Ida Slorafoss satte løyperekord i Ringerike 6-timers / 12 av 45 deltakere var fra RULK

Postet av Olav Engen den 24. Jun 2024

Ida Slorafoss løp inn til soleklar seier i kvinneklassen på ny pers og nesten oppnådd VM-kval (VM100 km) da hun løp 75,405 km på Ringerike 6-timers. 

"Det er bedre å ha prøvd og nesten nådd målet, enn aldri å ha prøvd i det hele tatt." skriver Ida på Facebook, og sikter til VM-kravet på 100 km som er 77 km på 6-timersløp.

Hele 12 av 45 startende i Ringerike 6-timers var fra klubben, og viser at timesløp er noe mange i klubben liker godt. På arrangørbildet ser vi alle deltakerne før start.

Også i herreklassen fikk vi en pallplass, og Thomas Stordalen var selvsagt strålende fornøyd med sin første ultraløp-pallplass noensinne! 


Ida på pallen sammen med Latviske Monta og Marianne fra Gjerpen.


Se flere facebook-reaksjoner lenger ned.


Våre løpere:

1
IdaSlorafossK35-3975405
4
HildeJohansenK50-5461000
6
IsabelAarnesK40-4457760
8
MarianneNesjeK60-6454060
10
Camilla LockertFriseidK45-4947566
11
CathrineHaraldsenK50-5446384
12
Ellen Elisabeth BechSpangelidK65-6946131
16
Vibeke ElisabethBergslettenK45-4943730


3
ThomasStordalenM45-4962837
5
EspenHaraldsenM55-5959147
8
StianØidvinM40-4454078
20
BjørnBergerM50-5445374


Ida i flott driv, med Vibeke rett bak. (Foto: Hans Edgar Rakeie)

Thomas Stordalen:
Våg å drømme - våg å gå for drømmen! 

Idag gikk en stor drøm i oppfyllelse. I over 10 år har jeg hatt lyst til å komme på pallen i et ultraløp. Idag skjedde det under Ringerike 6 timers. Tredje plass, 62.8 km og ny pers med 400 meter mitt i en tøff treningsperiode. Løypa var krevende med etterhvert våt og tung grus, mye svinger, småkneiker og sikksakkløping. 
Dette er resultatet av og aldri gi opp, stole på treningen og prosessen og fortsette når det er som tyngst. Idag er jeg ekstremt stolt av meg selv! 
(Foto: Hans Edgar Rakeie)

Hilde Johansen:

[Inneholder #reklame ]
Ringerike 6-timers i ny og sannsynligvis fremtidig trasé, ble gjennomført lørdag.
Jeg la optimistisk ut for målsetningen om å omsider oppnå 66 km på 6 timer, noe som kanskje er et litt hårete mål for en aldrende kropp, men som jeg likevel mener bør være oppnåelig på en god dag.
De tre første timene holdt jeg meg til planen for høyeste målsetning, for så å bestemme meg for å justere ned tempoet og kun løpe på følelse uten å henge meg opp i hverken klokka eller resultatene på tidtakerskjermen resten av løpet. Det kjentes absolutt ikke som noe nederlag, bare helt greit. Jeg mener, hva skulle jeg syte over? Ingenting!  Gjennom de seks timene i Søndre Park i Hønefoss var det bare ting å glede seg over: 
🏃‍♀️ Herlig ultraløperstemning, der alle heier på hverandre uansett nivå og målsetninger
🏃‍♀️ Idyllisk trasé på hardt og overraskende lite «sugende» grusunderlag, til tross for at det oppsto enkelte bløte og glatte partier i regnet.
🏃‍♀️ Nevnte underlag i kombinasjon med lett kuperte partier ga tydeligvis - sammen med redusert tempo - en positiv og mindre belastende effekt enn vanlig for min stadig kranglete venstre hamstring.
🏃‍♀️ Saucony Endorphin Pro4 var det perfekte skovalget for meg.
🏃‍♀️ Regværet var deilig og avkjølende.
🏃‍♀️ En ryddig, samspilt, motiverende og erfaren arrangørstab hadde full kontroll.
🏃‍♀️ Godt publikum i en publikumsvennlig trasé.
🏃‍♀️ Stolt trener til ultraløpdebutantene @wenchestoa og @ninakarlsrud , som begge gjennomførte med stil og styrke.
Nå er det bare å glede seg til neste års Ringerike 6-timers.

(Foto: Hans Edgar Rakeie)


Isabel Aarnes:

Ringerike 6-timers 57,7km. Ny PB. Ultraløp 39.  nr 11 av 45 totalt og nr 6 av 19 kvinner. Utrolig fornøyd med resultat og egeninnsats. 5km lenger enn forrige helg.

I dag bare klaffet det
Jeg motiveres av; 1. folk, å kunne heie på andre i løypa og ikke være alene. 2. av musikk, å kunne synge høyt i løypa. 3. speaker, at det skjer noe. 4. at det ikke er for varmt, noe det ikke var i dag. 5. godt organisert løp. I dag var alt dette til stede og da kom jeg jaggu ganske langt. Så klarte jeg faktisk å presse meg litt på tid også, det er jeg skikkelig dårlig på, tar det stort sett på rutine.
Tusen takk til Stig Andy for et fantastisk og perfekt arrangement. Sånn skal det gjøres. I''ll be back.
Tusen takk til Bjørn for støtte og utrop av distanse underveis etc, det setter jeg stor pris på.


Camilla Lockert Friseid:

Årets første ultra, og en bra dag i Hønefoss. Mange kjente, topp stemning og fint arrangement.  Litt få langturer i beina før løpet, så ingen ny rekord denne gang, men godt fornøyd likevel. Planen var å gi seg på maraton, og slet med kvalme siste timen, men det gikk over. Hodet var på plass og timene fløy av sted, så valgte fullføre alle 6 timene. (Foto: Janne Slorafoss)


Cathrine Aas Haraldsen (og Espen Haraldsen)

De første 30 km fløyt det så lett. Lå som dame nr 3 og satset på pers på mataton. Så sa ankelen stopp....presset meg i 3 km til, stoppet klokka, tok av startnummeret og skiftet. Regnet kom og stemningen var god. 3 timer igjen av løpet. Jeg tenkte at det var lenge. Tok på startnummer og begynte å gå. Ingen skam å gå! Jeg er jo ikke ute av løpet. To timer med gange så jogget jeg lett. Minimalt med smerter. Stemningen øker siste timen på slike løp! Da det bare var 30 min igjen av løpet øker stemningen igjen. Mange har perset på distanse, andre på fart. Moro å oppleve dette💕 Stig Andy Kvalheim kan å arrangere løp! Musikken, serveringen, de frivillige og ikke minst pratingen. Farta økte igjen den siste halvtimen og jeg kunne løpe til han telte ned. Resultat ble 46, 385 km.  Med den ankelen! Det ble et ultra denne gangen også,  dog uten perser hverken her eller der. Og ikke minst; jammen vant jeg et par med løpesko på uttrekkspremie.
Tusen takk for en nydelig dag mine løpevenner. Ps;mannen perset på både maraton og 6 timers distanse. Han er god som gull.


Ellen Bach Spangelid:

Så var det klart for mitt 3dje fullførte ultraløp i år. 
I dag, RINGERIKE 6-timers , rundt og rundt til det ble, 46130m 
Ja # noe skal en jo bruke lørdagen til.Vibeke Bergsletten:

Ny medalje og "ekte løpeglede" .....

.... Rett fra et "mislykka" trappeløp inn i  et fantastisk RINGERIKE 6-timers ultra.
Herlig regnvær, trivelig mennesker og litt småstive bein.... men klarte å rusle og småjogge meg inn til over maraton i distanse 43.7 km


Stian Øidvin:
I går løp jeg RINGERIKE 6-timers . Det var ett proft arrangement. Bra speaker og bra med support fra crew. Med masse drikke og mat. Vi hadde også eget bord med mat. Jeg hadde med mange proteinbarer og polsrbrød med ost og salami. Det var en rundløype med hard grus som skulle løpes i 6 timer. Løypen var på 410 menter. Fikk 130, runder . Det vil si litt over 54 km. Jeg ble nummer 15. totalt er fornøyd med det. Bildet av meg som løper er tatt av Jan-Olav Bergsletten. Takk for bilde. Jeg kommer nok tilbake neste år.


Bjørn Berger:

Etter nesten 3 uker sykdom og bort i mot ingen trening i perioden, kan man jo spørre seg hva man skal bruke en grå og regnfull lørdag til. Jo, da tar man seg selvsagt en tur til Søndre park og løper Ringerike 6-timers. Et kjempefint konsept som er sosialt, inkluderende og med topp stemning hele veien.
Jeg merket allerede etter denne første timen at dette kom til å bli en «tøff dag på kontoret» og at det virkelig kom til å bli en jobb som måtte gjøres for å holde koken i ytterligere fem timer… En stadig økende dusj i fra værgudene gjorde ikke forholdene bedre  men man kan da ikke dra helt til Hønefoss uten å kunne krysse av for en ny ultra (43 km+) i boka før hjemreisen(?) Lettelsen var derfor stor når resultattavla viste 45374 når stoppsignalet gikk.
Så nå er det bare å krysse fingrene og satse på superrask restitusjon før 50 km i Romeriksåsen sine skoger står på tapetet neste lørdag…

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.