Annette Velde profilert på kondis.no

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Nov 2020

Marianne Røhme i Kondis har intervjuet Annette Velde Sande denne uken, og nedenfor kan du lese et sammendrag tilrettelagt for klubbens side. (Foto: Marianne Røhme)

Annette Velde Sande fortviler over å ikke få vist sitt potensiale

Av Marianne Røhme

Annette hadde kluss med klokka, og trodde hun løp saktere enn hun gjorde under «24 hours in Hell» hvor hun løp inn til tredjeplass med 215,3 løpte kilometer. – Hadde jeg visst at jeg lå så godt an, hadde jeg klart VM-kravet på 220 km, men jeg mistet motivasjonen da det så ut som jeg løp 1.30 minutter saktere per kilometer enn jeg faktisk gjorde. 

Det sier Annette til Kondis.no. Her forteller hun om hvordan hun trener for å bli blant de beste ultraløperne i landet med seier i «Soria Moria Verdens Ende 100 miles» og 3.plass i «Ultra OCR Word Championship 24-timers» i 2018 som de beste prestasjonene.

Annette trives godt i terrenget og med å forsere hinder i OCR-løp, men på grunn av koronapandemien har det ikke blitt noen hinderløp på henne i det siste.

– OCR-løpene jeg skulle delta på har enten blitt avlyst, eller ikke vært mulig å gjennomføre grunnet reiserestriksjoner og påfølgende karantene. Jeg har derfor valgt å løpe vanlige ultraløp isteden, sier hun.

 

Løper 100 kilometer i uka

Annette har Didrik Hermansen som coach. Han setter opp et variert program for henne som inneholder rundt 100 kilometer i uka fordelt på intervalløkter, langturer og rolige turer.

– Jeg jobber ofte lange vakter og det er ikke alltid jeg får mulighet til å gjennomføre alle øktene, men Didrik har satt opp en prioriteringsliste for meg hvor langturen er viktigst, deretter intervallene, og om noe skal kuttes ut må det være de rolige turene, forteller Annette, som for tida har Transgrancanaria 2021 som sitt neste store mål, men også har et lite håp om at forbundet vil se mellom fingrene på VM-kravet.

 

Håper på VM-plass på 24-timers

– Jeg vet jeg har kravet inne. Da er det utrolig frustrerende å ikke få vist det, og kanskje gå glipp av et viktig mesterskap, sier Annette, som var invitert til å løpe sammen med Kilian Jornet da han skulle sette rekordforsøk på 24-timers 8. november. Dette ble avlyst på grunn av at Killian var skadet.

– Killian ble fort bra igjen, og rekordforsøket skulle arrangeres 21. november i stedet. Deretter ble det utsatt til påfølgende uke på grunn av været. Etter 8. november har imidlertid smittesituasjonen endret seg, og arrangøren valgte å kun invitere menn da det på nytt ble klart at han skulle løpe. Dette for å minimere antall deltakere, men likevel sikre at det var minst tre menn som stilte på startstreken slik kravet er for at rekorden skal kunne godkjennes. Det var utrolig kjipt å ikke få være med likevel. For det første er det et helt enestående kult løp å få være med på, og for det andre var det løpet min siste sjanse til å prøve meg på VM-kravet i tide til å kvalifisere til landslaget og VM i 2021, sier Annette.

Hun understreker at hun har forståelse for at de må ta hensyn til regelen om at det må være med minst tre menn, og at koronasituasjonen setter store begrensninger på arrangementet.

– Jeg har forståelse for at det må være med tre menn i rekordforsøket på grunn av regelen. Derfor er det selve regelen det er noe galt med, den er både urimelig og utdatert. Det kunne heller vært krav om tre deltakere uavhengig av kjønn. Innen ultra er det svært mange kvinner som presterer like bra og bedre enn mange av mennene. Det å stille krav om at det må være tre menn, bør være unødvendig, sier hun, og legger til at en regel om minst tre menn ikke utelukker at det også kunne være med en kvinne eller tre.

Et lengre intervju kan du lese på kondis.no (medlemssak):

Marianne la ut dette bilder  på facebook etter treningsturen med Annette som avsluttet intervjuet.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.