Fantastisk 2. plass til Didrik i Western States 100 miles

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jun 2016

Å si at vi er imponert holder ikke; vi er voldsomt imponert! Vi hadde jo store forventninger til Didrik Hermansen i WS100, det hadde han selv også, men 2. plass som førstegangs deltager i dette løper er helt fantastisk. Det handler ikke bare om lengde og høydemeter, men også om tynn luft og sterk varme.


Foto: Paul Nelson)


Det er allerede skrevet en god del om Didriks presentasjon, så vi henviser bare til linkene nedenfor. Men vi må ta med litt om løpsutviklingen der vinneren Andrew Miller og andremann Didrik Hermansen begge åpner "forsiktig" og ligger på henholdsvis 8. og 7. plass etter 24 miles, og fortsatt "bare" er 5 og 4 etter 50 miles. Ikke lenge etter 50 miles ble Didrik tatt igjen av Miller, og fra 80 miles til mål er de to først - men Miller holder litt høyere fart enn Didrik som taper litt og litt inn til mål. Men 2. plass er jo utrolig bra!


På klubbens lager ligger forresten statuetten som Didrik senere skal overrekkes som "Årets Ultraløper2015". Kanskje vi like godt skal be ultraløpsutvalget bestille 2016-statuetten med det samme...(?)

Kondis.no: Didrik Hermansen tok andreplass i Western States 100
Kondis.no: Didrik Hermansen forteller om Western State 100 til Kondis

Intervju på iRunFar.com: Didrik Hermansen Post-2016 Western States 100 Interview


Sondre Amdahl hyller Didrik på facebook:
- Du vil aldri få premie for årets Idrettsmann på idrettsgalla etc (bare ski og fotball der). Men, for meg er du ÅRETS IDRETTSMANN! Transgrancanaria, 6.38 og nå dette... Det var flere favoritter, og du var én av dem. Undervegs var det mange av de store som måtte sakke av på farta og slepe seg inn til mål (Sage Canaday, David Laney med flere). Men ikke du! Rått å sikre andreplass i første forsøk. Håper folk forstår hvor stort dette er. Nesten alle konkurrentene dine bor i høyden og er vant til varmen. Kan ikke vente til UTMB!

Her ser vi Didrik i et lettløpt parti (foto: Paul Nelson)

Selv superløpere må gå noen skritt når bakkene blir lange og bratte nok (foto: Paul Nelson)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.