DNF for våre løpere i TDC, CCC og UTMB

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Aug 2016

Noen ganger fungerer det optimalt for alle, noen ganger fungerer det dårlig for alle - og som oftest blir det noe midt i mellom. Slik er det å løpe ultralange løp. Årets UTMB var av det dumme slaget - konkurransen der det ikke klaffet for noen.


UTMB endte i en stol i Courmayour etter 78 km, skrev Didrik på facebook.


25. august: TDS 119 km 7250 høydemeter

Vår deltager her var Sondre Amdahl.

Kondis skriver: Sondre Amdahl var på forhånd den største norske favoritten. Han ville bruke løpet som en gjennomkjøring før det enda mye lengre Tor des Geants i Italia 11. september. Plaga av varmen - det rapporteres om over 30 varmegrader nede i dalene - gav han seg etter 66 kilometers løping.

"Planen var å ta TDS som et siste veldig langt treningsløp for Tor des Geant i september - bare for å nyte fjella og ha det gøy. Og jeg nøt det en stund, men denne løypa er så utsatt, at varmen/sola gjorde det til en tøff dag der ute. Jeg stoppa etter knappe 70 km etter å ha funnet ut at hvis jeg pressa på, ville det ødelegge for Tor des Geants som starter 11. september. Jeg er litt "soft". TDS-løypa er flott. Jeg tror den er tøffere enn UTMB," skriver Sondre Amdahl på sin facebook-side.

Sondre Amdahl var en av seks norske som startet i TDS, men til mål kom han aldri. (Foto: Bjørn Johannessen)

Kondis: Sondre Amdahl var en av seks norske som startet i TDS, men til mål kom han aldri. (Foto: Bjørn Johannessen)

Les mer på kondis.no: Norsk mannefall da Ultra-trail Mont Blanc starta med TDS


26. august: CCC 101 km 6100 høydemeter

Vår deltager her var Anne Britt Bringedal.

Hun skriver på facebook etter å ha brutt løpet:
Ble en tung fjelltur på alle måter i dag. Planen om å ta løpet som en tur gikk i vasken opp det første tøffe fjellet, da man blir sluset sammen på en smal sti. Der står det av og til helt stille og så løper man som en idiot når det slipper noen meter til det igjen korker seg ...osv. Enten er du med eller så må du slippe ALLE forbi. Sykt varmt hele dagen og også på 2500 meter. Fikk det før jeg nådde toppen og så tok det aldri slutt.


Bilde fra Anne Britts fb-side

Les mer på kondis.no: Svensk seier da Ultra-trail Mont Blanc fortsatte med CCC


26. august: UTMB 169 km 10000 høydemeter

Vår deltager her var Didrik Hermansen.

Kondis skriver:
Didrik Hermansen var etter flere glimrende løp både i år og i fjor regna som en av favorittene på forhånd. Dessverre hadde han ikke helt dagen, og han stod av da han kom til Courmayeur etter å ha tilbakelagt 80 av de 169 kilometerne. Da lå han på en 42. plass etter å ha vært inne blant de 10-15 beste i starten.

"UTMB endte i en stol i Courmayour etter 78 km. Ingen dramatikk, men blytunge ben hele dagen. Det var rett og slett ikke min dag. En god grunn for å komme tilbake neste år," skrev Didrik i en kommentar på facebook etter løpet.

Det er langt flere enn han som har erfart at denne løypa er virkelig krevende, samme hvor godt forberedt en er både fysisk og mentalt. Denne gangen var det 43 prosent av de 2555 løperne som starta, som enten brøt eller ble stoppa av arrangørens maksimaltider.


Didrik_Hermansen_4S7A6041.jpg
Kondis: Også i Les Houches etter ca. 8 kilometers løping lå Didrik godt an. Han passerte som ellevtemann - fremdeles med et smil om munnen. (Foto: Runar Gilberg)

didrik-hermansen_50D4659.jpg
Kondis: Så begynte bakkene, og det gikk stadig tyngre for mannen som har vært Norges beste ultraløper de siste par åra. (Foto: Bjørn Johannessen)

Les mer på kondis.no: Dobbelt fransk i Ultra-trail Mont Blanc - Didrik Hermansen brøt


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.