Manglende bagasje bidro til DNF for Øyunn i Act of Attrition 100 miles

Postet av Olav Engen den 29. Jan 2024

Øyunn Bygstad har vært i Cornwall på den britiske sørkysten og løpt ultraløp sammen med noen andre norske langtravere. Det endte med DNF etter 26 timer, og nedenfor forklarer Øyunn hvorfor:

-  En skal lete med lys og lykte etter å finne et mektigere og mer vakkert løp i England enn dette. 

Arc of Atrittion 161 km er et relativt hardt kystløp med mye stigning.
Du løper nesten kronisk ved siden av gigantiske bølger som kommer brølende mot deg helt til de knuses i hvite eksplosjoner på klippene, og det var bare så enormt vakkert og kult hele greia. 
Bagasjen fra KLM nådde som nevnt ikke frem i tide, og selv om det ble hastekjøpt noe i en butikk, så var lekk av viktig ekstrautstyr avgjørende for at jeg droppet å løpe aller siste 35 km. 
Jeg hadde ikke ekstra sko og sokker, og det ble stygt og smertefullt for fotbladene på slutten etter mye løping i sand som lakk inn. 

Jeg hoppet av med lett hjerte i St. Ives. Trygg på min beslutning. Ser absolutt null hensikt i å løpe på meg ytterligere infeksjon og sykemelding for å oppnå en følelse av ja hva da... mestring?

(-Jeg tror jeg har blitt voksen) 
Likevel sitter jeg igjen med bare gode minner. Uflaksen var utenfor vår kontroll. 
Jeg hadde en kjempefin weekend med gode løpevenner, og en haug med visuelle minner i banken av et av de fineste løpene jeg har fått lov til å delta på. 


Gro Siljan Hjukse har lagt ut dette bildet på facebook dagen før dagen:
Se på denne gjengen her da! Like blide selv om bagasjen vår ikke kom lengre en Amsterdam. Når du har løpetøyet i håndbagasjen er vi all good🥳Temperaturen er 12 grader, det er jo god norsk sommertemperatur🏝️ Vi skal kose oss langs 16 mil med Britisk kyststi i morgen fra kl 13 norsk tid. Målet denne gangen er å komme til mål med et smil🫶

Vår egen Øyunn lengst til venstre, deretter Gro, Thomas Øderud og britiske Mark Hetherington.


Noen bilder fra Øyunns fb-side:

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.