Nytt medlem: Lene Malin Sefland

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Mai 2022

Lene Malin Sefland (31) fra Årnes har meldt seg inn i klubben. Hun har nok blitt påvirket av Hilde Johansen som jobber ved samme skole som Lene. (Foto Hilde Johansen, tatt etter fullført Blefjells Beste i 2021)

Lene starter om noen timer på sitt foreløpig lengste løp, og sitt tredje ultraløp; SMVE 100 miles! 

Lene skriver:
Jeg begynte med løping for syv år siden, og ettersom jeg er veldig glad i naturen, så ble det raskt lengre turer i skogen. Jeg er egentlig ikke opptatt av å konkurrere, men jeg fikk litt lyst til å se hva kropp og hode kunne få til, så da meldte jeg meg på "Blefjells Beste" sommeren 2021. I 2022 har jeg foreløpig vært med på "Røyse Ultra".


Begge hennes tidligere ultraløp har før til omtale i lokalavisen Raumnes:

BLEFJELLS BESTE: To debutanter fra Nes, Lene Malin Sefland og Mats Fremmerlid, fotografert før start i Blefjell. Foto: Hilde Johansen

– Fikk kjenne litt på hva hodet og kroppen tåler

To ultraløpere fra Nes fikk sin ilddåp gjennom 57 kilometer i Blefjell.

Hilde Johansen har sendt oss en rapport fra ultraløpet Blefjells Beste, som ble arrangert sist helg.

– Jeg synes det er moro at ultraløpinteressen og ultraløpmiljøet lokalt er stadig voksende! I helgen var det to nye løpere fra Nes som debuterte, sier hun.

HETT OG SVETT: Flere av deltakerne brukte staver. Det var varmt over fjellet da sola sto på hele dagen. Foto: Hilde Johansen

To spreke nesbuer hadde sterke ultraløpdebuter i tøft terreng lørdag.

– Løypa på Blefjell var 57 kilometer lang, med rundt 2300 høydemetere og sterk varme, forteller Johansen.


– Morsom opplevelse

De to debutantene var Lene Malin Sefland og Mats Fremmerlid. De fullførte i fin stil i varmen, og er dermed offisielt inne blant løpere som virkelig strekker strikken lengre enn folk flest.

ULTRALØP I FJELLET: Her fyller Lene Malin Sefland opp vannflaska med fjellvann. Det er ekstra viktig med tilførsel av væske på en så het og solrik dag. Foto: Hilde Johansen

– Det var en morsom opplevelse hvor jeg fikk kjenne litt på hva hodet og kroppen tåler. Det ga absolutt en stor mestringsfølelse å gjennomføre løpet, forteller Lene.

Mats betegner det som en lang og hard dag på beina gjennom teknisk terreng og med høye temperaturer.


Over hele linja

– Løpet gikk i fantastiske omgivelser. Med arrangører som legger imponerende godt til rette for samtlige løpere, uansett ferdigheter, ble det samtidig en veldig fin opplevelse, sier han.

Han fullførte på tiden 10:21:30, mens Lene noterte tiden 11:25:05 gjennom den 57 kilometer lange løypa.

Også Hilde Johansen fullførte, på tiden 11:40:18. Hun representerer Romerike Ultraløperklubb.

OVER HALVVEIS: Et eller annet sted der framme er målet. Her er det «kun» cirka 19 kilometer igjen av løpet. Foto: Hilde Johansen

– Det fine med et slikt arrangement er at prestasjonene er imponerende over hele linja. Noen løpere flyter både opp og ned bratte bakker og over alle hindringer og kommer i mål før andre er halvveis. Andre bruker 10-14 timer på beina og viser vilje og mental styrke som er veldig inspirerende, sier Mats.

– Flott løpekultur

Han setter stor pris på denne innstillingen.


– Mitt inntrykk er at ultramiljøet er flinke til å glede seg over alle prestasjoner. Fra første til siste løper i mål. Det er veldig fint å oppleve en slik løpekultur, legger han til.

Entusiaster

Blefjells Beste arrangeres av den frivillige organisasjonen Langt og Lenge, som består av ultraterrengløps-entusiaster. Ved å arrangere løp og turer til fots i naturen ønsker de å skape utfordringer, opplevelser, glede og vennskap for alle som er med. Dette er for øvrig de samme som arrangerte Oslo Bergen Trail for noen uker siden.

FORNØYD: En fornøyd Lene Malin Sefland etter målgang i ultraløp-debuten. Foto: Hilde Johansen

__________________________


ULTRAINTERVALL: Lene Malin Sefland (til høyre), Eirik Totland Pettersen og Hilde Johansen er arbeidskollegaer på Runni ungdomsskole. I helgen stilte de til start i Røyse Ultra, 8 x 10 kilometer på 22 timer. Foto: Privat

Sterk ultraintervall-debut

Lene Malin Sefland fra Nes hadde en fysisk og mentalt sterk ultraintervall-debut i Røyse Ultra.

For relativt kort tid siden kastet Lene Malin Sefland (31) seg på ultraløp-bølgen. Hun fikk sin debut i ultraløpsammenheng i Blefjells Beste i juli i fjor. I helgen tro 31-åringen til og gjennomførte det utfordrende løpet Røyse Ultra. Det dreide seg om å løpe én mil åtte ganger i løpet av 22 timer.

Runni-trio

Lene er arbeidskollega med to andre nesbuer, Eirik Totland Pettersen (36) og Hilde Johansen (47), på Runni ungdomsskole. Alle tre er ultraløpere og stilte til start i helgen. De betegner dette ultraløpkonseptet som spennende, siden det skiller seg fra andre ultraløp ved at ultradistansen på totalt 80 kilometer deles opp i åtte.


Etter hver mil som er unnagjort, handler det om hvile og rehabilitering. Hilde og Lene fullførte alle de åtte milene som henholdsvis nest beste og femte beste kvinne totalt. Hilde representerer Romerike Ultraløperklubb, som for øvrig tok hjem seieren i både kvinne- og herreklassen. Arne Martinius Lindstad (47) vant herreklassen og Ida Slorafoss (33) kvinneklassen.

Eirik måtte gi seg etter fire mil. Siden det oppsto utfordringer med den ene leggen, var det fornuftig å kaste inn håndkleet. Han ville unngå å pådra seg en alvorlig skade og valgte å spare seg til alle de tre Runni-kollegaene skal løpe det 163 kilometer lange terrengultraløpet Soria Moria - Verdens ende 21. til 22. mai.

Positivt overrasket

Lene Malin er fornøyd med sin ultraintervall-debut.

– I dette løpet skulle man starte på en ny 10-kilometer hver tredje time, så da blir det lite søvn – noe som uansett er vanskelig å få til når muskulaturen kribler og verker mer og mer etter hvert som milene går, sier hun.

Hun betegner det som ganske så hardt å krype ut av den varme soveposen klokken 02.30, for å gjøre seg klar til å starte på den sjette mila klokken 03.00.

5. PLASS I DEBUTEN: Ultraløper Lene Malin Sefland (31) fra Nes var positivt overrasket over plasseringen i Røyse Ultra. Foto: Privat

– Jeg ble positivt overrasket over plasseringen, men jeg gjør ikke dette av et ønske om å sammenligne meg med de beste. Jeg gjør det for å teste litt ut hva jeg kan mestre av psykiske og fysiske påkjenninger, sier hun.

Med andre ord er hun opptatt av å ikke sammenligne seg med andre i særlig grad.

– Jeg må gjøre det i mitt tempo og på min måte dersom jeg skal klare å gjennomføre, legger hun til.

Greit fornøyd

Hilde sier at hun er greit fornøyd med egen innsats i helgen.

– Jeg har løpt denne typen ultraløp mange ganger, de fleste gangene med mer dedikert fokus og høyere målsettinger enn denne gangen, forteller hun.

Uansett hvor gode og sterke muskler og ledd man har, så stivner man litt mot slutten når man har løpt såpass mange kilometer på asfalt.

– Men jeg har mange års trening med mye treningsmengde i beina, og har god og utholdende muskulatur. Jeg restituerer også lett, og helgas løp er allerede på vei ut av beina, konstaterte Hilde tirsdag.

Hun legger til at selv om man føler seg god i beina og klar for løping, er det likevel viktig å tenke på at det sitter i en stund der langt inne i muskulaturen.

– Enda viktigere er det å ta hensyn til at hele kroppen, og ikke minst indre organer, har vært gjennom stor belastning med mye risting og bevegelse. Det er altså flere årsaker til å starte opp litt forsiktig med redusert mengde og intensitet, når man ellers kjenner seg klar for trening igjen, sier Hilde, som etter løpet reiste videre til treningscamp i Portugal.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.