Mathis, Morten og Marius løp TDS der Mathis (Dahl Fenre) kom på en veldig sterk 21. plass

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 31. Aug 2023

Mathis Dahl Fenre løp i går inn til en veldig sterk 31. plass (29. plass i herreklassen) i TDS som løpes fra Courmayeur i Italia til Chamonix i Frankrike.

Morten Fundingsrud løp også bra og kom på 364. plass (325 i herreklassen), mens Marius Stengle-Håkonsen måtte gi seg etter drøyt 17 timers løping ved 97 km.

Det var 1649 startende, og med 40% DNF var det 998 løpere som fullførte. 

  • Mathis løp på 24:23:17 og var mindre enn fem timer etter totalvinneren.
  • Morten løp på 34:51:32.
  • Marius ga seg ved 97,7 km på 17:46:16.

TDS på 145 km og 9100 høydemeter er et av de spektakulære løpene i UTMB, der man åtte ganger underveis er over 2000 meters høyde, og der man i år også ble velsignet med regn, snø, vind og gjørme.


Mathis på asfalt mot slutten av løpet (?). (Privat foto)

 
Vi fikk Mathis til å si litt om løpet:

- Krevende forhold med masse gjørmete stier, stapptett tåke, og en del cm snø på de høyeste toppene. Kontrollert åpning som kanskje var litt for hard da jeg startet langt bak i feltet og måtte bruke litt krefter på å jobbe meg fremover de  første milene. Kjente tidlig at høydemeterne kostet på beina og frem til 60-70 km føltes alt ganske tungt. Mye tid på over 2000 meter kjennes også godt på pulsen.

- Etter ca 70 km begynte ting å løsne så jeg økte på litt frem til CP i Beaufort på ca 94km. Da jeg kom dit kjente jeg at låra var stokk stive etter å løpt for mye fort nedover. Derfra og inn ble det en kamp for å holde effektiviteten oppe og gå minst mulig. Siste 3-4 milene kom også kvalmen og jeg slet med næringsinntak og gikk veldig tom over siste fjellet.

- Siste 8 flate km til mål gikk fint, og det var helt utrolig gøy og en veldig lettelse å endelig komme frem. Jeg hadde nok ikke kommet til mål her hadde det ikke vært for min enestående support crew: Bjørn Erik Fenre , Turid Victoria Samdal og Ellika Cachat . Tusen takk for episk stemning, service, cowboyhatter og trompet! Det gir en ekstra dimensjon når man har noen med seg som støtter denne galskapen.

Mathis avanserte i feltet hele tiden de første 12 timene før han stabiliserte seg rundt 25.-30. plass. (Privat foto)


Morten om sitt løp:

- I år var det TDS, eller LES TRACES DES DUCS DE SAVOIE i UTMB sirkuset som skulle testes. Med sine 150 km og 9 000 hm, samt en mer teknisk løype, er dette på ingen måte noen dårlig erstatning for UTMB. (Løp UTMB i fjor). Med årets værforhold ble det noe som kunne minne om en høstdag i fjellet hjemme, regn, snø, vind og gjørme. Men det ble et flott løp med mye bratte bakker og fine stier. UTMB vet å arrangere store trailløp.

- Kom på 364. plass av 1649 startende på TDS, noe jeg er fornøyd med, spesielt glad for at jeg endelig klarte å holde på maten i et ultraløp


Tommel opp fra Morten, til arrangørene og til seg selv. (Privat footo)Marius om sitt løp:

- Ja, veldig kjedelig med DNF. Jeg tror det primært var høyden som tok meg. Ikke super høyt, men mange runder opp på rundt 2000-2500 meter gjorde at jeg plutselig mistet energien helt og ble kvalm og svimmel.

- Da gikk det veldig sakte både oppover og nedover. Forsøkte så klart å komme i gang igjen, men det gikk dårlig. Der og da ble totalvurderingen at det var best å gi seg.

- Jeg tror det var riktig vurdering, men det er mange tanker som svirrer rundt nå dagen derpå. Jeg var nøye med næringen, så jeg tror ikke det var for lite av det som var årsaken i alle fall.   Uansett var det en veldig fin opplevelse å få oppleve UTMB-sirkuset på nært hold.

Senere i uken løper Didrik Hermansen UTMB (170 km - 10000 hm)...


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.