Jon Asphjell på 7. plass i Säfsen sommerbackyard med 22 runder og 147,7 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Aug 2019

Jon Asphjell har vært i nabolandet og løpt et av løpene i den Svenska Cupen i Backyard Ultra, nærmere bestemt i Säfsen sommerbackyard. Det ble en sterk 7. plass med 22 runder og 147,7 km. Vinneren klarte 35 runder og imponerende 235 km.

Jon skriver på favcebook:

Helgas roadtrip- og Backyard Ultra-eventyr. Denne gangen møtte jeg min grense etter 22 runder (147,7 km). Da jeg kastet inn håndkleet gikk det fra syv til seks mann igjen i konkurransen. Vinneren, Daniel George, måtte løpe 35 runder for å være den som stod igjen om sistemann.

Säfsen sommerbackyard ble litt som forventet: en forsamling ultraløpere og «vanlige» løpere som samles langt inn i skauen for å løpe en runde på 6,7 km så lenge de gidder. En forholdsvis enkel og veldig sosial måte å arrangere løp på. Backyard er et perfekt løp for alle som vil vite hvor sin grense er. En konkurranse som ikke belønner fart, men utholdenhet. Også et fin måte og prøve å løpe en ultradistanse for første gang, om kan klarer å komme seg igjennom 7 runder.