Nytt medlem: Åke Fagereng

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 30. Jun 2016

Åke Fagereng (34) er siste innmelding i klubben. Han er opprinnelig fra Lørenskog, men har i mange år vært utenlands som student i Christchurch, New Zealand og senere som foreleser ved universitetene i Cape Town og nå i Cardiff. Dr Ake Fagereng har det ikke bare i hodet, han har også en lang ultraløperkarriere bak seg.


Undertegnede husker at også Åke hadde sin styrke i løpsdelen av o-idretten, det var da han som junior og undertegnede som veteran begge løp (og bommet) orientering for Østmarka OK.

Under studietiden og senere er det derimot ultraløp, og helst eventyrpregede terrengløp som har fristet Åke. Han har uttallige ultraløp og mange seire bak seg. Den siste store triumfen var i Racing the Planets 6-dagersløp i Ecuador i fjor høst. Men allerede i 2005 skrev undertegnede på kondis.no om ultravinner Åke.

Kondis.no september 2015: Åke Fagereng vant RacingThePlanet 6-dagers i Ecuador
Kondis.no september 2005: Ultravinner Åke

Åke har tidligere løpt både Kristins Runde og Romeriksåsen på langs. På en halvgod dag ble han nummer fire i fjorårets RPL50. Han var også på det norske laget i terreng-VM 2011 der han ble nr 40 individuelt og med på det norske bronselaget.

Her ser vi Åke i fjorårets Romeriksåsen på langs (foto: Olav Engen).

Aller siste løp var for en uke siden, Åke skriver:
- Welsh 3000s forrige helg var moro, anbefales, 8. plass ikke så ille i et SkyRunning UK felt. Rimelig dårlige forhold, veldig vanskelig navigasjon i tåkehavet (se et par bilder på facebook sida mi, et over og et under skylaget som lå på ca. 700m i en løype som sjelden er nedafor fjellryggen på ca. 800m), seier på en time til en som er ekstremt lokalkjent og har trent i løypa det siste året for å ta dette løpet! http://www.vegan-welsh-3000s.co.uk/

Neste løp er Hornindal Rundt, NM terrengultra, der han løper for Romerike Ultraløperklubb. Hjemme i Wales løper han for Mynyddwyr De Symru.

Åkes facebookside
Presentasjon på hjemmesiden til Cardiff University

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Bronselaget i VM terrengultra i Connemara Irland 2011. Vi ser Åke lengst til høyre
(Foto: Torill Thorsen)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.