Øyunn og Gunnar løp 4x Svalandsgubben: 3 oppvarmingsrunder, deretter konkurranse

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Okt 2018

Selv om Svalandsgubben er et svært tøft terrengløp er det ikke mer enn 27 km langt. Så korte løp omtaler vi ikke her på klubbens hjemmeside. Men.... hvis du løper 4 runder er du mer enn fortjent til litt ekstra oppmerksomhet. Øyunn Bygstad og Gunnar Næss var to av fire som prøvde seg på dette sist helg, og begge klarte å gjennomføre kraftprøven.

Foto: Bjørn Vidar Lie, Birkenesavisa

Gunnar Næss, som for ikke lenge siden vant NUC200, fullførete sin 20. gubbe, i seg selv en sterk prestasjon. Mer bemerkelsesverdig er det at han sammen med tre andre la inn 3 runders oppvarming med start kvelden før. Øyunn Bygstad - som jo heller ikke er ukjent med distanser lenger enn langt. Klubbens tidligere medlem Thomas Øderud (Kristiansand Løpeklubb) var tredjemann som fullførte alle fire rundene.

Se video med speakerlyd fra Gunnars målgang


Gunnar oppsummerte kort for oss:
- Thomas, Øyunn og jeg løp alle. Ole M. måtte dessverre bryte etter runde to pga vondt kne. Vi hadde ingen avtale på samløping så det ble som det ble. Holdt mye sammen, men ikke hele tida. Splittet opp etterhvert. Jeg og Thomas var sammen på tredje, mens Øyunn valgte å løpe motsatt vei da. På siste dro Thomas litt fra og kom inn på svært god tid rett over 3 timer. Jeg ca 12 min bak. Øyunn fikk det litt på siste, men kom i mål i god stil til stormende jubel fra en entusiastisk gubbearrangør. Svært vellykket opplegg 😁. Løypa var krevende, men vi var heldige og fikk frost. Sparte oss for litt slit i myrpartiene.På Facebook skriver Gunnar, ledsaget av bildet ovenfor:

Den der er jeg ganske stolt av. 20 års myrløping er gjennomført. Kanskje greier jeg 20 til? Årets løp ble litt spesielt da jeg og noen få andre i god ultraånd varmet opp til hovedløpet med tre ekstra runder rundt i løypa. Dvs 4 X 27 km. Det ble en fin opplevelse med start kl 22 lørdag kveld, stjerneklar himmel, måneskinn og frost. Og masse lokale som stod langs løypa og heiet oss avgårde. I selve løpet på siste runde fikk jeg selvfølgelig svi litt for overoppvarmingen, men vi la oss på halen i starten og klarte å avansere litt oppover i feltet. Kom i mål sliten og fornøyd.

For å variere litt endret vi retning i to av rundene.


- Snart klar for natten gjennom myr og skog😃🌜❄ Svalandsgubben×4 med er knippe gubber. 100 km..Hoioioi!!

Se: Øyunns målgang med speakerlyd og entusiastisk heiagjeng

Etter løpet: - Det var en drøy husmorferie natt til i går. Undertegnede fullførte alle 4 runder selv om The mother of all stjernesmeller gjorde seg gjeldene på runde 4. Ingenting føles bedre enn å fullføre når en tror en ikke kommer til å greie det. Svalandsgubben 100 km neste år? Nuh..vel.

Svalandsgubben på facebook
Svalandsgubbens hjemmeside


Birkenesavis ved Bjørn Vidar Lie skrev om husmorferie i gubbeløypa: (for abonnenter)Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.