Veldig synd!! Guro og Didrik og resten av NM-feltet løp bare 98 km

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 24. Mai 2016

NM-arrangørene, Maratonkarusellen og BFG Bergen FIK, sendte i dag ut en pressemelding der de opplyser at feil i dataprogrammet gjorde at deltagerne i NM 100 kilometer 7. mai bare løp 147 runder i stedet for 150 runder. Den tragiske konsekvensen av dette er at alle resultatene er underkjent - og Didrik mister en norsk rekord som han hadde klart selv om han hadde løpt tre runder til.


Se hele saken på kondis.no: NM 100 kilometer var bare 98 kilometer langt

Tidligere på RU-siden:
Didrik og Guro vant NM 100km - Didrik med norsk rekord på både 100 km og 6-timers


Hva betyr dette for deltagerne:

Samtlige resultater på 100 km er underkjent, altså ikke tellende i statistikker eller som mesterskapskvalifiering. Det var mange fantastiske prestasjoner i Bergen - som fortsatt ville vært svært gode selv om løperne hadde løpt 2 km lenger (3 runder). Didrik Hermansen ville likevel satt norsk rekord, Guro Skjeggerud ville likevel fått en imponerende tid i sitt debutløp på distansen.

NM-resultatene vil fortsatt gjeldende, men altså med 98-kilometerstider. Medaljevinnere er medaljevinnere som før.

Likevel norsk rekord på 6-timers løp

For 6-timersløperne blir resultatene deres 2 km svakere enn de opprinnelige resultatene vi. Didrik Hermansen har med fratrekk av 2 km likevel løpt til norsk rekord på 6-timers i Bergen, men den nye rekorden er 88,826 km i stedet for 90,826. Fortsatt et fantastisk fint resultat for en løper som også hadde fortjent rekorden på 100 km som ville blitt ca 6:48.


Skuffede deltagere

Det er viktig å peke på at arrangementet i Bergen fikk skryt fra alle hold og for de som var der ble det en festdag i strålende vær og god stemning. Dessverre vil nok likevel mange tenke på dette i ettertid som løpet der det gikk galt med tidtakingen.

Tre av deltagerne som løp inn til rekord eller tid under mesterskapskvalifiering er informert i forkant av pressemeldingen. De er naturligvis skuffet - men det endrer ikke på at de har gjort flotte løp.


Didrik Hermansen:
- Denne mailen har jeg ventet på. Fire ganger mot slutten av løpet måtte jeg be crewet mitt sjekke om antall runder stemte. Jeg fikk det ikke til å stemme. Og samtlige ganger fikk de beskjed om at det stemte. Jeg vurderte faktisk å fortsette da jeg kom i mål, men dere vet jo hvordan kroppen er på slutten av en 100km - så jeg fikk meg ikke til det dessverre..

Det som står igjensom det store spørsmålet er hvorfor en løper med "mistanke" om feil antall runder fikk beskjed om at alt var OK - at ikke antall rundetider ble telt opp.