Bli med på Klubbtreff søndag 30. april - på Bislett og i HK-løypa

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Mar 2023

Hei alle medlemmer i klubben

Oppdatert 21. april
Selve klubbtreffet er avlyst og flyttes til høsten, da i samarbeid med Foss Sport
Løpeturen og pizza gjennomfører vi likevel, se omtale her

Søndag 30. april inviterer vi til årets klubbtreff som arrangeres på Bislett kl 12:00 - 17:00. Treffet blir i Seb Coe-salen. Garderober er ved innendørsbanen.

Programmet blir omtrent som dette:

 • 12:00 Vi løper hele HK-traséen, ca 18,5 km, to eller tre fartsgrupper.
  • Det er også mulig å løpe inne på Bislett for de som måtte foretrekke det
  • evt oppvarming inne er mulig fra klokken 10:00
 • 14:30 Pizza og mineralvann settes fram.
 • 15:00 Litt diverse klubbinfo, bl.a.:
  • om arrangementene våre
  • om fellestrening og arrangørløp i RPL-løypa 3. juni
  • om klubbtøy Trimtex/Foss Sport
  • om høstens klubbreise til Ecotrail Irland
 • 15:45 Foredrag: Leif Abrahamsen forteller om noen av de spektakulære løpene han har deltatt i, og sikkert også noe om hvordan han takker sterk kulde og mye vær, her har kanskje mange noe å lære
 • 17:00 Slutt

Vi vil gjerne vite omtrent hvor mange som kommer.
Send e-post til olav@samgla.no hvis du planlegger å komme.

Denne invitasjonen sendes også alle medlemmer per epost...

Disse er foreløpig påmeldt: 

 • Olav Engen
 • Leif Abrahamsen
 • Siri Bergfald
 • Scott Kerrison
 • Cathrine Haraldsen
 • Espen Haraldsen
 • Ingunn Ytrehus
 • Eirik Trenchard
 • Marianne Johansen
 • Frode Pettersen
 • Jeanette Solvang
 • Lise L Pettersen
 • Arne M Lindstad

Isabel løp marsutgaven av Magni Maraton i Trondheim

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Mar 2023

Forrige helg var Isabel Aarnes i Trondheim og løp sin 75. maraton på vei til 100...


Hun skriver på facebook etter løpet:

Magni maraton og 75/100 i boks✔️ "Bare" 25 igjen innen 17.01.24😉 Fikk alle årstider i dag, men sånn er Trondheim🤪 Dagens tid: 4:44🤪
Som vanlig nattoget opp i gårkveld med en "god" natts søvn i sittende positur i en "nydelig stressless" hos SJ nord🤣 Sovekupe blir for dyrt når man drar på løp nesten hver helg🤪 Så buss rett opp til stavset og sette inn ting hos arrangør med obligatorisk dobesøk og rett på start😉 Etter målgang er det selvfølgelig tid gor dagens viktigste gjøremål  nemlig "photoshoot"🥳 
Så er det tog til mine foreldre på Otta hvor jeg blir til i morgen, så hjem til Oslo👍Line Caliskaner imponerte med seier og 243 km på 24-timersløpet Ultrarunning Barcelona

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Mar 2023

Line Caliskaner har hatt en voldsom framgang de siste to årene, og legger også ned enorme treningsmengder for å nå målene sine. Nå har hun vært i Barcelona der hun vant kvinneklassen på veldig sterke 243,121 km godt supportert av Sondre Amdahl.

Kun to norske kvinner har løpt lenger, Therese Falk og Ranveig Hansen med hhv 261,170 km og 243,154 km.

Allerede på Bislett 24-timers i november så vi at Line hadde potensiale til å klare VM-kravet på 224 km da hun løp litt over 220 km med store nakkeproblemer de siste timene. På det løpet var det viktigste å oppnå 215 km mtp Spartathlon-kvalifisering.

VM 24-timers arrangeres i Taipei 2. desember, og det blir spennende å se hvor mange norske løpere man får råd til å sende. Foreløpig har tre kvinner og 1 mann klart resultatkravet.


Line skriver på facebook:

I helgen har jeg deltatt på UrB23. 24 timer utendørs på en 400 meters bane. Det er første gang jeg deltar på 24-timers løp utenfor Bislett-kjelleren. Var spent på hvordan det skulle føles å se hele banen hele tiden og veldig spent på temperaturen. Jeg frykter aldri varme, mer bekymret for kulde. Det ble aldri varmt og natten var veldig kald. Glad jeg hadde med 2 ullgensere av ulik tykkelse og hansker. 
Jeg var heldig og hadde med meg beste support jeg kunne ha, coach Sondre. I forkant av løpet hadde vi en plan. Viktigste fokuset var næring. Samt at plassering ikke var viktig, kun distanse. Jeg reiste tross alt kun for å forsøke meg på landslagskravet som er 224k. Når det var 4 1/2 time igjen får jeg beskjed om at 240 er innenfor rekkevidde og at det kun er Therese og Ranveig i Norge som har løpt lenger enn 240k. Det hjalp på motivasjonen. Med 3 timer igjen hadde jeg en tanke eller to på at det fortsatt er veldig lenge igjen, men bestemte meg for at jeg har investert i for mange harde økter, tid og penger til å ikke gi det en sjanse. Det var på tide å finne kjellerdøra og ta turen ned. 
Tøffe Bislett økter i vinter har betalt seg. Å ha en coach som hjelper med planlegging av trening i forkant og opp mot løpet har vært viktig. Å ha den beste coachen innenfor ultraløping har gitt meg en helt ny motivasjon. Siden vi startet samarbeidet i april i fjor har jeg utviklet meg mye. 
Tusen takk Sondre, for at du både kunne og ville stille opp 🙌  Uten deg hadde ikke dette vært mulig.
Takk til Annette og Ranveig som pushet meg til å forsøke på kravet til ultralandslaget. Med dette resultatet har jeg sendt en søknad til å kanskje bli tatt ut til å delta på VM i Taiwan i desember. 


Kondis.no: Line Caliskaner løp 243 km på 24 timer

Arrangørens side: Ultrarunning Barcelona

Vinnerstatuetten!
Liss og Frode pleiet forholdet i 40 mil i opptil 40 kuldegrader - oppdatert

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Mar 2023

Et sted på den 400 kilometer lange turen...

Saken er oppdatert 10.mars

Frode Lein og Liss Johansen har vært på et nytt eventyr, denne gang i Yukon - et sted Frode kjenner godt blant annet fra en annen ekstrem konkurranse i 2018

Frode skriver på facebook:
Kjærasten min Liss Johansen og eg er strålande fornøyd etter vel 400 kilometers sjølvforsynt konkurranse i løpesko og fullasta pulk på 25 kilo nordover i Yukons villmark. Vi holdt oss varme med både to og tre lag med nettingundertøy samt litt egna klede utanpå etter kvart som temperaturane seig ned mot førti kuldegrader. 
Med frysetørka middag i eit telt som var 105 cm breitt feira eg valentinesaften med den tøffasta dama som skraut hemningslaust av sin ekspedisjonserfaring med telt på Roskildefestivalen. Dagane gjekk og to-tredelar av deltagerane gav seg før vi småløp inn i mål til ein fin 2. plass og ein fantastisk naturoppleving.


En mer omfattende beskrivelse fra Frode kan du lese her:

Race to the top of the World, Experience one of the toughest and most beautiful environments on the planet.

At Kjærasten min ville bli med til Canada for å løpe 6633 Arctic Ultra i bitande kulde var stas. Og før ho fekk mulighet til å angre melde eg oss omgåande på "Yukon Edition" som er vel 400 km med mange motbakkar, sterk vind og endelause islagde vegar oppe på tundraen nord i Yukon der normalen er 30 til 40 minusgrader, sterk vind og har TV-serien Ice Road Truckers.

Konkurransen krev at vi er sjølvforsynt, fraktar alt utstyr for å sove, smelte snø og lage mat og elles det som er nødvendig for å gjennomføre. Eg innsåg fort at for Liss som ikkje likar å fryse, er glad i mat og drikke med «telt-erfaring» frå Roskilde-festivalen, så var det duka for ein svært så spennande tur og konkurranse.

Førebuing

Forberedelsene omfatta løping i kulde med test av ulik bekledning, litt styrketrening for å vera i god skikk til å trekkje pulk i uendelege motbakkar.

I tillegg vart det ein heilt annan dimensjon av utstyr å ta omsyn til for Liss - eit kvantesprang. Med erfaringane mine frå tilsvarande løp i området var det  å justere mot Liss' krav - som var å holde seg varm, nok mat og drikke. Vi valde solid kvalitet framfor det enkle og lette utstyret eg har brukt tidligare - som eksempelvis kraftig og varmt liggjeunderlag til den varmaste soveposen som var å få tak i.

Av pulk måtte vi også ha det beste - Acapulka vart eit opplagt val der eg sveisa ei enkel ramme med hjul for pulkane som kunne takast av og på ettersom underlaget varierer mellom islagde vegar, fokksnø og pudder. Samstundes skulle pulken fullasta på 25 kilo vere god å springe med. Etter ein del prøving med bla. «løpe-kit» frå ei «barnevogn» som fungerte greit, vart vi samde om å nytte det tradisjonelle draget som følgde med pulkane - med nokre enkle justeringer.

Vi reiste via London og Vancouver før vi endeleg landet i Whitehorse etter 19 timar. Det vart transportutfordringar med pulk - men dagane før konkurransen fekk vi hjelp av Nordic Cab som leverte komplett pulk med hjul og drag. Løysinga var tyngre enn vår Acapulka - men komplett og  den einaste muligheten vår for å stille til start.

Dagane i forkant av konkurransen i Whitehorse gjekk til innkjøp av tørrmat til middag og frukost, nudlar til lunsj og peanøtter, sjokolade, ølpølser og snack. Så var det briefing, tryggleik med etterfølgende test og gjennomgang av utstyr før vi vart fordelte i ulike store Pickuper som transporterte oss 700 km nordover til Dawson City der konkurransen starta. Undervegs fekk vi eit inntrykk av kva natur som ville venta oss konkurransen - fantastisk!

Vel framme i Dawson City var vi raskt ute fra hotellet for å oppleve den autentiske gullgraver og western-by som dette var - i 32 minusgrader.

Konkurransen

Målet vårt for konkurransen var å fullføre med ein god oppleving.

Vi starta første døgnet med nokre og tjue minusgrader - som var akseptabel kulde for oss frå Noreg.  Med spenning og jetlag i kroppen var eg stuptrøtt dei to første kveldane i konkurransen der Liss stadig måtte justere retning. Men eg henta meg fantastisk inn igjen med god søvn i teltet vårt som knapt var ein meter i breidda. Etter eit par dagar sakk temperaturen nedover på tretti talet, som påverkar tempo, pust og krav til bekledning. Vi klarte oss fint i bevegelse, men når vi stoppa for å ete, drikke eller gå på "do" kom kulda fort - men etterkvart vart Liss svært så flink på å korte inn pausane med litt frustrasjon frå min side.

Etter dag fire var det nesten førti minusgrader og 2/3 av deltakarane hadde gitt seg og kulda medførte til at strømpene var frosse fast i både føtter og sko - skosålane var da så frosse og det var som å gå med isblokker på beina. Den kvelden var det hyggeleg valentinesaften med god mat i teltet. Vi var da nummer to i konkurransen som var eit resultatet vi holdt inn til mål - to døgn seinare.

Konkurransen gav oss fantastiske naturopplevelser gjennom ei urørt villmark der nordlyset dekte heile himmelen.

Litt fra intervjuet med lokalavisa VARINGEN:

-Hvor mange deltakere var det totalt?
I år var det 30 deltagere. Det er fordelt på to løyper: "6633 Classic" 120/380 miles og den vi deltok som heter "Yukon Edition" 250 miles med en del fleire høydemeter.
-Er andreplassen totalt blant alle, eller i en klasse?
Andre plassen var for Yukon Edition
-Frister dette til gjentakelse?
Det er særs moro at Liss vil tilbake neste år for at vi sammen skal løpe Classic 380 med 617 km. Eg har tidligere løpt både Yukon Quest og Iditarod i samme område, så for meg har denne type konkurranse blitt ein tradisjon.    
-Har dere fått pleiet forholdet tilstrekkelig? Denne type eventyr er noe av det fineste vi kan gjøre sammen. Man er sammen hele døgnet helt alene, trøtt, sulten, utmattet og frarøvet all luksus i en av verdens tøffeste omgivelser med temperaturer som tar og ikke gir liv. Når man er i en boble som dette er det viktig å kunne lytte, raskt håndtere friksjon og anerkjenne hverandre - gi støtte og ros samt et ekstra dytt når det trengs.


Liss skriver på Instagram:

6 dager med kjæresten i bitende kulde i Yukon, Canada. Med en pulk på 25 kg hver, et bittelite telt og litt for lite mat. Når gradestokken viste 35 minus, vi var fri for kokt vann, sokkene hadde frosset fast i skoene (som igjen har blitt til harde isklumper) og jeg hadde på syv lag med klær inkludert de store nødvottene - og fortsatt frøs sånn at jeg ikke kunne stå stille - da lurte jeg på hva i alle dager jeg hadde begitt meg ut på.

Men vi kom oss til mål ved polarsirkelen (6633)🥈Det ble vel 410 km i denne versjonen av @6633arcticultra - Yukon edition.

Naturen var storslagen - nordlyset var spektakulært og vi vurderer allerede om vi skal delta igjen - men ta 600km Classic Edition neste gang (den starter der vi avslutta)🤪 

Oi så fort man glemmer…. Først må kroppen heale, så må jeg glemme kulda. Deretter er jeg sikker klar for nye eventyr😍Lokalavisa Varingen (Nittedal) har også fått med seg løpseventyret til Frode og Liss;


Romerikes Blad har også en stor nettsak om opplevelsen: (+sak)
Jeg meldte oss på før hun angret

Løpets hjemmeside:
https://www.6633ultra.com/

Knut Bøvre en av 60 norske som løp Tokyo Maraton

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Mar 2023

Det er et trangt nåløye for å delta i Tokyo Maraton, og årets deltakere var i stor grad deltakere som ikke har fått deltatt de to foregående årene på grunn av pandemien. Knut Bøvre skulle løpt i 2020, men det ble avlyst. Siden han likevel hadde bestilt reisen dro han til metropolen og løp sin egen maraton rundt i Tokyo.

Sist helg ble det altså løp, og etter en skadeperiode var han fornøyd med bare å kunne fullføre. Tiden ble 4:36:26

Knut skriver på facebook:

Tokyo Maraton 2023….
Dette har vært en lang reise. Skulle løpe i 2020 men det ble avlyst pga corona. Reiste likevel over og løp mitt eget alene.
Fikk flyttet startnummeret til 2023. Det siste året har vært litt rufsete og da to hamstringsener røk på senhøsten i fjor var jeg sikker på at det ikke ville være mulig å løpe her i år.
Lengste løpetur i desember var 180m…
Sammen med fysioterapeuten på @Nimi la vi en plan. Svært lite løping men målrettet styrketrening. Fokus på å ta det veldig rolig her i Tokyo.
Selv om tiden ble godt over en time lengre enn normalt fikk jeg en fantastisk tur gjennom byen.
Det hadde jeg ikke våget å drømme om ved juletider.
Nå kjenner jeg at det blir løpepause en stund og satser på å komme sterkere tilbake. Må jo kvalifisere til Boston på nytt🦄.


Alle resultater: www.marathon.tokyo/2023/result