Jon Asphjell ble Last Man Standing - Deimantė Ražukienė beste kvinne

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Apr 2021

Jon Asphjell har vist seg å være en backyard-spesialist, det får ellers raskere løpere merke når rundene blir flere enn mange. I den virtuelle utgaven av Østmarka Backyard Challenge ble han nok en gang "Last man standing" i et backyardløp. (Bildet er fra Kruke's Backyard Ultra som han i fjor vant for 2. gang)

I tillegg til at Jon vant (35 runder 235 km), fikk vi Harald Bjerke på 3. plass med 31 runder og Morten Fundingrud på 5. plass med 25 runder.

Deimantė Ražukienė ble beste kvinne med 18 runder (121 km).

Vi hadde også med Jan Magnus Brevik (13 runder), Erik Bergersen (10 runder), Iva Klare Vignjevic (8 runder) Ingunn Ytrehus (7 runder) og Leif Foss(7 runder). Alle løp altså ultradistanse.

Les omtale på kondis.no: Jon Asphjell ble «Last man standing» i den virtuelle Backyard Ultra

Kondis skriver blant annet:
Etter at Backyard-konkurransen hadde pågått i ett døgn så hadde de alle fleste gitt seg søndag morgen, men det var noen gjenstridige og svært utholdende karer som ikke ville la sjansen gå fra seg til å få tittelen «Last man standing». Dette  var lenge en trio som bestod av Jo Inge Norum fra Hell Ultraløperklubb og Harald Bjerke og Jon Asphjell fra Romerike Ultraløperklubb. Den første som måtte gi seg var Harald Bjerke som ble stående med 31 runder, mens de to andre fortsatte utover søndagen. Til sist var det Jon Asphjell som fikk æren av å ta den siste runden alene, som er kriteriet for å vinne en last-man-standing-konkurranse. Han står da på toppen av resultatlisten med 35 runder, mens Jo Inge Norum ble stående på 34 runder.

Se også: Etter runde 35 ringte den argeste konkurrenten og gratulerte ham med seieren

Deimante, som var last woman standing skriver på sin fb-side:

For en helg! Hehe
Flott helg - nye opplevelser
Min første bakgård. Lørdag deltok jeg i et virtuelt løp - Last Man Standing, hvor vi løper 6,7 km hver time, og den som holder ut lengst vinner, dvs. flest timer. Har aldri prøvd et slikt konsept, visste ikke hva jeg kunne forvente av meg selv så jeg bestemte meg for at 10 runder skulle være et bra mål og oppnåelig, men også en utfordring fordi jeg ikke løper hver dag i 67 km. Vi startet løpet med et flott selskap og de 10 rundene gikk enkelt og raskt. Fortsatte alene i mørket, tok totalt 121 km (18 runder x 6,7 km) så jeg er veldig fornøyd.