Øyunn nest beste kvinne i Sandnes Backyard

Postet av Olav Engen den 11. Mar 2024

Øyunn Bygstad og Anders Emil Krogstad hadde tatt turen til Sandnes lørdag 9.3. der de deltok i Sandnes Backyard. 12 runder i en ganske kupert løype på 6,7 km. Det var 104 startende, 82 som løp ultra og 51 som klarte alle 12 rundene.

Øyunn imponerte med nest best totaltid av kvinnene - og 9. plass totalt. Det ble 50 miles+ på 7:44:00. 
Bildet ovenfor er tatt av arrangøren.

Anders Emil ble nummer 20 av herrene og 25 totalt med totaltiden 8:20:51.

Løpets hjemmeside

Facebook

Alle resultater

Øyunn skriver på facebook:
- Mitt aller første 12-timers backyardløp @backyardsandnes, ble gjennomført langt over forventing fra min side. Joa: Jeg vet at jeg klarer å løpe 80 km, men dette konseptet her var utenfor min komfortsone i den rollen jeg har som en slags "non-stop travhest"

- Ei dame som er glad i et sosialt og trivelig tempo, si. Jeg hadde selv et ønske om at dette løpet skulle utfordre meg litt, så planen var aldri å løpe 55 minutter på hver runde. (Vi har max 59min og 59 sek på oss. Rekker du ikke start som går hver time, er du ute av løpet) 
- Seieren går til den som løper alle 12 runder raskest totalt, og også en egen pallplass til den deltakeren som løper runde 12 raskest, uavhengig av rundetid på de andre 11.
Så her kan du velge din taktikk:
- Safe og ta det lungt gjennom 11 runder før du klinker til på siste? 
- Kjører du på for beste totaltid for alle 12 runder? 
- Eller deltar du for å fullføre? (Ække småtterier det heller i den løypa for å si det sånn) . Jeg hadde ingen spesifikk taktikk, annet enn at jeg skal ut av den derre komfortsonen, så jeg tar da første runde i effektivt tempo og ser det an litt. 
- Ca 150 positive høydemetre er jo litt på én runde på 6,7 km, der spesielt en hovedstigning er ganske bratt og varer lenge, så jeg lærte kjapt ila runde 2 hvor jeg skal ta det veeldig med ro, og hvor jeg kan kjøre bånn gass. 
- Jeg er en skikkelig "rookie" hva angår backyardkonseptet, så jeg ble derfor veldig usikker på meg selv da jeg fremdeles var oppe i teten etter runde 6.
- "Ånei...Dette blir flaut ass. Jeg kommer til å ryke på en smell. Jeg går for hardt ut... Osv osv". Etter runde 9 fikk jeg selvtilliten min tilbake: Nei, dette tempoet klarer jeg fint!! Runde 11 og 12 gikk treigere i tussmørket (ca 42 minutt) fordi jeg er en Indianer Snublefot og dermed fornuftig pysete.  Bratte nedoverbakker med rullestein og spisse "fastboende" steiner som venter på å lempe deg fremover med hodet først, gjorde at stegene mine ble for prøvende.
- Men det spiller ingen rolle...
- Det ble likevel 2. plass damer i kategorien beste totaltid på 12 runder, og 9 plass totalt av 115 deltakere. 
Jeg er superhappy med det. Kjempefornøyd!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.