Fine samlingsdager på SOL-hytta

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 4. Apr 2016

Vi var ikke mange, men vi hadde det fint. Klubbens vårsamling på SOL-hytta i Sarpsborg hadde av ulike årsaker bare 8 deltagere. Treningsutvalget får analysere årsaket til dette i løpet av de neste månedene - men vi som var der mener dette er et ypperlig sted også for senere klubbsamlinger.

Felleslokalene er romslige nok til i alle fall 50 deltagere, garderober og dusjanlegg er store, og det er god plass til overnatting på madrasser i gymsal og i peisestue. Dette siste er kanskje ikke idèelt for alle - men det gir oss en mulighet til å tilby tilnærmet gratis klubbsamling for medlemmene våre. Det er dessuten gode overnattingsmuligheter i nærheten dersom noen foretrekker å bo på hotell.

Treningsmessig er det mange og flotte muligheter for de som foretrekker å løpe på sti, det er mange og flotte muligheter for de som foretrekker å løpe på veg, og altså glimrende for de som ønsker litt av hvert.

Seks av de åtte deltagerne på samlinga: Helle Manvik, Marianne Følling, Vidar Log Samuelsen, John Lund, Olav Engen og Per-Einar Roth. Fotograf Einar Gauthun og Louise Skak er ikke på bildet.


Vi hadde strålende vær med sol og skyfri himmel på fredagen, grått vær men varmegrader de to andre dagene. Deltagerne fikk med seg et varierende antall treningsøkter, 1 eller 2 fredag,1 eller 2 eller 3 lørdag og 1 søndag. Fredag kveld spanderte klubben pizza som vi fikk tilkjørt, og lørdag var vi på Dickens i Sarpsborg der vi gjorde opp hver for oss.

Vi hadde en stålende helg sammen, vi fikk mange fine treningsturer, og vi håper virkelig at mange flere blir med dersom vi satser på samme samlingssted neste år.

73 bilder fra samlinga: Klubbsamling Romerike Ultraløperklubb SOL-hytta Sarpsborg 1.-3.april 2016

Noen av bildene:

SOL-hytta ligger tett inntil bebyggelsen og likevel i skauen. Det er et veldig populært utfartssted sommer som vinter.

Badedammen ved SOL-hytta var det ingen av oss som testet...

Helle og John prøver å holde skoa tørre på fredagens "Tunevannet Rundt".

Herlig Østfoldterreng.

Holleby kirke... et lite vegparti på en 17-kilometers runde hvor 90% er sti.

John i luftig svev til ære for fotografen. Gjerdet lå på bakken!

Klar for den første av lørdagens tre (!) løpeturer; Helle, Marianne, Vidar, John, Olav og Per-Einar.

Så er vi i gang....

Morgenøkta gikk i parker og veger i og rundt Sarpsborg sentrum, skikkelig løpesightseeing. Her er vi i den flotte parken ved Hafslund Hovedgård.

Hovedbygningen på Hafslund hovedgård er ca 250 år gammel, men i parken er det 3000 år gamle helleristninger.

Når kommer det slike telleapparater for ultraløpere?

Havmotivert skulptur i parken mellom rådhuset og Sarpsborg kirke...

Tjo og hei, her er en munter gjeng i Kulåsparken i Sarpsborg sentrum, like ved Rådhuset. Bakgrunnen for motivet var at Per-Einar skrøt på seg en turnoppvisning her for x antall år siden (i den desiderte barndommen).

Kulåsparken er flott for gjennomløping. For mindre enn en måned siden var ski-eliten her på sprintlangrenn i anledning byens 1000-årsjubileum (1014-2014).

En glad Per-Einar fant igjen huset der han bodde sine første 7år.

Lørdagens andre trening, en gjeng legger ut på en ny runde "Tunevannet Rundt".

Andre oppsøkte Kalnesskogen på Greåker... 4 km jogging unna.

Lørdagens tredje økt (for noen av oss) gikk på Greåkerstien - en umerket sti som ga visse o-tekniske utfordringer.... Men i deler av terrenget var det jo drømmeforhold for løping.

Runden gikk bl.a. innom Greåker Fort med flott utsikt mot Sarpsborg sentrum.

Dickens i Sarpsborg - et hyggelig sted å spise lørdagsmiddag - i fantastiske omgivelser.

Med slite ben på søndagsturen "Tunevannet Rundt" var selv en slak motbakke i fint terreng en utfordring - i alle fall for undertegnede (Gammeln).

Det var mest åpent fin furuskog, men også litt gammalskog som her.

Langs vestsiden av Tunevannet slynger stien seg i skråningen mot Høyåsen.

Hils på vårt nyeste medlem: Helle Manvik.
http://www.romerikeultra.no/blog/post/78318/nytt-m...
Hun bor med samboer og masse hester i Mellerud ved Vänerns vestkyst - og tok turen til Sarpsborg for å bli kjent med flere fra klubben. Hun løp stort sett fletta av gutta på samlinga...


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.