Fra Soria Moria til Verdens Ende - gjennom terrenget

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 26. Sep 2016

- Lite trening gjennom uka, så da er det greit med en langtur i helga. Det er jo tross alt Mobilitetsuka, skrev Mona Kjeldsberg på Facebook 22. september. To dager fullførte hun en fantastisk trenings-langtur fra Soria Moria på Voksenkollen til Verdens Ende på Tjøme. De som kjenner Mona forstår selvsagt at det meste av den 172 kilometer lange turen gikk i terrenget.


- En av ganske få ganger vi satte oss ned og hvilte litt... (foto: Jorunn Teigen).

Ved å ta en tur til Monas facebookside vil dere få inntrykk av hva damen holdt på med - inklusive mange bilder. Mona brukte imponerende 26 timer (eller litt under) på turen der hun hadde følge av andre på deler av turen, blant annet Ragnar Nygård fra Ilabekken til Drammen og Erik Saugerud fra Drammen til Løkevannet i Botnemarka.

Lengst følge hadde hun at tidligere o-løperstjerne Jorunn Teigen (Norsk mester langdistanse 1986, fjerdeplass i VM 1983) som ble med fra Hanekleiva gjennom natten og videre helt til mål på Verdens Ende. Dermed ble det suveren distansepers på Jorunn med ca 90 kilometer.Jorunn og Mona kommer til Tjøme, bare 15 km igjen... (foto: Einar Iversen)

Etter turen skriver Jorunn på Facebook:
- Deilig å krasje i sofaen nå. Etter å ha løpt fra Sande til Verdens Ende. Gjennom nattemørk skog og kulturlandskap, opp på Hvittingen, langs øde veier og stier, gjennom Tønsberg da bare de seneste natteranglerne var på tur hjem - over 90 km på mine egne ben! De samme bena skal få hvile litt nå. Takk Mona som plukket meg opp halvveis på din eventyr-tur fra Soria Moria til Verdens Ende. Og takk til Einar som supporterte oss med mat og drikke gjennom natta og tok fine bilder. Det ble en flott turNattemørket nærmer seg på Lille Hvittingen i Vestfold, E16 i bakgrunnen (foto: Mona Kjeldsberg).

Løypa på Lommekjent.noLøypa er her stipulert til 158,2 km, men det ble altså ca 172.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.