Dobbeltseier til Henriette Brynthe og Liv Richter i NM terrengultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Aug 2018

Henriette Brynthe innfridde forventningene vi andre hadde til henne, og vant et overlegent gull i NM terrengultra i Meråker 4. august. Sarpsborgjenta selv ville ikke høre snakk om favorittstempel i forkant av konkurransen, men hun viste seg å være den klart sterkeste kvinneløperen i feltet.

Henriette sammen med primus motor HallgeirMartin Lundemo. (Foto: Olav Engen)

Nyinnmeldte Liv Richter fikk en litt tettere kamp med to andre om sølvmedaljen, men viste seg som den sterkeste av de tre på slutten og sikret seg sølvet.  Liss Vallestrand løp inn til 6. plass og gull i K40-44. Alle disse var langt under Guro Skjeggeruds tidligere løyperekord. Vår fjerde kvinneløper, Ingunn Ytrehus, løp over fem timer raskere enn debutåret 2011, men den gangen var merkingen dårlig og forholdene mye tyngre.

Dette med merkingen er ganske så imponerende, der løypa er permanent merket med hvite og orange stolper - og ville vært 100% perfekt med litt refleks på de stolpene som noen løpere må finne etter mørkets frambrudd.

Liv intervjues av HallgeirMartin (Foto: Olav Engen)

Liss på pallen med gull i K40. (Foto: Olav Engen)

Av gutta våre var nyinnmeldte Tom Johannessen fra Fet raskest med 21. plass totalt og 5. plass i M45 - bare 10 minutter fra sølvplass. Atle Bjørnerud ble overraskende slått i M55, der han møtte en sterk lokal fjellgeit som for få år siden ble nummer 2 i MMC. Svein Andre Hals, Knut Ivar Paalsrud og Graham Brownlie løp inn på 12 tmer og noe. For Knut Ivar holdt det til 4. plass i M50-54.

Atle (til venste) på pallen etter sølv i M55. (Foto: Olav Engen)

Minisamling for klubben
Klubbens arrangerte felles opplegg med overnatting i storhytte, og fikk en fin helg sammen i Teveldalen i Meråker. I tillegg til ultraløperne var Ann_Kristin Mathiesen med på maraton og Olav Engen på halvmaraton. Helge Reinholt bidro med skikkeig ultranerdeQUIZ på fredag kveld, der det ble close race og en ettpoengs seier til lag nr 2.

Totalt var vi 12 løpere fra klubben med i MMC/NM og i tillegg hadde vi to gjester i storhytta.

Ann-Kristin og Henriette tester badevannet i Teveldalen. (Foto: Olav Engen)

Vi ble ønsket velkommen ved avkjøringen fra E14, en kilometer før svenskegrensen.

Fredagsmiddag i koselige omgivelser. (Foto: Olav Engen)

Quiz-lag nr 1. (Foto: Olav Engen)

Quiz-lag nr 2 der også Marit - på besøk i Trøndelag - var med. (Foto: Olav Engen)

Quiz-master Helge. (Foto: Olav Engen)