Marit Ann Laulo vant Hauer'n Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Sep 2023

Marit Ann Laulo, Knut Arne Hundal og Andreas Skogen løp Hauer'n Ultra sist helg, og Marit var ikke snauere enn at hun vant kvinneklassen. Knut Arne ble nummer 7 og Andreas nummer 11 i herreklassen. (Bildet viser Marit til venstre sammen med løperen på 2. plass, arrangørfoto).

Hauer'n Ultra i Drammensmarka ble arrangert for 4. gang lørdag 23. september. Det var 25 deltakere i ultraløpet over 54 km (3 runder på 18 km) + ytterligere 117 som løp 1 runde.

Knut Arne løp på 6:13:02
Marit løp på 6:36:17
Andreas løp på 6:44:16

Arrangøren skriver bl.a.
Hauernløpet 2023 ble en vann- og sølefest i strålende høstsol. Regnet som kom uken og dagene før løpet gjorde spesielt første halvdel av løypa svært sølete og enkelte steder måtte løperne gjennom dype vanndammer som lå på tvers av hele løypa.

Her ser vi Knut Arne som løp Furumomila på 38:54 to uker senere.... Vi hadde oversett han på Hauern-lista, så dette er oppdatert 16.10.

Marit foran statuen av Hauer'n, Thorleif Haug. (Arrangørfoto)




Halvor Steinsholt og Isabel Aarnes løp HC Andersen Marathon i Odense

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Sep 2023

Halvor Steinsholt og Isabel Aarnes har vært på tur til Danmark der de løp HCA Marathon. HCA står selvsagt for HC Andersen. (Privat foto)

Halvor løp inn på 3:35:17 som ga en 240. plass av 815 herreløpere, 25. plass i M30-34.
Isabel løp inn på 4:08:39 som ga en 104. plass av 219 kvinneløpere, 13. plass i K35-39.

For Isabel gjenstår nå bare ett maratonløp (Perseløpet Eidsvoll 8. oktober) før hun jubilerer med sitt maratonløp nummer 100.

- Godt fornøyd med dagens maraton i Odense. og tid 3:35, skriver Halvor.

Isabel skriver:
- HCA Marathon 2023 i Odense ble nr 98/100 på tiden 4:08🏃🏼‍♀️ Bare 1 igjen før finalen Isabels maraton nr 100 den 14.10.23. Ble en svipptur til Odense lørdag til søndag for å innkassere et nytt maraton. Prøvde noe nytt med å ankomme tidlig på Gardermoen og fikk bekreftet hvorfor jeg ikke pleier å være ute i god tid, kjedelig og bortkastet, bedre med litt spenning i hverdagen om man rekker neste transportmiddel eller ikke.

Fly til København, så bane og tog til Odense og overnatting på Airbnb. Fint løp med en varierende og flatt løype, kan anbefales.
Samme rutine hjem, tog, bane og fly.



Kevin Hughes og Rita Steinsvik raskest av av våre fem deltakere i Berlin Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Sep 2023

Kevin Hughes satte ny personlig rekord på søndagens Berlin Marathon med 3.13.55. Det ga en 4.850. plass blant ca 29.000 herreløpere. (Privat foto)

- Et godt planlagt løp for min del, med bra nærings og væskeinntak. Var bare gøy de første 30km, litt mindre gøy siste mila (som det ofte er). Knall forhold

Rita Steinsvik løp på 3:25 46, og kom på 1103. plass av ca 14.500 kvinner. Hun kom på 50. plass i K50.

Deimante Razukiene løp på 3:37:55 og kom på 1948. plass.

Torunn Paulseng og Svein-Erik Bakke løp på 4:17:42 som ga hhv 6322. og 18.965. plass i kvinne- og herreklassen.

ALLE RESULTATER

Vi fant ikke noe bilde av Rita fra årets løp, men her er ett fra Berlin Marathon 2019. (Privat foto)

Oppdatert 26.9. Deimante var også med - her et bilde før start. (Privat foto)

Torunn etter løpet:

Berlin Marathon done and dusted.
Det beste med dagens løp var jeg holdt så lenge før jeg «fikk det» (36-37 km) der ute i varmen, at Svein var så tålmodig med meg og at jeg fikk løpe hånd i hånd sammen med han opp Unter der Linden, gjennom Brandenburger Tor og inn i mål.
Jeg manglet faktisk kun noen få sekunder på at jeg klarte å løpe de siste 21 km like raskt som de første 21 km. Det er jeg ganske stolt over.
Det verste var at jeg var så sliten, kvalm og svimmel når jeg kom i mål at jeg ikke klarte å glede meg over å komme i mål. Det tok en stund før jeg kom meg og skjønte at jeg var ferdig. Da ble jeg veldig glad og stolt. Jeg er så glad for at Svein var der og tok så godt vare på meg.
Pain is just a French word for bread sto det på mange plakater. Det fikk jeg kjenne på der ute på slutten. Men, jeg husket på å si til Svein at jeg elsker han etter 35 km, rett før jeg «fikk det».
I tillegg ble det satt en helt rå verdensrekord for damer. Wow. Den gamle verdensrekorden ble smadret.
Nå skal vi feire litt med bobler og god mat før vi reiser hjem. Det synes jeg vi fortjener. (Privat foto)


Svein-Erik før løpet:

Da er det helg. Vi har kommet oss ned til Berlin. Gatene og legendariske Berlin Marathon bare venter på oss. Rundt 60.000 totalt sa de på bussen inn fra flyplassen, med ca. 48.000 maratonløpere. Hele 8.000 i barneløpet.

Vi har rukket å teste løpeskoene litt før middag. Hva bestillingen til meg fra Torunn blir får jeg snart vite. Antar det blir en kombinasjon av vannbærer, gel-langer, bananlanger, hoggestabbe, tause Birgitte, sjelesørger, stumtjener og kanskje en hånd å holde i. Uansett, i mål skal vi. Riktig god helg fra oss.  (Privat foto)



Gladløper Isabel arrangerer selv sitt maratonløp nummer 100

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Sep 2023

Isabel Aarnes er en typisk gladløper, som gjerne slår av en trall eller ti underveis i løpene, hilser på alt hun ser av dyr, og blander maratonløping med å bestige fjelltopper. Om noen uker skal den energiske 39-åringen arrangere sitt eget maratonløp, hennes maraton nummer 100. 

Toppbildet: Isabel Aarnes på Hornindalsrokken dagen etter Hornindalsvatnet maraton sist sommer. (Privat foto)

Denne saken er tidligere publisert av Olav Engen som +sak på kondis.no for en uke siden. 

100 maraton før fylte 40
For fire år siden bestemte Isabel Aarnes (39) seg for å løpe 100 maraton før hun fylte 40 år. Lørdag 14. oktober arrangerer hun selv det som blir hennes løp nummer 100 med over 100 deltakere. Den gangen, i 2019 etter Spitsbergen Marathon, hadde hun løpt 23 maraton på fem år, men siden har avstanden mellom maratonløpene blitt kortere og kortere.
 

Isabel Aarnes
39 år (blir 40 i januar 2024)
Singel
Sosionom, jobber med kreftrehabilitering på Aker sykehus
Fra Sjoa i Gudbrandsdalen
Bor i Oslo
Maraton- og ultraløper
Jakter toppturer/fin utsikt


Yngre enn de fleste
Det er mange i Norge som har løpt 100 maraton, faktisk 132 løpere ifølge oversikten til 100-kubben, men bare et fåtall av dem har vært under 40 år når de rundet 100. Vi finner seks løpere som har klart det i en alder av 36-39 år, og yngst av alle er Jan Billly Aas fra Kråkstad. Men, ingen på lista er yngre i dag enn Isabel…

Selv maratonkongen Inge Asbjørn Haugen – som kommer til Isabels jubileumsløp - var 42 år før han rundet 100, nå har han løpt 656 maratonløp – uten at vi tror det vil bli det neste målet for Isabel.

97 maratonløp og 30 ultraløp
Egentlig har Isabel passert 100 maratonløp for lenge siden, men hun teller kun med rene maratonløp og ikke der maratontiden er passering underveis i ultraløp. Av hennes 30 ultraløp – ja, for hun er vel egentlig ultraløper – hadde mer enn 10 av løpene offisiell maratonpassering. Tre av disse var Oslotrippelen der maraton løpes separat sammen med de andre maratonløperne.

Det første maratonløpet til Isabel var i 2014, året etter at hun begynte å løpe.

Det har vært et hektisk maratonår i 2023, og senest for to uker siden ble det to løp samme helg, i Vestfold Maraton og Göteborgsvarvet Maraton. (Privat foto)

Pandemiutfordring
Da Pandemien traff Norge i 2020 hadde Isabel nettopp løpt maraton nummer 32 i New Dehli, men hun trengte ytterligere 68 maratonløp de kommende fire årene. Takket være en del små løp som kunne arrangeres fikk hun løpt 14 offisielle løp de neste to årene – men det var mye mindre enn planlagt, og målet om 100 før fylte 40 så vanskelig ut. Her må det nevnes at hun heller ikke tar med virtuelle løp i sin summering, slike det var en god del av i pandemiårene.

Hun fikk selv påvist Korona i februar 2022, men nå åpnet samfunnet mer opp – og innen året var slutt hadde hun bokført 22 maratonløp – bare 29 igjen til 100. Målet om 100 før 40 var igjen levende.

En ny dimensjon ble lagt til i år.

  • Jeg skulle prøve å løpe fleste mulig av de ulike maratonløpene som finnes i Norge inkludert i mine 100. Alle var umulig da noen løp arrangeres samme dag og det var kun 1 år igjen av prosjektet, sier Isabel som uansett rakk over veldig mange nye løp på sine reiser rundt om i hele Norge.

I august var Isabel sammen med foreldrene på biltur i Nord-Norge, og selvsagt var det lagt inn en maraton på turen; Sami Maraton i Tana. (Privat foto)

Gladløper – glad i å synge – glad i dyr – glad i fjelltopper
Isabel, som har løpt for Romerike Ultraløperklubb siden 2018, bor i Oslo men er opprinnelig fra Sjoa – noe vi hører godt på dialekten som hun ikke har lagt bort.

Hun er en typisk gladløper, som gjerne slår av en trall eller ti underveis i løpene, og på de mer landlige løpene hilser hun på det hun ser av dyr. Tiden er hun ikke veldig opptatt av, men med det enorme aktivitetsnivået sitt er hun i veldig god form – og så sent som i april i år satte hun pers på 3:52:50 under Perseløpet i Eidsvoll, bare noen kilometer unna der hun skal arrangere «Isabels Maraton nr.100».

Bare i 2022-2023 har hun løpt 55 maratonløp og 8 ultraløp i tillegg til veldig mange toppturer i den norske fjellheimen. Hyppige oppdateringer på facebook viser at hun heller ikke er redd for å bestige en topp verken dagen før eller etter et maratonløp, så den som tror at hun løper flate maratonløp på vei fordi hun ikke liker kupert terreng tar veldig feil.

Kan være et bilde av 1 person"Oss fjellgeiter imellom"  - fra Vega sist sommer da hun flyktet til finværet i nord. (Privat foto)

Løping som terapi
Alt er ikke bare glede.
Etter at Isabels søster fikk uhelbredelig kreft (hjertesvulst) – bestemte hun seg i 2016 - som fersk løper – for å same inn penger til Kreftforeningen, et prosjekt som innbrakte 40.000 kroner.

Da søsteren i 2020 ble dårligere av sin kreftsykdom flyttet Isabel inn til henne i Gudbrandsdalen fra august og frem til søsteren døde i desember.

  • Jeg brukte løping som terapi og «fristed» sier Isabel om den grusomme perioden og tiden etterpå.

Kan være et bilde av 1 person, klatrer, Arktis, fjell og kraterDet er mye god terapi i fjellturer. Her på toppen av Surtningssue 2368 moh i Jotunheimen. (Privat foto)

55 totusenmeterstopper på tre år

- Du samler ikke bare på maratonløp, men også på 2000-meterstopper.

- Ja, men det ble veldig få 2000-meterstopper i år gitt, grunnet rævva vær i sommer. Kun 5 av dem besteget i år, men jeg har besteget 55 ulike 2000-meterstopper på 3 år. Samler der også, ler Isabel.

- Men, jeg har jo besteget noen andre fjell i år da, i forbindelse med maratonturene mine. Når jeg tok Torghatten maraton, så dro jeg videre til Bodø hvor jeg tok Finnkonakken (dagen etter) og Heggmotinden (2 dager etter). Så var der Vartdalsstranda maraton hvor jeg besteg Saksa I Sunnmørsalpene dagen etter. Så var det Alstahaug maraton hvor jeg gikk Helgelandstrappen noen timer etter maraton. Så var det Midnattsol maraton i Tromsø hvor vi gikk opp Sherpatrappen dagen før. Så var det Hornindalsvatnet maraton hvor vi besteg Middagshornet dagen før, Galten og Kornbergveten rett etter maraton og Hornindalsrokken dagen etter. Så gikk jeg jo alle de syv søstre i sommer på 16 timer, og Dønnamannen, men det var utenom maratonene da.  

- Puh, vi blir svette bare av å høre denne opplistingen.

- Hehe, nå jeg tenker på alt jeg har gjort i år, så blir jeg faktisk nesten litt svett selv, sier Isabel og ler litt til.
 

Isabel på Hornindalsrokken 1527 moh på en maratonhelg. (Privat foto)
 

Bare to løp igjen før festen  - og en ledig helg

Når dette skrives er det bare to maratonløp igjen før hun selv arrangerer sitt eget jubileumsløp. Hun skal løpe Odense maraton 24. september og Perseløpet på Eidsvoll 8. oktober. Da ble det – skrekk og gru - en ledig helg, så den bruker hun til å løpe Jotunheimvegen Ultra (57 km) 30. september- et løp hun er ambassadør for (inngår i Skåbu Fjellmaraton)

Isabels Maraton nr 100 skal være hyggelig og sosialt

- Nå er det mindre enn en måned igjen til løpet ditt. Hvilke forventninger har du til ditt første egne arrangement noensinne?

- Forventningene er at det skal være et løp i "min" ånd. Med det mener jeg at det skal være en fin dag for alle, både de som vil løpe fort og mindre fort og for publikum. Så er jeg jo en perfeksjonist, på godt og vondt, så jeg vil jo at alt skal være perfekt.

- Jeg har også fokus på det sosiale og har derfor lagt opp til feiring og sosialt samvær med pølsefest og kaker etter løpet. Det blir altså en skikkelig løpsfest med løp først og feiring etterpå hvor det også trekkes ut ca 50 uttrekkspremier, sier Isabel, og nevner at hun trekker ut startnummer 2024 til ulike maraton hun selv har løpt og ulike sportsrelaterte effekter.

- Løpet arrangeres i Eidsvoll, tur på landet?

- Nei, ingen tur på landet. Det skal være hyggelig og sosialt, derfor har jeg valgt å legge løpet på en kort bane, så ingen blir alene. Alle skal bli sett på mitt løp. Det er også viktig å ha en feiring og sosialt samvær etterpå, så jeg håper flest mulig blir med på det.

- Og etter løpet kommet tomrommet, ingen store mål å se fram til?

- Hehe, det blir spennende å se, men det ligger vel i korta at det vokser frem et nytt mål. Jeg har jo 30 ultraløp som jeg kan bygge videre på... Men det blir ikke like intensivt som de to siste årene, sier hun – og kanskje tror vi henne på det.

Isabel har løpt Bislett 24-timers tre ganger, med 171 km i 2021 som beste resultat. Det er vel ikke utenkelig at det blir flere sosiale løp på Bislett for Isabel, selv om hun ikke er påmeldt i år. På bildet er hun sammen med Frank Løke i 2018... (Privat foto)

Eidsvoll Verk skistadion 14. oktober
Isabels løp arrangeres på Eidsvoll Verk skistadion lørdag 14. oktober, der hun i fjor løp ultraløp og i år løp maraton. Det er en kontrollmålt rundløye på 538,2 meter, altså 78 runder+ ca 215 meter. Gjennom godt samarbeid med Eidsvold Værks Skiklub, Bjørn Hytjanstorp og Bjørn Saksberg har det latt seg gjøre å bruke arenaen også til Isabels løp.

40-årsdagen er 17. januar 2024, så hun vil nå målet om 100 maraton i god tid.

Alltid smilende Isabel - på årets Eidsvoll Verk 6-timers og maraton, samme arena som benyttes til hennes eget løp i oktober. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

120 startplasser
I starten av planleggingen var Isabel spent på hvor mange som ville delta på et slikt løp. Det er jo alltid vanskelig å planlegge når man ikke aner noe om størrelsen, men ganske fort var det 50 påmeldinger – og taket ble da satt til 100 startnummer og samme antall flotte medaljer ble bestilt.

Disse 100 plassene forsvant også fort, og etter litt grubling åpnet hun denne uken for ytterligere 20 løpere, slik at taket er 120 deltakere. Halvparten forsvant de første timene, så innen dette publiseres er kanskje løpet utsolgt, og eneste mulighet for å bli med da er å kjøpe plass av noen som eventuelt trekker seg.

Påmelding og deltakerliste

Hemmelig medalje
Isabel er veldig glad i fine medaljer, og det er også tanken bak medaljene hun har spesialbestilt til løpet sitt. Vi kan underskrive på at den er stor og fin, og båndet har lille bakgrunnsfarge (Isabels yndlingsfarge), men vi får ikke lov å vise bilde av den – den blir ikke vist fram før på løpsdagen.


Foredragsholder
I forbindelse med prosjektet sitt «100 maraton før fylte 40 år» har Isabel debutert som foredragsholder. På det nederste bildet ser vi henne under et foredrag på Langhus i september, og om ikke lenge får deltakerne i Skåbu Fjellmaraton også møte Isabel både som ultraløper og foredragsholder.




Ida på 2. plass i Oslotrippelen, Frida Anette (13. plass) og Peter (44. plass) raskest av våre på maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Sep 2023

Klubben stilte med 28 løpere på maratondistansen i Oslo Maraton, hvorav 12 var påmeldt trippelen. På bildet som Daniel Salvesen har sendt oss ser vi 8 av trippeldeltakerne.

På ultradistansen var som ventet Ida Slorafoss best av våre deltakere med en sterk 2. plass etter å ha startet med 15. plass i kvinneklassen på maraton.

Erlend B Jenssen var raskest av herreløperne våre på trippelen - og kom inn til 28. plass av 94 herrer på trippelen.

På maratondistansen fikk vi et veldig flott resultat av Frida Annette Sollid. Hun har vært mye skadet, men er åpenbart godt trent. Hun løp inn til 13. plass i kvinneklassen med 3:10:29, 50 sekunder foran Ida på 15. plass.

I herreklassen var Peter Jensen raskest med 2:49:36, som ga 44. plass totalt og 4. plass i M45-49. Peter var påmeldt trippelen, men valgte å løpe "bare" maraton. Også Åke Fagereng løp under tre timer, med 2:57:48 på 87. plass totalt.

Ellers var det hyggelig å se Frode Andersson i løypa igjen. Han er klubbens medlem nummer 9 og har altså vært med siden starten i 2009.... noe også medlem nummer 8, Runar Thorstensen har vært - men han har jo løpt hele tiden.

Se mange fb-oppdateringer under resultatene.

Ida er klar for trippelen:


Klubbens resultater på trippel og maraton:

Kvinner trippel 73,3 km (20 deltakere):


# SexRace NoNameCategory# Cat.Time
276112Ida SlorafossK35-3915:36:27
1276130Siw BenonisenK50-5427:06:07
1476101Cathrine HaraldsenK50-5437:31:31
1776121Rakel Erla SævarsdottirK35-3937:48:47






Menn trippel 73,3 km (94 deltakere):


# SexRace NoNameCategory# Cat.Time
2876096Erlend B JenssenM45-4926:08:52
4576074Daniel SalvesenM50-5477:01:33
4876066Roger HæhreM45-4957:03:23
5676100Espen HaraldsenM55-5937:31:30
5876003Lars MøllerM50-54107:47:45
6076063Øistein Schmidt GalaaenM45-4967:51:33
6467047Stian ØidvinM40-44108:02:33


Peter Jenssen kun maraton








Kvinner maraton (526 deltakere):


# SexRace NoNameCategory# CategoryTime
131015Frida Anette SollidK24-3463:10:29
1573112Ida SlorafossK35-3953:11:19
9542640Siri BergfaldK45-4963:41:38
17973101Cathrine HaraldsenK50-54153:57:24
18273130Siw BenonisenK50-54163:57:42
28042851Hilde JohansenK50-54254:15:05
28673121Rakel Erla SævarsdottirK35-39314:15:43
3151016Isabel AarnesK35-39364:21:16
4811012Ingunn YtrehusK70-7425:24:07
4951010Lise Lysfjord PettersenK50-54445:33:50






Menn maraton (2.149 deltakere):


# SexRace NoNameCategory# CategoryTime
4473059Peter JensenM45-4942:49:36
871009Åke FagerengM40-44152:57:48
1771014Espen SkybergM45-49123:05:01
3881008Helge EideM55-59113:23:22
49073096Erlend B JenssenM45-49453:29:03
63273074Daniel SalvesenM50-54533:36:22
86373066Roger HæhreM45-49783:47:18
95473047Stian ØidvinM40-441033:51:03
101242644Lasse StorgaardM35-391333:53:26
110573100Espen HaraldsenM55-59433:57:24
11681013Tore MortensenM50-541033:59:11
125273063Øistein Schmidt GalaaenM45-491114:03:14
142873003Lars MøllerM50-541344:14:53
148742852Stig Andy KvalheimM50-541394:18:31
162542886Terje AdolfsenM50-541544:28:28
174342641Tom Andreas PaulsenM45-491624:41:11
193642642Runar ThorstensenM50-541905:12:17
196342643Frode AnderssonM60-64375:23:45

Siw Benonisen har lagt ut medaljebildet og skriver på fb:
For en dag, på godt og vondt. Tross mine tvil klarte jeg gjennomføre, selv med dårlig løpegrunnlag etter en sommer med skade.. og på grei tid (til meg å være). 73 km på 7 timer og 6 min. Sølv i min klasse. Jeg er fornøyd.. og sliten. Nå skal det dekkes noen basale behov.


Cathrine Aas Haralden skriver på fb:
Oslotrippelen 2023. 74km (På bildet sammen med gubben Espen).
Maraton gikk helt supert! God stemning hele veien, halvmaraton ble tung, 10km lettere med rene sokker og nye sko.
Så moro å fullføre med mannen Espen Haraldsen og Joar Bølstad som debuterte både på maraton og ultra.
Og så overraskende og moro med Janne Wisting og Jan Olav Løvdokken  som dukket opp som heiagjeng i løypa. Og nydelig afterrun.
Fullførte på 7.31 og tror det ble pers fra sist. Ikke så viktig heller.
Gøy å møte Daniel Salvesen igjen, og vi var enige; ikke lett å løpe feil her (de som vet de vet)!

Cathrine og Daniel

Cathrine vinker fornøyd fra løypa.


Rakel skriver på fb:
Warning, selvskryt! 

OsloTrippelen! Maraton, halvmaraton og 10km. Det er ikke noe annet å si enn at det var beinhardt. Men fy søren, jeg klarte det. Det er lov å være bittelitt stolt av seg selv noen ganger.


Erlends kjæreste  ( Nina) skriver på fb:
Min kjære Erlend B Jenssen tok andreplassen i sin aldersklasse (45-49 år) på dagens Oslo Maraton trippel og sprang 42 minutter raskere enn samme distanse (73 km) i fjor. Tiden ble 6.08. Det var en herlig dag og jeg er mektig stolt av kjæresten min!


Lars skriver på fb: (på bildet sammen med barna Erika og Magnus)
Trippelen (maraton, halv maraton og 10km) i Oslo Maraton fullført med mange gode bekjente. Som vanlig god stemning i løypa og flott arrangement - mangler bare medaljen for maraton (arrangør gikk tom…tyder vel bare på at veldig mange fullførte i år). 

Folkens: minn meg på at jeg aldri stiller opp på dette igjen - altfor vondt, men antakelig glemt i morgen.


Lars og Erlend før start (Daniel til venstre).

Daniel skriver på fb:
Gårsdagen var en fantastisk opplevelse og folkefest. Det er noen år siden sist jeg deltok Oslo Maraton. En liten refleksjon fra i går. I går debuterte jeg på Oslotrippelen hvor man løper først Maraton så halvmaraton og til slutt 10km for Grete. Innimellom disse var det puljer med 5min intervall  og kunne velge å hive seg på etter som hvor tidlig eller seint man kom inn i mål. Maraton gikk utrolig greit men halmaraton ble et mareritt å gjennomføre sammen halvmaratonløpere. Selv de tregeste halvmaraton løperne løp fra meg. Det var demotiverende og det ble tøffe tak. Men kom meg igjennom innenfor tidsfristen som er siste puljen på neste løp. 10 for Grete ble en mye bedre opplevelse. Ikke at det var mindre vondt og demotiverende men det var endel kortere og mye flatere løype. Så avslutningen ble en fin opplevelse. 

Moro å treffe på endel kjente i løypa og på Arenaen og ikke minst stifte nye bekjentskaper. Fantastisk flott arragement og ingen rom for feilløping denne gangen. Endel erfaring rikere med tanke på Oslotrippelen. Resultatet ble sånn litt under midt på treet. Gratulerer til alle!


Åkes kone Eulee skriver på fb:
Family day out running in Oslo yesterday - Ake Fagereng did the marathon (top 100!), half for me (first since 2020!) and F did a 100m ‘dash’ (first race!) We all had fun. Big thanks to Ida Marie Meier for coming to watch and help!


Hilde og Stig var fartsholdere 4:15 på maraton.

Hilde skrev før løpet på fb:
Fartsholderne for Oslo Maraton 4 t 15 min gleder seg stort til å lose maratonløpere gjennom hovedstadens gater og inn i mål til ønsket tid lørdag.

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har vært fartsholder i Oslo, men det et mange! For første gang skal Stig og jeg være fartsholdere på samme distanse med samme sluttid, noe som gjør fartsholdergleden enda større.
Vårt mål er naturligvis å disponere oppgaven på en sånn måte at vi får med oss flest mulig inn på 4 t 15 min. Erfaringsbanken er stor, og taktikken er klar. Nå gjenstår bare å gjennomføre arbeidet - både for fartsholdere og deltakere. 
Lykke til, alle sammen!

Stig Andy skrev på fb etter løpet:
På lørdagen var jeg en god fartsholder i 35 km. Flagg og stang ble fjernet fra sekken, og @ultrahilde måtte følge 4t15min gruppen alene i mål. Jeg ble kvalm og kroppen slo seg helt vrang, så det var dessverre ikke mulig å fortsette oppdraget.


Isabel skriver på fb:
Oslo Maraton for 6.gang og 9 år siden min maratondebut. 3 tripler (73km) og 3 single maraton (42km) har det blitt her. Da er nr 97 i boks på tiden 4:21, ikke verst siden jeg tippet 4:22 før start. Jeg er jo rimelig jevn.

Bare 4 uker igjen til Isabels maraton nr 100.

Ingunn skriver på fb:
Jeg kom i mål. Med ultramotto: Det gjeld å ikke gi seg. Det får ikke hjelpe at jeg brukte så lang tid at de var fri for medaljer da jeg nådde målstreken. Gøy å løpe maraton i Oslo igjen, sjøl om det innebærer to runder opp Satanshaugen. Blide folk og bra musikk og regnet holdt seg unna. PS Medaljen blir etter sigende ettersendt.


Lise skriver på fb:
Tok dobbelen på Oslo Maraton: Maraton + 10 for Grete. Dobbelt så mange medaljer, dobbelt så mye gøy i løypa.


Helge skriver på fb:
Høy intensitet på lav høyde lørdag, med Oslo (hel)maraton for 14. gang. Og restitusjon med lav intensitet på litt høyere høyde i dag - i alle fall så høyt det er mulig å komme i Romeriksåsen - til Paradiskollen 670 moh.


Ikke alle kommer til mål, og i Oslo maraton skjedde det blant annet for Svein Roger Fossum.

Han skriver på fb:
Race rapport BMW Oslo maraton 2023 / oppkjøring og forberedelser mm.

Til tross for at jeg fikk min første dnf så vil jeg skrive noen linjer for å gi dere litt innsyn i hvordan jeg har forberedt meg inn til dette løpet. Gjør det slik at andre skal slippe å gjøre samme  "feil" som meg selv.
Søndag 3 september utfører jeg min raskeste halv maraton noen gang i løpet av min ca 2 år lange løpskarriere i Drammen og ser dette løpet med tilhørende oppvarming på 9km som siste langtur før Oslo Maraton. 

Påfølgende uke 4-10 september. Hviler 4-6 september. 
7 september: 10.2km trail sone 1-2 løp.
8 september: 8.3km trai/grus/asfalt  sone 1-2 løp
9 september: 12.2km asfalt tempo løp hvor jeg varierer med stigningsløp og drar på på noen strekninger. Her pådrar jeg meg samtidig en muskel strekk , noe som skal vise seg som fatalt senere. Pådrar meg denne fordi jeg forsøker på noe jeg ikke har gjort før da jeg føler meg som 1 million. DET vil ikke skje igjen.
10 september: Dyp idrettsmassasje på begge ben
11 september: restitusjon 
Begynner også å ta til meg litt ekstra drikke og næring og gjør dette bevisst helt frem til løpsdag alle dager denne uken.
12 september: Dyp idrettsmassasje på begge ben
13 september: restitusjon 
14 september: Dyp idrettsmassasje på begge ben
Pakking og forberede utstyr til løpsdagen på ettermiddagen. 
15 september: restitusjon 

16 september: Race day
Står opp kl05:20 og har kun fått sovet 2,5 timer. Bryr meg lite om det men føler meg sliten når jeg står opp.
Frokost Youghurt med mandler, valnøttkjerner og solsikkefrø + 1 egg. Ankommer startområdet kl0730 og henter startnr mm. Varmer forsiktig opp sammen med min gode venn Inge Stian Johansen.
09:25: Starten går.
Holder et rolig tempo ich 5:30 fart og tar til meg vann og sportsdrikk ved alle stasjoner.
Km1-5 føles ok men kjenner litt murring i venstre legg.
Km 6-10 litt tiltagende irritasjon i venstre legg etter 9 km men bestemmer meg for å forsøke litt til for å se om det bedrer seg. 
14.6 km bråstopp da det hugger til i leggen. Bestemmer meg for å bryte umiddelbart. 

Konklusjon:
For tidlig oppstart etter strekk til tross for massasje.
Hva kunne vært gjort for å unngå dette?
Selvsagt ikke forsøkt noe nytt 1 uke før løpet og også ikke tatt i så voldsomt 1 uke før men heller kjørt en rolig tur da jo formen var veldig god. 
Kropp og form på løpsdag var veldig god men beinet ville ikke pga for liten tid etter skade og derved for kort restitusjonstid. 
Det siste som gikk igjennom mitt hode så fort jeg innså at jeg måtte stoppe var at dette SKAL jeg søren meg ta lærdom av og ta en personlig revansje for i 2024 og i fremtidig trening og konkurranse. 
Til slutt vil jeg takke arrangør for et fantastisk arrangement og alle frivillige, uten de frivillige ville ikke noe av dette vært mulig å få til.
Jeg vil også takke BMW Oslo Maraton for at jeg for lov til å ha en rolle som ambassadør for dette utrolig flotte arrangementet og ser det som en ære og få lov til det. Ser frem til fremtidige løp og arrangementer som ambassadør også.
Gratulerer til ALLE løpere på alle nivåer som tok del i dette arrangementet for folkehelsa. Vi sees i 2024.





Ninette fullførte Tor des Géants® - 335 kilometer og nesten 30.000 høydemeter på 127 timer!!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Sep 2023

Ninette Banoun fullførte det spekatakulære Tor des Géants® med 23 timers margin til maksimaltiden. Løpet som er 335 kilometer langt med 30.000 høydemeter ble arrangert 10.-16. september. Det som er spesielt med dette løpet er at det løpes individuelt og ikke i par eller team som er vanlig for så lange løp i fjell/terreng.

Det var en veldig solid prestasjon av Ninette, som kom i mål til 225. plass totalt av 621 fullførende (1094  startet) med 126 timer og 27 minutter. Hun ble nummer 31 av kvinnene totalt, og 59-åringen ble nummer 7 i V2 kvinner 50-59 (13 timer før vinneren i K60-69).


Ninette har oppsummert løpet:

Tor Des Geants -330 er en mastodont. Jeg kom meg dog gjennom med «stil» på 127 timer, hvorav kanskje bare 6 timers søvn totalt. Den manglende søvnen tok nesten knekken på meg. Jeg la meg ned ca 1,5t i døgnet f.o.m. døgn 2, men klarte ikke å sovne. Først i Gressoney (se under) klarte jeg å sove. Fikk hele 4,5time her. Uten det ville jeg nok ikke klart å fullføre. Før jeg kom så langt så var jeg også veldig nær å måtte gi meg allerede på etappe 2.  Etappe 1 bød på litt for rask og lang nedoverløping. Beina ble totalt ødelagt. Etappe to var flere høye topper over 3000m. Jeg greide ok å komme opp, men ikke mulig å løpe ned. Var kvalm og klarte ikke spise. Vondt i korsryggen (nyrene jobbet overtid for å fjerne ødelagte muskelceller).


Det var således med stor undring at dag 3 bød på friske ben og stor appetitt. Videre i løpet spiste jeg mengder med mat - poteter med olivenolje, pollenta grøt, grønnsakssuppe, buljong, pastaretter, hele sardiner, flere porsjonsbokser med tunfisk, noe kjeks og sjokolade. Mest vann å drikke.

Hvor langt og hvor mange høydemetre vi fikk er litt uklart - 335km og ca 30000 høydemetre ihht timetable oversikten. Løpet gjøres som et nonstop løp mellom 7 lifebases/basestasjoner hvor din dropbag blir fraktet. Du velger selv hvor lenge du vil sove, men har maks 150 timer til disposisjon. Lettest å legge seg ned på basestasjonene. Men når du kommer dit og det er full dag og mye bråk sier det seg selv at det er vanskelig å sove.


Ninettes målgang (video)

Må si det har vært et eventyr, med store opplevelser og mye følelser. Krever mye høydemeter trening i forkant og helst mye fjell. 
Etapper/distanse from start/acc elevation/(km leg)
  • Valgrishence, 48,6 km 4339D+
  • Cogne, 104km 9282D+ (55,4km)
  • Donnas, 149,77km, 1250D+ (45,77km)
  • Gressoney, 204km, 17983D+ (54,23km)
  • Valtournenche, 237,65km, 21077D+(33,67km)
  • Oilomont, 285,66km, 25703D+ (48km)
  • Courmayeur, 335,32km, 29608D+ (49,66km)
Takk ellers for alle hyggelige meldinger! Fikk ikke tatt så mange bilder men her er noen (en jente ble hentet med helikopter etter fall fra høyeste topp, det gikk heldigvis bra, kun en kneskade)




Lisa Amundsson vant Asta Marie 24 Timers Løb i København

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Sep 2023

Lisa Amundsson - vår svenske 24-timersspesialist - har vært i nabolandet i sør og løpt Asta Marie 24 Timers Løb. 

Hun er eldre enn konkurrentene og har kortere ben - men bena går fortere og lengre enn de andre. Dermed ble det en ny 24-timerssseier med 154,570 km - riktignok kortere enn hun bruker å prestere, men det var veldig varmt i København forrige helg.

Kun en herreløper av totalt 14 deltakere løp lenger enn Lisa i løypa rundt Sortedammen.

- Ett trevligt lopp men vädret var väldigt varmt därför blev resultatet inte den bästa, sier en beskjeden Lisa som har sendt oss bildet fra løypa.

Alle resultater

Løpets hjemmeside

Løpets facebookside




Melvin Tix løp 97,3 km under Stafett for livet i Sandefjord

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Sep 2023

Melvin Tix - som altså er identisk med Petter Vabog - løp 97,3 km da Kreftforeningen arrangerte 24-timers "Stafett for Livet" i Badeparken i Sandefjord. (Foto: Ann Kristin Saastad, Sandefjords Blad)

Løpet/arrangementet har han beskrevet grundig på bloggen sin "Klovn med Joggesko":
Stafett for livet - 24 timer rundt og rundt og...

Melvin skriver bl.a.:

Trening mot Bislett 24 Timer løp

Stafett for livet var også en del av treningen min mot 24 timers løp på Bislett i slutten av november. Jeg har deltatt der en gang tidligere – i 2017.
I fjor slo Petter rekorden min og den skal jeg slå i år!
126 km og 42 meter...




John Bratteli på 5. plass i Saksumdal Opp og Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Sep 2023

Saksumdal Opp og Ultra ble sist helg arrangert for 2. gang, men til tross for massiv spamming på facebook sank deltakertallet fra 27 i fjor til 17 i år (ca 60 totalt på alle distanser). Klubbens deltakelse økte derimot fra 1 til 3.

Klart raskest av løperne våre var John Bratteli med 5. plass totalt (4 av herrene) og seier i M45-49. Løpstiden var 5:08:52, nokså nøyaktig 30 min fra seier.

Miriam Delphin løp inn til 15. plass med 7:55:09, mens Ingunn Ytrehus - løpets klart eldste deltaker) kom på 17. plass med 10:19:48.

John skriver på facebook:

Mange av dere har sikkert sett postene fra Saksumdal OPP og ULTRA de siste ukene. Neste år håper jeg at flere melder seg på – løypa og arrangementet fortjener det! En fra vår familie skulle delta på Saksumdal ULTRA 2023, og et par dager før start ble det klart at det ble meg.

Løypa i Saksumdal, like vest for Lillehammer, er rundt 50km og ca 1500hm fordelt på hovedsakelig fire stigninger. Det var 17 startende (og fullførende) på 50km kl 10.00 denne lørdagen – supert starttidspunkt for meg som hadde rundt 2 timers kjørevei.

De første 17 km er mye sti, og kunne i år også løpes som eget løp. Et smart trekk fra arrangørs side da det ikke krever ekstra logistikk mtp drikkestasjoner. Løypa gikk etter dette over på sørsiden av Saksumdal, og følger en del grusveier, med et åpenbart unntak opp til Flokofallet. Her begynte jeg å kjenne det skikkelig, så glad jeg tok bilde slik at jeg i ettertid kunne se hvor flott det var. På oppløpssiden venter en god kilometer i myr under en høyspentlinje – slitsomt gitt.

For egen del var det bedre disponert enn forrige løp, men har fremdeles noe å gå på – tapte 15 min til tredjeplassen siste 10 km (og nok en gang krampebonanza) og endte på femte totalt.
Arrangøren fortjener skryt synes jeg. Bygda stilte opp, bestemødre bemannet drikkestasjoner og småtasser gav ut medaljer og sprudlende brus fra Røros bryggerier. Pengepremier til de to beste herrer og damer (hhv 1500,- og 750,-) og gavekort fra Lillehammer sport til tredjeplass, samt en rekke flotte uttrekkspremier på startnummeret.

(Minst) en fra familien stiller nok neste år også.
Turen min på Strava: https://strava.app.link/LjvS47W1ZCb 


Noen bilder John har lagt ut fra løpet:




Ingunn skriver på facebook:

Saksumdal Ultra 50 km - nok et bestemorvennlig ultraløp med tidlig start og sein målgang. Supre matstasjoner og flott medalje. Hyggelig stemning og bra arrangement. Litt mangelfull informasjon og løypemerking (ble et par bonuskilometer til sammen i tåka), men det kan tilgis -  jeg fant da fram til Flokofallet! Tenk at jeg måtte bli løpeturist i egen hjemkommune femti år etter at jeg flytta derifra, før jeg fikk sett Lillehammers høyeste fossefall (30 m). Saksumdal Ultra fortjener atskillig flere deltakere neste år, kan anbefales både for dem vil prøve seg på ultra og dem som prøver å ikke slutte. Bilde 1: Ikke lett å skjønne at man skal ta av her når man kommer i godt driv på grusvegen. Bilde 2: Flokofallet og løpsturisten etter 35 av 50 km Saksumdal Ultra 3: Fin medalje i Isabel-farger.






Flott løping av Tom og Henning i Nærsnes Backyard Run

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Sep 2023

Tom Johannessen kom på 2. pass og Henning Hanssen på 6. plass i totaltid på Nærsnes Backyard Run, der 110 av deltakerne fullførte minimum 7 runder - dvs ultradistanse. Toms totaltid på 50 miles var 7:48:22 mens Henning brukte 8:35:43.

I den offisielle resultatlista på 12. og siste runde finner vi Henning på 9. plass (37:37) og Tom på 12. plass (40:09). Det var 28 løpere igjen på den siste runden etter at 256 løp den første runden.




Torunn og Svein-Erik løp Vilnius Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Sep 2023

Torunn Tofteng var veldig glad for endelig å kunne fullføre en maraton igjen, og i Vilnius sist helg hadde  hun sin egen fartsholder og inspirator i gubben Svein-Erik Bake.

De kom sammen i mål på 4:26:49, men Svein-Erik fikk 3 sekunder bedre chiptime enn Torunn som løp på 4:25:58. Det ga dem 631. og 632. plass av de 1002 startende (923 fullførte)

Flott medalje!

Torunn på facebook:
- Åh! Det var jo akkurat så vondt som jeg husker det, men samtidig også så godt, særlig når jeg løp i mål hånd i hånd med mannen min. Det var også bare så hyggelig når kollegaene mine sto og heiet og tok i mot oss når vi løp i mål.
Endelig et maraton igjen. Vilnius viste seg fra sin aller beste side. Det var et strålende sommervær og skikkelig varmt der ute, så Svein helte kaldt vann over meg nesten på hver eneste drikkestasjon underveis. Han satte «strøm» i meg etter 41 km slik at jeg fikk opp farten inn til/i mål. Nå fortjener han litt bobler så utrolig godt han behandler meg. Jeg trenger en happy mann.

Nå er det litt ettermiddagskos bare oss to med litt te før det blir bankett med kollegaer og følge etterpå. Ha en flott søndag.

Løypespaghetti i Vilnius.




Isabel og Halvor doblet med maraton i Vestfold og Göteborg samme helg

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Sep 2023

Isabel Aarnes - som jakter sin maraton nummer 100 - fikk lurt med seg Halvor Steinshold til en maraton-dobbel forrige helg, med Vestfold Maraton lørdag og Göteborgsvarvet Marathon søndag.

Nå gjenstår bare Oslo Maraton , Odense Marathon og Perseløpet før hun jubilerer i sitt eget maratonløp på Eidsvoll 14. oktober.Da er den en ledig helg - så da løper hun ultradistansen i Skåbu Fjellmaraton!

Vestfold Maraton

Akkurat som for Ringeriksmaraton er det stafettene som trekker suverent flest deltakere i dette løpet mellom Larvik og Tønsberg. Det var "bare" 27 deltakere på individuell maraton.

Halvor kom på 10. plass i herreklassen med 3:59:12.
Isabel kom på 4. plass i kvinneklassen med 4:27:59.

Göteborgsvarvet Marathon

Dette løpet skulle egentlig hatt premiere i 2022, i forbindelse med byens 400-årsjubileum - men premieren ble i stedet i år.

Isabel kom på 532. plass av 1340 fullførende i kvinneklassen med 4:27:33.
Halvor kom på 934. plass av 4558 fullførende i herreklassen med 3:43:19.

I tillegg var Svein-Erik Bakke med som farthallare 3:30 og løp inn til 3:29:56!
De ga 545. plass i herreklassen.


Svein-Erik på facebook:
Vi får vel si at oppdrag Gøteborg🇸🇪 er løst✅. Bestillingen fra arrangøren var 3:30. Fredrik og jeg kom i mål fire sekunder foran på 3:29:56🏁. Et strålende samarbeid underveis. Torunn sa at speakeren hadde formidlet på stadion at dette var verdens hardeste maraton. Kan bekrefte at det var nok av bakker og skikkelig sugende bakker og broer også. Vi hadde med oss et kjempestort felt første halvdel, men fra 28 km og inn ble det hardt for mange og det ble tynnere i rekkene. For et topp arrangement, folkeliv og stemning i Gøteborg👏🤩. Takknemligheten til løperne ute i løypa og etter målgang - og alle klemmene - gjør inntrykk på enkel sjel😍☺️.




Åke Fagereng vant DobbelTravern, Erlend B Jenssen ble nummer 5

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Sep 2023

Åke Fagereng kom i sommer tilbake til Norge for et års gjestevisitt* - og nå har han løpt sitt første ultraløp i Norge på lang tid. Det endte med seier. (Vi finner ingen tilgjengelige pressebilder). Toppbildet viserÅke etter målgang i Dragons Back 2021.

I DobbelTravern sist helg løp Åke inn til seier 4 minutter før vårt tidligere medlem Kim Johannessen. En drøy halvtime senere løp Erlend Berger Jenssen inn til en flott 5. plass. Ida Rindal ble 4 i kvinneklassen.

- 5 plass på bestefar av de som løp dobbel 🤷🏻‍♂️😳🥳😎 hard tur gjennom Nordmarken, måtte kjempe mye de siste 20km, skriver Erlend på facebook.

- Nordmarkstraveren /dobbeltraveren 60 km, for et fantastisk arrangement 🤩 og for en nydelig dag i marka😍, skriver Ida på Facebook. 📸: Marathon photos

Våre deltakere: 

Menn (28 deltakere):


123ÅkeFagerengRomerike Ultraløperklubb5:48:22
519ErlendBerger JenssenRomerike Ultra Løpeklubb6:24:22
194Jarl OdinHerlandRomerike Ultraløperklubb7:45:32






Kvinner (5 deltakere):


411IdaRindalRomerike Ultraløperklubb7:37:11


*Åke bor og jobber vanligvis i Wales (Professor in Structural Geology. School of Earth and Environmental Sciences).




Det ble DNF på Didrik (og andre norske toppløpere) i UTMB

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Sep 2023

Det ble litt overraskende DNF for alle de antatt sterkeste norske herreløperne i årets UTMB. Nå er jo ikke 174 km og over 10.000 høydemeter noen spøk, men vi snakker da også om svært sterke løpere. 

En av disse var vår egen Didrik Hermansen (bildet) i tillegg til f.eks. Tobias Dahl Fenre, Anders Kjærevik og Sebastian Krogvig.

Didrik skriver på facebook:

- To run 100 miles fast in the mountains seems to be a difficult task for me. It’s tricky to manage all the details in the right way. This time my stomach/nutrition wouldn’t play along, dropping out half way in Courmayeur. Huge congrats to all the runners out there. This week has been really fun together with the whole ASICS family. Thanks to my crew and all support @asicsrunning @utmbmontblanc

Betenkt? privat foto.

Løpsdagen skrev han: - The day is finally here. Stoked to be back, 6 years after the legendary 2017 battle:  Didrik Hermansen nr. 13 og Ninette Banoun vant veteranklassen i UTMB


Klar til start, privat foto.

Nesten 2700 løpere på start i UTMB!

Se også: Mathis, Morten og Marius løp TDS der Mathis (Dahl Fenre) kom på en veldig sterk 21. plass

UTMB res