Trippelseier til klubben på vinterlig 24-timers i Rjukan

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 23. Okt 2023

Øyunn Bygstad ble suveren totalvinner i førsteutgaven av Rjukan 24-timers - kanskje ikke så rart, siden det ble utfordrende vinterforhold. Jo verre, jo bedre, slik er det vel for denne damen! (Foto: Einar Hagemann)

Øyunn endte opp med solide 179,276 km - antagelig det lengste vinter-24-timersløp av en norsk kvinne noen gang.

På de neste plassene fulgte Stian Øidvin og Vibeke Bergsletten, så vi kan juble for trippelseier til klubben på den lengste distansen.

24-timers (11 deltakere)

1Øyunn Bygstad
179,276 

2Stian Øidvin
142,000 

3Vibeke Bergsletten
108,400 

Det var invitert til løpsfest og et helt nytt løp på Rjukan med Ronny Borgan (tidligere Strongmandeltaker) og Kine Elisabeth som arrangører. De inviterte til 6- 12- og 24-timersløp, og starttidene var lagt slik at alle løpere hadde sluttsignal samtidig, dvs lørdag kl 21:00.

Man ante at dette kunne bli en kald, trekkfull og vinterlig affære, og det be det også. Det var heldigvis anledning til å varme seg så mye man ville innendørs på Rjukan stadion.

Arrangementets fb-side

Alle resultater


Herlige forhold for denne damen! (Foto: Einar Hagemann)

Underveis skriver Øyunn på facebook:
- Nå tar jeg en pause mens arrangør måker banen.

Skal spise varm mat, samt skifte tøy for n'te gang.
Tøff natt, det var forventet. Riktig nok ikke som sørlandet, men iskald vind her i "gryta" på 12 m/s er ikke så behagelig det heller.
Bikket 100 km etter 11,5 timer, 
men været begynner å ta seg skikkelig opp nå, og tempoet går tregere.
-Men det går heeelt fint! Jeg er happy, og arrangør er super!
Takk for all heiing.


Stian Øyvin på facebook:

- Hvilken opplevelse det skulle bli på #Rjukan24timers. Utrolig mye vind gjennom hele natten. Og når det var ti timer igjen av løpet, så begynte det å snø ganske så mye. Tøffe forhold, så det ble en skikkelig mental test, som jeg bestod. Fikk ny distansepers.142 km på 24 timer. Det er jeg veldig fornøyd med.Jeg ble nr.2 på løpet.


Vibeke Bergsletten på facebook:

Drøyt 6 timer før sluttsignaler la Vibeke ut bildet ovenfor: 14.33....Hurra.....passerte 100 km...

Etter løpet skriver hun:
- For et døgn... Rjukan 24 timer. Fikk 20.5 timer rundt og rundt og rundt og rundt på Rjukan stadion i heftig Snøbyger og vintervær. Ble en 3 plass totalt, offisielt løpt og gått hele 108 km... og fikk 2 oppbrukt bein, kul medalje og vant et par nye joggesko.Takk for et spesielt og fint døgn i Rjukan.


6-timers

På 6-timers kom Isabel "100 maraton" Aarnes på 6. plass (3. plass av kvinnene) med 50,339. Det var 16 deltakere på den distansen. (Foto: Einar Hagemann)

Isabel på facebook:

Ultraløp nr 32, 50km på Rjukan 6 timers.

Dere trodde kanskje jeg hadde gått av med løpepensjon etter mine 100 maraton. Men neida, ikke lang hvile her. I går var det 24/12/6 timers løp på Rjukan. Det hadde snødd og det fristet ikke å løpe for en fintværsløper som meg. Men må man, så MÅ man. Målet var 50km og det klarte jeg akkurat. Meget imponert over de som løp 24 timers, som holdt på hele natten med snø og mye vind. Dere er gode.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.