Nyheter 2014

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Feb 2016

Nyheter fra vår tidligere hjemmeside.

Dette er kopiert over med en del manglende formatering og enkelte linker som ikke virker.2014-des-31
Paul Reistrick og Ingunn Ytrehus vant ChampagneUltra
Bildet: Vinneren Paul gratulereres av løpslederen Olav

Det ble en flott vinterdag på Sessvollmoen da klubben arrangerte årets siste norske ultraløp. 18 løpere startet i prøveløpet til ChampagneUltra, men neste år skal vi ha med 100 (er det mulig?)!

Skotske Paul Reistrick vant herreklassen etter å ha distansert klubbens egen Knut Eraker-Hole på sisterunden. Ingunn Ytrehus vant kvinneklassen. Hele 11 av de 18 startende var fra klubben. Selv om det var flott vintervær og tørr snø ble det en tung dag på jobben for løperne.

Knut var altså vår bestemann på 2. plass med 4:40. De andre fra klubben som fullførte: Kim Johannesen 5:02 (4), ultraløpdebutant Helge Eide 5:19 (6), Ragnar Nygård 5:41 (7), Geir Andersen 6:30 (8), Henning Lauridsen 6:46 (10), Erik Nossum 6:47 (11), Runar Thorstensen og Ottar Røed 7:33 (12).
2014-des-28
19 RU'ere fullførte Ribbemaraton
Bildet: Andreas Gossner halvveis (foto: Bjørn Hytjanstorp)

Löplabbets Ribbemaraton er maratonløpet der det sosiale er viktigere enn tiden. Noen løper likevel opp mot sitt maksimale, noen tar der mer med ro og atter andre er ledsagere for debutanter eller andre venner. Hele 19 av de 120 deltagerne i løpet tredje juledag var fra klubben - en flott markering og en flott dag for alle selv om det var litt kaldt.
og se flere bilder.
Enda flere bilder finner du på
.


Dette var våre løpere i Ribbemaraton:
John Lund 03:56, Frants Mohr 03:59, Therese Falk 03:59, Ragnar Nygård 04:05, Andreas Gossner 04:09, Henriette Brynthe 04:19, Hilde Johansen 04:19, Espen Knudsen Wennerberg 04:29, Ingvill Merete Stedøy-Johansen 04:30, Harald Krogh 04:45, Magne Stedøy-Johansen 04:45, Einar Iversen 04:49, Knut Kronstad 04:56, Marit Bjerknes 05:13, Leif Abrahamsen 05:29, Stig Andy Kvalheim Rambø 05:29, Runar Thorstensen 05:40, Tom Larsen 05:40, Stian Løkken 06:39.God Jul
...ønskes alle medlemmer og alle våre løpervenner og andre venner!

- Husk at det er ikke det du trener mellom jul og nyttår som er viktig for suksess i 2015, det er derimot det du trener mellom nyttår og jul.

- Husk at det er ikke det du spiser mellom jul og nyttår som gjør deg for tung i 2015, det er derimot det du spiser mellom nyttår og jul.

Lykke til alle dere som skal løpe Ribbemaraton eller ChampagneUltra... og husk at 4. januar er vi igjen klare med fellestrening fra Sessvollmoen.

Hilsen styret i Romerike Ultraløperklubb
Marit, Ragnhild, Frants, Leif, Knut Ivar og Olav
2014-des-22
Påmelding til Romerike50-ChampagneUltra stenger 24. des 23:59
Bildet: Fra klubbtreninga på Sessvollmoen 21.12. (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Oppdatert 26.12.:
Det er 27 påmeldte på ChampagneUltra, vi har 30 premier og derfor plass til 3 etternølere.


Nå dette skrives er det to dager igjen av påmeldinga til ChampagneUltra, lavterskel-arrangementet vårt nyttårsaften. Det er 17 påmeldte, men det er et par sannsynlige forfall blant disse. Det blir altså et lite og eksklusivt felt som skal løpe 50 km på snøføre. Et lite informasjonsskriv (e-post) er i dag sendt til de som er påmeldt.

På Bjørns bildet ser vi 7 av de 8 som var med på klubbtreningen i Sessvolløypa 21. desember, fra venste: Louise, Kim, Espen, Erik, John, Mari og Niels.

De rapporterte om fortsatt litt hardt og vinklete underlag, men et snøfall samme kveld gjør nok underlaget jevnere. Det er ellers meldt litt mer snø i romjula, så det kan det jo likevel bli noe tungt.Vinterfest 24. januar på Grendehuset (Roven,Fetsund)
...innbydelse kommer snart, men sett av kvelden og "natta"....

2014-des-14
Hva med deltagelse i Arctic Ultra 30. - 31. januar?
Bildet: Therese Falk vant kvinneklassen i 2014

Vårt Arvikamedlem Remy Brändefalk vil gjerne ha flere fra klubben på startstreken i den andre utgaven av Arctic Ultra i Arvika. I år er det også 100 miles i tillegg til 50 miles og 30 kilometer. Pr i dag er det 44 påmeldte på ultradistansene, de aller fleste på 100 miles.

Fra klubben finner vi Tor Idar Lillekroken (som nesten vant i fjor), Martin Olafsen og Therese Falk påmeldt på 100 miles og Andreas Gossner på 50 miles.

Kom gjerne med tilbakemelding til Olav olav@samgla.no -så skal vi se om vi kan avtale en spesialpris på deltagelse. Som i fjor er det vel aktuelt å samarbeide om reise og leie av hytte (-r) også i år.
2014-des-14
Vintertreningene fra Sessvollmoen fortsetter
Bildet: Fra dagens trening der Anders hadde ansvaret (foto: Bjørn Hytjanstorp)

Mange har det travelt i førjulstiden, noe som nok er en del av forklaringa på et litt lavt frammøte på fellestreningene hittil. Uansett fortsetter treningene som planlagt gjennom hele vinteren, så tar vi deretter en avaluering med tanke på neste vinter. På den tredje treninga var det 6 deltagere (10 og 7 på de to forrige).

21.desember er det Mari som er vertinne, mens Louise ønsker velkommen 4. januar. Derimellom har undertegnede ansvar for Romerike50 der det nå er 14 påmeldte - 10 dager før den absolutte påmeldngsfristen.

Se hele treningsoversikten på TRENING
2014-des-09
Nytt medlem: Stig Andy Kvalheim Rambø
Bildet: Stig Andy på 6-timersløpet på Jessheim tidligere i år

Stig Andy Kvalheim Rambø (45) fra Hønefoss er nå innmeldt i klubben. Vi har sett han som fantastisk speaker på Bislett 24-timers i fjor og i år, som både løper og speaker på Romerike Ultrafestival og senest løp han ultraløp på Halden Ultrafestival. Til neste år vil vi også se Stig Andy som løpsarrangør i Røyse Ultra (Hytteplan x8).

Han kommer til å løpe for Romerike Ultraløperklubb i ultraløp og for RU eller Hytteplan Sport eller Rakva livsglede eller Rakva Sporty i andre konkurranser.2014-des-05
Nytt medlem: Henriette Brynthe
Bilder: Henriette på Høiåsrittet 2014 og Rallarvegsløpet 2014 (foto: Bjørn Johannessen og Espen Ringom)

Henriette Brynthe (26) fra Sarpsborg har lagt en flott ultraløpssesong bak seg med blant annet 5. plass i Rallarvegsløpet og 9. plass i UltraBirken. Hun var også blant vinnerne i Oslofjorden Rundt og hun var beste norske løper i København Marathon med 3:19:45. Henriette sykler for Sarpsborg Sykleklubb, og skal altså heretter løpe for Romerike Ultraløperklubb.
2014-des-03
Nytt medlem: Ståle Wenstad Aas
Bildet: Ståle Aas og Hilde Johansen på Jessheim Vintermaraton 2011 (foto: Olav Engen)

Romerike Ultraløperklubb "avdeling Ringerike" vokser. Nå er det Ståle Wenstad Aas (40) fra Jevnaker som har meldt sin ankomst til oss. Ståle er allerede en rutinert ultraløper og er også Marka24-makkeren til Hans Edgard Rakeie som meldte seg inn forrige uke. Også Ståle vil fortsette å løpe for Hytteplan Sport i korte løp. Ståle og kameraten Hans Edgard ligger nå i trening fram mot 24 Stunde i Iserlohner stadtwerke-lauf 25. - 26. april, løpet det Hans vant og Ståle perset (161,1 km) i fjor (se kondisomtale her).2014-nov-30
Vellykket første klubbtrening fra Sessvollmoen
Bildet: Tom, Per-Einar, Mari, Therese, Erik, Kent, Bjørn, Ottar og Vidar (foto: Olav)

På novembers siste dag var det klart for klubbens første "offisielle" trening fra Sessvollmoen. Det er ingen påmelding på disse treningene, så det var spennende å se hvor mange som møtte fram. Det kom 10 løpere inkl. to gjester, et veldig hyggelig tall som gir litt forventninger til de kommende treningene - den første kommer søndag 7. desember med Marit Bjerknes som koordinator. Se hele oversikten påtreningssiden.

Så fort vi var i gang ble det en naturlig dannelse av to grupper med ulik fart, det er slik vi håper det blir på alle treningene framover. Uansett er det snakk om rolig eller ganske rolig trening.... Et par løpere sto av etter 1 runde (10 km) og resten løp 2 runder (med et lite forbehold for at noen likevel lurte seg ut på en tredje runde).

Se flere bilder fra turen på OptimistGammelns blogg2014-nov-30
Eco-Trail på Sykkel via Erna i Tjernet
Bildet: Stisykling med sykkel (foto: Henning Lauridsen)

Henning Lauridsen har tidligere lagt ut en trippel blogg om testløping av langløypa til neste års EcoTrail. Nå har Henning vært på tur i samme løypa med sykkel. Som vanlig er det fornøyelig lesing:

2014-nov-30
Nytt medlem: Espen Knudsen Wennerberg
Bildet: Espen etter fullført halvmaraton i Oslo (1:34:56)

Espen Knudsen Wennerberg (23) fra Ski er vårt nyeste medlem. For tiden tjenestegjør han som sersjant ved Luftforsvaret Bardufoss.

- Jeg har ikke løpt noen ultraløp eller maraton enda, men jeg skal løpe Løplabbets Ribbemaraton i år, sier Espen - som derimot har store ultraløpsplaner for 2015: - Jeg har planer om å løpe Bislett 50K, Vestfold Ultra Challange 50k, Tromsø Mountain Challange og Tromsø Skyrace. Så blir det også diverse skirenn, sykkelritt og triatlon, sier Espen som blant annet var med på Ironman 70.3 Haugesund pg Ironman Mallorca i år.2014-nov-29
Hvor mange medlemmer har du på Facebook vennelista? Jeg har 90!

Man kan mene mye om Facebook og sosiale medier, men som kommunikasjonskanal og møtested er det glimrende for klubber og interessefellesskap. Det er ikke alltid lett å få alle til å besøke hjemmesidene (om man har) - men på Facebook er jo svært mange innom uansett. Fos oss som medlemmer i klubben er også Facebooket glimrende sted å invitere hverandre til treningsturer - fange opp info om interessante konkurranser eller bare chatte litt med hverandre.

Hvor mange av våre 104 medlemmer er på Facebook? De aller fleste! Undertegnede har 90 av klubbens medlemmer på vennelista... ta en titt på medlemssiden og se om du finner medlemmer du også ønsker å legge til vennelista di.

OBS: Husk også å like klubbens Facebookside: Romerike Ultraløperklubb2014-nov-29
Lisens for mosjonsløp - Helårslisens 2015

I fjor var første år med den mye omtalte og diskusjon om friidrettslisensen for mosjonsløp. Ikke minst var engangslisensen omdiskutert, og for mange ganske meningsløs. Når det gjelder de av oss som løper mange løp er derimot helårslisensen et mye bedre alternativ - og med en mye bedre forsikringddekning. For 375 kroner har du bl.a. en bra forsikring ikke bare under konkurranser, men også ved akutte skader under trening og rask behandling av disse. Det er løpere i klubben som har fått dekket behandlingutgifter under denne forsikringen i 2014.

Les mer om lisensen HER inkl. link til betaling av lisens.
2014-nov-27
"I just felt like running, Forrest Gump"
Bildet: Marthe i Oslo Maraton tidligere i år

Med overskriften "Bitt av løpebasillen" blir klubbens Marthe Svendsen Aune fra Elverum profilert over to sier i bladet "Magiske Elverum". Bladet skriver om firebarnsmoren (31) som begynte å trene for halvannet år siden, slanket seg 25 kilo, og til neste år er påmeldt i UltraVasan.

Headingen henspiller på en tatovering Marthe har bak på høyre legg: "I just felt like running, Forrest Gump". Sitatet er fra storfilmen Forrest Gump der Tom Hanks som Forrest blir spurt hvorfor han løper på tvers av Amerika. Nå er ikke Marthe klar for å krysse kontinenter ennå, men hun har mål om ultraløping og hun tør å fortelle om det.

Se hele artikkelen her (klikk deg fram til side 12-13):2014-nov-26
Nytt medlem: Knut Eraker Hole
Bildet: Fra årets Påskemaraton (foto: Heming Leira)

Ny innmelding i klubben, denne gang fra Grua på Hadeland.
Knut Eraker Hole (43) sier på Facebook etter Bislett 24-timers:
- nå løpspause og aktiv karriere på hylla, men ett eller annet ultraløp blir det nok.

Knut har i mange år markert seg i norske ultraløp, og så sent som i fjor løp han på 2:34:46 (6.plass) i Oslo Maraton. Årsbeste er fra Drammen i påsken der han vant soleklart på 2:37:00.

Han løp Bislett 24-timers både i fjor og i år, men resultatene der står ikke i stil med maratontidene. Det skal bli spennede å se Knut på flere ultraløp i ultrafart...2014-nov-26
Klubbsamling i Stavern 20. - 22. mars
Bildet: Fra samlinga 2012, Marit på treningstur langs Kyststien (foto:Olav Engen)

Alle medlemmene har nå fått e-post om klubbsamlinga vår i Stavern 20. - 22. mars, en oppfølging av suksessen i 2012.

I denne omgang skal dere bare gi uttrykk for om dere er interessert eller ikke, slik at Marit Bjerknes og Ragnhild Audestad kommer videre med planlegginga.

Det er ikke sikkert klubben har råd til å betale så mye av kostnadene, men spesielt dyrt blir det uansett ikke, se e-posten som er utsendt.

Akkurat som i 2012 er ektelle, forlovede, samboer, kjæreste, elske-/elskerrine velkommen til å bli med. Vi forventer da at disse tar del i fellesskapet – der trening og sosialt samvær er hovedingrediensene. Samlingen vil (dessverre?) ikke passe for barn.

På siden "Nyheter 2012" kan du bla deg nedover til referat fra samlinga i 2012, eller du kan ta en titt på undertegnedes blogginnllegg:
2014-nov-25
Kommer du på klubbtreningen søndag 30. november?
Bildet: Fra en tur i Sessvoll-10'ern tidligere i år

Søndag 30. november kl 11:00 er det klart for den første av mange søndagslangturer fra Sessvollmoen. Vi løper i den nye 10-kilometersløypa som ble konstuert til Romerike50, 1, 2 eller flere runder...
Les mer på TRENINGSSIDEN
2014-nov-25
Nytt medlem: Kent Hertaas
Bildet: stjålet fra Kents Facebookside

Kent Hertaas (47) fra Feiring lengst nord i Eidsvoll, er nå innmeldt i klubben.

Selv om han bor med Mjøsutsikt midt i traséen til motbakkeløpet "Åneskøl Opp" er det langdistanse som frister mest. I all beskjedenhet skriver han:
- Jeg er en fersk mosjonist som vil «lære» seg å løpe langt. Foreløpig bare på halvmaratonstadiet. Ser det er mye tungt skyts i medlemsmassen, men tar sjansen på å melde meg inn. Noe skal man jo finne på når man nærmer seg 50

Og ja, vi er mange i klubben som har noe å lære bort, så bare kom igjen du Kent.
2014-nov-25
Nytt medlem: Hans Edgard Rakeie
Bildet: Hans Edgard på Ringerike Ultrafestival 2011 (foto: Olav Engen)

Hans Edgard Rakeie (40) fra Åsa utenfor Hønefoss er en god kjenning for de fleste av oss. I korte løp vil han fortsette å løpe for Hytteplan Sport, men nå er han også innmeldt hos oss. - Jeg tenkte at det er jo utrolig kjekt når jeg først skal inn i en klubb igjen, at det er noe med ultra i den. Og ikke minst utrolig kjekt å allerede ha halvparten av medlemmene på vennelista, skriver Hans Edgard.

På årets Bislett 24-timers måtte han dessverre gi seg med kneskade halvveis. Etter 12 timer lå han på fjerdeplass med drøyt 120 kilometer, 3 kilometer foran han som til slutt vant. I fjorløp han inn til 11. plass og 209,963 kilometer, men storløpet kom i Tyskland sist sommer da han vant et 24-timersløp på 226,808 km (se kondisomtale her)2014-nov-24
Nytt medlem: Geir Andersen
Bildet: Fra RBIR-karusellen 2011 (foto:Olav Engen)

Geir Andersen (45) fra Lørenskog er vårt nyeste medlem, og sammen med innmeldingen skriver han bl..a:
- Har blitt bitt av ultrabassillen :-)) prøvde meg på 24-timers i helgen, men fikk problemer med en gammel skade og måtte gi meg etter 12 timer.. kommer sterkt tilbake :-)))

Han har en av våre 200-kiometersløpere boende i nabolaget sitt på Rasta, så det er mulig å hente ytterligere inspirasjon derfra.Han er også påmeldt ChampagneUltra 31.12.2014-nov-24
Cecilie, Hilde og Therese over 200 km på Bislett 24-timers!
Overraskelsen: Harald på pallen!

Bildene: 1 Hilde med plakaten som viser at målet er nådd, 2 "200-løperne" våre

Bislett 24 Hour Indoor Challenge ble en ny flott ultraløperfest, og nok en gang var Romerike Ultraløperklubbs deltagere med å sette farge på festen. Hele 23 medlemmer startet i løpet - mange andre befant seg i arrangørkorpset eller på sidelinja ellers.

Det er ikke til å komme utenom at dette var kvinnenes aften, både totalt sett og for oss i RU. Tre kvinner over 200 kilometer i samme konkurranse er helt rått, gratulerer Cecilie, Hilde og Therese, vi er mektig imponerte og stolte av dere!

At dette "bare" holdt til 5. 7. og 8. plass sier litt om kvilken kvinnedag dette var...

I herreklassen ble det mannefall bokstavelig talt, og bakfra snek en RU'er seg oppover listene, uten den oppmerksomheten det hadde fortjent. Hvem hadde vel ventet at Harald Sverdrup-Thygeson (M55-59) skulle ende på pallen med imponerende 213,448 kilometer? Han lå i topp10 allerede fra 12 timer (8. plass), men likevel. Dette var rått og imponerende Harald!

Unggutta Amund og Kim perset og er helt sikkert klare for 200 km+ ved neste forsøk, det er ikke farten som er begrensningen deres. Noen få av våre måtte kaste inn joggeskoa før 24 timer - men alt i alt kjempebra innsats av hele gjengen.

Les også:

"Et døgn somhadde alt" Thomas Stordalens blogg
"Løper for en god sak" (Facebook) Therese Falk samlet inn over 30 0002014-nov-20
Våre medlemmer får nå 15% rabatt hos løpeskjørt.no (og løpemann.no)

Trodde du også at løpeskjørt.no var en idrettsbutikk bare for kvinner? Ta en titt! De har masse artikler for kvinner, ikke minst de populære løpeskjørtene - men også en hel del for det svake kjønn.....mannen altså.

Vi har fra i dag fått en avtale med løpeskjørt.no som gir oss 15 % på hvert kjøp.
Bruk rabattkoden : Romerikeultra

Ta en titt her www.løpeskjørt.no
Det er også mulig å se nærmere på alt i det nye showrommet i Moss -
og lurer du på noe kan du også kontakteStian i klubben.
2014-nov-20
Titina profilert i begge lokalavisene
Bildet: Titina med noen av premiene hjemme på Jevnaker
(foto: avisa Hadeland)

Titina Bakken - som bor på Jevnaker - har fått fortjent oppmerksomhet i både Ringblad (Hønefoss) og Hadeland. De skriver om den Rumenske kvinnen som kom til Norge med tre språk på reportoaret, men likevel måtte lære seg to nye (engelsk og norsk). Man kom ikke så langt med rumensk, russisk og fransk sier sykepleieren. I fjor løp hun 24, hittil i år har hun løpt 26 maratonløp, mer enn noen andre her i landet.

2014-nov-18
Det er ennå noe løpstøy på lager -
neste levering sen vår 2015

Det er ennå litt løpstøy igjen på lager hos Marit, men det er også lenge til vi får nye varer på lager. Oppdatert oversikt finner du på siden for klubbens løpstøy.

Trimtex kommer med flere nyheter rett etter nyttår, så vi vil avvente dette før vi går ut med nye bestillngslister. Det betyr at levering neppe vil skje før ganske sent på våren, etter at de første norske ultraløpene er avviklet. Vi vil diskutere noe endring på den lette løpejakka med Trimtex (hetta er i veien), og også få klubbens logo på den samme. I tillegg vil vi legge inn en sommervariant av singlet og/eller t-trøye i sommerfarger (hvit/gul eller gul/svart).

Ellers er det noen som ennå ikke har betalt for mottatt klubbtøy... hvis du vet at du er en av dem er det fint om du sender disse pengene før kasserer og klubbtøyansvarlig sender ut purring.
2014-nov-18
Thomas Stordalen: Manisk avhengig
Bildet: En av fire sider i "VG Helg" 15. november

- For hver gang jeg pusher meg, ser jeg at jeg tåler mer. Det er mer å hente. Jeg er blitt helt avhengig av å flytte mine grenser.

Slik innledes artikkelen om avhengighet - og om Stordalens avhengighet til løping i særdeleshet - i et fire siders oppslag i VG Helg. Litt lenger ut står det: For to år siden veide han 135 kilo. Nå løper han en halvmaraton før frokost og en tikilometer før middag....
Les hele saken som vi har tatt bilde av og scannet til pdf.:
4sider_vghelg.pdf(PDF — 4 MB)


2014-nov-17
Klart for påmelding til ChampagneUltra 31.12:Følg med på treningssidene våre
Bildet: fra trening i Sessvolløypa desember 2013 (foto: Olav Engen)

På treningssidene våre finner du nå bl.a. invitasjon til en tur i NUC-traseen i Nordmarka 22. november, klubbtreninger på Sessvollmoen 30. november - 15. mars og Cyvins invitasjon til 5 maraton eller halvmaraton på en uke i februar.

Vi mangler fortsatt noen til å ta ansvar for Sessvolltreningene 21.12., 04.01., 18.01., 08.02. og 15.03.

2014-nov-17
2. plass til Louise Skak på Jessheim Vintermaraton
Bilder: Louise på Romerike50 tidligere i år før hun ble RU-medlem. John Lund går i mål på Jessheim
(begge foto: Olav Engen)

Louise Skak ledet Jessheim Vintermaraton nesten hele veien, men på den siste av de fire rundene måtte hun se seg forbiløpt av vinneren Marit Karlsen som kom 1:55 foran Louise i mål. Vår Oslobaserte danske fikk tiden 3:09:48 som vi tror er ny pers for henne, og det ble seier i K35-39.

Ingvill Merete Stedøy-Johansen imponerte også med 5. plass totalt og seier i K55-59 på årsbeste 3:38:40. Den tredje av kvinnene våre på maraton, Titina Bakken, har vi omtalt i egen sak nedenfor.

På herresiden var John Lund vår bestemann på 17.plass totalt og 2. plass i M50-54 med 3:11:38. Det var langt fra pers, men han var uasett strålende fornøyd med sesongen som blant annet har gitt to seire i ultraløp og pers på sub 3 timer på maraton.

En annen som var strålende fornøyd var Erik Nossum, som vant M60-64 på 3:25:54 og bare mangler noen sekunder på persen sin. Videre løp Ragnar Nygård på 3:49:27, Runar Thorstensen og Tom Larsen på 4:24:46 og Leif Abrahamsen på 4:39:52.


2014-nov-17
Titina Bakken løp to maraton samme helg
Bildet: Titina før start på Jessheim (foto: Marianne Røhme)

Titina Bakken har virkelig satt full gass på vei mot 100 maraton, som hun åpenbart vil passere i løpet av 2015. 15. og 16. november løp hun Karmøy Maraton lørdag (4.28:52) og Jesshein Vintermaraton søndag (4:45:15). Dermed er hun oppe i 26 maraton hittil i år og 80 maraton totalt.

Før løpet på Jessheim ble hun profilert på kondis.no: Løper sin 80. maraton på Jessheim i dag2014-nov-17
Påminnelse om SAS Sportsreiser

Med SAS sportspriser får alle idrettslag tilknyttet Norges idrettsforbund (NIF) god rabatt på reiser til konkurranser, treningsleire eller relatert møtevirksomhet. SAS har spesialtilpassede sportspriser som sikrer gode priser, men også en enkel og tilrettelagt reise. Utøverne får med seg inntil to stk. bagasje à 23 kg kostnadsfritt; skipose, sykkel eller golfbag med maksvekt 23 kg kan inngå som en av disse. For sportspriser tilbys det svært fleksible refusjonsregler.
I tillegg opptjener forbundet/klubben/laget ditt SAS Credits på hver reise som igjen kan brukes til nye reiser!
Les mer på www.sas.no/sport

Klubbens bedriftskode (CMP-kode) er ROMUL22. Ved bestilling av sportspriser på sas.no/sport må koden registreres for å sikre tilgang til SAS sportspriser og opptjening av SAS Credits. Benytter dere et reisebyrå, til alle eller enkelte reiser, må bedriftskoden (CMP-koden) oppgis til byrået.
Bestilling av SAS sportspriser for grupper2014-nov-13
To par fjellultra-staver til salgs

Einar Iversen har to par staver for bruk i fjell-ultra til salgs. Han vil gjerne tilby stavene til klubbens medlemmer før han eventuelt selger de på annen måte. Ta eventuellt kontakt med Einar.
2014-nov-12
Romerike50-ChampagneUltra
Gratis prøveløp
31. desember 2014

Nyttårsaften i år gjennomfører vi et gratis 50 km testløp i løypa vår på Sessvollmoen nyttårsaften kl 09:00... mer info kommer snart. Vil du være med?

Romerike50 kommer i to utgaver neste år, "SommerUltra" 28.6. og "ChampagneUltra" 31.12.:

2014-nov-12
Klubbtreninger fra Sessvollmoen søndager 30. november - 15. mars
Bildet: Olav i løypa etter at den ble permanent merket i sommer (foto: Marit Berg Bjerknes)

Klubben har vokst seg stadig større, og for første gang vil vi dra i gang regelmessig fellestrening på vinteren. Treningene vil bli lagt til 10-kilometersløypa ved Sessvollmoen, der det hver søndag (med et par unntak) i fire måneder blir anledning til å løpe 1, 2 eller 3 runder i den kontrollmålte løypa som jo er merket med skilt i klubbens farger. En fra klubben vil ha ansvar for de enkelte søndagene for å sikre at det alltid møter minst én på treninga. Treningene vil være åpne for hvemsomhelst. Ved spesielt vanskelige snøforhold kan en alternativ løype på veg bli benyttet. Mer detaljer om treningene kommer i en senere e-post, og da har vi forhåpentligvis noen som har tatt ansvar for de enkelte treningene.

På siden til Romerike50 kan du se løypa og link til hvordan du finner fram til idrettshallen ved Sessvollmoen.
Søndag 28.12. utgår pga Ribbemaraton 27.12. og vårt eget ChampagneUltra nyttårsaften. Søndag 25.01. utgår på grunn av klubbfesten dagen før. Søndag 15.02. utgår pga at Bislett 50K arrangeres dagen før. Siste fellestrening er 15.03. mens det helgen etter er klubbsamling og enda en helg senere er det Påskeharamaraton.

ROMERIKE ULTRALØPERKLUBB VINTERKALENDER 2014/2015:
30.11. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: OLAV)
07.12. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: MARIT)
14.12. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: ANDREAS)
21.12. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: ?)
27.12. Löplabbets Ribbemaraton ·
31.12. Romerike ChampagneUltra testløp 50 km kl 09:00-15:00 (ansv.: OLAV)
04.01. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: ?)
11.01. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: MARIT)
18.01. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: ?)
24.01. RU’s vinterfest (ansv.: LEIF / KNUT IVAR)
01.02. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: OLAV)
08.02. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: ?)
14.02. Bislett 50K
15.02. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: LOUISE)
22.02. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: ?)
01.03. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: OLAV)
04.03. RU’s årsmøte og klubbsammenkomst (ansv. OLAV, foredrag: Thomas Brager Olsen)
08.03. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: MARIT)
15.03. Fellestrening i Sessvoll-10’ern, 1-3 runder kl 11:00-14:00 (ansv.: ?)
20.-22.03. RU’s vårsamling i Stavern? (ansv. MARIT / RAGNHILD)
31.03. Löplabbets Påskeharemaraton2014-nov-02
Even Nedberg raskest av våre i Halden Ultraintervall
Bildet: En smilende Even på første 10-kilometer (foto: Bjørn Johannessen)

Ni løpere fra klubben var med på et rekordstort Halden Ultraintervall (8 x 10 km) 1. - 2. november. Raskest av våre løpere var Even Nedberg som kom på 7. plass i herreklassen med snittfart 47:18 på de åtte 10-kilometerne. Hilde Johansen var best av jentene med 4. plass og snittfart 51:26.

Stian Heimsvik ble nr 10, Knut Kronstad nr 21, Sondre Haslerud Stjern nr 22 og Tom Larsen nr 23 i herreklassen. I kvinneklassen ble Ingvill Merete Stedøy-Johansen nr 5, Marit Berg Bjerknes nr 7 mens Miriam Delphin måtte gi seg etter 7 av 8 etapper.

2014-okt-26
Sondre Amdahl på 6. plass i Ultra-Trail World Tour
Bildet: Sondre sammen med franske Renaud Rouanet etter målgang på Reunion

Etter et strabasiøst løp på øya Reunion i det Indiske Hav kunne Sondre stolt konstatere at han var blitt nummer 6 sammenlagt i årets Ultra-Trail World Tour ranking. Siste løp i touren var altså "La diagonale des fous (Grand Raid) de la Réunion" - et knalltøft løp på 172,6 kilometer med 9 996 høydemeter.

Da han løp i mål lørdag morgen etter 31 timers løping på 17.plass var det etter en konkurranse som langt fra var hans beste i år, selv om det var en flott plassering: - Det ble en lang og utfordrende opplevelse! Etter drøyt 50 kilometer merka jeg at kroppen ikke ville jobbe som den pleier. Men, jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle bryte! Kan jo ikke reise halve jordkloden rundt for å gi seg halvvegs, sier Sondre.
2014-okt-26
Therese Falk nummer 3 i Fredrikstad Maraton
Bildet: Therese sammen med bl.a. Stian Løkken i Fredrikstad Maraton (foto: Rolf B. Gundersen)

Det var flott vær og ny deltagerrekord i Fredrikstad maraton. Therese Falk kom på en flott tredjeplass i kvinneklassen med tiden 3:35:54, 10 minutter etter vinneren. Sølvi Stensli ble nummer 8 på 4:04:59 og Titina Bakken nr 14 på 4:41:10. Alle kom på 2. plas si sine respektive aldersklasser.

Erik Nossum vant M60-64 på 3:43:41 (44. plass totalt). Videre fulgte Stian Løkken på 3:51:04 (49. plass), Thomas Brenni på 3:59:46 (61. plass) og Hans Olav Stensli på 4:47:54 (81. plass). - Da har jeg løpt min siste maraton, skriver Hans Olav på FB. Til tvilerne svarer han: - nei siste nokon sinne. Konverterer til bordtennis eller styrkeløft (har ikke bestemt meg ennå).
2014-okt-26
Ingvill løp inn til KM-bronse på halvmaraton
Bildet: Ingvill i bra driv halvveis i løpet (foto: Olav Engen)

Vi tar med en nyhet fra "kortdistanse" også siden det dreier seg om KM. Ingvill Merete Stedøy-Johansen vant K55-59 i Lørenskog Halvmaraton som også var KM for Oslo og Akershus. Ikke nok med at hun vant aldersklassen, hun fikk også KM-bronse for Akershus i seniorklassen med 1:40.01. Totalt endte hun på 14. plass i løpet. Simen Rustad ble nr 20 totalt i herreklassen, og 5 i KM for Akershus med tiden 1:21:45.

Egentlig skulle vi hatt en gullvinner også, siden Louise Skak løp inn til 3. plass totalt på tiden 1:27:44.Hun var påmeldt for "feil klubb" før innmelding i RU, og fikk ikke endret dette løpsdagen. Dermed røk KM-gull for Akershus.

2014-okt-26
Pål Simonen løp Frankfurt Marathon på 2:59
Bildet: Pål på Stomperudkarusellen tidligere i år (foto:Olav Engen)

På Simonsen var en av 142 norske som fullførte Frankfurt Marathon denne helgen. For tredje gang kom han under 3 timer på et maratonløp, og i Frankfurt endte han på 637. plass av 9 000 herreløpere og 37. plass i aldersklassen (50-59). - Liten smell, men veldig fornøyd med 2:59:10, skriver Pål i en SMS.

2014-okt-22
Romerikes Forrest Gump !
Bildet: Frode underveis i Atacamaørkenen

Det er Romerikes Blad som bruker denne tittelen på Frode Lein i dag. De har en stor artikkel om Frodes ørkenløp i dagens rb.no, og i papirutgaven spanderer de det meste av forsiden og begge midtsidene på Hakadølen som representerer Romerike Ultraløøperklubb.

Også kondis.no har stort oppslag med Frode i dag.

2014-okt-21
Tor Idar på 18.plass i Winter100 (UK)
Bildet: Tor Idar selfie etter å ha kommet tilbake på hotellet

Tor Idar Lillekroken kom på en flott 18. plass (21 totalt) i ultraløpetWinter100 i Storbtitannia. Etter målang oppsummerte han kort på Facebook: - Endelig i mål etter 21 timer 52 min. Grunnet flom i Themsen ble løypa 175 km - masse gjørme og styrtregn store deler av løypa. Egentlig ganske fornøyd jeg. Tiden er 14 minutter bedre enn det ragnar Nygård løp på i fjorårets utgave av Winter100 da han ble nr 25.
2014-okt-21
John Lund vant Oslofjorden Rundt 86 km
Foto: John går i mål utenfor Löplabbet Sandvika (foto: Tomas Pinås)

Det ble trippelseier til klibbens herrer i Oslofjorden Rundt - på "kortdistansen" over 86 km. I kvinneklassen ble det delt seier mellom fem kvinner, to av dem fra klubben.

Vant gjorde altså John Lund på tiden 8:18, bare to minutter foran Frants Mohr, men med god avstand til Kim Johannesen på tredjeplass (8:58). Også Knut Ivar Paalsrud, Thomas Stordalen, Martin Olafsen og Andreas Gossner fikk en topp-10-plassering i løpet.

I kvinneklassen var Wibeke Andersen og Cathrine Holme to av fem løpere på delt førsteplass med tiden 11:04, det var med andre ord svært så sosialt i kvinneklassen. Ingen av våre, og bare to av 25 deltagere fortsatte ut på langdistansen 170 km, en kom til mål.

Hele 14 av de 25 deltagerne i Oslofjorden Rundt var fra klubben, så det var ikke langt fra klubbmesterskap. Omtale og alle resultatene finner dere på kondis.no: John Lund vant Oslofjorden Rundt
2014-okt-15
Nytt medlem, Daniel Cotanas Salvesen
Bildet: Daniel halvveis på Lørenskog Halvmaraton i 2011
Foto: Fra Lørenskogl Halvmaraton 2011 (foto: Olav Engen)

Daniel Cotanas Salvesen (43) fra Lørenskog er vårt fjerde nye medlem på tre dager.- Jeg har desverre ikke noe store bragder å skilte med annet enn tre fullførte maraton på under fire timer, skriver Damiel. Det synes nå vi er veldig bra, og så håper vi at han finner nye impulser sammen med oss til å blii en enda bedre maratonløper og ikke minst at han våger seg på ultraløp etter hvert. Nøkkelen er kanskje roligere langtrening?

Daniel - som Jobber 2-4 turnus i Nordsjøen - er også medlem i Lørenskog Friidrettslag der han sitter i styret og også har oppgaver knyttet til klubbens webside.
2014-okt-14
Nytt medlem: Anders L Navjord, nå er vi 100
Bildet: Anders på Telemarks Tøffaste 2013 (arr.foto)

Anders Lorvik Navjord (44) er nyeste medlem i klubben, og med det er vi nå nøyaktig 100 medlemmer. Gratulerer til oss! Anders - som driver egen advokatpraksis i Narvik - vil konkurrere både for oss og for Narvik Karateklubb. Som mange av dere husker var Anders med oss på Telemarks Tøffaste som gjest både i fjor og i år. I fjor fullførte han maraton, mens han i år fullførte ultraløpet til en fin 29. plass.

2014-okt-14
Drømmen om å løpe rundt det hvite fjellet
Bildet: Einar Iversen går i mål på UTMB 2014

Einar Iversen prøvde første gang i 2009.... men måtte gi seg underveis: Nederlagsfølelsen var altoverskyggende, skriver han. I år nådde han endlelig målet. Les beretningen som vi også har lagt ut på kondis.no:
Drømmen om å løpe rundt det hvite fjellet

«Hadde jeg rundet det hvite fjellet allerede i 2009, ville Mona og jeg da fått oppleve alle de fine turene til Chamonix?» Umulig å svare på, selvfølgelig, men uansett har jeg fått erfare at et realt nederlag kan lede til mye godt.2014-okt-13
Nytt medlem: Even Nedberg
Bildet: Even på Romerike Ultrafestival i år (foto: Olav Engen)

Even Nedberg (37) er nå innmeldt i Romerike Ultraløperklubb. Dermed består vår avdeling Lommedalen av tre løpere, og i Halden Ultraintervall er hele trioen på plass. Even har allerede en del ultraløpserfaring, og kvalifiserte til Hytteplanken i fjor da han løp både Bislett50, Romerike 6-timers og Halden Ultraintervall. I år ble han nr 3 på 6-timers i Romerike Ultrafestival.

Evens hjemmeside:http://www.nedberg.net/
-Gleder meg til å løpe mer/lenger sammen med dere!...skriver Even. Bildet ovenfor ble forresten tatt sekunder etter en flott salto midt på langsiden under 6-timersløpet, så spensten er over middels til ultraløper å være.2014-okt-12
Nytt medlem: Louise Skak
Bildet: Louise har gått i mål til ny seier i Hadsel maraton

Louise Skak (38) er dansk men bor og jobber i Oslo. Nå har den gode løperen meldt seg inn i klubben,og mange av dere har truffet henne på maraton- og ultraløp tidligere i år.

Hun ble nunner to på Romerike50 med 4:35:18, Hun løp 59,5 km i 6-timersløpet vårt da hun kom alt for sent til start og hun har vunner bl.a. NordVest maraton (3:21:47) og Hadsel Maraton (3:17:16). Det siste løpet har hun vunnet tre av de fire siste årene og har tider mellom 3:15-3:17 alle årene. Ellers imponerte hun også med 3. plass i en stor kvinneklasse i årets Nordmarkstraver'n - så hun behersker også terrengløping bra.2014-okt-11
Frode Lein ble nr 31 i Atacama Crossing (4Desert)

Med en samlet løpstid på 39 timer 53 minutter og 27 minutter ende Frode Lein på 31.plass i det 7 dager lange Atacama Crossing i Chile. Se også nyhetssak litt lenger ned.
På Facebook har Wivi Lein oppdatert Facebooksiden til Frode med bl.a. flere videoinnslag
2014-okt-07
Lagseieren kan ingen rokke ved selv om platten ble knust
Bildet: Klubbens premie for lagseier i TT

I fjor vant klubbens kvinner lagseier på maratondistansen i TT, i år var det gutta som vant lagseieren på ultradistansen (Roar Bakken Stovner, Kim Johannesen og Per-Einar Roth). Premien er den samme - en flott håndlaget keramikkplatte. Årets premie kom pr post i går... men det gikk ikke helt bra. Dere gutta får heller dele fjorårets platte med jentene. Knust platte eller ei, seieren er udiskutabel.
2014-okt-05
Frode Lein løper Atacama Crossing (4 desert, Chile)
Bildet: Frode på plass i Chile noen dager før start

Atacama Crossing starter 5. oktober og siste konkurransedag er 11. oktober. Det skal løpes 250 kilometer på 6 konkurransedager med 76 km nest siste dag som lengste og 16 km siste dag som korteste distanse.

Frode Lein er eneste norske på startlista - og satser etter hvert på å gjennomføre 4Desert slik Gunnar Fæhn har gjort tidligere.


Følg Frode og de andre løperne på arrangementets "Stage update".
2014-okt-04
Noen treningsturer er lenger enn andre
Bildet: Geir, Leif og Thomas på langtur (foto: Frants Mohr)

Bislett24 og EcoTrail-general Geir Frykholm fikk med seg tre av klubbens løpere på en treningstur fra Moss til Sandvika i dag. Nesten ni mil er en lenger enn lang treningstur for alle!

Thomas Stordalen skriver på Facebook etter turen: - Fantastisk guttetur idag sammen med Leif Abrahamsen Geir Frykholm og Frants Mohr. Moss-Sandvika, 89 km. Nydelige forhold underveis og variert terreng. Herlig å løpe i terreng, på kyststier og i skog før det hele ble avsluttet med 30 km på asfalt. Vi koste oss underveis og hadde tre fine matpauser. Tusen takk for turen!

Det blir nok blogg fra både Geir og Thomas av dette...2014-okt-03
Ragnar Nygård måtte gi seg halvveis i Goldstein Ultra
Bildet: Ragnar ved grensen til Tsjekkia

Halvveis betyr etter 328 kilometer !!! Løpet er 661 kilometer langt med 19 000 høydemeter. Ragnar kom inn til sjekkpunktet halvveis etter 102 timer - så makstiden på 192 timer så svært vanskelig ut.

Ragnar skriver på Facebook: - Etter langt om lenge kom jeg til sjekkpunkt 6 etter 328 km. Fotsålene liker ikke det jeg holder på med, det er for vondt å gå. Så eventyret mitt slutter her. Kroppen for øvrig er det ingenting i veien med (noen har kanskje innvendinger når det gjelder den aller øverste delen).

Dette er et så voldsomt løp at det er umulig å beskrive på noen få linjer. Dere får holde et øye med Ragnars blogg der det sikkert kommer rapport fra løpet etter hvert:

Ragnar har løpende lagt ut oppdateringer på sin Facebookside.
2014-okt-03
Monica Strand imponerte i Nordmarka Ultra Challenge
Bildet: Monica etter målgang

Våre tre løpere på NUC100 lå hele tiden bra plassert i feltet - med gutta litt før Monica, men hun løp jevnt uten bom og kom i mål på 19:02 og en imponerende 2. plass bare 5 minutter bak VM-aktuelle Kjersti Lerkerød. For et drøyt år siden var Monica helt uvant med terrengløping, men nå viser hun at det nok er hva hun behersker best! Kun tre av herreløperne kom før Monica i mål - en av dem bare 3 minutter før. Makstiden i år var på tøffe 20 timer, den blir forlenget til 22 timer neste år. Bare 9 av 19 startende fullførte årets løp.

Per-Einar Roth og Knut Ivar Paalsrud løp sammen mye av løpet og kom i mål på 4. og 5. plass i herreklassen med 19:13 og 19:14. Per-Einar skrive bl.a. på facebook:- Det ble en lang natts ferd mot dag og en enda lengre dag mot mål. Har aldri vært mer sliten, men jeg kom i mål på 19.13!! Jeg hadde antatt en tid på 16 timers tallet og selv med en feilløping som kostet 40-50 minutter hadde ikke det gjort stort. Dette var en meget krevende løype, kun blåmerkede stier med stein og røtter, km med myrer og opp og ned med til sammen mer enn 5.000 høydemeter - det krever sitt og tiden går.

På NUC54 ble Miriam Gulbrandsen nummer 5 i kvinneklassen med 9:19. I herreklassen ble Harald Sverdrup-Thygeson nr 10 med 7:49, Eirik William Sandsten nr 17 med 8.54 og Martin Olafsen nr 26 med 10:05. Egentlig overraskende at bare syv fra klubben stilte opp i årets NUC som hadde klar deltagerrekord.

Årets Nordmarka Ultra Challenge bød på flere spennende nyheter, ikke minst en forlenget løype på hele 100 kilometer med 5 200 høydemeter. Live trackingen med både passeringtider og GPS-spor var også spennende å følge.


Har du lyst til å teste NUC som nattløp 1. november?
Lørdag, 1.11.14, er du velkommen til å løpe sammen med meg gjennom Nordmarka i nattens mulm og mørke. Vi starter kl 23:00 og løper gjennom NUC 54 løypa. Dersom det blir klarvær får vi med oss en flott soloppgang når vi runder Kikuttoppen eller Kobberhaugene. Tempo er ca 5 km/t.
Hilsen Jannicke Bergh
98 13 50 002014-okt-02
Pål Simonsen og Cathrine Holme raskest av våre i Berlin Marathon
Bildet: En glad Marianne Følling etter løpet

- Berlin maraton ble en opptur! Fordi jeg endelig fikser en maraton igjen, etter en begredelig sesong. Det føles bare utrolig godt! Den som skriver dette på Facebook er Marianne Følling - som har slitt lenge etter et år med alt for mange ultraløpstarter.

Raskest av kvinnene våre var Cathrine Holme med tiden 23:18:51 som ga henne 185. plass av nesten 6 800 kvinner. En forkjølet Therese Falk ble 606 på 3:36:35, en glad Marianne 837 på 3.42:37 og Sølvi Hjelmeland Stensli løp på 3:52:49 som ga en 1 334. plass totalt.

Av herreløperne var Pål Simonsen raskest med 2:58:29 og 1 003. plass foran Helge Eide som ble nr 1 261 med 3:00:34. Det var drøyt 22 200 herreløpere med. Harald Krogh løp på 3:53:12 (10 250. plass) og Hans Olav Stensli på 4:26:08 (16 469. plass).

2014-okt-02
John Lund og Erik Waage Nielsen var raskest da 15 RU'ere fullførte Oslo Maraton
Bildet: John Lund i Oslo's gater (fra JLs Facebookside)

Det var imponerende 15 løpere fra klubben som fullførte Oslo Maraton 20.september. John Lund var raskest med tiden 2:57:38, 26 sekunder foran Erik Waage Nielsen.

For John var det pers og første gang under 3 timer. På den omregnede resultatlista korrigert etter veterantabellen var derimot Erik best med en imponerende 9.plass totalt mens John var nummer 20. Begge kom på 2. plass i sine aldersklasser M55 og M50.

Cecilie Holmgren var raskest av kvinnene våre med 3:39:25 som også er ny fin pers i hennes 40. maratonløp. Ingvill Stedøy Johansen var bare 3 minutter bak, og hun figurerer i omregningstabellen på en imponerende 15. plass totalt av kvinnene.
2014-sept-15
Roar Bakken Stovner på flott 3. plass i TT 2014
Bildet: En fornøyd Roar etter målgang og 3. plass

Værgudene spilte ikke helt på lag med arrangører og løpere i forrige helgs Telemarks Tøffaste. Da var det ekstra imponerende at tre mann løp under fjorårets vinnertid på 82 km - en av dem var vår egen Roar som bare brukte 8:47:17 på den tøffe løypa. Så skriver han da også på Facebook: - Tredjeplass og stolt! Sprang 82km og 3000 høydemeter i spektakulær natur på 8 timer og 46 minutter. Mjød, elgsuppe og topp stemning i målområdet.

18 løpere fra klubben løpårets TT - og hadde en fin helg sammen i Treungen selv om altså været kunne vært bedre. Nærmest Roar kom Kim Johannesen på en fin 7. plass med 9:46:15 og Per-Einar Roth på delt 16. plass med 11:18:47. Disse tre sikret lagpokal til klubben på ultradistansen. Thomas Øderud som i TT løp for Kristiansand Løpeklubb fikk samme tid som Per-Einar.

Tredjeplass og stolt! Sprang 82km og 3000 høydemeter i spektakulær natur på 8 timer og 46 minutter. Mjød, elgsuppe og topp stemning i målområdetidere finner vi Niels Hygum Nielsen på 20.plass, Leif Abrahamsen på 25. plass, Kristoffer Modell på 28. plass, Stian Heimsvik på 36. plass, Einar Gautun på 40. plass og Knut Kronstad på 41. plass. Simen Rustad (lå likt med Roar etter 42 km) ga seg etter maraton, det gjorde også Knut Ivar Paalsrud, Svenn Gj Arnesen og Ottar Røed.

Sølvi Stensli kom på 2. plass av 16 kvinner på maraton, der Ragnhild Audestad brøt løpet. Tom Larsen og Gunner Fæhn ble 28 og 34 i herreklassen.

Les mer på kondis.no: Rekordras i Telemarksregn
Resultater og omtale på arrangørens hjemmeside

Se også Per-Einars flottefilm fra TT20142014-sept-15
Titina (2. plass) og Runar løp Vestfold Maraton
Bildet: Startbildet fra maraton med løperne våre innfelt

Titina Bakken og Runar Thorstensen løp 6. september den andre utgaven av Vestfold Maraton. Titina ble nummer to i kinneklassen med 4:20:43, mens Runar løp på 4:51:18.

Les mer om løpet på kondis.no: Suksess for Vestfold Maraton
2014-sept-15
Ottar Røed er vår 12. blogger (som vi vet om)

Med bloggen Lenger enn langt er også Ottar Røed på klubbens bloggliste. Han er den 12. løperen på blogglista som du finner på ULTRAPEKERE.

Savner du deg selv eller andre på oversikten må du si fra til undertegnede (Olav) som legger deg inn. Til alle dere andre anbefaler vi å legge seg til som følgere på klubbloggernes sider, så får du med deg alt som er "viktig".2014-sept-15
Mange skal få slite med makstiden i NUC100
Bildet: Fra gårsdagens tur, Knut Ivar og Monica
(foto: Per-Einar Roth)

Se nyheten nedenfor...
Turen ble fin og 20. september er det mulig å bli med Jannicke på en tilsvanrende tur. Per-Einar skriver på Facebook: - 45 tilbakelagte km og nesten 2000 høydemeter. Vi ønsket å gjøre oss kjent med øverste del av Nordmarka Ultra 100 km som går av stabelen om 14 dager. Jeg skal ikke påstå at vi hadde konkurransefart, men vi løp da... Det sier nok litt om hvor teknisk dette er, og flere vil nok slite med sperregrensen på 20 timer under NUC'en. Men, for en dag!!

En av de vakreste løpedagene noen sinne!2014-aug-31
RU-trio inviterer til (enda en) treningstur i NUC-traséen 14. september
Bildet: Fra gårsdagens tur, rast på Pershusfjellet

Tidligere har Jannicke Bergh invitert til treningsturer i løypene til Nordmarka Ultra Challenge 30. august, 6. september og 20. september. På dagens tur var Monica Strand og Knut Ivar Paalsrud med Jannicke på en 55 kilometer lang tur, men de blir visst ikke mett på turer i det teknisk morsomme Nordmarkaterrenget.

Sammen med Per Einar Roth inviterer Monica og Knut Ivar til felles tur 14. september. Start ved Mylla Dam 09.00.

- I utgangspunktet er målet å løpe gjennom den nordlige løypa til NUC fra Mylla Dam til Roen seter (55 km), men det er mulig vi avtaler avvik fra det når det nærmer seg. Hvis andre i klubben ønsker å slå følge er det supert. Jeg står for transport fra Oslo og Per Einar fra Jessheim, sier Knut Ivar.2014-aug-31
Kjempeløp og 7. plass til Sondre Amdahl i UTMB
Bildet: En lykkelig Sondre passerer målstreken

Klubben hadde med to løpere i årets hovedløp i UTMB, der 2300 deltagere fikk bryne seg på 168 kilometer og 9600 høydemeter. Både Sondre Amdahl og Einar Iversen kom til mål, og Sondre imponerte voldsomt med tidenes klart beste norske plassering i løpet med sin sterke 7. plass. Sondre kom i mål på 22:42:37. Det kan ikke herske tvil om at Sondre blir en mann å regne med også i neste års VM terrengultra i MaxiRace i mai.


Einar måtte gi seg etter 122 km i fjorårets UTMB, men i år fikk han endelig gleden av å fullføre hele løpet. Han kom inn på 1026. plass i herreklassen på tiden 43:29:18
2014-aug-31
Ragnar Nygård måtte gi seg i PTL
Bildet: Ragnar og Jard på trening i fjellene før løpet (foto: Sharon Broadwell)

Ragnar Nygård var en del av team "The Family Vacation Killers" sammen med Sharon Brodwell og Jard Bringedal i UTMB-eventyret PTL (La Petite Trotte à Léon). Løpet er 295 kilometer langt med 26500 høydemeter. Ragnar og Sharon måtte gi seg underveis, mens Jard kom i mål på 5 døgn + 17 timer!


Ragnar skriver på Facebook: - Det ble en DNF på meg. Betennelse i leggen og mange vannblemmer gjorde at farten min ble for lav til å ha en reell mulighet til å komme i mål. Jard er i kanonform så jeg håper han har kommet sammen med noen som kan være til felles nytte. Ser ingen grunn til at Jard ikke skulle greie det. Jeg lot Jard stikke mens jeg var midt i ødemarka og hadde 2 mil til folk, så nå tusler jeg rundt i fantastisk vær og nyter tilværelsen. Ingen grunn til å synes synd på meg, har hatt en opplevelse for livet!2014-aug-27
Therese Falk løper Bislett 24-timers for fattige jenter
Bildet: Therese på Hareid stadion (foto: Leiv Arne Grimstad, Vikebladet)

Utdrag fra en artikkel i Vikebladet:
I november skal Falk vere med «Bislett 24-timers.» Målet er å springe så langt som råd på eitt døgn. Heile tida spring dei rundt og rundt inne på Bislett stadion.– Personleg drøymer eg om å springe 200 km, men eit realistisk mål er minst 161 km (100 miles).
For å finne motivasjon undervegs, og kanskje for å få noko godt ut av «galskapen» har Falk tenkt å samle inn pengar til eit godt formål.

Therese Falk har vore planfadder i fleire år. Ho veit at der kjem pengane fram til dei som treng hjelp, lite går til administrasjon og reklame. Plan har eit jentefond, som skal gje jenter utdanning, og med det ein veg ut av fattigdom. Ved å samle inn 60 000 kroner får Plan nok pengar til eit nytt klasserom!

Les hele artkkelen her: Spring i 24 timar for fattige jenter2014-aug-26
Alle RU'ere fullførte UltraVasan, Cathrine nr 14
Bildet: Deltagerne på klubbreisen - inkludert noen gjester (foto: Jens Sjöberg)

Nok en gang imponerte klubbes løpere ved at samtlige kom til mål i et langt ultraløp - og i god tid før arrangørens tidsfrist som i UltraVasan var 15 timer. 11 av de 12 deltagerne våre var med på fellesopplegget med minibuss og storhytte, en sosial happening som gjorde helgen enda bedre.

Cathrine Holme imponerte med en 14. plass etter å ha avansert hele veien etter en forsiktig start. Hadde løpet vært dobbelt så langt ville hun endt opp på pallen (?). Ingvill Stedøy-Johansen løp inn til klasseseier i D55. Av herreløperne var Erik Waage Nielsen best av våre løpere med en 88. plass og en snittfart på 5:46 pr km. Han og Erik Nossum fikk hver sin 2. plass i aldersklassene H55 og H60.

Reiseleder Erik Nossum har skrevet et referat fra fellesturen, og her er et lite utsnitt:

- Det jeg ikke var forberedt på var hvor bratte en del av kneikene var, både oppover og nedover. Trodde samtidig at stiene var rette og brede, men der tok jeg grundig feil. En god del av dem var smale og kronglete, fulle av spisse steiner og tversoverrøtter. Enda verre var de forholdsvis mange myrpartiene som etter det kraftige regnværet den siste tiden og spesielt dagen før fullstendig rettferdiggjorde begrepet hengemyr.


Se også nyheter på kondis.no:
2014-aug-26
Thomas Stordalen fullførte Matterhorn Ultraks
Bildet: Thomas med mektige Matterhorn i bakgrunnen

Det handler om å fullføre - å nå sine mål. Det klarte Thomas i Matterhorn Ultraks selv om oddsene var dårlige for en tross alt veldig fersk løper. I fjor skrev han: Min livsstilsendring har ført til stor lidenskap for løping, og jeg har gått fra tjukkas til smukkas på under et år!


Han skriver innledningsvis: -Med mine 199 cm og 112 kg var jeg den neste lengste i startfeltet og den desidert tyngste. Men jeg tenkte ikke så mye på det og skulle gjøre mitt løp, på mine premisser og i mitt tempo.

...og mot slutten...: Jeg fikk nesten sjokk og hakeslepp da jeg svingte inn i gågaten. Det var hundrevis av mennesker der som heiet og jublet for meg. Og alle fra Peak Performance crewet og resten av de andre jublet for meg som gale. Det var en ut av kroppen opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg følte meg som en vinner og hadde nok en gang slått meg selv. Tårene kom, følelsene tok overhånd og jeg falt om noen få minutter før jeg ble bært frem av nye heiarop og klapping.

2014-aug-26
Husk å skrive klubbnavnet riktig!

Klubbens navn er altså Romerike Ultraløperklubb. Romerriket fant du i tidligere tiders Italia, mens Romerike altså er en region i Akershus. Vi er også en løperklubb, ikke løpeklubb.

Men altså; det viktigste med riktig klubbnavn er at det da fanges opp riktig av søkemotorer, at vi får alle samlet ved søk i resultatdatabaser mv.

Forkortelser? ... det som brukes mest er RU, RULK og Romerike ULK. Vi foretrekker likevel at hele klubbnavnet brukes, men RU er OK i intern kommunikasjon og Romerike ULK kan fungere om det ikke er plass til hele navnet.2014-aug-26
Nytt medlem: Mads Rimstad
Bildet: Mads sammen med Hilde Johansen på en treningstur i Hagaterrenget august 2013 (foto:Olav Engen)

Et par dager før UltraVasan tikket det inn en melding fra Mads Rimstad som ville bli medlem i klubben. Det aksepterte vi selvsagt, og to dager senere løp han altså som "Mads Rimstad (SWE) Romerike ULK" i UltraVasan. 39-åringen Mads bor i Fenstad og har løpt noen ultraløp tidligere selv om han har drevet det lengst med triatlon hittil. Han fikk forresten mye "pepper" på Facebook etter denne feilstavingen: -Pulklokken min mener att dagens løpeøkt fra Sälen til Mora (90 km terreng) skal klasses som ekstremt hard. Jeg er i grunnen enig!!
2014-aug-26
Gunnar løp Flykningeruta i Østmarka
Bildet: Arrangørfoto fra starten

Gunnar har skrevet om løpet på Facebook:
Da var flykningeruta tibakelagt. Av de 36 km fra Enebakksiden og vestover, fikk vi de første 7-8 km nesten gratis. Fant min faste plass sist i feltet og så ingen andre de første 22 km. Særdeles teknisk terreng, en del vading etter siste tids nedbør og periodevis et mylder av sier som gjorde kartlesingen krevende. Men kom til slutt endelig i mål etter en herlig tur i Østmarka. Selv om jeg ved 22 km var over 30 minutter etter sist passerte løper, gjentok det seg også denne gangen at pensjonisten holdt jevn fart og passerte noen ungdommer mot slutten. Et supert løp for alle som liker rufsete stier ( og bakker, ca 1500 meter acc stigning)2014-aug-26
Therese Falk på 2. plass i NordVest maraton
Bildet: Therese på hjemmebane i Hareid (foto: Vegard Vollsæter)

Therese Falk var på hjemlige trakter sist helg og deltok da i NordVest Maraton der hun ble nummer to i kvinneklassen med tiden 3:41:49. Titina Bakken løp inn til fjerdeplass med tiden 4:15:09.

2014-aug-19
John Lund på 4. plass i Ringeriksmaraton
Bildet: John langt fram i feltet av maratonløpere, parmaratonløpere og stafettløpere

John Lund har beholdt formen etter at han vant 6-timersløpet i Romerike Ultrafestival. I Ringeriksmaraton vant han aldersklassen M50-54 og ble nummer 4 totalt av 67 fullførende herreløpere. Tiden hans i den tøffe løypa var 3:10:22. Tom Larsen ble nr 63 på 5:03:28.

I kvinneklassen ble det 7. plass til Sølvi Hjelmeland Stensli (4:04:32) og 10. plass til Hilde Johansen (4:15:25). Første halvdel av Hildes løp inngikk i parmaraton med speakeren fra Romerike Ultrafestival, Stig Andy kvalheim Rambø, som fullførte parmaratonen deres på 3:58:03.
2014-aug-17
Titina Bakken på 4. plass i
Bergen Skogsmaraton
Bildet: Titina på Bergen Skogsmaraton (foto:Jan Ringheim)

Titina jakter på 100-klubben i maraton, og i Bergen Skogsmaraton 16. august løp hun sitt 71. maratonløp. I Bergen vant hun aldersklassen (40-44) og kom på 4.plass totalt med tiden 4:32:20. Titinas 71 løp er alle løpt de siste årene, og allerede før neste sommer håper hun å bli en av få kvinner i 100-klubben. Klubbrekorden har forresten Gunnar Fæhn med 115 fullførte maratonløp.

I øyeblikket har bare fire norske kvinner (snart fem) løpt 100 eller flere maratonløp. Hun har nå løpt ultra-/eller maratonløp fire helger på rad,og førstkommende helg er det på'n igjen i Nord-Vest Maraton.

2014-aug-16
Henning har testet EcoTrail-løypa, del 2 og 3
Bildet: Henning-selfie etter 500 meter av testtur 2

Neste års store ultraløpsnyhet er EcoTrail 23. mai, med løyper på 80, 45 og 18 kilometer. Undertegnede har hatt gleden av å konstruere løypa, og Henning Lauridsen har tatt på seg testpilotens rolle. Når Henning skriver er det ikke bare saksopplysninger, det er masse underholdning og det er mange fine bilder. Klikk deg inn på linkene nedenfor og kos deg noen minutter. Deretter er det bare å vente på at påmeldinga skal åpne.2014-aug-16
Sondre profilert over 3 sider i "Magasinet Birken"

Sondre Amdahl skriver på sin facebookprofil:
- Tre sider i Birkebeiner-magasinet i dag. Håper det kan friste flere til å løpe langt i fjellet!

- Jeg liker ikke å prate så mye om at dette er vondt. For meg er ulraløp en fantastisk naturopplevelse, og det er jo noe jeg gjør høyst frivillig, sier Sondre blant annet i artikkelen.

Løp og kjøp om du ikke er abonnent.
2014-aug-15
Nytt medlem: Eirik William Sandsten
Bidet: Erik, utsnitt fra bildet nedenfor(foto: Sharon Broadwell)

På bildet fra Røde Huset der syv løpere står igjen for å løpe den 9. runden er det fem medlemmer, ett tidligere medlem, og en som ikke var medlem før i dag. Sistemann er altså Eirik Sandsten (51) fra Oslo som debuterte på ultradistanse forrige helg - og i en e-post skriver han bl.a.:

- Det ga mersmak, og jeg traff også mange hyggelige mennesker som anbefalte meg å melde meg inn i RU. Vedlagt følger innmeldingsskjema.

Eirik ble forresten gjengitt på konds.no i 2011 etter et innlegg i Aftenposten om "hetsing av raske skiløpere" i turløypene: Vi som går fort på ski. Han er også rask med joggesko på bena....2014-aug-14
Seier og to andreplasser i
Røde Huset Backyard Ultra
Bildet: Syv løpere igjen, fem av dem RU'ere *
(foto: Sharon Broadwell)

Cathrine Holme vant kvinneklassen foran Monica Strand. De løp henholdsvis 10 (65 km) og 9 (58,5 km) 6,5 kilometers runder, med start hver hele time. Ragnhild Audestad kom på delt redjeplass med 7 runder (45,5 km)

I herreklassen ble det 2.plass til Ragnar Nygård (11 runder) og delt 3. plass til John Lund og Knut Ivar Paalsrud (10 runder). Vinneren var et tidligere RU-medlem Ole Arne Eiksund som løp 12 runder (78 km). Per-Einar Roth, Roar Bakken Stovner løp 8 runder (52 km) mens Henning Lauridsen, Stian Løkken og Thomas Stordalen løp 7 runder.


Vi har funnet tre blogger fra løperne våre etter løpet:


2014-aug-14
Therese og Tor Idar imponerte i Stockholm Ultra med 6. og 4. plass på 100km
Bildet: Tor Idar i flott driv (foto: Rikard Forsberg)

På 100 kilometer var det to Romerike Ultraløpere som imponerte stort i det varme sommerværet.

Tor Idar Lillekroken perset kraftig da han kom på en imponerende 4. plass (80 fullførende) i herreklassen med tiden 8:04:37. Therese Falk løp inn til en flott 6. plass (25 deltagere) selv med en del mageproblemer underveis.

Knut Kronstad ble nr 80 i herreklassen med 14:53:21 og på 50 kilometer var det en glad Vibeke Andersen som kunne notere seg for 5:13:12, som ga en 34. plass av 108 fullførende kvinner.
2014-aug-14
Titina vant Ulvådalen Ultra, Harald nr 2
Bildet: Titina Bakken sammen med Kjetil Schonhowd som vant herreklassen (foto: Runar Thorstensen)

"Vår egen" Runar Thorstensen har arrangert Ulvådalen Ultra i fem år, men årets var muligens det siste. Fem av klubbens løpere var med denne gangen, og Titina Bakken vant det 51 kilometer lange ultraløpet på 5:27:36. I herreklassen kom Harald Borthen Singstad på 2. plass med 5:15:04 og Tom Larsen på 4. plass med 6:07:10. Runar selv løp arrangørløp dagen før og Peder Guldbjørnsen fullførte maraton.
2014-aug-14
Leila og Olav på ultralang trenings-topptur
Bildet: Fornøyde ti-toppersdeltagere ved den tiende turkassa
(foto: Leila Ferguson)

Ultraløpere er ikke helt som andre trimmere. Der andre bruker sommeren på å komme gjennom et turopplegg som f.eks. "Ti på Topp Romerike" - vil ultraløperen søke å gjøre dette på en og samme dag, selv om forutsetningene ikke er helt optimale.

Olav Engen fullførte samme opplegget i fjor, men i år var utgangspunktet annerledes etter hjerteoperasjonen. Leila Ferguson var med på noen av toppene i fjor, men da var hun ikke gravid i 6. måned.

Les hvordan det gikk med våre litt indisponerte løpere på Ti på Topp Romerike 2014:OptimistGammeln's blogg
2014-aug-14
Meld deg på neste års klubbtur til Zugspitz Ultra - NÅ

Alle medlemmer i klubben har i dag fått e-post med informasjon om neste års klubbtur til Zugspitz. Med tanke på hotellovernatting er det bindene påmelding senest 23. august. Reisen blir fra torsdag 18. juni til søndag 21. juni. Alle bestiller fly selv og melder seg på til løpet selv. Se utsendt invitasjon.

Etter at vi i mai sendte ut brev for å teste interessen for denne turen var det i alt 40 medlemmer på med større eller mindre sikkerhet ville være med. Det er reservert 15 dobbeltriom,altså er forventningen av vi skal bli 30 på turen.

Reiseleder er Per-Einar Roth2014-aug-14
Invitasjon til trening i Nordmarka og på Kanariøyene
Bildet: Sondre inviterer til trening i hans nye hjemterreng

treningssiden kan dere nå finne invitasjon til tre treningsturer i NUC-traséen i august-september, og to treningsferier på kanariøyene i november-desember.

Treningene i Nordmarka er åpne selv for deg som ikke skal løpe Nordmarka Ultra Challenge, og finner sted 30. august, 6. september og 20. september. Turene på Kanariøyene er ikke endelig fastlagt, men ta kontakt med Sondre om dette er interessant.2014-aug-05
Nytt medlem: Dennis Bo Rahbek
Bildet: ...av Dennis som vi fant på Edmondoprofilen hans

Danske Dennis Bo Rahbek (32) bor i Oslo og jobber på FFI på Kjeller. Etter at han meldte seg inn og Marit Bjerknes startet i ny jobb på FFI i går, er det nå fire RU'ere på denne arbeidsplassen. De andre er Niels Hygum og Simen Rustad. Det blir nok snart en egen avdeling for klubben på FFI (?). Dennis løper forresten både med og uten kompass, det gir en fin variasjon i både trening og konkurranser.
2014-aug-05
Det nærmer seg klubbtur til TT og terreng-NM
Bildet: Helge Reinholt skuer ut over sitt rike (løpsområdet)

Det er en måned igjen til årets Telemarks Tøffaste (6.september) dit vi for andre år på rad legger opp til sosial samling i tillegg til selve løpinga. Alle medlemmer har fått e-post 3. mai og i går om opplegget. Husk å gi tilbakemelding om overnatting og tranport. Senere korrespondanse om turen går til de påmeldte, men det er selvsagt mulighet til å henge seg på også for dere andre.

16 av 68 påmeldte hittil er fra klubben, de fleste på 82 km men også en del på 42 km. Overnatting blir på pensjonatet som vi har helt for oss selv, men ved ekstra stor deltagelse må noen bo i hytte på campingen like ved (eller telt utafor pensjonatet).
2014-aug-03
Fem RU'ere fullførte Kongsvinger Maraton
Bildet: Hans Olav i skogen ved Sæter skiarena (foto:Kondis)

Kongsvinger Maraton ble arrangert for 19. gang med 254 deltagere på de ulike distansene - og som "vanlig" var det varmt og sol. Raskest av våre fem løpere var Andreas Gossner med 3.47:10 og 14.plass totalt. Thomas Brenni ble nr 21 på 3:55:23. Hans Olav Stensli ble nr 31 i herreklassen med 4:36:02 og Tom Larsen løp på 4:51:54.

Titina Bakken vant aldersklassen og ble nr 6 totalt av kvinnene på tiden 4:30:04. Hun nærmer seg "100-klubben"med stormskritt. Les mer om Kongsvinger Maraton på kondis.no2014-juli-31
Romerike Ultraløperklubb med 9 NM-medaljer

Etter NM 24-timers har klubbens løpere vunnet 9 NM-medaljer totalt og vi er på beste halvdel av Akershusklubbene! Statistikken omfatter senior-junior og ungdomsmesterskap, men ikke veteranklasser.

Statistikkansvarlig Willy Hauge i Akershus Friidrettskrets sendte oss denne meldingen: -
Nå er Romerike Ultraløperklubb (langt navn) kommet over på venstre siden i antall medaljer vunnet i UM og NM.

Lista for bare senior-NM ser slik:
IL Tyrving 280
Minerva 182
Ullensaker/Kisa IL 54
Ski IL 44
Ås IL 28
Nittedal IL 27
Fossum IF 26
Lørenskog FIL 19
Stabæk IF 16
IL Mode 16
Oppegård IL 16
Hakadal IL 14
Aurskog-Høland FIL 13
Asker Skiklubb 12
Strømmen IF 12
Follo FIK 11
Holstad IL 10
Raumnes & Årnes IL 9
Romerike Ultraløperklubb 9
Leirsund IL 72014-juli-31
Oslo - Bergen på sykkel - en strålende fiasko
Bildet:Henning ved Lysaker like etter start(selfie)

Henning Lauridsen - som for ikke lenge siden fullførte XREID - har vært på ny tur over Hardangervidda, denne gang på sykkel mellom Oslo og nesten-Bergen. Ikke alt var perfekt; - Jeg satte meg betuttet ned og spiste Wasa Husman med kaviar i stedet for den fete og sukrede maten jeg hadde drømt om, mens jeg tenkte på alt det spennende knekkebrødet jeg skulle kose meg med gjennom natten.

Les hele den festligeturbeskrivelsen på bloggens hans, "Langtur".
2014-juli-28
Nytt medlem: Marthe Svendsen Aune
Bildet er lånt fra Marthes facebookside

Marthe Svendsen Aune (31) fra Elverum er vårt nyeste medlem. Dermed er vi nå 94 medlemmer i klubben, fem av dem bosatt i Hedmark. Sammen med innmeldingen skriver Marthe: - I år trener jeg primært mot maraton, men fra neste år har jeg veldig lyst til å prøve meg på lengre distanser og mer i terreng.
Romerikes Blad mandag 28. juli:
NM-gull i syretesten

Hilde fikk fortjent og stort oppslag i Romerikes Blad mandagen etter NM-gullet på 24-timers. Journalisten har på en fin måte fått fram hva dette dreier seg om.

Avisa skriver bl.a.:
- Tross smerter få kan forestille seg løp Johansen fra Romerike Ultraløperklubb inn til et suverent NM-gull i øvelsen og var 14 kilometer foran sølvmedaljevinner Ragnhild Audestad fra Oslo. Johansens 176 kilometer tilsier svimlende 7,33 kilometer per time i løpet av et helt døgn, md pauser inkludert.

- I tillegg til knallhard trening, mener 41-åringen det dreier seg om mental styrke.

Les mer om Romerike Ultrafestival i flere saker nedover på siden.

Også lokalavisa Raumnes hadde et helsides oppslag på Hilde!2014-juli-18
Bra resultat av Einar Iversen i Swisss Alpine
Bildet: Einar i Hoha Highland Fling tidligere i år

Einar Iversen jubilerte med sitt 10. Swiss Alpine Marathon samme helge som vi arrangerte flatløp på Jessheim. Han har nå løpt det 78 kilometer lang løpet 10 år på rad, og årets plassering var av hans aller beste. Einar ble nr 101 totalt (579 herreløpere) og løp inn til 3. plass av 59 løpere i M55-59 med tidn 9:36:12.
Mona var "bare" med som supporter denne gangen. Det ble forresten svensk seier til Jonas Buud, men han har bare løpt 8 ganger...

2014-juli-27
Ultrakongen av Norge slo til igjen
Bildet: Bjørn Tore Kronen Taranger (foto: Bjørn Hytjanstorp)

Som arrangør av en konkurranse er det alltid hyggelig at de beste stiller opp, og det skjedde så desidert på 24-timers i Romerike Ultrafestival der NM-kongen Bjørn Tore Tarangen nok en gang et kjempeløp.

Bjørn Tore sendte forresten denne hyggelige hilsenen til
oss: - Tusen tusen takk Olav!!! Og tusen takk for et fantastisk arrangement med latter & smil, heia rop, superbra service og støtte hele veien!


Dere er et supert gjeng i Romerike Ultraløpeklubb!
Morsomt var det også med denne meldingen fra Bodil i Ull/Kisa IL: - Takker også Olav på vegne av Ull/Kisa friidrett! Det er en fryd å se et slikt arrangement på Jessheim friidrettsstadion - et arrangement som gjennomføres med positivitet og unik idrettsglede. Det er slik vi ønsker atmosfæren på stadion skal være! Dere er et supert gjeng i Romerike Ultraløpeklubb!


Ultraløperdusjen...
Bjørn Hytjanstorp satte opp et GoPro-kamera bak den provisoriske dusjen.
Trykker du på knappen «HD» ned ei høyre hjørne blir det bedre kvalitet ;-)


2014-juli-27
Hilde løp inn til sitt første NM-gull på 24-timers,
sølv til Ragnhild
Bildet: To glade jenter på pallen (foto: Roar Bakken Stovner)

Hilde Johansen har vi vunnet mange ultraløp, og nå fikk hun også omsider sitt første NM-gull. Med 175,839 km i rekordvarmt vær vant hun foran Ragnhild Audestad som overrasket stort og perset med 162,974 km. Kjempebra innsats av kvinnene våre altså som begge vant veteran-NM i sine respektive klasser.

Kim Johannesen var best av herrene våre på 24-timers med 6. plass (5 i NM) og 161,595 km. Ragnar Nygård og Amund Totland løp begge 150 km før de sto av, men Erik Nossum, Knut

2014-juli-27
John Lund vant Romerike 6-timers
Bildet: John øverst på pallen (foto: Roar Bakken Stovner)

6-timersløpet under Romerike Ultrafestival må vel være tidenes varmeste 6-timersløp i Norge (Norden?). Likevelgikk det fint uten åpenbare problemer for løperne - som var flinke til å kjøle seg ned under dusjen vi hadde satt opp.

Det var bare 3 løpere fra klubben på 6-timers,men vi fikk en overraskende og hyggelig seier til John Lund i herreklassen. John løp 64,176 km i den steikende heten. Leif Abrahamsen løp 55,897 km (7. plass) og Tom Larsen 46,108 (17. plass).
2014-juli-27
Takk for super innsats!
Romerike Ultrafestival og NM 24-timers i mål

Bildet: Marianne, Håkon og Helge (foto: Olav Engen).

Vi skulle gjerne hatt flere deltagere enn de 67 som startet (86 påmeldte) i Romerike Ultrafestival, men uansett ble det et fint løpsdøgn i tidenes varmebølge i Norgen. Det skyldes ikke minst super innsats av dere ca 25 som var involvert i arrangementet. Enten dere var der noen timer eller hele døgnet var innsatsen helt avgjørende for at løperne skulle få den løpsopplevelsen vi syntes de fortjente.

Det sportslige var viktigst denne gangen, men vi ser også ut til å gå akkurat i balanse økonomisk på arrangementet. Med mindre det skjer noe helt spesielt blir dette siste året med timesløp - etter 10 år med Romerike 6-timers (Eidsvoll 6-timers i fem år).

Neste år skal vi arrangere 10-50-100 kilometer på Sessvollmoen, se foreløpig info HER. Løpet på Sessvollmoen arrangeres lørdag 30. mai.
For de som gjene vil løpe 6-timers vil det likevel la seg gjøre, siden Rinerike tar opp igjen sitt 6-timersløp som de planlegger å arrangere første lørdag i mai.
2014-juli-24
Følg Romerike Ultrafestival online HER

Det blir online resultatservice løpsdagen via ToppTids resultatsider. Den samme smartlinken fører til de endelige resultatene når de offisielle resultatene er klare.2014-juli-22
Mona Kjeldsberg på flott 14. plass i
Eiger Ultra Trail
Bildet: Mona på fjelløp i Grindelwald

Mona Kjeldsberg og gubben Einar Iversen løp det 101 km lange fjelløpet Eiger Ultra Trail 19. juli. Med 6700 høydemeter var det freske saker de slulle gjennom - som oppkjøring til Swiss Alpine om en uke. Mona kom på en flott 14. plass av 75 kvinner med tiden 17:58:44. Einar brukte 20:36:55 og ble nr 137 av 416 menn. De anbefaler sterkt dette løpet til klubben og eventuelt senere fellesreise.

2014-juli-20
9. og 19.plass til Therese og Stian i Rallarvegsløpet
Bildet: Therese, Stian L, Stian H og Marit.

Det var "bare" fire løpere fra klubben med i årets varme Rallarvegsløp, men det er jo mange å løp å velge mellom nå på sommeren. Therese Falk debuterte med 9.plass i kvinneklassen på tiden 8:34:55 sammenlagt på 54+27 km. Stian Løkken kom på 19. plass i herreklassen med 8:05:26. Marit Berg Bjerknes fullførte på 11:26:06 mens Stian Heimsvik brukte 10:23:21.

Bilde2: Stian L og Therese med start nr 12&22 på Finse 12222014-juli-19
En uke igjen til Ultrafestivalen og NM 24-timer

Da er det bare en uke igjen til Romerike Ultrafestival. Værmeldingen er strålende for de som liker varme; Sol og 26 varmegrader - men det blir ned mot iskalde 17 varmegrader på natten. Uansett er dette flott vær for oss som skal arrangere og være på sidelinjen et drøyt døgn.

Vi skulle selvsagt gjerne hatt flere deltagere, men nå setter vi alle kluter til for å gjøre dette arrangementet så bra som mulig for de 71 som hittil er påmeldt - og de som melder seg på siste uken. Deltagerinfo er sendt ut i dag. Egen info sendes til dere som skal hjelpe til.

2014-juli-16
Det er fortsatt en del klubbtøy på lager
Bildemontasje: Klubbmedlemmer i vakkert gul/svart antrekk

Det er et halvt år til neste bestillingsrunde på klubbtøy, men fortvil ikke. Vi har en god del løpstøy på lager, så dersom du er på jakt etter noe gul/svart antrekk kan du se oversikten over hva vi har på klubbtøysiden. Ha ellers en fortreffelig løpesommer alle sammen.

Kontakt Marit for kjøp av løpstøy.

2014-juli-13
Erik Nossum løp 112 km under særs heite forhold
Bildet: Turen startet ved Jernbanetorget i Oslo (foto: Tove Nossum)

Erik la alene ut på en to dagers treningstur fra Oslo til Aurdal. Han har skrevet et resymé fra turen, hvor han kjørte fullt program første dagen iht planen, men måtte gi seg underveis dag. - Så får vi bare se om denne treningen er til noen nytte dersom det også skulle bli varmt under NM 24t på Jessheim om 2 uker, avslutter Erik.

Underveis opplevde han blant annet Norges svar på Death Valley og livsfarlige bilister langs E16.

2014-juli-13
Hvem er klubbens bloggere?
Bildet: Sondre Amdahl er en av de siste ut med egen blogg...

På siden med ULTRAPEKERE finner du blant annet link til klubbens bloggere, altså de av våre medlemmer som har sin egen blogg.

Vet du om flere, si fra så vi får lagt inn linken.
Foreløpig har vi registrert 11 RU-bloggere.
2014-juli-13
Ragnar Nygård vant GAX100
Bildet: En fornøyd Ragnar etter målgang på torget i Ytstad.

Tirsdag 8. juli kom innmeldingen, fem dager senere vant han GAX100 miles i Skåne. Ragnar Nygård (47) er dermed den nyeste på litsta over ultraløpsvinnere fra Romerike Ultraløperklubb. Ragnar har flyttet til Årvoll i Oslo og vil sikkert bli å se på flere av klubbens treninger etter hvert.
I GAX100 var han i teten fra start til mål, ledet med 28 minutter halvveis og vant med en margin på 1 time og 14 minutter.

2014-juli-07
Sondre Amdahl: Hornindal Rundt mest krevende
Bildet: Sondre mot mål i årets Hornindal Rundt (foto: Svein Nesbakk).

- Jeg har løpt Mountain Man Ultra, Transgrancanaria to ganger, Transvulcania og CCC. Alle er minst 75 kilometer lange og har minst 5.000 høydemeter. Men, det er ikke tvil i min sjel om hvilket ultraløp som er det mest krevende jeg har løpt. Det er Hornindal Rundt. Den som sier dette er Sondre Amdahl som sist helg debuterte med 3. plass i Hornindal Rundt.

Les hele blogginnlegget: Løpsrapport Hornindal Rundt2014-juli-06
Alle våre 15 løpere fullførte XREID Hardangervidda
Bildet: Glade RU'ere på Gaustablikk (foto:Olav Engen)

88 av 117 deltagere fullførte årets XREID Hardangervidda, 15 av 15 fra klubben fullførte.

Kvinnene med Cathrine Holme, Monica Strand og Hilde Johansen fikk de beste plasseringene med 4. og delt 5. plass. I herreklassen var Amund Totland, Tor Idar Lillekroken og Per-Einar Roth best med 22, 23. og 28. plass.

Dagene på fjellet bød på gode opplevelser, gode resultater og fint sosialt samvær.


2014-juli-06
Tre topp-5 plasseringer i Hornindal Rundt
Bildet: Sondre (med nr 160) var med teten ut fra start
(foto: Helge Fuglseth).

Sondre Amdahl (M40-49) og Simen Rustad (M20-29) imponerte med 3. og 5. plass totalt og klasseseire i Hornindal Rundt. Mona Kjeldsberg ble nummer 4 i kinneklassen. Imponerende løping av alle tre som fikk tidene 11:05:21, 11:47:48 og 14:08:48. Med 158 startende i langløypa er Hornindal det nest største ultraløpet i Norge hittil.

Helge Reinholdt ble nr 51 på 16:24:25, Christian Evenesen nr 69 på 18:31:24 og Niels Hygum Nielsen fullførte "halvt løp".
2014-juli-02
Bli med på 2-dagers løpetur fra Oslo til Fagernes (Aurdal) 10.- 11. juli
Bildet: Fra Erik og Olavs Fagernestur for 5 år siden (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Hei ultraløpere!
Jeg vet at det er kort tid og mitt i ferien og at folk forlengst kanskje har avtalt andre ting, men jeg skal nå løpe til Valdres om en drøy uke og vil noen være med er de hjertelig velkomne. Jeg har tenkt å løpe fra Oslo til Valdres igjen, denne gangen til Aurdal.


Overnatting tilbys. Retur retning Oslo med buss/Valdresekspressen lørdag formiddag for overnattende.
Turen er på til sammen 174,6 km slik ruta er lagt nå. 94,6 km første dag, 80 km dag 2. Noen strekk er utfordrende ift perioder med en del biltrafikk, som E16 langs Sperillen og litt oppover Begnadalen, men forbausende mye av ruta er særs trivelige og lite trafikkerte bakveier, skogsveier eller fortau/gangveier.

Dersom noen vil være med er det bare å ringe eller sende SMS til Erik på mobil 975 26 031.
Se hele invitasjonen påtreningssiden.2014-juni-26
Tre spreke RU'ere på treningstur fra Lommedalen til Kongsberg
Bildet: Tre fornøyde karer etter 89 km treningstur
Romerike Ultraløperklubb, avd Lommedalen, inviterte til sommerens langtur til Kongsberg torsdag 26.06. Avløp fra Lommealen aaaaltfor tidlig på mårra'n og fremme ved hytta på Landsverkmoen utpå kveldinga. Det ble en skikkelig asfalttur via Drammen, Mjøndalen, Hokksundog Skollenborg. Torsdag kveld la Harald Krogh ut denne meldinga på facebook:

Endelig fremme.... Masse vær i dag med bøttevis av regn , masse lyn og torden... Og litt sol , samt maaaaasssse godt selskap. 89 kilometer / totaltid med stopp 11:45 med Anders Lindell og Erik Nossum.....nu pizza og øl... stolt mann!! — på Krogheim.
2014-juni-25
Kan du hjelpe til under Romerike Ultrafestival?

Vi har fortsatt behov for en god del flere mannskaper til Romerike Ultrafestival 26-27. juli. Hva med deg - eller noen i familien. Se e-post som er sendt alle medlemmer i går. Det kan være snakk om litt fredag kveld og hele eller deler av løpsdøgnet. Kontakt evt. Olav på e-post olav@samgla.no eller sms på 901 72 776.

Se også oppdatert løpsside:Romerike Ultrafestival 2014
2014-juni-22
13 RU'ere fullførte Nordmarka Skogsmaraton
Bildet: Runar, Sølvi og Hans Olav startet i tidligpulja kl 09:00

Johan Holmgren og There Falk var raskest av våre løpere i Nordmarka Skogsmaraton. Johan løp på 3:13:57 mens Therese brukte 3:35:25 da hun løp inn til 2. plass i K35-39.

Også Helge Eide løp veldig bra da han med tiden 3:17:06 ble nummer 5 i M50-54.
2014-juni-22
Eli Thonvald eneste løper fra klubben i Midnight Sun Marathon
Bilde: Eli maratonløper i Trømsø (foto: John A Jensen)

Vi tror dette er debuten til Eli Barbro Alvik Thonvald som Romerike Ultraløperklubb medlem på maraton eller ultradistanse. I Tromsø løp Lillestrømkvinnen på 4:16:50 som ga en 76. plass av 184 kvinner (18 av 35 i K45-49). Litt overraskende var det ingen andre fra klubben i Trømsø på MSM som også var NM maraton, men når løpet kolliderte med Nordmarka Skogsmaraton er det kanskje ikke så rart (?).
2014-juni-20
Vær tidlig ute til bakketreninga 26. juni

På grunn av NM i sykling blir veien mellom Nebbenes (E6) og Hurdal stengte fra 17:30 til 20:00. Derfor er det best å komme til 17.00 uansett! Alternativt må du kjøre opp på vestsida av Hurdalssjøen til Hurdal Torg og deretter veien i retning Nebbenes til Hammeren. Se alternativ rute på Google maps. For Mari er det 25 minutter opp til "Brenntoppen", så da kan dere bare planlegge hvor mange ganger opp/ned dere kan rekke.
Se tidligere info på treningssiden.

Det er en måned siden invitasjonen, send gjerne ny bekreftelse til Mari påecuatur@online.no om du regner med å komme.
2014-juni-20
Slitne karer i Marka24
Bildet: Olav og Gunnar fikk en bra passering tross problemer

Marka24 kalles en "turkonkurranse" - men de beste lagene løper en hel del. Det gjorde også det antatt beste laget fra klubben med Leif Abrahamsen og Christian Evensen, som etter 130 kilometer og 24 timer kom inn til 17. plass av 47 lag i Hardhausklassen.

Gamlingene Gunnar Fæhn og Olav Engen løp ikke overhodet, men samlet litt flere poeng på sine 110 km - og endte på 5 plass av 142 lag i Turklassen.
Olav har blogget om de 24 timene som startet bra men som ble avsluttet med 12 timers blodslit (for han - ikke for makkeren Gunnar).2014-juni-20
Monica Strand raskeste RU'er i UltraBirken
Bildet: Monica ca 10 km ut i løpet (foto: Birken/Geir Olsen)

Monica Strand løp inn til en sterk 8. plass i UltraBirken der Cathrine Holme og Mona Kjeldsberg fulgte opp med 13. og 14. plass. Anders Strömvall var best av herreløperne på en 65. plass, rett foran Einar Iversen og Stian Løkken.

Årets UltraBirken ble med 186 deltagere det største norske ultraløpet til nå, og med så mange nye sterke navn på resultatlista er det bare et tidsspørsmål før dette og andre terrengultra vokser seg skikkelig store.

Det var litt overraskende at "bare" 13 løpere fra klubben var med i årets løp, men det er jo etter hert masse ulike løp å velge i - og en del av våre var på andre løp samme helgen.


2014-juni-08
Therese Falk vant Spitsbergen Marathon
Bildet: Therese med vinnerpremien.

Therese Falk imponerte med tiden 3:34:49 i sterk vind da hun vant kvinneklassen i Spitsbergen Marathon lørdag i pinsen. Etter en Facebookoppdatering spurte vi om hun vant, og svaret vi fikk var;
-Jo, jeg vant - Må jo gjøre mitt beste for Romerike ultraløperklubb... Var en flott opplevelse!
Spitsbergen Marathon er verdens norligste maratonløp.

2014-juni-07
Zugspitz Ultratrail 2014 Special offers!

Per-Einar Roth, neste års reiseleder til Zugspitz Ultratrail har sendt over en link til sport-conrad.com som selger artikler til årets arrangementet. Her kan dere enten kjøpe nå via nett eller være forbredt på hva dere kan kjøpe til neste år. SportConrad har helt sikkert mye nytt og fint utstyr neste år når de kommer ned til løpet.

34 RU'ere har svart at de helt sikkert eller antagelig blir med på neste års tur i Zugspitz ULtratrail. Ytterligere 6 har svart "kanskje". Har du ikke svart, se melding lenger ned (3. mai). Vi kommer tilbake med mer info og bindende påmelding til turen senere.2014-juni-04
Thomas Stordalen profilert på bratrening.no

Vårt nye medlem Thomas Stordalen ble i går profilert på nettstedet "bratrening.no" med tittelen Fra skippertak til løpeglede!Der kan du blant annet lese:
Det mangler ikke mål for flere løpsopplevelser fremover. Thomas har en lang liste løp han skal delta i, og er ikke redd for å legge lista høyt. -Stockholm Ultramaraton 100 km i august er årets store mål. Hornindal Rundt og X-Reid Hardangervidda her i Norge. TEC100 i Sverige og ikke minst Trail Du Mont- Blanc. Disse får komme med tiden. Det er i grunn mange tøffe løp jeg drømmer om å løpe men tar et løp av gangen og et år av gangen. Skal også under 40 minutter på mila og under 3 timer på maraton en gang i fremtiden, gjerne under Oslo Maraton i 2016. Bislett 24h Indoor Challenge i november skal også løpes.


2014-juni-01
Tre nye medlemmer på samme dag
Bildemontasje: Peder på Skogsmaraton 2013, Thomas på Romerike50, Harald sammen med søsteren Anne på Nordmarka Ultra Challenge 2013.

To av de fornøyde deltagerne på gårsdagens Romerike50 har meldt seg inn i klubben og slutter seg til de gulsvarte løperne som det blir stadig flere av. De to er Peder Guldbjørnsen (62) fra Askim og Thomas Stordalen (37) fra Oslo. Peder debuterte på ultradistanse mens Thomas debuterte på terrengultraløp på Sessvollmoen der Peder fullførte på 6:29 mens Thomas dessverre måtte bryte med enorme kramper i bena. Thomas som perset med 41:14 på mila 10 dager tidligere kommer sterkere tilbake med mer terreng- og ultratrening. Se blogginnlegget hans fra utradebuten.

Det tredje nyinnmeldte er Harald Sverdrup-Thygeson (59) fra Oslo. Han satser på fem ultraløp i år, og i det første løpet ble han nr 14 på Bislett 50K med finfine 3:57:52. Deretter ble det 12. plass og 5:46:42 på 52 km i VUC. Nå følger UltraBirken i midten av juni og senere på året NUC og Bislett 24-timers.2014-juni-01
Simen og Tor Idar sikret dobbeltseier på Romerike50
Bildet: Simen og Tor Idar sammen med Rita Nordsveen (foto:Olav Engen)

Simen Ellingsen Rustad og Tor Idar Lillekroken tok de to første plassene på Romerike50 31.mai. I kvinneklassen ble det tredje plass til Monica Strand. Våre løpere var altså i høyeste grad med å prege vårt eget ultraløp. I kvinneklassen fikk vi også Cecilie Holmgren på 6.plass og Marit Bjerknes på 8. plass. I herreklassen ble Ragnar Øien nummer 5 og Per-Einar Roth nummer 8. Videre; 13 Morten Granli, 14 Runar Thorstensen, 15 Leif Abrahamsen, 16 Christian Evensen.

Takk til de som hjalp til slik at dette ble et vellykket arrangement. Snart starter evalueringen med tanke på hva vi gjør med arrangementene våre neste år og senere.

Du finner reportasje, resultater og mange bilder på kondis.no2014-mai-31
Frants Mohr nummer 7 på Fjellmaraton
Bildet: Frants feirer det gode resultatet sammen med Beitobertene og andre

Frants Mohr imponerte med 7. plass totalt og klasseseier i M50-54 på den fine tiden 3:07:13 over Valdresflya. Knut Ivar Paalsrud ble nummer 5 i samme klasse med 3:36:50. Erik Nossum vant aldersklassen (60-64) nå som en uke tidligere på Hadeland, og kom i mål på 3:40:22. Hilde Johansen ble nunner 3 i K40-44 og 6 totalt med tiden 3:41:06.
2014-mai-31
Elias på 4 debuterte for Romerike Ultra
Bildet: Elias og pappa Remy langs Sotar Blixt-leden

Remy Brändefalk har sendt oss denne meldingen:
- Min son Elias 4 år gjorde i dag debut i trailloppet Sotarblixt Arvika, trailrun 5 km med fina höjd meter. Vi tog oss runt banan på 1,13, vilket blev en fin tid med tanke på Elias ålder. Elias tävlade för Romerike ultra i sin debut.

Løpets hjemmeside beskriver løypa slik: 5 km trailrunning i tuff kuperad terräng längs med Sotar Blixt-leden i Arvika .

Det blir nok ultraløper av Elias om noen år (?)2014-mai-31
Husk å like Romerike Ultraløperklubb

Vi legger ut en del meldinger på Facebook, så de av dere som vil se dette og som befinner dere på Facebook må huske å "like" siden vår. Det ser ut til at de fleste er der, men ikke alle...
2014-mai-31
Klasseseier til Erik Nossum i Hadeland Maraton
Bildet: Erik rett før sart, sammen med vinneren Helge Hafsås

Erik Nossum vant M60-64 i Hadeland Maraton 24. mai på tiden 3:43:55, som er en bra tid i den tunge løypa fra Grymyr stadion. Det ga han også 5. beste tid totalt av 36 deltagere, så formen er god før Fjellmaraton. Hans Olav Stensli løp på 4:47:06 og ble slått av kona Sølvi som løp på 4:13:19 og Titina Bakken som bruke 4:29:34. Det ble klasseseire til begge kvinneløprne våre, men de var (dessverre) alene i sine klasser.
Les mer på løpets hjemmeside
2014-mai-29
Alt klart til Romerike50
Bildet: Fr arenaområdet ved idrettsbygget på Sessvollmoen

Det er to dager igjen til Romerike50 på Sessvollmoen, og det aller meste er klart. Egentlig er det ikke så mye arbeid, siden dette første ultraløpet på Sessvollmoen er et lavterskelløp - enkelt og med få deltagere. Når dette skrives er det 40 påmeldte... men også noen forfall. Det er fortsatt plass til noen etternølere.

Løpet blir en fin test på løypa som vi planlegger å bruke til større og lengre løp fra og med 2015.
2014-mai-26
Gunnar fullførte Two Castles and an Abbey på Kypros
Bildet: Gunnar i Kypriotisk fjellandskap

Gunnar Fæhn har vært på langweekendtur til Kypros hvor han løp " Two Castles and an Abbey Trail Ultra". Gunnar klarte makstiden og kom inn til 20. plass av 29 deltagere på 15 timer og 9 minutter.

Gunnar skriver på Facebook:
80 km trail i høydedraget som går øst- vest på den nordlige (tyrkiske) delen av øya. 3000 meter opp/ned, max 30 grader stigning. Start i buss kl 03, løp start kl 05. Mange km på dårlige skogsbilveier. Følger høydedraget på øya med panoramautsikt, behagelig bris i 6-700 meter høyde. Ved ca 45 km, ut i terrenget, teknisk, men overkommelig.... Ved ca 60 km en og en halv time foran cutten.

Det er her løpet starter. Tusen meter stigning på «stier» der knap en geit har satt sin fot (nest siste bilde - se album) Arrangøren legger da også ut en betimelig advarsel her: BE WARNED -- ALTHOUGH ONLY 7KM, THIS COULD TAKE TWO HOURS OR MORE . Ved 70 km bare 30 minutter foran cutten. Videre på kronglete sti, krise. 30 graders nedoverbakke på rullegrus omkranset av tornekratt. Fart ca 1 km pr time. Fra 74 km kjerrevei ned mot mål og målgang 10 minutter før max tid. En del ble skadet (ingen overraskelse), mange løp feil (heller ingen overraskelse), men de fleste nådde mål innen maksimaltiden. Konklusjon: Flott natur, bra merking, bra organisering. Et løp for de som vil oppleve Kypros. Du får se det meste på en helg.2014-mai-26
Knut Kronstad måtte gi seg etter 150 km i GUCR
Bildet: Knut går i mål på Highland Fling i april

Det er ingen selvfølge at man fullfører alle ultraløp man stiller opp i, og når løpet er 245 km langt kan mye skje underveis. Knut Kronstad har fullført grand Union Canal Race (Birmingham-London) tidligere, men i år måtte han dessverre gi seg.

Han skriver på Facebooksiden sin:
GUCR 2014 - brutt. Etter vel 100 km, begynte magen å streike. Lange pauser på checkpoint hjalp endel, men da enhver fartsøkning gjorde meg kvalm , valgte jeg å bryte etter 27 timer og drøyt 150km. Kjedelig, men all erfaring kan komme til nytte framover.
2014-mai-25
Tøffingen Johan med ultraløp i bunkerspause på havseilas
Bildet: Johan underveis på Azorene Trail Run

Johan Holmgren dro nesten rett fra NM 100 km (4. plass) til havseilas fra Antigua over Atlanteren og med mellomlanding på Azorene. Der var det tilfeldigvis et 48 km langt terrengultraløp, og et ferskt ribbeinsbrudd eller 19 døgn på en seilbåt stoppet ikke tøffingen fra å delta.

2014-mai-25
Sondre og Mona vant VUC 50-miles
Bildet: Vinnerne etter løpet (foto: Tomas Pinås)

Det ble overlegne seire for begge våre løpere, mot gode motstandere. Sondre Amdahl var 61 minutter foran Kristian Qvenild mens Mona var 49 minutter foran Ninette Banoun. I herreklassens på 50 miles var det hele 5 RU'ere i topp 11; Amund Totland nr 4, Kim Johannesen nr 5, John Lund nr 8 og Tor Idar Lillekroken nr 11. Videre fulgte Henning Lauridsen på 17. plass, Leif Abrahmsen nr 22, Helge Reihholt nr 28 og Ottar Røed nr 29.

På 50-kilometeren ble det en fin 2. plass til Monica Strand og ultradebut og 38. plass til Ole Kristian V Bangås.

2014-mai-22
Bakketrening++ i Hurdal 26. juni kl 17:00
Bilder: Fra Hurdalssjøen ved Hammeren gård

Vi inviterer til ny bakketrening opp/ned torsdag 26. juni, denne gang i Mari-land fra Hammeren gård i Hurdal, 55 min fra Oslo. Treningen blir opp/ned til Brenntoppen (518 moh) 2-3 ganger avhengig av nivå.

Mari skriver i invitasjonen:
Frammøte blir: Hammeren gård. Kjøring: E6 fra Eidsvoll verk – avkjøring vei 180 mot Hurdal. Etter ca 10 min kommer man inn i 50-sone forbi Hurdalsenteret og Haraldvangen og der den slutter ligger en gård med to gule hus + låve. Ikke opp hovedveien, men litt forbi og første vei til høyre. Satser på at vi kan parkere i gårdsveien her, eventuelt inne ved garasjen hans. Trening: Opp til Brenntoppen på 518 moh. Car en halv time opp – fin utsikt på toppen. Teknisk sti, men bedre enn til Mistberget. Den er blåmerket og har noen «poster» på veien opp. Ikke vanskelig å finne, men vi kan ta felles opp til Kinnavegen og derfra er det ingen tvil. Også lett å finne ned igjen. Ved sjøen kan vi lage bål/grill – se foto. Fint å bade (sandstrand). Hvis det regner har vi ei hytte der som vi kan være inne i.

Dersom du ikke rekker fram til 17:00 er det bare å starte når du er klar...2014-mai-17
15 løp Mistberget opp-ned-opp-ned osv
Bilder: Fra Mistberget opp-ned-opp-ned 15. mai (foto: Bjørn Hytjanstorp)

Det ble en vellykket klubbtrening i Mistberget torsdag 15.mai. Vi var 15 bakkeklatrere som møtte fram, og du kan lese mer om treninga på bloggen til Mari og Olav. Snart kommer invitasjon til ny opptur.


2014-mai-11
Hilde og Sondre vant Kickmaster Ultra 8
Bildet: Hilde langs elvebredden i Drammen (foto: Olav Engen)

Våre løpere vant både kvinne- og herreklassen i Kickmaster Ultra 8. Hilde Johansen vant med tiden 4:21:22, 14 minutter foran Cecilie Holmgren som løp på 4:35:24. Det ble trippel til kvinnene våre med Titina Bakken på 3.plass (5:29:12). I herreklassen var det Sondre Amdahl som vant foran fjorårets vinner av Romerike 6-timers Dag Bern. Sondres tid var 3:25:59. Erik Nossum ble nr 7 med 4:23:08, Morten Granli nr 10 med 4:51:59 og Leif Abrahamsen nr 11 med 4:53:20.2014-mai-11
Pål Simonsen nr 14 i Holmenkollen Opp-Ned
Bildet: Fra Stomperudkarusellen tidligere i år (foto:Olav Engen)

Pål Simonsen løp inn til en imponerende 14. plass i Holmenkollen Opp-Ned, dvs alle 15 etappene i Holmenkollstafetten uten noen å veksle med. Det er mange lag som ville vært stolt av tiden 1:17:13 som Pål fikk. Harald Borthen Singstad ble nr 59 med tiden 1:29:39.

2014-mai-11
Titina Bakken med årets 10. maraton i Ålesund
Bildet: Dagen etter Ålesund Maraton løp Titina 50 km i Drammen (foto:Olav Engen)

Titina løp sin maraton nummer 10 og 11 denne helgen. Det 10. løpet var i Ålesund Maraton der hun løp på 4:27:00. Allerede dagen etter løp hun smilende en ny maraton og litt til i Kickmaster Ultra (50 km) i Drammen. Følgetongen fortsetter utover i året...
2014-mai-10
Sondre flytter til Gran Canaria
Bildet: "Jeg gleder meg som en unge til å utforske flere av fjellområdene på Gran Canaria".

Fra Sondre Amdahls blogg: Store ting på gang: Viva España!
- Vi skal flytte til Gran Canaria! Ja, du leste riktig. Fra høsten får vi adresse Arguineguin, Gran Canaria. I første omgang for ett år, så får vi se etter det, skriver Sondre på bloggen sin.Kona har fått jobb der nede, sjøl har han ingen jobb å gå til foreløpig.
2014-mai-10
Innmelding nr 100: Thomas Øderud
Bildet: Facebookprofilen til Thomas

Thomas Øderud (35) fra Kristiansand er vårt nyeste medlem, og det var innmelding nr 100 til klubben. Netto har vi nå 89 medlemmer. Thomas var med oss som gjest på turen til Hoka Highland Fling, der han imponerte med tiden 10:19 og 108. plass i herreklassen. Han løper for Kristiansand Løpeklubb, men ønsker altså å støtte RU med medlemskap.
2014-mai-08
Bakketrening i Mistberget
Torsdag 15. mai kl 18:00

Vi inviterer til den første av antagelig flere
MISTBERGET OPP-NED-OPP-NED-OPP-NED-OPP-NED
Torsdag 15.mai kl 18:00

Totalt 16 kilometer og 1400 høydemeter i til dels vanskelig terreng med snittstigning 17,5% opp - og like bratt ned.
For de som ønsker kan det velges 12 eller 8 km.
For de som ankommer med tog eller buss til Jessheim organiserer vi henting.
Les mer på treningssiden (e-post er også sendt medlemmene, men ta gjerne med gjester.2014-mai-6
Fellesreise til UltraVasa'n i august

11 fra klubben er påmeldt til UltraVasans 90-kilometer 23.august. De aller fleste har sagt seg interessert i et felles opplegg rundt reise og overnatting, så i dag er det sendt ut et forslag til de påmeldte. Foslaget går ut på overnatting i storhytte i Lindvallen (Sälen) - og enten samkjøring eller bruk av minibuss.

Er du ikke påmeldt i UltraVasa'n - og likevel har lyst til å delta?
Du kan kjøpe plass på startplass.se - men vær obs på at noen skal tjene på dette nå og at det blir billigere jo nærmere løpet du kommer, dersom du har is i magen! Klikk pålinken "UltraVasan" under "Löpartävlingar".

Fjellmaraton?
NB.: En som skal være med på fellesturen til Vasaloppet skal også på Fjellmaraton 31.mai.Ta event kontakt medKnut Ivar på e-post. "Jeg har en leilighet på Beitostølen med 4 ekstra sengeplasser så hvis noen har lyst til å benytte den muligheten er det hyggelig. Med reiseseng / madrass er det plass til noen flere på gulvet" skriver Knut Ivar.2014-mai-5
Stor interesse for TT og Zugspitz / Gratis overnatting i TT
Bildet: fra kjøkkenet i pensjonatet på Tveitsund (foto:Olav Engen)

Interessen for å bli med på turene våre til Zugspitz i 2015 og TT i 2014 er stor. Status etter to dager: 27 av 34 som har svart på Zugspitz-turen har svart ja eller absolutt mulig at jeg blir med. 13 av 21 som har svart på TT sier det samme.

Det gikk ikke fram av utsendt epost, men overnattingen i TT blir gratis for medlemmene i år som i fjor, familiemedlemmer eller andre betaler selvkost - som er svært lav.
2014-mai-5
Henning: 161 km med oppoverbakke fra London til Oxford
Bildet: Henning i RU-antrekk på Thames Path 100

Henning Lauridsen var sist helg i England der han løp 100-milesløpet Thames Path 100 fra London til Oxford. Det var debuten på 100 miles - noe han gjorde unna på 23 timer og 48 minutter, best av de tre norske deltagerne.
På bloggen sin "langtur" har han skrevet om løpet...

Hvis du leser bloggen fra løpet risikerer du å bli fristet til å delta selv.


2014-mai-5
Tredje plass til Titina i Bygdemaraton
Bildet: Titina i fint driv mot mål (foto: Turid Veggeland)

Titina Bakken løp lørdag sin 9. maraton for året, bare to dager etter Kickmaster Ultra i Drammen. Løpet var Steinsland bygdemaraton der hun kom på 3.plass i dameklassen med tiden 4:35. - Det er en kupert løype på asfalt med flere lange slake bakker i vakert natur, forteller Titina.

Følgebilen var en traktor og på alle drikkestasjønene var det en traktor med mat og drikke.

- Jeg anbefaler løypa til alle RU'ere, avslutter Titina - som planlegger å løpe 30 maratonløp i 2014.

2014-mai-4
Nytt medlem: Martin Olafsen
Bildet. Martin i Romerike 6-timers 2011 (foto: Ole Engen)

Martin Olafsen (48) fra Oslo er medlem nr 99 i Romerike Ultraløperklubb, så nå venter vi spent på nummer 100. Det har vært 11 utmeldinger også på de årene vi har eksistert, så netto er vi nå 88 medlemmer.

Martin har løpt ultraløp i mange år, de siste årene med SK Rye bak navnet. Blant annet løp han 66,393 km i Romerike 6-timers 2011, og under 16 timer (7.plass) i Nordmarka Ultra Challenge i 2012. - For tiden trener jeg meg opp etter en kneskade, men skal i gang med ultraløp igjen, sier Martin.2014-mai-3
Klubbsamling lagt til Treungen og Telemarks Tøffaste også i 2014
Bilder: 1. RU-gjengen på fjorårets samling og løp 2. To av våre på pallen på 50 miles.

Vi gjentar fjorårssuksessen og reiser nok en gang til Treungen og fjellultraløpet Telemarks Tøffaste. I år har også løpet status som NM (uoff) i terrengultra.

På årsmøtet ble vi enige om å slå til på tilbudet om billig overnatting i Tveitsund også i år, og opplegget vil følge samme mal som i 2013. Løpsleder Helge Reinholt (som også er medlem i Romerike Ultraløperklubb) har holdt av hele «Tveitsund Fisk og Ferie» der vi får et helt lite pensjonat for oss selv. Vi må ordne med mat og sengetøy selv, men det blir meeeeeget lav pris. Det er gangavstand til idrettsanlegget der det er start og mål for løpet. Der kan vi hygge oss fredag kveld og lade opp til lørdagens ultraløp (eller maratondistansen) i det flotte terrenget.

I fjor var 15-16 av oss innlosjert på pensjonatet mens andre bodde i tre campinghytter. I år vil vi tilstrebe å presse alle inn på pensjonatets område…evt. den mest nærliggende campingplassen (gangavstand).

For å kunne planlegge overnattingen vil vi trenge en foreløpig påmelding fra de som skal eller vurderer å være med.
Send e-post til olav@samgla.no med svaret 1, 2, eller 3:
1. Ja, jeg skal helt sikkert være med
2. Ja, det er absolutt en mulighet for at jeg blir med
3. Kanskje, kansje…
Legg også med info om event. medreisende; om du tror du reiser alene eller har med venner/familie.

Se linker nedenfor til løpet, påmelding +++

For de kommende årene (2015+) var vi på årsmøtet enige om å legge klubbsamlingen til våren, uten tilknytning til løp, og med mer tid til å være sammen (ref. Stavern 2012).2014-mai-3
Vil du være med på klubbtur til Zugspitz Ultratrail i 2015

Vi er så vidt i gang med ultraløpsesongen 2014, men må også tenke litt på 2015 og neste utenlandstur med klubben.
Skottlandsturen til Hoka Highland Fling ble en stor suksess for et 30-talls medlemmer, tilbakemeldingene er overveldende.

På årsmøtet vårt presenterte Per-Einar Roth neste års reisemål som blir til alpelandskapet mellom Tyskland og Østerrike og «Salomon Zugspitz Ultratrail». Ut fra responsen fra de frammøtte blir vi like mange i Tyskland neste år som vi var i Skottlandturen i år. Zugspitze er med 2962 meter det høyeste fjellet i Tyskland. Det ligger i Øst-Alpene på grensen mellom Bayern og Tirol, mens løypa «bare» går opp til 2200 meter.

Det blir garantert en enorm opplevelse å være med i Zugspitze, det kunne både Mona Kjeldsberg og Per-Einar underskrive på – de har begge løpt der nede. Det er løyper på 100 kilometer, 69 kilometer og 36 kilometer.

For å kunne planlegge neste år tur – og også kunne legge inn noen reservasjoner, vil vi trenge en foreløpig påmelding fra de som skal eller vurderer å være med.
Send e-post til olav@samgla.no med svaret 1, 2, eller 3:
1. Ja, jeg skal helt sikkert være med
2. Ja, det er absolutt en mulighet for at jeg blir med
3. Kanskje, kansje…
Legg også med info om event. medreisende; om du tror du reiser alene eller har med venner/familie.

Her er noen lenker:
(og ser du på 2012 videoen ser du et glimt av Per-Einar etter 48 sek.)

psst... i 2016 går turen til TransGrancanaria eller til et annet løp på Kanariøyene tidlig på året.2014-mai-2
Titina og Erik løp Kickmaster Ultra 7
Bildet: Seks av løperne etter målgang (foto.Tom-Rune Bertelsen)

Titina Bakken og Erik Nossum fullførte 50-kilometeren på Kickmaster Ultra i Drammen 1.mai. Titina løp på 5:15:56 mens Erik fikk tiden 4:58:43. På bildet ser vi RU'erne som nummer 2 og 3 fra høyre. Allered 11.mai er det en ny 50-kilometer i Drammen, Kickmaster Ultra 8.

Les mer på kondis.no: Dobbelt Dørum i Kickmaster Ultra

2014-mai-2
Hurum Rundt 1.mai i sedvanlig flott vær
Bildet: Klare for 58 km i finværet (foto:Liv Kleiv)

Fem av de syv deltagerne på "invitasjonsturen" Hurum Rundt 1.mai var RU'ere, og alle hadde det fint i initiativtager Geir Frykholms selskap. I år ble det løpt rekordfort, selv om det i seg selv ikke er et mål. De som var med fra klubben: Monica Strand, Mona Kjeldsberg, Frants Mohr, Kim Johannesen og Tor Idar Lillekroken. Ellers var Geir Frykholm og Jard Bringedal med.Tor Idar har sendt oss en melding der han bl.a. skriver:Monica debuterte på ultradistansen, løpe lett som bare det og var knapt nok andpusten etter bakken opp til Tempelveien.

På bildet til venstre ser vi Monica sammen med Jard et eller annet sted på Hurumlandet.
Etterlysning: Jeg trenger en ekstra tidtager/rundeteller til Romerike50 lørdag 31.mai... noen?
2014-apr-28
Romerike50 øker til 50 deltagere

Tross minimal markedsføring har 24 løpere nå meldt seg på til Romerike50 som arrangeres 31.mai. Nå øker vi til 50 plasser, men det er det maksimale vi kan klare og likevel beholde dette helt enkelt og med manuell tidtaking. Undertegnede har vært gjennom løypa flere ganger den siste tiden, og blir det tilsvarende forhold 31.mai blir det tørt og fint i den lette, fine terrengløypa. I dag ble de siste avklaringene gjort med i-off og andre på Sessvollmoen. Vi ble enige om at vi skal samarbeide om permanent merking av 10-kilometersrunden - så da er dette på plass i god tid før neste års løp.

Se også løpets hjemmeside2014-apr-27
Kjempeløp av Sondre Amdahl i Skottland
Bilde1: Sondre, the winner!
Bilde 2: Norskbetjent drikkestasjon

Sondre Amdahl vant overlegent, Romerike Ultraløperklubb fikk premie og vandrepokal for flest deltagere (24 løpere på startstreken)... og opplevelsene var mange både i og utenfor løypa for våre løpere. Skal vi dømme ut fra alle oppdateringene på Facebook har det vært en fantastisk tur.

Sondre hadde en dotur, og løp senere 7-8 minutter feil, men begge ganger tok han igjen teten. I de bratteste motbakkene var han helt overlegen, så etter å ha løpt over 50 kilometer alene vant han i utklassingsstil med 17 minutter til neste løper.

Vi fikk også veldig gode plasseringer av Anders Lindell og Tor-Idar Lillekroen som ble 27 og 33 av 580 herreløpere. I kvinneklassen (144 deltagere) imponerte Cathrine Holme og Hilde Johansen med 12. og 19. plass. Også Ingvill på 27.plass (4 i K50) imponerte stort.

De som ikke løp, bl.a. Leila, Ragnhild og Per-Einar (bildet ovenfor) fikk i alle fall med seg festen (Celidh-party) - men de ble ikke som de andre premiert med en flaske whisky.
Til høyre kan du se resultatene til våre løpere:
2014-apr-27
Titina Bakken vant Florø Maraton Rett Vest
Bildet: Titina med vinnerpokalen

Titina jakter 100 maraton, nr 61 var sist helg i sommervær i Florø. Titina sendte oss følgende melding etter løpet:

Vant Florø Maraton rett Vest i dag kun 5 dager etter påskemaraton. Det var kun to kvinner som løp maraton. Tiden ble 04:22:17. Løypa var småkupert enkelte steder, mest på asfalt. Er glad at jeg klarte å løpe to maraton i løpet av en uke.
2014-apr-21
Therese vant Påskemaraton
Bildet: Therese Falk og Erik Nossum (foto: Bjørn Hytjanstorp)

Therese Falk var best av våre løpere på maratondistansen under 1. påskedags "Påskemaraton" i Drammen. Hun var totalvinner i kvinneklassen med tiden 3:40:38. Wibeke Andersen ble nr 5 med 4:16 og Titina Bakken nr 7 med 4:18. Erik Nossum ble nr 18 i herreklassen med 3:45:53.

For Titina var det jubileum, hennes maraton nr 60, og allerede i 2015 håper hun å runde 100 maraton som den fjerde norske kvinne gjennom tidene.2014-apr-18
Ingvill Merete og Magne løp Wien Marathon
Bildet: 2x Stedøy-Johansen i Wien (arrangørfoto)

Ingvill Merete og Magne Stedøy-Johansen har vært på påsketur til Wien - selvsagt inkluderte turen en konkurranse. På Facebook før avreise skriver Ingvill: Vi skal "danse wienervals" i 42,2 km gjennom Østerrikets fantastiske hovedstad sammen med noen flere gærninger, inklusive 15 til fra Sats Lillestrøm. Dette blir året påsketur!

Det ble åpenbart en fin tur - og de løp sammen hele veien til sluttiden 3:56. Når de kom hjem lå det et brev i postkassa, Ingvill forteller: Jeg har blitt en All World Athlete fordi jeg er i topp 10% i F55-59 i verden i IronMan 2013. Det gir meg status og rettigheter i konkurranser i 2014. Det vil blant annet stå AWA på startnumrene mine. Ganske kult!
2014-apr-17
Oppdatert info om Hoka Higland Fling

Det er nå 10 dager til start og bare 8 dager igjen til avreise. Vi regner med at det kribler litt for de som skal løpe.

En omfattende info er nå sendt ut i epost til alle påmeldte, og på løpets Facebookside finner du bl.a. startlista.


2014-apr-15
7 (9) RU'ere løp PåskeHareMaraton
Bildet: Einar og Marit var to av våre som deltok (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Syv (ni?) av våre medlemmer løp PåskeHareMaraton fra Ski til Sandvika tirsdag 15.april. Alle er vinnere - og alle kunne glede seg over strålende påskevær på Ski, og med joggesko underveis til Sandvika.

RU'ere som var med: Kim Johannesen, Frants Mohr, Stian Løkken, Knut Kronstad, Andreas Gossner, Marit Bjerknes og Einar Iversen. I tillegg er vi sikker på at også Monica Strand og Cathrine Holme var med i feltet, men de firgurerer ikke på resultatlista.

2014-apr-15
Felles reise til UltraVasan ?

UltraVasan arrangeres for første gang 23.august... 800 startplasser i 90-kilometeren ble revet bort på kort tid. 10 av de påmeldte er fra klubben. Vi har sendt ut e-post i dag med oversikt over våre påmeldte (+ noen venner) - med spørsmål om det er interesse for å organisere noe felles mtp reise og overnatting.


2014-apr-13
Anders Strömvall på 2.plass i TEC 50 miles
Foto: Anders og Andreas like før start i TEC (foto: Leilah Lukkarinen)

Täby Extreme Challenge har alltid hatt med løpere fra klubben. I år var vi representert med Anders Strömvall som kom på en flott 2.plass på 50 miles med tiden 7:29:46. Andreas Gossner startet på 100 miles, men konverterte til 50 miles underveis i konkurransen - og kom i mål drøyt to timer etter Anders.

2014-apr-13
Mona Kjeldsberg nr 6 i Madeira Ultra trail
Bildet: Mona etter målgang i Kristins Runde 2010
(foto: Marit Berg Bjerknes)

Mona Kjeldsberg fra Gjerdrum, nyinnmeldt i Romerike Ultraløperklubb, imponerte i fjellene på Madeira - og det var bare yngre konkurrenter som klarte å tukte henne. Dette er et løp for erfarne løpere, skriver arrangøren, og Mona har lang erfaring fra mange Swiss Alpine Marathon. Halvveis lå hun på 8.plass i kvinneklassen og 71 totalt, i mål var hun på 6.plass i kvinneklassen og 53 totalt.

Det er fire distanser hvorav to på ultradistanse i MIUT, og Mona løp 85 km med 4100 høydemeter opp/ned.2014-apr-13
Frode Lein fullførte 160 km i Arctic Circle Race
Bildet: Frode underveis i ACR

Arctic Cirle Race er et tredagers skirenn på Grønland. Ikke en ekspedisjon, men likevel tøft nok. Det var bare en norsk detager i år, og det var altså Frode - som ble nr 28 av 63 deltagere i langløypa.
Les mer om dette på kondis.no2014-apr-08
Søvnløs i Stockholm aka Ursvik Ultra
Bildet: En fornøyd Henning Lauridsen etter målgang

Ursvik Ultra er et flott, men tøft terrengultraløp nord for Stockholm. Fem runder i en terrengløype de kaller "Extremen", i alt 75 kilometer med start midnatt. Altså går det meste av løpet i nattemørket. Henning Lauridsen ble nr 25 av 75 startende herreløpere i langløypa, et løp han har skrevet om på bloggen sin:

2014-apr-07
NM-bronse på 100 km til både Therese og Roar
Bilde 1: Therese, Johan, cecilie, Erik og Roar like før start.
Bilde 2: Glade bronsevinnere

Klubbens løpere hevdet seg veldig bra i årets NM 100 km som var lagt inn i Bergen Ultra. I kvinneklassen ble det bronse til Therese Flk og 5. plass til Cecilie Holmgren. I herreklassen kom Roar Bakken Stovner på bronseplass og Johan Percy Holmgren på 4. plass.

Erik Nossum ble nr 12 på 63 km og Titina Bakken nr 5 på maraton mens vårt nyeste medlem Håkon Rekstad perset med 1:28:49 på halvmaraton. Marit Berg Bjerknes var i Bergen som TD, men hun vant også "heieklassen".2014-apr-07
2. plass, 3. plass og 4. plass i Holmestrand
Bilde1: Amund Totland ble nr 3 i herreklassen (foto: Annebel Skaugvold)
Bilde 2: Stian Heimsvik (foto: Espen Ringom)

Klubbens løpere oppnådde tre topplasseringer i Holmestrand Maraton.

Cathrine Holme ble nr 2 og MonicaStrand nr 4 i kvinneklassen (dobbeltseier i aldersklassen) med tidene 3:17:06 og 3:31:36. I herreklassen perset Amund Totland på hjemmebane med 2:48:58,noe som ga en flott 3.plass totalt. En av våre nyeste medlemmer, Stian Heimsvik, løp på 3:52:05.
2014-apr-04
Års- og medlemsmøtet samlet 25 medlemmer
Bildet: Leif Abrahamsen ble først valgt til nytt styremedlem, deretter holdt han et foredrag om forvandlingen fra sofagris til ultraløper  • Styret ble utvidet med to personer, Olav fortsetter som leder
  • Nytt styre: Olav Engen (gjenvalgt), Frants Mohr (ikke på valg), Marit Berg Bjerknes (gjenvalgt), Leif Abrahamsen (ny), to nye varamedlemmer: Ragnhild Audestad og Knut Ivar Paalsrud
  • Regnskapet for 2013 viser 20.290,- i pluss.
  • Antall medlemmer ved årsskiftet var 86 (87 pr 7.mars). Økning fra 57 året før.

  • Litt info om Skottlandturen 2014, Romerike50 2014 og Romerike Ultrafestival 2014.
  • Årets klubbtur blir også i 2014 til Telemarks Tøffaste, mer info kommer snart.
  • Fra 2015 blir innenlands klubbtur erstattet med vårsamling.
  • Neste års utenlandstur blir til Zugspits Ultra, mer info kommer snart.
  • Utenlandstur 2016 blir antagelig til Kanariøyene på våren.
  • Festkomite skal nedsettes mtp klubbfest ca februar årlig.De som var på årsmøtet på Bislett fikk se en presentasjon om
Zugspitz Ultra av Per-Einar Roth.
De som var på årsmøtet fikk også se presentasjonen
"fra sofagris til ultraløper" av Leif Abrahamsen.

2014-apr-04
Nytt medlem: Mona Kjeldsberg
Bildet: Mona etter målgang i Kristins Runde 2010
(foto: Marit Berg Bjerknes)

Mona Kjeldsberg (47) er en rutinert ultraløper - og gift med Einar Iversen som har vært medlem i RU siden januar 2009. Mona - som tidligere bare drev med orientering - liker seg klart best i terrengultraløp, og helt spesielt i Swiss Alpine Marathon der hun har mange fine plasseringer.

Hennes aller beste ultraløp er nok likevel fjorårets TDS der hun kom på en imponerende 16.plass,les mer om det på kondis.no
2014-apr-04
Nytt medlem: Håkon Rekstad
Bildet: Håkon i Maratonkarusellen 2011 (foto: Oddny Ringheim)

Håkon Rekstad (48) fra Strømmen er nytt medlem i klubben fra 1.april, og det er ingen aprilsnarr. Denne helgen løper han halvmaraton i Bergen, men han vurderer ultraløpsdebut på Romerike Ultrafestival (6-timers) i juli.I fjor løp han Oslo Maraton på 3:11:28 og Lørenskog halvmaraton på 1:30:09.

2014-mar-31
Mari, Hilde og Tor Idar på rogaining i Barcelona
Bildet: "Team RU" klar for 6-timers orientering

Mari Hernandez, Hilde Johansen og Tor Idar Lillekroken er på en ukes samling i Barcelonadistriktet, og noe av det første de gjorde var å delta i rogaining - der deltagerne skal finne et valgfritt antall poster på en bestemt tid (6 timer). Mari's blogginnlegg avsluttes slik: Uansett en morsom og variert treningstur gjennom landsbyer, variert natur, med utsikt og forbi severdigheter. Turen ble ikke lang nok for Hilde slik at hun måtte trener mer etterpå.

2014-mar-26
Nytt løpstøy har ankommet

Nytt flott løpetøy er pakket og klart for spreke medlemmer i Romerike Ultraløperklubb, skriver Marit Berg Bjerknes på sin Facebookside. Det betyr at alle som skal til Skottland skal få pyntet seg i tide. Hun har med alle pakkene til års- og medlemsmøtet på Bislett 2.april (se sak lenger ned).

2014-mar-25
Monica Strand løp Roma Marathon på 3:27:52, beste norske

Monica Strand var best av 103 norske kvinner som fullførte Maratona di Roma. Årsaken til at det var så mange norske kvinner med var at Jomfrureiser arrangerte tur dit. Monica kom på en flott 72. plass av nesten 300 kvinner, og ble nr 13 i klassen 45-49 år. På Facebook skriver hun bl.a.: Maratona di Roma ble en tidvis våt fornøyelse. Men i mål på 03:27:52 og godt fornøyd Nå klar for prosecco og La Dolce Vita!
2014-mar-23
RU på Kondis landsmøte på Jessheim
Bildet: Det nye Kondisstyret

Klubben er ikke representert i Kondis styre for tiden, men vi var tre fra klubben som deltok på landsmøtet på Rica Gardermoen: Tidligere kondispresident Marit Bjerknes, medlem i kontrollkomiteen Gunnar Fæhn, og lokalredaktør og 30% kondismedarbeider Olav Engen. Lisenssaken fikk mye oppmerksomhet, ellers var det et stille og rolig landsmøte.2014-mar-23
Tre RU'ere løp "1milvartredjetimme 6.0"

Alla kör var för sig, men vi rapporterar löpande här så att vi peppar varandra..... sier den svenske initiativtageren på løpetsFacebookside. Det er altså snakk om et treningsløp hvor du løper hvor du vil og rapporterer inn via Facebook og eller Twitter.

Så langt vi erfarer var tre løpere fra klubben med på arrangementet; Andreas Gossner og Knut Kronstad som fullførte sine 8x 10 km og Ragnhild Audestad som ga seg etter 5x 10 km pga en (forhåpentligvis liten) skade.
2014-mar-20
Nytt medlem: Stian Heimsvik
Bildet: Stian etter ca 20 km på Telemarks Tøffaste 2013

Stian Heimsvik (25) fra Krokstadelva er nå innmeldt i Romerike Ultraløperklubb. Det er fint å se at stadig flere unge løpere kommer tilklubben. Stian debuterte på ultraløp i fjor da han fullførte både Rallarvegsløpet og Telemarks Tøffaste.
Stian finner du også på Facebook


2014-mar-16
Therese Falk løp Barcelona Marathon på 3.29:03
Bildet: Therese etter målgang (foto fra Facebooksiden hennes)

Therese Falk ble nr 52 i aldersklassen (W35) og 105 totalt i kvinneklassen i Barcelona Marathon 14.3.
På Facebooksiden sin skriver hun: Kom meg i mål denne gangen også men jaggu var det vondt. Startet litt for hardt, og lå lenge an til 3.15, men så blir man litt stiv og sliten da... Kom meg så vidt under 3.30, men er glad og fornøyd med at det ikke ble helsprekk.
2014-mar-11
Grasrotandelen... ja takk og tusen takk

Romerike Ultraløperklubb mottok litt over 5 000,- gjennom Grasrotandelen i 2013.. Dette er takket være grasrotgivere som deg og noen av dine venner.

Vi sier ikke nei takk til nye bidrag...
Print ut GRASROTANDELEN
og ta med til kommisjonæren - og foreslå det samme for venner.

2014-mar-10
Klubbtøy er ventet levert i uke 13 - siste uke i mars

Marit har nå sendt ut melding til alle som har bestilt løpstøy om at levering er ventet i uke 13 og at frist for betaling er satt til 24.mars. Du finner nå en liste over hva som er på lager av klubbtøy. Denne oversikten finner du på undersiden "Klubbens løpstøy"
2014-mar-07
Medlems- og årsmøte 2.april på Bislett
Leif A: "Fra sofagris til ultraløper"
Bildet: Leif vil blant annet fortelle om seieren i Frostskade

Onsdag 2.april kl 18:00 inviterer styret til medlems- og årsmøte i Arne Haukvik-rommet på Bislett. Invitasjon er sendt også pr e-post. Årsmøtet bruker å være en rask affære i klubben, så derfor har vi invitert Leif Abrahamsen til å fortelle litt om forvandlingen fra sofagris til ultraløper og litt til. Løpstøy kan også hentes (se som har bestilt) og/eller kjøpes på møtet. Legg gjerne inn en treningstur før møtet.... garderober 20 meter fra møterommet.
2014-mar-05
7 uker til The Highland Fling

Nå er det 7 uker igjen til et 30-talls RU'ere og noen gjester setter kursen for Skottland og Hoka Highland Fling. Selve løpet (53 miles) arrangeres lørdag 26.april og den dagen er det også Ceilidh pary - det blir en fantastisk dag.

Info er sendt ut til alle medlemmer i dag, både de som er påmeldt og andre. Vi har tre forfall og to av disse plassene er fortsatt ledig for den som vil kjøpe flyreisen (TO-SØ). Løpets hjemmeside.

Reisedetaljer sendt ut i dag:


Tidligere info (sept. 2013)


Oppdatert 11.mars: Info om hotell og lokal transport er sendt ut pr e-post.
Fortsatt en ledig flyreise til salgs.
2014-mar-02
Nytt medlem: Roar Bakken Stovner
Bildet: Roar (1737) på startstreken i Bergen Ultra 100 km i 2013

Vi kan ønske et nytt medlem velkommen. Det er Roar Bakken Stovner (27) fra Oslo. Roar har allerede prøvd seg på den klassiske 100 km, da han ble nr 4 i Bergen Ultra 2013. Da representerte han ingen klubb, så resultatet tellet ikke med i NM 100 km.

Roar var nr 57 på norgesstatistikken på maraton i fjor med tden 2:45:17 som han oppnådde i Oslo Maraton, så her har vi en spennende løper på gang.
2014-mar-02
Imponerende 6.plas til Sondre i TransGranCanaria
Bildet: Sondre i mål etter 84 tøffe kilometer

I fjor var Sondre Amdahl nr.4 på 84 km. I år løp han inn til en imponerende 6. plass på 125 km-løypa.
På Irunfar skriver de:
"Some of us might have to ask just who is Norwegian Sondre Amdahl? We did. He was 18th at the 2013 Transvulcania and then 10th at the 2013 CCC. Today’s run was a big step up for Sondre."

På Facebook skriver Sondre: Løpet var første stopp i Europa på Ultra-Trail World Tour og hadde et sterkt startfelt. Hang med de beste veldig lenge, men jeg må jobbe med avslutningene mine... Et fall i steinura etter 108km gjorde det heller ikke så mye enklere..

Vi er voldsomt imponert.... les mer på kondis.no.
2014-feb-26
Mari nr 10 i Thy Trail (bade)Marathon
Bildet: arrangørfoto

Thy Trail Marathon på Jyllands nordvestkyst kan by på tøffe utfordringer selv om det ikke er snakk om mange høydemeter. Klitområder, sandstrender og i år - ikke minst; store oversvømmelser. To av våre medlemmer var i Danmark og badet seg gjennom løypa... de røper på Facebook at dette var freske saker.

Mari Hernendez imponerte med 10.plass i kvinneklassen med tiden 4:55:31, mens Helge Reinholt ble nr 229 i herreklassen med 5.53.42.
Les mer på kondis.no
2014-feb-22
Nye medlemmer: Erik Waage Nilsen og Miriam Delphin Gulbrandsen
Bildet: Erik og Miriam i UltraBirken 2012 og 2009 (foto:Bjørn Hytjanstorp).Erik Waage Nielsen (58) er fra Skedsmokorset, men bor i Bodø. Han pendler også en del til Oslo - og håper dette kan kombineres med å treffe andre i klubben. Erik er en av norges beste løpere i sin klasse, med flere klasseseire i Skogsmaraton og en imponerende 7.plass totalt i UltraBirken 2012 (5.14) foran sterke løpere som Runar Gilberg og HallgeirMartin Lundemo.
Miriam Delphin Gulbranden (45) er fra Fåberg og har løpt for Faaberg IL - og er en rutinert terrengultraløper med bl.a. seire i de to første utgavene av UltraBirken den gangen vi løp fra Rena til Lillehammer. Miriam har også løpt terreng-VM for Norge (2011).

MEDLEMSOVERSIKT:
Vi registrerer at mange medlemmer egentlig ikke er klar over hvilke andre som er medlem av klubben, så nå har vi lagt ut medlemsliste (kun navn) på siden Om klubben.
2014-feb-22
Gammel'n tilbake
Ny dato for medlems- og årsmøte 2.april

Bildet: Ultraløperen som ble hjertepasient (foto:Bjørn Hytjanstorp)

Hei alle... jeg regner med at alle eller de aller fleste har fått med seg at jeg fikk en bråslutt på løpskarrieren etter en hjerteoperasjon 28.januar.
De som er interessert kan lese mer om dette på bloggen min.
Men jeg er jo fortsatt klubbens leder - og nå er jeg igjen klar for å oppdatere hjemmesiden vår. Takk også for utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger fra dere og blomster levert på sykehuset.

Medlems- og årsmøtet vårt var opprinnelig berammet til 5.mars. Ny dato blir 2.april. Innkalling med sted og program kommer senere.
2014-feb-22
Therese Falk nr 4 på Bislett 50 km
Bildet: Marianne og Therese 8foto: Bjørn Hytjanstorp).

Therese Falk løp inn til en fin 4.plass på Bislett 50 km, årets første norske ultraløp. Totalt var det med 12 løpere fra klubben. Marianne Følling ble nr 9 med 4.25.55, Cecilie Holmgren nr 12 med 4.42.14 og Titina Bakken nr 18 med 5.39.11.

I herreklassen var Tor Idar Lillekroken (som har flyttet til Folldal) best av våre med 21.plass og 4.02.31. Knut Ivar Paalsrud ble 28 med 4.16.06, Andreas Gossner nr 35 med 4.27.49, Erik Nossum nr 40 med 4.36.12, Sondre Weum Johansen nr 60 med 5.29.32, Tom Larsen nr 62 med 5.37.03, Alex Hansen nr 63 med 5.37.35 og Runar Thorstensen nr 65 med 5.51.11.
2014-feb-22
Leif Abrahamsen vant "Frostskade 500"


At Leif Abrahamsen er en tøffing visste vi fra før, han har jo bl.a. fullført "Amundsen Race". Frostskade 500 er noe ganske annet. 100 250 og 500 miles i barsk nord-norsk natur med ski/truger og pulk. Leif tok teten fra dag 1 og var til slutt den eneste som klarte å nå nå 250 miles... og løpet ble dermed avbrutt med leif som totalvinner!
2014-feb-22
Hilde og Cecilie nr 4 og 5 på kvinnenes adelskalender - og på landslaget!

Hilde Johansen og Cecilie Holmgren imponerte stort med 195 og 193 km på Bislett 24-timers. Det gir dem 4. og 5. plass på den norske adelskalenderen, og enda bedre:

sammen med Edna Leikvoll er de tatt ut til å representere Norge på VM 24-timers senere i år. VI GRATULERER!
Dette blir klubbens første mesterskapsdeltagere - og det er første gang Norge stiller med kvinnelag i VM 24-timers. Mesterskapet arrangeres i Pilzen i Tsjekkia, 21.-22. juni 2014
2014-jan-27
Therese vant, Tor Idar nr 2 i Arctic Ultra
Bildet: Therese jubler etter målgang (foto: Remy Brändefalk)

Therese Falk debuterte på 50 miles med et strålende resultat (8:05) og seier på vinterføre i Arvika. Tor Idar Lillekroken presset den sterke svensken Andreas Falk hele veien, og var bare to minutter bak i mål med tiden 6:40. Imponerende flott innsats av begge.

Anne Britt Bringedal var også stråelnde fornøyd med å fullføre på under 10 timer. Mari Hernendez smakte på løypa og vant 30-kilometeren.

2014-jan-22
Medlemsmøte med årsmøtesaker onsdag 5.mars
Ny dato fastsettes senere, antagelig i april

Hei alle.
Hold av onsdag 5.mars til vårt neste medlemsmøte som også blir klubbens årsmøte. Årsmøtet bruker å være en grei affære som er raskt unnagjort. I tillegg vil vi prate litt om arrangementene våre, vi håper å få til en "foreleser" og vi prøver å legge opp til en treningsmulighet i forkant av møtet. Mer info kommer etter styremøtet 5.februar.
2014-jan-18
Påmeldingen er åpnet til Romerike Ultrafestival 26. - 27. juli

Leif Abrahamsen ble førstemann til å melde seg på 6-timers.
Ninette Banoun ble førstekvinne til å melde seg på 12-timers.
Joar Flynn Jensen ble førstemann til å melde seg på 24-timers.
Oppdatert 21.jan:
Ferietid er vanskelg for mange, men 13 påmeldinger på de fire første dagene er en bra start. Alt over 100 er godkjent.... håper på 150+
.
De 9 første er også påmeldt Romerike 50
.2014-jan-17
Remy løp 950 km på én måned !
Bildet: Faksimile fra Arvika tidning som skriver om Remy's supermåned og Arctic Ultra

Remy Brändefalk har nok en gang deltatt i en nettbasert konkurranse nmed strålende resultat. Han var med på Strava's "The Anchor" hvor konkurransemomentet var: How many kilometers can you run this December. Remy løp over 30 km pr dag og ble nr 3 av de 18 766 deltagerne med 949,8 kilometer. Tidligere har han aldri løpt lenger enn 540 km på en måned.

Nå er RU-medlemmet og kameraten Tobias Lindstöm snart klare til å arrangere årets første "norske" ultraløp, Arctic Race 50 miles i Arvika - der halvparten av deltagerne er fra klubben. Det ble dessverre ikke is på Glafsfjorden, så løpet går i en 10 kilometers runde på land. Les om løpet på kondis.no

2014-jan-10
Nye løp!

Romerike 6-timers blir Ultrafestival med 6- 12 og 24-timersløp.
NM 24-timers 2014 inngår i arrangementet.

Romerike200 blir Romerike50

Det planlagte Romerike200 på Sessvollmoen legges på is inntil videre, men erstattes av en enkelt 50-kilometersløp på samme dato (31. mai). Les mer på "ROMERIKE50" Påmeldingen er åpnet.

Romerike 6-timers jubilerer og blir Ultrafestival med 6- 12 og 24-timersløp. Vi har også overtatt NM-status fra Bislett 24-timers, slik at vår første ultrafestival også kan skilte med NM-status.

Dato blir 26. juli og løpet arrangeres fra Jessheim friidrettsstadion. Les mer om løpet på "ULTRAFESTIVAL"
Info blir ytterligere oppdatert utover i januar. Påmelding åpner også i løpet av måneden.

Vi har altså besluttet å konsentrere arrangørinnsatsen vår inn mot ett stort løp. Det vil kreve en god del mannskap, ikke minst matservering på 24-timersløpet - men likevel ønsker vi at flest mulig skal få løpt. Vi håper mange vil kombinere deltagelse på 6-timersløpet med jobbing på arena etterpå. Når det gjelder Romerike50 vil det bare kreve 2-3 medhjelpere.2014-jan-01
Godt Nytt År!

Romerike Ultraløperklubb går inn det nye året med 86 medlemmer, en vekst fra 34 medlemmer pr 1.1.2012 og 56 medlemmer pr 1.1.2013. Dette er veldig hyggelige tall, og det fine miljøet i klubben oppgis av mange som årsak til innmeldingen. Det er en fin attest til dere alle. Vil vi passere 100 medlemmer i 2014?

For 2014 har mange av oss lagt omfattede planer for hvilke ultraløp vi skal være med i, og det er jo slik at vi i mange løp må bestemme oss nesten et år i forveien for i det hele tatt å komme med. Spesielt stor tropp får vi naturligvis i Hoka Highland Fling dit klubbturen går i april, men før det har vi en dominerende tropp i Bislett 50K. Det ser også ut til at vi blir ekstra mange i UltraBirken, XREID og Hornindal Rundt av sommerløpene i tillegg til våre egne to løp.

Romerike 6-timers feirer 10-årsjubileum 2.august, og dette arrangementet har vi etterhvert gode rutiner for. Nå utvides arrangementet til også å omfatte 24-timers løp. Mer info kommer.

Kristins Runde utgår etter 6 år, og skulle vært erstattet med Romerike200. Under planleggingen ble det klart at vi ennå ikke har ressurser til å klare to store arrangementer hvert år - så terrenløpet vårt blir et enkelt lavterskel arrangement på 50-kilometer. Mer info kommer.

Lykke til med løpssesongen 2014!
Godt nytt år!
Hilsen styret i Romerike Ultraløperklubb

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.