Østfold Ultra Trail Winter 2024: Felix DNF, Anders DNF, Ole DNF

Postet av Olav Engen den 28. Jan 2024

Østfold Ultra Trail Winter 2024 ble en ny suksess for de som elsker løp det er nesten håpløst å fullføre. For våre tre deltakere ble det 3 x DNF.

Når Fulvio Øksendal inviterte til 50 og 100 km på Jeløya i januar hadde han et håp om litt snø, men til egen og andres overraskelse var det mer snø en noensinne (?) på Jeløya da løpet ble arrangert 26.-27. januar. De som ikke har vært på nordre deler av Jeløya tror kanskje det er fint parkterreng som i sør, men neida; her er det mulig å legge svært kuperte og utfordrende løyper - og med masse snø og stier som ingen hadde tråkket opp - og mye utenfor sti også, ble det en voldsom styrkeprøve. Her var absolutt ikke noe gjort for å gjøre det enkelt for deltakerne.

Det ble mer saakte gang, kaving og krabbing enn løping. Noen elsker dette, men så mye løp er det jo ikke.

Bildet ovenfor: "Til tider måtte vi krabbe oppå snøen" (Foto: Felix Schlecker)

Det hele endte med at alle 8 deltakerne på 100 km ga seg ved runding 50 km på oppunder 22 timer!!! Tre løpere ga seg tidligere, men fem tapre løpere, inkludert Anders Emil Krogstad og Felix Schliecker, holdt sammen og kom kom samlet til 50 km der alle valgte å gi seg.

De fem tapre løperne som kjempet i nesten 22 timer på første 50km-runde, og der valgte DNF framfor nok en runde. Vi ser klubbens Felix  og Anders Emil på hver side, og mellom dem Mari fra Søgne og to koreanere som ikke kunne drømt om hva som ville møte dem på vinterultra i Norge.

På 50 km var det et par sterkere løpere med, så der varierte tidene fra 10 -17 timer. Ole Engen ga seg etter 5 timer uten motivasjon for å fortsette snøkavingen: "...dette er det kjedeligste jeg har vært med på"....
Altså DNF på alle våre deltakere.

Startfeltet på 50 km. (Foto: Olav Engen)

Fulvios oppsummering på Norsk Ultra

Bérghem Ultra Trail på facebook

Mari Melsom Kristensen som løp sammen med Felix og Anders har lagt ut denne rapporten på facebook:

På tide med nye utfordringer, tenkte jeg og meldte meg på ØUTW 100 km 26.-27. januar på Jeløya utenfor Moss arrangert av Fulvio og Berghem ultra trail. 
Her kommer en super kort racerapport: Tidsfristen på 24 timer ble utvida til her skal det bare gjennomføres og dere kan bruke så lang tid dere vil. Vi var 7 stk som stilte til start, 5 nordmenn og 2 koreanere. Ganske raskt fant vi ut at dette kommer til å ta lang tid pga myyyyye snø❄️, var vel 1 m dyp på det verste, og mye knotete sti. Tidsplanen ble forkasta, her var det snakk om å overleve😅 Vi holdt sammen som en familie hele veien med opp- og nedturer. 3 stk måtte gi seg underveis. Det gikk syyyyykt seint, vi brukte 7 t og 15 min på de første 20 km🙈🙄 Til tider måtte vi krabbe oppå snøen, fordi vi bare gikk gjennom på beina. Godt ingen så oss🙈😅 Utpå lørdags ettermiddag, etter 45 km og 20 timer på beina, var beina og hodet så kjørt. Da var det bare å innse at her blir det ingen 100 km, jeg får være fornøyd med en runde og 50 km. En DNF er alltid et stort nederlag og min værste fiende, men noen ganger må man «bite i det sure eplet». Jeg er nå sykt stolt og fornøyd med det jeg har gjennomført under de forholdene vi hadde.
Dette går inn i historieboka mi som tidenes lengst og tøffeste 50 km🏃‍♀️, 50 km på 21 t og 33 min!!!!
Nå er det bare å se frem mor nye løp og utfordringer🏃‍♀️👊😀
Takk for en minnerik, hard, tøff, morsom, interessant og lærerik tur Anders, Felix og dere andre🥰
Takk Fulvio og Linda som stilte opp med kakao og pommes frites🥰


Mari, Felix og Anders i dagslys ved kysten. 2/3 av tiden trengte de hodelykt....  (Bilde fra Felix fb-side)

Bratt terreng, men mindre snø enn på de flatete områdene. (Bilde fra Felix fb-side)


Det var tråkk etter løperne som hadde vært der tidligere, men det ble høye kneløft og latterlig lav fart likevel. (Foto: Ole Engen)

Ole Engen kavende i dyp snø 3-4 timer ut i 50-kilometeren....(Video: Ole Engen)

Ole på en av få stipartier det man ikke sank langt ned i snøen. (Foto: Fulvio Øksendal)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.