Thomas Øderud nr 3 i polsk 55 kilometer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 8. Mai 2016

Thomas Øderud konkurrerer for Kristiansand Løpeklubb, men er medlem i klubben og også arrangør av KrsUltra dit vi planlegger klubbreise våren 2017. Nå har han vært på jobbreise - og det første mange av oss ultraløpere gjør, er jo å se om det kan kombineres med et langt løp -helst ultralangt. Thomas var heldig med Polenreisen sin for en drøy uke siden.


Thomas på pallens 3. trinn (fra arrangørens Facebookside)


Vi oppfordret Thomas til å skrive noen ord om løpet. Kanskje det kan inspirere andre til å lete opp "mindre kjente" ultraløp - og dele opplevelsen med oss etterpå. Om 2 uker skal forresten Thomas tilbake til Polen for å delta på Kierat 100 (100 km 3500 høydemeter).

Ultra Maraton Kampinoski 7.mai 2016

Jeg var på jobbtur i Polen fra onsdag til søndag og trengte en langtur i helgen. Fant etter litt søking på tirsdagen ett løp i rett i nærheten som så ut til å passe fint. Løpet var 55km langt igjennom en nasjonalpark og gikk for det meste på kjerreveier og stier fra vest til øst i parken. Fikk etter noen mailer meldt meg på da påmeldingen ikke var tilrettelagt utenlandske løpere (jeg var eneste utenlandske løper). Ikke kjempeoppladning med noen dager med over gjennomsnittet inntak av alkoholholdige drikker, men det var kanskje ikke så hemmende som man skulle tro...

Like før start (fra arrangørens Facebookside)

Vi ble busset til start og jeg var heldig og kom ved siden av en som kunne en del engelsk, så jeg fikk en del informasjon om løypen og området. Vi var rundt 130 stykker som startet og jeg startet så å si bakerst. Beina og pusten kjentes gode ut allerede fra start og det var motiverende å plukke rygg på rygg utover i løpet. Tenkte ikke noe på plassering før sjekkpunktet på 35k hvor personen på sjekkpunktet kunne på engelsk informere om at jeg lå på 6. plass.Fra løypa - ukjent løper (fra arrangørens Facebookside)

Rett etter maratonpassering møtte vi på deltagerne som løp den korte distansen i motsatt retning og det var veldig motiverende å ha 2-300 løpere som heiet, ga «highfive» og ropte oppmuntrende ting (tror i hvert fall det var det de gjorde). Klarte å holde trykket oppe hele veien og kom i mål sammen med mange fra den korte distansen og trodde jeg kom inn på 4. plass etter å ha passert 2 stykker på vei inn fra 35k. Fikk skiftet etter hvert (ingen dusj) og drukket noen livreddende flasker kald cola. I målområdet var det ingen resultatservice og jeg fant ikke noe på nett, så jeg satt med til å spise. Overraskelsen var stor når jeg ble ropt opp 4-5 ganger og måtte opp på pallen som 3. mann i mål.

Løpet var bra arrangert og service underveis var relativt bra, eneste negative var at det kun var vann på alle sjekkpunkt (det var annonsert med frukt på noen…) men jeg klarte meg tydeligvis greit med det jeg hadde med.

Thomas Øderud


Alle resultater fra løpet: Chronosports

Hjemmeside: Ultra Maraton Kampinoski

Facebook: Ekobiegi.pl


De fem raskeste i ultraløpet:

miejsce numer zawodnik wynik
1 1073 PIOTR GŁOGOWSKI 04:09:04
2 1049 ANDRZEJ MIEDZIEJEWSKI 04:15:20
3 1128 THOMAS ØDERUD 04:26:03
4 1028 ANDRZEJ BARANOWSKI 04:33:02
5 1060 TOMASZ KŁUDKIEWICZ

04:35:1Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.