Nytt medlem: Bjørnar Eidsmo

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Apr 2019


Bjørnar Eidsmo (40) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Han løper vanligvis for Sky Blazers, men som en del andre SkyBlazere trenger han medlemsskap i en NFIF-klubb for å kunne delta i NM. Det er hyggelig at dette blir hos oss. For Bjørnar gjelder det i første omgang KRSUltra og årets NM terrengultra. (Bildet: Selfie med Bjørnar lengst til venstre før start på XREID Jotunheimen i fjor.)

Se også omtalen av "Guide til Norges beste konkurranser" lenger ned.

Bjørnar om seg selv:

Jeg er oppvokst i bygda Sauland i Telemark. Nå bor jeg i i Oslo. Å løpe på sti er blitt min største lidenskap. For meg er det gjerne løpeturene i nærmiljøet som gir aller mest glede. Med Lillomarka som nærmeste nabo blir det mye stimoro.  

Utdrag fra mitt løperliv:
I 2010 oppdager jeg at stiløping er en egen greie innenfor løping. Det finnes til og med egne sko til dette. Jeg forlater asfalten. De neste årene deltar jeg på endel kortere terrengløp. Minutter før starten går på "Østmarka Trail Challenge - Flyktningeruta" i 2014 hører jeg noe rart. Det er visst en blant deltakerne som syns dette harde stiløpet på 37 km er litt kort. Jeg forstår ingenting og spør meg frem til hvem dette er. Det er Gunnar (red.anm: Gunnar Trailrunner Fæhn), den eldste i startfeltet. Han forteller meg at han liker å løpe lenger enn maraton. Gjerne fra 60 km og oppover. Hvordan er det mulig å løpe så langt? Dette er første gang jeg hører ordet "ultraløp". 

Sommeren 2015 skal jeg løpe over Hardangervidda på to dager. Allerede etter 30 km stivner jeg helt og må gå resten. Slik faller min drøm om å bli en ultraløper sammen. 

En søndag i 2016 sitter jeg hjemme og leser. Dette er helgen Romeriksåsen på langs arrangeres. Jeg har ikke turt å stille grunnet litt ømhet i beina og erfaringen fra Hardangervidda året før. I boka jeg leser dukker det opp en setning som skal forandre alt. "Du blir ikke sprek av å sitte inne i regnvær", skriver Killian Jornet. 

Det gir meg motet og dyttet jeg trenger. Et kart over Oslomarka finnes frem. Hvor har jeg ikke vært før? Halvannen time senere går jeg av t-banen i Bærum. Like etter starter det å hølje ned. Regnet skal vare i timesvis. Jeg løper opp i Oslomarka på ukjente stier. Ingen andre mennesker er å se. 54 km senere er jeg hjemme igjen i byen. For en opplevelse! Min første ultradistanse er gjennomført. Beina ble dessuten bra igjen underveis. Jeg er overlykkelig. Nå åpnes helt nye dører. 

Blefjells Beste 2016 blir min første konkurranse i ultraløp. Arrangørene Mona og Einar, deltakerne jeg møter og naturen jeg opplever gir meg inspirasjon til å løpe mer og bli med på flere ultraløp. For å finne andre stiløpere starter jeg facebookgruppa Stiløperbanden. Samtidig lager jeg en guide til Norges beste konkurranser i terrengløp. Den publiseres på nettsiden min Sidespor. De neste årene deltar jeg i mange av løpene jeg beskriver der. Under KRSUltra 2017 blir jeg kjent med Johannes Rummelhoff og Hans Kristian Smedsrød. De inviterer meg med i løpeteamet Sky Blazers. Miljøet jeg blir endel av får stor betydning for min satsing videre. 

Nå i 2019 stiller jeg i NM i terrengultra for første gang. Derfor melder jeg meg inn i Romerike Ultraløperklubb. I månedskiftet mai/ juni skal jeg delta i mitt første 100-miles løp i Lofoten. Årets store mål er UTMB i august.  

Mange barrierer har flyttet seg  underveis. Drømmen om å kunne løpe langt ble virkelig. Det er jeg takknemlig for. Som alle andre løpere opplever jeg motgang underveis. Da gjelder det å finne linjen der løsningene ligger. Slik lærer jeg noe nytt om løping og kroppen hver dag. Jeg er bare i startgropen.

Bjørnar i vinterlige omgivelser på Bornholm. (Foto: SkyBlazer og RU'er Johannes Rummelhoff).

Kondis.no om Bjørnars ultraløpsdebut: Ultraløping i Blefjell med vikeplikt for reinsdyr


På nettsteder "Sidespor" som Bjørnar redigerer finner du bl.a. en veldig interessant guide (som vi tidligere  har henvist til i en tidligere utgave):
TERRENGLØP 2019: GUIDE TIL NORGES BESTE KONKURRANSER 

Bjørnar sier:
- Hensikten med guiden er å synliggjøre hvor mange flotte løp som arrangeres, gi innsikt i hva slags naturopplevelser de ulike løpene gir deg, få flere til å prøve terrengløp flere steder i Norge og gi løpere en rask oversikt over praktisk informasjon knyttet til løpene. Flere arrangører har nettsider der det tar mye tid for leseren å finne fakta som er avgjørende for hvilke løp du går for. Slik fakta har jeg forsøkt å trekke frem.

Artikkelen om Romeriksåsen på langs har 860 sidevisninger det siste året:

Romeriksåsen på langs 29. juni 2019

Romeriksåsen på langs 29. juni 2019

Distanse: 50 km
Stigning: 1000 meter
Vanskelighetsgrad: Dette er kjent som en fin inngang til å prøve ultraløp for første gang. Det er lite stigning med tanke på distansen.
Grunn til å delta: Løp i flott skogsterreng med mange vakre vann og tjern.

Read More →


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.