotrail Oslo 21 km tidligere i år.


Kristian om seg selv:

Jeg fant løping for fullt i fjor. Etter noen år med sykkelturer av gradvis økende lengde og med økende

fokus på naturopplevelser, fant jeg ut at jeg ikke bare ville se på fjellene fra sykkelsetet, men være i de.

Det resulterte i noen fine turer med sekk på ryggen i 2020, og mye ny erfaring med å være ute i

naturen over lengre tid. Etter hvert som jeg planla lengre turer, tok det ikke lang tid før stiløping og

ultra dukket opp på radaren.

På nyåret i 2021 begynte jeg å vasse rundt i snøen i Lillomarka i løpesko, og siden da har både

interessen og timer på stien pekt oppover. I fjor deltok jeg i Lillo Blaze Cup og fullførte min første

ultradistanse da jeg løp Lillomarka Rundt som en av rutene. Etter noen måneder med skader fra høsten

og inn i 2022, ble Ecotrail 21 km som mitt første løp med nummer på brystet. Siden da har pilene pekt

oppover igjen, og jeg har brukt tiden på forberedelser til mitt første ultraløp i et felt: Stranda Fjord

Trail Race 48 km som går av stablene 8. august. Gleder meg!





Hilde Johansen og Peter Laskowski fullførte Blefjells Beste 57 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Jul 2022

Hilde Johansen og Peter (Piotr) Laskowski var klubbens eneste deltakere på ultradistansen i Blefjells Beste - 57 km med 2000 høydemeter). På bildet ser vi Hilde i fjorårets løp da hun løp på 11:40., det gikk mye raskere i år.

Hilde ble nummer 10 i kvinneklassen med 10:05:41, mens Peter ble 56 av herrene med 11:25:45.

Alle resultater

Omtale på kondis.no: Suveren seier og løyperekord til Simen Wästlund i Blefjells Beste

Løpets hjemmeside





Deimantė Ražukienė på 2. plass i "Vilnius Broer"

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Jul 2022

Deimantė Ražukienė  har vært i hjemlandet og løpt maraton: Maratonas Vilniaus Tiltai 17. juli.  På norsk blir dette Vilnius broer. Det gikk flott, med 2. plass i kvinneklassen på 3:42:30.

Alle resultater

Løpets fb-side med masse bilder

Deimantė underveis på maraton  (Arrangørfoto)




Tom Sætereng fullførte det første Lustrafjorden Inn

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Jul 2022

Tom Sætereng var godt fornøyd med løypa og egen innsats i førsteutgaven av Lustrafjorden Inn, 90 km i terrenget fra Kaupanger til Skjolden 16. juli.

Tom skriver på arrangørens fb-side:
Takk for et fantastisk fint løp, akkurat passe hardt. En ting er at løypa viser oss den fantastiske kommunen deres med flott fjell, koselige bygder og en fjord tatt rett ut fra nasjonalromantikken, men det som står igjen sterkest er alle de trivelige folkene med stor dugnadsvilje!

Ingen rangering:

Arrangøren opererte ikke med plassering og vinnerpremier. Det var 7 startende på den lengste løpa, og fire løpere som fullførte - blant dem Tom. De tre siste ga seg etter fullført ultradistanse.


Fra arrangørens fb-side sakser vi:
Den største overraskelsen for ultradeltakarane kom nok i Solvorn. Der sto hotellsjef Ole Henrik på Walaker Hotell saman med  servitører og inviterte til frukost. Det trur eg må vere fyrste gong i eit ultraløp. Appelsinjuice, havregraut, sjokolade, turniste sandwich med spekemat og bacon. Tusen takk til hotellsjef Ole-Henrik Walaker og servitørar ved Walaker Hotell

Løpets facebookside

Løpets hjemmeside







Petter Vabog og åtte andre fra klubben løp Kyststien Trail Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Jul 2022

Ni av de 68 startende i Kyststien Trail Ultra i Larvik var fra klubben, og Ida Slorafoss imponerte med 2. plass i kvinneklassen. Best av gutta var Kristoffer Stensrud og Håvard Huru Bergene med hhv 8. og 10. plass.

På bildet ser vi Petter Vabog (selfie) ved rivieraen.


Våre deltakere:

KVINNER (21 deltakere):
  2 Ida Slorafoss 4:51
15 Camilla Friseid 7:30
19 Lise Lysfjord Pettersen 9:50

MENN ( 48 deltakere):
  8 Kristoffer Stensrud 4:39
10 Håvard Huru Bergene 4:47
16 Tor Inge Skau 5:11
20 Per-Einar Roth 5:34
20 Tom Eikelind 5:34
44 Petter Vabog 7:01

Petter Vabog har blogget om løpet på bloggen "Klovn med joggesko":  
Larvik Kyststien Trail Ultra fra Helgeroa til Gon (49,83 km)

Løperne får instrukser før start. Det var rekordmange deltakere i årets utgave av Kyststien Trail Ultra. (Foto: Petter Vabog)


Løpets facebookside
Se også kondis.no: Løyperekord for både kvinner og menn i Kyststien Trail Ultra i Larvik




Svein-Erik Bakke imponerte i Garmisch-Partenkirchen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Jul 2022

Svein-Erik Bakke løp inn til en sterk 2. plass i Mastersklassen 50år+ i Zugspitz ultratrail 16. juli. Han deltok i den 50 km lange (1660 høydemeter) løypa Basetrail XL.

Totalplasseringen ble 30 av 517 fullførende løpere!

Alle resultater

Løpets hjemmeside

«In second place, from Norway, representing Romerike Ultraloperklubb: Sveeeein-Eeeerik Baaaaakkeeeeee» med påfølgende applaus, musikk og flotte premier oppsummerer en veldig varm, tung og bratt dag i fjellene på en grei måte for en middels ung mann i masterklassen, skriver Svein-Erik på Facebook.



Denne mannen altså. Det er bare å bøye seg i støvet. Han gjorde det jaggu igjen. Pallen nok en gang, nå i Zugspitz ultratrail. Denne gangen endte han som nr 2 i masterklassen, slått av en fra Polen. Tysk på tredje. Så da blir det en kul premieseremoni igjen på oss i kveld.
Svein holdt avtalen og løp trygt og forsiktig, men etter at han kom seg rolig og forsiktig opp
/ned det største fjellet avanserte han resten av veien. Han mente det var veldig bratt der ute, men varmen var brutal og klart verst. 


 




Denne gangen føltes det som en seier å ha løpt halve Hornindal rundt!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jul 2022

Arild Bjarkø var den eneste fra klubben som prøvde seg på årets utgave av Hornindal Rundt. Det gikk ikke helt som planlagt, noe værforholdene får ta mye av skylda for.

Bildet er fra motbakkeløpet Blåfelden Rett Opp tidligere i sommer der han var soleklart eldste deltaker men likevel ble nummer 16 av 37 fullførende. 

Løpets hjemmeside
Resultater

En liten rapport fra Arild:

Hornindal Rundt kort oppsummert:
Arrangøren var maks uheldige med vær og snøforhold denne gangen. Det ble tur retur på 75 km. Det var ikke det at det var så veldig mye snø men svært hard og isete snø. Dagen før løpet ble løypa lagt om under Gulekoppen da de ventet store nedbørsmengder. Ca 10-20 min kortere tid og 150 hm mindre. 

Det som ble spådd av nedbør og vind stemte godt. Vi starta i et skikkelig drittvær og det hadde og regna hele natta. Det ble løpt i vann og gjørme rundt hele. De forkortet cut off tida til 7 t for de som skulle løpe det lange, men de som ville fikk godkjent 38 km ved halvløpt løp. En av dem ble meg. 

Jeg var helt nummen i tær og fingre på det værste med påfølgende kramper og......... med mye klær var det vanskelig å få noe flyt og følelse med løpinga. Men vi møtte da mange blide og oppmuntrende løpere med galgenhumor. Denne gangen føltes det som en seier å ha løpt halve Hornindal rundt!  Skryt av arrangøren som lot oss få løpe. Hvis ikke dette var tøffere enn tøffest så veit ikke jeg,- værre forhold kan det ikke bli!


Margrethe vant 38-kilometeren
Margrethe Fjetland løp inn til en soleklar seier på 38-kilometeren - som må være en av Norges desidert hardeste løyper kortere enn maraton. Hun løp på 5:48:57 og slo neste kvinne med over en time! Det var 26 deltakere i kvinneklassen.

- Løp Hornindalen rundt 38km i dag, som treningsløp før Stranda 100 i august. Hadde det utrolig gøy hele veien til tross for drittvær (kanskje ekstra pga det), en god bekreftelse på at jeg har gjort riktig ved og ikke legge løpeskoene på hylla., skriver Margrethe på facebook.

Margrethes målgang:




Janne og Line løp Mjøsa rundt (243 km) på tre dager

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Jul 2022

Line Caliskaner har lagt ut en rapport fra en solid ferietur og Spartathlontrening rundt Mjøsa. Vi sakser fra fb-siden hennes:

- MJØSA RUNDT PÅ 3 DAGER -
Hva er vel bedre enn å starte ferien med å løpe rundt Mjøsa? Med selskap av beste Janne startet turen fra Minnesund mandag, i solskinn og med retning Brumunddal/mor som var dagens mål. Dette var den vakreste strekningen av de 3 dagene. Vakker utsikt og natur på hver side og stort sett asfalt under føttene. Hos mor fikk vi servering av nydelig mat, bakst og frukt 



Tirsdag fortsatte vi mot Gjøvik, via Lillehammer. Vi holdt følge i litt over 25k, før vi avtalte å treffes igjen på hotellet på Gjøvik. Lettløpt og fint frem til etter at jeg passerte Mjøsbrua. Her kom dagens lengste motbakke med jevn stigning i nesten 6k. Det kjennes når man allerede har 80k i bena.


I går ventet siste etappe fra Gjøvik til Minnesund. Denne visste jeg ville bli litt hard med tanke på 2 lange, vonde motbakker. Vi løp mer eller mindre sammen frem til Skreia. Spiste litt lunsj før vi skilte lag og avtalte at jeg løp i forveien. Opp fra Skreia ventet en veldig lang motbakke som skulle strekke seg over 14k. Heldigvis viste det seg at det litt over halvveis var 4k som var litt mer flat. Etter å ha passert toppen bar det nedover til Hurdal. En liten pause her før siste innspurt (og og turens siste tunge motbakke) mot Minnesund.



Jeg har smilt og kost meg fra begynnelse til slutt. Tusen takk for turen, Janne.

Totalt litt over 243k løpt på 3 dager. Bra trening mot Spartathlon.


Topo Phantom 2 (reklame) funker som gull på slike turer. Supre sko med god demping og plass til tærne. Selv etter så mange timer og kilometer er føttene er helt fine og kjennes ut som på en helt vanlig torsdag.




Nytt medlem: Espen Skyberg

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Jul 2022

Espen Skyberg (46) fra Skedsmokorset har meldt seg inn i klubben. Espen - opprinnelig trønder - debuterte på ultra i RPL50 i 2018 (5:22), så formen var på topp allerede da.


Espen skriver:
Jeg var nettopp å løp The Wall ultramaraton i England. Der traff jeg tre glade løpevenner  fra Norge.  Etter en hyggelig prat i startområdet var jeg så heldig å løpe med en av dem fra start til slutt. Skritt for skritt. En av dem var Line Caliskaner. Hun så vi bare hælene på. I etterkant av løpet så fikk hun overbevist meg til å melde meg inn i klubben, så her er jeg.

Jeg har drevet med mye annen idrett, men i 2015 fikk svigermor inspirert meg til å begynne med løping. Hun er en ivrig maratonløper. Etter det har det blitt 7 maraton og en håndfull halve. Første Ultra var i 2018. Det var Romeriksåsen på Langs. Det ga mersmak og etter det har jeg løpt The Wall i England 2 ganger. Ellers er jeg veldig glad i å løpe i terrenget og fjellet. Spesielt når jeg er på ferie så lar jeg ikke sjansen gå fra meg dersom det er noen fjell i nærheten.








Løpsrapport fra Andrea og Gunnars 250-kilometersløp i Georgia

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Jul 2022

Vi har tidligere omtalt at Andrea Liebe og Gunnar Fæhn har fullført 6-dagersløpet til RacingThePlanet i Georgia. Her følger en løpsrapport, med ekstra fokus på en svært spesiell første etappe. (Alle foto: Gunnar Fæhn)

Se også nyhet 28. juni: Andrea Liebe og Gunnar Fæhn fullførte 250 kilometer på 6 dager i Georgia



Kort rapport fra Andrea og Gunnars tur i Georgia

En søndag morgen i meget lavt skydekke og truende regn, stilte vi på startstreken på en gress-slette sør i Georgia. Norge var representert ved Andrea og undertegnede. Målet var ca 250 km og vel 5000 høydemeter unna. På ryggen hadde vi mat for en uke, vann for en etappe, sovepose, liggeunderlag og det mest nødvendige og obligatoriske for turen.

Arrangør- og deltakerleiren siste dag...

RacingThePlanet har i snart tjue år gjennomført sine fire faste arrangement: Atacama (Chile), Gobi (Kina/Mongolia), Sahara (Egypt/Namibia) og Antarktis.  Senhøstes 2019 meldte jeg meg på turen i Mongolia, men så kom Covid. Etter tallrike utsettelser og omgjøringer ble det de sørlige delene av Georgia nær grensen til Tyrkia og Armenia som ble arrangørens erstatning for Mongolia.   

 

Det var godt med kupering i Georgia - der løpet gikk i 1000 til 2300 meters høyde. Total stigning var 6.642 meter og totalt fall var 6.109 meter.

 

Løpets litt over førti deltagere fra mer enn 15 land kunne vel ha ulike oppfatninger om mangt og meget, men alle var enige om at første dag fortjener merkelappen «katastrofe». Etter to timer sto tjuefem deltagere i tjukk tåke uten formening om himmelretning, hvor vi kom fra eller hvor vi skulle. Ved hjelp av moderne teknologi fant vi vår posisjon, etter mange telefoner fikk vil til og med koordinatene til neste sjekkpunkt, CP 1.

Tåke og manglende merking...

Ved forenede anstrengelser lokaliserte vi på kartet et kapell fra hvilket vi håpet det gikk en sti i tilnærmet riktig retning.  

Tre og en halv time etter normert tid dukket tjuefem slitne deltagere opp på CP1 med et lite håp om støtte og medlidenhet fra arrangøren i denne helt spesielle situasjonen. Der var det ingen sympati å hente.  Når en ikke stopper ved siste sikre løypemarkering, er det ens egen skyld om en havner i uføre. Lett å si til en gruppe som for litt siden sto i tjukk tåke uten aning om hvor siste løypemerke sto eller retningen til dette!

Forklaringen fikk vi noen dager seinere. Flaggene som brukes til å markere løypa står på en pinne av stiv ståltråd. Disse stikkes i bakken med 50 -100 meters mellomrom. Noen gjetere i nærheten fant ut at denne ståltråden kunne være kjekk å ha!

Vi siste vaklet i mål første dag i mørket ved halv ti-tiden etter ca 48 begivenhetsrike kilometere. Det ble smått med forberedelser til neste dags etappe på drøyt 47km. Med ryggsekk på vel 11-13 kg og i rundt to tusen meters høyde over havet, gikk det ofte tungt i fuktig vær på stier av leire.  

 Klebrig gjørme...

Merkinga av traseen videre de neste dagene var upåklagelig. Været stabiliserte seg gradvis; det ble litt lengre avstand mellom bygene og sola dukket opp fra tid til annen.  Det ble færre elver å krysse og i korte perioder var løperne nesten tørre på beina! 

De neste dagene ble tallrike landsbyer passert og enorme blomsterenger krysset, før vi en natt (etter nær 70 km) kom fram til siste leir i god tid før hanegal. Den påfølgende dag var bare luksus. Sol, tørking av våte klær, beina høyt og visshet om at bare 10 km gjensto før målgang. Andrea la inn en formidabel sluttspurt og klatret overbevisende på resultatlista. Selv kom jeg inn som eldste og siste deltager, men kan vel bare si meg fornøyd med at jeg med en tilårskommen kropp, morkne ledd, suboptimalt syn og såre føtter klarte distansen.

Landsby...

Kumøkkbriketter!
 

En uke stappfull av minner. Så flere blomster i Georgia enn jeg samlet har sett gjennom et langt liv, herlig gjeng deltagere som hjalp og støttet hverandre på eksemplarisk vis, møte med tallrike hunder med særdeles ulikt temperament, flott natur og trivelig følge gjennom med- og motbakker.

Georgisk blomsterprakt...




Nytt medlem: Knut Arne Hundal

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jun 2022

Knut Arne Hundal (42) fra Drammen har meldt seg inn i klubben. Etter en skade i 2018 startet han opp å løpe, og i 2019 debuterte han på ultra i Sandefjord Backyard Ultra. Bildet er fra Røyse Ultra tidligere i år.

Nå er han en av oss, men vil fortsatt løpe for Team Superselma (lysglimt for kreftsyke barn) på kortere løp.


Knut Arne om seg selv:
Jeg er 42år fra Drammen. Gift og har 3 barn. Har stort sett vært ganske aktiv opp igjennom livet med variert trening når jeg har fått tid og har bestandig elsket de lange turene, men frem til 2018 forgikk det mest på sykkel. Etter et akilles brudd bestemte jeg meg for mer struktur og kontinuitet, noe som har vart noen år nå. Jeg er en gladløper som ikke nødvendigvis trenger startnummer på brystet for å holde motivasjonen oppe og håper på å bli gammel med løpegleden.


"Med et virtuelt løp i april 2021 på 133 km kvalifiserer jeg meg i henhold til kjernen av ultramiljøet som mellomdistanse-ultraløper. "


De som er Kondismedlemmer har kanskje også lest Knut Arnes historie på kondis.no i februar i år:

Mange lange treningsturer med tanke på ultraløp, har også gjort Knut Arne Hundal raskere på kortere løp som Hytteplanmila. (Foto: Hytteplanmila)

Mange lange treningsturer med tanke på ultraløp, har også gjort Knut Arne Hundal raskere på kortere løp som Hytteplanmila. (Foto: Hytteplanmila)

Med krykker, crocks og pågangsmot til ultra

Om du er en som setter pris på reisen og ikke destinasjonen, om du er en som liker å løpe helt uten fokus på å vinne løp, men elsker å løpe og nyter alle de andre gevinstene ved løpingen, da kan du fortsette å lese. Med denne holdningen tror jeg også faren for å kunne vinne et løp eller flere er til stede. Dette er en holdning jeg hadde selv før jeg begynte å lese om andre, og det er en holdning jeg ofte ser gå igjen, spesielt i ultramiljøet.
Publisert 18. februar 2022


Jeg er en selvlært gladløper, og som ivrige løpere i mosjonistklassen flest, har jeg lest noen aktuelle bøker, rundet internett to ganger i søken etter alt fra ernæring, VO2max, tester av løpesko og mye mer.

Jeg vil kanskje ikke si at kunnskapen er stor nok til å gi andre ekspert-tips om løpeteknikk, utstyr eller kosthold, men en ting er jeg sikker på: Min kropp er jeg blitt godt kjent med, og mange av de tingene jeg selv har opplevd og utforsket med løping, stemmer overens med det jeg leser fra de lærde.

Jeg hørte en gang at det fantes fire trinn på veien til kunnskap. Ubevisst inkompetent – bevisst inkompetent – bevisst kompetent – ubevisst kompetent. Når det gjelder løping, føler jeg meg for øyeblikket godt plassert på nivå 2 – bevisst inkompetent – der hvor du begynner å forstå litt, men forstår selv at det ligger masse elementer bak du ikke har greie på.

I løping som i mye annet er det store individuelle variasjoner for hva som funker og ikke funker. Mye er likt, men slettes ikke alt. Skulle jeg ønske meg en «oppstartsbok» om løping, skulle jeg gjerne hatt en bok som oppsummerte mange forskjellige løsninger til samme utfordring. Et sted hvor man kunne hatt en type «verktøykasse» å lete i, på søken etter løsninger for egen kropp og egne ambisjoner, slik at en i stedet for masse påstander, heller fikk oppsummert mange forskjellige alternativer. Enigheten og konsensusen ser for meg ut til å vingle en del selv om det finnes mye bra informasjon tilgjengelig. For eksempel fikk jeg for min del først vondt i knærne og beina av maksimalist-sko, noe som kunne fremstå som litt ulogisk for meg.

Kanonball

Etter flere år med urytmisk og varierende perioder med trening, sykling, jogging, padling og tilfeldig mosjon startet jeg opp igjen litt mer systematisk. Kone, tre barn, jobb – og typisk en mann som nærmer seg 40-årskrisa, så røk jeg akilles’n! Du vet den harde landingen du får ved fallskjermhopping når du lander på et ujevnt jorde når bakken er hard som stein? Vel, det hadde ingen verdens ting med dette tilfelle å gjøre! Jeg spilte kanonball.

Under Drammenslekene i mars 2018 stilte vi opp med lag for Team SuperSelma. Dette er et prosjekt for å gi lysglimt og opplevelser til barn under kreftbehandling. En nydelig gjeng med folk som engasjerer seg på Birken, Trondheim-Oslo og mye mer. Alle stiller opp uselvisk som ambassadører for en god sak. Under dette arrangementet i Drammenshallen stod jeg stolt igjen som kongen på banen. En liten vending for å unngå treff var det som skulle til før akillessenen røk og jeg kollapset som en potetsekk. Ca. 2 sekunder senere forstod jeg hva som hadde skjedd, med et smil om munnen. Lettere irritert tenkte jeg – få meg til sykehuset og få sydd disse greiene sammen igjen fort som mulig, men så lett er det ikke. Å sy sammen akilles er ikke tingen lenger, dette må gro selv! I hvert fall for de som ikke er betegnet som aktive idrettsutøvere.

Stoevel_3.jpg
Det ble noen uker i "stølve" for at sena skulle få tid til å gro. (Foto: privat) 


I sofakroken

Sykmeldt i sofakroken med spissfot-gips får man tid til å tenke litt. Skulle jeg tillate meg å bli så skjør? Jeg hadde jo ikke blitt «førr» enda. Skylde på tidsklemma er virkelig lov, men det avhenger litt av hvilke ambisjoner man setter. Jeg har bestandig tidligere vært glad i skikkelige treningsturer. Sykkelturer på under 2 timer var bortkastet. Kunne jeg ikke gønne skikkelig på, kunne jeg like gjerne la være. Men her måtte jeg vende litt på substansen i hodet, noe er da vel bedre enn ingenting?  

Det startet med krykker, crocks og pågangsmot. Rundt og rundt i nabolaget, noen få hundre meter tre ganger om dagen i en fart som brunsneglene kunne flire av, etterfulgt av treningsøkter i sofakroken med småstrikker rundt stortåa for styrkeøvelser. Litt etter litt gikk tempoet opp, og her var allerede strategien satt: Et steg av gangen og øke litt etter litt. Dette kan også fortsette etter at akillessenen er rehabilitert.

Høsten 2018 var første Superselmaløpet i gang. 4 km runde i terrenget rundt Spiraltoppen i Drammen. Med en løpeteknikk som lignet mer på en gammel sjørøver med trebein travet jeg rundt og kom til mål. Her var fokuset skadefri gjennomføring, og fornøyd kom jeg inn et godt stykke etter mengden, men superfornøyd med tanke på at det kun var få uker siden gips og stølve (navnet på støtteskinnen!) var borte. Nå var det bare å fortsette utviklingen.

Superselma-lopet-1.jpg
SuperSelmaløpet ble gjennomført både første og andre året etter skadeavbrekket. (Foto: privat)
 

Tilbake i matchvekt

Med regelmessig løping og styrketrening av den spinkle leggen igjennom vinteren 2018/19 gikk både formen og biomekanikken i riktig retning. Var fortsatt ikke hundre prosent i beinet, men stadig mindre plaget av høyrebeinets underprestasjon. Og som en konsekvens av denne endringen var jeg over 10 kg lettere og tilbake i komfortabel matchvekt.

På nytt satte vi i gang Superselmaløpet, og i 2019-utgaven valgte jeg 8 km-runden. Tempoet var bedre, og resultatet ble andreplass. Dette var ikke et stort løp, eller noe ambisjon, men heller et tegn på at man begynte å bli frisk i beinet igjen. Etter dette ble det stadig noen påmeldinger til løp under 10 km.

Så kom første ultradistansen i løping. Sammen med kompis Bjørnar dro jeg høsten 2019 ned til Sandefjord Backyard Ultra, og igjen var fokuset gjennomføring uten skader. Bjørnar er mer erfaren enn meg og en fantastisk fyr å ha ved sin side under litt påkjenning. Vi sier at det er forskjell på vondt og vontvondt. Vondt er et deilig livstegn for løpere, og vondtvondt betyr «stopp, vi stikker og spiser burger i stedet for å løpe».

50 miles eller 80 km ble gjennomført etter backyard-metoden. Dette var en deilig tur. På siste runde la vi til og med inn en liten tempoøkning som planlagt. Mersmak umiddelbart!

Å løpe langt gir en sinnstilstand som man ikke kjenner til før man har prøvd det. Det vil ikke være sant om jeg sier at det gikk lett, men mye lettere enn hva jeg trodde, og det var et greit utgangspunkt for å sette høyere mål. Mer og mer av treningen herfra foregår på distanser på 20-30 km eller mer. Men dette krever igjen mer påpasselighet med belastningen på grunn av fare for skader, og skal man fortsette å drive med det man elsker, må man bruke hodet.

Sommer-6.jpgLite kan måle seg med en lang løpetur i naturen. (Foto: privat)


Ultradassing ga bedre tid på mila

Mila begynner å gå lettere etter all denne ultradassingen, selv om man har trent svært lite i høyt tempo eller med noe som helst fokus på VO2max. Løp som Sentrumsløpet, Winterrun, Furumomila og Hytteplanmila er hyggelige arrangement som ikke nødvendigvis er noe form for A-løp for meg, men ufattelig moro med alt oppstyr, liv og røre. Som oftest legger vi opp til litt sosialt med venner etter løpene også.

Tidligere gikk mila på i overkant av 50 min med dødsangst de siste 2 km. Jeg er nå nede på under 40 min, men med fortsatt litt overskudd. Etter en del langdistanse har man lissom indoktrinert en mental greie hvor man ikke tømmer helt, men holder en liten skvett krefter tilbake for å takle uforutsette bakker og smeller som måtte komme. Halvveis på 10 km er jo 5km, men halvveis på for eksempel 80 km kan føles å være på 30 km, hva angår anstrengelse i alle fall, og da er det fortsatt langt igjen til målstreken.

Flere løp blir kansellert på grunn av covid-19, men siden gleden ligger i selve løpingen og ikke i konkurranse er ikke dette noe stort problem; det er jo bare å sette opp noen løp selv. Så med noen egne langturer og med gleden av å bli kjent på nye steder i flott natur, er motivasjonen for løpingen godt ivaretatt.

Med et virtuelt løp i april 2021 på 133 km kvalifiserer jeg meg i henhold til kjernen av ultramiljøet som mellomdistanse-ultraløper. 100 miles / 160 km står dermed fortsatt på ønskelisten, men fokuset vil bestandig ligge i løpegleden. 


Ultrakar-5.jpgKnut Arne Hundal

Alder: 42 år
Bosted: Konnerud, Drammen
Sivil status: Gift, 3 barn
Yrke: Generalsekretær
Klubb: Team Superselma
Idrett: Løping
Perser/meritter: 39.12 på 10 km og foreløpig lengste løpte distanse: 133 km
 





Nytt medlem: Janne Balberg Kvisvik

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2022

Janne Balberg Kvisvik (49) fra Stavern har meldt seg inn i klubben - på sin 49-årsdag. Janne har løpt ultradistanser siden 2014, så i ultrasammenheng har hun allerede mye rutine. (Bildet er fra fjellterreng ved Møsvatn)

Her ser vi Janne til venstre sammen med Line Caliskaner i midten og Marianne Årdalen (Eidanger IL) i England (The Wall) tidligere i juni.


Janne skriver:
Til bursdagen min i år (i dag) ønsker jeg, ifølge Line Caliskaner; å bli medlem i Romerike Ultraløperklubb. Definerer meg ikke som løper, men løper likevel og da helst ultraløp som stadig blir lengre. Gleden ved å kunne være ute og løpe i mange timer, gjerne sammen med massevis av hyggelige folk - både gamle og nye løpevenner er helt uvurderlig. Løp vel mitt første ultraløp, Ultrabirken, i 2014. Deretter har det blitt noen løp hvert år. Sist The Wall fra Carlisle til Newcastle. Liker best hardt underlag - les: asfalt og betongdekke. Så 100 miles på Oslofjorden Rundt og 24 timer på Bislett passer meg bedre enn terrengløp. Håper på mange flere år med løpeglede :-)

Janne Kvisvik til høyre sammen med Line Caliskaner i midten og Cathrine Lorentzen til venstre - før start på Oslofjorden Rundt i 2021. (Foto fra Lines fb-side)




Andrea Liebe og Gunnar Fæhn fullførte 250 kilometer på 6 dager i Georgia

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2022

Andrea Liebe og Gunnar Fæhn har vært på et realt 250-kilometers eventyr over 6 dager i Georgia, der de deltok i Racingtheplanet special edition Georgia 2022 19.-25. juni. 

På bildet ser vi Andrea med datter Ayla, som var med som frivillig og jobbet hele uken for at deltakerne skulle ha det bra. Beste support man kan få. Sønnen Liam var også med som frivillig.

Gunnar har tidligere vært med på alle de ulike ørkenløpene til Racing The Planet, mens det for Andrea var en ny opplevelse. Løpstidene ble 55:45:14 for Andrea og 56:50:35 for Gunnar, men her var nok opplevelsene viktigere enn tiden (?).

Kanskje en av dem tar utfordringen med å skrive en Race report fra opplevelsen?

Gunnar på den avsluttende seremonien... (arrangørfoto)

Andrea skriver på facebook etter løpet:

250 km tilbakelagt i Georgia. Fantastisk natur og mye vær. Det har vært tøffe timer og få flate strekninger. Til tider litt vanskelig å puste oopover fjellsidene opptil 2600moh.
En minneverdig tur. Såre føtter. Noen kilo lettere og veldig møkkete. Gleder meg til dusj og masse mat.
Takk for alle hilsningene jeg har fått. Tok dem med meg hele veien. Og Georgia må være en av verdens vakreste land med blomsterenger som tar pusten fra en.


(Foto: Andrea Liebe)




Ninette klarte tidsfristen i varmere enn varm Western States (WSER) 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2022

Fire minutter og 29 sekunder før fristen på 30 timer løp Ninette Banoun i mål på Western States Endurance Run (100 miles). Hun er en ekte finisher i det kanskje mest berømte av alle ultraløp. Og det var et av de varmeste WSER noensinne.

På bildet ser vi Ninette sammen med mannen Torgeir (tror vi) fem minutter etter at hun nådde noe som lenge har vært et stort mål. I WSER er kravet til beltespenna, beviset på fullført løp, det samme enten du er en mann på 25 år eller en kvinne på 57 år.... så dette er enormt imponerende av Ninette.

Se også kondis.no:
Ninette Banoun fullførte Western States 100 miles med 5 minutters margin

Henning Lauridsen måtte bryte:
Selv måtte jeg dessverre kaste inn håndkleet på Western States Endurance Run tidlig i løpet pga høy koronapuls. Desto mer gledelig var det at Ninette Banoun klarte å fullføre på flott vis i heten i California og sørget for at det ble norsk beltespenne i år. Hurra for Ninette

Den berømte beltespenna er sikret med "minsta möjliga marginal"!

Ninette skriver på facebook:
Takk for alle hyggelig meldinger i forbindelse med løpet. Jeg skal lese alle. 
Det ble en rimelig heftig avslutning for å komme i mål. De siste 4-5 km fra «no hands bridge» kom en av arrangørene og løp ved siden av meg. Pushet  på meg - her må det løpes på, pisket meg opp bakker - you need to run here, jeg var dypt inn i pain cave. Jeg tok ut alle krefter jeg ikke visste jeg kunne ha igjen på slutten av et ultraløp. Kan garantert si at uten den pushingen på slutten så hadde det blitt en DNF. Av ultralegender fikk jeg lykkeønsker fra Scott Jurek ca 20 km fra sjekkpunkt  før mål, med beskjed om at - you can do it, but it will be a close call. Veldig spesielt for meg iom boken hans Eat  and run, om hans ultraløp karriere, og spesielt kapittelet om Western States er litt av grunnen til min fascinasjon av dette løpet.  Ellers slet jeg som vanlig med å ta til meg næring grunnet varmen på lørdagen - alt kom opp. Slet således med elekrolyttmangel med dertil muskelkrampe fra lysk til under foten. Så først etter mørkets frembrudd og veldig rolig løping fikk jeg i meg næring som jeg levde på på søndagen også.  Jeg er utrolig glad for at jeg kom meg i mål. WSER er et flott og historisk løp og en once in a lifetime experience!


Tidligere under løpet la mannen Torgeir ut denne meldingen:
Det begynner nå å mørkne her i Auburn.  Det har vært en trykkende varm dag med over 40 grader. Ninette Banoun har snart løpt 60 av sine 100 miles. Hun ligger godt an til å klare seg innen fristen. Dette har vært den varmeste løpsdagen noensinne her, fortsatt er det snø på noen av toppene.

x

x




Ruth Vingerhagen løp inn til 3. plass i XREID Ryfylke, John F Jahre 10 i herreklassen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jun 2022

Fire løpere fra klubben startet i årets XREID som gikk i Ryfylke i et utfordrende terreng med 7700 høydemeter på 125 kilometer. Ruth Vingerhagen løp inn til 3. plass i kvinneklassen med tiden 30:39:10 mens John F Jahre ble 10 i herreklassen med 28:06:42. (Foto: Sebastai Mamaj)

Morten Fundingsrud (bildet) ble nr 22 med 32:42:43, mens Alexander Aurdahl måtte bokføre DNF.

Vi fant ikke noe bilde av Ruth...

Totalt var det 79 startende og 50 som fullførte.

Alle resultater


John skriver på facebook:
Måtte jo være med på dette, først og fremst var startlisten fylt opp med kjente og løpet går i flotte Ryfylke. Jeg kan vel si at det var her Ultra J ble født,  Lysefjorden inn i 2018 var starten på ultralivet. Værmeldingen var vekslende i dagene før og fasit ble sol, regn, vind og torden. 

125km og 7000 høydemeter i terreng. 
Start Årdal og målgang i Tau. 
Vi kan oppsummere enkelt og si varmt, bratt, krevende og fantastisk.
Det var magisk å komme inn på CP1 og 2. Det som muligens var den største gleden var frivillige som hadde laget ekstra matstasjoner, tusen takk for cola, smågodt og grillpølse. 
Det var en fantastisk opplevelse og en stor glede å passere målstreken etter 28 timer. Det ble 12 plass av ca 90 startende. 
Takk til alle som var med under Xreid og hjalp oss løpere til å komme oss gjennom. Spesielt takk til Jim Amdal  og Lene Simonsen Amdal som var overalt under løpet, tror jeg kan si fra alle løpere at vi elsker det.
Har er film jeg tok: https://youtu.be/oz0rh0T5zZw

John med flott utsikt fra Ryfylkeheiene. (Foto: Joakim Dokka)


Morten skriver på facebook:

Denne gangen hadde Xreid flyttet seg til Ryfylke. For en fantastisk natur vi fikk oppleve på de 125 km, 7000 høydemeter og snaue 33 timene vi var ute på tur. Dagen derpå glemmer man fort all myr, gjengrodde stier, næringstrøbbel og en svært krevende varme. Takk til Cato Pettersen og Gro Siljan Hjukse for svært godt selskap siste halvdel. 
For en detaljert beskrivelse av turen kan man lese bloggen til Gro: https://grosiljanhjukse.wordpress.com/.../xreid-2022.../


 På bildet ser vi Morten til høyre, sammen med Cato Pettersen og Gro Siljan Hjukse.


125 km og 7500 høydemeter!


Fra pressemeldingen som XREID sendte ut:

En skikkelig utfordring på årets varmeste dag. Ryfylke visste seg fra sin beste side!
Salomon Xreid Ryfylke fra Årdal til Tau, en skikkelig tøft ultraterreng-utfordring på 127km og drøye 7000 høydemeter et «steinkast» unna Stavanger by.  

Salomon Xreid ultramaraton arrangeres av Xreid Norway og årets utgave er den niende i løpets historie og er med dette den nest siste utgaven. Det unike med løpet er at det flyttes rundt i Norge og byr deltakerne på nye storslåtte naturopplevelser hvert år.

Årets Xreid arrangeres i Ryfylke med start i Årdal og målgang i Tau. Gjennom 127km og drøye 7000 høydemeter fikk de 100 deltakerne bryne seg på mange topper, daler, stier og utfordrende terreng. Det var mange høydepunkter underveis, men den mest kjente var være et besøk på Prekestolen. Dette besøket kommer etter nesten to gjennomførte maraton, altså drøye 80km. 

Løpet hadde to sjekkpunkter underveis hvor Xreid stiller med mat og drikke. Fra starten tok deltakerne seg frem over fjell og daler, blant annet Trodal-Tysdal, frem mot sjekkpunkt 1 utfartsparkeringen på Nes etter ca 40km.  Terrenget er kupert og preget av mange høyder, daler og fjellterreng.   Mellom sjekkpunkt 1 og 2 som var på Prekestolshytta (etter ca 82km) løp deltakerne mot og langs Lysefjorden, før berømte prekestolen skulle til pers. Totalt var årets rute er omtrent 3 fulldistanse maraton med tøff stigning.

Første deltaker i mål var velmeritterte Tom Erik Halvorsen som «bare» brukte 20:39:52 på å komme igjennom løypen. Med hytte i Årdal og base i Stavanger hadde den lokalkjente mannen en fordel ved å kjenne terrenget godt. Første kvinne i mål var Therese Årvik som kom i mål på 25:25:01, som også var sjette beste tid totalt. Beste laget ble far og sønn Bolsøy med tiden 25:13:12. Siste deltaker i mål brukte 38:38:32 og ble tatt imot som en helt kl 02:38 natt til søndag.




Ida Slorafoss (2. plass) og Øivind Christian Thuen (8. plass) best av klubbens 36 deltakere i Romeriksåsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jun 2022

Ida Slorafoss var involvert i tidenes første spurtoppgjør om seieren i Romeriksåsen på langs, en kamp som endte med 2. plass 9 sekunder fra seier. (Foto: Håkon Rekstad)

I herreklassen var Øivind Christian Thuen klart best av våre løpere på løpsdagen. (Foto: Håkon Rekstad)

36 fra klubben
Svein-Erik Bakke er lagt inn med tiden fra arrangørløpet fredag formiddag, da temperaturen var en god del snillere - men like fullt en imponerende tid bare 26 minutter svakere enn løpets totalvinner.

Det var 36 løpere fra klubben i startfeltet og dermed over 70 medlemmer i sving denne dagen. Bare Bislett24 overgår dette mtp antall medlemmer samlet.

Når det gjelder flere bilder henviser vi til løpets hjemmeside der det er link til over 1000 bilder. Der finner dere også link til video, kondis-omtale mv...

Takk for innsatsen
Hei alle som bidro til at vi landet nok et vellykket Romeriksåsen på langs, det syvende løpet på åtte år. Tilbakemeldingene er også i år strålende, og selv om det ble veldig varmt klarte løperne seg stort sett bra. TUSEN TAKK FOR INNSATSEN!


Svein-Erik med medalje for arrangørløpet...


Den populære medaljen...


Jannicke Andersen var en av mange debutanter på ultradistansen - klart det er stas! (Foto: Håkon Rekstad)

Det var et fantastisk arrangørkorps i sving, og her er han som tok alle løperne i mål med en fanfare!
(Foto: Håkon Rekstad)

Klubbens deltakere i RPL50:

KvinnerTOTKLASSE
NavnKlasseSluttidMerknad
2272
Ida SlorafossK 23-345:51:57
171075
Ida RindalK 40-447:13:08
181112
Isabel AarnesK 35-397:15:58
3516910
Inga RybakK 45-498:15:52Arr.løp
3918212
Hege HenriksenK 45-499:07:25
4219713
Jannicke AndersenK 23-3410:06:35
431992
Iva Klara VignjevicK 50-5410:19:50
442021
Unni Bente Norangshol HaugenK 60-6410:37:49
---
Tonje RudK 35-39DNF








MennTOTKLASSE
NavnKlasseSluttidMerknad
441
Svein-Erik BakkeM 55-594:46:42Arr.løp
991
Øivind Christian ThuenM 35-395:06:10
24242
Atle BjørnerudM 60-645:46:20
26283
Roger HæhreM 45-495:52:46
35385
Erlend B JenssenM 45-496:07:35
41448
Kevin HughesM 45-496:14:52Arr.løp
41452
Tom SæterengM 50-546:14:52Arr.løp
515617
Jan Magnus BrevikM 35-396:29:01
525812
Tom EikelindM 40-446:34:04Arr.løp
60678
Halvor SteinsholtM 23-346:39:32
61687
Lars MøllerM 50-546:39:41
738521
Magnus ThorudM 35-396:57:55
8710120
Stian LysakerM 40-447:07:04
9511522
Lars Erik LærumM 45-497:21:47
1001213
Eirik TrenchardM 55-597:26:00
10712929
Kristoffer ModellM 40-447:34:30
11313632
Ole Christian BekkenM 40-447:40:42
11814436
Vidar Bakkelund PettersenM 40-447:49:15
1221494
Håkon RekstadM 55-597:51:00Arr.løp
12315017
Torger SollieM 50-547:54:57
13717321
Robert SchouM 50-548:29:17
13917622
Stig Andy KvalheimM 50-548:51:48
14017830
Ole EngenM 35-398:57:03
1461854
Øivind RoothM 60-649:13:04
1622065
Hans LanganM 60-6413:58:28Sluttpatrulje
1622069
Jørgen OswaldM 55-5913:58:28Sluttpatrulje
---
Per-Einar RothM 60-64DNF





Line Caliskaner vant kvinneklassen i The Wall suverent, 3. plass totalt

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Jun 2022

Line Caliskaner vant kvinneklassen i The Wall 2023, 70 miles på tvers av England mellom Carlisle og Newcastle. Hun ikke bare vant, hun vant suverent med over 1 times margin til neste kvinne. Dessuten kom hun på en knallsterk 3. plass totalt, mindre enn 5 minutter fra 2. plassen.

Det var 586 startende på det 112 km lange løpet, og 483 av dem fullførte.

Løpets hjemmeside

Resultater (klikk på excel-linken for å sortere resultater)


Line var på denne turen sammen med Janne Kvisvik og Marianne Årdalen, gode løpere som begge ble distansert med ca 2 timer.

Line skriver på facebook:

- THE WALL -
Endelig kom muligheten til å delta på «The Wall» et 70 miles (111k) løp fra Carlisle til Newcastle. Et nærmest perfekt løp for en som er over middels glad i asfalt. 80% på asfalt, 20% lett terreng og hele tiden med synet av flott landskap. Hørte tidlig (ca 25k) at jeg lå som kvinne nr 2 og etter ca 35-40k fikk jeg beskjed om at jeg lå som første kvinne og nr 10 totalt. Farten i bena var bra frem til 70k, deretter måtte jeg både justere fart og ta en liten mental kamp med meg selv. Jeg vant kampen og vel i mål visste jeg at jeg var beste kvinne og var temmelig sikker på at jeg ble nr 4 totalt.

Det viste seg at jeg tok feil. I går kom listen med alle resultater: 
Jeg kom inn på tiden 10:53:46 og ble raskeste kvinne og nr 3 totalt. Dette løpet er mer som et event og mange velger også å gå distansen. Resultatet teller ikke som kvalifisering til andre løp så det er nok ikke attraktivt for mange gode ultraløpere. Men man får ta til seg de plasseringene man kan.

Og jeg er uansett veldig fornøyd med tiden.




9 løpere fra klubben løp Nøsen Hundreds 100 / 50 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

160 løpere stilte til start i andreutgaven av Nøsen Hundreds i Valdres sist helg. Ni av dem var fra klubben, og de fordelte seg med 4 på 100 km og 5 på 50 km. På bildet ser vi Deimante Razukiene som løp deler av løypa sammen med Evgenij Rybak (mannen til Inga R i klubben - som var skadet).

Den lengste løypa er oppgitt til 103 km og 4380 høydemeter mens kortløypa er målt til 51 km og 1910 høydemeter.

Våre deltakere:

100km kvinner (14 deltakere):
    7. Deimante Razukiene 16:39:00
DNF Maren van Son

100 km menn (59 deltakere):
  14. Kennets Dæhlen 14:26:58
  29. Thomas Willy Lindgren 16:43:23

50 km kvinner (24 deltakere):
  17. Marianne Nesje 8:25:21
  19. Victoria Placht 9:36:37
  20. Tone Øksenvåg 9:38:05

50 km menn (63 deltakere):
  17. Kristoffer Stensrud 6:46:17
  51. Rudi Placht 8:48:44


ALLE RESULTATER

LØPETS HJEMMESIDE



Kenneth Dæhlen etter løpet:

Nøsen hundreds 100 km ble en meget fin tur i fantastisk natur. Fikk løpt gjennom områder som jeg var mye som ung. Startet 06:03 og holdt et bra tempo frem til CP1(Syndinstøga). Fikk i meg litt suppe, cola og Farris før turen gikk videre mot Kruk. Hadde gode bein opp til Kruk og ned til Helin, men derfra begynte kampen mot en kropp som var sulten og sliten. Karret meg gjennom «Stegan hass Knut» og videre nedover smådalen mot CP2. På CP2 ble det nok en gang suppe, cola og Farris. Smakte godt og jeg tok meg veldig god tid på den matstasjonen. 
Når pausen var over startet stigningen mot Gråkampen. Dette var brutalt. Rett og slett. Kom meg opp og startet nedløpingen til «Flyvatnet». Kom helskinnet ned og løp rundt Matkista og Movatnet før en ny jevn og fæl stigning opp fra Jaslangen skulle forseres. Her var det mye mer stigning enn jeg hadde sett for meg. Men kom meg opp og løp de siste meterne inn til mål. 105 km og 3800 høydemeter. 14 timer og 27 minutter i vakker natur.  Takk for denne gang. Kommer nok tilbake ved en senere anledning.

Deimante etter løpet:
Nøsen Hundrevis 100km - en av de vakreste og mest hyggeligste løpeturene jeg har hatt - kontrollert og bra fra start til slutt. Alt var topp, det var en glede å løpe, det var flott med næring, klær. 100% nøt hver km, ikke trøtt, ingen smerter, følte meg bare sterkere. Gjennom fjell, sumper, elver, skoger i fantastisk vær. Tusen takk Evgenij Rybak for selskap

Deimante har lagt ut bilder og video fra løpet HER 


Thomas Willy Lindgren etter løpet:
For en natur, og for en krevende tur. Dette er det hardeste jeg har vært med på og fra CP 1 til CP 2 ble man så brutt ned hvor det var en lengre periode man løp offsti.
Da merker jeg det var riktig og ha hode på riktig plass! det ble tøft fra CP 2 etter 73km og inn til mål, en kamp mot hode og kropp. Kom meg til mål til slutt etter å ha klatret flere fjell og 2 topper over 1500meter. Nå skal det bli godt med hvile

Thomas tok dette bildet fra en av de laaaange oppstigningene.


Victoria og Rudi Plackt om løpet:

To spente ferske ultraløpere stilte til start. Med Stranda fjordtrail friskt i minnet hadde i allefall jeg ikke altfor høye forventninger eller mål  Målet mitt var å overleve 🙈 Neida, målet var å fullføre. Med fin cut'off, ok vær og en god natts søvn var forutsetningene gode for at dette skulle bli en fantastisk dag i fjellet. En litt tung start på løpet, kroppen var ikke helt med, usikker på hvorfor. Garmin hadde vist peaking form 😳 Dette må vi ta en prat om Garmin 🤔 Uansett skulle vi ta det med ro frem til CP. En snill stigning førte til en liten topp som gikk greit, så litt nedover grusvei før det ble to klatreetapper som førte til 5-6 topper med kampestener. Superstolt av meg selv som klarte å jogge/hoppe på stenene over traversen. På Stranda var jeg skrekkslagen over terrenget 🙈
Utfordringen over traversen er at når du tror du er ferdig etter den neste toppen, kommer gjerne 2-3-4 til synet 😳 En skikkelig mental utfordring 🤯 etter kampestensetappene gikk det bedre på flytstiene, hamstringen begynte å krangle litt nedoverbakkene. Fremme ved CP på 29 km ble det litt cola og potetgull. Bena mine var døde, men crewet lovet en "koseetappe" inn mot mål. Mannen fikk gå/løpe fra meg. Han så sterk ut og ville nå målet sitt. Jeg gledet meg til koseetappen men var litt nervøs for navigeringen. Garminklokken min lever sitt eget liv noen ganger og etter noen km opp i lia begynte den å kødde skikkelig til. Jeg mistet synet av mannen på en liten topp og garmin viste løypen rett frem. Det ble en liten omvei gitt. Gudskjelov orienterte jeg meg i tide til å endre kurs og kom meg etterhvert på track. Koseetappen viste seg å være tung og seig. Bena streiket, hodet begynte å streike og jeg var kald 😳 Det falt meg ikke inn å ta på meg jakken og hanskene jeg hadde pakket i sekken, det var jo "bare" over toppen der.... 🤣 Over toppen brukte jeg laaaaang tid, men jeg nøt utsikten. Fikk selskap av en hyggelig løper på veien opp. Det var godt å skravle litt med noen andre i stedet for å synge for meg selv 🤣🤣 Siste nedoverbakken gikk overraskende bra og på grusveien frem mot mål gikk det bare på viljen. 





Øyunn ble trappedronningen i Vikersundbakken

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

1078 trappetrinn 34 ganger på litt under 21 timer klarte Øyunn da hun ble soleklar vinner av kvinneklassen i Vikersundbakken 24-timers. Totalt ble det 36.652 trappetrinn og 6.868 høydemeter på "bare" 75 kilometer på dette Hagemann-eventet. (Bildet: Herrevinner Jon Brunvoll og Øyunn med seiersbøttene)

Totalt var det 41 deltakere på de to distansene, og fra klubben hadde vi med John F Jahre på 12-timers i tillegg til Øyunn på 24-timers.

Arrangør Einar Hagemanns oppsummering etter løpet

Resultater 12- og 24-timers


Øyunn skriver etter løpet:

- Det var utrolig tungt (og gøy) å være med på. Ikke lett å beskrive.

Jeg løp opp skianlegget 34 ganger med 36700 trappetrinn. Over all forventning. Jeg tenkte nok litt for negativt om meg selv før start.
Men muskelsmerter?
-Æ kjennt dænn ja!
Bøtta vant jeg med en margin på 10 runder foran neste dame.
Et stort gratulerer til Jon Brunvoll med en enorm prestasjon på herresiden!
Nå er jeg veldig veldig glad. Og søvnig.
Takk Vikersundbakken 12/24 timers  #hagemanneventer
God natt.


John F Jahre med medalje etter innsatsen.
John kom på 6. plass på 12-timers ("bare" 8 timer for John) med 16 runder (17.248 trappetrinn).




Frida Anette Sollid løp maraton på 3:31:31 i MSM

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

Frida Anette Sollid løp inn til en sterk 18. plass på maraton i Midnight Sun Marathon sist helg. Det var 261 deltakere i kvinneklassen. 26-åringen løp inn på tiden 3:31:31, åtte minutter raskere enn hun løp på i MSM 2021.

På bildet er hun på Tromsøbroa med Tromsdalen kirke (Ishavskatedralen) i bakgrunnen.


To andre fra klubben som startet på maraton var Svein-Erik Bakke som var med som ledsager for døvblinde Bedir Yiyit, og Sven-Eriks snart kone Torunn Tofteng som måtte bokføre DNF denne gangen.

Svein-Erik sammen med Bedir og en annen ledsager etter fullført løp.

Svein-Erik skriver på facebook:

Midnattssola skinte og Tromsø viste seg fra sin aller beste side. Det var som å løpe i et maleri der ute. Å løpe i mål i Tromsø sentrum litt ut på natten i et herlig folkeliv kommer vi til å huske en stund.
Bedir Yiyit imponerte fra start til mål. For en positiv innstilling og innsats. Selv når teknikken (høre-, stemme- og kommunikasjonsapparatene) sviktet halvveis kjørte vi bare på. Takk for et herlig samløp og en flott opplevelse. 
Torunn satte av gårde i et høyt tempo, men litt over halvveis møtte hun jaggu en som hun ikke hadde møtt på en god stund: Mr. DNF. Han ga henne et lurt tilbud som hun ikke klarte å takke nei til. Maraton er maraton, langt, hardt og lunefullt. Så hun har noe uoppgjort her oppe. Torunn kunne derfor gi oss verdens beste mottakelse når vi kom i mål.


Torunn i midnattssol... før hun måtte gi seg. (Foto: MSM / Zoltan Tot)

MSM på facebook

Kondis.no: Midnight Sun Marathon - Løpefesten er tilbake i nord!

Alle resultater




Marit Aamdal på delt 3. plass i HHT Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

Marit Aamdal og Runar Thorstensen var klubbens deltakere i den andre utgaven av HHT Ultra. Marit (i par med Anna Ryymin) løp inn til delt 3. plass i kvinneklassen etter 9 timer og 15 minutter. (Foto: Thomas Pedersen)

Runar Thorstensen kom inn på 11 timer og 40 minutter.

Den 57 km lange HHT Ultra følger Rondanestien fra Pruterud i Romedal Allmenning til vokterboligen ved Morskogen nede ved Mjøsa. Starten var ved midnatt, og 20 "nattranglere" stilte til start.

Kondis.no: Sofie Johansson først også i den andre HHT Ultra

Om løpet på HHTs hjemmeside


Her løper Marit (nærmest) og Anna sammen inn under målseilet. (Foto: Thomas Pedersen) 




Ragnhild Audestad løp Big Five Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

Ragnhild har vært på et nytt Afrika-eventyr to uker etter turen til Uganda og maratonløpet der. Nå var turen kommet til Big Five Marathon i Sør-Afrika. 

"The Big Five Marathon is an exclusive event that combines a challenging marathon experience with a classic African safari vacation".


Ragnhild skriver etter løpet:

- Fornøyd med å fullføre Big five marathon i dag. Et av de tyngste maratonene jeg har løpt, bratte bakker, dyp sand i tillegg til at løpet går på cirka 1700 moh. Likevel en fantastisk opplevelse å løpe i parken. De «farlige dyrene» ble godt passet på under løpet og løvene hadde «barnevakt» siden i går, slik at man hadde kontroll over deres bevegelser. Elefantene ble lokket ut av løypa med fristende mat.

- Litt senere skriver hun: En fantastisk uke i Sør Afrika er snart overstått med et krevende maraton og ikke minst har jeg sett mange dyr. Teltcampen vi bor i ligger midt inne i parken uten gjerder for å holde dyrene ute. Flere netter har vi blitt vekket av lyder fra løvene. 

Løpets hjemmeside

Resultater kommer nok her: https://big-five-marathon.com/results


Kanskje ikke gå for langt tilbake for å ta en selfie?
— her: Entabeni Game Reserve.



Nytt medlem: Christian Andersen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

Christian Andersen (44) fra Lillestrøm har meldt seg inn i klubben. Om noen dager er han klar for ultraløpsdebuten i Romeriksåsen på langs. (Bildet er fra Stravaprofilen hans etter Birken Fjellmaraton)


Christian om seg selv:

- Jeg begynte å løpe for litt over 3 år siden, i voksen alder. Har frem til i år løpt distansene mellom 5 og 21k. Men liker veldig godt å løpe i skog og mark, da blir jeg fort inspirert til å holde på litt lenger. I år var året for litt lengre løp og jeg har nettopp fullført Birken Fjellmaraton og gleder meg til Romeriksåsen på langs.

Fra årets Birken Fjellmaraton - med et sjeldent flott startnummer.




Nytt medlem: Kjetil Lorentzen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2022

Kjetil Lorentzen (50) fra Lillestrøm har meldt seg inn i klubben, eller mer korrekt; han ble innmeldt av vennen Torger Sollie på 50-årsdagen 17. juni. Innmeldingen ble akseptert, og bakteppet er at begge to skal være med på turen vår til Sandefjord Backyard Ultra 22. oktober.

For kort tid siden var han med kameraten til Stockholm Marathon, da som supporter for Torger, men i oktober skal de altså begge løpe!





Vi minner om klubbtur med buss til Sandefjord Backyard Ultra 2022

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 15. Jun 2022


Bli med på klubbtur med buss til Sandefjord Backyard Ultra 2022

  • Dato: Lørdag 22. oktober
  • Arena: Runarhallen
  • Løype: 6,7 km lett (?) løype x 12 timer
  • Ultraløp: Medalje til alle som løper minst 7 runder = ultradistanse
  • After Run: For de som gir seg før 12 runder blir det After Run i hallen
  • Transport: Buss t/r Oslo-Sandefjord, klubben betaler denne 
  • Avreise Oslo Bussterminal – bussen står på plattform A4 fra 07:10 til avreise 07:30
  • Hjemreise før midnatt
  • Antrekk: Klubbantrekk, la oss farge startfeltet gul/svart 
  • Profilering: Vi tar med klubbens beachflagg til markering i hallen + ute
  • Reiseleder: Jon Asphjell, backyardløper og backyardsanger (Johnny Aspen)

Meld deg på jo før jo bedre for å sikre plass på bussen og for å sikre plass i løpet som bruker å bli utsolgt eller nesten utsolgt med +/- 200 deltakere. 

Påmelding til turen i epost til: olav@samgla.no

Påmelding til løpet: https://racetracker.no/events/2022/backyard-sandefjord (141 påmeldte per 14.10.)
Løpets hjemmeside      
Arrangørens facebookside

Vi har nå åpnet opp for at også ikke-medlemmer kan bli med på turen.

 
Påmeldte, status per 14. oktober:

NavnPåmeldt løpPåmeldt buss
Bekreftet
Borge Røstum1

x
Cecilie Longva Igesund11
20.sep
Eirik Trenchard11
20.sep
Ellen Bech Spangelid11
21.sep
Espen Skyberg 10
23.sep
Frode Pettersen11
20.sep
Henning Hanssen10
23.sep
Jannicke Andersen10
20.sep
Jon Asphjell11
15.sep
Kjetil Lorentzen 11
16.jun
Knut Kronstad11
18.jul
Line Caliskaner11
20.sep
Liv Richter01
15.jun
Magne Bondkall10
x
Ole Engen 10
20.sep
Ragnhild Audestad11
20.sep
Scott Kerrison11
19.sep
Stian Øidvin11
20.sep
Tone Øksenvåg11
29.sep
Torger Sollie 11
20.sep
Unni Bente N. Haugen11
24.sep
GJESTER:



Lasse Gerhardsen11
05.okt

2116

Løypa:

 Løypa i Sandefjord.




Seier til Ida Slorafoss og 2. plass til Magnus Thorud på Ringerike 6-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2022

Ida Slorafoss løp inn til en klar seier i Ringerike 6-timers, mens Magnus Thorud ble nummer to i herreklassen. I tillegg kom Hilde Johansen på pallen med sin 3. plass i kvinneklassen.

Ida løp 66,241 km og vant med en margin på godt over 3 km. Hilde var drøyt 5 km bak Ida etter 6 timers løping på Helgelandsmoen, og ytterligere to kilometer bak kom Siw Benonisen på 5. plass.

Magnus var drøye 4 km fra seier da han løp inn til 2. plass i herreklassen med 70,765 km. På 5. og 7. plass fulgte Daniel Salvesen og Roy Kenneth Støle.

Det ble klasseseire til Ida i K23-34, Hilde i K45-49, Siw i K50-54 og Magnus i M35-39.

Se mer fra løpet på løpsleder Stig Andy Kvalheims fb-side

Resultater for våre 10 løpere ser du lenger ned.


Alle foto: Janne Slorafoss
Se mange flere bilder fra Janne i hennes Google Foto album: Spar Ringerike 6--timers 11.06.22

Magnus Thorud

Pallen med Tone Solberg (Jakobsli), Ida, Hilde, Magnus og Sag Bern (SK Kraft).

Hilde Johansen

Siw Benonisen

Edna Grepperud

Marit Imset

Daniel Salvesen 

Roy K Støle

Nikolai Marken

Vidar Pettersen


Alle foto: Janne Slorafoss
Se mange flere bilder fra Janne i hennes Google Foto album: Spar Ringerike 6--timers 11.06.22

 

Klubbens løpere på Ringerike:

Kvinner (19 deltakere)



19IdaSlorafossRomerike UltraløperklubbK23-3466 241
373HildeJohansenRomerike UltraløperklubbK45-4959 969
538SiwBenonisenRomerike UltraløperklubbK50-5457 519
1439EdnaGrepperudRomerike UltraløperklubbK50-5442 207
1872MaritImsetRomerike UltraløperklubbK45-4931 821







Menn (29 deltakere)



215MagnusThorudRomerike UltraløperklubbM35-3970 765
545DanielSalvesenRomerike UltraløperklubbM50-5459 224
748RoyStøleRomerike UltraløperklubbM50-5455 291
2226NikolaiMarkenRomerike UltraløperklubbM40-4436 536
2425VidarPettersenRomerike UltraløperklubbM40-4443 138

ALLE RESULTATER




Nytt medlem: Terje Adolfsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2022

Terje Adolfsen (50) fra Sandefjord har meldt seg inn i klubben. Det er 6 år siden han debuterte på ultraløp, og nå er han klar for å løpe for oss. Bildet er fra Ecotrail Oslo 50 km.


Terje om seg selv:

Begynte å løpe i godt voksen alder, for ca. 10 år siden. Første ultraløp var i 2019, deretter 2021 (50 miles) og nå sist 50 km Ecotrail Oslo. Utenom det så har jeg deltatt på en rekke kortere løp i tilknytning Ecotrail og Oslo Maraton. Har også deltatt i et løp i Valencia i 2018. Synes ultraløp er spennende og gøy. Og kommer til å fortsette så lenge vilje og mulighet er til stede.




Det ble DNF på Leif Abrahamsen i VHUT 147 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2022

Vestfold Historic Ultra Trail i kuperte (!) Vestfold hadde bare en løper fra klubben på startstreken, men det var jo en helg med mange andre ultraløp. Vår mann på start var Leif Abrahamsen, som var en an ni startende på den lengste av de tre ultraløpdistansene, 147 km i terreng med 5000 høydemeter.

Det gikk ikke helt etter planen, Leif måtte innkassere en DNF. 

Bildet: Printscreen fra startvideo, se videoen lenger ned


Leif skriver på facebook:
VHUT 147km gikk ikke helt etter planen.
Når det mørknet og jeg skulle ta på hodelykten viste det seg at jeg hadde mistet batteriet til Lupine lykta. Så da var det ingen annen mulighet enn å komme seg korteste vei ut av skogen før det ble helt bekmørkt.
Vi får ta det på konto for tings iboende faenskap, ingen vits å irritere seg over ting man ikke får gjort noe med. Men det ble en fin treningsøkt på drøyt 90 km og 4000 hm på masse deilig teknisk sti  

Løpets hjemmeside

VHUT på facebook

Resultater





Helge Eide klassevinner i Nordmarka Skogsmaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2022

Helge Eide var klart raskest av våre løpere i tradisjonsrike Nordmarka Skogsmaraton sist helg. Han løp på 3:38:48 og inn til 21. plass totalt, og seier i M55-59.

- Nordmarka skogsmaraton fullført for 14.gang i dag. Det var nok litt tynnere startliste oppover i aldersklasser- siden en ganske ordinær tid var nok til å få klassevinnerpremie i M55-59, skriver Helge på facebook. Det var veldig beskjedent sagt; 3:38 for en  57-åring i denne løypa er ikke så veldig ordinært, synes vi.

I tillegg til Helge Eide var disse med fra klubben:
Eirik Trenchard ble nummer 70 på 4:23:56 og Thomas Stordalen nummer 75 på 4:35:16.

I kvinneklassen kom Siri Bergfald på 28. plass med 4:39:44, Isabel Aarnes på 29. plass med 4:47:43 og Iva Klara Vignjevic på 41. plass med 6:23:04.

Se også tidligere nyhet: Peter Jensen på pallen i andreutgaven av Nordmarka Skogsmaraton ultra

Kondis.no: Nordmarka Skogsmaraton fikk fine forhold
ALLE RESULTATER


Isabel løp UltraBirken dagen før:

- I helgen løp jeg maraton nr 57 og 5
Birken fjellmaraton, tid: 4:47
Nordmarka skogsmaraton, tid: 4:47
En flott helg



Miriam Delphin er den eneste som har fullført alle UltraBirken, Ruth Vingerhagen vant årets løp

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2022

Ruth Vingerhagen vant kvinneklassen i UltraBirken overlegent, nesten en halv time før neste kvinne. Hun løp på sterke 5:56:34. Kun åtte av de 63 fullførende herreløperne løp raskere enn Ruth.

Nesten like mye oppmerksomhet fikk Miriam Delphin som er den eneste løperen som har fullført alle utgaver av UltraBirken siden 2009. Hun løp inn til 10. plass og klasseseier i K50 med 8:16:50. (Bildet av Miriam i årets løp er tatt av Rolf Bakken, Kondis)

I herreklassen ble det 29. plass til Magne Bondkall på 7:03:57 og 51. plass til Piotr Laskowski på 7:54:48.

ALLE RESULTATER

Kondisreportasje fra Birkebeinerløpet


5. plass til Mari Jørgensen på maraton

Mari Jørgensen kom på en flott 5. plass i kvinneklassen på maratondistansen (2. plass i K40) med tiden 3:52:32. 

Isabel Aarnes ble nummer 24 med 4:47:32.

Isabel på fb:
I helgen løp jeg maraton nr 57 og 58
Birken fjellmaraton, tid: 4:47
Nordmarka skogsmaraton, tid: 4:47
Ble med løpevenner ut å spiste på Lillehammer, helt om dagen - helt om kvelden
En flott helg Tusen takk






Peter Jensen på pallen i andreutgaven av Nordmarka Skogsmaraton ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Jun 2022

Tre av de 19 deltakerne på ultradistansen på Nordmarka Skogsmaraton var fra klubben. Peter Jensen løp inn til en sterk 3. plass på 1,5 maraton (63,3 km) med tiden 5:01:04 i det som var førsteutgaven av ultradistanse på Skogsmaraton. (Foto: Tom-Arild Hansen, Kondis)

Tiden er 21 minutter raskere enn da han i fjor vant førsteutgaven av ultraløpet.

Vi fikk også Lars Møller på 11. plass med 6:40:42 og Øistein Schmidt Galaaen på 15. plass med 7:21:29.

Løperne løp først maratonløypa, deretter halvmaratonløypa.

ALLE RESULTATER

Kondis.no: Nordmarka Skogsmaraton fikk fine forhold




15 løpere var med i RPL-løypa 1. pinsedag

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Klubbens treningsarrangement i RPL-løypa trakk 15 deltakere som løp enten 50 km eller en forkortet versjon på 35 km. Løpet gikk i strålende sol.

På bildet ser vi 14 av løperne før de fraktes med maxitaxi til start; Fra venstre ser vi Ole Engen, Amund Brudal, Kristoffer Modell, Jannicke Andersen, Eirik Trenchard, Tina Haraldsen, Evgenij Rybak, Inga Rybak, Tom Eikelind, Per-Einar Roth, Andreas Gossner, Line Caliskaner, Tom Sætereng og Kevin Hughes. Simen Rustad løp til start (fra Harestua). Foto: Olav Engen

Tom Eikelind tok masse flotte bilder fra løypa, hvem får ikke lyst til å ta denne turen flere ganger?


13 av de 15 løperne startet på Brovoll, mens Ole og Jannicke startet på CP1 - de løp de første 15 kilometerne dagen før.  Av de som startet på Brovoll løp seks løpere hele løypa til RPL50, seks løp 35 kilometer (dvs RPL50 unntatt Hakkimrunden) og to avsluttet på Hakadalsiden.

Åtte av løperne som er klare til start fra Brovoll.... (Foto: Tom Eikelind)

Andreas i løypa etter Snellingen.... (Foto: Tom Eikelind)

Inga og Jevgenij på tørre stier... (Foto: Tom Eikelind) 

Løypemotiv.  (Foto: Tom Eikelind) Se mange flere bilder  i linken lenger opp.


Kevin Hughes i løypa. (Foto: Tom Sætereng)

Kevin og Tom i mål i Hundremeterskogen. (Foto: Tom Sætereng)


Jannicke og Ole ved CP1 der de avsluttet dagen før, nå skulle de siste 35 kilometerne løpes, og det endte med lengste sammenhengende løp noensinne for begge to.  Etter turer på Prekestolen, Kjæragbolten og Trolltunga tidligere i uka, ga disse turene beskjed om at begge er klar for ultraløpedebuten i RPL50 om tre uker.




Leif Foss løp 10 runder i Hell Backyard Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Leif Foss har vært i Stjørdal og løpt Hell Backyard Ultra i pinsen samme med 70 andre. Han endte med 10 runder, altså 67 kilometer - som ga en delt 29. plass. (Arrangørfoto)

For en måned siden var han svært uheldig da han etter oppdraget som flaggbærer (og sprintdistanse i orientering) i Døve-OL (Deaflympics) i Brasil måtte reise hjem med forkjølelse og positive Covid19-tester: Leif måtte reise hjem

Interessant i løpet var at det var kvinnelig totalvinner med 27 runder, mens ektefellen fulgte én runde bak.
Se løpets fb-side




Scott Kerrison måtte bryte 100 miles i Lofoten Ultra Trail

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Scott Kerrison holdt ut et drøyt døgn, men måtte likevel bryte løpet i Lofoten Ultra Trail100 miles. Sesongen hittil har ikke gått helt på skinner.

- Unfortunately, Lofoten Ultra-Trail has defeated me once more. No fault of the scenery or weather. In the end, too little quality training with too much work, injuries and illness.

Se mange flotte bilder i Scotts fb-album

...ett av Scotts mange bilder...

The Arctic Triple hjemmeside




Barbro Lindkvam vant Fjellmaraton, Marius Nakkeid på 5. plass

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Ekteparet Barbro Lindkvam og Marius Nakkeid imponerte på Fjellmaraton på Beitostølen lørdag 5. juni. Barbro løp inn til klar seier over 8 minutter foran neste kvinne (16 deltakere) på tiden 3:27:11. Marius kom på 5. plass av 37 deltakere i herreklassen med 3:15:56.

Ellers løp Hilde Johansen inn på 6. plass med 3:56:05 og Isabel Aarnes til 10. plass på 4:19:13. I herreklassen kom Stig Andy Kvalheim inn på 31. plass på ny pers; 4:10:16.

Alle resultater
Løpets hjemmeside

Marius skriver på facebook:
- Innom med en løpsrapport fra Beitostølen fjellmaraton. 

Start Besstrond 42 km til  Beitostølen: Flatt første 10km til avkjøring Gjendesheim. Deretter ca oppover i 10km til Valdresflya; med 5-6km utforløping ned til Bygdin, stigning 3km opp til Båtskaret før utfor ned til Beitostølen i ca 7km. 


-Selvom løypeprofilen innbyr til negativ splitt, er løypa krevende i både opp og ned løping her gjaldt det å disponere krefter og bein for komme til mål på en anstendig måte. 
Begge klarte å komme over Valdresflya og løp inn i halvmaraton feltet som startet da vi passerte. 
Godt løpevær med endel sidevind /medvind, eneste negative var å glemme solkrem.

-Barbro ble først av damene på 3:27. 
Jeg klarte endelig å løpe løpe med negativ splitt, ca 1:45/1:30, og kom i mål på 3:15.


Hilde Johansen har også skrevet løpsrapport, men den var så lang at vi velger å linke til den: FJELLMARATON er alltid like vakkert og trivelig


Stig Andy på facebook:
- NY PERS PÅ MARATON  - likevel ikke helt fornøyd asså
Føler meg i kanonform og forventet under 4 timer, nærmere 3:45 faktisk ! Ble 4:10:16, ny pers med 2 min 30 se.  Enkelt og kort fortalt, var ikke bedre i dag. 

- Vel, må forklare litt ; var jækla mykje motvind i de lange motbakkene. Løp den lengste, men siste km, før Valdresflya bare slo vindkastet meg omtrent sidelengs avgårde. Videre over flya og nedover varierte det med motvind. Når det var 16 km igjen måtte jeg stoppe for å tøye leggene som stod og dirret.  Måtte gjøre dette litt vel ofte helt til Bygdinbakken . Da ble det taktisk gåing og jogging om hverandre. 

- På toppen erklærte jeg dirring som over, så på klokka og bestemte meg for ny plan. Siden planen A røyk. Holdt grei fart til det var 5 km igjen, økte farten og økte ytterligere de siste 2 km (4:40 fart, se video) og greide da plan B.


Startfeltet på maraton med Isabel i midten! 

- Fjellmaraton over Valdressflya - Beitostølen.  Fin løype med fjellutsikt. Maraton nr 56 på et nytt sted. 4:19 ble tiden i dag




Arne Martinus og Svein-Erik raskest av våre løpere i Stockholm Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Vi finner seks løpere fra klubben i resultatlisten fra Stockholm Marathon, og raskest av av våre var Arne Martinus Lindstad med 3:19:42 og 686. plass. Fartsholder Svein-Erik Bakke (3:30) var som alltid fornøyd. (bilde fra Svein-Eriks fb-side) 

Stockholm maraton
Alle resultater

Men, Arne var ikke fornøyd, det var ikke hans dag: 

- Adidas Stockholm Marathon 2022. Ville gi det en sjanse og åpnet hardt, men skjønte fort at det ikke fungerte i dag. Kan ikke skylde på noe annet enn dårlige forberedelser og at det definitivt ikke var dagen for en rask maraton. Ingenting fungerte, men det setter jo dette tullet vi holder på med litt i perspektiv òg. Og det var mye fint å se på, og veldig trivelig å jogge (og tilogmed gå litt) i finværet. All ære til det fantastiske publikummet og arrangementet, Stockholm imponerer hver gang.

- 3:19 kan jeg ikke leve med, så jeg reiser litt skamfull hjem og har allerede meldt meg på til 2023. I dag var jeg ikke bedre. 



Svein-Erik var fornøyd etter 3:29:54 (brutto) - 3:29:07 netto. Han var 3:30 fartsholder.

- Stockholm Marathon. Takk for en fantastisk opplevelse og en folkefest på å høyde med det aller beste jeg har opplevd. En helt nydelig visuell løype, men også en hard løype med mange bakker. Her måtte folk virkelig kjempe i varmen. Så her måtte vi bare levere. 

- For en ære og glede å pace hele løpet sammen med løpemaskinen Emir Halalkic. Samarbeidet satt fra første meter. Det ble en kjempehyggelig tur. Vi kom i mål på stadion ca. 6 sekunder før bestillingen, så det får vel være innafor

Lise Lysfjord Pettersen (5:59:01):
- 42195 meter i Stockholms gater. Stockholm maraton i boks

Malin Ude von Schantz (5:04:45):
- Stockholm maraton; - du var fin, varm og litt mer kupert enn jeg hadde forestilt meg. Jeg var for så vidt ganske godt forberedt på å møte deg, men sola var til tider så steikende at jeg virkelig måtte mobilisere alle krefter underveis. Det var første gang jeg under et maraton valgte å stille uten drikke eller proviant, så jeg måtte stole på at jeg fikk det jeg trengte ved drikkestasjonene. Det var mange og gode stasjoner, men supersalt stor sylteagurk kunne gjerne vært erstatta med noen annet for min del. 

-Helgen har vært strålende med latter, cafe og restauranter, shopping og venninnetreff. Takk til alle som har sendt meldinger og som alltid heier på meg. Det hjelper alltid å vite at man har noen i ryggen. Nå er beina lagt høyt og det blir sen frokost før avreise til Oslo i morgen.


Torger Sollie (4:20:40).

Kameraten Kjetil har lagt ut dette bildet av Torger etter løpet :
- Når bestekompis har nailet maraton.  
-7 år siden sist.
- Da er det lov å chille litt på senga før dusj og middag.
- At vi deler dyne i en 140 seng er bare gøy. Vi bor jo på hotell!


Borge Røstum (4:35:56): - Stockholm Marathon check. 




Didrik åpnet hardt i Ultra Trail Dinarides (171 km / 8430 hm), for hardt!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Didrik Hermansen åpnet knallhardt i Ultra Trail Dinarides i kroatiske Sinj denne helgen, og etter 1600 høydemeter i starten og enda en stor stigning hadde han en ledelse på 30 minutter! Det hadde nok gått for fort, for han måtte senere gi seg med oppkast og tegn på dehydrering. (Arrangørfoto)

Likevel så vi jo at han åpenbart må være i knallform...

Didrik deltok på den lengste og tøffeste av fem distanser:
Kings Race - 171,2 km - 8430 høydemeter.

Løpets hjemmeside: Ultra Trail Dinarides "Run on the Wild side"

Etter løpet skriver Didrik på facebook:
- Late update. Short story: DNF🥵 The longer version: Starting at 1 pm, over 30 degrees with 1600 meters climb ahead was hard. I started out quite comfortable but should probably had gone out even easier. After the first two climbs I had managed to create almost 30 min lead and felt warm but still ok. 

- Then I started vomiting and that continued for several hours. My kidneys where actually hurting, a typical sign of severe dehydration🥵 I tried to sleep in a cabin for a few hours just to restart the system but on my way to the next aid station I felt it wasn’t any better. 

- At least I was able to experience a beautiful sunrise in fantastic mountains. Hope to be back next year. Thanks @ultra_trail_dinarides for the opportunity🙏 And thanks to all of you for the support.

Didrik er en stjerne i internasjonal ultraløping, i Sinj fikk han startnummer 1. (Arrangørfoto)




Øyunn Bygstad løp 6 ganger opp/ned Skuggenatten

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Øyunn Bygstad var på vei til seier i kvinneklassen i Skuggenatten Opp, men en vondere enn vond tå ville det annerledes, så hun ble nummer to etter venninnen Liv-Anna. Øyunn løp seks ganger opp/ned Skuggenatten - totalt 51,6 km og 2880 høydemeter.

Se lenger ned hva hun skriver etter løpet.

Resultater

Alle bilder fra arrangørens fb-side

Det var denne galningen som fekk ideen til 12-timars då han ein dag i 2014 trente fem gonger opp og ned til terrengultraløpet Hornindal Rundt seinare den sommaren.

Helge er altså primus motor for løpet, men fikk også med seg 4 runder opp/ned Skuggenatten under konkurransen. Han konkurrerte for arrangørklubben Treungen IL, men var altså den andre av våre medlemmer som deltok.

I Treungen er det tradisjon for sosial sammenkomst etter målgang på ultraløpene. Vi ser Øyunn midt i bildet og Helge lengst til høyre.


Øyunn skriver etter løpet:

Skuggenatten 12-timers er over for denne gang☀️ Så utrolig kjekt å dele pallen med min gode venninne Liv-Anna.
Vi løp begge 6 runder, selv om skjema (og tid) tillot å klare 7 runder. -Men det ble ikke slik da en tånegl gjorde livet surt for meg på siste runde. (For å formulere meg mildt).
Lå i ledelse de første 5 runder, men på runde 6, kunne jeg rett og slett ikke brydd meg mindre da Liv Anna toget forbi. Jeg satt på svabergene og måtte jobbe med meg selv. Lurte på hvordan det skulle gå å løpe ned det bratte fjellet når tåen skvises mot tåboksen i nedoverbakkene. Nei, det var bare å kvinne seg opp, bli ferdig med fjellet, og få seg ned til pleie og grønnsåpebad. Vinneren av hele sulamitten Rune Hystad, som løp forbi meg, skjønte greia, og donerte stavene til meg😅Runde 7 ble slettet fra skjema, det samme gjaldt for min venn. Hun slo meg med 10 minutter, og jeg unnet Liv Anna det stort. Hennes første palleseremoni, megakult💪 Jeg slapp å stresse med de 4 resterende kvinnene i løpet, de var ferdig på runde 5.
Kjempevarmt vær, kjempegod stemning.
Det er slike løp som dette jeg er så glad i.
Sosialt og morsomt, selv om det er blytungt.
Jeg trengte dette løpet.
Jeg har hatt et miserabelt løpeår med corona og diverse antibiotikakurer.
Jeg mistet løpsselvtillit og lurte på om jeg i det hele tatt skulle gidde å forsøke meg på det hysterisk lange løpet jeg skal delta på i september.
Derfor ble jeg glad og lettet. Maskineriet gikk som en klokke, ingen melkesyre, ingen kvalme, jeg har trent riktig i april og mai, og har tydeligvis noe muskelhukommelse.
I dag føler jeg meg sterk og motivert igjen, og ser frem til Vikesundbakken 24-timers om 2 uker.
Som vanlig, etter løpet, er det noe godt å drikke, mens arrangørene byr på hjemmetørket hjortekjøtt rundt bålet.
Sånn skal det være! Helge Reinholt, du er god.




Ragnhild løp Uganda Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Ragnhild Audestad har vært på et nytt eksotisk reisemål med innlagt løp, denne gang Uganda Marathon. I forkant av løpet hadde hun noen fantastiske dager i et fargerikt land, se mer på Ragnhilds fb-side.

Foto: Carsten Dybevig



Løpets hjemmeside

Ragnhild skriver på facebook:
Uganda maraton 2022. For en opplevelse, løpet gikk på støvete landeveier, gjennom små landsbyer og med stort oppmøte av lokale som heiet. Løypa var tung, med bakker som ble kalt «the beast og lignende. Maraton var to like runder. Heldigvis klarte jeg å disponere kreftene godt slik at jeg passerte mange løpere på siste runden. Dette løpet var en opplevelse som man sent glemmer

Ragnhild sammen med løpevenner etter målgang. Foto: Carsten Dybevig

Ragnhild og spanske Maria ble nummer 2 og 3 i aldersklassen. Foto: Carsten Dybevig




Lisa Amundsson vant Viadal Ultra 48-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Jun 2022

Lisa Amundsson - som har masse 24-timers erfaring- prøvde seg siste helgen i mai på 48-timers løp i Viadal Ultra i Förslöv (mellom Halmstad og Helsingborg). Det gikk svært bra.

Etter 157 km første døgnet la hun på 109 km andre døgn, og landet på 266,079 km. Det ga klar seier i kvinneklassen med fem deltakere, og kun 2 av 12 herreløpere løp lenger på de 48 timene.

(Foto: Henrik Roos / Viadal Ultra)


Lisa skriver på facebok etter løpet:
- 26-28maj var det dags för mig att testa ett 48h lopp och det blev Viadal 48h distansen blev 266.079 km och en första plats. Ett väldigt trevligt lopp med glada löpare och funktionärer 

- Vädret var inte helt på vår sida blåste hela tiden men lite sol fick vi mellan regnskurarna
- Om jag gör om det hm hm...🤔

Kunne nok vært heldigere med været... (Foto: Henrik Roos / Viadal Ultra)

Viadal Ultra på facebook

ALLE RESULTATER: https://my.raceresult.com/187319/results





Har du vurdert coaching for å bli en bedre løper?

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Jun 2022

Har du vurdert coaching for å bli en bedre løper?

Vi har flere solide trenerressurser innen klubben, to av disse presenterer vi nedenfor.

Vi vil også prøve å involvere treningsveilederne våre i forbindelse med en eller flere endags treningssamlinger i vinterhalvåret.

 

DIDRIK HERMANSEN

… tilbyr treningsveileding til aktive løpere som ønsker en tettere oppfølging og mer struktur i treningen sin.

  • I over 5 år har jeg jobbet med utøvere i Norge og utlandet. Det har i hovedsak vært løpere som ønsker å prestere bedre fra halvmaraton og opp til lengre ultraløp. De fleste av de jeg samarbeider med er mosjonister mellom 30 og 60 år.

  • Jeg benytter meg av et online treningsprogram som heter Coachya. Denne siden fungerer som en treningsdagbok. Her legges all informasjon om de ulike øktene og konkurransene inn. Du kan enkelt se statistikk over treningen din, samt kommunisere med meg om det du måtte ønske.

 Du får:

  • Treningsplan hver 14.dag (som endres og oppdateres fortløpende)
  • Oppfølging via e-post der jeg er tilgjengelig for å svare på alle relevante spørsmål i forbindelse med treningsplanen til enhver tid.
  • Forslag på løpsspesifikke øvelser
  • Forslag på styrke og bevegelighetsøvelser basert på behov og sesong
  • 20 % rabatt på behandling hos meg på Majorstuen Naprapatsenter.

 

  • Det er mulig med videomøter mot et tillegg i månedsprisen. Det er ingen binding og en kan avslutte avtalen når en selv ønsker.

 Kontakt: Didrik@majorstuen-naprapat.no

 

ANDREAS GOSSNER

… tilbyr treningsveileding og treningsprogrammer gjennom sitt selskap Løpetrening.no

  • Løpetrening.no tilbyr treningsprogram inkludert sparring med personlig online PT. Treningsprogrammene gjelder for alle de klassiske distansene 5k 10k 21k 42k samt Ultradistansen 50-100k. Med sparring fra personlig PT menes at du kan stille spørsmål som er myntet på akkurat deg og dine ønsker underveis i et treningsprogram. Programmene har varighet som er fastsatt og varierer mellom 12 og 30 treningsuker.
     
  • Løpetrening.no drives som en online tjeneste, ansvarlig for den faglige delen er Andreas Gossner. Treningsprinsippene og treningsfilosofien er enkel, og den skal primært passe inn for alle som er positive til løping men som samtidig har vanlig jobb, familie og venner.
     
  • Løpetrening.no tilbyr kartlegging/coachingsamtaler både før oppstart for de som ønsker det, men også underveis i medlemskapet. Coachingsamtaler er ikke inkludert i medlemskapet og er noe man booker separat. Det kan gjøres enten om du er medlem eller ikke medlem. Les mer om coachingsamtaler på denne linken.
     
  • Løpetrening.no er et medlemskap. Du er medlem akkurat så lenge du selv ønsker, og du melder deg inn selv - og du melder deg selv ut akkurat når det passer for deg. Når du melder deg inn betaler du 99,- per uke. Når du melder deg ut så stopper det ukentlige trekket. Medlemskapet inkluderer tilgang til det aktuelle treningsprogrammet og Din Online PT som du til enhver tid følger. Det er enkelt å bytte program underveis, og etter at et program er ferdig så veiledes du videre til neste nivå på din treningsreise.

 Har du spørsmål så tar du kontakt på andreas@lopetrening.no 




Steffen Brufladt med sterkt løp i Ecotrail 50 km, 19 fra klubben på ultradistansene

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Mai 2022

Klubben hadde 19 løpere på startstreken i Ecotrails to ultraløp over 50 og 80 kilometer., 16 av dem fullførte. Det sterkeste resultatet sto Steffen Brufladt for med sin 6. plass på 50 kilometer på sterke 3:33:20. (Bildet er fra et tidligere løp i Ecotrail Oslo)

På den samme distansen fikk vi også sterke tider (under 4:30) av Jonas Enevoldsen, Kristofer Stensrud og Magne Bondkall på 22., 25. og 28. plass. Magne ble klassevinner i M40-44.

På 80 kilometer fikk vi sterke plasseringer til Ninette Banoun (7. plass) og Peter Jensen (15. plass)

Se også kondis.no: Tobias Dahl Fenre med sterk seier i Ecotrail 50 km

 Fra starten på 50 km... (foto: Alexander Eriksson)


Klubbens 19 løpere:

KVINNER 80 KM:


781015Ninette BanounNordea / Romerike UltraløperklubbK55-599:17:57






MENN 80 KM:


1581018Peter JensenRomerike UltraløperklubbM40-447:54:53
6580113Kevin HughesRomerike UltraløperklubbM45-4910:01:25
7780193Øistein Schmidt GalaaenRomerike UltraløperklubbM45-4910:29:42
9580194Frode Glint PettersenRomerike UltraløperklubbM40-4411:24:39
11180019Stian Slinning ØidvinRomerike UltraløperklubbM40-4412:11:26
-81023Roger HæhreRomerike UltraløperklubbM45-49DNF
-81014Halvor SteinsholtRomerike UltraløperklubbM23-34DNF






KVINNER 50 KM:


4151088Torunn ToftengRomerike UltraløperklubbK60-646:14:07
6251215Ellen Bech SpangelidRomerike UltraløperklubbK60-647:01:01






MENN 50 KM:


650123Steffen BrufladtRomerike UltraløperklubbM23-343:33:20
2250153Jonas Bye EnevoldsenRomerike UltraløperklubbM23-344:17:10
2550049Kristoffer StensrudRomerike UltraløperklubbM45-494:25:20
2850065Magne BondkallRomerike UltraløperklubbM40-444:29:30
14751085Eirik TrenchardRomerike UltraløperklubbM55-595:49:58
15650086Erik BergersenRomerike UltraløperklubbM35-395:56:26
16651217Svein-Erik BakkeRomerike UltraløperklubbM55-596:14:07
17251250Magne JohansenBlåkorsM60-646:18:38
-80207Jørgen OswaldRomerike UltraløperklubbM55-59DNF






Alle resultater: https://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=5368

Svein-Erik Bakke var pacer for snart kona Torunn Paulsen Tofteng på 50-kilometer. Her har de kommet i mål.




Maraton-Isabel tester alle norske maratonløp, sist helg i Farsund

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Mai 2022

Isabel Aarnes fortsetter sin reise rundt på ulike norske maratonløp, og lørdag 28. mai var turen kommet til Farsund maraton der hun løp inn til 10. plass i kvinneklassen med tiden 4:25:23 - det holdt til klasseseier i ungkvinneklassen 23-39 år.


Isabel skriver på facebook:

-Farsund maraton
-Gøy å reise rundt og løpe nye maraton
-Skal prøve å teste ut alle maratonløp i Norge innen jeg når mine 100
-Maraton nr 55/100 i boks og 4:25 ble tiden i dag 




Leif er kongen av myr og søvnmangel, vant Åkersætra 666 (182 km)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Mai 2022

Leif Abrahamsen kommer til sin rett når løypene er umulige, noe som gjerne har vært betegnelsen til Fulvio Øksendals løp. Leifs vinnertid var 40 timer og 58 minutter, men det var først et godt stykke ut på andre døgnet at Leif overtok ledelsen i løpet.

Åkersætra 666 spiller på at Åkersætra ligger 666 moh, men i dette løpet betyr moh "myr over helvete".


Vi sakser fra Kondis.no:

- Ingen har tidligere noen gang greid å  fullføre noen av Bérghem Ultraløperklubbs 100 miles løp over myrene på Hedmarksvidda før i år da Leif Abrahamsen og fire til var mentalt og fysisk sterke nok til å komme seg ned til Mjøsa ved Furuberget under 48 timer. Det er ingen merking og ingen support underveis. Her er den innbydende innbydelsen:

"Zigzag trail through the hell"
100 miles unsupported trailrunning race from Åkersætra bridge (at 666m of altitude) to the beach of Mjøsa lake in Hamar city. Zigzag trail through the hell of the Hedmark plateau (Hedmarksvidda)

• 182 km (100 miles guaranteed on marsh/swamp)

• 4696 D+

• Unmarked trail

• Orienteering running by our GPS track

• 100 % self support = personal support is not allowed!

• No Aid station or Drop bag service along the trail

• Pacers or pets are not allowed

• Live Tracking

• 48 hours cut-off


Les hele omtalen her: Fem kom seg over myrhelvete Åkersætra 666 m.o.h.

Ni løpere på start. Foto: Fulvio Øksendal




Marius Stengle-Håkonsen med suveren seier i SMVE 100miles, vant for tredje år på rad.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Mai 2022

Det var egentlig aldri noen tvil om hvem som skulle vinne 100 miles i SMVE for tredje gang. Allerede ved Kolsåstoppen etter 14 km ledet han med en kilometer på forfølgerne, og innen målgang på Verdens Ende hadde han distansert Viktor Wollan og Frank Løke på de neste plassene med 2,5 time. (Foto: Marianne Stengle-Håkonsen)

Se reportasje på kondis.no, som blant annet har pratet med Marius:
Stengle-Håkonsen og Solbakken først til Verdens Ende

Marius ved Kolsåstoppen, allerede i klar ledelse. (Foto: Kondis/Tom-Arild Hansen)

Det var det reneste klubbmesterskapet på 100 miles! 21 av 75 startende løpere var fra klubben, og imponerende 19 av de 50 fullførende var fra klubben.

I kvinneklassen var Marianne Nesje best av våre med en 4. plass , mens John F Jahre og Håkon Nærheim Lundblad fulgte nærmest Marius med 5. og 7. plass. 

Marianne før start. (Foto: Kondis/Tom-Arild Hansen)

Ingunn Ytrehus (71) var løpets eldste fullførende deltaker - hun løp 50 miles på 16 timer. Her er hun etter målgang sammen med "legenden" Gene Dykes, 74-åringen fra Pennsylvania som har den gjeldende "fastest known time" på maraton for menn over 70 år. I desember 2018 løp han på fantastiske 2:54:23. Gene måtte bryte tidlig på SMVE. (Foto: Mona Kjeldsberg)


Våre løpere:

100 MILES MENN (60 STARTET):


1Marius STENGLE-HÅKONSEN1980Romerike Ultraløperklubb19:44:39
5John F. JAHRE1988Romerike ultraløperklubb/ Tjøme løpeklubb23:27:39
7Håkon NÆSHEIM LUNDBLAD1984Romerike Ultraløperklubb / Team Badebakken23:43:22
11Håvard Huru BERGENE1978Romerike Ultraløperklubb24:45:24
12Tom EIKELIND1978Flowrunners / Romerike Ultraløperklubb24:46:07
18Svein André HALS1985Romerike Ultraløperklubb27:49:33
19Tom SÆTERENG1971
27:49:34
25Remi KRISTENSEN1987Romerike Ultraløperklubb29:06:37
27Lars MØLLER1972Romerike Ultraløperklubb29:37:34
29Tom JOHANNESSEN1969Romerike Ultraløperklubb30:05:24
31Even NEDBERG1977Romerike Ultraløperklubb31:44:14
32Erlend B JENSSEN1974Romerike ultraløpeklubb RULK32:12:20
41Peter LASKOWSKI1977Romerike ultraløperklubb33:45:45
42Stig Andy KVALHEIM1969Romerike Ultraløperklubb34:04:26
43Petter VABOG1957Romerike Ultraløperklubb34:33:40





100 MILES KVINNER (15 STARTET):


4Marianne NESJE1964Romerike Ultraløperklubb29:31:48
5Deimante RAZUKIENE1982Romerike Ultraløperklubb32:11:42
6Line Yang STOUSLAND1976Romerike Ultraløperklubb33:45:45
7Hilde JOHANSEN1973Romerike Ultraløperklubb34:04:46
DNFCamilla FRISEID1978Romerike ultraløperklubbDNF
DNFLene SEFLAND1990
DNF





50 MILES KVINNER (10 STARTET):


2Marit AAMDAL1979Romerike Ultraløperklubb10:32:54
6Ragnhild AUDESTAD1965Romerike ultraløperklubb14:33:00
9Ingunn YTREHUS1950Romerike Ultraløperklubb16:17:49





50 MILES MENN (26 STARTET):


12Felix SCHLIECKER1980Romerike Ultraløperklubb13:14:53

ALLE RESULTATER


Diverse oppdateringer vi fant på facebook:

MARIANNE NESJE:
Mål i sikte,  ja jeg kom til mål på Verdens Ende. Så hvordan skal jeg oppsummere denne helgen? Smil, smil, smil og atter smil. ja også regnvær, sol, bratte stier, Einar-stier (=sånne stier du ikke ser), flytstier, kattugla som tuta i natten, elgen som kom i firsprang over stien rett foran oss, hav av liljekonvall nedover ved Tjøme, slitne bein og en haug med utrolig herlige folk. (foto Roger)


DEIMANTE RAZUKIENE:
Soria Moria (Oslo) - Verdens Ende (Tjøme) 21-22.05.2022. 100miles - I can officially call it the hardest experience of my running life. 32 hours. First 50km - nice and fun, the rest - pure pain.


LINE YANG STOUSLAND:
Soria Moria til Verdens ende - 167 km. Løpet med det fineste navnet, og som har hengt over meg i to år.. Det var akkurat like tungt mentalt og fysisk som jeg fryktet, men jeg kom meg søren meg gjennom! Men uten Erlend B Jenssen og Piotr Laskowski hadde jeg blitt liggende igjen i fosterstilling i en eller annen gudsforlatt skau.. Nydelig å være ferdig med det, og jeg er fortsatt usikker på om det blir en neste gang


CAMILLA LOCKERT FRISEID:
Soria Moria til Verdens Ende 100miles endte med DNF for min del denne gangen da jeg ikke rakk cut-off på Hanekleiva. Bilde nr fem (SNILE) sier noe om farten som var i meg denne dagen. Tøff løype og fantastisk mennesker. Med grønn caps ser vi Petter Vabog.


RAGNHILD AUDESTAD (50 MILES):
Startet ved Sande midnatt for å løpe til Verdens ende, 83 km. Ble en tung tur i år, men det meste er glemt når man først er i mål


JOHN F JAHRE:
Til dette løpet har jeg ikke gjort noen forberedelser til. Min tanke var hele tiden start og kos deg, ta deg tid. Startet rolig og lå vel midt i feltet en god stund. Var innom flere butikker/ bensinstasjoner og kjøpte is, drikke og pølse. Tok meg tid til å sitte litt ned også. 

Kroppen sa tidlig at dette er en bra dag. Men sånn kan det føles i starten. Ble vel nesten litt sjokka når jeg kunne løpe og løpe uten å bli særlig sliten. Kjenner selvfølgelig på vondter i beina, men ikke stiv eller tegn til kramper. Fant min plass i rekken og fra Drammen hørte jeg på lydbok: Krigen på 200 sider av Frank Aarebrot. Frem til Tønsberg gikk alt egentlig fint, der fikk jeg høre jeg lå på 5. plass. Dette trodde jeg ikke på og spurte vel 3 ganger. Jeg måtte se selv og da sto det 15. plass, jeg ble irritert og forsto ikke hvorfor noen prøvde lure meg. Her vet jeg egentlig ikke hva som hadde skjedd. 


Etter en liten nedtur fikk jeg melding av Bjørn Skotte som sa jeg kom til å komme meg opp igjen. Da sa jeg til meg selv "nå har du løpt 150km og så skal du synes synd på deg selv siste 17 km, kom igjen og løp. Det ble løping og kvalme, måtte hele tiden passe på så det ikke ble oppkast. Lå på 5-6 og 7.  Det var først etter Tjøme sentrum jeg forsto det og at det var sant, for da kom det mange meldinger som bekreftet det. Da gikk kvalmen over på et blunk og jeg var i kampmodus. Da skulle jeg ha den 5plassen. Han som lå på 6. plass klarte jeg ikke riste av før det var 1,3km igjen.
Dette gikk over alle forventninger jeg hadde på forhånd.


TOM EIKELIND (OG HÅVARD HURU BERGENE):
Givende døgn på knotesti, flytsti og vei kuratert av Soria Moria til Verdens Ende i god samtale med Håvard.


LARS W MØLLER:
Terrengløpet Soria Moria til Verdens ende (166km) gjennomført med gode løpevenner. En del regn de første timene viste seg å være veldig gunstig. Jeg er ikke en terrengløper, og det merker man jo på de tøffeste knotete stiene i sterk helning. Men moro å prøve ting man ikke kan.
Slike løp er alltid en berg-og-dalbane i kropp og sinn. Beina begynte først å bli skikkelig sure etter 110km, men motivasjonen var stort sett på topp hele veien. En sterk bidragsyter er fine løpefolk. Jeg hang mest med: Fredrik Milson, Stine Sandven-Thrane, Haakon Hansen, Even Nedberg og Kristian Jahre, Marianne Grøstad Nesje. Takk til dere og Eirik Sandven-Thrane m/barn for heiing underveis.
En liten observasjon underveis: i Drammen var noen av oss midt i en politiaksjon hvor en politimann, i sin iver etter å fakke noen, mistet sin mobil i havnebassenget - og måte bade. Om de lette etter løpere som beveget seg kriminelt langsomt, eller om jeg kun hallusinerte - vites ikke


ERLEND B JENSSEN:
SMVE 100mile 32t

Erlend og Line.


PIOTR LASKOWSKI:
Hadde en fin men ganske tung løpetur fra Soria Moria ned til Verdens Ende. Lengste løpetur noen gang. Men gøy å få det til. Takk for turen Erlend B Jenssen og Line Yang Stousland, jeg hadde ikke klart dette uten dere to.


STIG ANDY KVALHEIM:
STERK FYSISK OG MENTALT - 166 km,  4200 m stigning - gjennomført med stil.
For en reise. Startet greit, etter 5 timer lurte jeg på hvorfor i all verden jeg ikke heller er hjemme i sofaen (se ansiktsuttrykket på bilde nr 9). Hadde noen drøye meldinger der ja, @ultrahilde smalt med leppa, og jeg løp videre med en av hennes kollegaer fra jobben hennes, og slik ble det helt til Drammen. Der var det god stemming og holdt selskap resten av turen. 

Som forventet var jeg i baktroppen, men hadde bra kontroll på sperregrenser (cut off). Dette betyr at hvis du ikke rekker dette sjekkpunktet blir du tatt ut av løpet. Det var overraskende mange som ikke rakk #cutoff . I tillegg var det mange som ikke fullførte av andre grunner.

Det var en flott natt med herlig lys og digge lyder (se bilde og video). Å føle lykke å være i bevegelse enten gåing, jogging eller løping i 34 timer uten søvn er helt fantastisk. Var egentlig aldri trøtt (gjespet det bort isåfall), var PÅ hele veien og følte meg både fysisk og mentalt sterk hele veien (minus 5 minutter, les over)! Fikk bekreftet at jeg er helt ræva å bevege meg i terreng, spesielt teknisk, men for all del, gikk bedre enn jeg turde håpe på. Må også øve på navigering, der sleit jeg flere steder. Ble en del feilløping for å si det pent. Fikk litt mange ekstra km og ned/opp stigninger. Må vurdere en sånn håndholdt GPS, også med tanke på strøm til klokka som må lades underveis.


På fredag sa en av mine elever (8 år); Gleder meg til å se medaljen din på mandag. En helt vill motivasjon faktisk ( han tenkte nok ikke på det)! Ble et følelsesladet øyeblikk i klasserommet i dag for å si det sånn! Komfortsonen er utvidet og takker alle for inspirasjon. Som vanlig, uten @ultrahilde , hadde ikke dette funka. 


VI AVSLUTTER MED EN VIDEO/SANG:


PETTER VABOG - STARTNUMMER 1:
I helgen var jeg "på tur" fra Soria Moria til Verdens Ende sammen med over 70 løpere.

For mange år siden skrev jeg en melodi til Trond Brænnes tekst om linedanseren – Danse med Ynde.
Den passet så fortreffelig til en "livsfarlig" elvekryssing vi hadde opp mot Kolsåstoppen på vår vei til Verdens Ende.
Sangen er tidligere gitt ut på CD: I Melvins Manesje.
Medvirkende: Lene Rodvang, Kristin Vardebakken og Anders Emil Krogstad.




3 Kommentarer

Klinikk Frogner er ny avtalepartner fra mai 2022

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Mai 2022

Klinikk Frogner 
ny avtalepartner fra mai 2022

Klubben har inngått en behandlingsavtale med Klinikk Frogner som sikrer klubbens medlemmer rask behandling ved skader, til en noe redusert pris. Klinikk Frogner vil også fortsette å levere behandlinger under Bislett 24-timers. Logoen vil senere komme på klubbens løpstøy.

Avtalens lengde er på 3 år med mulighet for forlengelse, og med 1 års prøvetid fra signeringsdato.

Klinikk Frogner er et sentralt beliggende helsesenter på Frogner i Oslo, kort vei fra Solli Plass. Klinikken kan tilby behandling innen fysioterapi, kiropraktikk, akupunktur og massasjeterapi, og disponerer 650 kvm hvorav 200 kvm velutstyrt treningslokale. 

Hos Klinikk Frogner er det 8 fysioterapeuter, 2 kiropraktorer, 1 akupunktør, 1 skulderlege, 2 massasjeterapeuter og 2 personlige trenere. Behandlingsfilosofien til klinikkens behandlere er basert på en aktiv og individuell oppfølging av den enkelte pasient.

Hjemmeside: https://www.klinikkfrogner.no

Fra avtaleteksten:

  • Klinikk Frogner AS prioriterer medlemmer av Romerike Ultraløperklubb ved behov for fysikalsk behandling/utredning, og vil tilby behandling innen 48 timer (regnet fra første arbeidsdag og innenfor ordinære åpningstider).

Les mer på siden for medlemsfordeler (innlogging)


Bildet: Tom Eikelind er medlem av klubben og er en av behandlerne på Klinikk Frogner. Han har også sitt eget selskap Flow Energy. På bildet ser vi Tom i aksjon på Bislett 24-timers 2019.




Nytt medlem: Lene Malin Sefland

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Mai 2022

Lene Malin Sefland (31) fra Årnes har meldt seg inn i klubben. Hun har nok blitt påvirket av Hilde Johansen som jobber ved samme skole som Lene. (Foto Hilde Johansen, tatt etter fullført Blefjells Beste i 2021)

Lene starter om noen timer på sitt foreløpig lengste løp, og sitt tredje ultraløp; SMVE 100 miles! 

Lene skriver:
Jeg begynte med løping for syv år siden, og ettersom jeg er veldig glad i naturen, så ble det raskt lengre turer i skogen. Jeg er egentlig ikke opptatt av å konkurrere, men jeg fikk litt lyst til å se hva kropp og hode kunne få til, så da meldte jeg meg på "Blefjells Beste" sommeren 2021. I 2022 har jeg foreløpig vært med på "Røyse Ultra".


Begge hennes tidligere ultraløp har før til omtale i lokalavisen Raumnes:

BLEFJELLS BESTE: To debutanter fra Nes, Lene Malin Sefland og Mats Fremmerlid, fotografert før start i Blefjell. Foto: Hilde Johansen

– Fikk kjenne litt på hva hodet og kroppen tåler

To ultraløpere fra Nes fikk sin ilddåp gjennom 57 kilometer i Blefjell.

Hilde Johansen har sendt oss en rapport fra ultraløpet Blefjells Beste, som ble arrangert sist helg.

– Jeg synes det er moro at ultraløpinteressen og ultraløpmiljøet lokalt er stadig voksende! I helgen var det to nye løpere fra Nes som debuterte, sier hun.

HETT OG SVETT: Flere av deltakerne brukte staver. Det var varmt over fjellet da sola sto på hele dagen. Foto: Hilde Johansen

To spreke nesbuer hadde sterke ultraløpdebuter i tøft terreng lørdag.

– Løypa på Blefjell var 57 kilometer lang, med rundt 2300 høydemetere og sterk varme, forteller Johansen.


– Morsom opplevelse

De to debutantene var Lene Malin Sefland og Mats Fremmerlid. De fullførte i fin stil i varmen, og er dermed offisielt inne blant løpere som virkelig strekker strikken lengre enn folk flest.

ULTRALØP I FJELLET: Her fyller Lene Malin Sefland opp vannflaska med fjellvann. Det er ekstra viktig med tilførsel av væske på en så het og solrik dag. Foto: Hilde Johansen

– Det var en morsom opplevelse hvor jeg fikk kjenne litt på hva hodet og kroppen tåler. Det ga absolutt en stor mestringsfølelse å gjennomføre løpet, forteller Lene.

Mats betegner det som en lang og hard dag på beina gjennom teknisk terreng og med høye temperaturer.


Over hele linja

– Løpet gikk i fantastiske omgivelser. Med arrangører som legger imponerende godt til rette for samtlige løpere, uansett ferdigheter, ble det samtidig en veldig fin opplevelse, sier han.

Han fullførte på tiden 10:21:30, mens Lene noterte tiden 11:25:05 gjennom den 57 kilometer lange løypa.

Også Hilde Johansen fullførte, på tiden 11:40:18. Hun representerer Romerike Ultraløperklubb.

OVER HALVVEIS: Et eller annet sted der framme er målet. Her er det «kun» cirka 19 kilometer igjen av løpet. Foto: Hilde Johansen

– Det fine med et slikt arrangement er at prestasjonene er imponerende over hele linja. Noen løpere flyter både opp og ned bratte bakker og over alle hindringer og kommer i mål før andre er halvveis. Andre bruker 10-14 timer på beina og viser vilje og mental styrke som er veldig inspirerende, sier Mats.

– Flott løpekultur

Han setter stor pris på denne innstillingen.


– Mitt inntrykk er at ultramiljøet er flinke til å glede seg over alle prestasjoner. Fra første til siste løper i mål. Det er veldig fint å oppleve en slik løpekultur, legger han til.

Entusiaster

Blefjells Beste arrangeres av den frivillige organisasjonen Langt og Lenge, som består av ultraterrengløps-entusiaster. Ved å arrangere løp og turer til fots i naturen ønsker de å skape utfordringer, opplevelser, glede og vennskap for alle som er med. Dette er for øvrig de samme som arrangerte Oslo Bergen Trail for noen uker siden.

FORNØYD: En fornøyd Lene Malin Sefland etter målgang i ultraløp-debuten. Foto: Hilde Johansen

__________________________


ULTRAINTERVALL: Lene Malin Sefland (til høyre), Eirik Totland Pettersen og Hilde Johansen er arbeidskollegaer på Runni ungdomsskole. I helgen stilte de til start i Røyse Ultra, 8 x 10 kilometer på 22 timer. Foto: Privat

Sterk ultraintervall-debut

Lene Malin Sefland fra Nes hadde en fysisk og mentalt sterk ultraintervall-debut i Røyse Ultra.

For relativt kort tid siden kastet Lene Malin Sefland (31) seg på ultraløp-bølgen. Hun fikk sin debut i ultraløpsammenheng i Blefjells Beste i juli i fjor. I helgen tro 31-åringen til og gjennomførte det utfordrende løpet Røyse Ultra. Det dreide seg om å løpe én mil åtte ganger i løpet av 22 timer.

Runni-trio

Lene er arbeidskollega med to andre nesbuer, Eirik Totland Pettersen (36) og Hilde Johansen (47), på Runni ungdomsskole. Alle tre er ultraløpere og stilte til start i helgen. De betegner dette ultraløpkonseptet som spennende, siden det skiller seg fra andre ultraløp ved at ultradistansen på totalt 80 kilometer deles opp i åtte.


Etter hver mil som er unnagjort, handler det om hvile og rehabilitering. Hilde og Lene fullførte alle de åtte milene som henholdsvis nest beste og femte beste kvinne totalt. Hilde representerer Romerike Ultraløperklubb, som for øvrig tok hjem seieren i både kvinne- og herreklassen. Arne Martinius Lindstad (47) vant herreklassen og Ida Slorafoss (33) kvinneklassen.

Eirik måtte gi seg etter fire mil. Siden det oppsto utfordringer med den ene leggen, var det fornuftig å kaste inn håndkleet. Han ville unngå å pådra seg en alvorlig skade og valgte å spare seg til alle de tre Runni-kollegaene skal løpe det 163 kilometer lange terrengultraløpet Soria Moria - Verdens ende 21. til 22. mai.

Positivt overrasket

Lene Malin er fornøyd med sin ultraintervall-debut.

– I dette løpet skulle man starte på en ny 10-kilometer hver tredje time, så da blir det lite søvn – noe som uansett er vanskelig å få til når muskulaturen kribler og verker mer og mer etter hvert som milene går, sier hun.

Hun betegner det som ganske så hardt å krype ut av den varme soveposen klokken 02.30, for å gjøre seg klar til å starte på den sjette mila klokken 03.00.

5. PLASS I DEBUTEN: Ultraløper Lene Malin Sefland (31) fra Nes var positivt overrasket over plasseringen i Røyse Ultra. Foto: Privat

– Jeg ble positivt overrasket over plasseringen, men jeg gjør ikke dette av et ønske om å sammenligne meg med de beste. Jeg gjør det for å teste litt ut hva jeg kan mestre av psykiske og fysiske påkjenninger, sier hun.

Med andre ord er hun opptatt av å ikke sammenligne seg med andre i særlig grad.

– Jeg må gjøre det i mitt tempo og på min måte dersom jeg skal klare å gjennomføre, legger hun til.

Greit fornøyd

Hilde sier at hun er greit fornøyd med egen innsats i helgen.

– Jeg har løpt denne typen ultraløp mange ganger, de fleste gangene med mer dedikert fokus og høyere målsettinger enn denne gangen, forteller hun.

Uansett hvor gode og sterke muskler og ledd man har, så stivner man litt mot slutten når man har løpt såpass mange kilometer på asfalt.

– Men jeg har mange års trening med mye treningsmengde i beina, og har god og utholdende muskulatur. Jeg restituerer også lett, og helgas løp er allerede på vei ut av beina, konstaterte Hilde tirsdag.

Hun legger til at selv om man føler seg god i beina og klar for løping, er det likevel viktig å tenke på at det sitter i en stund der langt inne i muskulaturen.

– Enda viktigere er det å ta hensyn til at hele kroppen, og ikke minst indre organer, har vært gjennom stor belastning med mye risting og bevegelse. Det er altså flere årsaker til å starte opp litt forsiktig med redusert mengde og intensitet, når man ellers kjenner seg klar for trening igjen, sier Hilde, som etter løpet reiste videre til treningscamp i Portugal.




Backyard-Jon klinket til med norsk rekord, 62 timer på Backyard Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Mai 2022

Det er knapt grenser for hva man kan utsette kroppen for, slik virket det i alle fall når flere av verdens mest utholdende ultraløpere møtte hverandre i vest-tyske Rettert til dyst i "The Race of the Champions - Backyard Masters" sist helg. 

En av de som satte farge på løpet var Jon Asphjell som holdt ut i 62 timer og 415 kilometer før han ga seg som fjerde beste løper. Dette er et "last man standing" konsept, og vinneren Merijn Geerts fra Belgia måtte løpe 90 runder og 603 kilometer før seieren - på ny verdensrekord - var sikret.

På bildet ser vi Jon sammen med Ukrainske Viktoriia Nikolaienko, som er bosatt utenfor Kiev, og reiste gjennom en krigssone to ganger for å delta.  

Les hele omtalen her:
Jon Asphjell satte "norsk rekord" i Backyard Ultra med 62 timer og 415 kilometer




Klubbtur i hele eller deler av RPL-løypa 5. juni (1. pinsedag)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Mai 2022

BLI KJENT MED HELE ELLER DELER AV RPL-LØYPA
5. JUNI (1. PINSEDAG)

Planen var opprinnelig å invitere til gjennomløping av RPL-løypa i tre deler 4.-6. juni, men etter nye vurderinger har vi landet på et endags-arrangement med flere alternativer søndag 1. pinsedag.

  1. Hele løypa 50 km (kan telle som arrangørløp for de som er med og arrangerer 25.juni
    • Frammøte Veståsen 09:00
    • Start Brovoll 10:00
    • Hente biler etter målgang*
  2. Samme start-mål som hele løypa, men uten Hakkimrunden, ca 35 km (rød, lilla, blå)
    • Frammøte Veståsen 09:00
    • Start Brovoll 10:00
    • Hente biler etter målgang*
  3. Første 15 km – dersom tilstrekkelig interesse.
    • Transport må organiseres med egne biler.
  4. Siste 17 km – dersom tilstrekkelig interesse.
    • Transport må organiseres med egne biler.


*Dersom deltakelsen blir stor nok kan vi ordne med maxitaxi eller buss til start, slik at man slipper å hente bilene ved start etter målgang.

                 

 

ÅPENT KLUBBARRANGEMENT
 Dette er et klubbarrangement, men du kan gjerne invitere med venner.

BLIR DU MED?
For å kunne planlegge transport må vi vite hvem som kommer. Vi må også avtale hvem som tar ansvar for de ulike fartsgruppene. Undertegnede sammen med Jørgen Oswald skal sjekke hele løypa 24. mai og legger deretter ut ny GPX-fil. 

Send e-post til olav@samgla.no dersom du vil være med, og på hvilket løypealternativ.

Pinsetur i RPL-løypa.docx (til evt utprinting)

NY LØYPE PÅ SLUTTEN:





Ida og Marius med de beste resultatene da 8 fra klubben løp København Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Mai 2022

Åtte løpere fra klubben (minst) løp København Maraton der 365 norske løpere var blant de 8500 som fullførte maraton. Ida Slorafoss imponerte med 79. plass i kvinneklassen som var 5. best av de norske kvinnene.

Raskest av våre løpere var Idas kjæreste, Marius Taugbøl, som løp inn til 3:03:50, som sterk tid til tross "bare" ga en 580. plass i herreklassen. 

Bildet i København er tatt av Janne Slorafoss

 

NameNationClubCategoryTime# Sex# Category
Marius Andre Taugbøl NORRomerike UltraløperklubbM30-3403:03:50580142
Ida Renee Tidemand Slorafoss NORromerike ultraløperklubbF30-3403:17:027923
Svein-Erik Bakke NORSparta (Pacer)M55-5903:19:56117628
Knut Bøvre NORRomerike UltraløperklubbM55-5903:51:453093142
Lauren Jensen USARomerike UltraløperklubbF35-3903:55:1465784
Torunn Tofteng NORSparta / Romerike UltraløperklubbF60-6404:34:27152612
Tanja Christense Gudbrandsen NORRomerike UltraløperklubbF50-5404:55:491853182
Siw Boye NORRomerike UltraløperklubbF45-4904:57:541873258

Kondis.no: Løyperekordene ble pulverisert i København Marathon


Knut Bøvre: Ikke det raskeste maratonet men du verden så gøy å løpe i Køben igjen


Svein-Erik og Torunn var pacere:

Svein-Erik skriver:
For. En. Herlig. Dag. Copenhagen Marathon på smilepuls i strålende vær, og en fantastisk stemning i gatene. København leverer, gang etter gang. Så da måtte vi levere som fartsholdere/pacere også. Håper vi klarte det på en god måte ute i løypa. 4 sek. før skjema i mål får vel også være rimelig innafor. Tusen takk alle sammen. Først yte, så nyte sto det på mange skilt ute i løypa. Så nå kan vi alle nyte litt i kveld. Ha en flott kveld.  


Tone Yvonne som også var påmeldt endrte med å supportere søsteren:

Planen var opprinnelig at vi skulle løpe begge to, men jeg reponderte aldri på treningen, kroppen ville ikke. Siw derimot hadde veldig effekt og la en plan ut i fra det. Målet ble å løpe maraton på under 5 timer. Og i strålende vær gjennom Københavns gater, i jevnt og godt driv ble målet realisert. Siw løp i mål på 4 timer 57 min og 54 sekunder Gratulerer så mye med knallsterk løping og veldig bra trening i forkant 



Tre dager i Ecotrail-løypa i flott vårvær - skilpadda og en del andre

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 16. Mai 2022

Vi inviterte til tre felles løpeturer i Ecotrail-løypa helgen 13.-15. mai, men fikk nok ikke den oppslutningen vi håpet på. Likevel ble turene gjennomført, Ecotrail Oslo 80 km på tre turer 16+32+32 km. 

Det var i alt 12 løpere med på en eller flere av turene, 8 fra klubben. Tre løpere var med alle dagene, men Ole Engen var den eneste som løp full full distanse, dvs 80 kilometer.

Undertegnede, som organiserte turene, har laget en bildeblogg fra turene, som du kan se her:
Tre dager i Ecotrail-løypa i flott vårvær - skilpadda og en del andre


Neste treningsarrangement blir 5. juni i RPL-løypa.
I stedet for tre dager der også, blir det hele arrangert på én dag med flere løypealternativer; hele løypa inkl arrangørløp RPL50, hele løypa minus Hakkimrunden og dersom nok interesse; bare første eller siste tredel.
Invitasjon kommer denne uka.




På vei mot 100: Isabel løp Magni Maraton, hennes 6. maraton på én måned

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Mai 2022

Isabel Aarnes var påmeldt SMVE neste helg, men har ikke tid til ultra midt i jaget etter 100 maraton. I helgen løp hun Magni Maraton i Trondheim, hennes 6. maraton siden 12. april.


Isabel skriver på facebook:
Magni maraton - 54/100✔️ Da har jeg løpt 6 maraton siden 12.april, så neste helg blir det "fri", om ikke noen klarer å hoste opp et maraton innen den tid😉




Nytt medlem: Bjørn Engstrøm

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Mai 2022

Bjørn Engstrøm (30) fra Hurdal har meldt seg inn i klubben. Da starter vi med å gratulere med dagen, han fyller 30 år i morgen, 10. mai. Innmeldingen var jo en fin bursdagspresang til han selv.


Bjørn skriver:
- Begynte å løpe aktivt i 2019 etter jeg ble far. Et sterkt ønske om å være en aktiv og delaktig forelder ga motivasjon og et spark bak. 

- Har deltatt i diverse virtuelle løp gjennom RWC, og Ida Eides minneløp i 2020. 

- Etter en periode med lite løping er jeg nå i gang igjen - og ønsker å ta det videre med lenger løp og konkurranser. Årets mål er halvmaraton. Kanskje et ultraløp er innen rekkevidde i 2023?
 
 Har ofte med firebeinte løpekompiser, som bildet viser :-)




Isabel løper og løper og løper.... maraton, denne helgen i Steinsland Bygdemaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Mai 2022

Isabel Aarnes løp lørdagens Steinsland Bygdemaraton - eller Ogge Rundt som det også kalles på 4:23. Som vi kan se av bildet endte det med pokal - og som vi ikke kan se; med marsipankake.

Oppdatert 10.5.: Jan Magnus Brevik deltok også, og løp inn til en flott 4. plass på 3:28:42. Det ga også klasseseier i M35-39.

Løpets hjemmeside

Reportasje og resultater: Steinsland Bygdemaraton gjennomført for 10. gang

Isabel skriver på facebook:
- Steinsland bygdemaraton - perfekt som alltid - 53/100
- Anbefaler virkelig løpet til løperlegenden Odd Gunnar Tveit som alltid stiller til start med et smil og iført singlet og t-skjorte, uansett vær.
- Alt er virkelig gjennomført med stil fra start til mål, i skikkelig bygdestil med traktor som drikkestasjon og følgetraktor -  i mål venter pokal og marsipankake. 4:23 ble dagens resultat  




Peter Jensen med 2:48:43 i Hamburg Marathon ... kopierte tiden på 3-timersløpet

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Mai 2022


Peter Jensen kom ikke med i oversikten på kondis.no over beste norske løpere i Hamburg Marathon. Det er fordi han har (DEN) bak navnet i resultatlista.

Vårt norske danske medlem ble bare slått av fem norske løpere da han løp inn til 2:48:43, som ga en sterk 155. plass i det tyske storløpet, og 22. plass i M40-44. Halvveis passerte han på 1:24:14.

To uker etter - på 3-timersløpet på Jessheim (bildet) - passerte han halvmaraton på 1:24:12 (!) og fikk godskrevet 2:48:47 på maraton, altså 2 sekunder raskere halvveis og 4 sekunder svakere i mål.

Men... vi hadde ikke egen matte for registrering av maratontid under 3-timersløpet, så det er passeringen etter 42,493 meter som ga maratontiden der. Egentlig passerte han maraton på ca 2:47:40!

Alle resultater Hamburg Marathon

Kondis.no: Yalemzerf Yehualaw vant Marathon Hamburg i sin debut på distansen





Tore Mortensen eneste fra klubben i Ålesund Maraton, klasseseier i M45-49

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Mai 2022

Tore Mortensen var den eneste fra klubben på maratondistansen i Ålesund Maraton 7. mai. Han løp på 3:50:47 og kom på 15. plass av 33 herreløpere - og det ga klasseseier i M45-49.

Bildet er fra før pandemien i litt kaldere vær; Fredrikstad maraton 2018

Se også kondis.no: Endelig blei det folkefest i Ålesund Maraton

Alle resultater

Løpets fb-side

Bilde fra en av startpuljene. (Foto: Kondis/Martin Hauge-Nilsen)




Klubbtreff og 3-timersløp: Barbro Lindkvam og Peter Jensen løp lengst

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Mai 2022

Norges første terminfestede 3-timersløp
I flott vårvær - men litt kalt trekk nordfra - ble Norges første 3-timersløp arrangert på Jessheim friidrettsstadion i dag med 33 deltagere. Anledning var klubbtreffet vårt med innlagt "klubbmesterskap".

Løpet var terminfestet, og løypa kontrollmålt, så slik sett er 3-timers resultatene offisielle og det samme med passeringstidene på halvmaraton og maraton (maraton +298 m.) Dermed kan vi tillate oss å kåre vinnerresultatene til uoffisielle norske rekorder.

Peter og Barbro vant
Det var Peter Jensen og Simen Rustad som løp hardest ut, med Simen 1 sekund foran ved passering halvmaraton, men med Peter som klar vinner etter 3 timer. Med seg på pallen fikk han Roger Hæhre og Even Nedberg.

I kvinneklassen var det jevnt hele tiden mellom Barbro Lindkvam og Ruth Vingerhagen. Barbro ledet med 32 sekunder ved passering halvmaraton, og løp en drøy runde lenger enn Ruth på tre timer. Tredje løper på pallen var Line Caliskaner som bare var 849 meter bak Barbro.


 

39 medlemmer var med
Etter 3-timersløpet på friidrettsstadion var det samling i VIP-rommet på Jessheim stadion (fotball) med pizza, potetgull og mineralvann - og der var det også en del "ikke-løpere" med, slik at vi hadde totalt 39 medlemmer innom på klubbdagen.


Informasjon
De neste 1,5 timene var det litt informasjon fra undertegnede om både annonserte og ikke annonserte klubbaktiviteter, om sponsorstatus, treningscoaching og annet. Alt dette kommer det info om på hjemmesiden og i epost etter hvert.

Andreas Gossner snakket en halvtime om treningsstruktur og coaching, og Even Nedberg presenterte en del nytt klubbtøy og hadde med "lageret" for salg til de frammøtte.


BILDER:

Bildeserie 1 fra Bjørn Hytjanstorp (facebook-album 21 bilder)

Bildeserie 2 fra Olav (facebook-album 127 bilder)

SE OGSÅ EN LITEN VIDEOSNUTT OG NOEN FÅ BILDER LENGER NED.


RESULTATER FRA 3-TIMERSLØPET:


MENN:Klasse:3-timerHalvmar.Maraton
1.Peter Jensen (14)M 40-4444570 m01:24:1402:48:47
2.Roger Hæhre (34)M 45-4942644 m01:27:3702:56:48
3.Even Nedberg (19)M 45-4940154 m01:30:53
4.Marius Nakkeid (7)M 45-4939899 m01:28:29
5.Håkon Rekstad (5)M 55-5937839 m01:36:35
6.Simen Ellingsen Rustad (17)M 35-3937498 m01:24:13
7.Lars Møller (26)M 50-5436431 m01:44:27
8.John Lund (22)M 60-6436288 m01:41:09
9.Svein André Hals (27)M 35-3935568 m01:43:00
10.Roy Kenneth Støle (23)M 50-5434444 m01:46:27
11.Henning Brøvig Hanssen (24)M 40-4433880 m01:55:34
12.Eirik Trenchard (32)M 55-5933844 m01:47:23
13.Ole Engen (2)M 35-3933131 m01:52:52
14.Torger Sollie (33)M 50-5433017 m01:52:58
15.Peter Laskowski (38)M 45-4932326 m01:56:23
16.Borge Røstum (4)M 60-6429093 m02:07:44
17.Jørgen Oswald (15)M 55-5928450 m02:12:44
18.Petter Vabog (35)M 65-6926698 m02:09:32
19.Øivind Rooth (44)M 60-6424619 m02:27:45
20.Bjørn Hytjanstorp (41)M 55-5916522 m

21.Andreas Gossner (36)M 45-497898 m








KVINNER:Klasse:3-timerHalvmar.Maraton
1.Barbro Lindkvam (6)K 40-4438855 m01:36:58
2.Ruth Vingerhagen (31)K 35-3938350 m01:37:30
3.Line Caliskaner (45)K 50-5438006 m01:40:25
4.Deimante Razukiene (20)K 40-4434315 m01:46:55
5.Siri Bergfald (16)K 45-4931624 m02:04:18
6.Ragnhild Audestad (10)K 55-5930962 m01:59:00
7.Line Yang Stousland (39)K 45-4930238 m02:03:47
8.Jeanette Solvang (47)K 45-4929057 m02:11:51
9.Inga Rybak (42)K 45-4929050 m02:08:00
10.Ingunn Ytrehus (13)K 70+25780 m02:13:35
11.Jannicke Andersen (3)K 30-3425278 m02:32:58
12.Marit Berg Bjerknes (40)K 55-5917498 m

Live res fra RaceTracker

Resultater totalt, inkl halvmaraton.pdf

Resultater klassevis.pdf

Litt film ca 5 minutter før sluttsignal:

Alle foto: Olav Engen / flere bilder kommer i senere album.

Ole Engen foran Ragnhild Audestad

Even Nedberg er hare...

Line Yang Stousland...forfølges av Peter Jensen og Simen Rustad

Andreas Gossner - treningsprat

Visning og prøving av klubbtøy




Nytt medlem: Jeanette Solvang

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Mai 2022

Jeanette Solvang (48) fra Ski har meldt seg inn i klubben. At innmeldingen kom akkurat nå var ikke tilfeldig, for hun vil gjerne være med på søndagens 3-timers klubbløp på Jessheim. (Foto: Bjørn Johannessen, Kondis)

Så altså, de av dere som ikke kjenner Jeanette fra før kan bli kjent med henne om 3 dager!

På dette bildet ser vi Jeanette (lilla klær) på ultradebuten som skjedde på klubbens ChampagneUltra på Sessvollmoen i 2016. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Jeanette om seg selv:

Jeg løper mest for å holde meg i form, for helsen skyld, og ikke minst det sosiale. Jeg har løpt flere maraton, og liker best å løpe langt og i rolig tempo.

Mitt første ultraløp var Champagne ultra i 2016. Etter det har jeg forsøkt meg på flere ultraløp, som Bislett 50K, Ringerike 6-timers og i 2019 løp jeg Ecotrail 80.

Jeg har flere løpevenner som er med i RULK, og til sist ville jeg også være en del av fellesskapet!


Jeanette på EcotrailOslo 80 km i 2019. (Arrangørfoto)

Jeanette i mål ved Salt etter 80 km i EcotrailOslo. (Privat foto)


Kondis1905_640.jpg
Det var en glad jente som poserte for kondisfotografen da de lagde hovedsaken til Kondis nr 5 i 2019. (Foto: Bjørn Johannessen)

Tre måneder etter dette ble hun rammet av brystkreft, noe også kondis hadde en omtale på i mars 2020:
Kreftsyke Jeanette frykter koronaviruset

...men nå er hun heldigvis tilbake i løpeskoene....