Cecilie Longva Igesund fullførte Lofoten Ultra-Trail 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2019


Cecilie Longva Igesund fullførte Lofoten Ultra-Trail 100 miles, som en av to kvinner og en av tretten totalt. Det var 59 løpere på startstreken og bare 13 kom til mål! Forholdene var ganske ekstreme, og store deler av løypa måtte legges om fra fjellterreng til vei.

Bildet: - Endeleg i gang. Taktikken er å legge seg noko bakpå i feltet. Første del av løpet er meir enn bratt nok. (Foto: Lofoten Ultra-Trail / Sportograf)

Imponerende
Det var imponerende å klare å fullføre dette løpet, og for Cecilie så det litt stygt ut da hun etter 100 km lå bakerst at de som var igjen, og med en nesten umulig oppgave å klare cuten på 32 timer ved 144 km - trodde vi. Hun klarte det, med flere minutters margin etter en flott fartsøkning, og nesten 39 timer etter start kunne hun juble for målgangen på totget i Svolvær.

Vi var mange som fulgte trackingen og også kommenterte på facebooksiden "Norsk Ultra" - men det så jo ikke Cecilie før etterpå. Hun skriver:
- Jeg må bare si at dette var spennende lesning!😅 I et overordnet perspektiv var det ikke så lett å følge med på sin egen løpsstatus der inne i hetta på regnjakka. Så takk for flott sammendrag og til de som fulgte meg gjennom løypa i Lofoten

Se også kondis-reportasjen fra Lofoten:
Bare 22 % av de startende fullførte Lofoten Ultra-Trail 100 miles

Cecilie på pallen. (Privat foto)

Selv skriver hun på sin egen facebookside:
- Lofoten Ultra-Trail 100 miles. Over fjell og fjøre frå Reine til Svolvær. Landskapet var nydeleg og løypa knallhard. Vel verdt å bruke helga si på!


Cecilie: Startskuddet går fredag kl 12. Og himmelens sluser åpner seg i same sekund! Nettopp været skal bli eit heitt tema under løpet, sidan det blir svært mykje av det; både regn, hagl og vind.  
(Foto: Lofoten Ultra-Trail / Sportograf)

Cecilie: Nusfjord SP 3, etter 39 km, eit av Norges eldste og best bevarte fiskevær. For anledninga med matstasjon, samt varme pledd for dei som alt er i ferd med å bukke under for været. 
(Foto: Lofoten Ultra-Trail / Sportograf)

Cecilie: For å kome til start vert vi frakta med båt over Reinefjorden til Kjerkfjorden. Løpet har samla folk frå heile 20 nasjonar, og det må vere ganske unikt for eit løp i Norge.
(Foto: Lofoten Ultra-Trail / Sportograf)

Cecilie:  Sportografen lurer i buskene her og der 

Cecilie: Vakre Kvalvika. Her har vi løpt over sandstranda, og er på veg over fjellet mot Fredvang.
Foto: Cecilie

Cecilie: Vestvågøy laurdag morgen kl 06. Opphaldsvær for anledninga, så pass at eg får knipsa eit bilde.
Foto: Cecilie


Cecilie: Løypa er tidvis kronglete og fjøresteinete. Og her ved Bøstad går det endeleg opp for meg at eg må få opp farta om eg skal rekke CP på 144 km innen tidsfrist! - Så heretter blir det stress, mildt sagt. Og etter at løypa er blitt lagt om pga det litt for heftige været, gjenstår det no over 6 mil på asfalt med terrengsko. Minst! (Foto: Cecilie)

Cecilie: Over siste kneika ned frå Tjeldbergtinden. Svolvær i sikte gjennom tåka med målgang om berre 4 km. Eg hadde i utgangspunktet tenkt å få dokumentert mykje meir av dette flotte landskapet, men det gjekk som det brukar å gå. Fokuset blir å halde blikket på stien og tidvis framover, mest for ikkje å forulykke, samt halde oppe «tempo». Men uansett; etter å ha kava seg gjennom heile løypa, kan eg her feire ved å løfte blikket eit halvt minutt og kose meg med at det er lyst midt på natta her i nord.
Foto: Cecilie


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.