Cato Hansteen løp inn til 3. plass på 82 km i Ecotrail Reykjavik

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Jul 2018


Cato Hansteen kom på 3. plass i andreutgaven av Ecotrail Reykjavik. Et minnerikt løp, men åpenbart ikke prikkfritt rent arrangementsmessig.

82-kilometeren - som var lengste distanse startet fredag klokken 17:00 - og bakgrunnen for det var at løperne skulle få oppleve midnattsolen og den lyse natten. Helt slik ble det ikke.

- Jeg  endte faktisk opp på pallen totalt i dette løpet med en 3 plass, sier en fornøyd Cato Hansteen. 35-åringen fra Fredrikstad brukte ca 10 timer og 28 minutter på det som antagelig var 85 kilometer.

Når dette skrives har arrangørene ennå ikke publisert resultatene fra løpet. De har visstnok store problemer med resultatene, og Cato har blitt bedt om å sende inn sin registrerte sluttid.


Ecotrail Reykjavik på facebook
Ecotrail_header_fb.jpg


Cato har sendt oss en løpsrapport fra 82-kilometeren:
Ecotrail Reykjavik var totalt annerledes enn Oslo.  Lite og dårlig info før løpet.  Mye rot generelt med transport og logistikk før løpet. Selve løpet var jo greit, men været var helt krise første 30-40 kilometer. Det får man ikke gjort noe med, men tråkig. Det var nok den delen av løpet som hadde mest spektakulær utsikt,  men vi så ingenting  grunnet tjukk tåke og regn og vind fra alle kanter. Litt kult å oppleve "ekte" islandsk vær, men det er mine ord i etterkant. 


Lavalandskap.jpg
Lavalandskap. (Arrangørfoto)


Jeg og flere jeg snakket med i mål hadde tegn på hypotermi ved første matstasjonen ved ca 32 kilometer. Her måte en sveitser som ledet løpet også transporteres vekk pga hypotermi. Jeg vil si første 30 kilometer var noe av det tyngste jeg har løpt. Det var to kraftige stigninger opp noe fjell. Resten av nevnte stigning var løping i lava-felt med masse vonde steiner som ønsket anklene våre alt vondt. Etter litt justering av antrekk og matinntak på den første matstasjonen så fikk jeg igjen litt følelse i bein og fingre.

Været ble bedre, det samme ble sikten. Mellom 30 og 50 kilometer var det en del teknisk sti, mer lava og noen kule store gress-sletter.  Matstasjonen på 50 kilometer var helt magisk med telt og god servering innendørs. Verdens hyggeligste dame som holdt den campen. Mellom 5 og 70 kilometer så jeg aldri noen andre løpere, så det var en tøff kamp med hodet hele veien. Terrenget fra 50kilometer til mål var relativt lettløpt med mye grusveier.

Merkingen av hele løypa var en vits. Jeg løp ikke mye feil, men tapte veldig mye tid på å gjette meg frem i diverse stikryss. Selv mot slutten av løpet inne i byen var merkingen kanskje på sitt verste. Skal dette løpes en annen gang så skal jeg finne frem en gps-fil og legge den inn på klokka.


Bad_etterpå.jpg
Oppvarmet bad etter målgang. (Arrangørfoto)


Målområdet var bra. Stort oppvarmet badestamp hvor alle løperne satt og heiet deg inn i mål. Skikkelig digg å ligge der i ett par timer etter løpet.. Vi hadde blitt lovet at det var en restaurant som skulle holde åpent for oss med mat og øl severing, men det var jo stengt når vi trege 82 kilometer-løperene kom i mål. Så det ble taxi inn til byen og kababrull rett før stengetid  der. Merkelig å være ny-dusjet og den mest edrue personen i Reykjavik. Ddet skal forandre seg i dag (lørdag, red anm), med fotballkamp og øl til "frokost".

Om jeg skal løpe Ecotrail Reykjavik igjen? Tvilsomt. Om jeg kan anbefale?  Både ja og nei. Men det viktigste er hvis du velger å dra, å glemme alt du har sett på godt organiserte løp i Norge, dette er rake motsetningen. Veldig rart at dette får noen Ecotrailstempel på seg i det hele tatt spør du meg, Jeg mener de har bommet veldig på hele konseptet og verdiene de skriver så fint om. Husk også varme klær og vanntette hansker. Jeg løp med Altra olympus, og de leverer varene som alltid, ingen problemer med bein og kropp.

At dette skal løpes på kveld/natt er også en gåte for meg... var lyst hele veien, men ser ikke helt poenget.  Det var flere som var savnet i fjellene når jeg forlot målområdet i dag morges (lørdag, red anm), håper det har gått greit med alle.


received_10156543527759108 (1280x791).jpg
To glade løpere feirer tredjeplassene, Cato sammen med Raquel Galetto-Plascencia. (Privat foto)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.