Fem fra klubben løp de første ultradistansene i H3 Hamar Hoka Løpsfestival

Postet av Olav Engen den 10. Jun 2024

Årets H3 Hamar Hoka Løpsfestival tro til med fire ultradistanser for første gang, 24-timers, 12-timers, 6-timers og 50 km. Vi antar at bare 24 deltakere må ha vært en stor skuffelse.

Det ble løpt i en 1 kilometer lang runde i den flateste delen av Ankerskogen med badeland som nærmeste nabo. 

Dagens tøffinger var Vibeke Bergsletten og Anne Tien Nguyen-Skaret som prøvde seg på kongedistansen 24-timers, som de eneste i kvinneklassen, og i langt fra perfekte forhold - og i ganske ensomme omgivelser.

Vibeke holdt ut i 91 kilometer (14:50 timer), mens Anna ga seg på 80 km (11:17 timer).

På 50 kilometer vant Didrik Hermansen med 60 kilometer etter å ha løpt i fire timer (3:57).
Isabel Aarnes ble nummer 3  av kvinnene på 50 km med 5:21:49.
Stian Øidvin kom på 4. plass i herreklassen 50 km med 5:03:42.

Bildet: Vibeke, Anna og Stian.

Løpets hjemmeside
Alle resultater


Vibeke på facebook:

Hamar Løpsfestival 2024 
Kroppen tok en DNF.... men fikk løpt og ruslet meg inn til en seier i dameklassen i 24 timers konkurransen. 
Konkurransen kan oppsummeres med 91 formelle kilometer i nesten konstant og krevende regnvær, kjølige 8 grader i lufta, klissbløt og tung grus, herlige medløpere, vonde blemmer på føttene og virkelig lykke da beina sa helt stopp etter nesten 15 timer.... 
Kan også røpe at ikke alt gikk som jeg hadde plan på dette døgnet.... .og jeg fikk meg noen nye løps-erfaringer...
.. "Ei bondetuppe på tur til sivilisasjonen"  Kan rapportere om at jeg muligens kan ha vært litt vel morratrøtt da jeg faktisk klarte å hoppe på feil tog i Oslo, tilfeldig fant ut etter 52 km joggis at de irriterende gnagsårene kanskje kunne ha kommet av at skoa mine faktisk ikke hadde husket å sette i sålene sine etter de var vasket etter SMVE, og tilslutt fikk jeg i min aller siste runde rundt i Ankerskogen et hardt  "angrep" der jeg ble felt til en "seiersrulle" i saftig gjørme av merkestolpe nr 700 meter.... 
Men uansett strålende fornøyd med min prestasjon i dette løpet, og takknemlig over alle de herlige og koselige menneskene jeg fikk skravle mye med, fikk support av og som jeg fikk løpe sammen med i timesvis dette døgnet.


Med kollektiv transport og masse bagasje til/fra ultraløp.


Foto: Vibeke Bergsletten

Anna på facebook:
Kastet meg ut i Hamar 24-timers i skikkelig ruskete vær i går. De siste 30 km var som å kjempe seg gjennom en orkan! Tærne ble våte og såre, til tross for tre skift med tørre sokker. Blemmene gjorde løpingen til en stor utfordring. Gåingen var mer levelig, men det føltes meningsløst å tråkke rundt i regnværet med vonde tær og en kald kropp. Endte opp med 80 km på 11:17:25. En grei langtur før Ultravasan 90 km i august! Og som en bonus fikk jeg knyttet bånd med nye løpevenner underveis – alltid hyggelig å dele lidelsen! 


Stian på facebook: 

Jeg har løpt Hamar løpfestival 50 km, denne helgen lørdag 8.juni. Det var ett løp hvor en løp rundt og rundt. En runde var på 1000 meter. Det vil si at det ble 50 runder på meg. Det er noe deilig og meditativt med at det går rundt og rundt. Syntes egentlig ikke at det ble kjedelig å løpe samme runden. Jeg hadde en plan om å løpe de første rolig og kontrollert. Noe som det ikke ble noe av da jeg dessverre fikk fullstendig overtenning på minst de to første milene. Shit. Slik kan det gå. Jeg fikk god hjelp ifra Thomas R Stordalen til å lange proteinbarer og drikke. Tusen takk for det Thomas. Du er en utrolig fin fyr. Det er mye av dette som gjør at jeg elsker ultraløping. Neste løp er RINGERIKE 6-timers 22. juni. Gleder meg til å løpe igjen. Kjør da!


Isabel på facebook:
Hamar 50km og ultraløp nr 37 i boks✔️ 3 ord; kjedelig, tungt og herlig å komme i mål.
1km x 50 runder i en kjedelig løype og mest alene, men kom meg igjennom i dag også, som vanlig...
 Tid: 5:22


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.