Sindre Tjuvstu Engen nr 2 i Norges lengste terrengløp,

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Okt 2016

Sindre Tjuvstu Engen var en av bare to løpere som klarte å fullføre Norges lengste terrengløp noensinne da han ble nummer to i NUC 200 etter 48 timer i knalltøft terreng med 10 000 høydemeter og mer natt- enn dagløping.


Sindre har kommet i mål der han blant annet ble møtt av Henning Lauridsen som tok dette bildet.


Løperne på 200 km startet i mørket torsdag kveld klokken 20 og løp de første 11 timene i mørket. Så var det 12 timer dagslys, 12 timer natt, 12 timer dagslys og avslutning i mørket på slutten.

Henning Lauritsen måtte gi seg ganske tidlig, og fikk dermed bokføre sin første DNF i konkurranse, se blogg: Mitt første DNF

Gunnar Næss og Monica Strand var med tre andre inn til runding halvveis etter ca 23 timer. De valgte alle å stå av - makstiden på 48 timer var ikke lenger realistisk.


Sindre har her antagelig begynt på returen til Skar leir (foto: Elisabeth Engen).

Sindre på facebook:
-
Deilig med søvn etter 60 timer og 48 timer og 200 kilometer i Nordmarka😀Det ble tøft med quadriceps som gav seg etter 2-3 mil og kraftige hallusinasjoner mot slutten, men klarte heldigvis å rekruttere kraft fra det anaerobe systemet, så det ble intervaller til mål 😀Tusen takk for støtte fra alle sammen og ikke minst Elisabeth Engen og Trond Engen, mine foreldre!!!


Seier til Cecilie Igesund på 100 km
Cecilie Igesund var den eneste av kvinnene som klarte å fullføre 100 kilometer. Hun kom i mål på 23:42 ammen med Øystein Jack Næss som ble nummer 9 i herreklassen.

Totalt var det 12 fra klubben som startet i årets utgave av Nordmarka Ultra Challenge:

NUC200:
2 Sindre Engen 28 Romerike Ultraløperklubb NOR 47:49
- Gunnar Næss 48 Romerike Ultraløperklubb NOR DNF
- Henning Lauridsen 47 Romerike Ultraløperklubb NOR DNF
- Monica Strand 48 Romerike Ultraløperklubb NOR DNF
NUC100:
9 Øystein Jack Næss 45 Romerike Ultraløperklubb NOR 23:42
- Øistein Schmidt Galaaen 40 Romerike Ultraløperklubb NOR DNF
- Ottar Røed 57 Romerike Ultraløperklubb NOR DNF
1 Cecilie Igesund 40 Romerike Ultraløperklubb NOR 23:42
NUC54:
28 Kristoffer Vikebakk 34 Romerike Ultraløperklubb NOR 9:41
34 Hans Olav Stensli 49 Romerike Ultraløperklubb NOR 11:00
10 Sølvi Stensli 51 Romerike Ultraløperklubb NOR 11:00
- Marit Bjerknes 53 Romerike Ultraløperklubb NOR over maxtid


Se også reportasje på kondis:
NUC 200 Fägersten vant NUC200 på 44 timer - Skotheim vant 100 km

Fra kondisreportasjen:

Sindre klarte makstiden med 11 minutters margin

I Nordmarka Ultra Challenge må du komme deg i mål innen makstiden for å få godkjent resultat. Kommer du for sent er du ute av resultatlista. Teng deg da den følelsen det er å ha løpt i snart to døgn, er mer enn dødstrøtt, er mer enn fornuftig sliten, og se hvordan klokka ubønnhørlig tikker ned mot tidslimiten.
Sindre Tjuvstu Engen opplevde dette, og når han kom i mål lørdag kl 19:49 var det med bare 11 minutters margin på makstiden. Puhhhh, vi kan bare gratulere


Min tid: etter makstiden!

Vi tar også med Marit Berg Bjerknes fine oppsummering etter sine 54 kilometer i Nordmarka. Hun klarte ikke makstiden, men hadde en fin tur - og vi forstår dermed hvor tøft dette løpet egentlig er:

Jeg har bilen på Skar - den må hentes!!

Det tenkte jeg på, da jeg ganske tidlig forsto at Nordmarka (NUC) ikke var for en med (korte bein og) lav fart, eller var det tvert i mot. Nei, det var aldri snakk om å gi seg tross kilometre av den aller aller lengste sorten. I ettertid har jeg sett at liveoppdateringen viste at jeg konstant hadde en fart på 0 km/time gjennom hele løpet, Så ille var det ikke, men det føles sånn innimellom.

Til tross for at den er steintøff, var løypa utrolig vakker. Beskrivelsen flere har nevnt: "indrefileten i Nordmarka",er en fantastisk god beskrivelse. Også Olavs beskrivelse: "Det er ikke en meter med hvile noe sted" er sant. Løypa var veldig variert. Jeg våger meg å påstå at den var alt en terregløper kan ønske seg.

Jeg prøvde så lenge som mulig, men måtte ta fram hodelykta, for i det hele tatt å finne fram. Før jeg kom til Skar var det bekmørkt i skogen. Min tid: etter makstiden!

Egentlig var jeg vel klar over at tidsskjemaet ville bli vanskelig å holde. Min fart tilsier at jeg bruker dobbelt så lang tid som herrevinneren. Det slår nesten aldri feil. Jeg er dessverre ikke raskere, men har likevel et inderlig ønske om å kunne delta, Denne gangen løp jeg langt raskere sett i forhold til vinnertiden til Haug, men alså ikke raskt nok. Tiden min, er jeg derfor fornøyd med. Uansett om det går litt sakte framover, eller kanskje på grunn av lav fart - naturopplevelsen ble stor, og det er viktigst for meg.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.