Nytt medlem: Theodor Tomren

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Apr 2022

Theodor Tomren (13) fra Fredrikstad har meldt seg inn i klubben der pappa Espen Beyer Tomren er medlem fra før. Han liker å løpe langt, men må vente tre år på ultraløpsdebuten.

Innmeldingen startet med en messengermelding fra pappa Espen:

-  God dag Olav!
- Nå skal du høre, jeg har en sønn som er utrolig ivrig med løping. Hans store mål er å løpe et ultraløp. Han har jo vært med meg på løpeturer opp gjennom årene, men nå har han på egenhånd steppet opp en del. - - Jeg prøver å få han til å ta det gradvis, slik at han ikke overanstrenger seg!

- Men så begynte jeg å snakke om Romerike Ultraløperklubb. Han ble veldig ivrig, og lurte på om han kunne få lov å bli medlem. Han er kun 13 år. Så det er vell 3 år til han kan melde seg på et ordinært ultraløp. Men jeg lovde jeg skulle spørre deg om det var mulig å få til. Hører fra deg!

- Han siste treningstur var på 35km, 750 høydemeter på 3timer og 12 min. Pace på 5:29 i teknisk terreng/skog. Så han er i veldig god form! Ultraløper Stian Angermund Vik syns dette var helt spinnvilt bra! 

- Men ser for meg at Romerikåsen på langs kan være et fint førstegangs løp i ultraløp sporten om 3 år!


Ja, han kan bli medlem:
Svaret var at han selvsagt kan bli medlem, og bli med på klubbtreninger og annet, men at han må vente med offisielle konkurranser på ultradistanse til det året han blir 16 år.

9. mai la pappa Espen ut dette på facebooksiden sin:

- Edit: Garmin klokka til Theodor var innstilt på Engelske Miles, 21.6 miles, men i kilometer så er dette hele 35km!  Altså 3.5 mil...Etter at vi justerte klokka!
- Idag har Theodor 13 år løpt sin første Halvmaraton 21.6K (2.16 mil), ikke på paddeflat asfalt,men i skogen på tekniske stier! Ikke bare det, til sammen 750 høydemeter!

- Han Stod opp kl 6 i dag tidlig, pakket opp og begynte å løpe kl.7. Jeg viste ingenting om dette her. Når jeg stod opp på morran, så sa Marit at han hadde dratt ut tidlig! Jeg er så syyyykt imponert over min 13 år gamle sønn!


Frode og Liss var beste team etter tre dager på The Highland Ultra – Knoydart

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Apr 2022

Liss Johansen og Frode Lein har vært i Skottland der de 21.-23. april løp The Highland Ultra – Knoydart, et tredagers etappeløp på 125 kilometer. De vant teamklassen, samtidig som Liss også var raskeste kvinne totalt i konkurransen. (Foto: The Highland Ultra)

Frode skriver på facebook:

- Knoydart - ein juvel på høglandet i Skottlands som ein kan nå via sjøvegen. Ut mot havet, mellom fjellknausar, myr og tareskog hadde eg med den finaste dama for å slost mot klanar og eit hundretals konkurrentar frå heile verda. Førebudd på eit helvete med iskald vind og regn vart det i staden ei solskinhistorie.

- Etter tre døgn med den råaste partnaren i myrvann med tørrfôr og påskemarsipan låg den eine etter den andre igjen i vellinga. Vi drog heim med gull, godt omdøme og gjetord om den finaste dama Liss Johansen.

Video lagt ut av Frode:Løpets hjemmeside

På arrangørens facebookside er det mange oppdateringer og bilder.
Et par eksempler:

Drum roll 🥁
The Highland Ultra clan results are in!
After 3 days of battling through Knoydart we can now announce our 2022 winners. 
🥇 Liss and Frode 
🥈 The Ten Percent 
🥉 O'Tavy
A huge 👏  to all 18 clans who hit the finish line. 
Highland Ultra 2022 | Stage Three
We have our winners!  Congratulations to Tomas Rybar the winner of Highland Ultra 2022.  Tomas led from almost the first step and has dominated throughout without ever seeming to reach the point of discomfort. Affable and excited throughout, Tomas has managed the trick of making this exceptionally tough course look easy.
In 2nd place is Andy Quicke who held onto his position despite Tommy While pushing on to take 2nd place on today's stage. Tommy takes 3rd overall despite his massive effort today.
The first woman in was Liss Johansen who has finished 1st on every stage running alongside Frode Lein. From the early stage Liss looked set to take this win and sealed it with an excellent performance in the blazing sun today.  2nd overall was Iva Baranova who also clung on to her place after a fight-back from her nearest rival. Sall Minchella takes 3rd overall after beating Iva on the final stage.
More runners are arriving thick and fast. Spirits are high as they bask in the sunshine and eat their way through the fresh stonebaked pizza we've laid on for our hungry runers.


Fra starten dag 1 (Foto: The Highland Ultra)Bli med en eller flere dager: 3-DAGER MED TRENINGSTUR I ECOTRAIL-LØYPA 13.-15. MAI

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Apr 2022


OPPDATERT 10. MAI:

Denne invitasjonen er også sendt alle medlemmer per e-post 30. april.
Sjekk innbydelsen, og gi tilbakemelding til olav@samgla.no  jo før jo bedre dersom du vil være med og om du også kan være fartsholder for en gruppe.

Denne infoen som word - til utprint: 3-dagers mailøping i Ecotrail-løypa.docx

 3-DAGER MED TRENINGSTUR I ECOTRAIL-LØYPA  13.-15. MAI

Vi inviterer til gjennomløping av Ecotrailløypa i tre deler 13.-15. mai 

Dag 1, fredag, løpes siste 20 km på alle løyper*.
Dag 2, lørdag, løpes første 30 km av 80-kilometeren.
Dag 3, søndag, løpes 30-60 km på 80-kilometeren / første 30 km på 50-kilometeren / første 10 km på 30-kilometeren.

*dette blir kveldstur av hensyn til de som må på jobb, og da passer det best å velge den klart raskeste av de tre turene.
 

BLI MED EN, TO ELLER ALLE TRE DAGENE
 
Du trenger ikke være med alle tre dagene. Bli med på de delene du ønsker.

ÅPENT KLUBBARRANGEMENT
Dette er et klubbarrangement, men invitér gjerne med venner.

HVILKEN GRUPPE?
 For å kunne planlegge grupper og fartsholdere ønsker vi at dere sier fra om dere skal være med og i hvilken gruppe. Hvis raske løpere melder seg på i saktegruppe må de finne seg i sakte fart, eller bare løpe fra.


FREDAG 13. MAI KL.18:00

 • 65-81 km
 • Start ved Grini bru, like ved Ekraveien T-banestasjon på Røa
 • Mål ved Vippetangen
 • Løypa blir litt endret ved Lysaker pga byggearbeider, og helt på slutten nå som mål er flyttet fra Salt til Vippetangen.
 • Tre deltakere per 10.5. alle i saktegruppe
 • T-bane til start: Linje 2 fra Jernbanetorget til Ekraveien (15 min), hvert 7. minutt


LØRDAG 14. MAI KL.10:00

 • 00-33 km
 • Start fra Elgsletta ved Akerselva mellom Hausmannsgate og Sundtbroa.
 • Mål ved Frognerseteren, ved p-plass og kort vei til T-bane.
 • Seks deltakere per 10.5. – antagelig tre i hver gruppe.
 • T-bane fra mål til start (før start for de som kommer med bil): Linje 1 fra Frognerseteren til Grønland (37 min) hvert 30. minutt

 

SØNDAG 15. MAI KL.10:00

 • 33-65 km
 • Start fra Frognerseteren.
 • Mål ved Grini bru (P ved Grinidammen)
 • Løypa er litt endret ved Holmenkollen.
 • Fem deltakere per 10.5. 3 i saktegruppe – 2 i raskere gruppe.
 • T-bane 2 fra Ekraveien til Majorstuen (12 min) hver halvtime – T-bane 1 fra Majorstuen tilFrognerseteren (32 min) hver halvtime/ hvert kvarter fra 09:13

 

FINN FRAM TIL START SELV
Du må selv finne fram til start og evt tilbake etterpå dersom du har kjørt bil til start. Kollektivmulighetene er mange, gjør evt avtaler her: https://www.facebook.com/groups/557757231080409/posts/1831004867088966/

Rutetabell T-banen
Banekart T-banen
Vi har lagt inn reiseforslag for de som kommer med bil og kanskje ikke er så kjent med T-banenettet, se ovenfor under hver enkelt dag.

Møtepunkter:

Større bilde: Møtepunkter-ecotrailturer mai22.jpg


FARTSHOLDERE?
Opplegget forutsetter at noen andre enn undertegnede tar ansvar for de ulike fartsgruppene. Ta kontakt med olav@samgla.no dersom du kan være fartsholder/veiviser en eller flere av dagene.


OPPDATERT LØYPE
GPX-fil med de nyeste løypekorrigeringene (ennå ikke på Ecotrails side) finner du her: https://www.strava.com/routes/2954294259111422948 
NB: fila viser feil løype ved Voksentoppen skole, se endring nedenfor.
GPX'en viser også krokete tur ned langs Lysakerelva ned mot Bærumsvegen. Her løpes det på vestre side fra Grididammen til Bærumsveien, deretter på østre side med unntak av en kort bit ved Granfossen.


VI HJELPER ARRANGØREN:
UNDERVEIS TAR VI BILDER AV TING LANGS LØYPA SOM KAN VÆRE AV INTERESSE FOR ARRANGØREN - OG GJERNE LITT GENERELLE BILDER AV DELTAKERNE OG OMGIVELSENE.Nytt medlem: Frode Pettersen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Apr 2022


Frode Glint Pettersen (40) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Snart skal han også debutere på ultraløp i konkurranse.


Frode om seg selv:

Jeg er en mann på 40 år, som bor med samboer på Vålerenga i Oslo. Jobber til daglig i Devold of Norway.

En aktiv ungdom ble dessverre avløst av en stillesittende periode i 20 - årene, men de siste årene har jeg kommet godt i gang med trening igjen. Har syklet mye, gjort noen triatlon, og under pandemien har jeg oppdaget løpegleden - og nå er det kun løping som gjelder.

Er påmeldt EcoTrail 80km i mai, som blir mitt første offisielle ultraløp, og etterfølges av Romeriksåsen på langs, Eidsvoll verk 6 - timers, samt Oslotrippelen. 1.mai sitter jeg også klar foran pc`en, og skal melde meg på Bislett24. Mye å se frem til! 🙂

Har dessverre ingen gode bilder av meg i løp, så legger ved et på sykkelsetet - dette er fra tur til Paris sammen med det veldedige sykkellaget Team Rynkeby.

https://www.team-rynkeby.no/ Sterke resultater av Line Caliskaner og Stian Fjellestad i The Fling 85 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Apr 2022

På bildet ser vi klubbens tre deltakere på The Fling 2022: Stian Fjellestad, Line Caliskaner og Jan Kåre Arnesen. Bildet fant vi på Jan Kåres fb-side.

For åtte år siden, i 2014, hadde vi en minnerik klubbtur til Highland Fling med 33 deltagere. Senere har det vært noen løpere fra klubben med hvert år, og årets løp var intet unntak.

Nå var det riktignok bare tre fra klubben (av 5 norske totalt), men resultatene var sterke i det 53 miles (85 km) lange skotske terrengultraløpet.

Line Caliskaner løp inn til en veldig sterk 7. plass i kvinneklassen på tiden 10:15:09. Det var119 kvinner på start. Line har jo også sikret seg startplass i årets Spartathlon - så det blir et spennende år for henne.

Stian Fjellestad løp litt fortere, på 9:51:40 og ble nummer 39 i herreklassen med 264 startende.

Jan Kåre Arnesen var en av 68 som dessverre måtte akseptere DNF i resultatlista.


Jan Kåre har skrevet følgende på facebook:
- Stian klokket inn på ni timer og femtifem minutter, han løp feil på slutten og tapte ca 25 min. Line løp på 10:10 ca.  Helt fantastisk løpt av begge to.  Jeg ga meg etter 44 km 1000 høydemeter og 5:50 ich. Med tanke på mitt grunnlag så er jeg faktisk fornøyd. Har noe ugjort og kommer tilbake neste år. Stay strong

Alle resultater

Løpets hjemmesideFire supersterke veteraner løp inn til topplasseringer i MIUT 85k og 115k

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Apr 2022

Fire av klubbens sterke veteraner stilte - nok en gang - til start i Madeira Island Ultra-Trail (MIUT), i knalltøffe løyper i fantastisk fjellterreng.

115 kilometeren byr på 7100 høydemeter, mens løperne på 85 km slipper unna med "bare" 4780 høydemeter


Ingen av våre fire deltakere er nybegynnere i dette terrenget, og de hevder seg alle svært høyt i aldersklassene. 

Eirik Waage Nielsen ble nr 6 i M60 på 115-kilometeren, Mona Kjeldsberg (bildet øverst) vant K55 på 85 km der Arild Bjarkø ble 3 i M60 og Kristoffer Stensrud bøe 6 i M45.


KlasseKjønnTotalt
115 K
ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB
V60 M
25:53:22
6282312560 fullf.

85 K
ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB
V45 M
14:07:11
66881339 fullf.
85 K
ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB
 
V55F
14:59:41
121120
85 K
ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB
 
 V60M 
15:32:33
3113139

Alle resultater

Løpets hjemmeside

Bildene er hentet fra Monas fb-side.


Mona har skrevet på facebook:
- Madeira.❤️Madeira ultra Trail 85 km. Jeg er uendelig takknemlig over å ha fått muligheten til å leke i fjellene tilbake igjen, til å kunne la beina ta meg opp og ned bratte bakker, langs levadaer og myke flytstier langs kysten.

Når det å ta seg frem i terrenget til fots i lang tid har vært langt fra en selvfølge, er det DET som er den egentlige førstepremien jeg nå føler jeg har vunnet. Dette ble markert med gledestårer et par steder underveis i løypa. Tusen takk igjen til ortopeden Lars Bjune på Martina Hansen for de flotte skruene jeg har fått i foten. De sitter fortsatt godt fast ( selv om noen sikkert vil påstå at jeg kan ha en skrue løs et annet sted). 

Vi har vært en fin gjeng fra Norge her nede som har kost oss sammen, nerdet ultra, diskutert, forsynt oss godt av medaljene, feiret oss selv med behørig bankett og vært turister i Funchal. Løpet har distansene 115, 85, 60, 42 og 16 så her noe for alle. Avslutningsmiddagen besto av Madeiras nasjonalrett; sverdfisk med fritert banan og pasjonsfruktsaus.

Norske på pallen i aldersklassene:
Frank Jacobsen 2. pl M 55, 85 km
Mona Kjeldsberg 1. pl F 55, 85 km (RU)
Monica Strand 2. pl F55, 115 km (tidl. RU)
Elisabeth Andreasson Borgersen 2. pl F40, 115 km, 5.pl damer totalt
Arild Bjarkø 3. pl M60, 85 km (RU)


Himmelstigen mellom Pico Ruivo og Pico do AreiroIda Slorafoss og Arne Martinus Lindstad vant Røyse Ultra(intervall)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Apr 2022

Det ble seier til klubben i både kvinne- og herreklassen i årets utgave av Røyse Ultra, ultraintervalløpet som løpes 8 ganger i løypa til Hytteplanmila, med start hver 3. time et helt døgn.

Arne Martinus Lindstad og Ida Slorafoss  vant dobbelt, og henholdsvis herre- og kvinneklassen med god margin. (Bildet ev vinnerne sammen med Hytteplanbilen er tatt av Janne Slorafoss).

Ida hadde klubbens Hilde Johansen og Marianne Nesje på de neste plassene, mens Arne fikk hardest motstand av løpere fra andre klubber. Likevel sterk innsats også av Roy Kenneth Støle på 5. plass i herreklassen. 

Den eneste som løp litt raskere enn Arne var Marius Taugbøl, men han måtte gi seg etter fire runder med akillesproblemer. 

I tillegg kom Camilla Skaugrød og Hege Henriksen fint gjennom alle rundene - så klubben hadde 7 fullførende og 8 startende på Røyse.

Marius Taugbøl i ledelse, men måtte gi seg senere. Foto: Janne Slorafoss.

ALLE RESULTATER:


Resultater med rundetider finner du her: Røyse Ultra 6 - 23.04.2022


Ida løper her sammen med Bart - som kom på 4. plass totalt. (Foto: Ida Slorafoss)

En kort epostutveksling med Ida dagen derpå:

Hei Ida, Hvordan opplevde du ultraintervall kontra sammenhengende løping?
Frister til gjentakelse?
Jeg forsto at Marius trakk seg etter 4 runder pga skade, så han må jo uansett tilbake og revansjere seg.

- Jeg syntes det var deilig på mange måter siden man har full tilgang på alt man trenger. Slipper å planlegge mat/drikke/sko/skift og lading etc.
- Var litt usikker på om jeg gikk litt hardt ut, men synes selv det gikk greit, og følte meg i fin form underveis i løpet av natten. Søvn ble det ikke mye av, men var flink til å hvile.
- Frister absolutt å gjøre det igjen, selvfølgelig enda raskere…. 😉

- Marius er kanskje mer revansjesugen enn meg. Han løp bra de fire første, men på 5 runde hadde han en hevelse på akilles. Så får vi se om vi rekker København 15.mai.


Arne Martinus før start. (Foto: Hilde Johansen)

Arne dagen derpå:
- Min første seier på Røyse, faktisk :-)

Hadde nok fått bank i år også, men Marius Taugbøl løp med en skade og ga seg (klokelig, tror jeg) etter det fjerde draget, slik jeg gjorde i 2017.

Det var ellers en vond reise. Har vært mye stress i det siste, så jeg var ganske sliten. Tenkte å prøve 42-runder, men ga opp det ganske fort. Slurvet nok litt med mat og drikke (men var flink til å hvile!), og det straffet seg på de to siste rundene, da var det tomt. Gikk opp spurtbakken og slapp forbi fem-seks stk., men jogget de siste 50 meterne...

Er helt ødelagt i dag.


Arne Martinus i løypa. (Foto: Ida Slorafoss) Roy Kenneth Støle:
- Det sosiale samholdet i løpemiljøet er fantastisk bra. Derfor oppfordrer jeg alle til å løpe litt med andre, og melde seg på noen løp! Delta med den formen du har!

Hilde og Roy liker seg på Røyse Ultra. (Bilde fra Hildes fb-side)

Hilde Johansen elsker Røyse Ultra, og spesielt sisterunden:
- Jeg har alltid likt siste runde av Røyse Ultra. Så også denne gangen, til tross for at motvinden startet allerede etter en km og ble tiltakende sterkere fram mot fjerde km. Fordelen med å ha motvind i Jørgen Moes vei, var at vi igjen fikk litt medvind i ryggen opp Selteveien.
Heller dette, enn å ha det motsatt: med medvind i starten, og motvind og sidevind mot slutten av løypa… 

- Da jeg nærmet meg 9 km, hørte jeg noen som heiet på meg. Det var Hege og Jon Anders, som cruiset forbi meg i den oransje Hytteplanmila-bilen. Der, i enden av Selteveien, med sola lysende over Tyrifjorden foran meg, følte jeg meg mer på hjemmebane enn noen gang! Det var et vakkert syn, og en stor motivasjonsboost for den siste kilometeren!

Hilde i siste bakken på siste runden. 2 meter igjen til medaljen! (Bilde fra Hildes fb-side)

-Det er mye fint ved sisterunden: Jeg blir så motivert av å se meddeltakere som helt tydelig opplever den samme driven som meg selv - slitne, men fornøyde. Vel vitende om at de snart har gjennomført åtte runder i Hytteplanmila-traseen, med en ny 10 km hver tredje time i nesten et helt døgn. 
- Jeg gleder meg over resultatene til de raskeste løperne, som har kommet før meg i mål og har en bedre totaltid enn meg.  Jeg lar meg inspirere av deltakerne som kommer i mål etter meg, og jeg elsker å heie dem fram på deres siste metere opp «pulsbakken» mot målstreken. 
- For en gjeng, for en stemning og for en innsats! Med fare for at jeg vil bli sett på som inhabil: Røyse Ultra er et av mine desiderte favoritt-ultraløp!


Marianne i siste bakken.  (Foto: Hilde Johansen)

Marianne Nesje:
- Røyse Ultra blei en skikkelig opptur, både sosialt og løpsmessig. 8 x10 km med start hver 3. time gir rom for skravling, spising, dusjing og litt hvile mellom slagene. Løpingen gikk for min del over all forventning. 

- Jeg bomma litt på de to siste rundene i forhold til det målet jeg hadde satt meg, men det gjør ikke noe. Total tiden min ble 7:11:28 - det er ca 37 min bedre enn i 2019. Det holdt til 3. plass blant damene. Dette hadde jeg aldri greid uten hjelpen jeg får fra Didrik til å strukturere treninga mi’ - Tusen takk 

- En stor takk til arrangørene også - helt suverene folk alle som en. Jeg er sliten og veldig fornøyd - så da kryper jeg under dyna for å ta igjen litt tapt søvn. 


Hege og Camilla klare for en 10 km i nattemørket. (Foto: Hege Henriksen).

Camilla Skaugrud:
- Dette ble et langt tøffere løp en jeg håpet, men når kroppen ikke henger med og smerter i knær og rygg gjør det vanskelig å løpe får jeg ta ett skritt av gangen. God mental trening å stå i smertene, og strålende fornøyd med å fullføre alle 8 rundene. 

- Absolutt en krevende øvelse med ny start hver 3.time, og med kaldt i hallen rekker du både å bli kald og stiv i kroppen før neste start. Et super trivelig og sosialt arrangement, engasjerte og flinke arrangører og medhjelpere, og så mange spreke fantastiske ultraløpere. Hyggelig å møte folk igjen🥰

Hege Henriksen:
- Takk for et herlig døgn. En fryd å møte så mange fine mennesker, og å få lov å være med på andres prestasjoner. Koste meg glugg. Isabel eneste fra klubben i Perseløpet maraton/50 km 23. april

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Apr 2022

Isabel Aarnes var eneste deltaker fra klubben da 15 løpere stilte på maraton i Perseløpet sist lørdag. Ingen fra klubben var med på 50-kilometeren (4 deltakere).

Isabel løp på 4:39:06 og kom på 2. plass i kvinneklassen og 9. plass totalt. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
Men, det ble ikke pers.

Isabel skriver etter løpet:

- Perseløpet - maraton nr 51.  Nydelig vær, selv om jeg var godt påkledd som vanlig.  Kom meg i mål i dag også, uten pers. Tusen takk Perseløpet for at du arrangerer.  I'll be back🤩


Kondis.no: 30 personlige rekorder i Perseløpet

__________________

Perseløpet på Eidsvoll har en rask løype, men foreløpig er deltakelsen mye mindre på disse løpene etter flyttingen fra Sand på Jessheim til Hammerås i Eidsvoll.DNF på Øyunn i TEC 200 miles: TEC ass...min evige tannpine

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Apr 2022

Øyunn Bygstad har prøvd seg på 200 miles i TEC tidligere, og gjorde et nytt forsøk sist helg. Men nei, det ble dessverre DNF nok en gang. Om vi tror hun vil forsøke igjen et senere år? JA!

Bare 1 av 8 startende fullførte årets TEC200, mens det var over 200 fullførende på øvrige ultradistanser på TEC. (Foto: Arrangøren)

Øyunn skriver etter løpet:
- Tusen hjertelig takk for all heiing❤

Alt gikk etter skjema de første 80 km. 
Så kom plutselig kvalmen, og det er ok. Det går jo over. -Men det gjorde ikke det denne gangen. Kastet opp alt jeg forsøkte å dytte inn mellom kl 23 og 07. Fikk ikke korrigert det. På @runstreakpodden skrøt jeg over at jeg aldri har langvarige problemer med magen, men det kan jeg trekke tilbake nå. Fikk presset inn 150 km før det nesten svartnet. Det var madrass og god pleie fra de fantastiske funksjonærene jeg har blitt så glad i etter 4 år!😅Nå har jeg sovet 3 timer og nettopp drikket kakao servert fra Caroline Jung Elgán . Den beholdt magen min. Jeg sitter her ute på en klappstol med deilig ullteppe i målområdet for å heie på Jakob Kallevik som løper 100-miles. TEC ass...min evige tannpine
Lisa Andersson på 9. plass i SM 24-timmars og gull i aldersklassen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Apr 2022

Lisa Amundsson, vårt svenske medlem fra Syd-Koster, har deltatt på Svensk mesterskap i 24-timersløp denne helgen. Hun løp "selvsagt" inn til gull i aldersklassen - og resultatet ble 171,179 km.

Bildet er fra Bislett24 sist høst.

Det er hennes fjerde 24-timersløp på de siste 9 månedene, og alle gangene har hun løpt over 169 km - så her snakker vi om stabilt nivå!

ALLE RESULTATER

Vad är väl en bal på slottet när man kan springa i 24h på en gång/cykelväg som mäter 821 m vid sjön Trummen i Växjö i både sol och blåst. 
SM i 24h arrangerades i helgen av proffsiga #växjölöparklubb alltid lika trevligt , stort tack ! 
För min del blev det SM guld i W60  och totalt en 9:e plats med distans 171.179 km.


Vi fant ikke noe bilde, men startnummeret til Lisa fra SM24.John F Jahre med knallsterk 3. plass i Sandnes Ultratrail 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Apr 2022

Den knalltøffe 100-milesdistansen i Sandnes Ultratrail var årets hovedmål for John F. Jahre, og vi som fulgte trackingen så at han mer enn innfridde forventningene.  Det ble en knallsterk 3. plass etter en tøff kamp mot 9000 høydemeter.

14 av de 25 startende fullførte på tider mellom 31 og 50 timer, og John var bare 2 timer etter vinneren og nest beste herreløper. 

En av de som måtte gi seg var klubbens Jørgen Grøndal, som sto av ca halvveis.

På 50-miles fullførte løpets eldste deltaker med stil, vå egen klovn; Petter Vabog

Se reportasje på kondis.no: Sandnes Ultratrail - Variert, vakkert og hardt

ALLE RESULTATER


Løpere i godt driv. Sandnes by night i bakgrunnen.  (Foto: Gro SIljan Hjukse / @grosiljan)


John skriver på facebook etter løpet:

Sandnes ultra trail 100miles 
161km og 9000+ høydemeter. 
Jeg har gledet meg så lenge til dette løpet. I 2021 ble det DNF, det skulle ikke stå DNF i 2022!
Det gikk fint frem til 65km, da kom kvalmen og oppkast. Fikk ikke i meg noe mat eller drikke. Partiet fra 65 til 80 er ekstremt. Jeg var svimmel og uvell. La meg ned i busken og så opp på den flotte stjernehimmelen vi fikk oppleve, tanken om å bryte kom og det føltes ok. 
Rett før matstasjonen kastet jeg opp for ente gang. Bestemte meg  for å spise og bruke litt ekstra tid på matstasjonen. Husk aldri bryt et løp før du har spist og drukket. 
Nudler, ostepop og te gikk ned. Og det smakte herlig. 
Ut igjen og kvalmen  var forduftet. 
Resten av løpet gikk uten store problemer og føltes lett. Det kom meldinger hele tiden og det var helt overveldende. 
Er så stolt over 2. plass herrer og 3. plass totalt. 33t og 41min.
Tusen takk til mannen min Marius  som var support.
Takk til @sandnesultratrail og alle fantastiske løpere for et nydelig løp. Vi ses selvfølgelig neste år!
Ps: bestiller samme vær

Se flere videoer på Johns fb-side

Løpsterrenget: Foto: John F. Jahre 


Arne Nåtedal har filmet og kommentert Petter Vabogs målgang:

Vi hadde nettopp gleden av å heie hele Ultra-Norges humørspreder Petter Vabog  (65) i mål på Sandnes Ultratrail  50 miles, selvfølgelig akkompagnert av Klovner i kamp sin "Det er langt å gå"  Tida ble 25:33:02, gratulerer med imponerende innsats!Harald Bjerke ble Last Man Standing etter 35 timer og 235 kilometer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Apr 2022

Harald Bjerke (bildet) imponerte med å nedkjempe Oslo-Bergen-vinner Eivind Svellingen under helgens Østmarka Bacyard Ultra - Last Man Standing.

Etter at Morten Fundingsrud fra klubben ga seg etter runde 26, var det bare Harald Bjerke og Eivind Svellingen igjen. De fortsatte altså til Eivind ga seg på runde 34.

Foto: Jon Asphjell

Les reportasjen som undertegnede har lagt ut på kondis.no:
Harald Bjerke ble Last Man Standing etter 35 timer i Østmarka

Morten Fundingrud prøver å motivere seg for nok en runde på morgenen dag 2.


Vi hadde altså løpere både på første og tredje plass, og totalt var det 7 løpere fra klubben med.


Harald skriver på facebook etter løpet:

Denne helgen var det duket for Østmarka Backyard ultra. Et nydelig og profesjonelt arrangement av Leif Abrahamsen og Anita Kråkmo. En stor takk også til Luca Roncoroni og Jon Asphjell for support i verdensklasse!
Backyard er et veldig sosialt løp og gir en unik mulighet til å blir kjent med nye medløpere. Det er også en real styrkeprøve innen mental utholdenhet. Det å aldri vite når man er i mål og hvor lenge man skal holde på kan lett ta knekken på all motivasjon!
Jeg visste på forhånd at Eivind Svellingen kom til å holde ut lenge. Eivind er råsterk, og var en av vinnerne på OBT. Ikke overraskende var det han jeg endte opp med å løpe samme med til slutt. En enorm prestasjon av Eivind å løpe 34 runder på sin første Backyard!
For min egen del er jeg veldig glad for at magen holdt hele veien. Det virker som jeg har løst kvalmeutfordringene jeg har slitt med tidligere 🙂 Treningsgrunnlaget kunne ha vært bedre, så der har jeg en jobb å gjøre om jeg skal kunne nærme de beste som løper 50 runder 😉
En stor takk til coach Sondre ,som aldri lar meg gi opp!


Nå har vi trukket 10 vinnere i medlemslotteriet 2022

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 25. Apr 2022

De seneste årene har vi hatt et medlemslotteri, der alle som har betalt medlemskontingent innen utgangen av januar er med i trekningen.

I år måtte denne trekningen utsettes siden det har vært litt uklart hvordan det ble med hovedsponsoren vår når GetVital ble solgt til Ultimate Nordic, og Altra skilte lag med begge. Vi kommer mer tilbake til sponsorsituasjonen senere, men nå har vi i alle fall sikret oss 10 premier til årets medlemslotteri.

De 10 vinnerne får valgfri løpe- eller tursekk fra Ultimate Direction.

Det var 242 medlemmer med i lotteriet. Alle vinnerne tilskrives direkte.

Dette er vinnerne:


3. januar la vi ut denne nyheten: Varsel om innbetaling av medlemskontingent 2022 er sendt ut - info om medlemslotteri kommer senere
Ninette på 2. plass i Påskemaraton, Isabel (bildet) med maraton nummer 50

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Apr 2022

Tre av de 24 deltakerne på maratondistansen i Påskemaraton var fra klubben. Raskest av våre var Ninette Banoun med sterke 3:28:59 og 2. plass i kvinneklassen.

En annen som var gled etter løpet i Drammen var Isabel Aarnes (bildet) som fullførte sitt 50. maratonløp - og er halvveis til sitt store mål om å løpe 100 maraton innen september 2024. For å rekke det må hun løpe et maratonløp annenhver helg de neste to sesongene.

-  Maraton nr 50 - halvveis til 100. Påskemaraton i Drammen i nydelig påskevær🐣- Det var tungt i dag, men jeg kom meg da til mål i dag også. Da gjenstår "bare" 50 maraton til september 2024. Nedtellingen kan begynne, skriver Isabel på facebook. 😉

 VÅRE RESULTATER:

K 23:28:59Ninette Banoun - Nordea / Romerike UltraløperklubbK55-59
K 54:34:50Isabel Aarnes - Romerike UltraløperklubbK35-39
M 186:03:41Ragnar Nygård - Romerike UltraløperklubbM55-59Arr.

Resultatliste Påskemaraton Hel Menn og Kvinner 2022 (3) (1).xlsxDeimante avsluttet påskeutfordringen med pers i Boston Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Apr 2022

Mye trening tett opp mot maraton- eller ultraløp behøver ikke bety at resultatet blir dårlig. Ofte er det vel slik at man da åpner litt forsiktigere - og holder godt hele veien. 

- My amazing Boston Marathon 2022  - easy, but PB

For Deimante var Boston Marathon et løp hvor hun fant en fin trivselsfart og vinket / high five't til publikum og smilte seg gjennom byen. Med 5 km igjen så hun at hun likevel hadde mulighet på ny pers, og med bra pés av en annen løper kunne hun løpe inn til ny pers på 3:28:42.

- Det er en veldig deilig følelse når man klarer seg så bra uten egentlig å prøve, skriver Deimante på facebook.

Arne og Ragnhild løp henholdsvis 200 og 159 miles i påsken. 35 deltakere løp 100 miles+

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Apr 2022


Resultater RU's 100 miles påskeutfordring 9.-18. april

Klubbens påskeutfordring - virtuell 100 miles fra Oslo til Biri

Detaljerte regler i linken ovenfor. Alle som klarte >100 miles blir premiert, i tillegg premieres den kvinne og mann som løper/går lengst av alle med et par Altra løpesko. Også to av de øvrige som har nådd 100 miles trekkes ut til å vinne Altra løpesko.

Status halvveis: Arne Martinus var førstemann til å løpe 100 miles, men hvem som løper lengst vet vi ikke før 2. påskedag.

Langfredag kl 23:00: Arne Martinus drar fra... skal han til Trondheim mon tro?  Inga var den andre til å nå 100 miles og Ninette den tredje , mens mange andre nærmer seg!

1. påskedag 21:00: 16 deltakere har foreløpig passert Biri og 100 miles. Vil 30 eller flere nå målet!

Jon Asphjell: Påskeutfordringens mest imponerende treningsøkt er Jon Asphjells backyardtrening på Ekeberg lørdag/søndag - det ble 24 runder og altså 100 miles på et døgn!


SLUTTRESULTAT:

Hele 35 av de 43 deltakerne har dokumentert minimum 100 miles i påsken, 15 kvinner og 19 menn.

Lengst av alle løp Arne Martinus med 322,00 kilometer, altså akkurat 200 miles, mens Ragnhild løp lengst av kvinnene med 255,74 km (159 miles).  Disse blir tilskrevet om premie.  Vi har også trukket to andre premievinnere*  som ble Ole Engen og Ingunn Ytrehus.

* i samarbeid med to deltakere

Klubbens nye caps blir sendt ut til alle som nådde 100 miles, når capsen er produsert.
Nytt medlem: Jonas Bye Enevoldsen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Apr 2022

Jonas Bye Enevoldsen (33) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Bildet er fra Birkebeinerløpet 2021.

Jonas om seg selv:
- Begynte å løpe i voksen alder, er far til to, og løper i Østmarka. Jeg trives best på distanser mellom 20 og 50 km, men har planer om å løpe min første 50 miles ila året, på NM terrengultra. Ellers er planen Ecotrail 50 og Stranda Fjord Trail 25.


Vi antydet at NM-løypa er en tøff 50-milesdebut, og Jonas er ikke uenig i det:
- 50 miles på blåsti er nok ikke en lettløpt debut på distansen, men det er "lavterskel" siden starten er 10 min unna med bil. Blir mest lokalt fokus med små barn i huset.Even & Co har løpt hele SMVE-løypa i påsken

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Apr 2022

Even Nedberg inviterte til tre gjennomløpinger i henholdsvis første, mellomste og siste tredel av løypa til SMVE (Soria Moria til Verdens Ende). Han selv var den eneste som løp alle tre dagene.

I deler av løypa kunne man nok trengt både ski og truger, og ingen skal tvile på at dette var tunge ultralange turer.

Se tidligere omtale av første tur: 9 deltok på påsketreningstur 1 av 3 i SMVE-løypa

Første turen fra Voksenkollen til Drammen ble løpt 9. april. Skjærtorsdag (14. april) ble andre del fra Drammen til Våle løpt, og i dag 1. påskedag ble siste del til Verdens Ende løpt. De to siste turene var på oppunder 6 mil. 

Skjærtorsdag var Kristian Jahre (HULK) og Erlend B. Jenssen med, se bildet nedenfor.

1. påskedag var Cathrine Melsom Valle (tidl. medlem) og Erlend B. Jenssen med, se toppbildet. 

Even kommenterte tur 2 slik:
- Kristian, Erlend og meg på tur i dag. Fortsatt en del snø på de høyeste partiene, så det ble en del kaving i snø. Grått og kaldt vær med regn og snø underveis. Erlend ga seg etter 35 km på Hanekleiva, Kristian etter 47 km ved passering E18, mens jeg løp til Shell Våle og fikk 59,5 km og drøyt 10 timer i terrengskoene.

Even kommenterte tur 3 slik:
- Cathrine, Erlend og jeg kom oss fra Våle til Verdens Ende i dag. Flott tur i nydelig vær og gode forhold. Lettere terreng og føre enn forrige del. Deilig å ha gjennomført SMVE som påske-prosjekt og veldig glad for å ha fått følge på nesten hele turen.
 

Ni løpere fra klubben deltok i PåskeHareMaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 14. Apr 2022

Ni løpere fra klubben deltok i det etter hvert tradisjonsrike PåskeHareMaraton mellom Löplabbets butikker i Ski og Sandvika tirsdag i påskeuka.

Bildet: "Maratonmamma" Lise Lysfjord Pettersen er klar for start utenfor Ski Storsenter. (Arrangørfoto)

Etter to år med Covid-avlysninger var det populært med PåskeHare-løp igjen, og når værgudene også var greie ble det en fin tur for de 43 deltakerne. Dette er først og fremst et sosialt maratonløp der mange tar det som en hard eller lett gjennomkjøring, men løpet er offisielt og teller med som offisielt maraton.

Raskest av alle var Håvard Huru Bergene på 3:30:29, og han var en av tre som også pyntet på resultatet i klubbens påskeutfordring med denne maratondistansen.

Löplabbets Maratonkarusell på facebook

Kondis.no: Flott løpevær i Løplabbets Påskeharemaraton

 
Våre medlemmer i løpet:NavnKlubb/LagTid
1
Håvard Huru BergeneRomerike Ultraløperklubb03:30:29
6
Arne Martinus LindstadRomerike ultraløperklubb03:41:16
11
Lars MøllerRomerike Ultraløperklubb03:51:30
14
Ninette BanounNORDEA / Romerike ultraløperklubb04:07:05
23
Isabel AarnesRomerike Ultraløperklubb04:27:16
35
John Aslak Bø
05:47:23
36
Marianne FøllingRomerike Ultraløperklubb05:48:00
37
Unni Bente Norangshol HaugenRomerike Ultraløperklubb05:48:00
39
Lise Lysfjord PettersenRomerike Ultraløperklubb06:54:09
Nytt medlem: Remi Kristensen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Apr 2022

Remi Kristensen (34) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Som så mange andre har han nylig hatt Covid, men er nok klar i god til til årets ultraløputfordringer.


Remi om seg selv:

Begynte å løpe når jeg var 30, etter et tiår som var fylt med mer øl, røyk og sofasitting enn fysisk aktivitet. Ble kjapt bitt av løpebasillen og løp i 2019 mitt første ultraløp da jeg deltok på Romeriksåsen på langs. Har siden det løpt 50 miles og 100 km, så i 2022 er det neste målet å fullføre 100 miles under SMVE.Steffen Brufladt vant KRSUltra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Apr 2022

Steffen Brufladt løp fra tidligere VM-deltaker på terrengultra - Hans-Kristian Smedsrød - i en  langspurt etter 60 km i KRSUltra lørdag 9. april. Det endte med en imponerende seier foran mange sterke konkurrenter! (Foto: KRSUltra/Thomas Øderud)

Selv skriver han på Instagram: - brufladt @krsultra 🥇seier etter intens kamp mot @hanserino siste 15km. Vi holdt avstanden på ca 30sek siste timen, og endte dagen med årets tregeste spurtoppgjør


I kvinneklassen løp Ruth Vingerhagen inn til en flott 7. plass. 


Det var "bare" 6 løpere fra klubben med:

Kvinner (20 deltakere, 19 fullførte):

7.Ruth VINGERHAGENRomerke Ultraløperklubb08:12:05
13.Marit AAMDALRomerike Ultraløperklubb09:15:43
Menn (88 deltakere, 79 fullførte):

1.Steffen BRUFLADTRomeriket ultraløperklubb05:43:22
29.John Frisli JAHRERomerike ultraløperklubb07:59:58
32.Gunnar NÆSSGE Healthcare BIL/Romerike Ultraløperklubb08:08:15
44.Leif ABRAHAMSENRomerike Ultraløperklubb/ Team Red08:43:17

Steffen på toppen av pallen. (Foto: KRSUltra/Thomas Øderud)

Sven Kilander skriver om herreklassen på kondis.no:

I herreklassen var det spenning fra start til mål. Selv om det var en gruppe på fire løpere som løp sammen de første par milene var det briten Jack Kosky som løp lettest opp bakkene, mens Hans Kristian Smedsrud var raskest nedover de kronglete skogsstiene. Etterhvert stakk Jack avgårde og han hadde en ledelse på fire minutter ved siste matstasjon. Dessverre løp han feil etter det og fem kilometer senere var han hele ni minutter bak Hans Kristian. Samtidig hadde Steffen Brufladt løpt seg kraftig opp i feltet og tok innpå Hans Kristian.

Til slutt ble løpet avgjort i Steffen sin favør da han satte inn en imponerende langspurt på asfaltstrekket inn mot mål. 

Se hele kondisreportasjen her:  Sterkt comeback av KRS Ultra

Løpets hjemmeside

Alle resultaterEirik Gundersen løp Rotterdam Maraton på 2:39:49

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Apr 2022

Eirik Gundersen løper de fleste maratonløpene sine på tider på mellom 2:30 og 2:40, og i Rotterdam Maraton 9. april løp han på 2:39:49  som ga en 177. plass av 11.722 deltakere (21. plass i M40).

Bildet er fra Rotterdam Maraton i 2017

Eirik jobber for å komme under 2:30, og denne gangen passerte han halvveis på 1:15:22 og holdt samme fine fart fram til 25 kilometer før kilometertidene gikk ganske mye opp - og med 1:24:27 på andre halvdel endte han altså opp i underkant av 2:40, en tid de fleste av oss bare kan drømme om.

Se også kondis.no omtale fra løpet:
Camilla Bønøgård og Magnus Erstad beste norske i Rotterdam Marathon

Alle resultater


Arrangørfoto fra årets løpOle Engen førstemann over 100 km i klubbens påskeutfordring

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Apr 2022

Ole Engen er helt fersk som løper, og mange av dere har vel fått med dere hvordan han og samboeren (Jannicke Andersen) de siste to årene har halvert vekta, begynte å løpe i fjor og en nå ivrige løpere, meldt seg inn i ultraløperklubb og gleder seg til debut på ultradistanse senere i år. 

På bildet ser vi Ole og Jannicke på stolpejakt i Ski på påskeutfordringens andre dag. Jannicke halvblandet med løp og sykling siden hun er i opptrening etter skade.

Ole kom greit gjennom klubbens marsutfordring, mens han i påskeutfordringen får det verre da han de fleste dagene jobber mye og sent. Da var det viktig å utnytte de to første dagene grundig, og etter to dagers stolpejakt på nesten 80 km viste han at han har talent for langløping. Sent mandag kveld fikk han plusset på nye 24 kilometer, slik at han nådde 100 km på de tre første dagene av påskeutfordringen.

Gamlefar (undertegnede) var med på helgens turer, men i mye saktere fart!


Påskeutfordringen kan kombineres med mye spennende:
Ellers er det mange ting deltakerne i påskeutfordringen kan kombinere med, f.eks. KrsUltra, PåskeHaremaraton, Påskemaraton, SMVS-gjennomløping - og altså stolpejakt som mange i klubben har oppdaget som morsom trening.

Det er ennå 7 dager igjen av påskeutfordringen det foreløpig 37 er påmeldt, og det er fortsatt mulig å melde seg på. Les mer her: Det nærmer seg klubbens påskeutfordring - 100 miles fra Oslo til Biri


Resultatene oppdateres daglig på hjemmesiden under aktiviteter/trening:
https://www.romerikeultra.no/p/19050/trening

Status etter tre dager:9 deltok på påsketreningstur 1 av 3 i SMVE-løypa, tur 2 av 3 skjærtorsdag

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 11. Apr 2022

Even Nedberg inviterer til gjennomløping av hele SMVE-løypa i påsken, fordelt på tre turer. Den første turen fant sted lørdag 9. april, 50 km fra Voksenkollen til Drammen.

9 stykker stilte til start. 6 løp til Drammen. Litt snø og is i løypa og mange høydemeter, men fint løpevær. En hyggelig tur!!... rapporterer Even.

Bildet: Håvard Huru Bergene, Even Nedberg, nn, Tom Sætereng, Graham Brownlie, Terje Rundhaugen, nn, Evgenij Rybak og Inga Rybak. (Bilde tilsendt fra Even)

Turen er i gang. (Foto: Tom Sætereng) 


Neste tur blir på skjærtorsdag, fra Drammen til Våle. Turen blir ca 58 km og det er stor sannsynlighet for løping på snø underveis. Det vil derfor gå rolig, men det blir tungt også. Kryssing av bekk skal vi nok også få til, så regn med å bli våt på beina.  Det er mulig å avslutte etter ca 33 og 45 km. Les mer på treningssiden på fb: Treningstur i SMVE-løypa på skjærtorsdag 


Håvard, Tom og Terje. (Foto: Tom Sætereng)

Tom Sætereng har sendt oss denne rapporten fra lørdagsturen:

Jeg endte opp i pulje med Håvard Huru Bergene og Terje Rundhaugen. Begge de to hadde gjort ettermiddagsavtaler som gjorde at vi måtte prøve å holde et jevnt tempo gjennom dagen, så vi seig litt ifra resten av gjengen opp bakkene mot Søndre Kolsåstopp hvor vi tok oss tid til en liten matstopp og lendeorientering over ruta videre. 

God utsikt. (Foto: Tom Sætereng) 

Turen gikk videre i pratetempo, noe som passet en ultranybegynner som meg veldig bra. Det er mye å lære og Håvard har løpt SMVE før. Her var det om å gjøre å ta til seg mest mulig læringspunkter før han avslutta turen ved Brattum litt før Lierskogen. Her svingte han vil venstre for å løpe tilbake til Asker, mens Terje og jeg fortsatte mot Drammen. 

Når vi kom til Lierskogen, så passerte vi en Kiwibutikk og der bar det inn. Potetgull med salt og godt påfyll av drikke hjalp oss videre. Begge hadde nok tatt litt lett på ernæringsplanen for denne dagen. 

Nå var det meste av motbakker unnagjort, men det lå fortsatt endel snø i Reistadmarka, så det var tungt nok likevel. Vi unngikk heldigvis selvskudd som visstnok var lagt ut ved ei lita hytte på pynten ut mot Drammen, og nå var det bare nedoverbakker og medvind igjen! 

Selvskudd utlagt. (Foto: Tom Sætereng)

Takk både til Even for meget godt initiativ til fellestrening, og til mine medløpere. Fin tur i trivelig lag, og en god start både på påska og Olavs påskeutfordring.  

God påske!

TomAVLYST! Skal vi stille opp i HK-stafetten i 2022, slik vi gjorde i 2018-2019?

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Apr 2022

Klubbens stilte med eget lag i Holmenkollstafetten de to forrige årene stafetten ble arrangert, dvs 2018 og 2019.

Vi var også påmeldt i 2020, men stafetten ble avlyst. Det samme gjentok seg i fjor. Dermed gjelder påmeldingen vår for 2020 for årets stafett. Skal vi stille opp?

Anita Kråkmo har vært koordinator for dette tidligere, og blir kanskje det også i år, men vi ønsker å lufte stemningen først.  

Vi har opprettet arrangement på facebook. Klikk deg inn der og meld interesse:
Holmenkollstafetten 2022 med Romerike Ultraløperklubb

Vi arrangerer gjennomløping i Ecotrailtraséen den samme helgen, men håper likevel interessen for HK-stafetten er stor nok til å stille lag.Knut Bøvre fra maraton til kreft til maraton, senest Paris Marathon 3. april

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Apr 2022

Knut Bøvre fullførte i går Paris Marathon, en ikke helt uvanlig opplevelse for en langdistanseløper, men for Knut var det både et maratonløp og en seier over kreften.

På facebooksiden "Løpeprat" la han ut dette innlegget etter løpet i Paris:

Løpeglede og mål.
Det siste halvåret har jeg tenkt. Mye.
-Tenkt på hvordan løping og gleden ved trening påvirker hvordan vi kommer oss gjennom hverdagen.
-Tenkt på hvor heldig jeg er som kan holde på med dette her.
-Tenkt på hvor jeg hadde vært om jeg ikke kunne løpe.
-Tenkt på hvor mange flotte løpere som bryr seg.
Kort fortalt fikk jeg påvist kreft i fjor.
Det er en utrolig brutal beskjed å få. Kreft er et så hardt og dramatisk ord.
Samme dag som jeg fikk diagnosen gikk hodet over i nødmodus. Jeg hadde heldigvis løpingen som en stor og viktig del av livet mitt. 
Tilfeldighetene ville ha det til at jeg samme dag fikk mail fra Paris Marathon om at påmeldingen åpnet. Det skulle bli mitt (kanskje hårete) mål. Påmelding ble ordnet samme dag.
To dager senere var jeg nok en gang så priviligert å få være fartsholder på @oslomaraton. Jeg fikk også løpe Berlin Marathon like etter. Det ble det siste løpet før operasjonene.
Jeg har trukket vinnerloddet, min krefttype hadde veldig gode prognoser og etter siste kontroll fikk jeg beskjeden jeg knapt hadde håpet å drømme om: helt kreftfri og ingen skader eller bivirkninger.
Jeg var så heldig å slippe med skrekken.
Det å komme gjennom tiden med usikkerhet og tanker hadde bare ikke gått uten løping og det vanvittig flotte løpemiljøet.
Vi har nok alle våre grunner til å løpe og å føle glede med det, se fremganger og kanskje sette rekorder.
Jeg tror det viktig å sette seg mål, kanskje også litt i overkant av hva du tror du klarer. 
Kanskje det er å løpe 5k, 10k eller andre distanser? Eller kanskje bare det å komme seg ut. Du kan bli overrasket over hva kroppen og hodet kan få til.
Løpskalenderen for resten av året er fylt opp. Det jeg gleder meg aller mest til er å på nytt få være fartsholder i Oslo Maraton! Det er lite som gir så mye som å se andre oppnå sine kanskje hårete mål.
Håper vi løpes!
PS. Løp Paris Marathon som planlagt i dag og hadde en helt fantastisk tur! Sitter og kjenner på en liten tåre i øyekroken nå. Den minner meg på hvor heldig jeg er😊


6. oktober i fjor skrev han dette innlegget på facebook:


Dette var et innlegg jeg aldri trodde jeg kom til å skrive. For tre uker siden fikk jeg den uvirkelige, brutale beskjeden vi tenker vi aldri kommer til å få: Du har nok fått kreft…
Også jeg som har ansett meg selv som rimelig sprek og frisk og har aldri vært borte en dag fra jobb.
Kreft er et usedvanlig hardt og brutalt ord. Det setter i gang mange tanker og prosesser. Er det slutt på all moro nå, må jeg legge løpingen og fjellet på hyllen?  Jeg har jo så mye mer jeg har lyst til å gjøre.
Jeg var heldig og ble operert allerede i dag. Alt har så langt gått veldig fint, legene er godt fornøyd og prognosene for å bli helt frisk er veldig gode😃
Det er jo veldig individuelt hvordan man reagerer og ikke minst hvilke muligheter man har etter en behandling.  Jeg bestemte meg tidlig at dette er kun er en hump i veien og det skal ikke få hindre meg i noe av det jeg elsker mest.
Jeg fikk beskjeden torsdag for tre uker siden. 
Allerede samme dag som jeg fikk diagnosen begynte planleggingen av 2022 sesongen og påmeldingen til Paris Marathon i april ble ordnet.
To dager etter beskjeden var jeg nok en gang så heldig å få være fartsholder på @oslomaraton, forrige helg løp jeg Berlin Marathon igjen.
Om fire uker SKAL jeg løpe New York Marathon for fjerde gang🤩🗽
Det blir kanskje ikke en optimal oppkjøring eller pers denne gangen men du verden som jeg gleder meg!
Og hva er så poenget med denne posten?
Tja, kanskje litt for å avmystifisere det vi kanskje ikke tør/vil snakke om. Og kanskje også for å slå et lite slag for løpegleden og hvordan den kan hjelpe under noen av livets opp og nedturer. Løpegleden gir meg gi så vanvittig mange flotte opplevelser og så mange fantastiske løpevenner, det er jo dette som er meg og dette skal jeg fortsette med!
For en fantastisk motivasjon!

Nå nyter jeg siste rest av narkosen og en vanvittig god kopp kaffe. Og om alt går etter planen rusler jeg hjem herfra i morgen🤩
Jeg sier som Arnold: I’ll Be Back!
Vi løpes😃🏃🏻‍♂️🏃🏼‍♀️


Endelig program for klubbtreff og 3-timers løp på Jessheim 8. mai

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Apr 2022


Vi inviterer til Klubbdag på Jessheim friidrettsstadion søndag 8. mai fra klokken 10:00 til ca 16:00

Dette klubbtreffet arrangerer vi som en erstatning for klubbtreffet vi bruker å ha i forbindelse med årsmøtet – som de tre siste årene har vært arrangert digitalt.

JESSHEIM FRIIDRETTSSTADION SØNDAG 8. MAI   

10:00 Garderober åpnes (antagelig klart 09:30)
          Startnummerutdeling ved start
10:30 Start 3-timers løp inkl. halvmaratonpassering og evt maraton på 42.298 meter*
13:30 Sluttsignal 3-timersløp
14:00 Pizza, mineralvann, mingling og premieutdeling i VIP-rommet Jessheim stadion
          En del overskuddstøy og premier fra tidligere arrangement settes fram, gratis - først til mølla
14:30 Info og diskusjon om kommende treningsturer og klubbreise
14:45 Info om samarbeid med treningscoacher og helsetjenester    
          Kort foredrag: "Fra fotballspiller via plaget løper med skader til selvutnevnt løpecoach..."
15:15 Visning/prøving av klubbkolleksjon med aktuelle  nyheter
          Eske med utgåtte produkter til 100,- per plagg settes fram
16:00 Slutt, ca

Vi vil helst ha forhåndspåmelding til løp og samling, i epost til Olav på grunn av startnummer- og pizzabestilling.

*Vi starter 102 meter ut i runden, slik at første runde blir 298 meter. Deretter 52 runder a 400 meter = 21.098 meter = halvmaraton. Evt  maratonpassering blir etter 105 runder + 298 meter = 42.098 meter (103 meter lenger enn maraton).

Løpet er terminfestet som lukket arrangement på alle tre distanser.

Klubbmesterskap 3-timersløp: (se påmeldte lenger ned)

 • Løpes på friidrettsbanen, 400 meters runder
 • Selvsupport mtp drikke og evt mat, ta med det du trenger
 • RaceTracker sørger for resultater / vi løper med chip i startnummer
 • Resultater sammenlagt og klassevis og mellomtid halvmaraton (+maraton)
 • Enkel premiering, til alle som løper lenger enn halvmaraton 
  • Injinji sokker*
  • I tillegg Altra løpesko til beste kvinne og mann
  • Vi trekker også to par Altra løpesko blant øvrige deltakere

*Injinji Trail MW Crew Peak  Høy tåsokk for terrengløping. 


På denne banen arrangerte vi Romerike 6-timers i 2012 og 2013 da friidrettsbanen var helt ny, og Romerike Ultrafestival inkl NM-24-timers i 2014. Se kondis.no reportasje fra 2014

Startnummerutdeling ved inngangen i bakgrunnen, på friidrettsstadion.
Garderober og møterom på motsatt side under tribunene på fotballarenaen.

Adkomst med bil er via Myrvegen, parkering i enden av veien. Gateadressen er Aktivitetsvegen 15.


Kjenner du forresten igjen de 7 løperne fra klubben som er på de små bildene ovenfor?
(Foto: Ole Engen)


PÅMELDTE:

 • 01 Olav Engen M70-74  (løp og/eller arrangør)
 • 02 Ole Engen M35-39
 • 03 Jannicke Andersen K23-34
 • 04 Borge Røstum M60-64
 • 05 Håkon Rekstad M55-59
 • 06 Barbro Lindkvam K40-44
 • 07 Marius Nakkeid M45-49
 • 08 Sofiia Granheim K35-39
 • 09 Ragnhild Audestad K55-59
 • 10 Karianne Ekern K50-54
 • 11 André Gonstad Johansen M40-44
 • 12 Ingunn Ytrehus K70-74
 • 13 Petter Vabog M65-69
 • 14 Jørgen Oswald M55-59
 • 15 Siri Bergfald K45-49
 • 16 Peter Jensen M40-44
 • 17 Simen Ellingsen Rustad M35-39
 • 18 Anna Tien Nguyen-Skaret K40-44
 • 19 Even Nedberg M45-49
 • 20 Deimante Razukiene K40-44
 • 21 Arne Martinus Linstad M45-49 (løp og/eller arrangør)
 • 22 John Lund M60-64
 • 23 Roy Kenneth Støle M50-54
 • 24 Henning Brøvig Hanssen M40-44
 • 25 Tom Eikelind M40-44
 • 26 Lars Møller M50-54
 • 27 Svein André Hals M35-39
 • 28 Hermine Kråkmo K Ung 
 • 29 Anita Kråkmo K40-44 
 • 30 Leif Abrahamsen M50-54 
 • 31 Ruth Vingerhagen K35-39
 • 32 Eirik Trenchard M55-59
 • 33 Torger Sollie M50-54
 • 34 Roger Hæhre M45-49
 • 35 Petter Vabog M65-69
 • 36 Andreas Gossner M45-49
 • 37 Jan Kåre Arnesen M50-54
 • 38 Peter Laskowski M45-49
 • 39 Line Yang Stousland K45-49
 • 40 Marit Berg Bjerknes K55-59
 • 41 Bjørn Hytjanstorp M55-59
 • 42 Inga Rybak K45-49
 • 43 Nikolai Marken M40-44
 • 44 Øivind Rooth M60-64
 • 45 Line Caliskaner K50-54
 • 46 Marit Imset K45-49
 • 47 Jeanette Solvang K45-49


Andre, som ikke skal løpe:

 • Marianne Johansen


RaceTrackers oppsett til resultatliste:32 av 42 påmeldte fullførte klubbens mars-utfordring, 22 er foreløpig påmeldt påskeutfordringen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Apr 2022


32 VINNERE I MARS

Da er mars-utfordringen vår ferdig, og oppslutningen var bra med 42 påmeldte og hele 32 fullførende, altså 32 medlemmer med 10 rapporterte halvmaratondager.

Alle de som fullførte utfordringen skal ha fått kode for å bestille gratis t-trøye eller singlet i klubbens design, noe de må bestille i det pågående åpningsvinduet hos Trimtex, dvs senest 10. april.

To av deltakerne er også trukket ut (i samarbeid med to medlemmer) til å vinne et par Altra løpesko:

 • Øivind Christian Thuen
 • Ingunn Ytrehus

Premiering er hyggelig, men mange har også kommentert at dette var en fin måte å pushe treningsomfanget litt etter vinteren, og det var da den egentlige hensikten med denne utfordringen.

PÅSKEUTFORDRINGEN

22 er foreløpig påmeldt til klubbens påskeutfordring der du må løpe 100 miles (161 km) i løpet av de 10 dagene fra 9.-18. mars. Se mer her: www.romerikeultra.no/p/19050/trening
Deltakerne her blir de første til å smykke seg med klubbens nye løpscaps som er klar i løpet av våren.


Resultater fra mars-utfordringen 2022

Resultater iht rapporteringsdato:

Kenneth Dæhlen: 10 halvmaraton (10.03.)
Håvard Huru Bergene: 10 halvmaraton (11.03.)  
Olav Engen: 10 halvmaraton (14.03.)
Deimante Razukiene: 10 halvmaraton (14.03.)
Line Caliskaner: 10 halvmaraton (17.03.)
Steffen Brufladt: 10 halvmaraton (18.03.)
Øivind Christian Thuen: 10 halvmaraton (19.03.)
Inga Rybak: 10 halvmaraton (20.03.)
Tom Sætereng: 10 halvmaraton (20.03.)
Roger Hæhre: 10 halvmaraton (21.03.)
Helge Eide: 10 halvmaraton (21.03.)
Lisa Amundsson: 10 halvmaraton (22.03.)
André Gonstad Johansen: 10 halvmaraton (23.03.)
Liss Vallestrand: 10 halvmaraton (24.03.)
Ole Engen:10 halvmaraton (26.03.)
Ingunn Ytrehus: 10 halvmaraton (28.03.)
Terje Rundhagen: 10 halvmaraton (29.03.)
Ragnhild Audestad: 10 halvmaraton (29.03.)
Sofiia Granheim: 10 halvmaraton (29.03.)
John Lund: 10 halvmaraton (29.03.)
Lauren Jensen: 10 halvmaraton (29.03.)
Petter Vabog: 10 halvmaraton (30.03.)
Rune Ougland: 10 halvmaraton (30.03.)
Harald Bjerke: 10 halvmaraton (30.03.)
Kevin Hughes: 10 halvmaraton (31.03.)
Knut Kronstad: 10 halvmaraton (31.03.)
Graham Brownlie: 10 halvmaraton (31.03.)
Jon Asphjell: 10 halvmaraton (31.03.)
Håkon Rekstad: 10 halvmaraton (31.03.)
Svenn Martin Søgaard: 10 halvmaraton (31.03.)
Borge Røstum: 10 halvmaraton (31.03.)
Daniel Salvesen: 10 halvmaraton (31.03.)

Tina Haraldsen: 9 halvmaraton (28.03.)
Isabel Aarnes:  8 halvmaraton (26.03.)
Jan Kåre Arnesen: 6 halvmaraton (27.03.)
Jørgen Oswald: 5 halvmaraton (27.03.)
Helge Reinholt: 2 halvmaraton (14.03.)
Sten Einar Lunder: 1 halvmaraton (13.03.)
Thomas Lindgren: 1 halvmaraton (08.03.)
John Bratteli:
Louise Skak:
Peter Jensen:Gjennomløping av SMVE-traséen i påsken, 3 eller 4 turer (kan kombineres med påskeutfordringen)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Apr 2022


Vi skal arrangere gjennomløping av flere løypetraséer den kommende perioden, først ut er løypa til «Soria Moria til Verdens Ende» i påsken med Even Nedberg som arrangør.
Bildet er fra en av puljene i SMVE-starten 2020. (Foto Olav Engen).

De som blir med på disse turene kan kombinere det med klubbens påskeutfordring.

Senere kommer gjennomløpinger av «Ecotrail Oslo 80 km» og «Romeriksåsen på langs». 

Detaljer om SMVE-turene kommer på fb-linken nedenfor, evt ta direkte kontakt med Even på even@nedberg.net


Dette har Even lagt ut på klubbens side for treningsinvitasjoner:

Gjennomløping av SMVE-traseen

Jeg har planer om å prøve meg på en gjennomløping av SMVE-traseen i påsken. Satser på å dele opp i 3 eller 4 deler.

Første tur blir lørdag 9. april. Da er planen å løpe fra Soria Moria til Drammen. Det blir ca 49 km og jeg regner med å bruke en god stund på denne turen.

Noen som vil være med?

https://www.facebook.com/groups/557757231080409/posts/1812347778954675/Seier til Even Nedberg på Ultradistansen (maraton+10km) i Holmestrand Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Apr 2022


Even Nedberg vant Dagens Dobbel i Holmestrand Maraton, dvs ultraløp sammensatt av maraton+10 kilometer.  Even løp maratondistansen på 3:29:55 (fartsholder 3:30) og 10-kilometeren på 41:49, noe som holdt til en klar seier med totaltiden 4:11:53.

På bildet ser vi Even fartsholder i midten og John F Jahre lengst til venstre). (Foto: Sylvain Cavatz)

Også Magnus Thorud deltok på Ultradobbelen. Han var fartsholder på maraton med 4:00 (løp på 3:58:55) og avsluttet med mila på 52:20. Han kom på 3. plass i herreklassen med 4:51:14.

Magnus Thorud sammen med en fornøyd medløper i Inge Stian Johnsen. (Privat foto)

MARATON:

Peter Jensen imponerte med en flott 5. plass på maraton med tiden 2:53:47.

Deltakere fra klubben på maraton:
Kvinner
11 Tonje Rud  4:00:59

Menn:
  5 Peter Jensen  2:53:57
28 John F Jahre  3:24:07
36 Even Nedberg  3:29:55 (ultra)
42 Lars Møller  3:43:45
62 Magnus Thorud  3:58:55 (ultra)
72 Borge Røstum  4:46:26

ALLE RESULTATER

Kondis.no: Nærmere 900 løpere utfordret seg selv i Holmestrand maratonIda Slorafoss vant 63 km i Bergen Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Apr 2022


Ida Slorafoss løp inn til en klar seier på 63 km i Bergen Ultra lørdag. Tiden ble 5:20:33 som både holdt til seier i kvinneklassen og en sterk 4. plass totalt. 

Alle foto: Janne Slorafoss

Dette løpet foregikk samtidig med NM 100 km, en distanse vi sikkert ser Ida på neste gang det er NM 100 km om 2 år (?). Farten på disse 63 kilometerne tilsvarte pallplass i kvinneklassen.


Marius Taugbøl var også med til Bergen, og han løp maraton på 3:18:43 som ga en 10. plass totalt og seier i M23-34.

Kondis.no: Disse vant i Bergen Ultra

ALLE RESULTATER BERGEN ULTRATom Sætereng på 6. plass i Hagemanns Høydemeterløp 24-timersfinale

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Apr 2022

9 av 68 deltakere fullførte 31 dager med totalt 49600 høydemeter i Hagemanns Høydemeterløp som foregikk i hele mars. Dermed ble det finale med 24-timersløp 1. april, der en av deltakerne var fra klubben; Tom Sætereng.

Det var ikke så mye krefter igjen til finalen, men Tom løp likevel 71 kilometer finaledagen og kom på 5. plass i herreklassen, 6. plass totalt.

Vi tok kontakt med Tom etter finalen og ba han si litt om hvor tøft dette egentlig var, og stemmer det at hans neste mål er 100 miles i SMVE?

- Det siste først. Ja, neste mål er SMVE hvor klubbkompis Kevin Hughes «lurte» meg til å melde meg på. Var litt bakpå med løpetreningen i januar og februar (har som målsetting å løpe ca 300km i måneden i år), så Hagemann høydemeterløp var lett å motivere seg til. 

- Jeg har stort sett vært på stier og slalombakke med piggsko, men prøvd meg med truger noen dager også (det siste ble litt hardt for anklene). De første dagene var en intens søken etter bakker med litt høydemeter som også var så bratte at det ikke ble alt for mange kilometer. Jeg har brukt helger til de lengste øktene, men også splittet i to økter for å få dagene til å gå ihop med familie, jobb og trening. Som Svein-Erik Bakke sier; det blir en rutine å stå opp og snøre på seg løpeskoa.

Her er Tom på Bukollen 12. mars, et flott toppunkt i Nittedal med ca 300 høydemeter på bratt, smal sti.

- Jeg syns ikke gjennomføringen har vært tung belastningsmessig, men det tar jo mye tid. Selv om det blir 1600hm i snitt hver dag gjennom måneden, så går det rolig opp bakkene og stavene hjelper også godt nedover. Men det er klart at feks 9 ganger opp Bukollen på en dag er jo for spesielt interesserte selv om været er fint og toppen er flott. Jeg vil likevel anbefale folk å ta denne utfordringen neste år. En ordentlig grunntreningsbolk uten veldig hard belastning på beina er jo gull! 

- Å raske med seg 10 halvmaratondistanser i marsutfordringen ble en lek for å si det sånn. (Tom var en av flere som kombinerte høydemeterløp med klubbens marsutfordring).

- Jeg presset litt ekstra i midtukene for å få litt rolig inngang til finaledagen med 13800 hm på den tøffeste uka. Selve finaledagen med 24-timersløp flatt på asfalt viste nok at belastningen med 50000 hm og 600 km i mars har vært hard nok. Planen var å se hvor langt unna 100 miles på et døgn jeg er, og akkurat nå var det langt unna. Det må løpes videre frem mot SMVE også. 

Resultater fra Hagemanns høydemeterløp

Tom i Nylendlia 19. mars.