Nyheter 2015 April-Juni

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Feb 2016

Nyheter fra vår tidligere hjemmeside:

En del formatering er borte - og noen linker fungerer kanskje ikke2015-juni-30

Påmeldingen til Romeriksåsen på langs 2016 er åpnet

Neste års RPL50 arrangeres søndag 26. juni. Påmeldingen er åpnet og fram til 31.august koster det bare 250 kroner å være med... det er vel Norges billigste ultraløp! (?) De første påmeldingene har allerede tikket inn...

Påmelding til Romeriksåsen på langs 2016
Påmeldte

Hjemmeside RPL50 2016


2015-juni-28

Romeriksåsen på langs 2015

Bildet:Vinnerne Erik Sagvolden og Rita Nordsveen (foto: Marit Bjerknes)

Førsteutgaven av Romeriksåsen på langs ble vunnet på svært sterke tider av Erik Sagvolden (4:00:31) og Rita Nordsveen (5:03:32).

93 av 97 løpere fullførte løpet som nok hadde en tyngre trasè enn de fleste hadde ventet. Sen vår og mye nedbør har gjort løypa våtere enn normalt for årstiden, men løpsdagen var det lettskyet og oppholdsvær og noen få regndrypp da også. Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinhger på arrangementet og gleder oss tilå utvikle løpet ytterligere i 2016 - da også med matstasjoner underveis. Så langt vi erfarer var det knapt nok feilløping i RPL, det er vi svært fornøyd med.

Reportasje og masse bilder på kondis.no

Se også løpets hjemmeside...

Takk til alle som hjelp til og gratulerer til alle våre 26 deltagere i RPL50

Tilbakemeldingene fra deltagere er mange og positive - ikke minst er det strålende karakterer til de blide og flinke mannskapene våre.

Til neste år trenger vi flere medhjelpere for å tilby bl.a. drikkestasjoner og helst dobbelt så mange deltagere... håper på like bra respons da og løpe kan alle få gjøre i arrangørløpet dagen før.

Guro Skjeggerud (4. plass) og Arne Martinus Lindstad (11. plass) var raskest av våre løpere i RPLs førsteutgave.

En spesiell gratulasjon til de av løperne som debuterte på ultraløp, og en veldig stor takk til Ragnar og Erik i sluttpatruljen.

Ovenfor ser du noen bilder av våre løpere, mens du på løpets hjemmeside finner link til 315 redigerte bilder fra løpet.


2015-juni-28

Sondre på imponerende 15.plass i Western States 100 miles

Bildet: Sondres målgang i Auburn sent lørdag kveld lokal tid (arrangørfoto)

Sondre Amdahl fullførte det 100 miles lange Western States i California på 18 timer 14 minutter og 18 sekunder og besatte 15. plassen i verdens eldste og meste prestisjetunge ultraløp. En fantastisk sterk prestasjon og den klart sterkeste av en nordmann i den eksklusive klubben av finishers i løpet som har blitt arrangert siden 1974.

Løpet har en samlet stigning på over 6000 høydemeter og 8000 høydemeter nedstigning!

- Veldig fornøyd med min Western States prestasjon. Jeg var like utenfor topp 10 det meste av dagen, og ga alt jeg hade mellom 125 km og 150 km for å se om jeg kunne ta noen av gutta foran meg. Det greide jeg ikke, og dermed følte jeg at "hjula falt" av på de siste 10 km. Men jeg nådde mållinjen på 15. plass (18t 14min). Takk til støtteapparatet, Ingvild Groven Amdahl, Brit Halvorsen og min fartsholder, Audun Halvorsen. Og også min bror Audun Amdahl for å oppdateringer fra Norge. Dere er best!

Se mer på kondis: Sondre Amdahl med historisk prestasjon i Western States

Snart kommer han nok også med Race report på bloggen sin: http://sondreamdahl.com/


2015-juni-27

Didrik vant Lavaredo Ultra Trail 119 km på ny løyperekord

Bildet: Didrik i ensom majestet i majestetiske omgivelser i Dolomittene (Foto: Trond Johannesen)

Didrik Hermansen slutter ikke å imponere! Fredag kveld la han avgårde på 119 km med 5850 høydemeter i Dolomittene i Italia. 12 timer 34 minutter og 29 sekunder senere krysset han målstreken som vinner og satte løyperekord med 8 minutter - 26 minutter foran Eric Clavery som var nærmeste utfordrer! ..og dette er i et World Trail Tour arrangement!!

Didrik la ut følgende umiddelbare kommetar til løpet på Facebook:

- Boooooooom!!!! Bravissimo! I dag hadde jeg bestemt meg. Planen var å åpne hardt og det funket! Seier og løyperekord med 8 minutter smaker akkurat så godt som det høres. En stor takk til Jörund for glimrende support gjennom hele natten og dagen. Nå har jeg fortjent en gelato.

Vi bøyer oss i hatten for en enorm prestasjon!!

Se video fra løpet

Didriks Facebookside med målvideo og gratulasjoner

Les mer på kondis.no

Løpets hjemmeside

Resultater2015-juni-27

Louise Skak nr 2 i Båstad Marathon - dagen etter ble hun 5 i triatlon

Bildet: Louise vinner Hadsel Maraton 2014

Med tiden 3:11:59 løp Louise Skak inn til 2. plass totalt i kvinneklassen i Båstad Marathon 27. juni.

Løypa er vakker om ikke av de aller letteste. Arrangørens løypebeskrivelse: Banan löper runt natursköna Bjärehalvön, från Båstad igenom Sinarp, Grevie, Rammsjö, Torekov, Hallavara, Kattvik och tillbaka till Båstad. Det finns ca 100 höjdmeters skillnad på banan. Den ackumulerade höjdskillnaden är ca 650 m.

Louise har planer om flere maratonløp i år.Hun sier: - Jeg skal løpe Hadsel Maraton, Nordvest Maraton, NM i marathon i Trondheim og selvfølgelig DM i Marathon i oktober.

Løpets hjemmeside

Resultater

Dagen etter Båstad Marathon kom Louise på en imponerende 5. plass av 87 kvinner i Østfold Triathlon! Det er åpenbart ikke noe i veien med kondisjonen til vårt dansk-norske medlem... og når vintertreningene starter igjen kan dere få kjenne på farten hennes. - Når det igjen blir snak om vintertrening vil jeg gjerne stille opp med godt humør og gode ruter i Oslo Nordmarka, sier Louise.

Løpets hjemmeside

Resultater


2015-juni-26

Leif fullførte The Dragons Back Race

Bildet: Leif går i mål på Dragon's Bak (arrangørfoto)

Hvis noen skulle være i tvil: Leif Abrahamsen fullførte Dragons Back med stil. Etter 70 timers slit var han en av 65 som fullførte løpet. Vi er mektig imponert av denne "fullføringsmaskinen" (uttrykk lånt av Henning Lauridsen).

Dragon's Back Race, five days of Welsh mountain running. The legendary Dragon’s Back Race™ follows the mountainous spine of Wales from Conwy Castle to Carreg Cennen Castle. This incredible 5-day journey is approximately 300 kilometres long with 16,000 metres of ascent across wild, trackless, remote and mountainous terrain. It is not a trail race.

Løpets hjemmeside

Jenn Gaskell, to ganger XREID-vinner skrev underveis på Facebook: - Hei telefonen til Leif Abrahamsen dode I dag I regnstormen paa fjellet, alt vel og fullfort I god stil. Skaffer telefon I morgen formiddag. Jenn kom i mål ca 1 time etter Leif.

Etter løpet skrev Leif: - Da har jeg fatt meg ny tlf ikke sa lett pa den waliske landsbygda. Lopet gikk greit, men jeg maatte jobbe jevnt aa trutt for aa komme gjennom, loypa var mer krevende enn jeg hadde forestilt meg I forhold til km og hm alt fra klatring paa 50 cm fjellrygger med 300 meter ned paa hver side til fomling runt I Regn og tett taake paa feil fjelltopp Var godt fornoyd naar jeg krysset maalstreken I gaar, av 150 paa startlisten var vi 60 som fullfort.

Her er det partiet av Dragons Back Race jeg var minst komfortabel med. jeg har ikke direkte høydeskrekk, men heller ikke ett utpreget dødsønske:

Video fra et hårreisende luftig parti underveis

WARNING: Seriously scary!
This is Crib Goch - an incredibly dangerous route to Snowdon along a narrow ridge 3,000ft above sea level…2015-juni-25

Nytt medlem: Frida Sollid
Bildet: Frida og søsteren Viktoria (foto: iTromsø)

Frida Sollid (20, fyller i november) fra Kvaløysletta utenfor Tromsø skal løpe blant annet NM maraton.

- Jeg har løpt maraton tre ganger og tenker å delta i maraton NM i Trondheim i september. Da ønsker jeg å springe for en registrert klubb og da ble det Romerike Ultraløperklubb, sier Frida.

Sammen med søsteren Viktoria (22) - et av norges største løpstalenter) fullførte hun en imponerende trippel under årets Midnight Sun Maraton. Der løp de først 5 km på 21.37, deretter 10 km på 52:40 og til slutt maraton på 4:20:45... ttil sammen ble det et ultraløp over 57 km på 5:34:02. (Viktoria løp forresten 50km på Bislett på 4:19:40 i 2014).


Avisa iTromsø skrev om jentene før MSM


2015-juni-24

Nytt medlem: Sol-Britt Molin

Bildet: Sol-Britt sammen med Geir og Anine Frykholm

Sol-Britt Molin (53) fra Høvik (opprinnelig svensk) er nå medlem i Romerike Ultraløperklubb. Noen av dere har kanskje truffet den blide damen på Löplabbet Sandvika.

På bildet ser dere Sol-Britt sammen med Geir Frykholm og datteren hans Anine før deres tur Hurumlandet Rundt tidligere i år.

Sol-Britt er nå påmeldt UltraVasan, og selv om hun kjører selv skal hun bo sammen med oss i Sälen.

Sol-Britt på Facebook2015-juni-24

Nytt medlem: Jon Henie

Bildet: Privat fra Jons Instagramside

Jon Henie (33) fra Frogner (Romerike) debuterte på ultraløp i EcoTrail 45 km der han holdt to blide damer med selskap, og nå er to fra denne trioen medlemmer i Romerike Ultralperklubb. Akkurat nå trener han for Oslo Maraton, men han har diverse ulraplaner for neste år, blant annet XREID sammn med en del andre "nye" ultraløpere.

Jon finner du ikke på Facebook, men derimot på Instagram: https://instagram.com/jonhenie/

Ellers finner du medlemsoversikten HER

- og der ser du at nesten alle våre 129 medlemmer er på Facebook, så add opp og hold kontakt og inspirer hverandre.


2015-juni-24

Even Nedberg profilert på Thomas Stordalens blogg

Bildet: Even og kona Yvonne (og døtrene) etter målgang på RPL (foto: Olav Engen).

Thomas Stordslen har profilert koubbkamerat Even Nedberg på sin Runners World-blogg der han innleder slik:
- For veldig mange holder det lenge med et par ultraløp i året. Så har du de som gjerne tar to før sommeren og to etter sommeren. Til slutt har du noen sprø typer som samler på ultraløp. Even Nedberg har tatt ultraløpermiljøet med storm i år og har satt seg det helt utrolige målet om å løpe 12 ultraløp på norsk jord. Det kan han fort bli alene om og det i seg selv er en fantastisk prestasjon.

Even er også en jordnær og usedvanlig hyggelig mann som byr utrolig mye på seg selv. Har en fantastisk kone han gjerne løper med og to helt nydelige jenter. På toppen av det hele jobber han som rektor, kan sjonglere og gir du han et par kunstløpsskøyter så overrasker han der også. Jeg har tatt en prat med dette «fenomenet» for å høre om han skrudd sammen på en riktig måte.

Les hele blogginnlegget: Møt Even Nedberg - rektor og ultraløper

Even har selv blogget om Romeriksåsen på langs sist helg: En tung dag på jobben2015-juni-21

Henning fullførte "The Great New York 100 Mile Running Exposition"

Bildet: På vei gjennom Fort Washington Park (foto: Michael Toma)

- Alle sier at 100 miles (161 km) er det nye maraton. Siden jeg ikke har løpt maraton i New York, reiste jeg derfor avgårde for å prøve det ut i det 162 km lange ultraløpet The Great New York 100 Mile Running Exposition.

Slik innleder Henning Lauridsen blogginnlegget om sin 100 miles i New York 20.- 21. juni. Som vanlig en morsom og spennende reise med mange bilder... må leses.

Bloggen finner du HER2015-juni-19

Sterke resultater av Henriette, Mona og John i Zugspitze Ultra
Bilder: Fra våre løperes Facebooksider


Årets utenlandstur gikk til Zugspitze Ultra med Per-Einar Roth som koordinator.Dette arrangementet er Tysklands største terrengultraløp med fem ulike distanser der 100 km er det lengste.

Henriette
Henriette gjorde en fenomenal og helt rå prestasjon i Zugspitz 100 K under særdeles vanskelige forhold. Hun ble nr 5 totalt på under 14 timer med bare "proffer" foran seg. - Og vi er jo stolt av henne i klubben da, sier Cathrine Holme somogså var med på turen. Henriette med en bakgrunn fra bl.a. aldersbestemte landslag i håndball blir kanskje vår nye Didrik i terrengultra?

På bildet til høyre ser vi Henriette i EcoTrail 80km der hun ble nummer 2 etter en sterk avslutning.

Resultater:
Dette er resultatene vi finner på arrangørens hjemmeside:

Ultratrail:

Henriette Brynthe, woman 5 av 20, 13:50:36

Mona Kjeldsberg, master woman 5 av 25, 14:57:20

John Lund, senior master men 4 av 117, 13:42.45

Per-Einar Roth, senior master men 17 av 117, 14:43:25

Knut Ivar Paalsrud, senior master men 18 av 117, 14:53:42

Roar Bakken Stovner, men, disk pga for korte bukser

SuperTrail XL:

Sølvi Hjelmeland Stensli, woman 13 av 22, 12:19:43

Cathrine Holme, woman 14 av 22, 12:19:44

Monica Strand, woman 15 av 22, 12:19:44

Marit Berg Bjerknes, woman 18 av 22, 12:45:24

Anne-Britt Bringedal, brutt etter ca 8 mil.

SuperTrail:

Ottar Røed, senior master men 52 av 56, 11:08:56

Ragnhild Audestad, master woman 12 av 32, 10:13:05

BaseTrail:

Gunnar Fæhn, senior master men 13 av 28, 3:02.02

Han ble utropt til vinner av klassen "grand master" (60+) og det var stor jubel, intervju i lokal-avisa o.s.v. En time senere var klassen slått ammen med 50 år+ (senior master).

Per-Einar Roth på FB etter løpet: - Helgens løpetur på Zugspitz Ultratrail ble en uforglemmelig opplevelse. 9.5 mil i regn, søle, snø og leire. Veldig stolt av resultatet; nr. 17 av 117 som kom i mål i klassen på 14.43 timer. Parløper Knut Ivar Paalsrud ble nr. 18. Vi løp sammen sort sett hele veien som vanlig. Er ganske støl i dag. Takk til alle andre løpere fra Romerike Ultraløperklubb for flott klubbtur!

Monica Strand: - Zugspitz Ultratrail; Herlig, uforglemmelig løp i mye vær.

Sølvi Stensli: - Et lite forsøk på å samle noen minner fra en overveldende og velorganisert reise til vakre og idylliske Grainau og Zugspitz Ultratrail. Mange tusen takk for turen. Dere motiverer meg hver dag til å holde på med denne herlige galskapen. Herlig å være mål, men ingen ting er så gøy som å løpe over målstreken sammen med gode løpevenner. Vi hadde ingen planer om å løpe sammen da det lett kan føre til at man enten løper over evne, eller blir kald fordi man må senke tempoet...men når det likevel faller naturlig er det bare helt topp (hun hadde løpt sammen med Monica og Cathrine). Mens trioen prøvde å holde seg noen lunde oppreist nedover de bratte og sleipe bakkene, var dette ikke noe problem for Marit K. som suste nedover og tok oss igjen. Vi holdt følge en liten stund. Veldig hyggelig

Anne-Britt: - Zugspitze. Et gjørmehelvete på en dag med konstant pissregn. Droppet det siste fjellet i mørke. Velger å se på det som fin trening til Hornindal rundt om to uker. Super tur med Romerike Ultraløperklub.

Resultater

Løpets hjemmeside


2015-juni-20

2. plasser til Louise og Therese i Nordmarka Skogsmaraton

Bildet: Therese Falk smilende og i fint driv på Skogsmaraton (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Både Louise Skak og Therese Falk kom på 2. plass i sine respektive klasser i Nordmarka Skogsmaraton 20. juni. De plasserte seg på imponerende 7. og 12. plass totalt i kvinneklassen.

Therese var ikke helt fornøyd mer arrangøren: - #‎nordmarkaskogsmaraton‬ var en flott opplevelse i år som i fjor. Men fryktelig skuffet over at de har kuttet ut 2. plass-premien og 3.plass-premien i år... ‪#‎lyn‬ er nye arrangører, og man kan vel ikke vente mer av vestkant-kapitalistene. Aldri vært flere deltakere, og det er virkelig gnient! ‪#‎snurt‬ 2.plass

På herresiden var det Helge Eide og Frants Mohr som løp raskest av våre, de kom på 6. og 7. plass i M50-54. Totalt var det 12 løpere fra klubben med i Nordmarka Skogsmaraton.

Se også reportasje på kondis.no

Våre 12 deltagere på Skogsmaraton:2015-juni-20

Pål Simonsen med klasseseier i MSM

Bildet: Pål i Stomperudkarusellen 2014 (foto: Olav Engen)

Ut fra hva vi ser i resultatlistene var Pål Simonsen klubbens eneste deltager på maratondistansen i Midnight Sun marathon i Tromsø 20. juni. Etter å ha passert halvveis på 1:29:39 kom han i mål på 3:08:24som holdt til seier i M55-59 med en margin på 2:45 til en italiener på 2.plass. Det var 47 deltagere .. 8 norske og 39 utenlandske løpere.

Kondis.no skriver: Alt gikk på skinner i den 26. utgaven av Midnight Sun Marathon.For første gang passerte antall løpere i 5 000 og det ble rekordtall for alle de tre distansene med 703 løpere i mål på maraton, 1 059 på halvmaraton og 1 840 på mila.

Se hele reportasjen her.2015-juni-19

Løperinformasjon "Romeriksåsen på langs"

Alle som er påmeldt til Romeriksåsen på langs har nå fått en e-post med Løperinformasjon, 6 sider med all nødvendig info om løpet. Det er i øyeblikket 95 påmeldte, dvs 15 ledige plasser.
Se mer på løpets egen side.

Oppdatert 21.6.: 102 påmeldte, 8 ledige plasser.

Ingen etteranmelding løpsdagen.2015-juni-18

Vil du være med Christian på tur til Telemarks Tøffaste

Bildet: "Tveitsund Fisk og Ferie"

For tredje år på rad disponerer vi pensjonatet i Tveitsund til overnatting i forbindelse med Telemarks Tøffaste. Christian Evensen er årets klubbkoordinator, og foreløpig har han fem navn på lista. Vil du også være med?

- Til dere som har meldt på Telemarks Tøffaste, eller har tenkt å melde dere på: Vi har sikret oss overnatting med plass til 15, maks 20, personer på det tidligere pensjonatet bare 500 meter fra målområdet.

Vi fyller opp så godt vi kan nå, men alle som har tenkt å melde på TT og vil ha overnattingsplass må si ifra. Send meg en melding, eventuelt epost på ch.evensen@gmail.com, så koordinerer jeg, og skal få tak i mer info om hvor, når, hvordan, osv.


2015-juni-18

Fortsatt løpstøy på lager, men det minsker fort...

Kim har oppdatert status over klubbtøy på lager,og oversikten ser du på siden for klubbens løpstøy2015-juni-17

Nytt medlem: Bjørn Hytjanstorp

Bildet: Bjørn slik vi veldig ofte ser han langs løypa

når han ikke løper selv (foto: Olav Engen)

Bjørn Hytjanstorp (49) fra Råholt trenger knapt noen presentasjon, alle vet jo hvem han er. Eller motsatt, han trenger definitivt en presentasjon:

En superkort oppsummering: Mannen som startet den norske ultraløpsbølgen med Eidsvoll 6-timers i 2005 der det var "sensasjonelle 59 deltagere, og fulgte opp med Bislett 24-timers to år senere - et løp som siden har vært fulltegnet hvert år. Bjørn har et stort antall ultraløp på merittlista, og er en av få norske som har fulført et 6-dagersløp. Om tre uker skal han jo arrangere nettopp et 6-dagersløp på Jessheim. Bjørn startet også Norges første ultraløperklubb, Spiridon LLL - men nå er han altså klar for Romerike Ultraløperklubb. Vi må også nevne at Bjørn er den fotografen som har tatt desidert flest bilder av norske ultraløpere.


2015-juni-17

Nytt medlem: Kristoffer Barbøl Vikebak

Bildet: Profilbilde fra Kristoffers Facebookside

Kristoffer Barbøl Vikebak (33) fra Skedsmokorset er nytt medlem i klubben. To dager før han meldte seg inn løp han UltraBirken på finfine 6:53:09 i det som var hans debut på ultradistanse. At han meldte seg inn etter UB tyder åpenbart på at han fikk smaken på flere ultraløp fraover. Dermed er vi 125 medlemmer.... og vi vokser jevnt og trutt.


2015-juni-16

Even Nedberg og Ragnar Nygård på 7. og 8. plass i Farris Ultra

Bildet: Fornøyd ektepar Even og Yvonne (selfie)

Førsteutgaven av Farris Ultra samlet 22 deltagere dagen etter UltraBirken. Løpet er 67 km rundt Farrisvannet ved Larvik, det aller meste på veg, bare litt terrenginnslag.

Even løp sammen med kona Yvonne Olstad som debuterte på ultraløp, og de kom 3 minutter foran Ragnar i mål.

Even skriver på Facebook: - I dag har @yvonneolstad og jeg løpt ‪#‎farrisultra‬. Det løpet kan jeg anbefale til alle som ønsker en flott tur med asfalt, grus og litt sti. Vi fullførte 67 km og 1100 høydemeter på 7:29:51. Veldig fornøyd med det. Nå skal kroppen få hvile er par dager, tror den trenger det... Veldig glad for å løpe sammen med kona, hun er min beste løpevenn! Utrolig stolt av henne for prestasjonen hennes, hun har aldri løpt så langt før og hun er en ekte motbakke-hater!

Ragnar skriver dagen etter på Facebook: - 6 ultraløp siste 10 ukene og jammen har det ikke blitt plass til 3 maraton innimellom også, kanskje ikke så rart at det var litt tungt å stå opp i dag?

Se også reportasje på kondis.no2015-juni-16
Rita Steinsvik og Erik Waage Nielsen raskest i UltraBirken

Bilder: Bjørn Hytjanstorp og Hilde Johansen

Rita Steinsvik imponerte med en 10. plass totalt i UltraBirken, der hun ble nummer 3 i K40-49. Hun føler selv hun løper elendig i terrenget, men det kan vi ikke lese av resultatet. Vi fikk sterke tider også av Miriam Delphin, Hilde Johansen og Cecilie Holmgren som alle var godt under 8 timer.

I herreklassen var Erik Waage Nielsen raskest med 6:17:02 som ga en flott 5. plass i M50-59. Også Geir Andersen og nyinnmeldte Kristoffer Vikebak løp under 7 timer.

Se også reportasje på kondis.no

RESULTATER:

Steinsvik, Rita 06:45:03 K40 3

Gulbrandsen, Miriam Delphin 07:16:09 K40 7

Johansen, Hilde 07:18:59 K40 8

Holmgren, Cecilie 07:38:01 K30 6

Bjerknes, Marit K. Berg 08:30:49 K50 6

Nielsen, Erik Waage 06:17:02 M50 5

Andersen, Geir 06:36:10 M40 12

Vikebak, Kristoffer Barbøl 06:53:09 M30 23

Syrstad, John Tore 07:15:03 M30 29

Evensen, Christian 07:18:26 M30 30

Dahl, Edvard Christian 07:43:00 M40 35

Gucwa, Gregor 07:52:40 M40 39

Øyberg, Frode 08:50:26 M30 46

Kronstad, Knut 09:33:33 M60 52015-juni-13

Nytt medlem: Liss Johansen Vallestrand

Bildet: Lånt fra Liss sin Facebookside

Årets 22. innmelding kom fra Liss Johansen Vallestrand (39) som bor i Oslo, men hun er opprinnelig Harstadværing. Dermed er 50 % (11 av 22) innmeldinger så langt i 2015 fra kvinner, en hyggelig trend!

- Jeg løp mitt første ultraløp på Ecotrail i år, og det var så gøy og gikk så bra at jeg har meldt meg opp til 80 km neste år, enda jeg aldri før hadde løpt lengre (i konkurranse) enn halvmaraton. Dette ga virkelig mersmak,

sier Liss.

I EcoTrail løp hun på imponerende 4:43 på 45-kilometeren, noe som holdt til en flott 12. plass. Nå lurer hun på om Hof 7-toppers eller Røde Huset blir neste ultraløp.2015-juni-11

Ragnhild Audestad på 3. plass i Skuggenatten 12-timers

Bildet:Ragnhild på et bilde som sier det meste om forholdene de første timene...

Ragnhild Audestad kom på 3. plass i kvinneklassen på Treungens ILs nye ultraløp, 12 timer opp/ned til fjellet Skuggenatten. Hun var en av tre kvinner som klarte 6 runder (51,6 km og 2 820 hm)... tiden ble tellende ved likt antall runder.

I herreklassen ble Leif Abrahamsen nr 10 med 7 runder (60,2 km 3 290 hm), løpsgeneralen Helge Reinholt nr 11 med 6 runder og Even Nedberg nr 20 med 5 runder.

En tur opp til fjelltoppen Skuggenatten og ned igjen til idrettsplassen i Treungen byr på 470 høydemeter begge veier og 8,6 km på beina. I Skuggenatten 12-timars gjelder det å klare denne utfordringen flest ganger i løpet av 12 timer. Dvs, alle runder påbegynt før 11 timer teller med.

Se også reportasje fra Skuggenatten 12-timers på kondis.no2015-juni-11

Olav Engen profilert i Dagens Næringsliv

Bildet: Faksimile av videoinnslaget på dn.no

Dagens Næringsliv skulle skrive om UltraBirken, men det ble visst mer om Olav enn UltraBirken på tre sider i avisa torsdag 11. juni, se pdf av artikkelen her:

På dn.no ligger det også et videoinnslag med intervju om ultraløping og med Olav løpende på kryss og tvers i terrenget ved Sognsvann:

http://www.dn.no/DNtv/video/2015/06/09/1438/storrykeren-som-ble-ultralper

For å se denne videoen må man være abonnent eller kjøpe "dagspass".2015-juni-09

Maks antall påmeldte i RPL50 er økt til 110

81 påmeldte pr 8. juni

Påmeldingene tikker jevnt og trutt inn til Romeriksåsen på langs, og tre uker før løpet er 81 løpere påmeldt. Selv med nytt deltakertak er det da bare 29 ledige plasser. Det blir ikke ventelister dersom løpet når 110 påmeldte.

Startnumrene er klare, medaljene er klare og premier er i produksjon. Status med hensyn til mannskaper og oppgaver kommer i e-post til alle medlemmer denne uka.


2015-juni-08

Didrik på 10. plass i VM terrengultra, beste norske i år som i 2013

Foto: Anthony Gottiniaux, Timothee Nalet og Bjørn Tore Taranger

Didrik Hermansen viste nok en gang at han er Norges beste ultraløper for øyeblikket - og han presterer både på veg og i terreng. VM terrengultra var lagt inn i det franske storløpet MaxiTrail og bød på 85 km tøff fjelløping med 5 250 høydemeter. Didrik Hermansen åpnet som alltid litt forsiktig, men avanserte deretter hele tiden. Halvveis var han på 29. plass og i mål altså nummer 10.

I forrige VM kom han også på 10.plass, men da var det en mye raskere løype og ikke på langt nær så hard konkurranse som denne gangen.

- Dette var et mye bedre løp enn i forrige VM, sier Didrik på telefon fra Frankrike. - Dette var jo egentlig ei løype som ikke passet meg så godt, det var ei løype for fjellgeiter. Kanskje jeg må flytte til et sted med bratte fjell for å hevde meg enda bedre, sier Didrik som lar det skinne gjennom at han er veldig fornøyd med løpet sitt.

Se mer omtale på kondis.no2015-juni-08

Ragnar nummer 3 på 100 miles i Borås

Foto: En jublende Ragnar i mål etter nesten et døgn regn og leire (foto:Marianne Vinje).

Ragnar Nygård løp inn til en flott 3. plass i 100-milesløpet BUM Borås Ultra Marathon. Det er en terrengultra der forholdene i år kan beskrives med to ord: Regn og leire!

Han skriver på facebook:

- Ultraløp nummer 68 ble en stor opptur. 100 miles i Borås i øsende regnvær. Tungt å komme i gang, lot mange dra i fra i starten. Ved vending etter ca 74 km kom dagslyset og da skjedde det noe med kroppen. Plutselig var det bare å kjøre på og jeg plukket stadig plasser. 600 meter fra mål fikk jeg øye på han som lå på tredjeplass, der gikk det sakte, han var to minutter etter meg i mål.

- Min dårligste... tid på ett 100 milesløp (22:50:13) i ett av mine beste løp forteller litt om hvor krevende løypa var. Gjørme, gjørme og atter gjørme avløst av litt våt myr innimellom, sier Ragnar etter løpet.

Se også omtale på kondis.no


Noen dager senere løp Ragnar et "ølmaraton" på Fyn.

Det ble årsbeste med 3:44 og 4. plass i løpet, som han har beskrevet på Facebiook:

- Endelig hjemme etter ett av årets i løpssammenheng store sosiale høydepunkt, ølmaraton på Fyn. Før løpet ble det utdelt straff til de som hadde kommet med en litt dårlig søknad til løpet, meg inkludert. Straffen var å drikke en flaske øl før start. Jeg var litt skeptisk til hvordan beina ville være etter 100 miles forrige helg, de var som tømmerstokker første mila deretter slapp det og det var deilig å løpe. Det var varmt men heldigvis var det mye vind så det ble ikke plagsomt.

Vi var lovet drikke!stasjoner hver 5 km med øl +++, men vi oppdaget fort at det var en bløff. Det haglet med drikkestasjoner, korteste jeg målte mellom 2 var 700 meter. På hver stasjon måtte vi jo ta oss en lille en. Noen ble observert å hoppe over øl på en stasjon og de ble straffet under premieutdelingen(ikke meg denne gangen). Så med årsbeste på 3:33 med disse forutsetningene burde man kanskje se nærmere på øl som sportsdrikk? Festen og grillingen etterpå ble som vanlig legendarisk2015-juni-08

Sterk løping av Therese i Stockholm Marathon 31. mai

Bildet: Therese og Kathrine Husø Johansen i Stockholm (foto: Rune Husø Johansen)

Therese Falk imponerte med å løpe sin nest raskeste maraton bare en uke etter EcoTrail 80 km. Det ble en imponerende 141. plass i kvinneklassen (8. beste norske kvinne) med tiden 3:22:28. Linda Klerud hadde også Eco80 i beina og løp i mål på 4:21:01 og 1 990. plass.

- Det får'n si: 3.22.something en uke etter ecotrail. Min nest beste tid ever tror jeg! Været var perfekt første timene. Så åpnet himmelen seg... Brrr.... Men fantastisk stemning i Stockholm, skriver Therese på Facebook.

Se stor reportasje på kondis.no2015-juni-08

Sølvi, Miriam og Edvard løp Fjellmaraton i snøstorm 30. mai

Foto: Anita Øy


Årets Fjellmaraton ble en utfordring for både arrangører og løpere. Været tillot ikke løping over Valdresflya, og løypa ble i stedet en tøff fram og tilbakeløype mellom Beitostølen sentrum og Båtskaret som for maratonløperne ble løpt 4 ganger.

Tre av våre stilte opp på helmaraton, og raskest av dem løp Edvard Christian Dahl på 3:48:11 som ga en 6. plass i M40-44 og 36. plass av 108 herreløpere totalt. I kvinneklassen løp Sølvi Hjelmeland Stensli og Miriam Delphin inn til 10. og 11. plass totalt, men med henholdsvis klasseseier i K50-54 og 2. plass i K45-49.

Se også Anitas fine reportasje på kondis.no2

015-mai-30

Stem på utlandsturen vår i 2016

I en e-post i dag har dere fått info om tre aktuelle klubbreiser til løp utenlands neste år. Alternativene er Transgrancanaria, Madeira (MIUT) og Ultra Mallorca. Nå ønsker vi tilbakemelding på om du kan tenke deg å være med (ikke noe bindene ennå) og hvilket alternativ du foretrekker.

Utvalg for klubbtur utland består av: Per-Einar Roth, Mona Kjeldsberg og Knut Kronstad2015-mai-30

Vår nye klubbtøysjef: Kim Andrè

Bildet: Kim på løpetur i Romeriksåsen 2013 sammen med Leif, Mona og Kristoffer (foto:Olav Engen)

De fleste har vel fått det med seg, men på årsmøtet ble altså Kim Andrè Borgeteien valgt til vår nye klubbtøysjef! Han etterfølger Marit Berg Bjerknes som har hatt dette ansvaret i to år.

Hovedbestillingene av klubbtøy ble jo fra og med i år foretatt via nettbutikken til Trimtex, og målet er at også etterbestillinger skal skje via den portalen senere. Inntil det

skjer må løpstøy kjøpes via Kim som sitter lageret vårt

Hva vi har igjen oppdateres via løpstøysiden.

Kim treffer du på e-post: kimborgeteien@icloud.com


2015-mai-30
Løpeskjørt og duffelbag


Vi har nå bedt om pris på 20 sorte løpeskjørt med klubbens logo... og håper dette kan bli et interessant produkt for våre jenter, damer, kvinner (og Andreas G). Vi kommer tilbake med priser og bestilling litt senere.

Vi vurderer også å kjøpe inn 20 vanntette duffelbager (40-liter) - også det i sort med klubbens logo. Kan det være interessant?2

015-mai-30

Nytt medlem: Gøran Rasmussen Åland

Bildet: Gøran i EcoTrail 80 km

Gøran Rasmussen Åland (34) fra Bøstad i Lofoten er vår nyeste innmelding. For en uke siden løp han EcoTrail Oslo 80 km på finfine 8:35. - Er kjempefornøyd med tiden fra Ecotrail, det var mitt første lange løp i terrenget så jeg visste ikke helt hva jeg var god for. Er noen erfaringer rikere nå, sier Gøran.

Senere i år løper han blant annet OsloTrippelen og Bislett 24-timers.


2015-mai-27

Nye medlemmer: Arne Martinus, Lise, Mariann og John Tore


De siste dagene har vi fått fire nye innmeldinger og vi er i øyeblikket 122 medlemmer i Romerike Ultraløperklubb. Arne Martinus Lindstad (42) fra Oslo, Lise Lysfjord Pettersen (44) fra Bærum og Mariann Langås (41) fra Notodden løp alle EcoTrail sist helg... og ble kanskje litt påvirket (?). Vi var jo en fantastisk stor og flott gjeng. John Tore Syrstad (38) fra Meldal er fjerdemann av våre nye medlemmer.

Arne fullførte EcoTrail 80 km på finfine 9:05 etter en sterk avslutning. Lise, også kjent som Maratonmamma fullførte 45 kilometer, les om hennes livs tøffeste løpetur på bloggen.

Mariann fra Notodden løp også 45 km og var overbegeistret både for løpet, egen innats og den sosiale rammen; - En stor opplevelse for meg, nå venter nye løp rundt hjørnet, og nå som jeg vet kan løpe 45 km, ja da må jeg flytte noen flere grenser...sier Mariann.

John Tore løp ikke EcoTrail, men i fjor løp han UltraBirken der han også skal være med i år. - Etter å ha trent godt i hele vinter, bestemte jeg meg i april for å droppe sykkel i sommer og ski til vinteren, og søke mot drømmen om Transgrancanaria. Jeg er nå under vingene til coach og RU-medlem Sondre Amdahl. Jeg skal løpe Ultrabirken som trening, sier John Tore.


2015-mai-27

Frants vant KickMaster Ultra II 24. mai

Bildet: Frants på Hadeland Maraton 2013
(foto: Bjørn Hytjanstorp)

Dagen etter EcoTrail var det klart for årets andre utgave av KickMaster Ultra 50 km i Drammen. Det var bare 4 deltagere som startet på 50 km, tre av dem fra klubben.

Frants Mohr vant med tiden 3:53:40 etter å ha passer maratom på 3:12:12. Ragnar Nygård som brukte 4:23:20 (3:41:10) kom på andreplass. Erik Nossum stoppet etter maraton der han fikk tiden 4:18:15.


2015-mai-25

Kjempeløp av Henriette og Roar da 46 fra klubben løp EcoTrail

Foto: Bjørn Hytjanstorp og Jørgen Melau

D

Det ble solid klubbrekord 23. mai da 46 medlemmer deltok på 45 og 80 (og 320) km i EcoTrail Oslo. Da har vi tatt med tre som meldte seg inn dagen etter EcoTrail. På en av årets flotteste vårdager med sol og opp til 18 grader ble EcoTrail en stor løpsfest for over 1000 startende, 626 av dem på ultradistansene. Aldri har klubben hatt med så mange deltagere i et ultraløp.

Leif og Amund på 4x80 km

Foto: Anita Øy

Det er umulig ikke å bli imponert av Leif Abrahamsen og Amund Totland, som startet 45 timer før de andre på 80 kilometer, med mål om å løpe 4 runder, altså 320 km. Dessverre måtte Amund gi seg etter 3 runder, men Leif fortsatte og gjennomførte nok en ultraløpsbragd som få andre våger å gi seg i kast med.

Les mer på kondis.no
Se også forhåndsintervju på kondis.

Henriette på 2. plass, Roar på 5. plass på 80 km

På 80 kilometer, som var den lengste offisielle distansen hadde vi med 32 løpere, 11 kvinner og 21 menn. 27 kom til mål. Vinnerne våre i VUC 50 miles imponerte nok en gang.

Henrietter Brynthe løp inn til en kjempeflott 2. plass bare 3:37 fra seier. Hun var 6 minutter etter vinneren på Kollen, men løp sterkt i terrenget og var like bak vinneren på siste matstasjon. Kjempegode løp også av Guro Skjeggerud som kom på 9.plass og Louise Skak på 11. plass

I herreklassen viste Roar Bakken Stovner at han behersker terrengløping like godt som veiløping, og etter en litt forsiktg åpning avsluttet han imponerende og løp inn til en veldig sterk 5.plass. "Han så jo ikke sliten ut en gang" sa fotografen som har tatt de fleste bildene. Thomas Øderud og John Lund fulgte opp med sterke plasseringer, 26 og 28.

Rita nr 8 på 45 km

På 45 kilometer hadde vi med 12 deltagere, og den som imponerte mest var Rita Steinsvik som kom inn på en fin 8. plass. Hun syntes hun løp elendig i terrenget, men det synes ikke vi. Geir Andersen var best av gutta våre med 27. plass.

Se reportasje på kondis.no

Alle resultater2015-mai-20

Gedigne medaljer til "Romeriksåsen på langs"

Medaljene til "Romeriksåsen på langs" har kommet, og de ble enda flottere og mer gedigne enn vi hadde trodd. Diameter hele 90 mm, større enn alle medaljer vi har sett i tidligere løp (og det er mange).

42 påmeldt, 58 medaljer søker eier.

Oppdatert 25.mai: 54 påmeldt

Glasspremier med samme motiv er bestilt til klassevinnere og topp 3 kvinner/menn.

Se også løpets egen side2015-mai-19

Nytt medlem: Anita Øy

Bildet: Anita på sitt første oppdrag for kondis.no i november 2014 (foto: Olav Engen)

Anita Øy (36) fra Nittedal er nyeste innmelding i klubben. På løp kortere enn halvmaraton vil hun forsette å løpe for SK Rye. Anita er i rask framgang som løper, og perset på 5 km i Fredrikstadløpet med 23:59. Hun trener stadig oftere sammen med noen ivrige ultraløpsjenter, men "nøyer seg" med 18 km i EcoTrail Oslo. Drømmen er å debutere i ultraløp en gang i løpet av 2015.

Oppdatert: Anita byttet til 45 km og debuterer på Ultraløp i EcoTrail 23. mai


.

2015-mai-19

Ultraløpseventyret som endte i en jordskjelvkatastrofe

Foto: Privat / Frode Lein

De av dere som var på vårsamlinga til Romerike Ultraløperklubb i Stavern fikk høre Frode Lein fortelle om noen av sine ultraløpseventyr. Da hadde han nettopp fått vite at Sahara Race (250 km) var blitt avlyst av fare for aksjoner fra terrororganisasjonen IS. Alternativet ble da en fantastisk reise til Nepal og 6-dagersløpet "Mustang Trail Race"... men på dag 4 brøt det ut et jordskjelv...

Les mer om dette på

kondis.no

og bloggen "Exploring the limits"

Frode ble forresten nummer 7 i etappeløpet.


2015-mai-18

40 påmeldte pr 18.mai til "Romeriksåsen på langs"


Det tikker inn påmeldinger jevnt og trutt, og nå har vi passert 40 påmeldte. Dette første året er det ikke viktig med kjempemange løpere, nå er det snakk om å teste konseptet før vi vokser oss større og sterkere senere år. Likevel håper vi å nærme oss deltagertaket på 100 påmeldinger innen løpet går av stabelen om 6 uker.

Mot slutten av måneden er det så lite snø igjen at vi kan begynne å befare den endelige løypetresèen... da skal det også arrangeres en klubbtrening (løypebefaring) så snart terrenget er snøfritt.

Se mer på løpets hjemmeside.


2015-mai-15

10 av 24 deltagere fra RU i KickMaster Ultra 10. mai

Foto: Bjørn Hytjanstorp


Even Nedberg var raskest av løperne våre med 4. plass i herreklassen på 4:19:23 da KickMaster Ultra ble arrangert 10. mai i Drammen. Nok en ny pers på Even som løp 10 nmnutterraskere enn på Bilett i februar.

Les bloggen hans HER.

Ellers i herreklassen ble Ragnar Nygård nummer 7 (4:31:38), Morten Granli 11 (4:56:41), Erik Nossum 13 (5:06:55) og Gunnar Fæhn 15 (5:53:16). Grzegorz Gucwa løp maraton på 4:43:01.

Therese Falk ble nummer 2 i kvinneklassen med 4:26:49, og her fulgte Hilde Johansen (4:30:14), Cecilie Holmgren (4:44:13) og Linda Klerud (4:49:55) på de neste plassene. Titina Bakken ble nummer 8 med 5:35:18.

Les mer på kondis.no


2015-mai-05

Seier til Roar og Henriette i Vestfold Ultra Challenge

(foto: Kai-Otto Melau, Jeanette Vika og Kim Olsen)


Halvparten av deltagerne på 50 miles (11 av 22) i Vestfold Ultra Challenge var fra klubben, og "selvsagt" ble det seier i både kvinne- og herreklassen.

I kvinneklassen ble det trippel RU med Henriette Brynthe som klar vinner på 10:42:42 foran Cathrine Holme (11:45:30) og Monica Strand (12:42:21). I tillegg fikk vi Louise Skak på 2.plas spå 50 km med 6:02:45.

I herreklassen vant Roar Bakken Stovner på 8:23:01, mens Amund Totland på hjemmebane ble vår nest beste løper på 6. plass med 10:05:40. Deretter fulgte radarparet Knut Ivar Paalsrud og Per-Einar Roth på 8. plass (10:25:35), Helge Reinholt på 13. plass (11:17:55), Henning Lauridsen på 15. plass (11:45:30), Leif Abrahamsen på 18. plass (13:03:30) og Ottar Røed på 19.plass (14:19:15).

På 50 kilometer ble Even Nedberg nr 22 (6:46:30) og Gregor Gucwa nr 28 (7:08:00).

Se reportasje på kondis.no
Les også Hennings blogg fra løpet


2015-mai-05

Bronse og 4. plass til Knut og Kim i NM 100 kilometer

Bildet: Startfeltet med Knut og Kim helt til høyre på bildet (foto: Karoline Olsen)

Fire av klubbens herreløpere stilte opp i NM 100 kilometer som 2.mai ble arrangert av Kristiansand Løperklubb.

Det ble en flott bronsemedalje (og veterangull) til Knut Eraker Hole i hans debutløp på distansen. Tiden ble 7:51:49. På plassen etter fulgte Kim Johannesen fint opp med 8:04:35.

Knut ble gratulert med bronse og "lett under 8 timer"... og svaret var som følger: - Lett og lett men NM bronse totalt og NM gull i klassen er jo alltid greit å ta med seg. Kostet for å si det slik... Kjennes nå...

- Det gikk rett og slett litt for fort første 40km, og det straffa seg. Men gøy var det, sier Kim etter løpet.

Knut Kronstad fullførte på 12:13:01 til 13. plass totat og bronde i M60-64.

Vår fjerde løper, Thomas Stordalen,måtte dessverre gi seg havveis. Men han har blogget om løpet: Det er mye læring i et brutt løp

Se også reportasje på kondis.no


2015-mai-05

Selv Sondre Amdahl kan ha en dårlig dag

Bildet: Sondre ved Muir Beach der Miwok race passerte

Sondre Amdahl fylte 43 år lørdag 2. mai, og det feiret han med deltagelse i det 100 km lange Miwok race. Not the birthday that I’d hoped for… skriver Sondre på bloggen sin.

For andre gang noensinne måtte han bryte et ultraløp, forrige gang var i UltraBirken 2012 da han løp feil. Denne gangen måtte han gi seg med magetrøbbel etter 42 km.

Rent bortsett fra det har han og familien en strålende "ferie" på USAs vestkyst der han om ikke så lenge skal løpe Western States.

Les mer om Mivok100 og USA-oppholdet på bloggen til Sondre.


2015-mai-05

Sterk 4. plass til Sølvi Stensli i CTS Pembrokeshire

Bildet: Sølvi i det Walisiske landskapet (arrangørfoto)

CTS er et 27.8 Miles langt terrengløp ( 44,8 km) langs "The Coastel Path" i Wales. Kan det være at deltagere har blåst på havet her tidligere. Sølvi ble i alle fall spurt før løpet på om hun kunne svømme.

Sølvi har oppdatert oss på facebooksiden sin:

- Det ble heldigvis ingen svømmetur på meg, men det var vel ikke en cm på kroppen som var tørr da jeg kom i mål. Regn og motvind til tross, en fantastisk opplevelse å løpe langs den walisiske kysten, og mer gjestfrie og hyggeligere mennesker skal du lete lenge etter. Løypa var svært godt merket og alt ble lagt tilrette både for to og firbeinte, (har aldri opplevd drikkestasjoner med egne hundeskåler men det var det her). At "trails handler mer om smiles enn om miles er waliserne et tydelig bevis på. Folk går, jogger, knipser og heier underveis. At 3. plassen glapp med 25 sek. var kanskje irriterende et lite øyeblikk da jeg oppdaget det like før mål, men jeg storkoste meg på turen og hadde ingen tanke om tid og posisjonering. Et løp jeg vil anbefale på det varmeste


2015-mai-02

Ragnar Nygård måtte gi seg i Hammer Trail

Bildet: Startfeltet på 100 miles med Ragnar i gult midt på bildet (arrangørfoto).

Ultraløp i Danmark, det er vel flatt? Ikke nødvendigvis, og i alle fall ikke Hammer Trail 1.-2. mai på Bornholm der lengste distanse er 100 miles. Ragnar Nygård måtte bryte løpet første gang han prøvde seg, og han var dessverre ikke venn med løypa (eller kroppen) denne gangen heller. Han gikk ut av løpet etter drøye 8 timer...

Ragnar skriver på Facebook: - Jeg og Hammer trail er fremdeles ikke helt venner, dette er definitivt ikke ett løp man stiller opp i med tvilsomt treningsgrunnlag. Jeg ga meg mens leken fremdeles var nogenlunde god. Når det piper i brystet bare jeg ser en oppoverbakke tror jeg det var fornuftig. Sleipt og glatt mange plasser etter regn i natt og de tre første timene av løpet gjorde ikke en knallhard løype noe lettere. Tenker jeg tar en øl, jeg

Løpets Facebookside2015-mai-01

Nytt medlem: Didrik Hermansen

Bildet: Didrik etter 10.plassen i det forrige terrengultra-VM

Didrik Hermansen (35) trenger vel knapt en presentasjon for ultraløpere. På få år har den tidligere elitespilleren i håndball fra Elverum gått fra god mosjonist til å bli kanskje Norges sterkeste ultraløper. Det er ikke mange år siden naprapaten debuterte på ultraløp i Rallarvegsløpet, og dermed var han fanget.

Han vant NM 100 km i Malm 2012, han vant bronse i maraton-NM 2013, har vunnet Lidingø Ultra 50 km, ble nr 15 i EM 100 km osv. Dette var flatløpene, men det er her historien om Didrik er spesiell; han er like god eller bedre i terrengultra.

Han var Norges beste i VM terrengultra 2013 med 10. plass, han ble nummer 2 i Hornindal Rundt og 4 i UltraVasan i fjor, men toppet dette suverent da han innledet ultraløpssesongen 2015 med en sensasjonell 2. plass i Transgrancanaria der vår andre superstjerne Sondre Amdahl ble nummer 4. Om ikke lenge representerer han Norge og Romerike Ultraløperklubb i VM terrengultra.

Didrik, som inntil i fjor løp for SK Vidar, var klubbløs og tenkte å løpe for sponsoren sin. Men som VM-deltager må han være tilsluttet en norsk friidrettsklubb,og da falt valget på Romerike Ultraløperklubb,


2015-mai-01

Budstikka: Even Nedberg hektet på ultraløp

Bildet: Even under Romerike Ultrafestival i fjor (foto:Olav Engen)

"Even Nedberg (37) er over gjennomsnittet glad i svette i pannen. I år skal han løpe ultraløp på 50 km. 12 ganger." innleder Budstikka i dag en reportasje med ultraløperen som er avbildet i flott klubbantrekk.

Et av Evens tips til andre løpere er: - Fortell andre hvilket mål du har satt deg, gjerne på sosiale medier, for da legger du press på deg selv til faktisk å gjennomføre. Det har han i alle fall gjort selv ved å planlegge å løpe hele 12 ultraløp i 2015, noe han allerede er godt i gang med.

Les hele intervjuet her2015-apr-30

Nytt medlem: Guro Skjeggerud

Bildet: Guro med vinnerpremien i MMC 2014

(foto: Nina Helene Kleppe)

Guro Skjeggrud (42) bor i Tromsø, men som ultraløper identifiserer hun seg først og fremst med ulraløpere, og dem er det flest av hos oss. Nå har hun meldt seg inn i klubben, og er med den vårt fjerde medlem bosatt nord for polarsirkelen. Hun har tidligere løpt for Tromsøklubben Northern Runners, men nå ville hun løpe for en klubb tilsluttet NFIF.

Guro er en rutinert ultraløper som bl.a. vant Meråker Mountain Challenge og Halden Ultraintervall i 2014 og Vestfold Ultra Challenge i 2013. I år har hun startet ultraløpssesongen med 2. plass i Røyse Ultra.2015-apr-30

Pål og Louise løp fort i Hamburg Marathon

Bildet: Fra folkefesten i Hamburg (foto: Hochzwei)

Pål Simonsen har de siste årene vært stabil på tider rundt 3 timer. I Hamburg løp han på 3:02:43 som ga en flott 9. plass i M50-54 og 635. plass av 12 000 deltagere. - Fint løp, topp arrangement og stemning. Et at de beste jeghar deltatt på. Litt tung dag, likevel veldig fornøyd, oppsummerer på i en SMS etter løpet.

Imponerte gjorde også Louise Skak som løp på 3:12:54 som ga en 68. plass totalt i kvinneklassen (13 i K35-39).

Se omtale av den norske innsatsen på kondis.no
Løpets hjemmeside


2015-apr-28

Sporten.com: Stress litt mindre - løp litt lengre

Nettstedet Sporten.com har i dag en lang artikkel om ultraløping, om at "Ultraløp er ikke lenger bare for særinger". Det vet vi jo, men det er fint at budskapet spres ytterligere. det er en veldig fin artikkel der flere av våre ulravenner intervjues og der man også har spandert link til noen av de norske terrengultraløpene, blant annet vårt eget "Romeriksåsen på langs".

Les hele saken her2015-apr-27

Flott 5.plass til Ståle Wenstad Aas i tysk 24-timersløp

Foto: Hans Edgard Rakeie


I fjorårets "Iserlohner StadtwerkeLauf am Seilersee" vant Hans Edgard Rakeie 24-timersløpet med 226,808 km, et resultat som kvalifiserte han til VM 24-timers for to uker siden. Dette gangen imponerte kameraten Ståle med å løpe inn til en flott 5. plass (126 deltagere totalt) med ny pers på 182,267 km. Målsettingen var 200 km+, og det lå han an til i 20 timer. deretter ble det tøft, men Hans Edgar pisket han fram til et tross alt veldig bra resultat.

- Yes! Ny pers på 24 timers ultrarun. 182,3 km gav meg 5. plass totalt. Jeg lå kontrollert på vei imot 200 km. Men 20 timer ut i løpet ble beina stive. Konklusjonen er at jeg er for dårlig trent. Så nå er det bare å gi gass, skriver Ståle på Facebook.

Hans Edgar selv var innstilt på å løpe maks halve tiden, siden han ikke var restituert etter VM, og deretter supportere Ståle. Han løp så bra at han gikk ut av løpet med ledelse etter 9:20 på 100 km.

Løpets hjemmeside


2015-apr-25

Anders Lindell på 32. plass i Hoka Highland Fling

Foto: Arrangøren

I fjor gikk klubbens utenlandstur til Hoka Highland Fling med en kjempestor tropp. Fem av løperne reiste tilbake i år og kapret gode plasseringer i løpet som ble arrangert 25. april.

Raskest var Anders Lindell som med tiden 8:51 kom på en flott 33.plass av 487 fullførende herreløpere. Mot slutten løp han fra Thomas Øderud (løper for Kristiansand Løpeklubb) som kom inn på 32. plass og 9:02. Harald Krogh fullførte på 11:36 og 253. plass, Kristoffer Moell 11:51 og 281. plass og Anders Navjord (løper for Narvik Karateklubb) 13:30 og 49. plass.

Anders L: - Vellykket dag i Skottland med fint vær og hyggelige løpere, klarte jeg målsettingen min og løp under 9 timer (8.51) nå er jeg bare lykkelig og litt sliten.

- Alle trygt i mål etter en kjempetur i the Highlands. Takk for følge i 66 km Anders og rått løpt derifra til mål. Selv ble det 9:02 og pers med nesten 1:20. Nå er det påfyll av diverse B-vitaminholdige substanser, skrev Thomas på Facebook rett etter målgang.

- Var en ganske tøff dag i dag, da jeg etter ca 20km kjente at dette skulle bli tungt....influensan satt nok litt i... Desto hyggeligere når jeg nå ser at jeg klarte løypa 18min raskere enn i fjor, sier Harald Krogh.

Anders N skriver: - Kristoffer løpet bra og slo ny pers m 15 min!! Gratulerer! Undertegnede lå godt an till å slå min per også pr 53 km. Men så kan det slås fast at magen som hodet ikke tåler det som er surt

Løpets hjemmeside2015-apr-25

Sterke løp av Roar, Tor Idar og Helge i Bergen City Marathon

Foto: Oddny Ringheim og Trygve Andresen


Roar Bakken Stovner imponerte med 8. plass av 446 herreløpere i Bergen City Maraton 25. april da han i regnværet løp inn til 2:54:43. - 9 min bak pers, men jeg kontrollerte hele veien inn og kunne løpt fortere. Tøff løype, så jeg tror det er mitt beste maraton til nå, sier Roar. - Er ikke påmeldt NM 100km, fordi jeg prioriterer terrengløp. Neste helg skal de andre virkelig få kjørt seg i VUC, for da skal jeg springe det remmer og tøy kan holde!

Minst like fornøyd var Tor Idar: - I mål etter 42,2 km i Bergen - 11. plass totalt og nr. 2 i menn 45-49 år - tid 3 :01:14 - kjempeflott arrangement, kjempefornøyd med pers på maraton med over 10 min

Helge Eide løp også veldig bra, og kom på 3.plass i M50-54 (33. plass totalt) med 3:13:34. - Det var det mest regnfylte maratonløpet jeg har vært med på, som det hør og bør når det går gjennom Bergens gater.

Les mer om Bergen City Marathon på kondis.no


2015-apr-23

Henning fullførte og har blogget om TEC100

Bildet: Hennings påkledning er klar for TEC100 (foto: henning Lauridsen)

Henning Lauridsen må være en av Norges beste ultraløperbloggere, kanskje den beste og helt sikkert den morsomste. Vi har humret mye over hans beskrivelser fra ulraløp og ikke minste lange treningsturer.

Nå har han vært i Täby nord for Stockholm og løpt 100 iles i TEC. på bloggen skriver han blant annet:

- For mitt vedkommende dreier et så langt løp om å klare å komme i mål. Hvis jeg skal gjøre noen forbedringer i fremtiden bør jeg nok se litt nærmere på løpsopplegget mitt, da dette trolig kan karakteriseres som idiotisk. På de to første rundene brukte jeg henholdsvis 1:16 og 1:17, mens de to siste rundene gikk på 2:03 og 2:13. Dette er omtrent så langt fra negativ splitt det er mulig å komme, og antakelig oppskriften på et klassisk idiotisk løpsopplegg.

Det er nok mange som kjenner seg igjen på et slikt løpsopplegg.

I TEC ble Henning nr 22 av 69 herreløpere på 100 miles med tiden 22:45. Einar Iversen som startet på 200 miles fikk "fullført-tid" på 50 miles med 10:34. Her snakker vi altså om timer og minutter, ikke minutter og sekunder. Einar hadde iikke dagen og valgte å gi seg etter "bare" 81 kilometers løping....

TEC's hjemmeside


2015-apr-22

Nytt medlem: Gunnar Næss

Han med det fine MIUT-reisebrevet

Bildet: Gunnar på Brandbuløpet 2013

Gunnar Næss (47) fra Harestua bor altså inntil Romeriksåsen, men på Hadelandssiden. Han har løpt i mange år, og siste konkurranse var Madeira Island Ultra Trail 85 kilometer for to uker siden.

I reportasjen på kondis, som ble lagt ut i dag, har Gunnar et langt og festlig innlegg fra det tøffe ultraløpet på Madeira der han kom på 42. plass av 148 fullførende løpere - og der han allerede har bestemt seg på å løpe 115-kilometeren neste gang.


2015-apr-20

Treningssamling 24.-26. april i Marker avlyst


2015-apr-15

Store flotte medaljer i Romeriksåsen på langs

Foto: Profilsport

De som fullfører Romeriksåsen på langs får en gedigen medalje med solmotivet på den ene siden og motiv fra løypa på den andre siden. Motivene er konturskåret. Diameteren på medaljen er hele 90 mm og vil være søvfarget. En lignende medalje i antikk gullfarge er planlagt til 100 km dersom det blir en realitet senere.

Også de som løper arrangørløpet (kun for de som hjelper til under arrangementet) får medaljen.


2015-apr-14

Flott innsats av våre fire løpere i VM 24-timers i Torino

Foto: Johan Percy Holmgren

Alle våre fire VM-løpere var debutanter og alle fire løp opp mot sine PB til tross for veldig varmt vær i Torino, med 26 grader på dagtid. Dette var første gang klubben var representert i et internasjonalt mesterskap, og jaggu skal våre løpere se tilbake på innsatsen med hodet høyt hevet. Tør vi gjette at deltagelsen ga mersmak?

Therese Falk kom på en flott 38. plass av 123 kvinner med 200,694 km, mens Cecilie Holmgren løp inn til 59. plass med 188,147 km. Begge disse sørget for 7. plass i lagkonkurransen (6 i EM) sammen med Norges beste denne gangen, Ninette Banoun. Like bak fulgte Hilde Johansen på 67. plass og 180,665 km. I herreklassen løp Hans Edgard Rakeie inn til 80.plass av 179 løpere med 201,846 km.

Vi må også nevne at Marit Bjerknes var hovedleder for et 6-personers støtteapparat som fikk veldig mye skryt av løperne, og også Johan Holmgren ar med i støtteapparatet i tillegg til at har forsynt løperne, kondis og oss med mange flotte blider. Flere bilder kommer på kondis.no senere.

Se også reportasje på kondis: Ninette Banoun med norsk rekord og 17. plass i VM 24-timers2015-apr-14
Tor Idar Lillekroken best av "våre" i Røyse Ultraintervall

Foto: Anita Øy

Førsteutgaven av Røyse Ultra (ultraintervall 8x10 km) ble en suksess, og en strålende fornøyd løpsleder Stig Andy Kvalheim (som jo også er RU'er) starter oppsummeringen etter løpet slik:

- Røyse Ultra 2015 har vært en ut av seg selv opplevelse - det å arrangere et ultraløp med 8 forskjellige starter har vært utrolig artig :-)! Det å se hvordan deltakerne fant hverandre allerede før start var fantastisk - og gav et kick av livsglede som føltes bare helt digg - mottoet til en ultraløper er jo "hjelp hverandre-støtt hverandre-vis kjærlighet" og det ble en gjenganger under hele arrangementet.

Seks løpere fra klubben deltok, kun herreløpere. Raskest var som ventet Tor Idar Lillekroken som kom på en flott 5. plass med 5:53:06 som gir en snittfart på (Hytteplan)mila på 44:08. Even Nedberg ble nummer 7 med 6:12:39, og han ble også kåret til "løpets blideste". Deretter fulgte; 8 Ståle Wenstad Aas 6:30:09, 11 Helge Reinholt 7:10:20, 13 Knut Kronstad 7:22:08, 15 Leif Abrahamsen 7:34:34 (22 deltagere i herreklassen).

Les mer om løpet på kondis.no2015-apr-14

Dobbeltseier til Henriette og Cathrine i Holmestrand

Foto: Bjørn Hytjanstorp og Geir Morten Hansen


Henriette Brynthe vant Holmestrand Maraton på 3:17:00, og klubbvenninnen fra "Østfoldavdelingen" vår - Cathrine Holme ble nr 2 på 3:20:21 (vant K45-49).

I herreklassen ble det klasseseier (M50-54) og nok en gang under 3 timer på John Lund med 2:57:47. Det er ikke tvil om at de gulsvarte nå hevder seg bra i alle løp på maraton og lenger!

Andre fra klubben som løp maraton i Holmestrand: 12 Titina Bakken 4:18:23 (21 deltagere i kvinneklassen).

17 Amund Totland 3:19:46, 33 Stian Heimsvik 3:37:42. 36 Knut Ivar Paalsrud 3:40:23, 38 Ragnar Nygård 3:44:45 (82 deltagere i herreklassen).

Les mer om løpet på kondis.no2015-apr-07

Louise Skak og Knut Eraker Hole vant Påskemaraton

Foto: Anita Øy og Bjørn Hytjanstorp

Louise og Knut imponerte med hver sin overlegne seier i Påskemaraton i Drammn. Sølvi Stensli fulgte opp med seier i K50 og 4. plass totalt. I flott vær 2. påskedag var det rekorddeltagelse i Påskemaratons 11. utgave. Alt i alt var det 16 løpere fra klubben som fullførte maraton.

Kvinner: 1 Louse Skak 3:14:24, 4 Sølvi Hjelmeland Stensli 3:44:46, 9 Linda Klerud 4:00:39, 15 Titina Bakken 4:40:52.

Menn: 1 Knut Eraker Hole 2:42:51, 8 Roar Bakken Stovner 3:07:11, 18 Even Nedberg 3:36:07, 33 Erik Nossum, 39 Knut Kronstad 4:25:21, 41 Ottar Røed 4:38:0, 43 Kåre Finstad Lona 4:48:56.

Se også stor reportasje på kondis.no: Påskemaraton i Drammen med perfekt vær og deltagerrekord

Alle resultater


2015-apr-07

Therese Falk fullførte Two Oceans Marathon 56 km

Foto: Fra Thereses Facebookside

Therese Falk hadde bestilt reise til ultraløpet Two Oceans Marathon lenge før hun forsto at hun kunne bli tatt ut til å løpe VM 24-timers. Ferien ved ved Cape Town i Sør-Afrika og ultraløpet ville hun likevel ha med seg, og da sier det seg selv at ultraløpet "bare" ble en treningstur for Therese. En treningstur som varte i 5 timer og 20 minutter. Om bare en uke venter VM 24-timers i Torino!

Etter å ha komplimentert Therese med det fine antrekket skrev hun dette på facebooksiden sin: Følte meg flott i fartsstriper. Det var en fantastisk opplevelse, og jeg koste meg hele veien. Holdt igjen de første 51 kilometerne, men de siste gikk nok fort. Var mindre slitsomt enn en treningstur med gjengen i "gratiskilometer", utrolig mange bra folk, og topp stemning hele veien. Fjellovergangene var barnemat. Og jeg klarte nesten målet, som var mellom 5.30 og 6 timer. Ble like under 5.20....

Se nyhetssak på kondis.no: 17 norske løp ultra eller halvmaratoni Two Oceans2015-apr-07

Ragnar Nygård fullførte G2E 55 miles

Foto: Ragnars Facebookside og arrangørens hjemmeside


Ragnar løp inn til 46. plass av 124 startende i det 55 miles (88 km) lange G2E eller Glasgow to Edinburgh". Han brukte 10 timer og 12 minutter som eneste norske deltager i løpet.

Før løpet skrev Ragnar på Facebook:

I November var jeg veldig optimistisk foran årets løpesesong men mange sykdoms og skadeavbrekk i vinter har ødelagt det meste av oppkjøringen. Så dårlig at jeg har vurdert en DNS på lørdag. DNS er siste utvei så jeg får heller ha det vondt i mange timer, flybilletter er nå bestilt.

Etter løpet skrev han kort og greit: DNQ (Did Not Quit)

Resultater2015-apr-01

11 av 71 deltagere i PåskeHareMaraton var RU'ere

Foto:Olav Engen

I Löplabbets PåskeHareMaraton er viktgste å delta - og fullføre. Det er akkurat som Ribbemaraton i romjula et sosialt maraton, men løpet teller også med til maratonutmerkelser. I strålende vårvær fikk deltagerne en fin tur fra Ski til Sandvika - og 11 av 71 deltagere (16%) var fra klubben, nedenfor ser du (de uviktige) tidene:

Frants Mohr 3,33,09 Even Nedberg 3,35,38 Geir Andersen 3,37,50 Thomas Stordalen 3,44,26 Stian Løkken 3,58,25 Cathrine Holme 3,58,26 Andreas Gossner 3,59,58 Knut Kronstad 4,49,00 Ottar Røed 4,49,00 Peder Th. Guldbjørnsen 5,15,38 Tone Yvonne Boye Killengreen 6,18,00

Se også reportasje og mange bilder på kondis.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.