Romerike Ultraløperklubb

Romerike Ultraløperklubb

Magne Bondkall fullførte alle 12 rundene i Sandefjord Backyard Ultra.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 29. Okt 2020

Ultraløpsesongen er straks slutt, og litt overraskende hadde bare en av våre medlemmer tatt turen til Sandefjord og den sjette utgaven av Backyard Norges første løp. (Foto: Nikita Solenov)


Magne Bondkall tok turen fra Oslo for  å være med på Sandefjord Backyard Ultra, og han kom seg greit gjennom alle 12 rundene og endte på en 49. plass av 138 herrer i løpet (60 av 184 deltagere totalt). Totaltiden på de 80 kilometerne ble 9:09:54.

Se reportasje fra løpet på kondis.no:
184 deltagere da Kristin Aastad og Sebastian Håkansson vant Backyard Ultra Sandefjord


0 Kommentar

Ekstra klubblotteri - du kan vinne sko fra Altra og Oofos

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Okt 2020

Vi har noen Altra og Oofos produkter som var tiltenkt premier på årets RPL50, som vi i nå i stedet vil trekke blant alle som har betalt medlemskontingenten 2020 per 15. november.

Vi vil trekke ut 

  • 6 par valgfrie Altra løpesko og 
  • 4 par valgfrie Oofos restitusjonssandaler.

Vi hadde en tilsvarende trekning i januar da vi trakk 10 par Oofos restitusjonssandaler blant alle som hadde betalt medlemskontingenten per utgangen av januar.

Har du glemt å betale?
Det er faktisk 18 (6%) som ikke har betalt ennå - og heller ikke meldt seg ut. Vi gir derfor disse en mulighet til å være med i lotteriet, og også unngå å bli strøket som medlemmer.


0 Kommentar

Status for klubbløpene våre 2020 - medaljer mv - muligheter ut året

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Okt 2020

Klubben har i år arrangert tre klubbløp som en liten erstatning for mange avlyste konkurranser. Det startet med klubbløp-1 "ei løype nær deg" - der 29 medlemmer deltok og fikk hver sin gratis klubbtrøye for innsatsen. 

37 medaljer og to skovinnere i RPL50
Deretter var det klubbløp 2 - "Romeriksåsen på langs" - der vi fram til nå har 40 registreringer, men vi vet at noen flere har løpt. To løpere har løpt flere ganger (Roy Støle og Gunnar Fæhn), så i alt er det 37 løpere (inkl 3 ikke-medlemmer) som i løpet av et par uker vil få tilsendt sine velfortjente medaljer. 

Vi har også trukket ut to vinnere av et par valgfrie Altra løpesko, og begge premiene gikk til Follo:
-Siri Bergfald, Ski
-Halvor Steinsholt, Ås
Skoene vil bli bestilt sammen med vinnerne i et klubblotteri vi skal ha ca 15. november.

9 beltespenner i Kristins Runde
Det tredje klubbløpet var i Kristins Runde, der vi har registrert 16 deltagere - hvorav 9 har fullført (inkl 3 ikke-medlemmer) hele løypa og kvalifiserer til beltespenne.
Beltespennene vil bli sendt ut samtidig med RPL50-medaljene i løpet av et par uker.

Mulighet for medaljer og beltespenner ut året
Så lenge det er løpbart i skogen, og ut året, gis du mulighet til å løper Romeriksåsen på langs eller Kristins Runde for å sikre deg årets medalje eller beltespenne. Send epost med dokumentasjon til Olav  etter fullført løp.

Nyheter om de ulike løpene finner du lettest på treningssiden vår.0 Kommentar

Nye medlemmer: Torunn P Brandt og Svein-Erik Bakke

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Okt 2020

Torunn Paulsen Brandt (57) og Svein-Erik Bakke (52) fra Jar i Bærum har meldt seg inn i klubben. Disse blide løperne kjenner jo svært mange av dere fra før - og det er jo nesten som de har vært i familien vår en stund.

Tidligere representerte samboerne Sportsklubben Rye, men nå blir det Romerike Ultraløperklubb (+Oslofjord Triatlon for å få lisens for triatlon, svømming og sykkel). Begge deltar i det meste av kondisjonsidretter, men løping er nok det som dominerer - og konkurranseaktiviteten er høy.

Samme dag som vi bekreftet innmeldingen kom denne beskjeden tilbake: - Vi har avtalt med Even i kveld, så da regner jeg med at vi ikke kommer tomhendt der i fra. Favnen full av svart og gult klubbtøy.

De konkurrerer som sagt mye, og et av Torunns høydepunkter var da hun i 2018 løp 172,398 km på Bislett 24-timers (9. plass). Det vi i farten husker best av Svein-Eriks mange sterke resultater er 50-kilometer på Jevnaker på 3:11:54 i fjor.

Disse bildene er fra tidlig på året da de løp Kondis' virtuelle ultraløp. Da var det Torunn som løp lengst, fra Oslo til Horten, mens Svein-Erik "bare" løp 50 km - men fort!


Vi må jo ta med denne festlige facebookoppdateringen:

Torunn Paulsen Brandt er sammen med Svein-Erik Bakke

Da er høstens overgangsmarked her i huset over. Vi har fått gå på fri transfer til en ny flott klubb - Romerike ultraløperklubb. 
https://www.romerikeultra.no/blog/blogpost.rails...
Tenk at noen ser på meg som en ultraløper og at jeg er velkommen i en ultraløperklubb. Det trodde jeg aldri skulle skje. Jeg som aldri skulle løpe lenger enn halvmaraton. Og jeg som er så sær og rar

Derfor tar jeg nå neste steg og har meldt overgang til en ultraløperklubb, og en løpefamilie som jeg egentlig allerede har følt meg som en del av i flere år. Her får jeg løpe sammen med mennesker som bare er så positive, rause og inkluderende, og litt «halvgale». Her kan jeg være meg selv og vite at det er mer enn godt nok. 
Kanskje naturlig med overgang til en ultraløperklubb også siden jeg bare har en fart - min skilpaddefart - som jeg løper i uansett distanse. Så da kan jeg like godt løpe langt og lenger enn langt når jeg først er i gang. Det er jo stort sett bare hodet mitt som «tuller» det til, og av og til kroppen. Jeg er jo ikke akkurat ung og lovende i kropp, men hodet mitt er bare så ungt og lovende. Så aldri glem skilpadden der bak når harene setter av gårde. Det er langt til mål.
Jeg er jo ikke ute etter å gjøre det bra, men jeg vil gjerne ha det bra og at de rundt meg har det bra, og samtidig oppleve og mestre sammen med likesinnede. Jeg liker å uforske grensene mine, fysisk og mentalt. Så derfor var det naturlig å søke meg hjem til den flotte ultraløperfamilien i Romerike ultraløperklubb.
Så da tar jeg like godt med meg vannbæreren, hoggestabben, hobbypsykologen, paceren, baristaen, massøren og kokken min over. Jeg klarer meg ikke uten han. Han er der for meg, alltid, uansett. Og han utfordrer meg til og støtter meg på å gjøre ting jeg aldri kunne forestille meg jeg skulle klare.
Han løper jo også litt langt av og til, ganske ofte faktisk. Han er allerede veldig glad i løpefolkene i Romerike. Han er som meg ikke så veldig interessert i tider, resultater og plasseringer, men han elsker å være ute i aktivitet, møte hyggelige folk, søke nye utfordringer og mestre nye ting. Og er det noen jeg kjenner som kan presse ganske hardt og langt, så er han en av de, hvis han bare vil. 
Av og til glimter han til og da går det jaggu raskt unna, men helst vil han bare ha det bra sammen med hyggelige folk og være på «løpetur», og er veldig opptatt av at de rundt han har det bra. Det får han i Romerike. Så ikke se bort ifra at vi plutselig kan gjøre det litt bra også.
På hjemmefronten må han dog prestere hele tiden, for der har han skjønt at happy wife betyr et happy life. 
Så nå skal vi ut på løpetur og løpe inn våre nye klubbklær. Vi sees
0 Kommentar

Jon Asphjell vant Kruke's Backyard Ultra for andre gang

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 21. Okt 2020

Jon Asphjell forsvarte seieren fra i fjor da han vant Kruke's Backyard Ultra helgen 17.-18. oktober. Det måtte 12 runder til for å kvitte seg med en 20 år gammel japaner som hang med lengst.

Foto: Arrangøren

Løypa i Kruke's Backyard Ultra er mye tøffere enn i de andre norske backyardløpene, så her har man 1 time og 15 minutter til rådighet pr 6,7 kilometers runde. Man trenger ikke ta pauser, makstiden øker med 1:15 for hver runde, så det åpner for litt ulik taktikk.

Som dere kan lese av beskrivelsen på kondis, var det utfordrende forhold i tillegg til 370 høydemeter per runde:

Se også kondis.no:
Kruke's backyard ultra vunnet av Jon Asphjell "i et herrens til høstvær"

De 15 som startet, av 32 påmeldte!! (Arrangørfoto)


Jon selv skriver på Oslove Runner:

Hurra og hei kor det går! Klarte å sikre seieren for andre år på rad! Denne gangen tok det 12 runder å vinne Kruke’s Backyard Ultra Trail Challenge. Løpet der hver runde er på 370 høydemeter. Vi var 16-17 stykker som startet. Til slutt var det meg og 20-åringen Kentaro Ingo som stod igjen. Imponerende av den unge ultraløperen. Forholdene var krevende i år. Været var utfordrende med vind, regn og hagl. Det var MYE gjørme og glatte forhold. Først 35-40 minutter opp de bratte bakkene, så samme veien ned igjen hvor det noen steder var reneste mudslide. Takk til Kruke og Hell Ultraløperklubb som viser at løp kan arrangeres bokstavlig talt fra din egen oppkjørsel i din egen bakgård.

And the winner is...


0 Kommentar

Eirik Gundersen var raskest av våre løpere i Perseløpet maraton 18. oktober

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Okt 2020

Perseløpet på Sand utenfor Jessheim har blitt en stor slager i disse Covid19-tider, og maken til startfelt som vi så søndag 18.10. har vi kanskje aldri sett i Norge tidligere, i alle fall ikke i herreklassen.

Eirik Gundersen (bildet ovenfor) - som var raskest av våre - ble "avspist" med en 24. plass for sine flotte 2:34:31, mens Harald Bjerke ble belønnet med 51. plass for 2:43:28.

3 timer holdt ikke til å være i nærheten av topp 100 engang, men vi sier likevel; kjempebra løping av alle våre!

Se reportasje på kondis.no:
37 løpere under 2:40 på Perseløpets maraton

Harald Bjerke løp på 2:43:28. (Foto: Bjørn Saksberg)

Stian Fjellestad løp på 2:47:01. (Foto: Bjørn Saksberg)

Thomas Willy Lindgren løp på solide 3:01:49... det ga 137. plass!!!!


 Klubbens løpere på perseløpet:

Kvinner 30 deltagere (24 fullførte):
22
Isabel AarnesRomerike UltraløperklubbK35-394:07:20


Menn 292 deltagere (222 fullførte):
24
Eirik GundersenRomerike UltraløperklubbM40-442:34:31
51
Harald BjerkeRomerike UltraløperklubbM45-492:43:28
64
Stian FjellestadRomerike UltraløperklubbM40-442:47:01
82
André Gonstad JohansenRomerike UltraløperklubbM35-392:55:03
133
Joakim OldervikRomerike UltraløperklubbM35-393:01:04
137
Thomas Willy LindgrenRomerike UltraløperklubbM20-343:01:49
199
Halvor SteinsholtRomerike Ultraløperklubb / Ås ILM20-343:39:37


x


0 Kommentar

Therese Falk vant Maratonkarusellen i Bergen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Okt 2020

Therese Falk har vært i Bergen og løpt Maratonkarusellen, og ingen av de 13 kvinnelige konkurrentene klarte å holde følge med Therese. Hun vant løpet på 3:16:30 og var over 6 minutter foran Kristin Husby på 2. plass. (Foto: Arne Dag Myking)

Om seks uker skal hun tilbake til byen mellom de syv fjell for å løpe NM 100 km i de samme løypene som maratonkarusellen. Therese er tittelforsvarer etter at hun vant NM100 på Bryne (Undheim)  i 2018.

Kondisreporter Arne Dag Myking intervjuet Therese etter løpet:

Therese Falk kommenterte løpet sitt slik etter målgang:

– I dag var det veldig tungt, jeg var litt usikker på om jeg skulle stille i det hele tatt. Jeg har nemlig noen fine kuler på akilles-senen, så jeg går som en full sjømann.

– Det gjør vondt, men planen var å prøve og så heller stå av halvveis hvis det ble for låkt (sunnmørsk for vondt). Men det gikk greit altså. Men jeg tror alt kan springes av bare det blir langt nok!

– Men jeg får se hvor lurt det er i løpet av uken.

Og Therese er begeistret for Maratonkarusellen:

– Og jeg er også nødt til å skryte av Maratonkarusellen i Bergen, den er helt fantastisk. Selv i disse tider så klarer de å levere et fantastisk arrangement med de samme fine folkene i løypa, god stemning og perfekt springevær.

– Det er veldig, veldig bra, jeg elsker Bergen og Maratonkarusellen!

Og da kommer det en representant for arrangørene som er snar med å bryte inn:

– Vi elsker deg óg!

Se hele reportasjen på kondis.no:
Therese Falk og Mathias Sæten vant helmaraton i Maratonkarusellen i Bergen


Therese sammen med Jan Wilhelm Werner, mannen bak den legenariske Jernmannstatuetten. (Foto lånt fra Thereses fb-side).

Therese skriver på fb-siden sin: 
Maratonkarusellen i Bergen 
At de klarer å arrangere er så gjennomført godt og trygt løp er bare imponerende. Takk!
For min del var det vondt og tildels tungt i dag. Er glad jeg orket å løpe hele, selv om det første jeg tenkte da jeg sto opp i dag var "Hvorfor kan ikke jeg være som folk flest, og bare kunne ta det rolig en lørdags morgen for en gangs skyld..." Men så er jo #maratonkarusellen så full av fine folk at det hadde vært dumt å stå over. Selv om akilles er hoven og sår, og selv om jeg egentlig er sliten i kroppen og bare har lyst å sove.
Glad for seier, men viktigst var at kroppen og spesielt akillessenene holdt. Og tiden 3.16.30 er helt greit. Det var akkurat så god jeg var i dag.0 Kommentar

Øyunn og Jørgen prøvde, men 100 miles på Hedmarksvidda = DNF

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 18. Okt 2020

Øyunn Bygstad har - sammen med Leif Abrahamsen - klart det kunststykket å beseire 400 km på Hedmarksvidda (2017), men 100-milesløpet har ennå ingen verken fra klubben eller ellers klart å fullføre etter fire år. (Arrangørfoto)

I år var det Jørgen Grøndal og Øyunn (kortdistanse for henne) som deltok sammen med fem andre. Ingen kom lenger enn halvveis, og for Øyynn ble det en del våt dramatikk også!

Les hennes som vanlig fornøyelige beretning (selv om det var skummelt nok)

Les også omtale på kondis.no:
Bèrghem Ultra 100 miles på Hedmarksvidda: Fire år, ingen har fullført


0 Kommentar

Seier til Isabel Aarnes, seier og 2. plass til Tore Mortensen i Magni Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Okt 2020

Magni Maraton har siden januar 2015 blitt arrangert ca månedlig, og etter at det er slutt på Titinas Cannonball-løp på Hønefoss har løpet i Trondheim blitt et mål også for løpere fra Oslodistriktet.

(På bildet ser vi Isabel sammen med Hanne Formo, Henrik Aasbø og Oddbjørn Aamodt)


I løpet 10. oktober ble det seier til Isabel Aarnes (3 deltagere) på 4:22:17og 2. plass til Tore Mortensen (9 deltagere) på 3:24:25. I septemberløpet vant Tore på 3:37:36, da var det med 5 herreløpere.

Det løpes 8 runder i en løype ved Stavset på Byåsen sør i Trondheim.
Se kart og mye info på løpets hjemmeside

- Magni maraton i Trondheim ble maraton nr 39 "Bare" 61 igjen til 2024. Fikk løpt sammen med noen flotte løpefolk i dag også, skriver Isabel på facebook der hun la ut de to bildene. 


Her er Isabel sammen med Harald Sel, Hanne Formo, Henrik Aasbø og Øyvind Watne.


0 Kommentar

Gunnar Næss på 2. plass i OTC 200 km. Cecilie Longva Igesund vant kvinneklassen på 100 km.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Okt 2020

Vi fikk mange sterke plasseringer på klubbens løpere i andreutgaven av Oslo Trail Challenge, der de sterkeste prestasjonene var: Gunnar Næss 2. plass på 200 km, Cecilie Longva Igesund (bildet) vinner av kvinneklassen 100 km og Frode Lein  2.plass i herreklassen 100 km.

200 KM
På 200 kilometer imponerte 200K-spesialist Gunnar Næss nok en gang, og etter en forsiktig (les;fornuftig) åpning passerte han løper etter løper og kom inn til en klar 2. plass foran flere meriterte ultraløpere. Men, vi ser igjen at det er stor forskjell på å løpe i to døgn kontra ett døgn, og at det da er andre egenskaper enn toppfart som gjelder.

Les Gunnars løpsrapport på Norsk Ultra (facebook):

Gunnar Næss imponerte nok en gang på 200 km. (Foto: Stina Melissa Jørgensen)

Morten Fundingsrud fulgte opp på en fin 4. plass i et løp der imponerende 10 av 14 startende kom til mål.

Morten skriver på facebook: - Når du står der på startstreken til Oslo Trail Challenge fredag og lurer på om dette var så lurt.  Og litt av en tur skulle det bli. I overkant av 200 km ble forsert gjennom Romeriksåsen, Lillomarka, Nordmarka og tilbake. På fuktige blåstier tok denne herligheten 46 timer uten søvn. Takk til @oslotrailchallenge for nok et flott arrangement og takk til @grosiljan for hyggelig følge.  

Les Gro Siljan Hjukses løpsrapport, hun løp sammen med Morten hele veien.

Morten Fundingsrud etter målgang. (Foto: Stina Melissa Jørgensen)

100 KM
På 100-kilometeren ble det seier i kvinneklassen til Cecilie Longva Igesund og soleklar 2. plass i herreklassen til Frode Lein på en veldig sterk tid.

- Fin avslutning på haustferien med ein løpetur gjennom Nordmarka - i år som i fjor, og i åra før der, skriver den rutinerte Nordmarkaløperen Cecilie på facebook.

Frode har skrevet en artig sak om brutto- og nettovekt på sko etter myrløpingen i OTC.
Han har også skrevet om bekledning og utstyr under løpet.

Frode Lein med en forfriskning etter målgang i Gjerdrum, forøvrig samme arena som vi bruker til RPL50. (Foto: Stina Melissa Jørgensen)

Nyinnmeldte Mathias Lilleeidet og veteranene Atle Bjørnerud og Per-Einar Roth kom også i mål på gode tider, og Marianne Nesje kjempet seg til mål som tredje kvinne.

- Stolt og sliten kar som er ferdig med Oslo Trail Challenge 100 km. Det kommer til å sitte i kroppen en stund, skriver Per-Einar Roth på facebook der han la ut bildet ovenfor. (Foto: Stina Melissa Jørgensen)

Marianne Grøstad Nesje valgte 100 kilometer dans i terrenget i stedet for å følge Skal vi danse på TV.

Marianne sammen med løpsleder Mona, premiering for 3. plassen. (Foto: Roger Nesje)

- Altid like deilig å komme i mål etter fullført løp og ikke hver dag jeg kommer på pallplass ( 3.plass av damene på 100 km - skal sies at det bare var tre med på den distansen). Oslo Trail Challenge 100 km gjennomført - hardt og brutalt. Mens andre satt hjemme og så på «Skal vi Danse» så tok jeg en del danse trinn i gjørma underveis - blir nok ikke poeng å skryte av, men jeg holdt meg stort sett på beina. Trenger rulator i morra. Tusen takk til Oslo Trail Challenge og alle medhjelpere for super support Roger Nesje.

55 KM
På 55 kilometeren var Marius Stengle-Håkonsen best av våre på en 4. plass mens Svein André Hals-Jerne kom på 8. plass. I kvinneklassen kom våre veteraner Miriam Delphin, Ninette Banoun og Monica Strand på 4.-6. plass.

Her ser vi Marius i litt finere vær under Rondane 100 der han løp inn til en imponerende 2. plass.(Foto: Tore Martin Søbak Gundersen)


14 deltagere+ fra klubben i OTC

Det var 14 deltagere fra klubben totalt (se nedenfor) og vi må også gi ekstra kred til arrangørene Mona Kjeldsberg og Einar Iversen, gode representanter også for vår klubb selv om løpene deres arrangeres i regi av "Langt og Lenge".


Mye mer om løpet kan du lese på kondis.no:
Suksess for andreutgaven av Oslo Trail Challenge. 10 løpere fullførte 200-kilometeren


 Våre løpere i OTC:

200km (14 deltagere):2.Gunnar NÆSS1968mGE Healthcare BIL41:01:48
4.Morten FUNDINGSRUD1974mRomerike ultraløpeklubb46:34:50
DNFØistein Schmidt GALAAEN1976mRomerike UltraløperklubbDNF


100km (27 deltagere):2.Frode LEIN1968mNittedal Banquet Racers13:47:54
9.Mathias Samuelshaug LILLEEIDET1991mRomerike Ultraløperklubb20:08:55
11.Atle BJØRNERUD1962mRomerike ultraløperklubb20:31:34
12. (K1)Cecilie Longva IGESUND1976kRomerike ultraløperklubb20:36:16
15.Per Einar ROTH1959mRomerike Ultraløperklubb21:46:14
21. (K3)Marianne NESJE1964kRomerike Ultraløperklubb26:40:52


55km (37 deltagere):4.Marius STENGLE-HÅKONSEN1980mRomerike Ultraløperklubb06:20:54
8.Svein André HALS-JERNER1985mRomerike Ultraløperklubb07:49:15
21. (K4)Miriam DELPHIN1970kRomerike Ultra Løper Klubb09:06:22
25. (K5)Ninette BANOUN1964kNordea09:11:34
27. (K6)Monica STRAND1967kRomerike Ultraløperklubb09:36:50

0 Kommentar

Gull til Ingunn, sølv til Kjersti Christina og Eirik i NM halvmaraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Okt 2020

Ingunn Ytrehus løp inn til gull i K70-74 mens Kjersti Moody og Eirik Gundersen løp inn til sølv i henholdsvis K45-49 og M40-44 i NM halvmaraton på Jessheim 3. oktober.

På bildet ser vi Eirik med nummer 539. (Arrangørfoto)

Ingunn sørget for gull til klubben da hun vant K70-74. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Av kapasitetshensyn rapporterer vi vanligvis bare resultater på maraton og ultra her på hjemmesiden vår, men siden det var NM gjør vi et unntak.

Vi finner 10 løpere fra klubben når vi søker på halvmaraton og klubbnavnet, og som dere ser var det utrolig mange sterke tider på Jessheim. Roar Bakken og Øivind Thuen løp på 1:18 og kom så vidt med i topp 100! Det er en tid man ellers kan vinne et løp på.

To av deltagerne var nyinnmeldte før NM halvmaraton; Kjersti Christina Moody og Helge Gundersen (far til Eirik). Gratulerer til disse og alle andre.

Kondis.no: Vienna Søyland Dahle og Marius Vedvik tok NM-titlene på halvmaraton

Vi fant et par bilder til av klubbens løpere:

Deimante Razukiene med dobbelt v-tegn. (Arramgørfoto)

Andreas Gossner, veldig fornøyd med ny pers. 


Alle resultater

34
Kjersti ChristinaMoodyK45-49Sølv1:29:45
38
RitaSteinsvikK45-4941:34:20
59
DeimanteRazukieneK35-3981:51:12
64
IngunnYtrehusK70-74Gull1:58:5143
EirikGundersenM40-44Sølv1:12:36
89
AndreasGossnerM45-4961:17:51
97
Roar BakkenStovnerM23-34601:18:32
100
Øivind ChristianThuenM35-39161:18:40
145
AndréGonstad JohansenM35-39221:21:25
324
HelgeGundersenM65-6981:43:17

0 Kommentar

Sterkt maratonløp av Louise Skak i Romsdal 5/10/halv

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Okt 2020

I den tredje utgaven av Romsdal 5/10/halv - Romsdals perseløp - kom også maraton med på programmet for første gang. Klart raskest av maratonløperne var Louise Skak med 3:18:37, 17 minutter raskere enn vinneren av herreklassen.

På bildet ser vi Louise bli applaudert inn til seier. (Arrangørfoto)

Starten på maraton. Bare fire deltagere, men veldig bra vinnertid. (Arrangørfoto)

Kondis.no: 58 deltagere da Romsdals "perseløp" ble arrangert for 3. gang


0 Kommentar

2. plass til Liv Richer og 4. plass til Kenneth Dæhlen i Jotunheimsvegen Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Okt 2020

Det var 14 løpere fra klubben som løp Jotunheimsvegen Ultra eller Skåbu Fjellmaraton lørdag 3. oktober. En av løpets ivrigste ambassadører er Isabel Aarnes som skal ha sin del av æren for den gode deltagelsen.

Liv Richter ble mamma for første gang i september i fjor, og viste at hun er skikkelig tilbake med en sterk 2. plass bare 7 minutter bak den sterke bergenseren Sara-Rebakka Færø Linde. (Bildet av Liv er fra Rondane 100 tidligere i år der hun også ble nummer to, foto Ian Corless)

I den knallharde avslutningbakken på 3 km med 10% stigning var det et innlagt King and Queen of Kamfossen-segment. Her var Liv raskeste kvinne foran både halvmaraton- og maratonløpere!

Liv ble forøvrig portrettert på kondis tidligere i år:
Slik trente Liv seg opp til ultradistansen etter fødselen


Kenneth Dæhlen kom på en fin 4. plass i herreklassen. Han la ut bildet ovenfor og teksten nedenfor på Instagram etter løpet:

- @skaabufjellmaraton ble gjennomført i dag. Startet 08:00 og var klar for Jotunheimvegen Ultra 57 km på fin grusvei fra Valdresflya til Skåbu gjennom Jotunheimvegen. Litt spent på været som ventet oss da det var meldt en del vind og nedbør. Men vi møtte bare en liten regnskur og vinden var ikke verre enn at man kunne leve med det. La ut i kontrollert tempo da jeg viste at vi skulle forsere et par seige bakker. Koste meg virkelig og kroppen spilte på lag frem til ca 45 kilometer. Da hadde vi løpt ned en laaaang utforbakke som moste beina mine rimelig greit. Og når jeg i tillegg måtte ta en skikkelig tur i bushen for å tømme ryggen, så mistet jeg litt piffen og flyten. Men karret meg inn til en 4 plass, selv med sneglefart opp den 2,5 km motbakken som ventet på slutten. Takk for dagen og at dere arrangerte, selv med covid-19 luskende rundt. Må også takke coach @hanserino for bra plan frem mot dette løpet. Og takk til @sara_rebekka.linde for hyggelig selskap underveis.


Her ser vi Isabel Aarnes flankert av Jørgen Oswald og Lars Møller som alle fullførte 57-kilometeren. Løpsambassadør Isabel kunne glede seg over deltagerrekord for Skåbu Fjellmaraton totalt, og nesten dobling for ultraløpet.

Isabel har skrevet teksten til denne omtalen på kondis.no:
Et nytt og vakkert høsteventyr i den 5. utgaven av Skåbu fjellmaraton


Kvinner ultra (20 deltagere, 19 fullførte):


2
LivRichterRomerike UltraløperklubbK30-3904:55:07
8
MarianneMoeRomerike UltraløperklubbK50-5905:45:13
11
IsabelAarnesRomerike UltraløperklubbK30-3906:11:01
19
Unni Bente N.HaugenRomerike UltraløperklubbK60-6908:07:33Menn ultra (56 deltagere, 51 fullførte):


4
KennethDæhlenRomerike UltraløperklubbM40-4904:46:04
9
KristofferStensrudRomerike UltraløperklubbM40-4905:03:26
21
Svenn MartinSøgaardRomerike UltraløperklubbM30-3905:34:00
33
Bjørn TorgerAulstadRomerike UltraløperklubbM50-5906:07:04
34
LarsMøllerRASTAM40-4906:08:22
43
JørgenOswaldRomerike UltraløperklubbM50-5907:11:55Kvinner maraton (11 deltagere, 10 fullførte):

6
MaritAamdalRomerike UltraløperklubbK40-4904:17:09Menn maraton (34 delt., 33 fullførte):


13
Thomas WillyLindgrenRomerike UltraløperklubbM30-3904:09:58
18
HalvorSteinsholtÅs IL / Romerike UltraløperklubbM30-3904:15:07
30
Ole ReidarRognstadbråtenJEVNAKERM40-4905:34:55

0 Kommentar

Nikolai Zahl Marken nr 12 i Hauernløpet Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Okt 2020

Nikolai Zahl Marken deltok i førsteutgaven av Hauernløpet Ultra 26. september. Løpet startet opp i 2017, som en del av Hauerntrippelen med utgangspunkt i det tradisjonsrike Thorleig haugs Minneløp på ski.

Det var 29 deltagere totalt på ultradistansen, og Nikolai ble nummer 12 av 26 herreløpere, nummer 3 i M36-40.

Vi har av en eller annen grunn få bilder av Nikolai, så ovenfor har vi lagt inn et bilde fra Ribbemaraton 2016. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Etter at vi la ut nyheten fikk vi dette bildet av Nikolai i løypa, tilsendt av Lars Møller som tok bildet.

Det ble en særdeles våt opplevelse etter at det kom 40-50 mm regn natten før løpet.

På kondis skriver man: - Arrangører og deltakere fikk testet både formen og arrangementet grundig da terrengløpet Hauernløpet gikk i vann og søle. I en av motbakkene rant det en bekk som gjorde at løperne måtte vasse til knes motstrøms for å komme seg opp. I tillegg hadde vinden i løpet av natten veltet to trær over løypa. Men det er jo ikke terrengløp for ingenting 

Alle resultater Hauernløpet (alle distanser)
Kondis.no: Hauernløpet med ultra ble gjennomført i sølete og vått terreng

Løypekartet viser den ordinære løypa til det 18 kilometer lange terrengløpet. Ultraløperne løp tre runder.


0 Kommentar

Even Nedberg og Therese Falk vant Kickmaster Ultra #20 - begge på ny PB

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Okt 2020

Even Nedberg og Therese Falk vant ultradistansen i den 20. utgaven av Kickmaster Ultra, den 5. utgaven i 2020. Isabel Aarnes vant maraton, så alle på bildet over var vinnere.

Som vanlig var det Therese som imponerte mest. 3:45 på 50 km en uke etter at hun satte nordiske rekord på 24-timers er helt rått.

På facebook har hun lagt ut bildet ovenfor og denne meldingen:

- Some years ago I was invited by the IAU to participate in the press-conference during the European Championship in 24-h. I was asked what my favourite-distance was. I remember I said "I love running a maraton the week after a 24-h race. Then I feel I can conquer the world!" Well Mr. President Nadeem Khan, today I conquered the world 50k in 3.45.48 is a new PB for me. 

- Perset med over 15 (!) minutter. Jeg er god og veldig kjekk og grei og egentlig en sukkerblomst og bare snill. Tiden ble 3.45.48. Takk Tom-Rune Bertelsen for at står på og arrangerer løp for oss


Even la ut bildene over og meldingen nedenfor:

- 15. mai 2012 løp jeg mitt første #maraton og #ultra (bildet til venstre). Det var #kickmaster som arrangerte og jeg lovte meg selv å aldri delta på noe slikt igjen. Tiden ble rett under 4 timer på maraton og rett over 5 timer på 50,6 km. 
I dag løp jeg mitt ultra nummer 50 på samme sted. 3:17:40 ble tiden på maraton og overraskende ny #pb på 50 km med 3:56:44! I 2012 kom jeg desidert sist i mål, i dag var jeg første mann i mål. Fikk #tjeideng av @theresefalk8 og det er jeg bare stolt av!
Innvilger meg selv et ekstra glass med #cokezero i kveld!

 


HERRER ULTRA (3 deltagere):MARATON50 KM
1EVEN NEDBERG  ROMERIKE ULTRALØPER KLUBB    M 40-453.17.403.56.54
2RAGNAR NYGÅRD  ROMERIKEULTRALØPER KLUBB M 50-543.39.544.23.14

KVINNER ULTRA (4 deltagere):

1THERESE FALK  ROMERIKE ULTRALØPER KLUBB       D 45-49.3.09.453.45.58

KVINNER MARATON (1 deltager):

1ISABEL AARNES ROMERIKE ULTRALØPER KLUBB   D 35-394.20.02

0 Kommentar

Nytt medlem: Peder Bjugn

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2020

Peder Bjugn (29) fra Fetsund har meldt seg inn i klubben. Peder er fra Lødingen, men bor og jobber nå i Fetsund. 

Tidligere i høst deltok han på Hinderskogen Backyard Trail (se bildet) der klubben var godt representert, og han var en av mange som fullførte alle 8 rundene, noe som var hans debut på ultradistanse. Han vant forøvrig det innlagte "sprintsegmentet".


0 Kommentar

Nytt medlem: Anne Woldmo

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2020

Anne Woldmo (49) fra Harestua har meldt seg inn i klubben. Det skjedde 6. oktober. Dagen før var hun på ultralang tur med en av klubbens absolutte veteraner: - Jeg hadde en fantastisk tur sammen Gunnar F. i går langs Romeriksåsen, og det ble temmelig nøyaktig 50 km takket kyndig stiføring fra Gunnar. 

På kondis.no i mars, der hun skrev to blogginnlegg om Amatørens betroelser i Koronakrisen, presenteres hun slik: 

Anne Woldmo (49) er en glad amatørløper. Tidvis litt skadet og veldig sur, tidvis ikke skadet og veldig blid. Hun er hypersosial, hvilket kan være en prøvelse for dem rundt henne. Hun bor med mann, datter og bikkjer på Harestua, Hadelands perle (men til hennes store skuffelse er det ingen av dem som løper!). Hun begynte å løpe i 2014, og har nettopp begynt å snuse på maraton. Anne er opptatt av at løping og trening er forebyggende folkehelse (unntatt når man er skadet da), og hovedfokus er å spre treningsglede.  

Amatørens betroelser i Coronakrisen (ABC del I)
Amatørens betroelser i Coronakrisen (ABC del II)

Anne er altså en ivrig løper og initiativtager til Kondistreninga Harestua som startet opp i april og allerede har 160 medlemmer. Hun ble også tidligere i år valgt inn som varamedlem til Kondis' styre.

Anne på facebook: www.facebook.com/annececilie.woldmo 


0 Kommentar

Nytt medlem: Vidar Bakkelund Pettersen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2020

Vidar Bakkelund Pettersen (40), Harstadværing bosatt i Slemmestad i Asker har meldt seg inn i klubben. Han trives best på turer over 20 kilometer og med å brygge sitt eget øl.

Bildet er fra Oslo Maraton i fjor der han løp på 3:25. I år har han blant annet løpt maraton på 3:14 i Ringerike 6-timers. I begge disse løpene representerte han Østskogen Bryggarlaug.

Vidar om seg selv:
Jeg heter Vidar og er pr dags dato 40 år. Startet å løpe så smått i 2011-12 og så har det ballet på seg etter hvert. Målet har alltid vært å øke distansen og fart. Men det er de siste tre årene jeg har begynt å løpe maraton og lengre distanser. Målet mitt i år er 4000 løpte km, noe som jeg er godt i rute til, og et løp/distanse på 80+ km. Løp Eco 80 traseen i år på dagen løpet skulle gått. Til neste år er målet 100 miles. Det får vi se hvordan går med tanke på at alle løp jeg har vært påmeldt i år har blitt flyttet til neste år. Jeg liker å løpe for å ha det gøy og egen trivsel. Det skal være lystbetont. For meg betyr det at løpingen ikke er knyttet til noe program. Det er lite intervalltrening feks. Trives best på turer over 20 km. Er glad i å løpe sammen med andre som har gleden av løping som meg selv. Er også glad i øl og har et mikro bryggeri i garasjen hvor jeg sammen med noen andre brygger sesongbasert øl. Spør du meg er det i grunn to hobbyer som går godt sammen. :) Jeg kommer opprinnelig fra Harstad men har trekt sørover og bor nå i Slemmestad med kone og to barn.

Instagram - virrevidar
facebook: https://www.facebook.com/vidar.pettersen.12


Vidar har ikke alltid hatt langt skjegg. Dette bildet tror vi er fra da han vant Røykenmila i 2014.


0 Kommentar

Nytt medlem: Kjersti Christina Moody

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2020

Kjersti Christina Moody (46) fra Årvoll i Oslo har meldt seg inn i klubben. Juristen løper også for Skatteetatens IL.

Kjersti meldte seg inn noen dager før NM halvmaraton på Jessheim der hun løp inn til sølv i K45-49 med sterke 1:29:45. Vi kommer med egen nyhet om NM.

Kjersti om seg selv:
- Sporty dame på 46 år.
- Har trent aktivt med løping noen år.
- Har oppnådd bra tider i konkurranser i de siste to årene. Moro når man er nr. 1 eller 2. i klassen.
- Løping gir masse glede og energi.
- Greit å veksle med å løpe alene og løpe sammen med andre. Motivasjon i konkurranser hentes blant annet ved å se andre prestere, og oppleve en god stemning. 


0 Kommentar

Nytt medlem: Sigrid Vedde Kroken

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Okt 2020

Sigrid Vedde Kroken (21) fra Langevåg har meldt seg inn i klubben. Innmeldingen fikk vi 25. september, og i lokalavisene ser vi at hun to dager senere var på skikkelig langtur i fjellet: 

"Denne helga forserte Sigrid Vedde Kroken og Thomas Riis heile fjellkjeda rundt Ørstafjorden til fots. På turen fekk dei med seg både soloppgang og solnedgang" (saken er åpen bare for abonnenter).

Den nesten 15 timer lange turen (57 km 5000 høydemeter) er lagt inn på FKT (fastest known time) som rekord Ørstafjorden Rundt.

Tidligere har hun kløpt Har løpt blant annet Torvikbukt 6-topper, Hornindal Rundt, Molde Ultra, Tromsø Skyrace og litt diverse motbakkeløp. I år har fokuset vært på trening og langturer i fjellet, men hun håper å få til noen løp til neste år! 

På dette spørsmålet fra Sigrid var selvsagt svaret ja:
Glemte helt å høre om det faktisk er mulig for oss i en annen del av landet å bli medlem? Hadde vært artig å vært medlem av et «likesinnet» miljø, selv om det blir vanskelig å delta på noen fellestreninger. 

Sigrid om seg selv:
Jeg er en 21 år gammel jente som holder til på Sunnmøre. Bruker Sunnmørsalpene som treningsarena, samtidig som det blir en del asfalt-løping når vinteren kommer for fullt. Har deltatt på forskjellige fjelløp i ulike distanser og trives godt med det. 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline