Nytt medlem: Leif Foss

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Mai 2019


Leif Foss (38) fra Oslo har meldt seg inn i klubben. Han har løpt sine to første ultraløp og foreløpig 7 maratonløp, senest på 3:13 i Düsseldorf. Leif har kraftig nedsatt hørsel, noe som gjør at han også kan satse mot internasjonale mesterskap for døve.

De ultraløpene han har deltatt i er NUC54 i 2017 og Last Man Standing (61,1 km) i år.

Leif om seg selv:
- Fra Hølonda i Trøndelag, midt i Oddvar Brå-land (jeg var visst hjemme i følge muttern når han knakk staven, så slipper jeg flere spørsmål om det). Så ski og løping var jo en naturlig del frem til fest på lokalet ble for fristende midt i tenårene.
 
- Hvorfor starte igjen? Var hjemme i sommerferien 2017, ble da overtalt av brodern til å være med på et lokalt orienteringsløp med løp 3 dager på rad. Brodern måtte jeg jo ha som mål å slå på hvert løp. Legger ut i full firsprang og med det resultat at jeg hiver etter pusten og beina brenner etter 500 m. 20 år med tilfeldig trim, bortsett fra fotball/futsal (selvfølgelig keeper, slipper jo å løpe så mye da), usunn livsstil, alenepappa osv har satt sine spor. 

- Det var en wake up call på lik linje som Jann Post beskriver i sitt møte med alpinbakken i Tour de ski. Da var bare å gå til innkjøp av pulsklokke, sko og hele pakka når man var vel tilbake i Oslo. Små løpeturer ble lengre og lengre. Og nå har det tatt helt av med både sko og løping :-)
 
- Jeg har kraftig nedsatt hørsel, noe som gjør at jeg kan satse mot internasjonale mesterskap for døve rundt i verden, noe som er en gulrot for meg, men så er det å trene «riktig» mot slike mål. Fulgte et opplegg av Ingrid Kristiansen i fjor (maratonbasert, jeg har en drøm om å komme meg godt under 3 timer etterhvert), men det er vel rimelig kjent at hun ikke er noen tilhenger av å løpe langt og lenge flere ganger i året, noe jeg ønsker og vil. Akkurat nå vil jeg  bare løpe, uten å tenke alt for mye på mesterskap osv.
 
- Meldte meg inn i Rustad i fjor, som har en fantastisk fin skigruppe å trene med rettet mot turrenn osv,  men kjenner jeg savner å ha selskap på lange løpeturer. Her er dere fine :-) Tror jeg :-)
 
- Resultater, tja, ikke all verden å vise til. Kan «skryte» av at jeg har fullført 7 maraton, 2 ultraløp, og en del andre løp siden september 2017 + en del skirenn. 3.13 på maraton i Düsseldorf nå nylig på en dag jeg ga blaffen i tid.

- Påmeldt 50 miles under SMVE, og Romeriksåsen på langs. Har egentlig lyst å prøve meg på 24 timers o.l  også, men ikke tatt sjansen på å melde meg på noe slikt.

-  Som nevnt, hørsel, høreapparater og svette er ikke noe god kombinasjon, noe som gjør at jeg «blir uten lyd» og ikke den mest sosiale på trening/arrangementer. Bare husk at du kommer langt med litt kroppsspråk og et smil :-)

  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.