Therese Falk og Ragnar Nygård vant 2 x 50 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Okt 2016

Therese Falk og Ragnar Nygård vant Olav Engen ultra- og maraton både lørdag og søndag (1.-2. oktober). På lørdagens løp satte begge personlige rekorder med 4:06:17 og 4:04:27.

Therese og Ragnar i samløp (foto: Hilde Johansen).

Reportasjen på kondis.no viser at dette nesten var som et klubbløp å regne, så da har vi bare kopiert det aller meste av reportasjen nedenfor her:

Det var strålende høstvær - ja, nærmest sommervær - da tidenes første ultraløp på Jevnaker ble arrangert denne helgen. Løpene "Olav Engen - 1. (og 2.) ultra og maraton" trakk totalt 26 deltagere på de to dagene.

Se forhåndsomtale og forklaring på løpets navn: Fire cannonball-maraton + to ultraløp på Jevnaker

På lørdagens ultraløp var det tre løpere som skilte seg ut i tet, med Even Nedberg og Therese Falk i tet, men mot slutten kom Ragnar Nygård forbi og løp inn til seier på den første av helgens to 50 -kilometere.

- Det gikk alt for fort i starten, sa Therese Falk, som likevel løp inn til ny 50-kilometerspers i den ikke alt for lette løypa. Den tidligere persen var fra Bislett innendørs i 2014 med 4:08:02.

- Det er en del bakker har, og skarpe svinger ved de til sammen 14 vendingene, ellers kunne det gått enda fortere, sa Therese som om tre uker representarer Norge i EM 24-timersløp i Albi, Frankrike. - Nå blir det ingen flere konkurranser før EM.

Ragnar Nygård som vant herreklassen perset med 10 minutter da han løp på 4:04:27, han hadde 4:14:05 som best fra før (Bislett 2013).

Therese Falk og Ragnar Nygård med seierspokalene (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Ved passering maraton var Even Nedberg i tet med 3:23:59, deretter ble det velldig tungt og han ble distansert med ca 15 minutter av de to andre. Alle disse løperne representerer Romerike Ultraløperklubb.

Even Nedberg ledet ved maratonpassering... (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Av 17 løpere lørdag fullførte 8 av dem ultradistansen 50 kilometer, de øvrige løp maraton. Søndag var det 9 deltagere, og vinnerne fra dagen før var de eneste på ultradistanen der de løp sammen hele veien til tiden 4:20:38.

Løpsleder Titina Bakken hadde gode hjelpere og kunne dermed løpe selv også, ultra lørdag og maraton søndag. Søndagens løp var hennes 55. maratonløp bare i 2016.

Titina Bakken på lørdagens løp (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Olav Engen 1. ultra og maraton: MARATON ULTRA
Therese FalkRomerike Ultraløperklubb13:25:0814:06:17