Marianne Nesje fullførte 6-dagersløpet Fire and Ice (250km)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 3. Sep 2018

Marianne Nesje har vært på Island og løpt 6-dagersløpet Fire and Ice. Totalt 250km i det som beskrives som Iceland's Toughest Foot Race. Løpet ble arrangert i dagene 27. august til 1. september. Vi har ikke funnet noen resultatlister* men det er i alle fall klart at Marianne fullførte med stil!

Dag 1 fullført (privat foto)

*Alt for mange arrangører med moderne hjemmesider dropper all historikk, og så fort løpene er over er det bare fokus på nytt løp. 


Løpets hjemmeside
Fire+Ice på facebook

Marianne og mannen Roger har lagt ut korte oppdateringer på facebook hver dag. Ikke alle bildene er koblet til riktig dag.

Dag 1:
Ettappe 1 er gjennomført. Den første biten gikk helt opp til isbreen på Vatnajökulen. Helt fantastisk natur. Kaldt og mye vind - så til natta blir det vel å ta på meg alt jeg har - utenom badetøy da

Marianne ved Islands høyeste fjell, Hvannadalshnjúkur (Privat foto)

Dag 2 (Roger Nesje):
Marianne sliter litt med datadekningen, så da trer jeg inn som medium i og med at hun har fått gjennom ting til meg (de to første bildene fra i morges og de to siste fra enden av dagens etappe):"Etappe 2 done. Startet i snøvær og sterk vind - sluttet i sol. Mye tung lavasand å forsere i dag - den suger energien ut av deg. Bare 170 km igjen

Start dag 2 (Arrangørfoto)

Fjellandskap (Privat foto)

Dag 3 (Roger Nesje):
Reléstasjonen er aktiv igjen. Dag tre er gjennomført og Marianne melder at kroppen fungerer bra. Ei lita blemme og litt pussig ganglag, men såpass må man vel regne med etter nesten tre maraton på rad med ryggsekk på. Dagen har vært forholsvis tung og det har vært mye lavastein som har satt ned farten. Tidlig start i morgen for den lengste etappen (ca 70km). Bildet er fra dagens etappe med Islands høyeste fjell i bakgrunnen.

Dag 4 (Roger Nesje):
Dagens oppdatering fra Marianne:
Hun har har kommet gjennom den lengste etappen som var 70,1km og melder at hun var rimelig lei lavadyner og krokete bjørketrær på slutten. Sist natt var det -6 og nå var det 6, så det er friskt. Har vært et par elver å vade gjennom i dag, og de var kalde (forsterkende uttrykk ble brukt...). Nå er det under 60 km igjen, fordelt på ca 39 i morgen og 19 på lørdag. Bildet er fra The hidden valley.

The hidden valley (Privat foto)

Dag 5:
Da har jeg kommet meg til Myvatn - etappe 5 gjennomført. Dagen i dag har vært mentalt tung. Sliter litt med ett kne og i dag var fotebladene veldig såre 😊I kveld skal vi bade i varme kilder 👍 Nå er det bare 19 km til mål 😁 Fy flate det skal bli deilig.

Godt kledde deltagere

Dag 6:
Jeg klarte det!
Til en som spurte om løpet anbefales svarte hun: Om du ønsker et fantastisk eventyr, nydelig natur, hardt vær og ønsker å bli sliten - så ja absolutt. Det har vært ubeskrivelig - Island er spesielt

Jeg klarte det!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.