Nytt medlem: Håvard Huru Bergene

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Mai 2020

Håvard Huru Bergene (41) fra Røyse i Hole har meldt seg inn i klubben. Han debuterte på ultra i Löplabbets Allehelgensultra i 2019. Nå drømmer han om å løpe 100 miles. (Bildet er fra en treningstur til Gyrihaugen i mars).

Håvard om seg selv:

Jeg er 41 år, og bosatt på Røyse (Hole kommune). Har løpt litt i rykk og napp de siste 10 årene (dvs noen uker før en håndfull 10 km og halvmaraton. 

Når jeg hørte om ultraløp synes jeg det virket umenneskelig. Men etter at jeg aksepterte en utfordring til å være med på Loch Ness Marathon 6. oktober 2019 kom ultradebuten ikke så lenge etterpå med Löplabbets Allehelgensultra 50km. Da var jeg hektet, og jeg fantaserte raskt om å løpe 100 miles. 

Etter en testtur på 76km en kald høstdag i november bestemte jeg meg for melde meg på Soria Moria til Verdens Ende. Krysser fingrene for at løpet kan gjenomføres med koronarestriksjoner. 

Siden løpet er utsatt hev jeg meg med på Virtuell Røyse Ultra (8x10km) som oppvarming. Nå føler jeg at jeg kan kalle meg selv ultraløper, og vil jeg gjerne være med i klubben.

Håvard har akkurat fullført Loch Ness marathon.

Håvard på facebook

Vi fant beskrivelsen hans fra Røyse virtuell ultra på hjemmebare for kort tid siden, og tar med den her:

Total tid på 8x10km: 7:44:27
Rundetider (fra Hytteplanmila 2013-segment): 1:02:52, 55:42, 53:37, 59:38, 58:55, 57:22, 1:00:17, 56:04)

Oppsummering:
Jeg startet til "offisiell" tid og sted for Røyse Ultra, og møtte arrangørene Stig Andy Kvalheim og Hilde Johansen. Hyggelig selskap av Stig hele 1. runde. 2. runde møtte jeg arrangørene på Selteveien de løp t/r 1. etappe  på Ringeriksmaraton. Etter det løp jeg alene, men jeg fikk oppdateringer, tips motiverende meldinger fra Hilde (og Stig) i hver pause. Start på ny runde hver 3. time. 

De første rundene hadde jeg base hjemme, og pendlet til og fra Svendsrud. Etter 3. runde fikk jeg deilig hjemmelaget pizza til middag. Etter er 4. etappe slo jeg opp telt på Svendsrud før jeg tok en siste pause hjemme med familien. Resten av løpet hadde jeg basecamp på Svendsrud. Jeg sov ca en time mellom de siste 4 rundene. Var litt bekymret for at basslyden fra en russebil i nærområdet skulle holde meg våken. Heldigvis var volumet lavt og etter start kl 03.00 kjørte de forbi meg (på vei hjem?). 

Det var småkaldt gjennom natten, og jeg hadde glemt hansker, men var god å varm etter et par km. Hodelykten, stjernene og gatebelysning på Steinssletta og Røyseveien (ca 50%) gjorde at løpingen i mørket gikk fint. Våknet til sol og fuglekvitter før 7. runde. Denne runden var første utfordrende runde. Det begynte med at  jeg kjente litt murring i ITB ved venstre kne. Gikk motbakkene, og det var nok til at jeg  kunne løpe resten, men det var tungt de siste 3 km. Måtte fokusere på dype åndedrag. 8. og siste runde begynte veldig tungt. Samme problem med kneet, men når jeg kom halvveis ut på Steinssletta var det noe som løsnet i muskulaturen. Tempoet økte gradvis fra 6:20 min/km til ca 5:00 (maratonfart). 

Overraskende ble jeg møtt av en tilskuer som lurte på om jeg løp "Røyse Ultra", i krysset ved Selteveien 4km før mål. Han sa han skulle ta meg i mot ved målgang, så da "måtte" jeg nesten øke temoet litt ekstra så han skulle slippe å vente lenger enn nødvendig;-) Kjempe motivasjon! Takk for foto og kald Clausthaler, John Gunnar Jakobsen.

Håvard på første runde i Røyse virtuell ultra. (Foto: Hilde Johansen)

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.