Øistein Schmidt Galaaen fullførte UTMB på 42 timer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 12. Sep 2019

Øistein Schmidt Galaaen fullførte UTMB 1. september på 42 timer til en 818. plass av 1412 fullførende herreløpere. Veldig bra tatt i betraktning at han var uheldig og pådro seg en luftveisinfeksjon. Bildet er fra ROPL50 i 2016 (Foto:Bjørn Hytjanstorp)

Vi snakket med Øistein noen dager etter løpet, og nå vurderer han noe som er enda lenger; Jepp, hviler nå, så får vi se – egentlig står Langt og Lenges 200 km i Nordmarka på programmet om en liten måned!


Øistein har sendt oss denne rapporten:

- Det ble mye tid på beina og tiltagende krøll med pustesystemet for min del. Det kjentes ganske fort som om jeg jobbet med "håndbrekket" på og jeg ble nærmest astmatisk på det som "burde vært" rolig og lett. Mot slutten i de flate bygatene i Chamonix hadde jeg virkelig lyst til å hive etter pusten under mildt sagt rolig jogg. Vel hjemme tror legen jeg virkelig klarte å få fart på en begynnende luftveisinfeksjon med runden rundt Mont Blanc og beordret ro og hvile – så dette løpet kan være en bra inkubator for sånt.

- Litt surt, men helt sekundært egentlig. Kommer til å leve lenge på å ha beveget meg kontinuerlig rundt (Vest-)Europas høyeste fjell, gjennom tre land, nydelige fjellpass, stekende sol, kvalme og oppkast, hagl, øsregn, søvndemoner, endeløse oppoverbakker og quadricepsmørnende nedoverbakker. Soloppgang nr. 2 var en helt fantastisk bonus, selv om jeg gjerne skulle vært raskere. 

- Jeg hadde tenkt at det kanskje ville bli lettere å bryte 100 milere nå som jeg har gjort distansen noen ganger, men lurer på om det egentlig blir vanskeligere – fordi jeg vet hvor mye distansen gir tilbake i etterkant uansett resultat og dagsform?

- Stemningen, sirkuset og naturen rundt UTMB fremheves ofte og var ganske riktig fantastisk. Men det som gjorde at jeg allerede har lyst til å komme tilbake er kanskje vel så mye at det er så sammensatte og varierte utfordringer – som skifter hele veien med vær, høyde og underlag. Anbefales!


Offisiell tid / distanse: 171 km- 42:03:15

Resultatside / splitter (løper nr. 2801) https://utmb.livetrail.net/coureur.php

Se også kondis.no: Svensk 2. plass da 4 norske fullførte hovedløpet i Ultra Trail du Mont Blanc

UTMB starter i Chamonix fredag kveld, og de fleste kommer tilbake dit en gang utpå søndagen. Løypa er 170 km lang og har en samla stigning/fall på 10 000 høydemeter. Her får en virkelig brynt seg på bakker som "aldri" tar slutt, nattløping, tynnluft og temperaturer som svinger fra det ubehagelig varme til det temmelig kalde.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.