Asgeir Hjorthaug fullførte WSER på godt under 28 timer.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2023

Asgeir Hjorthaug var den eneste norske løperen på startstreken i det legendariske Western States Endurance Run (WSER)24.-25. juni. Det betyr ikke at han var den enste som ville løpe årets utgave, men det er nesten vanskeligere å vinne i lotteriet enn å fullføre løpet. 7169 løpere var med i trekningen om 349 startplasser i årets løp.

Asgeir hadde god margin til makstiden 30 timer da han løp inn til 195. plass av de 328 som klarte makstiden. Asgeir løp på 27:46:50.

Han er dermed den 16. nordmannen (fjerde fra klubben) som fullfører WSER (3 kvinner 13 menn).
Fra klubben har Didrik Hermansen, Sondre Amdahl og Ninette Banoun fullført tidligere utgaver.
Se  den norske 100-milesoversikten på kondis.no: 100 miles alle

WSER hjemmeside


Asgeir skriver på facebook:
Western States Endurance Run 2023, 100 miles (161km og 5500hm total stigning)

En fantastisk og episk opplevelse 🙌🏻 Løypa gikk i alpine høyfjell i Sierra Nevada på +2800moh, via mektige canyons og høyder med navn som Last Chance, Devils Thumb, Michigan Bluff, Dusty Corner, til målarena Placer High School Auburn CA. Vi løp gjennom nesten 20 km på snø, ble fraktet over American River i raftingbåt, vi dro oss i tau over elv med vann opp til midjen, i tillegg til å være på utkikk etter bjørn, klapperslanger og mountain lions.

El Dorado Creek


Dette løpet er mor til alle offisielle 100 miles løp, hvor grunnlegger og alle vinnere er legender. For å understreke dette: Gordon Ansleigh som grunnla løpet, er kiropraktor og løste opp skuldrene og ryggen min på et av checkpointene. Scott Jurek, vinner av løpet 7 år på rad, fylte opp vannflaskene mine på et annet checkpoint. Bjørg Austrheim Smith, vinner av løpet 3 år på rad på 80-tallet, delte ut beltespenner til fullførere. Det er en stor familie på nesten 2000 mennesker som arrangerer eller er frivillige på dette løpet. Det er 6 frivillige per løper(!) Og alle gjør alt de kan for at vi deltakere skal komme oss i mål og ha en best mulig opplevelse. 


Asgeir Hjorthaug og Gordy Ansleigh - grunnlegger av WSER

Løpet for min del gikk veldig bra, jeg lekte og hadde det superfett i høyfjellet første 80km, gikk på en liten smell i dalene med varme og bratte stigninger, men fikk super hjelp og en fantastisk reise siste 60km hvor Chris fra Illinois hoppet inn som min pacer (medhjelper/-løper)  


Chris Remhof - super kar, super pacer, hjalp meg i 12 timer 🙏🏼


Jeg har de siste årene vært med på mange mindre og større løp, og må si at Western States er helt i toppen hva gjelder opplevelse, natur og ultrafamiliefølelse. Føler meg beæret, ydmyk, takknemlig og stolt over å ha vært med på dette🙏🏼


Stor takk til alle som har fulgt med og heiet. Hjertelig takk til Anett, Fanny og Tidemann som ikke bare «lar meg reise bort», men oppriktig unner meg, og heier på meg i all galskapen jeg blir med på 
, elsker dere ❤️ Sist, men ikke minst, stor takk til Sondre Amdahl for nok en gang har hjulpet meg i forberedelse til et stort løp - verdens beste coach 🙂


Opp alpinanlegget i Squaw Valley


Én norsk deltaker, og flagget var på plass på No Hands Bridge 


Aid Station 🙏🏼


Asgeir Hjorthaug - WSER aid stationAsgeir og ultralegenden Scott Jurek.

Dagen før:

Squaw Valley - OL1960 - her går starten i morgen tidlig, rett opp i fjellene bak meg på bildet!
Er på ca 1900moh nå, skal opp til ca 2800moh.
Er supergira, gleder meg, konstant gåsehud, er klar 🤘🏻😎Gunnar Fæhn (73) har løpt sitt siste ultraløp, 250 km i Gobi March

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 28. Jun 2023

Gunnar Fæhn var første nordmann til å løpe 10 hundremiles løp (2007-2010), og allerede i 2006 passerte han 100 maraton. Han er også den nordmann som har deltatt i nest flest 250-kilometers ørkenløp (Frode Lein topper med 14 mot Gunnars 9, dobbelt RU altså).

I dagene 18.-24. juni løp 73-åringen sitt niende løp i ørkenserien til RacingThePlanet; Gobi March i Mongolia.


Ved hjelp av flagget kan du finne Gunnar på dette bildet av alle deltakerne i årets Gobi March.


Løpet er delt opp i 6 etapper inkl den siste sjarmøretappen på 10 km. Den lengste etappen - dag 4 -  er på 80 kilometer, en skikkelig styrkeprøve med store tunge sekker i sterk varme i over 23 timer. Totalt ble det 66 timer 0 minutter og 20 sekunder (!) til fots i det som Gunnar kategorisk slår fast at er hans siste ultraløp. 

- Merkelapper/flagg er allerede fjernet fra løpsplaggene, sier han.


Noen av medløperne - vi ser blant annet Linn-Christin med nr 86, som gikk sammen med Gunnar på elle etappene.


Gunnar var (nesten selvsagt) eldste deltaker, og 73-åringen var eneste av de tre 70-åringene som kom i mål på alle etappene. Underveis samarbeidet han flott med Linn-Christin Rebne fra Lillestrøm som var den andre norske deltakeren. De holdt følge på alle 6 etappene. Totalt var det 112 deltakere og 102 som fullførte.

Med seg til Mongolia - og sitt siste ultraløp - hadde Gunnar med seg kone og tre av døtrene, som gikk sjarmøretappen sammen med han.

Når dette skrives fire dager etter målgang befinner han seg på Lovisenberg sykehus i Oslo der han skal operere en skadet skulder. Operasjonen holdt på å sette en stopper for Gobi-turen, men han fikk heldigvis utsatt operasjonen. 

- Skulderen og synet var det eneste som plaget meg underveis. Kroppen fungerte utmerket, ingen gnagsår eller vondter av noe slag. Fullt restituert nå, sier Gunnar.


Gunnar poserer i løypa. 
Legg merke til skoene til japanske Michiya Shibata (startnummer 99).  Hjemmelagede sko. Lik de som henger på sekken. En plate m to tverrgående trestykke under. Festes til foten som flipflops. 25 mil i disse !


Endeløse sletter....


Vann til hester og løpere....

Underholdning på premieseremonien...

Allerede i 2010 ble Gunnar innlemmet i 4 Desert Club, dvs de som har løpt ørkenløpene i fire verdensdeler (Asia, Afrika, Sør-Amerika og Antarktis). Totalt har han altså åtte deltakelser, inkludert tre i Gobi-ørkenen. Bildet er fra Gobi (kinesiske delen) i 2008.


Løpets hjemmeside

Gunnars "bio" på RacingThe Planet's hjemmeside:

Gunnar Faehn

4 Deserts Club 2010

Gunnar Faehn

QUICK FACTS

Nationality Norway

Races Completed

Atacama Crossing (Chile) 2004
 Sahara Race (Egypt) 2005
 Gobi March (China) 2008
 Taklamakan Ultramarathon 2010
 The Last Desert (Antarctica) 2010
 RacingThePlanet: Nepal 2011
 Gobi March (China) 2016
 
 Special Edition: Georgia 2022

BIO

“Deserts are very much more than dunes,” says Norwegian medical doctor Gunnar Faehn, explaining how his perspective of the desert has shifted since he set out to race across them. A husband, father of four daughters and grandfather to one granddaughter, Gunnar knew as soon as he set out on the Atacama Crossing in 2004 that he would eventually cross the finish line of The Last Desert. He completed the Sahara Race in 2005, the Gobi March in 2008, the inaugural RacingThePlanet 100 event, the Taklamakan Ultramarathon in 2010 and The Last Desert (Antarctica) 2010. He says he “enjoyed every mile of the Gobi March”, while the Sahara Race was decidedly tougher with the relentless heat. The Norwegian runs five to six days a week in forests outside of the village of Algarheim: “on the trails used by the moose and me”. Gunnar is very much a man of the elements, preferring to listen to the silence of the desert, than man-made music. His most memorable moments were visions of the extraordinary Shipton’s Arch outside Kashgar and the stunning Tien Shan mountains bordering the Taklamakan Desert.Per Einar Roth fullførte HHT Ultra fra Gåsbu til Tangen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jun 2023

Hamar og Hedemarken Turistforening arrangerte sist helg HHT Ultra for 3. gang. Løpet har ny løype og distanse for hvert år, og i år var det 57 km fra Gåsbu til Tangen. Løypa fugte et flott nettverk av sammenhengende blåmerkede stier gjennom vakre områder som Vangsåsen, Ilseng (kåret til Norges flotteste turrute), Romedal og Stange.

Fra klubben stilte Marit Åmdal og Per-Einar Roth.

Per-Einar klarte seg fint og løp inn til 10. plass i herreklassen med tiden 7:33.
Marit har bokført DNF.

Bildet: Per-Einar Roth (til venstre) og Lars H. Ringnes løp siste del sammen. (Foto: Rolf Bakken)
I bakgrunnen ser vi Agnetha og Mira Roth.

Løpets hjemmeside

Kondis.no: Amund Hagen Kristiansen først gjennom St.Hansnatta i HHT UltraMarianne Nesje og Tone Øksenvåg fullførte Lavaredo Ultra Trail by UTMB

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jun 2023

Lavaredo Ultra Trail by UTMB har flere løyper med 122 km som lengst og 82 km og 48 km som to andre ultradistanser. Det var denne siste - løypa på 48 km med 2600 høydemeter våre to løpere fullførte sist helg.

Marianne Nesje og Tone Øksenvåg var to av 1463 startende på 48-kilometeren som har start og mål i velkjente Cortina D'ampezzo.

Marianne kom inn på 8:54:24 som ga en 888. plass totalt, 234 av kvinnene og 7 i aldersklassen (55-59)
Tone kom inn på 10:25:32 som ga en 1239. plass totalt, 402 av kvinnene og 46 i aldersklassen (50-54)

Løpets hjemmeside

Alle resultater

Bildene av Marianne øverst og Tone er tatt av Sportograf.com


Marianne på facebook:

- Da er snart en fantastisk ferieuke over 😊 Vi startet i Cortina med fantastiske fjell og løping av Lavaredo 50 km - og vi avslutter i Venezia.

Lavaredo 50 km var et magisk løp 🤩 magiske fjell, hinsides lange og bratte bakker - Mistberget blir bare en fislebakke i forhold, regn og torden, og et oppløp mot mål gjennom gågata i Cortina med masse heiarop. Et løp som absolutt kan anbefales 👍🏃‍♀️ Jeg drar gjerne tilbake.
To dager med restitusjonsgåing i fjellene har også gitt mersmak - Dolomittene er bare et unikt område. 
Venezia er noe helt annet - paddeflatt, masse turister, varmt og et historisk nærvær som er å ta å føle på.


Tone og Marianne på restitusjonstur i høyden.

Restitusjonstur dagen der på. Løypa går ned skråningen på andre siden av dalen og ut til venstre

Tone skuer utover det fantastiske fjellandskapet.Knallsterk 6. plass til Steffen Brufladt i Mozart 100 by UTMB, fire fra klubben deltok

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jun 2023

Steffen Brufladt spiser nå kirsebærmed de store gutta på terrengultra. Denne helgen løp han inn til en knallsterk 6. plass (690 deltakere) på Mozart 100 by UTMB i Salzburg. Han brukte bare 12:15:34 på de 106 kilometerne med over 5000 høydemeter. (Foto fra Steffens Instagramkonto)

- Steffens flotte løp kom til tross for at Lufthansa rotet bort all bagasjen, og han måtte kjøpe nytt. Imponerende, sier Rudi Placht.

Morten Fundingsrud løp også langløypa der han kom inn til 293. plass på 18:22:02.

Victoria og Rudi Placht løp og fullførte Ultra på 82 km med godt over 4000 høydemeter. Rudi ble nr 170 av 387 deltakere på 15:03:05 mens Victoria løp inn til 287. plass (41. i kvinneklassen) på 18:46:40.

Steffen på Instagram:

På lørdag gikk årets @mozart100 av stabelen. Drøyt 105km og 5000 høydemeter ble forsert på 12t og 15min, som holdt til 6. plass.
Veldig fornøyd med at kroppen funket såpass bra etter en historisk dårlig oppladning. Treningen har stort sett bestått av løping med vogn i kombinasjon med lite søvn. I tillegg ville lufthansa gi meg en ekstra utfordring ved å miste bagasjen som inneholdt alt utstyret til løpet.
Nå er det i hvertfall tid for å ligge på sofaen å drikke øl noen dager/uker.


Morten Klepp Fundingsrud på facebook:

Mozart100. Drøye 105 km, med drøye bakker på totalt 5100hm og ikke minst helt drøy natur. Østerrike og Salzburg leverte i skikkelig sommervarme. 


Racerapport fra Victoria:
Mozart100 ultra ⛰️
82,5 km 🏃🏽‍♀️
4200 høydemeter ↗️

Rudi og Victoria  (Bilde fra Victorias fb-side).

Spent, kvalm, kald og sulten møtte jeg opp til start.  Klarte ikke å ta inn noe mat til frokost. Tanken på den brutale løypen med sine høydemetere og nedoverbakkene tok nesten helt knekken på leggene før start. Men, jeg skulle prøve, gå i kjelleren et par ganger eller 10. 
Løypen innfridde på brutalitet. De første 3 toppene etter hverandre gikk greit nok, var forberedt på de, og tok det veldig med ro. Wyllerbakken opp og  ned 5 ganger, det hadde jeg gjort før, men ble tatt litt på sengen av siste nedoverbakke med sine 1000 høydemetere rett ned. Neste topp, 6 km og 750 høydemetere rett opp, og så ned tok nesten knekken på meg. Varmen og mangelen på frokost begynte å kjennes på kroppen. Ble ikke noe bedre når jeg halvveis opp i bakken gikk tom for vann.  Flere løpere lå strødd langs stien med spaceblanket på og klare med å trykke "withdraw" på LiveRun appen. På toppen var det heldigvis ny mat og vannstasjon, jeg helte innpå med vann og fikk i meg litt suppe. Nedoverbakken her også var brutal, men nedoverløping er jeg faktisk litt god på så jeg raste ned, avanserte 10 plasser, men de mistet jeg fort igjen i oppoverbakkene 🙈 
Resten av løypen ifølge mannen, skulle være "sjarmørettappe".  Det var det langt i fra. De små toppene på løypeprofilen viste seg å være helvetes lange bakker med mange høydemetere som aldri tok slutt.  Etter 70 km møtte jeg en kar som fortalte at han hadde løpt løpet før og advarte meg mot noen trapper helt sist i løypen. Jeg tenkte det var de siste høydemetere som gjenstod og fortsatte løpet selv om kroppen var helt ferdig.  
Og i km 75 kom det jammen noen trapper som jeg kriget meg gjennom. Et trinn om gangen. En liten høyde tilsvarende Wyllerbakken opp og ned, med trapper, røtter, stener og løs grus.  Herlig å avslutte løypen med det mest tekniske terrenget. Men jeg så enden, jeg kunne høre summingen fra målområdet (selvsagt bare i hodet mitt) jeg kunne høre jubelen og jeg kunne kjenne tyngden av medaljen jeg fikk rundt halsen. Snart ferdig, bare 4 km igjen, 4 km igjen langs elven, flat og fint, bare asfalt. En fot foran den andre. 
Trodde jeg....


"Viktoria kunne kjenne tyngden av medaljen..." (Foto: Morten F)

Med litt dårlig merking på slutten av løypen fulgte jeg ekstra godt med på klokken og navigasjonen, og trodde i et par sekunder at den skulle tulle med meg når den viste "feil" vei. Jeg skulle ikke bort på den flate veien, jeg skulle opp en liten topp til 😳 200 fuckings høydemetere med bare trapper. Det er 2 ganger Grefsenkleiva opp ... og ned. Med trapper 🤯 
Det hadde blitt mørkt,  jeg var kald, sulten, bena skalv og armene verket etter å ha gått med staver i 50 km. Jeg hadde lyst å gi meg.... den berømte kjelleren hadde jeg for lengst passert.... det hjalp ikke på motivasjon av å se hodelykter til løpere foran og over meg. Det var så bratt at garmin registrerte ikke pacen,  klokken trodde jeg stod stille. Og lenge gjorde jeg det også. Men dette skulle jeg klare. Målet om 17 timer var forlengst forkastet, nå gjaldt det og komme seg helskinnet i mål. Et trappetrinn om gangen.  Et steg om gangen. Telle trapper. Synge for seg selv. Banne litt, så litt mer... når jeg gikk tom for banneord så jeg at jeg nærmet meg toppen. Endelig... nå var det bare tilsvarende ned. 2 ganger Grefsenkleiva ned snirklende trapper, i mørket, med skjelvende ben og armer som ikke klarer å holde i stavene. 
Jeg brukte god tid. 
I mål fant jeg beste mannen med en pose med 40!! kyllingnuggets.  Felte ei lita tåre og gikk løs på nuggetsene.  
Oppsummert, en fin tur og opplevelse i fjellet 😁 Stor takk til Morten og Tor-Einar som reddet dagen og løpet med lån av hodelykt 🙏


Noen flere bilder fra Victorias fb.side:


Lisa løp tre ultraløp på 30 timer i Viadal (Skåne).

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 27. Jun 2023

Lisa Amundsson løp forrige helg (17.-18. juni) tre løp på et drøyt døgn i Viadal (Skåne), 12-timers, 6 timers natt og 6-timers dag.

Det startet lørdag 07:00 med 2. plass av 9 kvinner på 12-timers med 96,334 km.
Deretter start 6-timers natt lørdag 23:00 der Lisa ble 2 av 5 kvinner med 40,824 km.
Til slutt start 6-timers dag søndag 09:00 der Lisa ble 6 av 17 kvinner med 45,087 km.

Viadal Ultra

Alle resultater

Lisa har tidligere blant annet løpt 2x 48-timersløp i Viadal:

2022: Lisa Amundsson vant Viadal Ultra 48-timers
2023: Lisa Amundsson vant Viadal 48-timmars for andre år på rad


Lisa på facebook:

- I helgen var det Viadal Weekend 3 olika lopp 12h,6h natt och 6h dag med några timmars vila ett väldigt trevligt upplägg.

Börjar känna till denna bana fick ihop 182,245 km denna gång.
Blev tvä 2:a placeringar och en 6 plats. 
33 fra klubben løp årets RPL50. Anita Sletten og Harald Bjerke i topp 10

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Jun 2023

32 av klubbens 33 deltakere (inkl arrangørløp) fullførte den åttende utgaven av Romeriksåsen på langs.

Den siste, og mest uheldige, var Siw Benonisen, som pådro seg en stygg benskade og ble hentet med helikopter ca 7 km ut  i løpet. Se mer om det lenger ned.

Raskest av løperne våre var Anita Sletten med 10. plass i kvinneklassen og Harald Bjerke med 9. plass i herreklassen. Se toppbildet. (Foto: Carsten Dybevig)

Alt i alt var ca 70 medlemmer i sving i forbindelse med årets løp, og 33 av dem løp altså selve løpet eller arrangørløpet.

Erlend B Jenssen og Tone Samuelsson startet på natta og løp fra mål til start - deretter tilbake i selve konkurransen. Det ble altså 100 km, og ny distansepers for Tone. (Foto: Hilde Johansen)


Se flere oppdateringer lenger ned.

Våre deltakere:

PlassNavnKlasseSluttid
Rank, AG
10.Anita SlettenKvinner 40-446:17:15
3.
14.Cecilie Longva IgesundKvinner 45-496:30:47
2.
21.Cathrine HaraldsenKvinner 50-546:46:03
2.
23.Isabel AarnesKvinner 35-396:54:32
5.
43.Lene JonassonKvinner 45-498:40:17
11.
46.Tone SamuelssonKvinner 40-448:55:44
10.
51.Lise Lysfjord Pettersen (arr.løp)Kvinner 50-5410:27:34
6.
53.Laila HovKvinner 45-4910:49:45
12.

Siw BenonisenKvinner 50-54DNF9.Harald BjerkeMenn 45-494:47:34
1.
29.Kristoffer StensrudMenn 45-495:31:35
4.
34.Nikolai Zahl MarkenMenn 40-445:38:09
6.
46.Andreas GossnerMenn 50-545:56:12
2.
53.Halvor SteinsholtMenn 23-346:05:20
21.
65.Christian AndersenMenn 45-496:19:12
10.
68.Roger HæhreMenn 45-496:25:36
11.
81.Svein André Hals-JernerMenn 35-396:39:39
15.
82.Kevin Hughes (arr.løp)Menn 45-496:40:00
13.
88.Svein-Erik Bakke (arr.løp)Menn 55-596:44:03
4.
90.Espen HaraldsenMenn 55-596:46:03
5.
110.Ole EngenMenn 40-447:03:52
18.
123.Anders Emil Krogstad (arr.løp)Menn 45-497:16:34
24.
124.Jarl Odin HerlandMenn 50-547:20:34
15.
128.Kristoffer ModellMenn 45-497:29:18
25.
131.Eirik TrenchardMenn 55-597:34:17
9.
145.Tom Andreas PaulsenMenn 45-497:59:33
27.
152.Håkon SvartdalMenn 35-398:17:49
25.
157.Erlend B JenssenMenn 45-498:55:44
30.
159.Ole Christian BekkenMenn 40-449:09:30
32.
159.Paul SolbergMenn 50-549:09:30
20.
167.Tom Sætereng (sluttpatrulje)Menn 50-5411:00:00
21.
167.Knut Kronstad (sluttpatrulje)Menn 70-7411:00:00
1.
170.Jørgen Oswald (arr.løp)Menn 55-5912:00:00
13.

Noen oppdateringer vi fant på facebook:

Siw Benonisen:
Så endte det ikke helt som planlagt. Fall, 15 sting og ambulansehelikopter. Sånn kan det også gå ♥️ Likevel, skal jeg se etter positive ting ved dagen (for det skal man jo) så er det alle rause menneskene som hjalp til da det gikk gærnt. Henriette Ebbestad som satte eget løp på pause for å være klippe inntil baktroppen kom. Baktroppen med Tom som bar meg med brannmannsløft i svært kupert terreng. Røde kors som fikk en ufrivillig skogstur og bar meg i båre både oppover og nedover. Personell i ambulansehelikoptereret, sykepleier og lege på Ahus som lappet meg sammen og til slutt Olav Engen som har lagt opp til et terrengløp der hjelpen er nær selv i område uten dekning ♥️ Takk til alle hver i sær ♥️ Nå ligger fokus på neste løp.. flat asfalt for sikkerhets skyld 😁


Cathrine Aas Haraldsen og Espen Haraldsen

Romeriksåsen på langs 2023🥳
En flott løp jeg kommer tilbake til gang etter gang😅
I år kastet vi oss rundt under ei uke før løpet. Satt i familieselskap og spurte min bror Rolf Gunnar Aas  om han  ville teste ut ultralivet. Han meldte seg på og takket være Olav Engen fikk vi billetter alle 3.
Vi satset på å løpe sammen alle 3, men det gikk ikke mere enn sekunder før broderen fikk los😅 Vi så ikke mere til ham. Min mann Espen Haraldsen og jeg holdt sammen helt til mål. Det har blitt en greie for oss. Da kan vi "bække" hverandre når det blir tungt.
Løypa husker jeg alltid som flat og flytende😪
😅 Det er jo selvsagt feil.....Den er teknisk krevende med 1000hm og mye myr og kline. Høydemeterene er jeg ikke redd for, men røtter, stein og orm derimot....🥵
Det ble varmt etterhvert og vi gikk tomme for drikke. Men med den løypa langs mange vann fikk vi duppet skrotten ved behov. 
Vi kom til mål, en vanvittig stemning 
" We are the champions" på høytaleren og broderen var selvfølgelig der💞 Også den medaljen da!
For å ikke snakke om de hærlige ultra vennene🥳
Takk til @Romerikeultraløpeklubb som ordner i stand, har det beste crew så vi kan gjennomføre galskapen 😅 
I år løp jeg ikke feil og rakk 75årsdagen til pappa med god margin 🤭
Bonusen her var 2.plass I klassen halvgamle damer 50-59💃🥂


Isabel Aarnes:

"Romeriksåsen på langs", 50km, for 5.gang✔️ Ultraløp nr 30 totalt😉 Tiden ble 6:54, 21 min bedre enn i fjor👍 Terrengløp med røtter, steiner og myr er ikke noe for asfaltdronningen,  men syns faktisk det gikk bedre i år🤪 Jeg elsker den medaljen❤️ Jeg sier hvert år at det er siste gang jeg tar det løpet, mtp mye terreng, men i år velger jeg å ikke si det, for jeg står vel på startstreken igjen neste år🤪 I år har jeg filmet litt for å gi et lite innblikk i hva som skjer i løypa🤪 Hyggelig å møte så mange hyggelige løpefolk og få sunget litt i løypa også🎤😉
Tusen takk til klubben min Romerike Ultraløperklubb og klubbdirektør Olav for et perfekt arrangement som alltid🙏🏃🏼‍♀️🏃‍♂️👍


Laila Hov: (som også vant utrekkspemie)

Å få medalje for å ha gjennomført Romeriksåsen på langs 50 km har jeg ønsket meg siden 2019, og i dag ble den omsider min 😁. Lang og varm dag i terreng det ble, men desto bedre smaker jo prestasjonen 😄🥳🥳🥳.Håkon Svartdal:

Romeriksåsen på langs 24.juni 2023
50km = ULTRA
Et brutalt, varmt, og beintøft løp for en middels trent småbarnspappa. Løp første 15 km. Fikk påfyll av vann ved første matstasjon. Klarte å sleive litt med lokket til drikkesekken, så mistet rundt 1 liter vann  mellom 15 og 33km. Var helt tom for energi på siste matstasjon. Her fikk jeg god hjelp og til å reparere drikkesekken og med påfyll av mat. Med mange hyggelige meldinger fra folk underveis, spesielt fra jentene mine hjemmefra ❤️fikk jeg samlet siste kreftene og gikk siste 17 km inn i mål. 
Måltid: 8 timer og 17 minutter!!


Takk for fantastisk arrangørinnsats - i år igjen

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Jun 2023

Kjære medlemmer i klubben - og til de som hadde lyst og anledning til å være med og arrangere Romeriksåsen på langs i særdeleshet. Vi besto eksamen nok en gang.

Hvem sier at vi besto eksamen? Deltakerne - og de mange overstrømmende positive tilbakemeldingene* vi har fått. Mitt inntrykk er at også dere som var med som arrangører følte at dette var en vellykket dag.

Vi var totalt 41 medlemmer (inkl noen venner/familiemedlememr) involvert med arrangøroppgaver, og dette er som er korthus. Alle kort (arrangører) er like viktige for helheten, selv om noen hadde mer omfattende oppgaver enn andre. 

Tusen takk alle sammen.
Jeg er stolt av dere og klubben!

Toppbildet viser Ada og Jørgen Oswald som sørget for fantastisk merking - noe svært mange deltakere har applaudert!

*eksempel på tilbakemelding:
Emne: Fantastisk 🏃 arrangement!!!  
Hei vil bare takke dere ALLE for nokk ett fantastisk løp.Dette var mitt 3 Romeriksåsen på langs og hver gang har dere virkelig gjort en helt utrolig god jobb.Fra den gode stemningen før start, ekstremt bra oppmerket fra start til mål som alltid.Utrolig flotte mennesker som sørget for godt med vann, og ordentlig cola😊👍,mat,snacks, godis osv.Og bli møtt med heiarop mot  matstasjonene og  ordentlig passet på at vi fikk fyllt opp med det vi trengte.Og den utrolig gode velkomsten i mål også.Savnet Kristins runde løpet en stund.Men Romeriksåsen på langs må være ett av NORGES BESTE LØP. Jeg har hvert med på en del løp men ikke hvert borti noen løp her i Norge som arrangerer ett så bra løp.Tusen takk til ALLE dere som jobbet der ute denne dagen. Det ble en helt fantastisk løps opplevelse.Jeg har ikke hvert med hvert år men jeg satser på å stille til start igjen i 2024😊
Mvh : Frank Robert Steen Hansen

Vi hadde også noen fantastiske samarbeidspartnere i 

 • RaceTracker (Philip) 
 • Veståsen skole
 • Nannestad og Gjerdrum Røde Kors 
 • Vy Buss 
 • Utleiepartner
 • Profilsport
 • Altra
 • Foss Sport

 Dette var årets arrangørstab:

Ada Lindberg Oswald
Anders Emil Krogstad 
Arne Martinus Lindstad
Atle Bjørnerud 
Carsten Dybevig
Halvor Steinsholt
Helge Eide
Hilde Johansen
Ida Rindal
Ingunn Ytrehus 
Isabel Aarnes
Jannicke Andersen
Jon Asphjell
Jørgen Oswald
Kevin Hughes 
Knut Bøvre
Knut Kronstad
Lasse Storgaard 
Lise Lysfjord Pettersen
Louise Skak
Mari Jørgensen 
Marita Hernandez
Marianne Johansen 
Marit Bjerknes 
Ninette Banoun
Olav Engen
Ole Engen
Petter Vabog
Ragnhild Audestad
Roger Hæhre 
Stig Andy Kvalheim 
Svein Erik Bakke
Terje Sand 
Tom Eikelind
Tom Espen Pedersen 
Tom Sætereng
Torger Solli
Torunn Paulsen Tofteng
Tove Alm
Veikko Lehtonen 
Åse Marie Vabog
Gratulerer med fullført RPL50 / 8. årgang 2023

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Jun 2023

Gratulerer med fullført RPL50 / 8. årgang 2023 

Den åttende utgaven av Romeriksåsen på langs ble en varm affære i strålende sommervær, kanskje mer egnet til badetur enn langdistanseløping, men likevel kom 227 av 239 løpere i mål. Gratulerer til alle som fullførte årets løp, og lykke til videre for de som ikke kom til mål av ulike årsaker. På bildet ovenfor ser vi de tre raskeste i kvinne- og herreklassen med vinnerne Mathilde Ilebrekke og Mads Berge i midten.  (Foto: Carsten Dybevig og Olav Engen)

Tilbakemeldingen fra deltakerne har nok en gang vært overstrømmende positive, og dette er viktig for oss arrangører med tanke på å gyve løs på et nytt arrangement neste år. Datoen er ikke 100% avklart, men blir nok 22. eller 29. juni, og påmelding åpner som vanlig medio desember.

Resultater offisielle, med mellomtider CP1 og CP2

Bildeserier:Klart for den 8. utgaven av Romeriksåsen på langs - 300 skal løpe, 40 skal arrangere

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jun 2023

Lørdag klokken 09:30 er det start for den åttende utgaven av Romeriksåsen på langs med start fra Brovoll skistue mellom Nannestad og Roa, og målgang på Veståsen skole i Gjerdrum. Målgang blir mellom 13:30 og 21:30. (Bildet er fra startområdet 2022. Foto: Svein Erik Bakke)

Løpet er utsolgt med 300 startplasser. Deltakerrekorden (startende) er 302 fra 2019. Nest best er 218 deltakere i 2018 og 219 i fjor.

40 arrangører vil være i sving på startarena, ved matstasjoner og i målområdet. I tillegg til våre egne arrangører er RaceTracker og Røde Kors på plass med egne folk.

Der er forøvrig 35 påmeldte løpere fra klubben, slik at med deltakere, arrangører og support vil nok nesten en tredel av medlemmer våre bli å se langs Romeriksåsen denne lørdagen.

Deltakere
De av dere som skal løpe har forhåpentligvis lest Deltakerinfo grundig så dere er godt forberedt.

Arrangører
De av dere som skal være med som arrangører bør også lese gjennom deltakerinfo. I tillegg finner dere tidligere utsendte arrangør- og oppgavelister på klubbens infoside. Husk solhatt og myggspray.

Deltakere og resultaterIda Slorafoss imponerte i NM 24-timers med 226,228 km. Sølv og oppnådd VM-krav!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2023

Ida Slorafoss imponerte i NM 24-timers med 226,228 km. De første 19 timene løp hun side om side med NM-vinner Annette Velde Sande, og selv om det ble tungt på slutten kom hun inn til sølvmedalje bare 4,7km bak Annette. (Bildet er fra NRK-sendinga, foto: Olav Engen)

Ida debuterte på 24-timers løp på Bislett i november med 190,636, og nå i det andre løpet plasserer hun seg på 5. plass på den norske adelskalenderen med sine 226,228 km. Foran henne på lista er Therese Falk, Ranveig Hansen, Line Caliskaner (RU) og Anette Velde Sande. Alle disse unntatt Therese har klart kravet til VM-deltakelse.

Det var 51 deltakere på 24 hours in Hell, som altså var årets NM - og tre løpere imponerte spesielt mye i løpet som ble preget av sterk varme; herrevinner Taranger samt Annette og Ida som kun hadde Taranger foran seg på resultatlista.

Klubben hadde med 7 løpere i NM 24-timers, og i herreklassen ble det en fin 5. plass til Magnus Thorud med 203,203 km.

Våre løpere i NM:

Rank
FirstnameSurnameClassRank
Resultat
2
IdaSlorafossK35-391                226 228
9
RagnhildAudestadK55-591                138 832
10
VibekeBergslettenK45-491                137 287
20
Marit K. BergBjerknesK60-642                  35 5785
MagnusThorudM35-391                203 203
10
Frode GlintPettersenM40-443                180 327
23
Stian S.ØidvinM40-446                135 814

ALLE RESULTATER

Kondis: Annette Velde Sande og Bjørn Tore Kronen Taranger tok NM-titlene i 24-timers løp


Ida på pallen. (Arrangørfoto)

Ida måtte feires. Foto: Janne Slorafoss.


Jon Asphjell og Tone Yvonne Killengreen fra Runstreak Norge (og RU) bidro som kommentatorer gjennom hele løpet.


Frode Glint Pettersen:
- NM ultraløp/24-timers gikk av stabelen i helgen. Fasit for egen del; rett i overkant av 180km, som faktisk holdt til en 10.plass i NM (3.plass i min klasse). Storfornøyd! 🏃‍♂️🏃‍♂️ 


Stian Øydvin:
- I helgen gikk 24 hours inn hell/NM i 24 timers ultraløp. Dette skulle bli mitt første 24 timers løp. Hadde en ganske så tungt løp i store perioder med kvalme og tanker om at jeg ville bryte. Men jeg holdt ut alle 24 timene. Tusen takk for gode ord og oppfølging ifra medløpere og arrangøren til hell Ultraløperklubb. Jeg endte opp med 136 km. Som er ny distansepers for meg. Det kom flere tårer da jeg kom til mål. Helt syk følelse da jeg kunne sette meg ned etter å ha kjempet i 24 timer. Elsker ultra og «ultrafamilien». Endte på en 23 plass i NM. Fornøyd med egen innsats.


Ragnhild Audestad:
- NM veka - NM i 24 timers løp i forbindelse med NM veka. Beinhardt og særdeles tungt - men som eneste deltaker i min aldersklasse endte jeg opp med veteran NM gull.


Vibeke Bergsletten:
- NM 24 timer i Hell 🇳🇴🏃‍♀️🏆

En fantastisk, men krevende opplevelse 😀
24 timer...
137 kilometer....
35 varmegrader..
Dame nr 10 av 23 startende
Ble nr 31 av alle startende
Ble nr 1 i dameklassen 45-49
3 medaljer.... 1 NM gull forNorgesmester i klassen damer 45-49, 1 godkjent 24 timers ultraløo og 1 Beltespenne for godkjent med ingen rundetider av 1.185 km på over 30 min.... 🏆🏃‍♀️🇳🇴🌼🏅


Isabel løp sin 87. maraton i Midnight Sun Marathon - et skikkelig "møkkaløp"

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 20. Jun 2023

Isabel Aarnes har vært i Tromsø og løpt maraton i midnattsol. Men, ikke alt var perfekt, kan vi lese på facebook.

Bildet:- Isabel er i gang med sitt maraton nr. 87 i Nordens Paris. Tjuvheldig med været også, det er faktisk midnattsol på Midnight Sun Marathon , det skjer ikke hvert år 🤣😊 (Tekst og foto: Guro Skjeggerud)

Isabel skriver på facebook:
- Midnight sun marathon i nydelig vær🌞 87/100✔️ 7 driterunder i skogen, diaré, magetrøbbel og kvalme gav en konklusjon på 4:31😱 Var faktisk litt usikker på om jeg skulle komme i mål😱 Men mitt hode tåler ikke en DNF, så det var bare å bitte tenna sammen, men å knipe skinkene sammen var ikke så lett, så det var en del som fikk et glimt av min hvite rumpe underveis i løypa i går🤪 Må man, så MÅ man💩 Første 21km = 1:56 og siste 2:35🤪 Skikkelig irriterende da jeg lå godt an til 18km, til første tømming😱 Men, men sånn går det i blandt🤪 Kom i mål, det er det viktigste👍 I mål var det inn til Røde kors å spy😱


Kondis: Forsvarte fjorårsseieren i Midnight Sun Marathon

Alle ResultaterInga Rybak nummer 3 på 100 km i Nøsen Hundreds. Ni fra klubben deltok.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Jun 2023

Inga Rybak løp inn til fin 3. plass i kvinneklassen på 100 km i årets Nøsen Hundreds. Hun hadde nok følge av mannen Evgenij - de ble klokket inn på samme tid 17:28:20 i den tøffe løypa der det var 56 løpere til start. Bildet: Inga lengst til høyre under premieutdelingen.

Anders Emil Krogstad ble nummer 33 i herreklassen med 21:09:33, mens både Kevin Hughes og Tom Sætereng måtte notere DNF.

Nøsen ligger på fjellet mellom Fagernes og Hemsedal, og det var tredje året det ble arrangert ultraløp med utgangspunkt fra Nøsen yoga og fjellhotell

Inga og Evgenij - bare den første er medlem i klubben. Bildet er fra før start.

Vi hadde også fem løpere på 50-kilometeren (88 deltakere)

Ninette Banoun ble nr 9 i kvinneklassen med 7:34:18
Jonas Bye Enevoldsen ble nummer 20 i herreklassen med 6:30:21
Magnus Mühlbradt nummer 59 med 9:10:29
Hans Langan nummer  64 med 10:06:21.

...og ikke minst Veikko Lehtonen som løp sammen med sin 73 år gamle far, og de løp i mål på 12:16:18.

Ninette fullførte sitt løp nr 100 på maraton eller lenger da hun kom i mål på Nøsen.

Kondis: Nøsen Hundreds vokser og ble nok en suksess
Alle resultater


Inga i fjellet.

Inga på snø...

Inga i elva!Peter, Atle og Marit Ann på pallen i Nordmarka Skogsmaraton Ultra / Thomas løp 5 ultra på 14 dager.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 19. Jun 2023

Peter Jensen og Atle Bjørnerud imponerte med 2. og 3. plass på ultradistansen i Nordmarka Skogsmaraton. Spesielt sterkt var det av Atle som nå løper i M60-64.

Bildet: Peter til venstre, vinneren Filip A Meo fra IL i Bul, og Atle til høyre. (Arrangørfoto)

Vi fikk også 2. plass i kvinneklassen ved Marit Ann Laulo.

Vi må også nevne Thomas Stordalen som i Skogsmaraton løp sitt femte ultraløp på fem dager, se lenger ned.

Lykkelig Thomas etter målgang. (Arrangørfoto)


Klubben hadde med 5 løpere både på maraton og ultra i Nordmarka Skogsmaraton.

Nordmarka Skogsmaraton var opprinnelig et rent maratonløp, men har de senere årene lagt inn både halvmaraton og ultra. For ultradistansen gjelder det samme som for Nordmarkstraver'n - at de konkurrer med sine egne hoveddistanser - og har vanskelige vekstvilkår. De tre årene med ultraløp i Skogsmaraton har det vært 36, 19 og 30 til start.

Atle Bjørnerud sammen med Kristine Beate Walhovd underveis. Veteranen vår ble for sterk etter hvert, og løp fra Kristine - som vant kvinneklassen - med over en halv time. (Arrangørfoto)

Kondis: Varmt 30-årsjubileum for Nordmarka Skogsmaraton

Alle resultater

Våre løpere i Skogsmaraton:

Kvinner Ultra 63 km (4 startet):
    2. Marit Ann Laulo 6:50:12 (vant K55-59)

Menn Ultra 63 km (26 startet):
    2. Peter Jensen 5:29:12 (vant M45-49)
    3. Atle Bjørnerud 5:36:26 (vant M60-64)
  13. Øistein Schmidt Gaøaaen 7:13:31 
  24 Thomas Stordalen 8:48:57

Kvinner maraton (55 startet):
  13. Siri Bergfald 4:24:35
  38. Marianne Følling 5:12:54 

Menn maraton (188 startet):
  34. Jan Magnus Brevik 3:45:14
109. Eirik Trenchard 4:33:03
169. Runar Thorstensen 5:58:33


Arrangøren med hyldest til Thomas Stordalen (fb)

- Thomas Stordalen, vi bøyer oss i løypa.
Du løper ditt 5 Ultra på 14 dager. Alt for å fremme viktigheten av arbeidet for, rundt og med psykisk helse. Vi er mektig stolt av å få være med på ditt prosjekt. Å få legge til rette for det 5. Ultraløpet i denne maratonrekken. Nå stikker du ut på de siste to milene av 5.ultra. Evig blid og med en kraft man skal lete lenge etter!!


Thomas løp UltraBirken 63 km 10. juni, sololøp på 60 km (3. juni) 45 km (4. juni og 50 km (14. juni) før han fullførte ultraløypa i Skogsmaraton denne helgen. Opprinnelig var planen bare sololøp,men det passet fint å flette inn UltraBirken og Skogsmaraton ultra.

Vi spurte Thomas hvordan dette var i forhold til 2021-prosjektet da han løp 30 maraton på 30 dager, også da for å rette fokus mot psykisk helse.

- Knallsterkt og litt på grensa 🤣 med full jobb begge de to ukene pluss få tid med samboer så ble det tungt. Særlig forrige uke da jeg jobbet kveldsvakter. Det hadde vært lettere å løpt 50 km pr dag i 5 dager. Var tungt mentalt og fysisk de to siste. Birken knakk meg helt. Det var 10 harde timer. Men fikk vist for meg selv at jeg fortsatt har det i meg. Og jeg ser hele tiden etter å utfordre meg selv. Det er spennende og gøy. Men neste gang blir det 7 på rad, 50 km pr dag. Og ingen jobb men i en friuke. 😃


På facebook skrev han:

- Nå er jeg så sliten både fysisk og mentalt for det har kostet å løpe 5 ultra på 14 dager. Men dæven, så sjukt gøy! Enormt stolt og fornøyd nå og skal suge lenge på denne karamellen! Ja til mer åpenhet rundt psykisk helse! ♥️💚


En annen som koste seg i Skogsmaraton var Marianne Følling:
- Jeg digger Nordmarka Skogsmaraton!! Selv i 30 varmegrader 🥵Har fått enda en NSM-kopp i samlingen, og enda et minne i minneboka med gode løpsopplevelser 🥰 Jeg er priviligert! som har helse til å løpe, som kan gjøre det sammen med fine folk og i slike fantastiske omgivelser 💚9 fra klubben løp UltraBirken og Birken Fjellmaraton. John Bratteli på 5. plass på maraton.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2023

Klubben stilte med totalt 9 deltakere i UltraBirken (7) og Birken Fjellmaraton (2). På bildet ser vi Espen og Cathrine Haraldsen løpe sammen i mål på UltraBirken.

John Bratteli oppnådde det beste resultatet av våre løpere denne helgen. Etter en sterk avslutning løp han på 3:15:57 og 5. plass totalt av 121 løpere på Birken Fjellmaraton, bare tre minutter etter 3. plassen og 11 minutter etter vinneren. I aldersklassen (M40-49) kom han på 2. plass.

I kvinneklassen kom Barbro Lindkvam inn på 16. plass med 4:16:19 - også det til 2. plass i aldersklassen 40-49 år.


John Bratteli med nr 3009 tauer her på løperne som til slutt ble nummer 3. (Foto: Rolf Bakken, Kondis)

John på pallen etter 2. plass i M40-49. (Foto: Stian Lysberg Solum)

UltraBirken

I UltraBirken (60 km) var det 142 løpere på start. Her hadde vi med 6 løpere:

 • K 18. plass Therese Thyholt Henriksen 7:48:47, 5. plass i K20
 • K 21. plass Cathrine Haraldsen 8:07:42, 2. plass i K50
 • K 26. plass Lene Nilsen 8:56:56, 16. plass i K30

 • M 52. plass Mirzad Pandzic 6:43:35, 7. plass i M40
 • M 75. plass Peter Lange 7:33:37, 14. plass i M40
 • M 87. plass Espen Haraldsen 8:07:43, 13. plass i M50
 • M 108. plass Thomas Stordalen 9:53:30, 26. plass i M40

ALLE RESULTATER

Kondis:


Cathrine Haraldsen: - Ultrabirken 2023🏃🏃‍♀️ Varmt, vått, klinete og flott😅 (Foto: Espen Haraldsen)


Thomas Stordalen: Ultrabirken 60 km FINISHER! 😍

9:53:30 og klarte komme i mål 6 min og 30 sek før sperrefristen gikk ut. Dette var en fantastisk dag i fjellet men også utrolig hard. Jeg måtte kjempe og krige hele dagen men var fast bestemt på å fullføre. Jeg var den siste personen som kom i mål idag og det er noe eget. Fikk en herlig velkomst av de frivillige som rørte meg veldig. ♥️💚
Ufattelig stolt av meg selv! 🏆
skal jeg feire med god mat og nyte mestringsfølelsen! 🥰


Christine Marcussen (Bamfjord 1869), Thomas Stordalen, Lene Nilsen og Cathrine Haraldsen. (Foto: Espen Haraldsen)

Espen og Cathrine før start.Øyunn Bygstad raskeste kvinne - på 4. plass totalt i VHUT 147 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2023

Øyunn Bygstad har en fullføringsevne på ekstreme løp som de fleste kan misunne henne. I helgen deltok hun på den lengste løypa i Vestfold Historic Ultra Trail (VHUT) - der hun var 4. løper av 17 startende i mål, og vinner av kvinneklassen.

Løpstidene røper at dette er ei tøffere enn tøff løype, og for første gang i moderne tid orket ikke Øyunn å smile ved passering målgang. Løpstiden ble 32:02:42.


Halvor Steinsholt var også med, men måtte dessverre notere DNF denne gangen.
- Ble "bare" 67,5/147 km i Nordre Vestfold under VHUT 2023, men fikk sett mye fint underveis også.
 Alle resultater


Fra starten på VHUT 147 med Øyunn og Halvor i feltet. Bilde fra Halvors fb-side.


Øyunn med en første oppdatering på facebook:

26 timer siden målgang, og seier i dameklassen. Takk for all heiing❤ -Jeg trengte det virkelig denne gangen🥺🙌.
Heteslag og mildt sagt elendig saltbalanse siste 9 timer av løpet er ingenting å spøke med, men etter pleie og hvile hjemme hos arrangør, kan jeg si at det smakte mer enn det kostet, og ikke omvendt. (Slik jeg følte det i går)
"Karrierens" første målgangsbilder der jeg over hodet ikke smiler, ha meg tilgitt😬
Glad og takknemlig i dag.
Blir vel en racereport på Norsk Ultra  når resten av hjernecellene våkner fra zombietilstanden. I dag har ca 60% av dem blitt menneskelige, så jeg er positiv👍🦋


Like fin medalje som på RPL50...Isabel varmet opp med Alstahaug Maraton før 3000 trinn i Helgelandstrappen.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2023

Kommunesenteret Brønnøysund er nok mer kjent for oss søringer enn kommunenavnet Alstahaug. For å finne kommunens populære Maratonløp - Alstahaug maraton -  må vi derimot ut fra Brønnøysund og ut til en av kommunens over 900 (!) øyer, til Tjøtta litt lenger sør.

Så langt reiste altså Isabel Aarnes for å løpe sitt 86. maratonløp. Hun løp denne gangen på 4:11:40, 2 av 2 kvinner, 17 av 23 løpere totalt på maratondistansen.

"Finalen" med Isabels Maraton nr 100 14. oktober nærmer seg nå med stormskritt. 52 er foreløpig påmeldt, drømmen er100.

Avisa Helgelendingen har skrevet om Isabel etter helgens løp:
Isabel løp sitt 86. maraton før hun fortsatte opp Helgelandstrappa: - Helt fantastisk


Isabel skriver på facebook:

Alstahaug maraton - et fantastisk løp i strålende vær ble nr 86/100👍 Perfekt på alle vis - terningkast 6🥳 Det ble tungt i varmen; første 21km = 1:56, siste 21km = 2:15. Konklusjon: 4:11🤪 Løp fra Sandnessjøen til Tjøtta i flotte omgivelser🏃🏼‍♀️
Nord-Norge - for et magisk sted❤️⛰️🇧🇻
Tok fly fra Oslo til Bodø med overgang til Sandnessjøen fredagkveld. Overnattet 10min gange fra start, luksus👍
Etter løpet fikk jeg skyss med en annen løper til Mosjøen hvor jeg gikk opp Helgelandstrappen, 3000 trappetrinn og 818hm med et maraton i beina😉 For en fantastisk utsikt❤️⛰️🇧🇻
Så ble det nattoget til Trondheim og fly hjem til Oslo. 
Nok en meget aktiv helg, akkurat som jeg liker det🤩
Dette er de antatte løpene som gjenstår før Isabels eget jubileumsløp:
Andreas Gossner fullførte legendariske Comrades Marathon (87,7 km) på sterk tid

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2023

Andreas Gossner har vært i Sør-Afrika og løpt ett av de virkelig legendariske ultraløpene, nesten 90 km lange Comrades Marathon. Han fullførte på 7:56:35, som muligens er det beste norske resultatet noensinne.

Oppdatert 10.sept: Klubbens egen Åke Fagereng løp Comrades på 7:26:27 i 2012, men løp da for en sør-afrikansk klubb.

Andreas ble nummer 1309 totalt av nesten 21.000 startende, og nummer 102 i M50-54. Etter en tredel av løpet var han på 2370. plass, men avanserte kraftig derfra til halvløpt distanse.

Løpet går annenhver gang sørover og nordover, dvs fra eller til Durban ved kysten.

Ultraløpet ble arrangert første gang i 1921, altså for 102 år siden, men på grunn av opphold under krigen og to pandemiår, var årets utgave det 96. Comrades. Løyperekorden på 5:13:50 ble satt i årets løp.

Det ligger flere videoer fra løpet på Andreas' fb-side: www.facebook.com/sheringham 


Fra starten 2022.

Andreas oppsummering på facebook:

Kom meg i mål etter 87,7km på 7t og 56min.
— En kjølig start etterfulgt av forsiktige første 11-12km, før jeg skrudde over til kun puls på skjermen på klokka. Løp på følelse. Det funket fint frem til ca 65-66km. Da ble det tungt, noe gåing men kom igang igjen og fikk avsluttet slik at jeg kom meg i mål rett under 8 timer.
— Tid 7.56t og plass 102 i klassen.
På start sto der ca 25.000 andre løpere.
Siste man er ikke i mål, og rekker de ikke i mål før 17.30 så får de ikke lov å løpe i mål. Hårda bud✔️
— Løpet hadde litt vel mye bakker, litt for mye etter min smak — tror ikke det var mer enn ca 4-5km med noe som kunne minne om flatt.
— Når nedoverbakkene er på 6-7km tar det på å så skulle løpe 3-4km opp…


Tidenes raskeste norske i Comrades?
Til og med 2013 ble det laget oppdatert statistikk over norske løpere i Comrades. Nyere tider har vi ikke oversikt over, men Andreas har løpt fortere enn alle på lista:
Didrik Hermansen på 42.plass i VM terrengultra. DNF på Deimante Razukiene

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 13. Jun 2023

Didrik Hermansen har flere imponerende resultater fra tidligere VM terrengultra å vise til, senest 9. plass i fjorårets VM i Thailand. I år gikk det ikke like bra, men 42. plass er fortsatt veldig bra, og sammen med Tobias Dahl Fenre og Aasmund Kjøllmoen Steien sikret han 8. plass av 35 nasjoner i herrenes lagkonkurranse. (Foto: Ida Jordhøy)

Didrik åpnet ganske rolig, men avanserte til 26. plass etter 65 km - men endte altså på 42. plass av 151 herreløpere, 44:16 etter Tobias som var best av de norske på en 18. plass. 122 herreløpere fullførte).

Ida og Didrik. Ida var ultratroppens lagleder i VM.

Se Kondisreportasje fra VM

Didrik sendte en kort oppsummering etter løpet:
- Det var ingen optimal dag for meg denne gangen. Følte kroppen var tung både opp- og nedover. Det løsnet litt midtveis og hadde håpet å plukke mange plasseringer derfra og inn, men fikk det veldig de siste 20 kilometerne. Gikk rett og slett i veggen og med mye magetrøbbel og oppkast over siste fjellet handlet det til slutt bare om å gjennomføre.


Deimante:

Deimante (3203) sammen med Toma Valeikaite like før start. (Privat footo)

Deimante Razukiene representerte Litauen, og lå på rundt 110. plass til hun måtte bryte løpet etter 42 km. Kvinnene løp samme løypa som herrene, og 60 av de 129 deltakerne måtte gi seg underveis, blant annet fire av de fem litauiske kvinnene.

Hun skriver på facebook:
- What a week! 🏃‍♀️🏃What a people! 🇱🇹🥰 What a race!🗻🏔 It was a great honour and privilege to be a part of such an amazing team at the World Mountain and Trail Running Championships 2023 in Innsbruck, Austria 🇦🇹
DNF for me, but every race is an opportunity to learn and grow. I am grateful for the experience 🇱🇹 🙏🤗
Ida Slorafoss og Arne Martinus Lindstad i samløp inn til 3:17:10 i Stockholm Marathon

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jun 2023

Ida Slorafoss kom på en sterk 77. plass av ca 3500  kvinner i Stockholm Marathon. I samløp med Arne Martinus Lindstad løp hun inn til 3:17:10. Arne fikk samme tid som holdt til 895. plass i herreklassen.

Hvem som ga pés til hvem skriver de ikke noe om på facebook, men det var vel Arne som pacet Ida.

Borge Røstum ble nummer 8425 i herreklassen med 5:17:04, mens Unni Bente Norangshol Haugen ble 3416 i kvinneklassen med 6:19:22.


Arne skriver på facebook:

Herlig samløp med @slorafossida på #adidasstockholmmarathon i dag. 🇸🇪🏃‍♀️🏃 Takk for turen! Planen var litt kjappere, men vi fikk det litt tungt underveis. Klokket allikevel inn på 3:17:10, det er godkjent i dag. Og vi fikk både medalje, t-skjorte og banan etter målgang, så da er alt som det skal. 🎖️👕🍌 Fantastisk stemning.

Ida med medalje.

Arnes medalje.Hilde Johansen på 2. plass i Fjellmaraton der fem RU'ere løp maraton.

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jun 2023

Hilde Johansen løp inn til 2. plass på Fjellmaraton med tiden 3:48:32 i hennes n'te start i dette arrangementet. Det ga også soleklar klasseseier i K50-54. Isabel ble nummer 7 av de 14 kvinnene på maratondistansen med 4:10:20.
Bildet: Hilde med datter, barnebarn og gubben Stig Andy.

I herreklassen ble Helge Eide nummer 13 av 40 herreløpere (klasseseier M55-59) med tiden 3:25:32. Stig Andy Kvalheim løp inn til ny pers med 4:04:20 som ga en 28. plass. På plassen etter kom Tore Mortensen med 4:07:12.

Kondis- reportasje fra Fjellmaraton

_99A9246.jpgFra Kondis-reportasjen:
En helmaratonløper passerer startfeltet på halvmaraton og får stor applaus. (Foto: Nicolay Flaaten)
Det var ingen hvilken som helst maratonløper!
Heia Isabel!

IMG_1918.jpgFra Kondis-reportasjen:
Glade løpere etter målgang. (Foto: Nicolay Flaaten)
Her har vi Hilde med datter, barnebarn og gubben Stig Andy.

Hilde på facebook dagen før løpet:

Tradisjonen føres videre inn til tredje generasjon, når Othilie (9 mnd) denne helga debuterer på barneløpet «Fjelltassen» (1 km) under Fjellmaraton på Beitostølen 👶🏻🏃‍♀️ 
Mamma Rebecka løp Fjelltassen da hun var liten, og har senere løpt både miniton (7 km) og halvmaraton på Beitostølen  🙍🏼‍♀️🏃‍♀️ 
Mormor Hilde løper lørdag sitt maraton «nummer-har-ingen-aning» her oppe, og har i tillegg en haug løpte halvmaraton mellom Valdresflya og Beitostølen 👵🏻🏃‍♀️  
Deltakelse i Fjellmaraton er en hyggelig og fin tradisjon, og denne helga på Beitostølen er alltid å anse som et av årets store høydepunkt 🤗 Denne gangen blir det ekstra hyggelig, og det blir også en ekstra motivasjon i egen deltakelse å kunne komme i mål i tide til å kunne følge barnebarnet under hennes «løp» 👏👏👏 
«Beste-Stig» skal også løpe maraton. Heia, heia! Dette blir moro! 🥳


Isabel sammen med foreldrene på Beitostølen. (Privat foto)
Isabel på facebook:

- Fjellmaraton over Valdressflya til Beitostølen🏃🏼‍♀️ 85/100✔️ nr 14 i 2023👍 For 1 år siden løp jeg maraton nr 56 her, så 29 maraton siste år😉Perfekt løpevær og veldig fin løype🤩 
Tid: 4:10, 9 min bedre enn i fjor😉 
Første 21km=2:14, siste 21km=1:56🤪
Rakk akkurat starten til halvmaraton, så fikk skikkelig mye heiing halvveis❤️
Mamma Solvor og pappa Trond var sjåfører i år også og min fetter hadde maraton debut🤩
PS! Kan love en MYE finere medalje på mitt maratonløp den 14.10.23 😉


Yess!!! (Privat foto)

Stig Andy på facebook:

- JAGGU, ble ny pers gitt ❤️! I den harde maratonløypen som Beito har er d gøy! Tiden ble 4t 4 min 20 sek / 4:04:20 gjsn på 5:48 per km. Det ble et løp uten forventninger og resultatfokus. Koste meg fra start til mål. BLE NR 4 i klassen min og d r jo kult 😘👊! Våknet opp i morges uten stølhet og «vondter». Scott Kerrison fikk revansj - fullførte Lofoten Ultra-Trail 100 miles på 36 timer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jun 2023

Scott Kerrison hadde noe å revansjere når han for andre år på rad stilte til start i den knallharde 100-milesløypa til Lofoten Ultra-TRail. Og ja, han fikk sin revansj.

2022: Scott Kerrison måtte bryte 100 miles i Lofoten Ultra Trail

2023:
Scott løp inn til 17. plass av 41 herreløpere på tiden 36:53:27. Akkurat halvparten av de totalt 50 deltakerne kom til mål.

- Skikkelig fornøyd med å endelig komme i mål. Race report etter hver, skriver Scott på facebook.

Alle resultater

Løpets hjemmeside

Løpets facebookside med mange flotte bilder fra løypa.

Noen av Scotts egne bilder på facebooksiden hans:

And we're off. I figured there was no downside to starting slowly - here from last position. (Foto: Scott)

First of many up sections done. Looking back over the start area and the fjord. (Foto: Scott)


Somewhere on the path to checkpoint 10 - still plenty of snow up there, much of which I experienced, planned and unplanned, sliding down on my backside. (Foto: Scott)

Another place on the way to checkpoint 10 - also plenty of exposed rock up there. As a non-Norwegian, I was generally much happier with rocks under me than the snow. (Foto: Scott)

No longer just a finish line, or the finish line. This was now also my finish line - taken after a few hours sleep. Would have liked to say, "day after" finishing, but it was after midnight when I crossed the finish line. (Foto: Scott)Ragnhild løp Icefjord Midnight Marathon på Grønland

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 5. Jun 2023

Ragnhild Audestad har vært på et nytt løpseventyr, denne gang til Grønland der hun løp maraton - eller mer korrekt; så langt arrangøren tillot pga været.

Ragnhild har beskrevet opplevelsen på facebook:
Gjennomførte icefjord marathon og det var en virkelig spektakulær opplevelse. Jeg tror jeg opplevde alle årstider i tillegg til en tøff snøstorm. Løpet består av to like runder og halvparten av løypa går i et ganske teknisk vanskelig terreng -som også et svært værutsatt. Det at det har snødd tett i to dager har ikke gjort løypa enklere. 

Første runde var helt nydelig med skinnende sol og fantastisk utsikt til Isfjorden. Like før jeg rundet halveis endret været seg fort. Det startet med snø og sterk vind som ethvert utviklet seg til kraftig haggelstorm. De lange stenpartiene som var tørre på første runde var plutselig superglatte. Vinden var så kraftig at jeg flere ganger måtte søke ly bak store steiner og det var tidvis umulig å se løypemarkeringen. Arrangøren måtte derfor forkorte ruten noe - så i realiteten ble løpet 38 km. Men det er jeg godt fornøyd med for det føles som jeg har løpt en maraton😀


Jeg har løpt maraton i mange land, men dette er helt klart det vakreste og som utviklet seg til det mest eksotiske.

Utsikt fra hotellet... før start - som var ved midnatt.

Alle resultater

Icefjord Midnight Marathon er et av mange eksotiske løp som arrangeres av Albatros Adventure Marathon's. Løpets hjemmeside28 deltakere på treningsturen i RPL-løypa 3. juni

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Jun 2023

Vi hadde i år invitert til treningstur i RPL-løypa for annet år på rad, og deltakelsen doblet seg fra i fjor. Dermed måtte vi konvertere fra maxitaxi til buss - som fraktet 28 deltakere til start i strålende løpsvær (sol og litt under 20 varmegrader)

19 medlemmer og 9 gjester
Når det tidlig ble klart at vi ble for mange til å bruke minibuss eller maxitaxi, byttet vi bestillingen til stor buss - en prisforskjell på bare 3-400 kroner. Dermed kunne vi også invitere med oss gjester, og oppsummert endte vi med 19 medlemmer og 9 gjester på turen.

Vi ble fraktet av Vy


8 løp 50 km, resten løp 35 km
Litt under halvparten hadde planlagt å løpe hele løypa, men noen ombestemte seg underveis, slik at det til slutt var 8 løpere som løp 50 kilometer, mens resten løp 35-kilometeren, dvs uten Hakkimrunden.

27 løpere + fotografen på startstreken ved Brovoll skistue.

Fine forhold i løypa, nesten ikke snø
På forhånd var det knyttet spenning til snøforholdene, det er ikke mange uker siden det var veldig mye snø i deler av løypa. Det viste seg at varmen den siste tiden hadde smeltet tilnærmet all snø. De som løp 35 km så vel 10 kvadratmeter snø, og de som var på Hakkimrunden var innom noen flere snøflekker, men altså: Innen vi kommer til konkurransedagen for Romeriksåsen på langs er det ikke bare snøfritt, men også enda tørrere enn det var nå.

"Selvsagt" var det noen gjørmehull ennå, og litt vått i noen myrer, men egentlig overraskende tørt nå tre uker før konkurransen.  Ellers var det en del nye vindfall og noe buskas som bremset farten litt - men her kan det kanskje skje noe opprydding på blåløypene før løpet (?). Strekningen 2-14 km byr på de mest utfordrende partiene.

Fra løpets nest høyeste parti...

Stor spredning selv om det var treningstur
En ting som både forundret og skuffet undertegnede litt var at såpass mange av deltakerne ble løpende alene. Om de selv hadde løpt fra andre, eller andre hadde løpt fra de, vet jeg ikke. På en treningstur hadde jeg nok ventet at folk samlet seg litt mer - og målgangsrapporteringen viste at det tross alt var ganske tett mellom mange som kom enkeltvis eller to sammen til mål.

Dette er kanskje noe å tenke på- og prate om foran senere slike turer.

Nesten alene, men i et flott terrengparti.

Se flere bilder under deltakerlista (diverse fotografer)

De som var med på turen:

Tidene fra arrangørløpet legges inn i resultatlista til RPL50 dagen etter konkurransen.


EM-deltaker 2022 og VM-aktuelle 2023 (24H) Ranveig Hansen etter målgang 35 km, sammen med Marit Laulo.

Louise Skak og Ninette Banoun fornøyd etter sin 35-kilometers tur.

Uffda, Louise, dette så ikke bra ut.
Forøvrig var hun ikke alene om å snuble i løypa... slike er det gjerne i teknisk terreng.

Terje Rundhaugen, Hubert Jacobsen, Tom Johannessen og Anders Emil Krogstad løp sammen på 50-kilometeren.

Bente Haugen fra Gjerdrum løp alene hele veien, men fullførte 50 kilometer på fin tid selv med litt feilløping noen steder.

Disse gadd ikke være med!

Undertegnede og Lise Lysfjord Pettersen etter 15 km. Jeg var den eneste som feiget ut, og tok veiene videre og ble plukket opp av Veikko etter 27 km. Lise "bryter aldri" - og kom seg trygt i mål.

Kjetil Enstad og Ole Engen løp 35 km.

Siri Bergfald fokk en Stolpejakt-premie mot slutte av turen, som hun løp sammen med Kjetil Enstad.

Kjetil Enstad tar en slurk vann fra bekken.

Det var all snøen jeg så på første 15km.

Store deler av løypa går gjennom ulike naturreservat, som betyr at det er  litt ekstra restriksjoner på rydding av vindfall mv...

Det er kanskje ingen andre som har telt, men deltakerne passerer hele 27 vann og tjern i RPL50-løypa, i tillegg til at de delvis følger og krysser Gjermåa mange steder på siste tredel.

Her kunne vi krysse tørt... men noen steder var det bedre mulighet til å bli blaut på bena.Lisa Amundsson vant Viadal 48-timmars for andre år på rad

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 2. Jun 2023

Vårt svenske medlem, Lisa Amundsson, vant 17.maihelgen Viadal Ultra 48-timmars for andre år på rad. Det ble litt kortere enn i fjor, men med 239,332 kilometer var hun uansett best av de 9 kvinnene som deltok selv om hun var eldste deltaker.

Bildet viser Lisa på pallen - minst, eldst, best! (Arrangørfoto)

Kun 3 av 13 herreløpere løp lenger enn Lisa. Hun løp 145,646 km første døgnet.

2022: Lisa Amundsson vant Viadal Ultra 48-timers

Løpets hjemmeside
Løpets facebookside

Alle resultater 24 og 48-timmars

Lisa på start - med startnr 46. (Arrangørfoto)

Hennes korte oppdatering på facebook lyder:
- Ännu har jag inte helt lagt skorna på hyllan 🙏🏃‍♀️😎