Barbro Lindkvam vant Fjellmaraton, Marius Nakkeid på 5. plass

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 6. Jun 2022

Ekteparet Barbro Lindkvam og Marius Nakkeid imponerte på Fjellmaraton på Beitostølen lørdag 5. juni. Barbro løp inn til klar seier over 8 minutter foran neste kvinne (16 deltakere) på tiden 3:27:11. Marius kom på 5. plass av 37 deltakere i herreklassen med 3:15:56.

Ellers løp Hilde Johansen inn på 6. plass med 3:56:05 og Isabel Aarnes til 10. plass på 4:19:13. I herreklassen kom Stig Andy Kvalheim inn på 31. plass på ny pers; 4:10:16.

Alle resultater
Løpets hjemmeside

Marius skriver på facebook:
- Innom med en løpsrapport fra Beitostølen fjellmaraton. 

Start Besstrond 42 km til  Beitostølen: Flatt første 10km til avkjøring Gjendesheim. Deretter ca oppover i 10km til Valdresflya; med 5-6km utforløping ned til Bygdin, stigning 3km opp til Båtskaret før utfor ned til Beitostølen i ca 7km. 


-Selvom løypeprofilen innbyr til negativ splitt, er løypa krevende i både opp og ned løping her gjaldt det å disponere krefter og bein for komme til mål på en anstendig måte. 
Begge klarte å komme over Valdresflya og løp inn i halvmaraton feltet som startet da vi passerte. 
Godt løpevær med endel sidevind /medvind, eneste negative var å glemme solkrem.

-Barbro ble først av damene på 3:27. 
Jeg klarte endelig å løpe løpe med negativ splitt, ca 1:45/1:30, og kom i mål på 3:15.


Hilde Johansen har også skrevet løpsrapport, men den var så lang at vi velger å linke til den: FJELLMARATON er alltid like vakkert og trivelig


Stig Andy på facebook:
- NY PERS PÅ MARATON  - likevel ikke helt fornøyd asså
Føler meg i kanonform og forventet under 4 timer, nærmere 3:45 faktisk ! Ble 4:10:16, ny pers med 2 min 30 se.  Enkelt og kort fortalt, var ikke bedre i dag. 

- Vel, må forklare litt ; var jækla mykje motvind i de lange motbakkene. Løp den lengste, men siste km, før Valdresflya bare slo vindkastet meg omtrent sidelengs avgårde. Videre over flya og nedover varierte det med motvind. Når det var 16 km igjen måtte jeg stoppe for å tøye leggene som stod og dirret.  Måtte gjøre dette litt vel ofte helt til Bygdinbakken . Da ble det taktisk gåing og jogging om hverandre. 

- På toppen erklærte jeg dirring som over, så på klokka og bestemte meg for ny plan. Siden planen A røyk. Holdt grei fart til det var 5 km igjen, økte farten og økte ytterligere de siste 2 km (4:40 fart, se video) og greide da plan B.


Startfeltet på maraton med Isabel i midten! 

- Fjellmaraton over Valdressflya - Beitostølen.  Fin løype med fjellutsikt. Maraton nr 56 på et nytt sted. 4:19 ble tiden i dag


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.