Seier til Øyunn Bygstad og Ragnhild Audestad i Bèrghem Ultra

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 9. Aug 2016

Øyunn Bygstad imponerte med å fullføre den knallharde 90-kilometeren i Bèrghem Ultra på Hedmarksvidda lørdag 6. august. På 45 kilometeren ble det seier til Ragnhild Audestad foran Tone Yvonne Killengreen og 2. plass til nyinnmeldte Jørn Lyford.

Tre av de fire kvinnene i startfeltet var fra klubben. Lengst til venstre er Helen Roald, deretter de tre RU'erne Tone, Ragnhild og Øyunn (foto: Arne Martinus Lindstad)


Øyunn var en av bare to løpere som våget seg på den lengste distansen, og med hodelykt fullførte hun etter 16 timer og 39 minutter. De siste 4 km faktisk uten batteri i lykta.

På 45 kilometer ble det altså "pallplass" til alle våre. Ragnhild og Tone tok dobbeltseier med tidene 10:46 og 12:22, mens Jørn ble nummer to i herreklassen med tiden 6:51.

Se også omtale på kondis.no:
Eirik Pettersen og Øyunn Bygstad vant Bèrghem Ultra på Hedmarksvidda


CIMG5293 (640x550).jpg
Øyunn Bygstad på toppen av åpningsbakken (foto: Arne Martinus Lindstad).


CIMG5380 (640x581).jpg
Jørn Lyford løp inn til 2. plass på 45 km (foto: Arne Martinus Lindstad).


Øyunn (540x587).jpg
Øyunn Bygstad inntar et fortjent måltid etter fullført løp (foto: Tonje Ailin Solheim).


Øyunn skriver på facebook:

...da ble jeg jaggu første (og eneste) fullførende kvinne i natt, i de to årene løpet har eksistert. 98 km over Hedmarksvidda med GPS i særdeles krevende myrterreng, (og pissvær), gjorde dette til et rimelig tøft løp å gjennomføre. Spesielt fordi hodelykten og GPS sviktet i tussmørket på vidda.
-Men lys fra mobil hadde jeg. Og det var avgjørende. Etter 16,5 timer, 100 meter fra mål, gikk mobilen tom. Da var jeg uansett fremme.
Takk så mye til alle dere funksjonærer og til arrangøren. Kjærlig støtte fra dere alle

Jørn skriver på facebook:

Da var ultraløp nr to unnagjort.
Berghem ultra.
Ble jammen meg 2. plass også.
Meget fornøyd og sliten, med kramper i begge beina.


Ragnhild skriver på facebook:

- Endelig i mål. Dette var vanskelig - hadde både GPS og jukselapp men rotet meg bort mange ganger. Kom omsider til mål - og jammen fikk jeg premie

Hun skrev også: - Med løypebeskrivelse i den ene hånda, og GPS i den andre Hvilke andre hjelpemidler har man når man ikke finner veien? Ringer en venn - noe jeg gjorde sikkert 20 ganger❤️ Takk for at du fikk meg på riktig vei

Ragnhild.jpg
Ragnhild hadde veivalgsproblemer underveis,men fullførte med glans (foto: Fulvio Øksendal).


Tone Yvonne skriver på facebook:

- Kom i mål etter 12.5 t løping i Hedemarksmyra😋 45 slitsomme kilometere. Egentlig en bra betegnelse på Hedmarksvidda... der er det nemlig masse myr!

Tone på Hedmarksmyra (foto: Fulvio Øksendal).


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.