Nå er det tid for å kjøpe NFIFs helårslisens for 2024

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Jan 2024

En uke inn i den nye året har 23 av klubbens medlemmer kjøpt helårslisens for 2023. Det er noe vi anbefaler alle de mest aktive av våre medlemmer.

Med helårslisens slipper du engangslisens i løpene du deltar i (inntil 50 kroner per løp). For noen kan dette alene forsvare utgiften.

Enda viktigere er forsikringen som kan være svært god å ha dersom du blir skadet under trening eller konkurranser. Her er det viktig å sette seg inn i reglene for forhåndsgodkjenning før behandling. Skaden meldes til Skadetelefonen, utøver bestiller selv time når bekreftelse fra Idrettens helsesenter foreligger.

Vår samarbeidspartner Klinikk Frogner er "Godkjent behandler".

Forsikringsvilkår

For de aller fleste vil Grunnlisensen til 550 kroner være bra nok.
Den utvidede lisensen til 1250 kroner har større tak på operasjoner, men ellers nesten identiske vilkår.

Lisensen kjøper du her: https://www.friidrett.no/lop-utenfor-bane/lisens/

Nytt medlem: Terje Hult

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jan 2024

Terje Hult (66) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Han tyvstartet med å delta i klubbens juleutfordring, og mange av dere har allerede møtt Terje på ultraløp.

Toppbildet er fra Oslo Maraton 2023 (Arrangørfoto)


Terje om seg selv:
- Jeg har alltid likt å holde meg i form, og løping eller skigåing er enkle aktiviteter som ikke krever så masse forberedelser. Jeg er gift og vi bor i kanten av Lillomarka, så både den og gangveiene rundt i Groruddalen brukes til treningsturer.

- Har frem til for noen år siden ikke løpt så lange løp, men har fått sansen for de lange løpene etter hvert og har deltatt på noen maraton, Sandefjord Backyard ultra 2 år (dog uten å fullføre 12t), Bislett 50km i 2023, Captare 12t i 2023 og nå sist Bislett 24t. Der ga jeg meg etter 14t fordi jeg ikke fikk ned næring. Men det som fasinerer meg med disse lange løpene er ha som skjer med hodet underveis og hvordan kroppen melder at den er sliten og hodet bare nikker med. Så skjer det noe, som jeg ikke har helt kontroll på, men plutselig begynner jeg å løpe igjen etter å ha gått lenge – og kropper en ganske med på notene.

- Mitt store mål er å bestige alle norske fjell over 2000m og da håper jeg at løpinga er et steg på veien og ikke minst det å få kontroll på hodet vil være positivt. Er ellers bestefar til 2 skjønne gutter på 8 og 11år og de dukker nok opp på noen barneløp etter hvert.


"Bildet er fra Sandefjord backyard ultra i det jeg kaster meg ned for å ta 20 pushups – eller kanskje bare tryner…"

Blid løper på Oslo Maraton. (Arrangørfoto)

Terje på Bislett (Foto: Samuel Hafsahl)

Tommel opp for Bislett 24-timers. (Privat foto)
40 fullførte og løp til sammen 6.444 km i klubbens juleutfordring

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jan 2024

Det var mye kulde og snø i jula, og mer utfordrende vær enn de fleste hadde håpet på. Det er heller ikke lett å finne anledning til å løpe 10 dager på rad i denne perioden - eller holde seg unna influensaen.

Likevel; 40 av de 56 påmeldte registrerte 10 dager med løping (og ski), 15 i ultraklassen og 25 i "light ultra". Både fra de som fullførte og flere som måtte gi seg har vi fått positive tilbakemeldinger på denne utfordringen.

Veldig mange har også lagt ved fine bilder til rapporteringen, mange av bildene ser dere på de to montasjene.

To premier er allerede trukket ut: Valgfri løpesko fra utvalget til Foss Sport.
Ultra: Martin Olafsen
Light ultra. Øivind Thuen

De øvrige kan velge løpstøy (tidligere logotype) i den grad størrelse passer, eller klubbens caps/buff.
Alle vinnerne blir tilskrevet mtp premieringen.

Her ser du alle RESULTATENE

Rapportering og bildemontasje etter 4 dager:

Klubbens virtuelle juleutfordring har blitt en kald affære for de fleste av deltakerne. Men, vi ser jo at en del velger løping inne på mølle, og at noen få befinner seg i varme sydlige strøk. 50 av 56 deltakere har rapportert fra de første dagene, 2590 kilometer til sammen etter fire dager. Lykke til videre!
Nytt medlem: Erlend Brandsnes

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Jan 2024

Erlend Brandsnes (44) fra Alvdal, nå bosatt på Moelv, har meldt seg inn i klubben. Erlend har mange veldig sterke resultater fra terrengløp - som de siste årene også har inkludert flere ultraløp.

Bildet er fra Solan Gundersen Bergmaraton (48 km) som han vant i 2023 på ny løyperekord (5:09). Foto: Arne Inge Næss

Erlend om seg selv:

Har løpt terrengløp som Birkebeinerløpet og lignende i mange år. Etter hvert noen maraton.

Løp mitt første ultra i 2020. Rondane 100, 50 miles med en overraskende 3. plass. Det er nok min beste løpsopplevelse. 

Ellers har det vært gøy å delta på Nøsen 50 de to siste årene. Kjempefint arrangement.

Målet for 2024 er NM terrengultra i Porsgrunn, og kanskje jeg prøver Romeriksåsen på langs dette året.
Nytt medlem: Helene Nilsson

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Jan 2024

Helene Nilsson (40) fra Eidsvoll Verk har meldt seg inn i klubben. Det betyr at fire av de fem siste innmeldte i klubben er fra grunnlovsbygda! Hun debuterte på ultraløp i Romerikesåsen på langs 2022 med en sterk 7. plass (6:38:35).

Bildet er fra 12-topperstur i Feiring i 2022.

Helene om seg selv:
- Helene Nilsson 40 år. Bor i Eidsvoll. Løper litt forskjellige distanser i løpet av året, og melder meg på løp fra 10 km og oppover, fortrinnsvis i terreng. Syes det er gøy å delta på løp, og særlig ultraløpene jeg har vært med på har gitt veldig mersmak.

- Bryr meg ikke så mye om plassering, målet er først og fremst å gjennomføre. Hadde min ultradebut i 2022 med Romeriksåsen på langs. I 2023 forsøkte jeg meg på X-reid i Trollheimen, men det ble DNF for min del. Løp også Grep Grenlandsløpet ultra i år, og har Skogvokteren ultra som mål for 2024.

Vi fant fram to bilder av Helene fra RPL50 i 2022 (Foto: Håkon Rekstad):