Gunnar Næss var eneste løper som kom til mål i NUC200

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 1. Okt 2018

Så klarte han det igjen. I fjor ble Gunnar Næss nummer to på 200 km etter å ha avsluttet mye sterkere enn vinneren. I år sto kampen nok en gang mellom de to, men da Bjørn Ivar Hepsø måtte gi seg etter 125 km var det klart for Gunnar-seier. For ingen trodde at han skulle gi seg, noe han heller ikke gjorde. Nesten 1,5 time raskere enn i fjor og seier etter 45 timer og 7 minutter.

Gunnar Næss 100 meter før målgang etter 45 timer og 200 km på kuperte og tekniske Nordmarkastier, Det var sjelden så fin sti som på bildet. (Foto: Olav Engen) 

Oppdatert 8. okt.: Avisa Hadeland har også omtalt Gunnars prestasjon og inkludert en faktaboks om klubben:
Hadeland 5.10.pdf

Vi sakser fra kondis.no (samme skribent):
- Gunnar Næss alene om å fullføre NUC 200: 
NUC 200 er en svært krevende distanse hvor kun en håndfull klarer å fullføre. - Det er vel først og fremst en mental prøvelse, det fysiske har alle som har meldt seg på sannsynligvis inne, sier Bergh.
200-kilometeren startet på Skar i Maridalen fredag kl 20 og løpes til/fra Mylla der 100 og 54 km starter.

Fjorårsvinner Bjørn Inge Hepsø tok raskt teten på årets løp, men noen timer senere ble han tatt igjen av Gunnar Næss etter at han hadde feilnavigert - og deretter hadde de to følge til Bjørn Inge måtte gi seg etter ca 125 kilometer med svært vonde føtter. Begge disse måtte bryte 200 km i 2016, men revansjerte seg med å være de to som fullførte i fjor.

Gunnar Næss fullførte altså for andre år på råd og forbedret tiden sin fra 46:30 til 45:07. Han bor jo på en sti (Tyttebærstien på Harestua), men det var nok heller de utallige kilometerne på Nordmarkastier som bidro til nok et fullført NUC200. Han så uforskammet sprek ut i målområdet på Skar lørdag ettermiddag - og ble stående å prate lenge med oss som var der uten å mase etter en stol eller annen service.

Fortjent klem fra kona Yvonne Cecilie. (Foto: Olav Engen)

Gi deg, sa stemmen
- Det har gått veldig bra hele veien. Men det er jo en psykisk prøvelse. Da jeg kom til vendepunkt ved Mylla etter 100 kilometer satt det en usynlig fyr på skulderen min og skrek at jeg skulle gi meg! Heldigvis overhørte jeg den stemmen, gliser Gunnar. Han kunne fortelle at det ikke hadde bydd på problemer å holde seg våken, selv om vi ante en zoombielignende bevegelse på de siste 2-300 meterne mot mål - forståelig nok.

-Men, jeg har ikke noe vakre føtter, så det er bra sommersesongen er over, sa han vendt mot kona Yvonne  Cecilie. Allerede halvveis så ikke føttene helt bra ut, kunne han fortelle, men det hjelp jo med konas fotbad (i en kjølebag) på Mylla. - Det er bare å overse smertene, sa Gunnar og lo litt ved tanke på vannet som strømmet da det gikk hull på noen blemmer.

Vi lurte på om han skulle prøve på sin 4. NUC200 neste år, men ble raskt avfeid med at det var feil tid å spørre om det. Vi forsto det, og tok heller en skål (i alkoholfri champis) med Gunnar, kona og noen farmmøtte venner.

Fornøyd vinner som så uforskammet sprek ut. (Foto: Olav Engen)

På tide å komme seg hjem, stelle bena og få litt søvn. (Foto: Olav Engen) 


Les hele reportasjen på kondis.no: Gunnar Næss var eneste løper som kom til mål i NUC200


Klubbens øvrige deltagere:

NUC200:
Cecilie Igesund, Øystein Jack Næss og Leif Abrahamsen måtte alle gi seg før/etter halvveis på NUC200.

Cecilie skriver på facebook:
- Nordmarka Ultra Challenge lever opp til navnet sitt. Å ta steget frå 100 til 200 km var utfordringa for i år. Det heldt i 121 km før eg måtte gå heim ut i andre natta. Vel verdt å prøve seg og mange erfaringar rikare. Gratulerer til Gunnar som klarte det i år igjen!

Cecilie sammen med Arne Nåtedal og Bjerne Brynning før start.


NUC100:
Tom Stephan Jensen og Jon Asphjell kom på gode  5. og 6. plass på NUC100. Sølvi og hans Olav Stensli måtte gi seg da Hans Olav pådro seg en kneskade før halvveis, se kommentar under bildet lenger ned.

Tom Stephan på Kjerkeberget. (Foto: Gro Siljan Hjukse). Tom løp siste halvdel sammen med Gro, som har blogget om turen gjennom marka.

Tom skriver på facebook:
- Nordmarka Ultra Challenge 100 km vel gjennomført til delt 5. plass etter 19:50 timer 🤗 Nordmarkas vakreste perler i ett og samme løp 🤗🌲👌😍

100 km på blåsti gjennom Nordmarka med kart og kompass som eneste retningsgiver, og ingen support underveis. Noen bonuskilometer etter feilnavigering, solid oppfriskning av kartferdighetene 😁 Tyngste løpet jeg noensinne har løpt. Veldig hyggelig med selskap mesteparten av turen, spesielt takk til Gro Siljan Hjukse som jeg løp med fra Spålen og inn 🙂 Fint å løpe i måneskinn store deler av natten, turen over Pershusfjellet ble en høydare i så måte 🌝👌 Kaldt på toppene med isvann i myrene, frost og stedvis snø ❄️ Vi timet turen opp til Oslos høyeste punkt Kjerkeberget perfekt og fikk en stripe med soloppgang 🌅

Merket at de var uvant med løpstart så sent på dagen, vanskelig å få i meg så mye næring som jeg hadde planlagt. Godt trent fettforbrenning kom godt med, ble mange turer i kjelleren for å fyre igang 😅

Tusen takk til arrangør Jannicke Bergh for en fantastisk opplevelse, dette skal jeg gjøre igjen 🤗🙏


To som måtte gi seg underveis på NUC 100 var Sølvi og Hans Olav Stensli. Her er de i bakken ned mot mål etter 80 km gjennom marka. Før halvveis fikk Hans Olav problemer med et kne, og de innså at de ikke ville klare cutoff-tiden. Dermed ble det er del avkorting og valg av skogsbilvei der det var mulig. Men likevel; ekteparet fikk en flott lang tur i Nordmarka - ingen sure miner der i gården!

Sølvi kom etter løpet med et eksempel på hvor vrient det kan være i Nordmarka: - Selv om vi har løpt gjennom det vanskeligste terrenget i Nordmarka, det som omtales som "Lorthølet" i Spålen, to ganger tidligere (på dagtid riktignok), klarte vil likevel å havne utenfor merkingen. I dette området er det nesten umulig å se stien selv i dagslys for det er så mye trær som har falt ned og vegetasjonen er veldig tett og høy. Blir ikke lettere på nattestid!


NUC54:
Fin 2. plass til Ninette Banoun, 10 minutter fra seier, men veldig glad likevel. -  Hun var vært skadet siden forsommeren, og var veldig spent på om testen i NUVC ville gå bra - slik at hun kunne løpe Le Grand Trail des Templiers (78 km) om tre uker som er høstens hovedmål - som ledd i et forsøk på å sikre seg kvalifiseringsgrunlag til Western States 100 miles neste år. Bena holdt, så nå gleder hun seg til Templiers.

Hun skriver på facebook: - Jeg kom meg gjennom Nordmarka’s vakreste løp 54 km i svært ulendt og kupert terreng. Fornøyd etter å ha vært svært plaget med kne og hofter denne høsten.

Ninette sammen med Inger Aaberg som slo Ninette med 10 minutter, men likevel to minutter bak Ninettes løyperekord fra i fjor. (Foto: Olav Engen)

Harald Sverdrup-Thygeson ble nr 24 på 9:32, flott løpt av en 63-åring! Jane Nilsen ble nummer 8 i kvinneklassen.


Våre løpere på NUC 200, NUC100 og NUC54: 

200 km menn:
1Gunnar Næss, 50. Romerike Ultra/GE Healthcare BIL45t 7m 
-Øystein Jack Næss, 47. Romerike UltraløperklubbDNF
-Leif Abrahamsen, 50. Romerike UltraløperklubbDNF200 km kvinner:
-Cecillie Igesund, 42. Romerike UltraløperklubbDNF100 km menn:
5Tom S. Jensen, 40. Romerike Ultraløperklubb. 19t 50m
6Jon Asphjell, 42. Romerike Ultraløperklubb. 19t 51m

Hans O. Stensli, 51. Romerike UltraløperklubbDNF100 km kvinner:
-Sølvi Stensli, 53. Romerike UltraløperklubbDNF54 km menn:
24Harald Sverdrup-Thygeson, 63. Romerike Ultraløperklubb9t 32m54 km kvinner:
2Ninette Banoun, 53. Romerike Ultraløperklubb. 7t 37m
5Miriam Delphin. 8t 52m
8Jane Nilsen, 49. Romerike Ultraløperklubb.9t 49mKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.