Ragnhild Audestad har løpt Kigali International Peace Marathon

Postet av Olav Engen den 10. Jun 2024

Klubbens ubestridte globetrotter nummer 1 - Ragnhild Audestad -  har løpt Kigali International Peace Marathon i hovedstaden i den sentral-afrikanske republikken Rwanda.

Reisen til Rwanda var sammen med kjæresten Carsten, som løp 10 km sammen med 3000 andre - mens Ragnhild selvsagt løp Maraton, der det bare var 120 deltakere.

Ragnhilds tid i den bakkete løypa i 1500 meters høyde var 5:34:43. Hun står med 2. plass i K20-24, men var egentlig vinner av K55-59 (eldste kvinne på maraton).

Ragnhild på facebook etter løpet:
Kigali maraton i boks. Men det ble en tøff dag, vurderte å gi meg halvveis. Ble reddet av at Carsten sto der med en cola. magetrøbbel siste døgnet gjorde at jeg hadde vanskelig med å få inn næring, også drikke , så jeg følte meg tidlig helt tom for krefter. Uansett var dette et usedvanlig hyggelig løp. Det var veldig god stemning i løypa, og blant løperne. Løpet er ganske tøft. Høyden på 1500 meter er en ting, men Kigali er en by med særdeles mange og lange bakker.

Løpets hjemmeside

Alle resultater

Ragnhild på facebook før løpet:
Helsesjekk for å bli godkjent til å få delta på Kigali maraton. Her overlates det ikke til tilfeldighetene. Blodtrykket ble sjekket og det var mange helserelaterte spørsmål. Blant annet om jeg til tross for min alder anså meg som i fysisk form til å delta.

Jeg ble godkjent og fikk utdelt startnummer. Det gjorde ikke den stakkars unge mannen som ble sjekket samtidig som meg. Da er det bare å grue seg litt til i morgen. Løypen er er veldig kupert og temperaturen kommer til å stige til rundt 30 grader.