Didrik og Guro vant NM 100km - Didrik med norsk rekord på både 100 km og 6-timers

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 7. Mai 2016

Det var utrolig morsomt å overvære lørdagens NM 100 kilometer i Bergen. I strålende sommervær (!) ble det medalje til alle våre deltagere; gull til Didrik Hermansen og Guro Skjeggerud, bronse til Therese Falk.

Didrik var stor favoritt selv om mange ganger mester, Bjørn Tore Taranger, var med i feltet. Forrige gang de begge løp NM 100 km var i 2012 i Malm, da vant også Didrik etter at Bjørn Tore hadde dratt hele løpet.

Denne gangen byttet de på å ligge foran de første 50 kilometerne, men derfra og inn var Didrik råsterk og distanserte bergenseren med 28 minutter etter å ha løpt siste 50 km 4 minutter raskere enn første 50 km.

Didrik ikke bare vant gull; han satte en fantastisk norsk rekord med 6:39:54 på 100 kilometer, en forbedring på mer enn 10 minutter av Helge Hafsås 10 år gamle rekord. Underveis satte han også norsk rekord med 90,826 km på 6-timers løp.Kondis var heldig med timingen på denne artikkelen som kom ut noen dager før NM. Didrik skriver på FB: Er du nysgjerrig på hvordan jeg trener eller hva jeg tenker på når jeg løper? Kjøp siste nummer av kondis (for deg som ikke er medlem og har fått bladet) så lover jeg du blir motivertGuro Skjeggerud imponerte også, og selv om det var mange forhåndsfavoritter i kvinneklassen var det ingen bombe at Guro vant i sitt debutløp på 100 kilometer. I starten var det tre andre kvinner som gikk hardt ut og løp fra Guro som sammen med Therese Falk tok det litt roligere.

To av de andre brøt løpet etter 6 timer og en annen ble passert når farten ble lavere samtidig som Guro holdt farten mye bedre enn de andre. Dermed ble det en veldig klar seier med den finfine tiden 8:28:33 og med over 27 minutter bakover til sølvvinner Edna Leikvoll.

Kun tre norske kvinner har løpt raskere på100 kilometer - og nå kan hun forberede seg på uttak til VM 100 km i Spania i november.Det tredje deltageren vår på100 kilometer fikk også medalje. Therese Falk hadde en tung dag på jobben (konkurrert for mye?) - og la seg ned for å avslutte etter 6 timer. Det ville ikke samboeren ha noe av - og jeget Therese tilbake i løypa. Dermed ble det både NM-bronse og ny pers på 9:25:59. Sterkt å fullføre når man sliter så veldig... så får heller tiden bli bedre en annen gang.


Vi hadde to deltagere på 6-timersløpet. Den ene var Tor Idar Lillekroken som ble nummer 6 med 61,542 kilometer.Den andre deltageren vår på 6-timersløpet var Runar Thorstensen som kombinerte egen deltagelse med sønnens deltagelse i sprint-NM i orientering som foregikk i Bergen sentrum samtidig med NM 100 km og 6-timersløpet. Runar kom på 12. plass med 55,192 kilometer.


Se også stor reportasje og masse bilder på kondis.no:
Hermansen og Skjeggerud vant NM 100 km


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.