Bislett 24-timers er et unikt arrangement

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Nov 2018

Etter 12 år har vi i stor grad vent oss til Bislett 24-timers - som en selvfølgelig greie som gjenoppstår hvert eneste år. Det man kanskje ikke tenker på er hvor unikt dette løpet er - ikke minst på grunn av den helt spesielt velegnede innendørsbanen på Bislett og det vi tror er en svært høy servicegrad.

Klassevinnere kvinner (foto: Heming Leira)

Etter at vi overtok arrangementet fra Spiridon LLL før fjorårets arrangement har vi prøvd å lete etter detaljene som kan gjøre arrangementet enda bedre, og selv om det aldri blir perfekt har vi god grunn til å være stolte etter årets 24-timersløp under Bisletts tribuner.

Et av de store usikkerhetsmomentene i år var om vi skulle våge å ta imot like mange påmeldinger som i fjor. Det er ikke tvil om at det spesielt ide første timene kan bli i trangeste laget, all den tid fartsforskjellen er så stor. Samtidig er det inspirerende med mange deltagere rundt seg, og alternative innendørsarenaer har betydelig større begrensninger enn Bisletts 546 meter lange og noe smale bane. Resultatene som oppnås viser at forholdene totalt sett er gode. Noen synes det er for varmt, noen synes det er for kaldt, men alle har gleden av å løpe i medvind fordi man drar luftstrømmen med seg rundt banen.

Vi valgte å slippe til like mange påmeldinger som  i fjor, men større frafall gjorde at det var 24 færre løpere på startstreken, dvs 133 løpere. Ikke alle var like disiplinerte hele løpsdøgnet, men alt i alt mener vi det fungerte tilfredsstillende. 

Tilbakemeldingene fra løpere har vært overstrømmende også i år, noe vi er veldig glade for. Vi ser enda noen forbedringspunkter, men det lar vi ligge til vi starter planleggingen av neste års løp - som også er NM i 24-timersløp for senior og veteraner.

Noen lurer kanskje på hvordan det har gått med de som av ulike årsaker måtte til legevakt eller sykehus, og til disse kan vi bekrefte at vi har vært i kontakt med de fem tilfellene vi kjenner til - to fysiske skader og tre varianter av utmattelse - og alle har det etter omstendighetene bra.


Vinnerne Simone Durry og Dan Vällitalo. (Foto: Heming Leira)

Gode vinnerresultater
Vinnerresultatene var gode i år. Svenske Dan Vällitalos vinnerresultat på 250,743 km er det tredje beste på Bislett, og bare Bjørn Tore Taranger har løpt lenger her. På kvinnesiden fikk vi også det tredje beste resultatet med 228,079 ved tyske Simone Durry. Kun Anna Grundahl og Maria Jansson har løpt lenger på Bislett av kvinnene.

Databasen vil bli oppdatert med 2018-resultatet i løpet av kort tid.

Jo Inge Norum imponerte med å løpe over 240 kilometer. Her er han sammen med samboer og tidligere elitedanser Aina Nygård som også var med - også hun sikret seg prestasjonsmedaljen. (Privat foto)

De beste norske
På herresiden fikk vi omsider en ny nordmann over 240 kilometer. Jo Inge Norums vinnerresultat på 243,736 km er det bare Taranger som har matchet tidligere, og dermed dukker for første gang på flere år et nytt navn opp i VM-diskusjonen på 24-timers. Resultatet er godt over IAUs A-krav som er grensen for å komme med på det norske laget. Nest beste nordmann var Simen Holvik fra GTI friidrett med 207,911 km, så alt i alt ble det noe skuffende resultater på herresiden.

På kvinnesiden fikk vi to løpere fra arrangørklubben på pallen; Cecilie Holmgren med 209,864 km og Liss Johansen Vallestrand med 206,854 km. Ytterligere fem norske kvinner løp over 170 km.

Cecilie Holmgren, beste norske kvinne på Bislett i år. (Foto: Per Inge Østmoen)

Oppdatert hjemmeside
På løpets hjemmeside finner du link til resultater på 24-timers totalt og klassevis, til 100 miles og til uoffisielle resultater på 6  og 12 timers. Du finner også link til presseoppslag og bilder: Bislett 24-timers


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.