Frode Lein nummer 5 i Iranian Silk Road Ultramarathon (250 km)

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Mai 2016

Iranian Silk Road Ultramarathon er et 6-dagers løp i den iranske ørkenen. Et realt eventyr, og vår eventyr-ultraløper Frode Lein var en av 16 deltagere (halvparten av de startende) som fullførte løpet. På den femte og siste skikkelige etappen var Frode helt oppe på 2. plass bak den overlegne marokkanske vinneren

En fornøyd Frode etter å ha fullført nok et ørkenløp (bilde fra Frodes Instagram-side).


OPPDATERT 31. MAI MED FRODES DAGBOK FRA LØPET
https://exploringthelimits.com/2016/05/12/iranian-...


Varmeste stedet på jorden:
Løpet ble arrangert 2.-9.mai i Dasht-e-Lut Desert, Kerman – Iran
Dasht-e Lut er en ubebodd saltørken i det sørøstlige Iran, leser vi på Wikipedia. De skriver også: I 2004 og 2005 viste satellittmålinger fra NASA at ørkenen var det varmeste stedet på jorden med en temperatur på 70,7 °C. Det var ikke like varmt mens løpet pågikk, men likevel var det uhyre varmt:

Wivi Lein la ut dette bildet og denne meldinga på Facebook etter 4 dager i ørkenen:

Frode har gjennomført den lengste etappen på 80 km i over 60 varmegrader 😓 17 av opprinnelig 34 deltakere startet 05:00 og samtlige 17 kom seg i mål. I dag er det hviledag 😌
"The beauty of this desert is only matched by its cruelty"...Det store øyeblikket. Damenes premieutdeling! Dette er et STORT øyeblikk i Iran.

Løpets hjemmeside

Resultater pr etappe og sammenlagt

Frode bruker å skrive om sine eventyr, så vi håper vi får anledning til å gjengi mer fra dette løpet senere. Oppdatert: Frodes kommentarer lenger ned!

Før selve konkurransen la Frode ut dette på Instagram:

I går spiste jeg med en jeg har sett opp til lenge: Mahsa Torabi. Som kvinne fikk hun ikke delta på Marathon for et par uker siden. Det nektet hun å godta og to timer før ordinær start, startet hun å løpe løypa alene. Nå skal jeg løpe sammen med henne med tillatelse fra myndighetene i seks dager. Dette er første gang i Irans historie hvor damer og herrer deltar på samme idrettsarrangement. I dag kom tårene når jeg forsto hvor viktig og stort men risikabelt dette prosjektet er.

Vi finner ikke Mahsa Torabi i resultatlista, men tre andre kvinner fullførte løpet.

Mottagelsen var visst også fra, igjen fra Instagram:

Det er ikke ofte jeg blir rørt til tårer. Men den mottagelsen vi fikk i dag. Wow.


Rett etter hjemkomst har Frode sendt oss denne beskrivelsen:

Som nordmann var jeg den eneste fra Nord-Europa. Av deltagere var det spesielt inviterte profesjonelle løpere. Blant annet en deltager med 5 første og 10 andreplasser i MDS (marathon des sables), italienske løpere med meritter som vinnere av MDS, 4deserts / racing the planet og andre eventyrløp samt libanesiske eks-militære, proff-syklister fra Iran osv…

LØPET
Kropp og utstyr: Jeg fikk prolaps/lås i korsryggen et par timer før start. Det ble to sprøyter og en tablett så var jeg i gang. Samme rutine dag to. Blødde neseblod under tre av etappene på grunn av varme og sand. Tilgang på vann var god nok, men det var mye varmt vann som ikke kjølte ned kroppen. Jeg slet med varmen (hjerte - pust), men muskelmasse og kroppen ellers var i god form.

Løpsdag 1:
38 eller 39 startet. 18 klarte å fullføre til mål. Jeg ble nummer 11. Noen ble flyttet over til LITE 150, men noen klarte ikke å hente seg inn igjen. Det var nå det gikk opp for deltagerne at vi har signert opp på et løp i verdenes varmeste sted. Jeg måtte redde ut en fra Iran etter siste CP (kontrollpunkt) til mål.

Løpsdag 2:
Jeg ble nummer 9 og det var ytterligere flere som måtte si stopp denne dagen.

Løpsdag 3:
Jeg ble nummer 4 og er litt bedre i ryggen. Godt fornøyd med det

Løpsdag 4:
Jeg ble nummer 6 (feil på websiden). Dette var en lang etappe på 85 km hvor jeg kollapset av varmen (63 varmegrader på topp og over 60 i tre timer) på kontrollpunkt 5 og måtte hvile i 1,5 timer og der etter 2 timer på kontrollpunkt 6.

Løpsdag 5:
Jeg ble nummer 2 og det var atter en fin løpsdag.

Totalt ble jeg nummer fem. Det var fire damer som fullførte alle etappene, noe som må ses på som en suksess. For utenom løpet var det skorpioner, edderkopper, slanger og sandstorm som krydret hverdagen. Det var varmere enn arrangøren og det lokale røde kors hadde forventet.

Vi hadde flere iranske leger og godt med helsepersonell, militær og offentlige tjenestemenn fulgte også med. Utfordringen var at flere av de kollapset også på grunn av varmen.

Av vinneren Mohammad og den kjente tyske løperen Rafael ble løpet betegnet som ett av de fem tøffeste løp de har deltatt på og den mest ekstreme varmen de har opplevd. Iransk TV, SKY TV, tysk TV-produksjon, italiensk TV, flere journalister og fotografer fulgte konkurransen.

Frode


14. mai hadde Romerikes Blad et to-siders oppslag om Frodes eventyr. Hvis du forstørrer til 200% kan du lese artikkelen.


Gå til forsiden og les flere saker på klubbens hjemmeside


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.