Gunnar Fæhn fullførte det første Svanstul Fjelløp ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Aug 2016

Gunnar Fæhn var den eneste fra klubben som stilte opp i Svanstul Fjelløp - som i år hadde ultra (44 km) på programmet for første gang. Gunnar fullførte (selvsagt), men underveis hadde han mer enn løpinga å tenke på.

Motiv fra løypa (foto: Gunnar Fæhn).


Gunnar hadde vært på hytta der han jobbet med å legge nytt tak, og sendte denne beskrivelsen fra en begivenhetsrik dag:

Startet fra Sommerseter (DNT) halv sju med tilhenger full av gamle bølgeblikkplater. Kom til et veiskilt som jeg vedlegger bilde av. Det kunne bare tolkes på en måte. Veien måtte være åpen i går 19 august. Men det var den jo ikke.

Etter å ha kjørt 10 km langs Fjellsjøen var det stopp. I nedoverbakke. Med henger. uten snuplass. Måtte koble fra hengeren, men den var alt for tung til at jeg klarte å holde den igjen. Selv med håndbrekket på begynte den sin ferd mot grøfta. Så jeg bare lot den fare, kjørte tilbake opp til nordenden av vannet og ned på vestsiden (som i flg skiltingen var stengt, se bilde).

Kom fram 8 min før start, kom meg avgårde et halvt minutt etter de andre.

Mye motbakker, fra snaue 200 moh til 700 i første omgang. Ca halvparten på skogsbilveier, noen km tørre stier/berg i dagen, resten varierende myr (bilde). Optimalt vær, god merking, greie matstasjoner, god organisering. Underveis ble det mange samtaler i mobilen (de få stedene det var dekning) for å sjekke pris på bilberging, pris på ny henger, leite opp evt bønder med traktor som kunne spørres. Kom meg endelig i mål litt før kl 17, og var egentlig fornøyd. ikke sliten, ingen fall, ingen problemer, med akk så langsomt i motbakkene.

Motiv fra løper... mye myr.

...og litt søle...

Utpå dagen fikk Aase Brit tak i en bonde med traktor. Etter avsluttet løp (og skyss tilbake til start), oppsøkte jeg bonden, viste ham bilder og pratet litt. Han var villig til å prøve. Ved 19.30-tiden i regnvær startet så prosjekt berging av tilhenger. Av med alle takplater, hengeren løftet rett opp, hel og i god stand på alle vis. Så var det bare å stable på nytt og starte hjemturen. Var hjemme en stund etter midnatt. Kan vel kalles en begivenhetsrik dag.


Hilsen Gunnar

PS. Løpet kan anbefales til de som liker terreng. Den er tung p.g.a. mye myr, men mye mindre stein enn Blefjell og egentlig å foretrekke etter min smak.

Kondisreportasje fra løpet


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.