Nyheter 2013

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Feb 2016

Nyheter fra vår tidligere hjemmeside:


2013-12-29
Mange RU'ere løp Löplabbets Ribbemaraton fra Sandvika til Ski
Bildet: Like før start, ca 130 øpere (foto:Olav Engen)

Omtale kommer når vi får resultat/deltagerliste....

Les omtale på kondis.no: Minst 121 løp vekk juleribba
Krampegammeln's blogg: 42 km Ribbemareritt

2013-12-29
Nytt medlem: Henning Lauridsen (nå er vi 86)
Bildet: Henning under Bislett 24-timers i november (foto:Kjell Vigestad)

Vårt nyeste medlem, Henning Lauridsen (46) fra Østerås i Bærum er en skikkelig eventyrer både til fots, på ski og på sykkel. Han løp drøyt 150 km på årets Bislett 24 timers, han løp UltraBirken over fjellet fra Rena på sub 10 timer i 2010, han gikk 230 kilomerer på en av skiturene forrige vinter og han er nettopp hjemme etter en eventyrlig fjellsykkeltur i Bolivia.
Les mer på bloggen hans.
Dermed ser det ut til at vi går inn i 2014 med 86 medlemmer, en økning fra 54 medlemmer ved utgangen av 2012!

2013-12-26
Marianne's 12 limericks
Bildet: Marianne under "middagen" på Bislett (foto: Kjell Vigestad)

Bislett 24-timers varer litt lenger enn løp flest. Det gir mulighet for en del utfoldelse som ikke er like enkelt i kortere løp. En ting som løpere og ikke minst venner og familie oppfordres til er å sende hilsninger til løperne via speaker.
Marianne Følling tok oppfordringen og sendte like gjerne inn en limerick til 12 av deltagerne. Ikke alle, hverken løpere eller publikum, hørte alle disse, så kondis no har nå publisert alleMarianne's Limericks.

Som takk for innsatsen laget Ragnhild Audestad en limerick til Marianne:
Marianne var dronning på festen
Tok Bislett som den helt store testen
Skjørtet det flagra
Mens jubelordene hagla
Da dama løp lengre enn resten
2013-des-24
God Jul
Hei alle medlemmer (og andre som leser dette): Ha en fortreffelig julehøytid og husk å trimme mellom matslagene. Vi håper også at nissen kom med mange fine løpsrelaterte pakker. Førjulspresanger ser vi at mange allerede har bevilget seg i form av enorme mengder påmeldinger til neste års ultraløp. Det er ingen tvil om at det blir mange gul/svarte løp i 2014. Allerede i romjula er vi forøvrig en stor gjeng som løper Ribbemaraton (det kan trengs)... det er noen hundre meter lenger enn maraton, så da sier vi at det er et ultraløp (?). GOD JUL!!
Årets siste langtur 31. desember
Start fra Tærudhallen, Skedsmokorset

Årets siste langtur, Tirsdag 31.desember arrangeres fra Tærudhallen ved Skedsmokorset. Turen vil gå på delvis skogsbilveger og delvis blåmerket sti - planlagt lengde 3 timer (absolutt max 3:30) i rolig fart, Dette er en sosialtur og ikke en kamp om å komme fortest mulig fram.
Les mer på TRENINGSSIDEN
2013-des-21
Olav's desembertur, 3 av 4
Bildet: De 10 medløperne (foto:Olav Engen)

Undertegnedes tredje desemberlangtur ble arrangert 21.12. fra Sørlihavna i Lørenskog og gikk innover i Losbydalen og langs Losbyvassdraget.

Vi var seks fra klubben og fem gjester (vi kaller dem ultrarekrutter). Som vanlig en fin sosialtur i rolig fart, denne gangen drøyt 3 timer. Les mer påKrampeGammeln.no

Neste sosialtur blir 31.desember, men før det skal en stooor gjeng fra klubben løpe Ribbemaraton.


2013-des-21
Julehilsen fra Amalija (og Arne)
Bildet: Amalija og gubben Arne på et bilde stjålet på Facebook

Amalija Kovacic er vårt lengsvekkboende medlem, hun bor nå i Slovenia - og gubben Arne har sendt oss en julehilsen:

-Hun løper ikke så mye ultra lenger, bare om det faller seg sånn i tid og lyst og morsomt spor uten asfalt... Hun ønsker heretter mer å løpe kortere distanser og helst såkalt trail eller fjelløp.. Dette er enda veldig morsomt! Men dama har enda lyst til å fortsette som medlem i dette utmekede løpelaug. Håper dette er OK selv om flertallet av dere enda spiser mil til frokost!
Hilsen og klem og god jul og godt nytt år fra, AMALIJA & Arne Halvorsen. Moste 61A, 4274 Zirovnica, Slovenia.
2013-des-17
Nytt medlem: Monica Strand
Bildet: Monica klar for løpetur ved Sessvollmoen sist lørdag sammen med Vidar og Leif

Monica Strand (46) fra Oslo ble kjent med flere av klubbens medlemmer på fjorårets Ribbemaraton. Denne høsten har hun blant annet vært med på våre treningsturer på Jessheim, Fetsund og Sessvollmoen - og hun blir med også førstkommende lørdag, da som medlem i Romerike Ultraløperklubb.
Monica løp maraton på 3:32 i fjorårets Vintermaraton og nå er hun klar for å prøve seg i ultraløp. Debuten blir på 50-kilometeren på Romerike200 (hvis hun klarer å vente så lenge).
2013-des-16
Klubbens leder anbefaler Helårslisens (grunnlisens til 375,-)

Se hele meldingen i e-post sendt til alle i dag.

Det gjelder altså den nye lisensen som ble vedtatt på årets friidrettsting og som gjelder fra og med 2014-sesongen. Alle som vil løpe konkurranser arrangert av friidrettsklubber må betale enten engangs- eller årslisens.

Hva så med helårslisens i forhold til engangslisens?
For de av dere som løper mer enn 7-8 løpskonkurranser (alle typer) pr år vil jeg anbefale «Helårslisens» (grunnlisens) til 375 kroner. Denne har mye bedre forsikringsdekning enn engangslisensen, og sett i lys av at vi har svært lav medlemskontingent på 300 kroner gir dette en totalpakke (675,-) jeg vil anbefale. Kanskje har noen av dere allerede meldt dere på i 2014-løp og betalt engangslisens, men fortsatt anbefaler jeg altså helårslisensen.

Det er bare medlemmer i friidrettsklubber tilsluttet NFIF som kan kjøpe denne helårslisensen, og det er bare medlemmer i friidrettsklubber tilsluttet NFIF som kan stille i norske senior- og veteranmeserskap og evt. banestevner om det er aktuelt. Romerike Ultraløperklubb er medlem av NIF, NFIF, AIK og AFIK.
Vennlig hilsen Olav
2013-des-16
Langtur på Lørenskog lørdag 21. desember
Bildet: Før forrige tur 14.desember (foto: Olav Engen)

Lørdagene 7. og 14. desember ble de to første av "Olavs fire desemberturer" arrangert fra Sessvollmoen i løypa til Romerike200. Lørdag 21.desember arrangeres tredje tur i Lørenskog. Start fra Sørlihavna ved Lørenskog kirke eller annet sted på Lørenskog avhengig av føreforholdene.

Frammøte 10:00 ved Sørlihavna (kan bli endret)
Finn fram til Sørlihavna
Planlagt distanse: 30 km på lettløpt sti og kjerreveg.
Planlagt fart: Rolig, ca 6:30/km
Vil du være med 21.desember....
kontakt Olav på epost eller Facebook.
10 har allerede meldt at de blir med!

Siste desember-langtur med Olav:
Tirsdag 31.desember, sted og lengde avklares når vi vet mer om vær- og foreforhold, 30 km.
2013-des-16
Forlenget frist for bestilling av klubbtøy; 31.desember
Illustrasjon: De nye lette jakkene (i feil farge)

Hei alle Ref epost 13.november vedr bestilling av klubbtøy. Et par av produktene er ikke klar for produksjon ennå, så vi forlenger bestillingsfristen til 31.desember. Der hvor antallene er i nærheten av eller 10+ vil vi kjøpe noe til lager. Slik det ser ut nå vil alle produktene bli bestilt med forbehold for singlet – der der er få bestillinger enn så lenge. Bestilling gjør du ved å sende inn utfylt vedlegg til Marit marit_kbb@live.no – eller sende henne nødvendig info på annen måte. Neste bestilling blir tidligst høsten 2014.2013-des-08
Langtur i Romerike200-løypa lørdag 14. desember
Bildet: Før forrige tur 7.desember (foto: Bjørn Hytjanstorp)

Lørdag 7.desember var syv løpere på fellestur/prøveløping av Romerike 200-løypa fra Sessvollomoen. Lørdag 14. desember blir det en ny tur i løypene til Romerike200 - og kanskje litt andre stier/veier i området.


Frammøte 09:00 ved Sessvollmoen Leir
Finn fram til Sessvollmoen
Planlagt distanse: 30 km på lettløpt sti og kjerreveg.
Planlagt fart: Rolig, ca 6:30/km

Terrengløypa er lettløpt og du kan bruke alle typer løpesko dersom værmeldinga holder.
Vil du være med 14.desember.... kontakt Olav på epost.
Flere desember-langturer med Olav:

  • Lørdag 21.desember, Losby i Lørenskog. Start fra Sørlihavna ved Lørenskog kirke kl 10:00. Planlagt distanse 30 km på grusveger. Planlagt fart: Rolig, ca 6:30/km


  • Tirsdag 31.desember, sted og lengde avklares når vi vet mer om vær- og foreforhold, 30 km.
2013-des-02
Sølv og bronse til Hilde og Cecilie
Bildet: Medaljevinnerne fra NM 24-timers, Edna Leikvoll i midten (foto: Anders Tøsse)

21 løpere fra klubben løp årets Bislett 24-timers som også var NM på 24-timers løp, og to av kvinnene våre løp lengst av RU'erne. Både Hilde Johansen og Cecilie Holmgren perset kraftig, og kom tett oppunder 200 km begge to. Vi bøyer oss i banedekket for den innsatsen!

Det ble også mange medaljer til løperne våre i Veteran-NM på 24-timers. Se resultater her

Løpet er behørlig dekket på kondis.no av undertegnede, så ta bare en titt HER

Våre løperes resultater:


2013-des-02
Hilde profilert etter Bislett 24-timers

Romerikes Blad var tilstede under avslutninga på Bislett 24-timers, og fikk med seg våre to medaljevinnere i seniorklassen, Hilde Johansen og Cecilie Holmgren. Det ble et fint oppslag med hovedfokus på sølvvinner Hilde.

En annen som ble profilert i forbindelse med løpet var Helge Reinholt, som denne gangen løp sitt lokale Treungen IL.
Det ble et morsomt 4 minutters innslag på Sportsrevyen
2013-nov-29
Cecilie profilert før Bislett 24-timers

Cecilie Holmgren er en av veldig mange RU'ere som skal løpe Bislett 24-timers. I fjor ble hun norsk mester på 24-timers løp og nr 4 totalt med litt over 177 kilometer. I år er målet 200! Finansavisen har intervjuet Lørenskogkvinnen over to sider, og i går ble hun intervjuet på Bislett av NRK Østlandssendingen.


2013-nov-28
Løypa til Romerike200 er klar

Løypa som med stor sannsynlighet er den som blir brukt under neste års Romerike200 er nå klar, den er 10,0 km lang med 54 høydemeter og inneholder bl.a. Helgebakken og Bjørnkneika, men først og fremst er det en veldig lettløpt terrengløype. 7.desember er første mulighet til å teste løypa, se forrige nyhetssak.

Les mer på undertegnedes blogg
Se kartet i større utgave HER2013-nov-24
Invitasjon til å teste løypa til Romerike200 lørdag 7.desember
Bildet: Motiv fra løypa

Planleggingen av Romerike200 pågår for fullt - og en av tingene det jobbes med nå er å finne den beste 10-kilometersrunden ved Sessvollmoen. Lørdag 7.desember kan du bli med undertegnede på 1-2-3-4-5 runder i det som antagelig blir løypa til neste års 50-100-200-kilometersløp. Terrengløypa er lettløpt og du kan bruke alle typer løpesko. Start blir kl 08:00... og første runding blir ca 09:15 (?) for de som kommer litt senere.
Se 3 minutter av løypa på YouTube - filmet forrige uke (den siste delen rundt hallen blir annerledes).
Se mer på treningssiden der det også inviteres til fellesturer 15.desember, 21.desember og 31-.desember.
Vil du være med 7.desember.... kontakt Olav på epost.

2013-nov-23
6-timers fengselstrøye

Hilde Johansen la ut følgende melding på klubbens Facebookside i går:
På vegne av innsatte på jobben må jeg si takk til Romerike Ultraløperklubb for overskuddslageret av løpetrøyer fra de to siste årenes Romerike 6-timers. Det passet fint å kunne dele ut over 40 trøyer rett etter åpningen av ny aktivitetshall ved fengselet. Nå sees stadig innsatte med 6-timerstrøyer både i forbindelse med trening og fritid....og faktisk også på vei til retten!

Vi synes det er ekstra hyggelig at disse trøyene kommer til anvendelse for noen som virkelig trenger dem...
2013-nov-22
Arctic Ultra 50 miles on Ice
RU'ere inviteres spesielt til Remy's løp i Arvika

Vil du være med på et helt spesielt ultraløp har du muligheten i svenske Arvika 25.januar. Da arrangerer vår egen Remy Brändefalk et rundbaneløp på Glafsfjordens is. Deltakelsen er svært begrenset dette første året, kun 15 plasser hvorav max 10 er ledige etter at undertegnede har meldt seg på. Oppdatert 23.11: På grunn av stor interesse har Remy og medarrangør Tobias Lindström bestemt seg for å slippe til flere deltakere.
2013-nov-18
Therese og Sondre raskest av våre på Jessheim Vintermaraton (maraton-NM).
Therese, Marianne og Ingvill ble veteranmestere.

Bildet: Glade maratonløpere på Jessheim: Tor Arne Stjern, Hilde Johansen og Andres Strömvall (foto:Bjørn Hytjanstorp)

29 løpere fra klubben var påmeldt Jessheim Vintermaraton, 26 startet, 24 av dem løp helmaraton og 21 fullførte. Alt i alt var det 366 deltagere på Jessheim, men det er ingen overdrivelse å si at vi satte farge på arrangementet.

Vi fikk tre gullvinnere på kvinnesiden, Therese Falk i K35-39, Marianne Følling i K50-54 og Ingvill Metere Stedøy-Johansen i K55-59. Hilde Johansen løp inn til sølv i K40-44.


På herresiden fikk vi bronse til John Lund i M50-54 og Erik Nossum i M60-64. Raskest av løperne våre var Sondre Amdahl med 2:49:22 og Therese Falk med 3:22:29.2013-nov-15
Romerikes Blad: Løpeklubb med oppsving
Bildet: Per-Einar Roth, løpsleder for Vintermaraton og NM

Regionsavisen Romerike Blad hadde i dag et stort oppslag om morgendagens NM maraton / Jessheim Vintermaraton - der "vår egen" Per-Einar Roth er løpsleder. Det ligger an til deltagerrekord i Vintermaratons 30-årige historie... og i maraton-NM stiller hele 25 løpere fra Romerike Ultraløperklubb, nesten 1/4 av alle NM-deltagerne!! Da er det ikke rart at avisen skriver om "Løperklubb med oppsving". En liten kuriositet er at undertegnede, som har lagt den nye løypa, er eneste deltager igjen fra det første helmaraton på Jessheim i 1984.

2013-nov-13
Nytt medlem: Hanne Gro Korsvold
Bildet: Hanne Gro underveis på tidenes våteste norske ultraløp, VUC 2012

Hanne Gro Korsvold (34) fra Holmlia i Oslo er nå medlem av klubben. Hanne Gro er først og fremst triatlet der hun konkurrerer for Oslofjord Triatlon, men hun har også løpt ultraløp - blant annet Vestfold Ultra Challenge i fjor og i år. Hun er også blogger, med den selvironiske bloggtittelen Norges tregeste triatlet. Denne helgen er hun en av ca 30 løpere fra klubben som løper hel- eller halvmaraton på Jessheim Vintermaraton.

2013-nov-13
Nytt medlem: Therese Falk
Bildet: Pallen i Halden Ultraintervall med Therese i midten

Therese Falk (38) fra Oslo er siste innmelding i klubben, vi er nå 82 medlemmer og nærmer oss det magiske 100-tallet. Therese debuterer som RU'er i maraton-NM på Jessheim om fire dager. Ellers er det ikke så mange uker siden hun tuktet våre løpere i Halden Ultraintervall - men nå er hun en av "våre" - og kvinnelaget vårt er enda sterkere enn det allerede var.

2013-nov-13
Klart for bestilling av løpstøy - frist 30.november
Bildet: Den nye fjærlette jakka (kommer i klubbens farger)

Alle medlemmer har i dag fått en epost med info om og bestillingsskjema for klubbtøy. Frist for bestilling er 30.november, betaling blir når varene settes i produksjon (jan/feb), levering blir i februar/mars.

Nytt i år er en fjærlett løpejakke (i tillegg til den ordinære jakken), se produktbeskivelse i utsendt e-post og bildet til høyre). Denne kommer selvsagt i klubbens farger. En annen nyhet er at alle tights nå er i kompresjonsutgave. T-shirts kommer i nytt bedre stoff, med pustesoner – og er rett og slett bedre å ha på seg.

2013-nov-12
14 løpere på treningstur i Fet-terreng
Bildet: Hele gjengen før løpeturen, unntatt fotografen Olav Engen

Undertegnede inviterte til treningstur i Fetsundterrenget sammen med Marit sist søndag. 9 medlemmer og 5 gjester ble med på løpeturen som inkl en del småstopp varte i 3 timer. Det var mest stiløping, og det var stedvis vått, men det var også flott vær med sol og 3-4 varmegrader. Nå venter vi bare på at flere inviterer til treningsturer i sine lokalmiljøer...

2013-nov-11
Nytt medlem: Eli Thonvald
Mangler bilde av Eli... enn så lenge.

Eli Barbro Alvik Thonvald (47) fra Lillestrøm er vårt nyeste medlem. Jeg ønsker meg noen å trene sammen med! -Har ikke trent på 4mnd nå pga. en skade, så er ikke i super form. Men jogging i moderat tempo langt går uansett bra, skriver Eli. Lillestrømkvinnen er forøvrig styremedlem i nyetablerte Romerike Friidrett som er en sammenslåing av tidligere Minerva IS og Strømmen IF Friidrett.
2013-nov-05:
Remy på 7.plass i Hoka's vertikalløp

4 733 løpere har registrert mer enn 4 millioner høydemeter i Hokakonkurransen "Demand More Vertkal". Remy Brändefalk sluttet på en imponerende 7.plass med 11 622 høydemeter og over 250 kilometer løpt totalt.

Dagen før det hele var slutt skrev Remy: - Jag har kämpat hårt hela veckan, men framför allt torsdag fredag och lördag som jag körde 3 h , 6,30, 5,30 i lång pass. I dag söndag tog jag det lugnt. Min total blev en bra bit över 11.000 hm. Min totala distans denna vecka blev ca 140 miles. Ser jag det som en tränings vecka är det min absolut bästa vecka både i höjd och distans.

Se tidligere omtale lenger ned (31.okt).2013-nov-05
Vi gratulerer Norges andre ultraløperklubb; HULK
Bildet: Kristian Jahre en valgt til leder i HULK

I fire år har Romerike Ultraløperklubb vært Norges mest rendyrkede ultraløperklubb. Spiridon LLL og SK Kraft har også solide ultraløperinnslag, men først med stiftelsen av Holmestrand Ultraløperklubb har vi to klubber med hovedfokus på ultraløping. Klubben ble stiftet 3.november - og med 21 medlemmer fikk de en flying start. Det er ikke så mange ultraløpere av dem foreløpig, men det regner vi med endrer seg snart. Klubben er heller ikke tilsluttet NIF /NFIF. Primus motor i etableringen har vært RU-medlem Tomas Pinås, men det er Kristian Jahre som er valgt til klubbens første leder.

Vi har sendt vår gratulasjon og fått dette svaret tilbake: Takk for det, Olav. Håper og regner med at vi kan få til et fruktbart samarbeid. Vi har mye å lære av Romerike Ultraløperklubb. // Kristian Jahre

2013-nov-05
Vi letter litt på sløret.....
"Romerike 200" nytt ultraløp i 2014

Veldig lite er foreløpig på plass, men likevel nok til at vi kan røpe at vårt nye løp vil ha distansene 200 kilometer, 100 kilometer og 4x50 kilometer stafett. Det er snakk om lettløpt terreng og runder på 10 kilometer med fullservice til løperne. Datoen er satt til 4.lørdag i mai, dvs 24.mai 2014. Det er en ørliten mulighet for at dato må vurderes på nytt avhengig av arena og arenaavtale. I løpet av den neste måneden bør veldig mye mer være avklart - så inntil da sier vi ikke mer, bortsett fra dette:

Vi vil trenge mange medhjelpere: Vi ser for oss at alle som hjelper til også skal få løpe gratis på et stafettlag. Hvert av våre stafettlag får en bestemt oppgave som de må løse i fellesskap, både å fullføre stafetten og gjøre de tildelte arrangøroppgavene.
2013-nov-05
Romerike 6-timers flyttet tilbake til august
10-årsjubuleum i 2014

De åtte første årene ble Romerike 6-timers arrangert i slutten av august, i fjor flyttet vi det til mai måned, men allerede i 2014 er Romerike 6-timers tilbake siste lørdag i august. Hovedårsaken er at vårt nye spennende løp skal arrangeres i mai, se egen sak. 6-timersløpet vil følge samme opplegg som tidligere, men vil holde en lavere profil enn vårt nye løp.
Se innbydelse og litt foreløpig info på løpets egen side.
2013-nov-04
Johan løp NYCM på 3.01:38
Bildet: Johans hilsen til Cecilie - på hotellrommet etter løpet

Johan og Cecilie Holmgren var i NYCM sist helg som to av veldig mange nordmenn (ok, det står SWE bak Johans resultat) og de eneste fra klubben slik vi har forstått. Johan klarte nok en gang å løpe sin maraton med negativ split (1:31:57 og 1:29:41) og kom i mål på 3:01:38 til 874.plass av ca 50.200 fullførende. Cecilie hadde en litt tyngre dag, men likevel en utrolig opplevelse bare å være med i NYCM. Med 3:56:31 hadde Cecilie over 38.000 løpere bak seg på resultatlista.
2013-nov-04
Nytt medlem: Sondre Weum Johansen
Bildet: "Landeveisharen" på Halden Ultraintervall

- Etter ett ”veddemål” og en fullført halvmaraton i Budapest høsten 2012 endte jeg opp med å bruke mye av fritiden min på dette, sier Sondre (30) fra Trøgstad, og tenker da på løping. Hans desidert største løpsutfordring så langt var Halden Ultraintervall der han fullførte med en snittfart på 62 minutter på de 8 10'erne. - Nå håper jeg på flere ultraløp i tidene fremover, men innser at tiden ikke alltid vil strekke til med små barn og en kone som jobber skift. Men med 40 år igjen å løpe, så skal det nok bli noen, sier Sondre.

2013-nov-03
Interessert i høydetrening i Equador høsten 2014?
Bildet: Fra storbyen Quito der Mari har leilighet

Ecuador er langt borte (15-18 timers reise), men forholdene for trening i høyden (virkelig høyde!) er utmerkede. Med leilighet sentralt plassert i storbyen (og rett ved skogen) er det mange løpemuligheter både rett fra døra og enda flere med en liten taxi/busstur. I vedlegget er noen av treningsmulighetene beskrevet.Leiligheten har 3 soverom og kanskje kan jeg fikse litt plass hos naboene også og hoteller er rimelig det også, sier Mari Hernandez.

KLM har den beste flyruta – direkte fra Amsterdam – omkring kr. 10.000,-. Utenom fly er Ecuador et svært rimelig land der folk fleste lever for omtrent USD 500,- pr. mnd. I 2014 kan vi ta en samling der på høsten (sept-nov?) – denne info er for å sjekke litt omkring interesse og tidspunkt. Kom gjerne med en tilbakemelding hvis du vil være med på neste informasjonsrunde. Mulig å kombinere trening med reiser til Galapagos, Amazonas eller Peru selvfølgelig.

Og hvis noen vil ha en «restplass» er jeg også i Ecuador fra 19.-27.november i år. Ikke lenge til, men det er plasser igjen på flyene. For mer informasjon om Ecuador kan du se på mine nettsider www.galapagos.no og www.ecuatur.no
Mari Hernandez G
2013-nov-03
8 RU'ere fullførte Halden Ultraintervall
Bildet: Topp 3 kvinner med Marianne (3) Therese og Hilde (2) etter en svært våt siste etappe

Imponerende 29 av 30 startende fullførte alle åtte 10-kilometerne i Halden Ultraintervall. Halvveis var det veldig jevnt i kvinneklassen der både Marianne Følling og Hilde kjempet om seieren, men etter hvert ble Therese Falk for sterk. Hilde ble nr 2 med 6:46:25, 4:13 foran Marianne på 3.plass.

Klart best av våre 7 herreløpere var Andreas Gossner som med 6:32:29 kom på en fin 7.plass. Helge Reiholt og Kåre Lona ble nr 11 og 14, Ottar Røed 21, Leif Abrahamsen (med strekk) 23 og Knut Kronstad 24. Dessverre måtte Tom Larsen kaste inn håndkleet etter 60 kilometer pga kramper. Se reportasje på kondis.no (egne bildeserier for hver etappe)
2013-nov-03
Ragnhild nr 5 i
Bagan Temple Marathon
Bildet: Fantastiske omgivelser i Myanmar

Ragnhild Audestad har vært på en fantastisk tur med Albatross Travel til Bagan Temple Marathon i Myanmar. Hun fryktet både varmen, slanger og løshunder, men faktum var at hun klarte seg glimrende. Ragnhild ble nr 5 av 30 kvinner med tiden 4:29:10 (beste nordiske løper) under svært varme forhold. Mye bedre enn forventet, sier Ragnhild og fortsetter: To barfotløpere fra Myanmar kom på de to første plassene! Det var 33 varmegrader i skyggen og nærmere 100% luftfuktighet under mesteparten av løpet.2013-okt-31
Remy Brändefalk ultraklatrer i 10 dager
Bildet: Remy i Hilloween Hill Climb, lokal arena Arvika
(foto: Jeanette Brennholt)

Vår Arvikabosatte RU'er Remy Brändefalk har har los på 10.plassen i "HOKA One One's Demand More Vertical Challenge". Drøyd halvveis i den 10 dager lange konkurransen er han nr 15 av 4 338 løpere i den verdensomspennende konkurransen. Han har samlet 6 338 høydemeter på x antall kilometer hittil.
http://www.strava.com/challenges/198

For noen dager siden sendte Remy denne meldingen: Jag är nu klar efter dagens Hilloween Hill Climb 10 h. Blev 36 mile och 2154 höjd meter. Kändes jätte bra. Jag startade samtidigt Hokas tävling som pågår nio dagar till.

Han startet altså 10-dagers konkurransen med å løpe 58 kilometer opp/ned en liten bakke for å samle 2 154 høydemeter... nå har han samlet 4 200 høydemeter til - så kanskje kan han klare 10 000 meter?
2013-okt-30
Thomas Brager Olsen og RU profilert i RB nok en gang
Bildet: Faksimile fra dagens oppslag

Romerikes Blad har den seneste tiden skrevet flere store artikler om trening i tidsklemma og om den økende tendensen til at stadig flere søker større idrettslige utfordringer (omfang mer enn fart).

KrampeGammeln fikk to sider om et ti-toppers stunt, samlinga vår i Hurdal fikk to sider, Kondislederen fikk to sider og denne gangen er det Thomas Brager Olsen som får fortjent oppmerksomhet.
Men.. i dagens artikkel er også tre andre fra kubben nevnt som "jernmenn/kvinner";2013-okt-29
Marianne på pallen i Fredrikstad Maraton
Bildet: En blid Marianne med tommel opp til fotograf Rolf Bøhn

Marianne Følling vant aldersklassen (50-54) og løp inn til en fin 3.plass totalt i Fredrikstad Maraton 26.oktober. John Lund imponerte også med 3:09:11 og seier i M50-54 (6.plass totalt). For første gang var det over 100 deltagere i Fredrikstad Maraton. De andre fra klubben: Einar Iversen 3:31:02, Knut Ivar Paalsrud 3:35:18, Sølvi Hjelmeland 3:59:38, Hans Olav Stensli 4:17:50 og Titina bakken 4:32:54.
2013-okt-29
Tre KM-gull på halvmaraton, Simen vant menn senior
Bildet: Ingvill løp inn til KM-gull i K55-59 (foto: Runar Gilberg)

Lørenskog Halvmaraton var både vinterkarusellstart på Romerike og KM Halvmaraton... Fem av våre løpere deltok, og alle fikk fine plasseringer. Simen Ellingsen Rustad vant KM senior for Akershus FIK med tiden 1:20:08 selv om han "bare" var nr 6 totalt i løpet. Pål Simonsen løp inn til sølv i M50-54 med 1:28:58. Cecilie Holmgren tok gull i K35-39 med tiden 1:44:26 og Ingvill Stedøy-Johansen gull i K55-59 med 1:46:30. Sammen med Leila Ferguson som løp på 1:47:47 ble de tre kvinnene våre 4, 5 og 6 i KM totalt.
2013-okt-29
Hilde holdt ut lengst på Halden-Osloturen
Bildet: Noen av løperne i Halden natt til lørdag (foto fra Andreas' FB-side)

Andreas Gossner inviterte til Ultratreningstur 130 km Halden-Oslo. Start var midnatt natt til lørdag 25.oktober, og 10 løpere stilte opp, 7 av dem fra klibben. Andreas selv måtte dessverre gi seg allerede i Fredrikstad på grunn av et kranglete kne. Erik Nossum, Kim Johannessen, Stian Løkken og tre andre stoppet i Moss, mens Amund Totland, Tor Idar Lillekroken og Hilde Johansen stoppet i Vestby etter 94 km. Da var det bare Hilde som ville løpe videre... men hun fortsatte da treninga etter hjemkomst i sin 200-kilometersuke.
2013-okt-24
Nytt medlem: Stian Løkken
Bildet: Stian fra en stafett på Ekeberg i 2010

Når vennen Christian meldte seg inn kunne ikke Mossjonisten Stian Løkken (37) være dårligere, så i dag har vi fått to løpere fra Moss i våre rekker, to karer som løper for Mossjonistene i lokale konkurranser. Stian løp bl..a Frankfurt Marathon på 3:28 i fjor. Akkurat som Christian og et 10talls andre RUæ'ere er han påmeldt til UltraVasa'n 2014.
2013-okt-24
Nytt medlem: Christian Hellerud
Bildet: Christian underveis i NUC

Christian Hellerud (46) fra Moss er nytt medlem i i klubben. Christian var "kartleser" da han løp NUC sammen med Marianne Følling og Cathrine Holme i høst. Han er også en av mange som er påmeldt til neste års UltraVasan.
2013-okt-24
Gul/svart i Halden Ultraintervall

Imponerende 13 av 36 deltagere i Halden Ultraintervall 2.-3.november er fra klubben. Ikke noe rart at arrangøren valgte gul/svarte t-trøyer til deltagerne. Det blir en fin "klubbtrøye".
2013-okt-20
Høsten er tid for lange treningsturer
Bildet: Kartet som vi skal løpe på (Olav viser vei)

Høsten er tid for lange treningsturer - og helst sammen med gode venner. Her kommer enda en invitasjon til felles løpetur, for RU'ere og endre som har lyst til å være med:
Marit Berg Bjerknes vil vise fram terrenget i Fet, bli med på rolig langtur søndag 10.november med start fra Hvalsstjern. 1.runde ca 13,5 km (2 timer+) 2.runde ca 12,5 km (ca 2 timer) - stort sett bare stiløping og småkupert. Bli med på en eller begge rundene. Mer info sendes senere til de som er interessert. Meld interesse på FB eller i e-post til Marit eller Olav.

Se også KrampeGammelns blogg fra invitasjonsturen "Romeriksåsen på langs" 19.oktober. Fem ultraløpere var på ultralang (tidsmessig) treningstur fra Grua i nord til Gjerdrum i sør.


2013-okt-15
50 miles på is i Arvika - unikt ultraløp
Bildet: Motiv fra Ingestrand ved Glafsfjorden (foto:Olav Engen)

Vår Arvikabosatte RU'er Remy Brändefalk planlegger sammen med en ultravenn å arrangere et 50 miles prøveløp på is i slutten av januar (25.januar?). Løpet er tenkt arrangert fra Ingestrand Camping utenfor Arvika - og da snakker vi om forhåpentligvis trygg is på idylliske Glafsfjorden. Da venter vi spenning for å se om dette blir noe av - og hvor mange av oss som våger å ta utfordringen.
2013-okt-14
Romerike Ultraløperklubb i media

15 av klubbens medlemmer var på en fantastisk fin treningsweekend i Trysil på Per-Einar Roths hytte. Der oppe hadde vi også besøk fra Romerikes Blad som vartet opp med et to-siders oppslag i mandagens avis (førstørr til ca 150% forå lese).

RB_oppslag.pdf(PDF — 1 MB)

KrampeGammeln's blogg:

2013-okt-14
Test av løypa til Maraton-NM på Jessheim
Bilder: Frants Mohr og John Lund i tet på løypas eneste grusparti
(foto: Bjørn Hytjanstorp)

Frants inviterte til testløping i den nye løypa til Jessheim Vintermaraton og fikk med seg syv andre, tre fra klubben og fire andre. - Det var faktisk en svært lærerik tur mhp hvordan disponere kreftene under NM. Fin, men litt tyngre løpe enn jeg hadde forestilt meg - passer meg utmerket Gleder meg! skriver Frants etter treningsturen der 6 av de 8 løp fire runder, dvs fullmaraton. Det er fint med slike treningsinvitasjoner.... du finner flere påtreningssiden.2013-okt-14
Thomas fullførte 10 Ironman på 10 dager
Bildet: Thomas går i mål i Parco La Quiete (privat foto)

Thomas Brager Olsen får ultraløping til å virke som en "walk in the park"... For noen år siden (2009) bommen han fullstendig på ernæringa i Rallarvegsløpet og kom så vidt i mål. Nå har han blitt så mye flinkere på planlegging av både ernæring og annet at han som en av 6 klarte å fullføre Deca Triathlon i Lonato (Brescia, Italia). En fantastisk bragd!

- ta deg også tid til å lese nrk.no-artiklene og omtalen fr trippel-Ironman i 2011. Vi håper at vi skal få Thomas til å fortelle om dette eventyret på et senere klubbtreff, vi kan alle ha mye å lære av hans tilnærming til både trening og smerter.
2013-okt-10
Treningstur "Romeriksåsen på langs"
Bildet: Sti ved Smalgjermenningen (foto:Olav Engen 2004)

Blir du med på rolig løpetur i Romeriksåsen 19.oktober?
30-35 km på blåstier: Brovoll (E16), Snellingen (DNT), Råbjørn (DNT), Bjertnessjøen, Bekkestua (DNT), Årstadvangen (DNT), Spikertjernhytta (DNT), Harasletta (Gjerdrum). Planlagt start fra Brovoll 09.00 (møte i Gjerdrum for å sette igjen bil/biler 08:30).

Tre av oss er allerede klare for turen.
Ta kontakt med Olav på olav@samgla.no hvis du er interesserti å være med. Antatt løpstid 5 timer (?)

SE FLERE TRENINGSINVITASJONER PÅ TRENINGSSIDEN2013-okt-08
Nytt medlem: Christian Evensen
Bildet: Christian etter målgang på NUC 2013 (foto: Jannicke Bergh)

Christian Evensen (30) fra Harestua er nå medlem i klubben. Sammen med innmeldingen skriver han bl.a: Jeg har aldri drevet mye med løping før i år, aldri tenkt at det er noe for meg, men har nå blitt bitt av basillen. Nordmarka Ultra Challenge 2013 var mitt første ultraløp (min første løpekonkurranse i det hele tatt), hvor jeg fullførte innen sperretiden, som var målet jeg hadde satt. Neste år ser jeg for meg Rallarvegsløpet og NUC igjen, samt kanskje noen andre løp, som Kristins runde. Jeg vurderer HOKA Highland Fling Race (Skottland) og Fire and Ice Ultra (Island), men usikker på om dette blir allerede neste år. Ultra-Trail du Mont-Blanc er drømmen.2013-okt-07
"The Vikings are invading"

THIRTY Norwegians have entered! That's getting on for an invasion force!
(Free post race beer) ... but at £8 a pint you can understand why they might be attracted by free beer.
Ahh! It all becomes clear.
Fantastic the Vikings are invading!
I am sure you will love it! Look forward to meeting you all, be sure to say hello as you run past me!!!

Ovenfor gjengir vi noen av kommentarene på Hoka Highland FlingsFacebookside - etter at alle våre 30 løpere nå figurerer på startlistene. Det er når dette skrives 550 påmeldte - og Romerike Ultraløperklubb er klubben med suverent flest deltakere.

Huge thanks to all you guys for entering the race in 2014.
Vi må også ta med denne melding fra arrangøren (kom via Hans Olav Stensli):
John, the Highland Fling Race Director here
... Huge thanks to all you guys for entering the race in 2014. If there are any questions you have please just ask. We have a real fun bunch of ultra trail runners over here in Scotland too. Sure we can organise for a group of us to come over to run race in Norway. Take care and enjoy your running.
Johnny Fling2013-okt-06
Sterk 2.plass til Sondre i Ultraløbet Molsruten
Bildet: Sondre underveis i Molsruten (arrangørfoto)

Sondre Amdahl løp et nytt sterkt terrengultraløp denne helgen, nå på Jyllands østkyst; i Mols Bjerge fra Egå til Ebeltoft. Det var litt mye vegløping og litt for lite bakker.... men likevel en flott 2.plass til klubbens trysling. Løpet er 58 langt, og i debutløpet var det 97 som fullførte. Sondre brukte 4:14 etter å ha passert maraton på 2:59.
2013-okt-05
Nytt medlem: Helge Eide
Bildet: Helge ca halvveis i Skogsmaraton 2011 (foto:Olav Engen)

Helge Eide (49) fra Skedsmokorset er nyeste RU-medlem. Mannen som i sin tid må ha vært sprekeste mann i Bondevikregjeringens innerste sirkel (statssekretær) og i perioden 2007-2009 var varaordfører i Skedsmo, er en god maratonløper. Han har ingen umiddelbare planer om å løpe ultraløp, men nå er han i alle fall en del av ultraløperklubben. Persen hans er fra Oslo 2009 da han løp på 2:59:11. I år løp han på 3:07:01 og ble nr 12 i M45-49 i Oslo Maraton.
2013-okt-03
Test av NM-løypa på Jessheim 12.oktober

Skal du delta i NM på maraton og er av den detaljorienterte sorten? Eller har du bare lyst til å bli med på en langtur på Jessheim? Erik Nossum og Frants Mohr inviterer til test av NM-løypa. -Vi løper runden 4 ganger slik at vi ender opp på 42,195 km. Jøss, det ble maraton det, gitt!! Lav fart, høy trivsel - og kanskje noen overraskelser?!?...
sier Frants Mohr
2013-okt-01
Harald Krogh løp Berlin Marathon på 3:38:31
Bildet. Harald (3 fra venstre) sammen med kolleger fra Takeda Nycomed i Berlin

På Facebook etter løpet skriver Harald: Flott tur til Berlin med like flotte kolleger. Nesten alle satt personlig rekord, så at denne løypa er rask, er det ingen tvil om. På bildet er noen av deltagerene på BMW sitt showroom dagen før løpet.
Neste på programmet for meg er Bislet 24-timers, med stor ydmykhet til den kjempeutfordringen...(gulp)
2013-sep-30
Nytt medlem: Cathrine Holme
Bildet: Cathrine ved Jonsetangen i årets KR (foto:Olav Engen)

Cathrine Holme (44) fra Dilling i Rygge Kommune er nå medlem i Romerike Ultraløperklubb. Cathrine som har maratonpers på 3:16 fra Oslo i fjor ble nummer 5 i årets Skogsmaraton og debuterte på ultra i Kristins Runde med 2.plass. Etter NUC var hun klar for å bli med i "gjengen" der hun åpenbart trives allerede. Cathrine er også en glimrende skiløper, og på skirenn konkurrerer hun for Moss Skiklubb.
2013-sep-29
Seks (ni) RU'ere fullførte NUC
Bildet: Løypegjennomgang kvelden før NUC (foto: Tom Larsen)

Det var flotte løpsforhold i Nordmarka Ultra Challenge, men det betyr ikke at der er enkel løping. 51 av 54 km er teknisk og kupert sti, og kilometertidene er vel årsverste for alle deltagerne (?). Her må man både velge riktige stier og ha orden på krefter og koordinasjon.

Raskest av våre var Leif Abrahamsen med 9:06, deretter Marianne Følling 9:17, Olav Egen 9:32, Sølvi Stensli 9:58, Sven G Arnesen 10:23 og Ragnhild Audestad 11:06. Tre som meldte seg inn dagene etter; Ragnar Øien 8:22, Catrine Holme 9:17 og Øttar Røed 11:06. Se også Kondisreportasje fra løpet2013-sep-29
Nytt medlem: Ragnar Øien
Bildet: Ragnar etter målgang i gårsdagens NUC

Ragnar Øien (32) fra Nittedal løp i går sitt andre ultraløp da han ble nr 9 i Nordmarka Ultra Challenge. Dagen etter sendte han innmelding ril RU,og vi er nå 74 medlemmer. - Jeg trives godt alene i løypa, men det kunne være artig med en tilknytning til et miljø med likesinnede! Jeg gjennomførte mitt andre ultraløp i går, men jeg ser frem til flere - kanskje i sort/gult neste gang?...skriver Ragnar.2013-sep-29
Nytt medlem: Ottar Røed
Bildet: Ottar sammen med Ragnhild i NUC 2013

Ottar Røed (54) fra Lier liker seg godt blant RU'ere på ultraløp, så dagen etter NUC meldte han seg inn i klubben. Når han er med på triatlon representerer han Oslofjord Triatlon. I år har han blant annet vært med på VUC, Kristins Runde, TT og NUC. I gårsdagens VUC sørget han for at Ragnhild kom seg rundt løypa uten at vi måtte ut på leteaksjon.2013-sep-24
Endelig kom Frants under 3 timer! Pallen på Erik
Bildet: Frants har gjerne løpt best i kuperte Hadeland Maraton (foto: Bjørn hytjanstorp)

Frants Mohr har vært nær flere ganger over flere år, men først i lørdagens Oslo Maraton kom vår blide kasserer under 3 timer. 2:59:35 lyder den nye persen på.

Ellers var det imponerende løping av alle våre fire karer i M50-54, med Franrs på 6.plass, John Lund på 8.plass og Sten Gunnar Hansen omsider tilbake med en flott 9.plass og Pål Simonsen på 10.plass. Imponerte gjorde også Einar Iversen med 8.plass i M55-59 og ikke minst Erik Nossum med pallplass i M60-64.2013-sep-23
Tor Idar på 9.plass i Virgil Crest 50 miles
Bildet: Tor Idar etter en ikke helt vellykket Kristins Runde

Tor Idar Lillekroken skriver på facebook: 9.plass i Virgil Crest Ultra av 110 startende. Tid: 10 timer 8 min. Med høydestigning på 3 610 meter. Kjempeflott arrangement, flott løype med 45 miles sti, og resten asfalt og grusveg. Endelig fungerte både kroppen og hodet igjen - morsomt var det. Løpet anbefales virkelig for de som vil løpe i USA.
Se alle resultatene på løpets hjemmeside
2013-sep-23
Remy klarte sub 24 timer på 100 miles i Black River Run
Bildet: Remy med beltespenna (foto: Jeanette Brennholt)

Vårt medlem i Arvika, Remy Brändefalk hadde mål om sub 24 timer på Black River Run i Västerås sist helg. Det klarte han med drøyt 13 minutters margin da han fullførte på 23:46:48. Det ga en 17.plass av 37 startende på 100 miles. - Loppet gick för mig kanon fint. Jag höll mig till min plan. Kroppen kändes bra hela loppet och jag körde på hela tiden med att springa och varva med gång. Loppet i sig var trevligt likaså banan som dock var tuff i mörker då det fanns en del tekniska avsnitt. Hur som helst kändes det bra att få avsluta min sista tävling för i år med en efterlängtad finish på 100 miles,sier Remy.Løpets hjemmeside
Jard, gubben til Anne Britt Bringedal ble nummer 6 i det samme løpet med 21:07:38. Anne Britt brøt 50-milesløpet, det samme gjorde Anders Strömvall.2013-sep-17
Nytt medlem: John Lund fra Nittedal
Bilde: mangler.... men illustrasjoner passer jo bra

John Lund (51) fra Nittedal er nyeste tilskudd i RU-familien. Han har til gode å debutere på ultraløp, men har de to siste årene løpt 5 maraton med 3:13 som best. "John Lund, IBM-klubben" blir dermed "John Lund, Romerike Ultraløperklubb".
-Jeg har deltatt på Birkebeinertrippelen de 10 siste årene og begynte å løpe mer strukturert fra i fjor, så er ganske fersk på løpinga, sier John. Målet er sub 3:10 i Oslo Maraton i år og sub 3 timer senere. Vi er spent på hva han velger som sitt første ultraløp...
2013-sep-16
Sondre Amdahl vant Trysil 1132 motbakkeløp
Bildet; Sondre i sitt rette element... i Trysilterrenget (foto: Leikny Solheim)

Det var ikke ulralangt, men ultratøft. Sondre sjekket litt av terrenget vi skal løpe i på samlinga vår i oktober, det gjorde han ved å vinne motbakkeløpet opp til Trysilfjellets på ny løyperekord. "Jo lenger og tøffere - jo bedre" er terrengultraekspertens motto.
2013-sep-16
Hilde pryder forsiden til
Oslo Maraton utgaven av Kondis

Kondis har laget et egen 52-siders utgave av Kondis som skal deles ut til 23 000 deltagere i Oslo Maraton. Den som pryder forsiden er vår "ballongdame Hilde Johansen"...

Inne i bladet - på side 21 er maraton- og ultraløper Hilde profilert som bl.a. vinner av Fjellmaraton og Kristins Runde.

I Oslo Maraton finner du Hilde under 4:45-ballongen, og med ballonger finner vi flere av klubbens medlemmer, bl.a. Per-Einar Roth og Gunnar Fæhn.

Les hele Kondis-utgaven
(pdf16MB)
2013-sep-15
Nytt medlem: Hans Olav Stensli
Bildet: Hans Olav sammen med kona Sølvi på Romerike 6-timers 2012 (foto:Olav Engen)

Hans Olav Stensli har jo egentlig vært i "familien" en stund, men nå har han altså fulgt etter kona og blitt medlem i klubben. Hans Olav er tidligere kulestøter, men han er nok også en av de aller første av medlemmene som løp et ultraløp. Han og kona Sølvi løp 63 km på 7 timer i Trolløpet 1993. Neste ultraløp var årets UltraBirken, og nå er han og Sølvi påmeldt til Hoka Highland Fling om syv måneder.2013-sep-14
Meld deg på til Skottlandturen nå !
Bildet: Parti fra løypa mellom Milngavie og Tundrum

Status 16.09. kl 16:00: 23 påmeldt!
Husk å gi beskjed til Olav som ordner påmelding til løpet.
Husk å bestille flybillett tidlig, de billigste setene går fort.

Info er sendt som e-post til alle medlemmer i dag. Påmelding til løpet åpner 6.oktober, og de 600 plassene forsvinner fort. Vi er lovet at alle våre kommer med, men det forutsetter at du melder fra til Olav innen 4.oktober som foretar selve påmeldingen for alle. Hostell til lav pris er reservert til 24 personer - de 6 første er påmeldt. Fly billett bestiller du selv, det minker fort på de aller billigste billettene. Vi flyr til Edinburg, tar tog til Glasgow hvor vi bor og tar tog til løpsområdet.2013-sep-14
Fullt hus i Trysil 11.-13.oktober, men vi finner plass
Bildet: Det meste kjente bildet av Trysil... men vi skal løpe i høstfjellet.

Per-Einar Roth forteller at vi nærmer oss 20 påmeldte til treningssamlinga i Trysil , slik at hytte og leilighet nærmest er full. Men... vi skaffer flere hytter slik at alle som melder seg på får vært med. Fredag kveld satser vi på å bestille pizza slik at det blir plass til alle på samme hytta og lørdag spiser vi nok ute (satser på at vi får ordnet spesialpris et sted).
Se innbydelse og mer info lenger ned (31.aug) og på treningssiden.2013-sep-14
Ultratreningstur Halden-Bislett ca 130 km

Løpeturen lørdag 26.oktober er en testtur og treningstur i oppladningen mot Bislett 24 Hour Indoor Challenge. Det legges opp til å være selvforsynt (ta med visa-kort), tog fra Oslo ca kl 2100, starte ca 23:45 fra Halden fredagskveld, planlagt ankomst Bislett åtte-tiden lørdagskveld.God tid til spise og drikke pauser underveis. 7 løpere er allerede påmeldt!!
2013-sep-14
Løpstøynyheter på gang
Bildet: forrige generasjon kompresjonstights fra Trimtex

Trimtex har lansert en del spennende nyheter som vil være leveringsklart litt etter nyttår. Alle buksene (kort, halvlang og lang tighs) kommer i kompresjonsutførelse. I en test nylig vant dette tøyet foran 2XU og Skins. Vi vurderer å ta inn disse i stedet for den tradisjonelle tightsen dersom ikke prisen blir for høy. En annen nyhet er en superlett konkurransejakke med hette som event. vil komme i tillegg til den jakka vi allerede har. En foret lue kan det også bli, og t-shirts kommer i nytt og bedre stoff.

Lageret minker fort, så Marit vil om ikke alt for lang tid komme med bestillingsskjema og deretter bestille mer løpstøy. Vi avventer priser på nyhetene til Trimtex. Til treningssamlinga i Trysil vil vi ha med vareprøver av nyhetene... så får vi testet stemningen for å ta inn dette i sortimentet.2013-sep-14
Flott innsats av jentene våre i Telemarks Tøffaste
Bilde 1: Hilde Johansen, Mari Hermandez og Marianne Følling
Bilde 2: Per-Einar Roth, Sondre Skogsholm og Amund Totland
(foto:Olav Engen)

Vår nyinnmeldte Hurdøling Mari Hernandez debuterte på maraton med soleklar seier, mens Hilde Johansen og Marianne Følling ble nummer 2 og 3 på det 81 km tøffe ultraløpet i Treungen. I den innlagte lagkonkurransen på maraton (3 beste plassiffer) sikret Mari Hernandez, Ragnhild Audestad og Inger-Marie Vinje seier for klubben foran arrangørklubben Treungen IL.

Det var imponerende 24 medlemmer som løp Telemarks Tøffaste. Best av gutta på ultradistansen var Amund Totland som ble nr 16 foran Per-Einar Roth og Sondre Skogsholm på delt 18.plass.
der det er mange bilder av våre løpere.


Resultatliste høyreklikk og velg "roter med klokken" for bedre lesbarhet, eller print ut.
27 deltagere på Treungen-turen
Bildet: 19 av våre løpere samlet like før start (foto: Jard Bringedal)

Naturligvis var det konkurransen som var hovedfokus på denne klubbsamlinga, men med halvparten ganske nyinnmeldte løpere var det også en glimrende anledning til å bli bedre kjent med hverandre. Den anledningen så (og hørte) jeg jo at ble benyttet bra. Vi ble så mange at vi måtte dele oss på tre bosteder, akkurat det var litt dumt - så det skal vi jobbe med å unngå på senere turer.
2013-sep-14
Ingvill Merete nummer 6 i Hardangervidda Marathon
Bildet: Ingvill på Romerike 6-timers 2012 da hun ble nr 3
(foto: Maja Samsonstuen)

Ingvill Merete og Mange Stedøy Johansen løp Hardangervidda Marathon sammen, en tur alle naturglade løpere bør misunne dem. Men det var en knallhard løype. Ingvill ble nummer 6 av de 15 kvinnene som fullførte mens Magne ble nr 54 av 95 herreløpere. "Urettferdig" nok var det ikke aldersklasser. Distansen var maraton,men utfordringen var av ultrakarakter. Ingvill brukte 6.49:30 og slo gubben med 6 sekunder.
2013-sep-03
Grasrotandelen... ja takk og tusen takk

I dag tikket følgende epost inn til undertegnede (som riktignok ikke har tippet på et par år):Norsk Tipping vil på vegne av din grasrotmottaker Romerike Ultraløperklubb takke for ditt bidrag gjennom Grasrotandelen. Hittil i år har din grasrotmottaker mottatt 2737 kroner, og hele 11158 kroner siden de ble registrert som grasrotmottaker. Dette er takket være grasrotgivere som deg.

Vi sier ikke neitakk til nye bidrag...
Print ut GRASROTANDELEN
og ta med til kommisjonæren - og foreslå det samme for venner.
2013-sep-03
Nye medlemmer: Ingvill Merete og Magne Stedøy-Johansen
Bildet: Ingvill og Magne på UltraBirken 2013 (Aktiv mot kreft trøyer)

Det er ingen nybegynnere med utholdenhetsidrett som nå er innmeldt i klubben. Ingvill og Magne har erfaring både fra Ultraløp, bl.a. årets UltraBirken og ikke minst triatlon. I Ironman Kalmar i år vant Ingvill (56) aldersklassen og kvalifiserte seg til VM på Hawaii med tiden 12:16:34. Magne (51) brukte 12:01:00 i samme konkurranse. De har allerede bestemt seg for å være med på klubbreisen vår til The Highlanf Fling om et drøyt halvår.
2013-sep-01
Thomas Pinås fullførte maraton 4 ganger i august
Bildet: Thomas på Bislett 50K i februar (foto: Kjell Vigestad)

Stavanger Maraton ble det 4 maratonløpet i august, på eksakt samme tid som Ringeriksmaraton for 14 dager siden, skriver Tomas på Facebook. Nå er det ene løpet riktignok 50 km (Stockholm),men det er jo ikke noe lettere enn maraton! Det spørs om det er så mye krutt igjen i bena når Tomas løper TelemarksTøffaste førstkommende helg. I Stavanger kom han inn på 74.plass totalt med tiden 3:53:36 (19 i M40-44).
2013-aug-31
Invitasjon til treningssamling i Trysil 11.-13.oktober
Bildet: Trysilfjellet

På linken nedenfor finner du invitasjon til en treningssamling i Trysil 11.-13.oktober, der 16-18 medlemmer tilbys gratis overnatting. Det legges ellers like mye vekt på det sosiale som løpingen! På treningsturene vil det bli lagt opp til ulike fartsgrupper med egen guide, bl.a. Sondre Amdahl og Per-Einar Roth (+ Olav Engen hvis ønske om ekstra sakte fart). De tre forannevnte er klare for samlinga....
..send epost til Per-Einar jo før jo bedre dersom du også vil være med.2013-aug-31
Sondre Amdahl på fantastisk 10.plass i CCC
Bildet: Sondre med tommel opp på målstreken (foto: Sharon Broadwell)

Ett av løpene i The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc® er det 110 km lange CCC® med 5.950 høydemeter. Antall deltagere var begrenset til 1.900 - og i mål kom altså Sondre Amdahl på en fantastisk flott 10.plass totalt og beste veteranløper. Salgs- og markedssjefen i Stena Line kan mer enn å seile på "bøljan blå"... Nok en gang viser Sondre at han er av Norges aller beste terrengultraløpere. Les mer på kondis.no

Anne Britt og Einar måtte bryte TDS og UTMB.
I det 119 km lange TDS (7.250 høydemeter) måtte dessverre Anne Britt Bringedal gi seg etter 51 km. Hun slet med oppkast og problem med å ta til seg mat. Einar Iversen løp selveste UTMB (168 km 9.600 hm) og lå midt i feltet da han måtte gi seg etter 122 kilometer. Han slet med matiintak og mye blemmer.2013-aug-27
Snart klart for "Romerikes Tøffaste i Telemark"

Alle dere 28 som er påmeldt samlinga har nå fått en e-post med detaljer omkring overnatting og annet i Tveitsund. Vi er 25 fra klubben og tre gjester. Åtte løper 42 km, 19 løper 81 km, en er skadet. Totalt er det nå 92 påmeldte i Telemarks Tøffaste 65 på lengste distanse.
2013-aug-25
Gunnar Fæhn fullførte Tromsø Mountain Ultra
Bildet: Gunnar i Kristins Runde 2011 (foto:Olav Engen).

Gunnar Fæhn og Knut Kronstad fikk en tøff tur i Tromsdalen sammen med 62 andre deltagere i Tromsø Mountain Ultra. 53 av 64 fullførte innenfor arrangørens frist, og Gunnar var en av dem. Knut var uheldig med en feilløping underveis, og misset et sjekkpunkt med 2 minutter. Han løp resten av løypa, men fikk altså ikke godkjent tid. Løpet er 50 km og snittiden ligger på drøyt 6 timer... så det er en tung løype, men i vakker natur. Se mer på løpets hjemmeside.Hit går forøvrig klubbens innelandske fellesreise neste år. Den svarte prikken på bildet er Knut (foto: Gunnar).
2013-aug-25
Titina Bakken nr 2 i NordVest Maraton
Bildet: Titina underveis mot Runde (foto:Helge Fuglseth)

Titina fortsetter med sine hyppige maratonløp rundt omkring i Norge. Denne helhen var hun i Hareid og løp NordVest maraton, visstnok det varmeste NordVest i løpets historie. Titina vant K40-44 og var nummer to av de fire kvinnene som startet på helmaraton.
Les mer om løpet på kondis.no

2013-aug-25
Remy Brändefalk nummer 9 i Kraftloppet (72km)
Bildet: Remy og sønnen Elias før løpet i Finspång(foto:Jeanette Brennholt)

Remy var denne helgen i Finspång der han løp det 72 kilometer lange Kraftloppet. Han forteller: Tävlingen var super bra arrangerad till en mycket billig peng. Fick både medalj och tröja med finish vilket var kul. Jag slutade på en 9 e plats, och tiden 7,45 på 72km. Banan var omgjord från tidigare år och det fanns bra kuperingar i banan inte minst på dom 15 sista km av loppet. Blev ett bra lång pass för mig innan Black River Run (100 miles) om en månad.
2013-aug-24
Marianne nr 9 i Reykjavik Marathon
Bildet: Marianne sammen med Torill Forbord før Ringeriksmaraton

Marianne Følling imponerte med å bli beste nordiske løper i kvinneklassen i "The 2013 Islandsbanki Reykjavik Marathon". Med tiden 3:29:23 - som også er ny pers! - kom hun på 9.plass av 225 kvinner, og hun ble nr 2 i K50-54.

2013-aug-24
Johan og Cecilie Holmgren måtte gi seg i Skövde 24-timmars
Bildet: Johan på Romerike 6-timers i år (foto: Ole Engen).

Ekteparet Holmgren hadde en drøm om 200 kilometer, men måtte dessverre gi seg ca halvveis på 24-timersløpet i Skövde. Da hadde Johan løpt 103 km og Cecilie 93 km. Cecilie skriver på Facebook: Måtte dessverre bryte etter 12 timer. Klarte ikke målet pga vonde knær. De ville ikke løpe på dette underlaget denne gangen. Mistet motivasjonen til å presse meg igjennom, vil ikke ut av den gode treningsperioden jeg har hvert og er i når målet uteblir. Tusen takk for alle hilsninger og heiarop:))


Det ble forøvrig satt ny nordisk rekord for kvinner da svenske Yudith Hernandez løp drøyt 234 km. Resultatene.2013-aug-23
Andreas Gossner inn i Ultraløpsutvalget
Bildet: Andreas under Romerike 6-timers 2012 (foto: Maja Samsonstuen)

Andreas Gossner ble denne uken den tredje løperen fra Romerike Ultraløprklubb i NFIFs ultraløpsutvalg. Fra tidligere er Marit Bjerknes og Olav Engen med i utvalget. Ultraløpsutvalget hadde behov for et medlem med spesifikt markedsansvar - slik at man i siste møte bestemte seg for å utvide utvalget med en person, og det valget falt på Andreas. Han går inn i utvlget umiddelbart selv om formelt valg først vil skje på neste friidrettsting.2013-aug-20
Strekktider og passeringstider klart for Kristins Runde 2013

Omsider er strekktidene fra årets Kristins Runde klare. I år var løperne ekstra flinke med stemplingene, det er bare 3 manglende stemplinger på 48 av 50 fullførende løpere.
De to unntakene: En løper mistet brikken halvveis (funnet igjen) og en løper har åpenbart hatt problemer med brikka. Nedenfor ser du alle strekk- og passeringstider, og egne oversikter som viser plassering på enkeltstrekk og plasssering underveis på de ulike punktene. Takk til Frants Mohr som har bidratt med plasseringsoversiktene!2013-aug-18
32 påmeldt Telemarksturen, 24 påmeldt Telemarks Tøffaste 7.september


  • Har du meldt deg på til samlinga, men skal likevel ikke være med?
  • Skal du være med - men har glemt å melde deg på til løpet?
  • Ikke påmeldt tidligere, men vil gjerne være med?


Vi må snarest avklare overnattingbehovet og event. bestille en hytte til. Sjekk e-posten du har fått, og gi rask tilbakemelding på eventuele endringer til den vedlagte deltageroversikten.
Oppdatert 20.aug.: Takk for raske tilbakemeldinger. Nå er vi 28 på samlnga og 28 påmeldte i løpet. Vi har også bestilt en ekstra hytte, slik at vi har 3 hytter i tillegg til pensjonatet.2013-aug-18
Sten Einar fullførte Ironman med 4:05 på maraton
Bildet: Sten Einar på Kristins Runde 2008 =hans FB-profilbilde
(foto: Bjørn Hytjanstorp)

Det var ikke bare danskeprinsen som fullførte KMD Ironman Copenhagen 2013 i dag. Etter en veldig bra avsluttende maraton på 4:05:50 klarte Sten Einar Lunder å smyge 12-timersrensen i sitt første Ironman. Vår Lunner-prins (ja, Lunder er fra Lunner) var en drøy time etter den danske prinsen - men veldig flott innsats likevel.
Se også løpets hjemmeside
2013-aug-18
Remy og Jeanette giftet seg forrige uke
Bildet: Et vakkert brudepar utenfor kirken og antagelig første brudgom i Hoka one one

Jeanette Brennhovd og Remy Brändefalk ble det første paret som giftet seg som RU-medlemmer. De giftet seg forrige uke, et vakkert par. Og som Remy selv skriver i en e-post: "inte alla som gifter sig i Hoka one one".

Hvem blir neste par ut?
Einar og Marianne i RU-bunad?
2013-aug-17
Titina Bakken på 7.plass i Bergen Skogsmaraton
Bildet:Per Gunnar Alfheim i RU-drakt (foto:Oddny Ringheim)

Titina Bakken løp inn til 7.plass totalt og seier i K40-44 i Bergen Skogsmaraton som gikk samme dag som Ringeriksmaraton på "hjemmebane". Tiden hennes i skogsmaraton var 4:36:40. Per Gunnar Alfheim konkurrerer jo for FIK BFG Bergen, men denne gangen hadde han valgt å løpe i vår flotte trøye. Han bl 2 i M50-54 og 8 totalt i herreklassen med 3:42:56.
2013-aug-17
Hilde nr 2 og Marianne 3 i Ringeriksmaraton
Bidet: Hilde i godt selskap på oppvarming før start

Hilde Johansen avsluttet sterkt, passerte Marianne Følling etter Hensmoen - og løp inn til 2.plass i Ringeriksmaraton, 5:19 foran Marianne som kom på 3.plass. Begge vant sine aldersklasser (K40-44 og K50-54) med 3:50:51 og 3:56:10 i den tunge løypa. Vi får "tåle" at Hilde løp for Hytteplan Sport denne gangen. I herreklassen ble Tomas Pinås nr 2 i M40-44 med 3:53:34 og Tom Larsen 6 i M45-49 med 4:39:52.
2013-aug-15
Nytt medlem: Knut Ivar Paalsrud
Bildet: Knut Ivar i innspurten på Kristins Runde 2013 (foto:Olav Engen)

Knut Ivar Paalsrud (49) fra Ljabru sør i Oslo debuterte på maraton i juni 2012 og på ultraløp i Romerike 6-timers i år. Foreløpig har det blitt seks maraton (3:36 på Fjellmaraton som best) og tre ultraløp (6-timers 64,5 km, UltraBirken 7:37 og KR 9:49). "Tilhørighet til klubb og treningsmiljø savnes" skriver han på innmeldingsskjemaet... det skal vi hjelpe til med.
2013-aug-14
Jeg skal løpe The Hoka Highland Fling
Bildet: Kim på treningstur til Mistberget (foto: Olav Engen)

Kim Andre Borgeteien blir profilert i neste utgave av Runners World under overskriften: "-Jeg skal løpe The Hoka Highland Fling".
( skrieveleif som skal rettes opp).
42 km i Telemarks Tøffaste blir det tøffaste delmålet hans på veien selv om han også skal løpe Oslo Maraton. The Fling blir hans første konkurranse på ultradistanse, men undertegnede skal vel få lokket Kim med på 50km+ på trening.2013-aug-13
Nytt medlem: Glenn Wiik
Bildet: Glenn er et eller annet sted på dette bildet fra Backyard Ultra

Månedens fjerde nye medlem er Glenn Wiik (39) fra Tranby i Lier. Glenn imponerte med 4.plass og 10 runder (65 km) i helgens Backyard Ultra. Det er så langt vi vet hans ultradebut. Vi er nå 67 medlemmer i klubben - nesten en dobling på de siste 12 månedene.
2013-aug-13
Nytt medlem: Niels Hygum Nielsen
Bildet: Niels på Kristins Runde i år (foto: Olav Engen)

Danske Niels (29) bor i Asker og jobber på Kjeller. Han debuterte i ultraløp på årets Kristins Runde; "Jeg løb mit første officielle ultra løb, Kristins runde, her for et par uger siden og synes at det var virkelig fedt!" skriver Niels. Nå gleder han seg til sitt neste ultraløp som blir Telemarks Tøffaste.
2013-aug-13
Nytt medlem: Andreas Johnsen Gossner
Bildet: Andrreas i kledelig løpeskjørt under Backyard Ultra (foto: Christopher Aalholm)

Andreas (40) bor i Oslo og debuterte på ultraløp i Romerike 6-timers i fjor. I år har han bl.a. løpt Nordmarka Skogsmaraton på 3:46.. Stockholm Ultra 100 km på 13:39 og noen runder på Backyard Ultra denne helgen. Snart skal han være med oss til telemarks Tøffaste. Andreas er en morsom fyr og en flink blogger: http://andreasgossner.com/2013-aug-12
Morten Granli nr 2 i Røde Huset Backyard Ultra
Bildet: Morten er en av to løpere igjen på 13.runde

Det Røde Huset Backyard Ultra går ut på å løpe en 6,5 km lang kupert løype med omstart hver time så lenge det er deltagere igjen. Morten Granli og vinneren Ole Arne Eiksund var til slutt alene igjen på 13.runde. Ingen av dem startet på 14.runde, så da ble Morten nr 2 siden konkurrenten løp siste runde raskere. Det var med 11 løpere fra klubben, fire av disse fullførte mer enn 50 kilometer; Morten 13 runder 84,5 km, Glenn Wiik 10 runder 65 km, Kåre F Lona og Leila Ferguson 8 runder og 52 km.

15 av 44 deltagere totakt løp mer enn 50 km.Lesmer på kondis.no2013-aug-12
Harald Borthen Singstad nr 2 i Ulvådalen Ultra
Bildet: Harald i Romerike 6-timers i år (foto:Ole Engen)

Harald Borthen Singstad var raskest av våre løpere i Ulvådalen Ultra (51,5 km), der han ble nr 2 i herreklassen med 4:55:26. I Kvinneklassen ble Titina Bakken nr 3 med 5:21:31. 3.plass ble det også til Tore Arne Stjern mens Runar Thorstensen ble nr 9 i herreklassen. Runar er jo også løpets arrangør.
Les mer på kondis.no:
2013-aug-06
Nytt medlem: Mari Hernandez
Bildet: Mari (i rosa) på topptur med ultraløpere for tre uker siden - utsikt fra Mistberget mot Hurdal (foto:Olav Engen)

Mari Hernandez (52) er vår første innmelding fra Hurdal Kommune. Hun har aldri løpt ultradistanse, men håper å debutere neste år (hvorfor ikke i år?)... at hun er sprek nok til å klare det er det ingen tvil om. Mari har løpt i "alle" år, mest orientering. Senest i fjor var hun både kretsmester i aldersklassen (Oppland, løper for Toten-Troll OL) og bronsevinner i veteran-NM.2013-aug-04
Rekorddeltagelse i Kristins Runde
Seire til Hilde Johansen og Simen Rustad i Kristins Runde
Bilder:
Pallen herrer med Hans Edgard Rakeie, Simen Rustad og Robert Eskilsson.
Pallen kvinner med Cathrine Holme, Hilde Johansen og Léonie van den Haak
(foto: Olav Engen)

Vi fikk rekorddeltagelse med 54 startende i det sjette og antagelig siste "Kristins Runde". Vi fikk også klasseseire til klubben i både herre- og kvnneklassen. At Simen Rustad skulle vinne var ingen overraskelse, men Hilde Johansen både overrasket og imponerte da hun vant kvinneklassen på ny løyprerekord og foran veldig sterke konkurrenter.

TAKK TIL ALLE SOM BIDRO TIL AT DETTE BLE NOK ET VELYKKET ARRANGEMENT I KLUBBENS REGI


Våre løpere i KR 2013:
1 Hilde Johansen 1973 9:09:29
6 Marianne Følling 1962 10:25:19
7 Sølvi Hjelmeland Stensli 1965 12:37:54

1 Simen Ellingsen Rustad 1985 7:25:20
5 Frants Mohr 1963 8:34:02
7 Anders Strömvall 1968 8:46:16
13 Per-Einar Roth 1959 9:20:38
21 Tor Idar Lillekroken 1968 9:48:00
33 Kristoffer Modell 1978 10:40:30
36 Leif Abrahamsen 1969 10:55:23
40 Einar Gautun 1964 12:49:28
40 Runar Thorstensen 1972 12:49:38
- Kåre Finstad Lona 1968 DNF
- Morten Olsen 1968 DNF2013-aug-04
Pål Simonsen nr 50 i Norseman
Bildet: Pål på vei opp bakkene på maratondelen (foto: Bjørn Hytjanstorp)

Pål Simonsen har løpt raskere maraton enn de 5:53:26 han klarte lørdag, men dette var altså inklusive klatring opp til Gaustatoppen og etter å ha svømt 3800 meter og syklet 180 kilometer. Vi snakker om verdens kanskje hardeste triatlon på Ironmandistansen, norske NXTRI. Pål kom på en imponerende 50.plass (ingen aldersinndeling) av de 185 herrene som fullførte. Han hadde følgende delplasseringer; svømming 100, sykling 47 og løping 72.
2013-aug-04
Titina kom på 4.plass i Kongsvinger Maraton
Bildet: Titina inne til runding på Kongsvinger (foto: Rolf Bakken)

Titina har løpt nok et maratonløp, denne gang på Kongsvinger der hun ble nr 2 i aldersklassen og fire totalt på helmaraton med tiden 4:35:17. Løypa på Kongsvinger går delvis i terreng og delvis på grusvei, og er av det kuperte slaget.2013-aug-04
Knut, Thomas og 583 andre løp Stockholm Ultra
BIldet: Thomas Pinås (foto:Olav Engen)

Stockholm Ultra ble arrangert for første gang denne helgen med imponerende deltagelse. 585 løpere til start, nokså jevnt fordelt på 50 og 100 km gjør dette til Nordens største ultraløp. Knut Kronstad løp 100 km på 13:23:08 (131.plass) mens Tomas Pinås løp 50 km på 5:01:22 (74.plass).2013-aug-04
Thomas Brager Olsen i tidobbeI Ironman
Bildet: Thomas går i mål på trippel Ironman i 2011

Thomas Brager Olsen løper ikke bare ultraløp, de siste årene har det blitt gradvis mer fokus på triatlon, av det ekstreme slaget. I 2011 avsluttet han trippel Ironman med å løpe 126 kilometer - altså et langt ultraløp. Nå skal han delta i ti-dagers Ironman, dvs ett Ironman med omstart hver dag.
Se innslag på NRK.no

2013-juli-30
Titina Bakken med klasseseier i Hornindalsvatnet Maraton
Bildet: Titina poserer i fint antrekk (foto: Helge Fuglseth)

Titina Bakken vant klasse K40-44 i Hornindalsvatnet Rundt på tiden 4:18:30. Erik Nossum som en uke tidligere løp Bergen-Oslo viste at han hadde restituert bra da han løp maratondistansen på 4:09:16 (5.plass i M60-64). FDet var i alt 32 deltagere på helmaraton i Hornindal... litt interessant i lys av at det tre uker tidligere var 240 som startet på terrengultraløpet Hornindal Rundt!
2013-juli-29
Remy måtte gi seg i verdens tøffeste...på Kypros.
Bildet: Remy kledd for styrkeprøven på Kypros.

Cyprus Ultra 135 miler - The world's toughest 135/48 hour mountain trail running race. Gilbert Grey som fullførte som eneste løper i år er den første noensinne til å klare dette. Remy holdt ut lenge, men måtte gi seg etter 19 timer - da var det så vidt vi kan tolke Twittermeldingene kun 3 løpere igjen. Remy forteller: Loppet var en upplevelse även om mina fötter skavdes upp efter ca 9 mil . Fick då bryta för det var kött sår på hälarna. Jag stannade dock hela loppet och hjälpte Gilbert Gray USA som klarade loppet. En fantastisk upplevelse hur som helst.2013-juli-29
Einar Iversen fullførte Swiss Alpine for 9.år på rad
Bildet: Einar i Kristins Runde 2010 (foto: Bjørn Hytjanstorp)
Einar ble syk bare 3 dager før løpet, han prøvde likevel, men merket umiddelbart at formen ikke var bra. Han passerte Filisur (29 km) på 14 min dårligere tid enn i fjor. Einar forteller: I bakkene mot Kesch (2630m) ble jeg enormt andpusten og måtte ta lange sittepauser. Derfra og inn var det bare et spørsmål om å klare å fullføre. Fikk etter hvert også problemer med å ta inn næring, kastet opp 3 ganger og var temmelig utmattet da jeg kom til mål. Ble geleidet bort på sykestua og fikk en pose med intravenøs næring der. Men det gjør godt å ha fullført (det var 9. året på rad).

Einar ble nr 54 i M55 og 570 totalt av herrene med tiden 12:22:42. Mona (fruen) imponerte med 5.plass i W45 og 26.plass totalt i kvinneklassen med tiden 10:06:45.2013-juli-25
Løpsinformasjon til deltagere i Kristins Runde 2013
58 påmeldte pr 25.juli
7 siders løpsinfo ligger som både pdf og word på KR's hjemmeside.
Også sendt alle påmeldte i epost 25.juli.
Samme epost ettersendes til de som melder seg på fram til webpåmelding stenger 1.august 23:59. Mulighet til etteranmelding løpsdagen, men kapasiteten er begrenset så prøv å meld deg på via web.2013-juli-21
5.plass til Marianne i Rallarvegsløpet
Bildet: Marianne og Hilde sammen med Janicke Ekelberg etter fullført 1.dag

Marianne Følling imponerte med 5.plass i kvinneklassen i Rallarvegsløpet. Sluttiden var 8:16 etter 81 km på to dager. Ikke langt bak (8:29) fulgte Hilde Johansen på en flott 8.plass. Ragnhild Audestad og Marit Bjerknes ble 16. og 17. av de 25 deltagerne i kvinneklassen.
Av herrene våre løp Helge Reinholt raskest med 9:07 etter en tung dag to - som holdt til 42.plass av 62 herreløpere. Tom Larsen ble nr 50, mens Anders Strömvall og Morten Olsen måtte stå over dag to med småskader.
Reportasje fra dag 1 på kondis.no
Reportasje fra dag 2 på kondis.no (kommer)2013-juli-20
Erik i mål, Bergen-Oslo på 6 dager
Bildet: Erik sammen med siste dagts medløpere Cecilie og Henry (foto: Bjørn Hytjanstorp)

5 døgn 13 timer og 35 minutter ettar at han løp fra Bergen kom Erik Nossum til mål ved Oslo S kl 21:35 lørdag kveld. En fantastisk fin prestasjon... og en veldig godt fornøyd Erik etter målgang. Det eneste han ville gjort annerledes var å løpt kortere de to første dagene (og litt lenger på slutten). Han ble veldig sliten i starten, noen som preget resten av turen forteller Erik etter målgang. Vi bøyer oss i asfalten av beundring uansett.
2013-juli-18
Ti på Topp Romerike... vil du være med

En veldig sen invitasjon til "Ti på Topp Romerike" - bedriftsidrettskretsens turopplegg 2013 - som Olav skal gjennomføre på én dag lørdag 20.juli. Gunnar og Leila fra klubben og tre andre er allerede klare for hele- eller deler av turen. Ta kontakt med Olav hvis du også vil være med på hele eller deler av turen. Start 05:30 fra Eidsvollsbygningen.Forhåndsomtale på hele forsiden i Romerike Blad (+side 4-5) !!

Oppdatert 21.juli:
Fantastisk fin "Romerike Ti på Topp" rundtur
-
51,74 km, 2.726 høydemeter, 17 timer hvorav 9:34 til fots
(bevegelse ca 8:45).
2013-juli-18
Erik Nossum løper Bergen-Oslo på 6 dager
Bildet: Pause underveis på 4. dagsetappe (foto: Bjørn Hytjanstorp)

Erik Nossum løper Bergen - Oslo for å rette søkelys på sykdommen ME. Nå har han løpt 4 av de 6 dagsetappene og er i rute med ca 2 maraton pr dag. Han har løpt 329 km og har 171 km igjen torsdag kveld. Målgang blir i Oslo lørdag kveld.

Dette er det tredje superultrastuntet til Erik; tidligere har han løpt Nordkapp-Lindesnes og Trondheim-Oslo.

2013-juli-16
Runar fullførte The Laugavegur Trail
Bildet: Runar i Ulvådalen Ultra 2011 (foto: Olav engen)

Runar Thorstensen har vært på ferietur til Island og benyttet anledningen til deltagelse i det 55 kilometer lange The Laugavegur Trail eller på islandsk; Laugavegshlaupið. 272 løpere fullførte. Runar ble nr 162 i herreklassen med tiden 7:59:53, altså under 8 timer med god margin.

Om fire uker er det hans eget "Ulvådalen Ultra" som står for tur, der er det foreløpig 10 påmeldte løpere (maks 20).
2013-juli-14
Leif og Amund på Topp10 i XREID Hardangervidda
Bildet: Leif etter 3-4 timers løping (foto: Agurtxane Concellon)

Leif Abrahamsen og unge Amund Totland var våre deltagere i pionerutgaven av XREID Hardangervidda. Begge gjorde et flott løp og kom i mål på 10. og 11.plass totalt (9 og 10 i herreklassen). Dette var tøffe saker, og kun 17 av totalt 44 startende fullførte løpene. Nesten alle i topp 10 etter 5-6 timers løping brøt løpet, så fornuftig åpning lønner seg.
2013-juli-10
Léonie van den Haak påmeldt i Kristins Runde
Bildet: Léonie etter fullført Spartahlon 2012 (foto: Nerdnite X)

Léonie - som er venn med Jet Klomp som løp Romerike 6-timers i fjor - ble den 50. påmeldte løperen i årets Kristins Runde. Her snakker vi om en meget sterk løper og i øyeblikket favoritt til å vinne kvinneklassen.

Léonie van den Haak is an ultrarunner, Nike-adept, world traveler and punkrock-lover. She finished last years’ Spartathlon as 2nd woman in the 5 fastest time ever: 28:42:36.
2013-juli-10
50 påmeldt i Kristins Runde pr. 10.juli - det går mot deltagerrekord

Deltagerrekorden er på 52 startende (2010)
2013-juli-09
Per-Einar Roth nr 16 i Hornindal Rundt
Bildet: En fornøyd Per-Einar etter målgang (foto: Olav Engen)

Hornindal Rundt er en skikkelig kraftprøve på 75 km med 5.600 høydemeter, et fantastisk velorganisert løp som fikk mer enn dobbelt så mange deltagere som i fjor. 101 startet på ultraløpet og ytterligere 130 på den knallharde fjelløpet som avsluttes halvveis i Hornindal Rundt. Halvparten av deltagerne i ultraløpet var norske, 53 fullførte.
Helge Reinholt (som i Hornindal løp for Treungen IL) ble 22 totalt, 10 i NM og 2 i M40-49. Tredjemann på startstreken, undertegnede, ga seg etter 6 timer.
Les mer om løpet på kondis.no
2013-juli-09
Sten Gunnar Hansens første konkurranse som RU-løper
Bildet: Sten Gunnar i sin re-debut på langdistanse (foto: Arr i Jølster)

Sten Gunnar Hansen meldte seg inn i klubben i mai 2011, men i hele perioden har han slitt med skader - og det så lenge håpløst ut med tanke på å løpe langt igjen. Men nå var han endelig klar for konkurranse igjen, og selv om det ble tungt på slutten re-debuterte han i Jølster Maraton med 3:23:12 som ga 3.plass i M50-54 (som ble vunner av Per G Alfheim som løper for BFG. men som også er medlem i RU). Les også Sten Gunnars blogg fra løpet.

Titina Bakken løp på 4:18:59, og løper alt hun kommer over av maratonløp for å preparare seg for neste TO500 (2014?)
Les mer om løpet på kondis.no2013-juli-09
Klasseseier til Sten Einar Lunder i Unionsmarathon
Bildet: Sten Einar på Romerike 6-timers 2011 (foto:Ole Engen)

Sten Einar Lunder løp en sedvanlig varm Unionsmarathon på 4:08:46, noe som ga seier i M45-49. Maratonløpet som arrangeres fra Rømskog fikk ny deltagerrekord i år. Les mer om løpet på kondis.no
2013-juli-09
Halv Thames Ring for Knut og Marit

Marit Bjerknes og Knut Kronstad har forsøkt seg på det 400 kilometer lange non-stop løpet Thames Ring 250 for andre gang. De kom lenger enn for to år siden, men begge måtte gi seg ca halvveis. Løpet arrangeres annethvert år, så vi blir ikke veldig overrasket om de gjør et nytt forsøk i 2015.
14 av 34 løpere fullførte årets løp etter 66-97 timer.
Slik startet løpet for Marit; jeg falt etter bare 300 meter og slo hull på begge knærne.2013-juni-30
40 km i Arvika
Bildet: To blide karer på Bislett sist vinter

Våre Arvikabosatte medlemmer Remy Brändefalk og Jeanette Brennholt inviterte til et "treningspass" i Arvika lørdag 29.juni. Dessverre passet dagen dårlig for de fleste, men Alex Hansen fant veien til Arvika. Samme kvelden sendte Remy denne meldingen:

Hej. Dagens långpass blev ett fint pass på strax över fem timmar och drygt 40 km med löpning över några av Arvikas bergstoppar med fin utsikt över Arvika. Jag och Alex avslutade med grillad mat som Jeanette hade lagat. Alla nöjda och glada:)).2013-juni-23
Titina løp MSM på 4:25
Bildet: Titina på Fjellmaraton tidligere i juni (foto: Arne Brunes)
Titina Bakken er en av de mest løpsaktive medlemmene i klubben - om ikke den aller mest løpsavtive. Nå har hun vært i Tromsø og løpt Midnight Sun Marathon, det mest internasjonale av alle norske løpskonkurranser med 62 nasjonaliteter på startstreken. Titina ble nr 82 av 155 kvinner med 4:25:43
2013-juni-18
44 påmeldt i Kristins Runde pr. 18.juni - det går mot deltagerrekord2013-juni-17
Gunnar&Olav nr 11 i Marka24
Bildet: "Pensjonistene" etter målgang (ukjent fotograf)

Marka24 kunne i år skilte med godt over 1 000 påmeldte løpere fordelt på 2-4 mannslag. 95 lag var påmeldt i Hardhausklassen, og klart eldste par var Gunnar Fæhn og Olav Engen. Oldboysene klarte en fin 11.plass både i Hardhausklassen og totalt (251 lag fullførte). De skrapte sammen 1 429 poeng på en 125 kilometer lang tur. Leif Abrahamsen (og vennen Glenn) kom på 19.plass av 59 fullførende Hardhauslag med 1 261 poeng - nok til å klare merkekravet.

Reportasje på kondis.no
Beskrivelse på KrampeGammeln's blogg2013-juni-17
Tøft for Simen og Per-Einar i Bø Ultramaraton
Bildet: Simen i tet på vei opp Jøronnanatten (foto: Anne Grethe Rustad).

SIMEN VANT "HALVT LØP"

"15 startet, 3 fullførte 90km og ytterligere 11 fullførte "halvt løp". Simen Rustad "feiget ut" (egen påstand) halvveis, og vant 45 km. Per-Einar fikk også nok halvveis, og forteller om en episk tur, se link til omtale på konds.no. Han sier bl.a.: "I fjor brukte jeg ca 12 timer på 7.5 mil i Hornindal, her brukte jeg 8.30 på 4.5 mil!!! Og, jeg møtte ikke veggen i det hele tatt".
Ingen tvil om at løypa var tøff.

Les også reportasjen på kondis.no2013-juni-17
Klasseseier til Marianne i Skogsmaraton
Bildet: Marianne Følling sammen med Kondis leder Marianne Røhme

12 løpere fra klubben løp Nordmarka Skogsmaraton - et løp som kunne skilte med deltagerrekord (649 fullførende) i sitt 20.år. Marianne Følling vant K50-54 med 3:44:49 som ga en flott 12.plass totalt. Leila Fergusom løp på 4:06, Cecilie Holmgren på 4:15 og Titina Bakken på 4:56.
Les også Mariannes blogginnlegg

Frants Mohr var klart raskest av herrene våre med 3:27:17 og 10.plass i M50-54. Best plassering fikk Einar Iversen med 4.plass i M55-59 med 3:43:01. Morten Granli løp på 3:58, Thomas Pinås på 4:08, Harald Krogh på 4:10, Kåre Lona på 4:24, Roy Arne Syversrud på 4:27 og Runar thorstensen på 4:56.
Les også reportasje på kondis.no2013-juni-13
Sondre på 3.plass i UltraBirken!
Bildet: Sondre Amdahl i åpningsbakken (foto: Rolf Bakken)

Romerike Ultraløperklubb var "selvsagt" største klubb i UltraBirken med 14 deltagere. 13 av disse kom til mål. Klart raskest av våre var som ventet Sondre Amdahl som revansjerte fjorårets DNF med en flott 3.plass. Tor Idar Lillekroken ble ble nest best av våre med 31.plass av 88 herreløpere. I kvinneklassen (22 delt) var Sølvi Stensli og Marit Bjerknes best med 10. og 13.plass.

I den uoffisielle lista med aldersklasser ble det klasseseire til Sondre (M40-44), Marit (K50-54) og Olav (M60-64).2013-juni-12
Nytt medlem: Amund Totland
Bildet: Amund (i rødt) gratuleres etter delt 3.plass på 82 km i VUC
(foto: Olav Engen)

Amund Totland (25) fra Holmestrand er nå medlem i klubben. Amund debuterte på ultraløp i Romerike 6-timers i år med å lede løpet ved maratonpassering (3:04:07) og selv om det ble mye gåing smilte han seg gjennom de 6 timene og endte på 11.plass med 64,441 km. Tre uker senere løp han imponerende i Vestfold Ultra Challenge der han delte 3.plassen på 82 kilometeren. Han er nå påmeldt i både XREID, Kristins Runde og Telemarks Tøffaste - så legg dere i trening dere som vil slå denne karen.2013-juni-08
Frode fullførte Gobi March 250 km
Bildet: Frode i Gobiørkenen, foto fra arrangørens hjemmeside

Frode Lein Sørbø ble den andre fra klubben som har fullført 4desert-løpet Gobi March. Tidligere har Gunnar Fæhn fullført dette 6-etappers løpet på totalt 250 km - med masse spennende utfordringer underveis. Nittedaølen slet med vannblemmer tidlig i løpet, men alt i alt gikk det veldig bra og på den avsluttende etappen var han helt oppe på 20.plass. Totalt ble han nr 67.
2013-juni-06
Nytt medlem: Harald Krogh
Bildet: Harald under årets Romerike 6-timers (foto: Ole Engen)

Harald Krogh (43) fra Lommedalen er nå medlem i klubben. Harald løp 58,573 km på sin ultraløpsdebut under Romerike 6-timers i år, og i fjor løp han Berlin Marathon på 3:52:28. Vi er nå 62 medlemmer i klubben. Med den veksten vi opplever nå er vi 100 om et par år (?).
2013-juni-04
Hvem er klubbens syv bloggere?

Se undersiden ULTRAPEKERE
Følger du bloggene?
Er det flere av dere som har blogg eller hjemmeside?Klubben har nå egen avtale om SAS sportspriser
Se info på SAS Sportspriser (underside til Romerike ULK) dersom du trenger den unike bestillingskoden du må bruke for å benytte deg av SAS sportspriser. Det kan være ved reise til idrettsarrangement i inn- og utland eller til samlinger. Avtalen gir dere veldig høy grad av fleksibilitet mtp bestilling, endringer, bagasje, avbestilling mv. Eventuelle Eurobonuspoeng opptjenes på vanlig måte.
Les mer om SAS sportspriser.

2013-juni-02
Sondre Amdahl nest beste norske i Stockholm Maraton
Bildet: Sondre i Romerike 6-timers 2012 (foto: Maja Samsonstuen)

Sondre Amdahl gikk hardt ut i Stockholm Maraton til tross for at han sikkert kjente Transvulcania for tre uker siden og København Maraton for to uker siden i bena. Første 5 gikk på 18:13 (60.), halvmaraton på 1:20:50 (105.). Farten sank på andre halvdel men han kom likevel i mål som nest beste norske løper på 131.plass med tiden 2:51:39. Persen hans er 2:43. Fokus framover blir på CCC der han sikkert kommer til å gjøre det bra.2013-juni-01
Hilde vant Fjellmaraton!
Bildet: Hilde og Titina i fint driv over fjellet (foto: Arne Brunes)

Hilde Johansen imponerte med totalseier i Det Norske Fjellmaraton på tiden 3:42:26. I aldersklassen 40-44 ble det dobbeltseier med Titina Bakken på 2.plass (4:11:25). På herresiden løp Frants Mohr inn til 2.plass i M50-54 (3:26:12) og Erik Nossum til 2.plass i M60-64 (3:41:10). Marianne Følling (vant) og Inger-Marie Vinje kom på 3.plass i sine aldersklasser på halvmaraton.
Les mer på kondis.no2013-mai-31
16 medlemmer påmeldt Telemarks Tøffaste
24 er påmeldt samlinga i Tveitsund
Det blir en rekordstor tropp fra klubben til et norsk ultraløp når vi i september reiser til Tveitsund i Treungen.. Det er ikke umulig at vi ender med et 30-talls deltagere i løpet (inkl 5-6 på 42 km).
Se også epost sendt til alle. Løpets hjemmeside2013-mai-31
Utenlandsturen vår 2014 går til Skottland
Da er det klart at avstemningen på de tre alternative klubbturene i 2014 endte med klart størst interesse for en reise til det 53 miles lange Hoka Highland Fling i Skottland. Løpet arrangeres 26.april neste år. Utenlandsgruppa vår jobber med dette fra august, slik at vi tidlig på høsten kan ta i mot påmeldinger til turen.

Se også epost sendt til alle. Løpets hjemmesideStyret har også sett på øvrige klubbreiser t.o.m. 2015, og dette er løpene vi vil arrangere reiser til:

UTLAND
2014 Hoka Highland Fling, Skottland
2015 Salomon Zugspitze Ultra, Tyskland

NORGE (evt. Sverige)
2013 Telemarks Tøffaste
2014 Tromsø Mountain Ultra
2015 ? fortrinnsvis et løp få eller ingen har løpt tidligere - vår eller høst for ikke å komme for nær Zugspitze
2013-mai-29
Nytt medlem: Ole Kristian Velstadbråten Bangås
Bilde: Ole Kristian (orange) i starten på VUC forrige helg (foto:Olav Engen)

Han hadde aldri løpt lenger enn halvmaraton, så løp han 27 kilometeren i VUC og nå drømmer han om å bli ultraløper. Ole Kristian (38) løper halvmaraton på Beitostølen i helgen og debuterer på helmaraton i Oslo Maraton i september. 50 kilometer i neste VUC er drømmen, eller blir Holmestrandkaren fristet av et tidligere ultraløp...?2013-mai-28
Simen på 2.plass i Vestfold Ultra Challenge
Bilder: Simen før start og Sondre i mål (foto: Olav Engen)

Simen Rustad slet med næringsinntak og var ikke i stand til å true VM-løper Didrik Hermansens seier i VUC's 50 milesløype. Simen ledet halvveis, men Didrik løp 5 km feil. Uansett et flott løp av Gjerdrumsgutten.

Sondre Skogsholm, vårt yngste og nyeste medlem (også han fra Gjerdrum) løp inn til en fin 5.plass i det tøffe løpet og i sterk varme. Totalt 12 løpere fra klubben løp 52 eller 82 km i VUC, det betyr at vi hadde 1/4 av deltagerne.
Les mer på kondis.no
Se også Gammeln's blogg: VUC kunne blitt min siste konkurranse2013-mai-27
Frans nr 2 Cecilie nr 3 på Hadeland Maraton
Bilde: Frants på Hadelandsk landevei (foto: Bjørn Hytjanstorp)

Sakset fra kondis.no:
Det var en tung dag for Frants Mohr, Romerike Ultraløperklubb, som vant Hadeland Maraton i fjor. Da løp han på 3:01:43. I år ble det 3:15:53 . Frants trives på Hadeland, og om løpinga ikke gikk så lett, så var det ikke noe feil med humøret, og den årlige klemmen til arrangøren kom etter en dusj og litt godlukt var på plass etter løpet.
Ellers ble det 2.plass til Cecilie Karlsen i kvinneklassen md 4:15:02 mens Titina Bakken løp på 5:03:16.
2013-mai-25
Remy og Jeanette inviterer til "Ultralångpass med löpning och grillning"
Bilde: Remy Brändefalk 17.mai (foto: Jeanette Brennhovd)

Jag och Jeanette bjuder in alla medlemmar som vill hälsa på oss i Arvika, med valfritt hur länge alla vill springa. Både damer och herrar är välkomna, stora som små, unga som äldre. Varma hälsningar//Remy & Jeanette

Datum: Lördag 29 e juni

Plats: Prästängen i Arvika. Vid tennisbanorna
LES MER PÅ TRENINGSSIDEN

2013-mai-23
Adelskalender for Romerike 6-timers oppdatert
Bilde: Jan, adelskalenderens far under årets 6-timersløp (foto:Ole Engen)

Vårt trønderste medlem, Jan Sneisen, graver seg ned med resultatlista etter hvert 6-timersløp på Romerike - og kommer opp igjen med oppdatert Adelskalender for løpet. Årets vinnere Marianne Mæhlum og Dag Berg gikk med sine perser inn på henholdsvis 8. og 19.plass på all-time-lista der klubbens beste er Hilde Johansen på 15.plass blant kvinnene og Kim Johannesen 18.plass blant herrene.

SE HELE OVERSIKTEN (beste resultat og antall løp)
Øistein Ackenhausen er eneste løper som har løpt alle ni 6-timersløpene på Romerike, nærmest følger Mons Øyvind Tingelstad med åtte løp. Blant 7 løpere med syv starter finner vi våre egne Frants Mohr, Runar Thorstensen og Marit Berg Bjerknes.2013-mai-21
Nytt medlem: Sondre Skogsholm
Bilde: Sondre på fjorårets VUC (foto: Heming Leira)

Sondre Skogsholm (22) fra Gjerdrum debuterte på ultraløp i fjorårets ultravåte Vestfold Ultra Challenge sammen med kameraten Kristoffer Modell. Kristoffer meldte seg inn i klubben før jul, nå har også Sondre meldt seg inn. Om tre dager løper han 50 miles i VUC for andre gang - der han altså i fjor kapret en fin 5.plass. Sondre, som fyller 22 i august er klubbens yngste medlem. På bildet ser vi Sondre mellom Kristoffer og David ved matstasjonen etter ca 27 km, senere distanserte han de andre to kraftig.2012-mai-20
Thomas perset i København Marathon -
Sondre A under 3 timer
Bilde: Startfeltet i årets København Marathon

Tomas hadde noen bonuspoeng for mye, tok en dagstur ned til Køben forrige helg, løp maraton og fløy hjem igjen. Det resulterte i tiden 3:30:57 som er ny pers med 11 minutter. Etter løpet skryter han uhemmet av de nye Adidas Boost skoene på Facebook, og avslutter med: Fikk ikke vondt i beina underveis, havarerte ikke og måtte ikke gå som vanlig. Var superfin i beina hele tiden.

En som i utgangspunktet ikke var fornøyd med å løpe på 2:57:38 i København er Sondre Amdahl, men når vi seier at han uka før løp det knallharde Transvulcania på 83,3 km - da er det grunn til å bli fornøyd og imponert likevel.2013-mai-19
O-løperduell i Kristins Runde?
Bildet: Harald Aas løper inn til seier i det første UltraBirken 2009 (foto: Kjell Vigestad)

Foreløpig har vi 31 påmeldte til Kristins Runde - som kanskje blir det siste KR som konkurranse. 24 av de 31 er norske, og blant disse finner vi fire o-løpere fra Raumar orientering: Harald Aas som vant det første UltraBirken, Simen Ellingsen Rustad som ble nr 2 i fjorårets KR, Øyvind Lund som har drevet skiskyting på elitenivå og Ola Skage Sander som er en rutinert maratonløper ung alder til tross. Disse gutta er mellon 28 og 34 år, og har etterhvert rotet seg bort i mye annet enn orientering... men for sistnevnte blir det debut i ultraløp. Øyvind debuterte i Round Rotherham i 2011 (løpet Harald vnt året før).

Det er mange andre sterke løpere på startlista, men den skal løpe fort som skal slå i alle fall Harald og Simen. På kvinnesiden har vi forfall fra Emelie Ansersen, så der er nok Hilde Johansen og Ninette Banoum de sterkeste på startlista i øyeblikket. Vi kommer selvsagt tilbake med mer om KR senere.2013-mai-15
Nytt Medlem: Kim André Borgeteien
Privat bilde

Kim André (40) fra Jessheim er nå medlem av klubben, og kanskje blir det ultraløpsdebut på ham senere i år. Han skal i alle fall løpe Oslo Maraton der han har deltatt på helmaraton hvert år siden 2008. I år håper IT-mannen å smyge under 4 timer i Oslo. Kanskje blir det maraton i Helsinki også... og kanskje TT(?)2013-mai-12
Klubbens ultraløpsoversikt oppdatert

Hittil i år har 35 medlemmer totalt 57 starter i ultraløp, 46 i Norge og 11 utenlands. Oversikten over løp og løpere er oppdatert på ROMERIKE ULK_Medlemmenes resultater
På den samme siden finner du oversikter for årene 2009-2012.2013-mai-12
Sondre Amdahl nr 18 i Transvulcania
Bildet: Sondre etter 34 km i løpet

83,3 km og mer enn 4400 høydemeter på Las Palmas, det høres ut som et fint eventyr for en ultraløper. Det synes også Sondre Amdahl som endre på en flott 18.plass i herreklassen (20 av 412 totalt) i Transvulcania med tiden 8:23:00. Løpet ble vunnet av "superløper" Kilian Jornet, mens svenske Emelie Forsberg vant kvinneklassen. Sondre skriver på Facebook: Bildet er tatt etter 34 km, her lå jeg topp 15. Men, så var det nedoverbakkene da.. Etter passering 53km løp vi fra 2.400 m.o.h og ned til havet. Da ser jeg ut som ei ku i forhold til de beste!
Sannsynligvis verdens raskeste ultraku, tror vi.2013-mai-09
Morten Granli løp 50km på 4:42 i Drammen
Bildet: Morten løp 6-timers 5 dager tidligere (foto: Ole Engen)

Tre av de 10 som fullførte Kick-Master Ultra (50 km) i Drammen Kristi Himmelfartsdag var fra klubben. Raskest av våre var Morten Granli på 3.plass med 4:42:20, foran Erik Nossum på 4.plass med 4:51:33. Titina Bakken vant kvinneklassen med 5:44:31. Alle disse løp også Rmerike 6-timers 5 dager tidligere.
Les mer på kondis.no
2013-mai-07
Hilde og Johan best av våre løpere på 6-timers
Bildet: Faksimile av RBs oppslag med fokus på ekteparet Holmgren

Hele 24 løpere fra klubben startet på årets 6-timers, og resultatene var over all forventning.
På kvinnesiden sørget kvartetten Hilde Johansen, Marianne Følling, Cecilie Holmgren og Sølvi Stensli for total klubbdominans med 2, 3, 4 og 5.plass, alle på ny pers. Hilde løp lengst av våre kvinner med 63,542 km. Jeanette Brennhovd debuterte på både maraton og ultraløp og løp inn til en fin 8.plass.
Les også Mariannes blogg: Endelig en helt ordentli' pokal!

Johan Holmgren ble best av herreløperne med 4.plass og sterk pers på 73,735 km. Per Gunnar Alfheim (konkurrerer for BFG Fana) kom på en fin 6.plass i sin "tilbakekomst" til ultrasporten, mens Morten & Morten (Olsen og Granli) kom på 19. og 22.plass.

Se resultatlink nedenfor og på løpets hjemmesideKjempeinnsats av mannskapene
Det merkes at klubben nå er større, og det var ingen problem å få nok mannskaper til årets arrangement. Det var en imponerende innsats som ble lagt ned - og i tilbakemeldinger i eposter til løpslederen er det veldig mange som har påpekt den flotte servicen. Vi som er vant med sol og sol på 6-timersløpet vårt ble i år overrumplet med kaldt vær, sterk vind og regn de første 5 timene av løpet.

Tusen takk alle sammen!!
2013-mai-07
Marianne Mæhlum og Dag Bern vant Romerike 6-timers 2013.
Bilder av vinnerne, foto: Ole Engen

89 av 106 påmeldte løpere stilte opp i regnværet på Jessheim friidretts-stadion - til det som for mange ble en vår og kald dag, men likefullt til en konkurranse der svært mange satte personlig rekord på 6-timers.
Ut fra de svært mange tilbakemeldingene vi har fått har deltagerne vært fornøyd med arrangement og arrangører, noe vi setter pris på. Vi har også fått noen innspill vi vil se på før neste års løp.

Se stor reportasje med 96 bilder på kondis.no

Vinnere ble altså Marianne Mæhlum fra Røa IL som debuterte på 6-timers med å løpe 65,445 km og Dag Bern fra SK Kraft som perset og vant med 76,657 km. Totalt 67 av 89 startende løp lenger enn 50 kilometer. Amund Totland fra Hydro Holmestrand var raskest på maraton med 3:04:07.
Dag Bern's blogg fra løpet: En våt fornøyelse
2013-mai-06
Remy nr 34 i Mukastigen Trail Run
Bildet: Remy og Claes Jonsson på Munkastigen (foto: Jeanette Brennhovd)

Helgen før Romerike 6-timers løp Remy Brändefalk Munkastigen Trail Run 44 km, med Jeanette Brennhovd som supporter. Uken etter var rollene byttet om, da var det Remy som supporterte Jeanette.

Munkastigen Trail Run är ett ultralopp i Laxå, forteller Remy. Terrängen var ganska tuff och krävde ett bra fot arbete. Jag körde på bra från början sier han - og plasseringen ble 34 av 114 herrer, 37 av 140 totalt.
Løpets hjemmeside
2013-mai-02
101 påmeldt til Romerike 6-timers
...etteranmelding lørdag 08:30-09:30

Med 101 påmeldte 3 timer før nettpåmeldingen stenger torsdag kl 24:00 og et antall løpere som har sagt de kommer og etteranmelder seg bør det bli +/- 110 deltagere lørdag. Startnummerutdelingen åpner løpsdagen 08:30.
Les alt om løpet her2013-april-27
Gunnar løp Limburgs Zwaarste (Limburgs tøffeste)
Bildet: Gunnar i hollandsk landskap (arrangørfoto).

Gunnar Fæhn like å reise, og han finner alltid et ultraløp å kombinere med når han og kona er på utenlandstur.Dette gangen ville kona se på tulipanblomstringen i Nederland, mens Gunnar som alltid ville utfordre seg på et ultraløp. Ultraløpet han fant heter altså Limburgs Zwaarste, der det er distanser på 60, 80 og 100 km.
Gunnar kom selvsagt til mål - og tiden ble 9:11:15.
Les mer på kondis.no:
2013-april-24
Løypa til 6-timersløpet er klar

Kontrollmåling gjennomføres 26.april, men det er klart at løypa til årets Romerike 6-timers blir 600 meter i år. Det er fortsatt anleggsarbeider rundt friidrettsbanen som gjør at den permanente 1000-metersløypa ikke blir klar før til 2014-løpet. Det blir en knallrask runde med en halvskarp sving like ved runding, ellers full fart! Tidtaging skjer inne på banen rett før løperne løper inn i tunnellen under tribunen der de møter mat-drikkeservice, toaletter mv på andre siden.
83 løpere er påmeldt - vi håper på 120 deltagere!20130424
Ellen fullførte London Marathon på 4:24:03
Bildet: Ellen på Romerike 6-timers 2009 (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Ellen Wold skriver også om sin siste konkurranse på Facebook:
På tur hjem fra London maraton:-) takk for alle gode ønsker! Det ble et flott løp med en utrolig stemning, 700 000 tilskuere omkranset løypa og lagde en skikkelig folkefest. Det ble ikke pers i år da, men man kan jo ikke perse hvert år.. Kanskje neste år? Løpet startet med et halvt minutt stillhet ved start for å minnes Boston, og de aller fleste løp med svart sørgebånd. Det var en fin markering.
2013-april-24
Bare nesten for Per-Einar på Mallorca
Bildet: Per-Einar i UltraBirken 2012 (foto: Bjørn Hytjanstorp)

Per-Einar Roth skriver på Facebook etter han han måtte bryte det 103 km lange Ultra Mallorca (4203 høydemeter):
En liten oppdatering til dere som ikke er veldig bevandret i spansk :). Ultra Mallorca gikk ikke helt i mål for min del. Brøt etter 80 km og 14 timer. Hadde nok ikke dagen av flere grunner... For tidlig på sesongen (for lite trening :) ), klarte ikke å få i meg mat under løpet (ble helt utslitt og frossen) og underlaget var ikke som forventet. Stein stod på en meget variert meny. Alt fra spisse små, store, runde, flate, rullestein, løse eller sementerte. Jord og grus var det svært lite av. Men, nok av klaging og bortforklaringer. En erfaring rikere og depper ikke av den grunn. Nå ser jeg bare fremover mot nye løp, men i kjente omgivelser i skog og fjell Noreg Rundt :)
2013-april-20
From Mysen With Lowe
Bildet: Klubbens representanter på Mysenturen, Frants og Tor-Idar
(foto_Lars Chr Dørum).

En kjærlighetsreise gjennom indre Østfold og ytre Enebakk. På Facebook kan du lese ultrapoet Frants Mohr's beskrivelse fra den 70,36 km lange løpende reisen sammen med Tor-Idar Lillekroken og Lars Christen Dørum tidligere i dag. Ingen tvil om at disse gutta er i bra form før ultraløpene starter for alvor.
HERfinner du bildene. Klikk på første bilde og bla deg videre, men husk også å lese bildetekstene.2013-april-16
Hurum Rundt "the extended version" 60 km

1.mai inviterer Geir "Löplabbet" Frykholm til 7. avløping av Hurum Rundt - en årlig ultralang og sosial treningstur rundt omkring på Hurumlandet. Klubbens løpere har vanligvis vært godt representert på disse turene.
2013-april-15
Harald løp Paris Marathon på 3:38:02
Bildet: På Champs-Elysées i RU-drakt

Harald Borthen Singstad har vært i Paris der han fullførte maraton på 3:38:02. Dermed hadde han ca 30.000 av de 38.000 fullførende etter seg i mål. Etter som jeg manglet de lange løpeturene på forhånd (pga mye skigåing birken og påska), så opererte jeg for meg selv med en worst case på 3.50 så sånn sett gikk det jo bra, sier Harald. På ultramenyen hans står foreløpig Romerike 6-timers, UltraBirken og Ulvådalen Ultra.
Invalidedomen:
Harald om bildet: Jøss ser nesten sprekere ut enn det jeg følte. Vet ikke om det var ment et stikk men kona ba meg med på museumsbesøk til Invalidedomen rett etter løpet.
2013-april-14
Suveren seier til Simen i Holmestrand
Bildet: Simen helt alene i tet (foto: Heming Leira)

Simen Rustad debuterte som løper for klubben på "underdistanse" med å vinne med over 3 minutters margin i Holmestrand Maraton på halvmaratondistansen. Tiden 1:19:47 er bra i den tunge løypa og helt upresset i tet. Seks andre av klubbens løpere var med på maraton: Leif Abrahamsen 3:53:18, Tom Larsen 4:04:51, Helge Reinholt 4:14:36, Kåre Finstad Lona 4:18:43, Svenn Gj Arnesen 4:24:41 og Titina Bakken (én uke etter NM 100km) 4:54:11.
Les mer på kondis.no
20130414
2.plass til Hilde på TEC 50 miles, 5.plass til Anders
Bildet: Våre fem løpere i TEC (foto: Jeanette Brennholt)

Hilde Johansen imponerte stort med tiden 8:27:37 og 2.plass på TEC 50 Miles. Hun var bare 11 minutter bak vinneren Sandra Lundqvist (som har løyperekorden i KR). Ragnhild Audestad fulgte opp med en flott 4.plass med tiden 9:53:38. I herreklassen imponerte Andres Strömvall med 5.plass på tiden 8:04:58 i en klasse med 62 deltagere.

Einar Iversen løp dobbelt så langt, og ble nr 17 på 100 miles med tiden 21:11:49, mens Remy Brändefalk måtte gi seg etter 100 km på sin 100-miles debut.
Det var 145 startende totalt. Les mer og se flere bilder på kondis.no20130412
Springer med livet som innsats
Bildet: Faksimile fra artikkelen i Värmlands Folkblad

Remy Brändefalk ble profilert i Värmlands Folkblad i går, der avisen skriver om hans Cypros Ultra prosjekt, der han skal løpe det 135 miles (217 km) lange løpet og samtidig samle inn penger til Barncancerfonden (dere må gjerne støtte dette). Remy, som er tidligere thaiboxer på elitenivå sier bl.a.: I ultralöpning kan jag välja hur misshandlad jag vill bli. Det kunde jag inte i thaiboxningen.

I morgen starter han forresten som en av 6 fra Romerike Ultraløperklubb i Täby Extreme Challenge - der også Anders Strömvall, Einar Iversen, Hilde Johansen, Ragnhild Audestad og Sven Gjermund Arnesen er med.20130408
Titina og Knut fullførte NM 100 km i Bergen Ultra
Bildet: Titina underveis i sin 100km-debut i Bergen (foto: Jørgen Pettersen)

Titina Bakken ble nr 4 i NM som ga sølv i K40-44 veteran med tiden 12:19:18. Knut Kronstad ble nr 7 i herreklassen (sølv i M60-64) med tiden 14:13:53. Erik Nossum konverte visstnok til 63 km, men vi har ikke tiden. Kim Johannesen lå på 3.plass da han etter 40 km måtte gi seg med betennelse i mageregionen. Løperne var innom alle årstider fra snøstorm og snøpulsing til sol og nesten sommervær.

På 63 km (1,5 maraton) løp Tor Arne Stjern inn til 15.plass med tiden 6:59:32. Per Gunnar Alfheim - som konkurrerer for BFG Bergen - ble nr 7 med 5:51:46 etter sin "tilbakekomst" til ultraløpingen.20130408
Tre eksotiske løp i utlandet
Hvem vil du være med på?

I samme epost der vi informerte om samlinga i Telemark har medlemmene fått spørsmål om hvilket av tre aktuelle ultraløp som kan være interessante med tanke på klubbreise våren 2014.


Finn fram mailen - og returner ditt svar vedr både utenlandsreise og Telemarksamløinga.2013-april-08
Ønsker tilbakemelding om
klubbsamling og ultraløp i Telemark 6.-8.september

Alle medlemmene har i dag fått epost med mer info om samlinga i Trungen i forbindelse med terrengultraløpet "Telemarks Tøffaste".

Vi har 22 "påmeldte til turen" - men ønsker en bekreftelse på dette og forventet avreisetid (-dag) nedover. Dette blir en kjempeflott tur og et kjempeflott løp - og svært billig for alle.2013-april-04
Nytt medlem: Sten Einar Lunder
Bildet: Sten Einar på Kristins Runde 2008 (foto: Bjørn Hytjanstorp)

På tide å satse på ultraløp igjen :-) ......og det finnes jo ingen bedre ambassadør for ultraløp enn Romerike Ultraløperklubb og Olav Engen :-) skriver Stein Einar Lunder fra Lunner, og vi sier takk takk for fine ord og for nok et medlem. Sten Einar er forøvrig den deltageren med lengst tilbakelagt distanse i Kristins Runde - etter at han i 2008 løp feil i et veikryss og havnet nesten i Sørkedalen før han snudde. I år løper han UltraBirken, mens triatlonpers i København i august er det store målet. Neste år sikter han på minst 3 norske ultraløp og "Hytteplanken".2013-april-02
Fem fra klubben løper Bergen Ultra 6.april
Bildet: Kim Johannessen er en av kandidatene til pallplass i NM 100km

Fire dager før starten på Bergen Ultra er det klart at klubben stiller med 4 av 21 påmeldte på 100 kilometer. Det er Kim Johannesen, Erik Nosssum, Knut Kronstad og Titina Bakken. Tor Arne Stjern er påmeldt 63 km og Marit Bjerknes 42 km (også Per Gunnar Alfheim er påmeldt 42 km, men han konkurrerer for BFG Bergen).
Les mer på kondis.no

2013-mars-26
Tom og Leila på Löplabbetmaraton
Bildet: Tom og Leila i Stenfeldtbakken (foto: Heming Leira)

Geir Frykholm og Löplabbet hadde invitert til langtur mellom Løplabbets butikker i Ski og Strømmen på "langtirsdag" - og 14 løpere tok i mot invitasjonen til turen som var ca en maraton lang. To av disse var fra klubben; Tom Larsen og Leila Ferguson. De fikk en fin sosial tur i strålende vær.Les mer på kondis.no

treningssidenkan du lese om en ny mulighet for lang sosial treningstur 20.april.2013-mars-26
39 dager igjen til Romerike 6-timers - vi trenger medhjelpere
Bildet: Fra drikke-/matstasjonen 2012 rett før løperne strømmer på (foto: Maja Samsonstuen)

Det er 39 dager igjen til årets Romerike 6-timers som nå er blitt et vårløp. Vi har allerede passert 70 påmeldte, så nå er vi ganske sikre på at vi igjen får et tresifret antall startende.

Alle nøkkelroller unntatt speaker er besatt, men vi vil trenge ekstra mannskaper til klargjøring av sekretariat og arena kvelden før og løpsdagen (kan kombineres med å løpe) + mat-/drikkeservice løpsdagen.


2013-mars-23
Bare to fra klubben påmeldt til NM 100 km 6.april
Bildet: Erik Nossum fra gårsdagens trening på Bislett

Kim Johannesen (senior) og Erik Nossum (Veteran 60-64) er foreløpig de to eneste fra klubben som er påmeldt til NM 100 km i Bergen. Det er ikke for sent å melde seg på, fristen utløper ikke før 2.april. På 63 kilometer er Titina Bakken påmeldt, mens Marit Bjerknes løper 42 km for å rekke premieutdelinga som Ultraløpsutvalgets representant (TD). Les mer på kondis.no2013-mars-22
Nytt medlem: Alex Hansen
(foto: Maja Samsonstuen)
De som har vært på de samme ultraløpene som Alex (38) kan ikke ha unngått å se den særdeles blide karen som tydeligvis elsker løpinga. Lokalavisa Romerikes Blad har også oppdaget denne mannen, og hadde bl.a. en hjemme-hos reportasje hos Alex på Løvenstad før Bislett 24-timers tidligere i vinter. Hei Olav,nå er det på tide for meg også;) skriver Alex sammen med innmeldinga vi mottok i dag. På Romerike 6-timers vil dere møte Alex i gult og svart.2013-mars-22
Bra deltagelse på Bislettreninga
Bildet: Remy Brändefalk, Erik Nossum, Kim Johannesen og Gjermund Sørstad

Det var 9-10 løpere fra morgenen av, noen ga seg tidlig, andre kom til og noen løp veldig langt og lenge. Erik tok toget fra Arvika ens ærend for å være med, og la inn denne meldingen i gjesteboka vår:

Rapport fra Erik:
Bildet: Remy
Allerede før kl 09 var de første 3 på plass og i gang med å løpe. Den neste timen ble vi raskt flere og på det meste var vi vel nærmere 10 stykker, de fleste fra klubben, som løp i skiftende grupperinger rundt hele banen. Enkelte ga seg forholdsvis tidlig, etter et par-tre timer, mens andre holdt det gående helt til kvelden. Da jeg forlot banen som sistemann fra klubben nærmere kl 18 holdt Gjermund Sørstad og Joar Flynn Jensen det fortsatt gående! Gjermunds ambisjon var å tilbakelegge minst 100 km og han virket hele tiden fullstendig uberørt av foregående helgs knallsterke maraton i Barcelona på 2.36. Joar ankom først ved 13-tiden, men han gir seg sjelden før han har tilbakelagt minst 50 km på Bislettøktene sine. Dagens mest eksotiske innslag utgjorde klubbens ferske medlem og eneste "utlending", svenske Remy Brändefalk, som hadde tatt toget fra Arvika og var med oss nesten helt fra starten og frem til ca kl 15. Remy kunne fortelle at han nå satser målbevisst på ultraløpingen og vi kan nok forvente resultatmessig fremgang på den karen i tiden fremover.

2013-mars-19
Husk ultratreningsdagen på Bislett fredag 22.mars
Vi løper fra 09-17... du kan bli med deler av tiden

Påskeferien tjuvstarter med heldags ultratrening på Bisletts innebane fra kl 0900 om morgenen og holder på til kl 17 eller enda lengre dersom det fortsatt er futt igjen i beina. Ta med løpemat/drikke for selfsupport. Pr i går var det 7-8 som har sagt de kommer + en del "kommer kanskje". Kontaktperson og initiativtager for treningsdagen er Erik Nossum.2013-mars-18
Marianne og Sondre løp fort i Barcelona Maraton
Bildet: Marianne under årets 50K på Bislett (foto: Kjell Vigestad)

Barcelona Maraton blir et stadig mer populært reisemål blant norske løpere. Det er lett å komme dit, det er i vintersesongen vår og det er en flott løype i en flott by. Marianne Følling var rett bak persen sin med 3:39:21 i et løp der hun avanserte på resultatlista hele veien etter første mellomtid. Enda fortere løp Sondre Amdahl som brukte 3:12:27 - som er en halvtime etter det han er god for - men forklaringen er at han var ledsager/mentor for en svoger. Tredjemann fra klubben, Tomas Pinås, brukte 4:20:35. Les mer på kondis.no
2013-mars-13
Kondissjefen løper Romerike 6-timers
Bildet: Marianne Røhme ved Nordbytjernet Jessheim (foto: Olav Engen)

Vi sendte ut en utfordring, og Jessheimkvinnen Marianne Røhme - som nå er administrativ leder på Kondiskontoret - tok utfordringen. Nå er hun en av 59 som foreløpig er påmeldt årets 6-timersløp.
2013-mars-12
Nytt medlem: Simen Rustad
Bildet: Simen i innspurten på Kristins Runde 2012 (foto:Ole Engen)
Sist sommer ble deltagelse i Kristins Runde kombinert med utdrikningslag for Simen Rustad... dermed måtte han pyntes litt før innspurten og 2.plass. Nå er han gift - og før han løper KR 2013 er han (og Trine) antagelig far til en liten pjokk. Nå er Gjerdrumsløperen (bor i Oslo) innmeldt i klubben vår, og det er vi litt stolt av. Snart 28 år gamle Simen er en sterk o-løper, terrengløper og veiløper. Vant NUC overlegent i 2011, løp Barcelona Marathon 2012 på 1:40:22.... osv. Årsdebut på ultra blir antagelig i VUC.
2013-mars-11
Årsmøtet 6.mars: Gjenvalg på hele styret
Bildet: Frants, Ellen, Marit, Olav = det gjenvalgte styret i Romerike Ultraløperklubb

Det var 14 medlemmer som møtte på årsmøtet i VIP-rommet på Bislett 6.mars, det var dobbelt så mange som på årsmøtet i fjor. Selve årsmøtet med valgene gikk raskt og greit unna - alle tillitsvalgte i klubben tok gjenvalg. Se oversikt lenger ned. Referat fra årsmøtet sammen med årsberetningen, regnskap 2012 og budsjett 2013 sendes alle medlemmene pr e-post.

KLUBBTREFF
På det etterfølgende klubbtreffet snakket vi litt om løpene våre og behovet for mannskaper, vi diskuterte muligheten for å arrangere NM 24-timers en gang og vi diskuterte konsept på et nytt terrengløp som skal erstatte Kristins Runde. Vi fikk også avklart noen flere klubbfunksjoner som ikke er en del av valget på årsmøtet. Se oversikt lenger ned. Til slutt var det en kort info om klubbturen til "Telemarks Tøffaste" ved Olav og deretter presentasjon av tre forslag til utenlandstur, presentert av Leila og Per-Einar. Det kommer en egen sak om dette med turene (både epost og her på hjemmesiden).

TRENING
Noen benyttet også anledningen til å trene på Bisletts innendørsbane før eller etter møtet... og med det antall medlemmer vi nå har kan det kanskje bli aktuelt å prøve med faste klubbtreninger fra neste vinter (?).

LØPSTØY
Noen få har ikke hentet eller fått tilsendt løpstøy som er ankommet. Dere blir kontaktet pr e-post for å avtale levering eller sending.

Luene vi har bestilt er Medium størrelse, og med bra stretch i disse trodde vi det skulle passe alle. VI ser behovet for flere størresler her, så det vil komme med neste bestilling. Som dere ser av oversikten har marit tatt på seg oppgaven med løpstøy framover - men inntil dere får ny beskjed kan dere kontakte Olav om dette.2013-mars-06
Kronstad's skieventyr i Grenadertraséen
Bildet: Knut på RU's skitur gjennom Nordmarka Januar 2012 (foto: Olav Engen)

Det er noen uker siden, men vi MÅ bare nevne det; Grenaderløpet er norges kanskje hardeste skirenn, 90 kilometer på tvers av Nordmarka og Bærumsmarka fra Hakadal til Asker. Samme turen tilbake etterpå er vel galskap? ...men det var altså hva Knut Kronstad gjorde 16.februar. Etter å ha gått det 90 km lange turrennet på 8:14, dusjet, skiftet og spist, la han i vei tilbake samme vei han hadde kommet.
Et "ultrastønt" kalte Knut det.
"Galskap" sier vi som har slitt oss gjennom Grenaderløpet, og kost oss i Birken.
2013-mars-04
Flott 4.plass til Sondre i TransGranCanaria 2013
Bildet: Sondre under Romerike 6-timers 2012 (foto:Maja Samsonstuen)

TransGranCanaria er et stort og populært terrengultraløp - med distanser på 83 og 119 km - begge utsolgt og med over 250 startende. Sondre Amdahl imponerte stort med en imponerende 4.plass på 83 kilometeren, plassen foran Eirik Dagssønn Haugsnes (vinner av Tromsø Ultra og antagelig norges nest beste motbakkeløper). 83 kilometer med 4700 høydemeter gjorde terrengspesialist Sondre unna på 8:53:08 som også ga klasseseier i M40.
Løpets hjemmeside med resultater og omtale
2013-mars-04
Leif Abrahamsen fullførte Expedition Amundsen
Det er ikke løping, men vi tar likevel med en melding om Leif Abrahamsen som sist helg fullførte Expedition Amundsen på ski med pulk over Hardangervidda. En mer enn ellers ekstrem opplevelse i år, bl.a. med overnatting i telt med 30 sekundmeters vind (storm). Løpet er 100 km og ble nok en gang vunnet av ultraløper Thomas Andersen.


2012-mars-04
Heldags ultratrening på Bislett fredag 22. mars
Bildet: Erik underveis i TO500 sist sommer (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Erik Nossum har sendt denne invitasjonen:
Påskeferien tjuvstarter med heldags ultratrening på Bisletts innebane fra kl 0900 om morgenen og holder på til kl 17 eller enda lengre dersom det fortsatt er futt igjen i beina. Ta med løpemat/drikke for selfsupport. Vi er kanskje allerede 3-4 som kommer og håper enda flere har anledning til å være med. Velkommen!
2013-feb-27
Husk årsmøte og klubbtreff torsdag 6.mars
Se litt lenger ned på siden, invitasjon til årsmøte og klubbtreff (og trening for de som vil). Der finner du også foreløpig info om klubbsamlingen i forbindelse med "Telemarks Tøffaste" i september. 21 er "påmeldt" - disse og andre får tilsendt et mer formelt påmeldingsskjema til samlinga etter årsmøtet. Husk å melde dere på til løpet selv.
Løpstøyet har kommet
Vi tar med nyankommet løpstøy til Bislett 6.mars. For de som ikke kommer dit prøver vi å organisere levering, evt. sendes det pr post.
2013-feb-19
Hilde Johansen raskest av våre 20 på Bislett 50K
Bildet: Hilde i fint driv midtveis i løpet (foto: Kjell Vigestad)

20 av 79 deltagere på Bislett 50K Indoor Challenge var fra klubben vår... en imponerende bredde og en glad og synlig gjeng! Hilde Johansen avsluttet sterkt og manglet bare 21 sekunder på pallen i kvinneklassen, men tiden 4:22:59 var likevel best av våre løpere. Nest raskest var Tor Idar Lillekroken som ble nr 23 i herreklassen med 4:25:38, 8 sekunder foran Marianne Følling. Tom Larsen debuterte som ultraløper.
2013-feb-15
Invitasjon til årsmøte og klubbtreff på Bislett 6.mars
Treningsmulighet før og etter møtet

Årsmøtet vårt bruker å være en rask greie, med start 18:00 bør vi rekke en time god diskusjon om arrangementene våre, klubbturer mv - og enda være ferdige til 19:30. Enkel servering med kaker og mineralvann. Før løpet er det mulig å trene på Bislett fram til 17:00 (da er banen stengt til 19:00 pga barnetrening), men man kan også løpe ute og bruke garderobene inne. Etter møtet kan dere også løpe inne på Bislett (stenger 21:00).
2013-feb-15
Bli med på klubbsamling og ultraløp
i flotte omgivelser
Telemarks Tøffaste 7.september

Helgen 6.-8.september arrangerer vi klubbtur til Treungen i Nissedal - der vi bor på pensjonatet Tveitsund Fisk og Ferieog løper Telemarks Tøffaste på lørdagen. Alle medlemmene har fått info om dette i mail i dag; Les hele mailen.

Stor interesse for turen!!
OPPDATERT 27.2.: Foreløpig er 21 påmeldt til turen hvorav 18 skal løpe TT. Flere er på gang... vi blir en stor og flott gjeng, kanskje 30?? Vi har sikret oss både et lite pensjonat (15 plasser) og to store moderne hytter.
2013-feb-09
Remy nr 14 på Karlstad 6 timmers
Remy i Våxnäshallen (Foto: Fredrik Karlsson)

Remy Brändefalk løp 62,435 km under Karlstad 6 timmers på innendørsbanen i Våxnäshallen. Det ga en 14.plass av 42 herreløpere (16 av 52 totalt). Det er også debuten han i klubbens drakt - og han ble dermed førstemann fra klubben som fullførte et ultraløp i 2013.2013-jan-31
Penger, penger, penger....
Har du husket å betale medlemskontingenten for 2013? Det er bare 300 kroner, men i sum er det 15.000 kjørkomne kroner i klubbkassa. "Pr 25/1 har 27 av 56 har betalt, men jeg regner med at de fleste resterende har lagt inn 31/1 som betalingsdato i nettbanken", sier klubbens strenge kasserer (Frants).

Litt bedre tid har dere som har bestilt klubbtøy - der er fristen 20.februar, en frist vi håper alle overholder siden vi må legge ut også for en hel del tøy til lager. Klubbtøyet har forventet levering i uke 8 (18.-22.februar).

2013-jan-31
Titina med klubbens første maratonregistrering
Bilde: Titina på Romerike 6-timers 2012 (Foto: Maja Samsonstuen)

Da er det nye løpsåret i gang, og årets første løper fra klubben på maraton eller ultradistanse ble Titina Bakken. Hun fullførte Maratonkarusellen i Bergen 26.januar - og er dermed ferdig med første napp i "5 på Norsk" som hun satser på nok en gang.

Har du løpt ultra eller maraton og ikke blitt hedret med omtale på klubbens hjemmeside? Si fra til Olav, så skal vi rette opp fadesen!20130130
Trening på Bislett
Det er slutt på bruk av de tidligere treningsbevisene på Bislett, men kontrollen med hvem som trener klokken 17-19 på hverdager er hyppigere. Nokas har overtatt kontrollen, men det holder å si hvilken klubb du representerer.
Ny lue... samme design
Klubbens nye lue blir i et annet materiale enn tidligere. "Badehetta" er utgått, og erstattet med en lue som ikke sitter like stramt på hodet, men likevel er fleksibel - og den lett flosset på innsiden. Prisen er den samme, 199,- i samme design som den forrige lua.

Produktbeskrivelse: Teknisk og komfortabel lue for trening og konkurranse. Luen er laget i isolerende Bi-Elastic materiale med børstet innside som sikrer meget god komfort og beskyttelse på kalde dager. Laserkuttede ventilasjonssoner sikrer god avkjøling, optimal fukttransport og komfort.
Årsmøte og fellestrening onsdag 6.mars på Bislett
Årsmøtet 2013 vil bli arrangert på Bislett stadion i et møterom like ved løpebanene i underetasjen. Sett av onsdag 6.mars til løping før og/eller etter møtet (18:00-19:30). Endelig innkalling kommer i mail som sender alle medlemmene 13.februar.
2013-jan-15
Nytt medlem: Helge Reinholt
Bildet: Helge på Romerike 6-timers i år (foto: Maja Samsonstuen)

Helge Reinholt (46 i mars) er første medlem i klubben fra Telemark. Han er adjunkt i språk ved Tvedestrand og Åmli videregående skole. Som mange andre har han tatt raske steg fra ultraløpsdebut til å bli helt hekta - og også til å arrangere sitt eget ultraløp. Helge er primus motor for det nye terrengultraløpet "Telemarks Tøffaste" - som er 3.løp i "Norwegian Ultratrail Tour". Han fortsetter å løpe for Treungen IL, men stiller for RU når det passer seg slik.2013-jan-13
Kristin Runde blir løp nr 2 i Norwegian Ultratrail Tour 2013

Tomas Pinås (som også er medlem i Romerike Ultraløperklubb) er primus motor for Holmestrand Maraton og løpsleder for Vestfold Ultra Challenge. Nå har ildsjelen også tatt initiativ til en terrengultrakarusell - der han i første omgang inviterte med seg Kristins Runde og nykomlingen Telemarks Tøffaste.
Les mer om dette på kondis.no
Hvis dette blir en suksess fortsetter samarbeidet de neste årene, og for oss blir det da mest sannsynlig med et nytt terrengultra som overtar for Kristins Runde.Klikk på illustrasjonen for å forstørre:
2013-jan-13
Løpstøy er bestilt,
levering ca 1.mars

Alle har i dag fått epost med info om betaling for bestilt løpstøy og oversikt over hva vi har "på lager". Svært mange av våre nyeste medlemmer har bestilt "bunaden", dermed vil det bli svært mye gul/svart klubbantrekk å se på ultraløp og andre langløp i 2013.

oppdateres fortløpende med hva vi har på lager.
2013-jan-10
Nytt medlem: Harald Borthen Singstad
Bildet: Harald i Ulvådalen Ultra 2011 (foto: Olav)

Harald (48) har nok de fleste i klubben møtt på et eller annet ultraløp, og nå er mannen - som jobber med nasjonale festningsverk (i Forsvarsbygg) til daglig - nyinnmeldt i klubben. "Håper det også er plass til en utfløtta trønder som har gjort Hamarsing av seg" skrev han sammen med innmeldinga - og svaret var ja. På informasjonssiden om klubben kan du se hvordan medlemsmassen fordeler seg.Klikk på bildet for større utgave
2013-jan-10
Fin løpetur og hyggelig sammenkomst
Bildet: 9 av klubbens løpere på Lysaker (foto:Olav)
Søndag 6.januar hadde klubben invitert til en totimers løpetur og påfølgende pizzasammenkomst på Lysaker. Selv etter en god del forkjølelses- og andre forfall, var vi 10 medlemmer (5 kvinner og 5 menn) som fikk noen hyggelige timer sammen. Løpeturen gikk fra Lysaker i mest motbakke til Bogstad gård og tilbake igjen - i nydelig vintervær med sol og et par minusgrader.

Etter treninga og dusj samlet vi oss i lokalene til Xerox hvor det ble ubegrenset med pizza fra Peppes - og der praten fortsatte - nå først og fremst en diskusjon om framtidige klubbturer. Tre av de som var tilstede vil sette seg sammen og diskutere aktuelle utenlandsturer - mens undertegnede vil se på fellesopplegg i forbindelse med norske løp. Vi bør ha noe å presentere på årsmøtet 6.mars. Se flere bilder på KrampeGammelns blogg.2013-jan-01
Emelie Andersen påmeldt Kristins Runde
Bildet; Blogghead fra svenske Runners World
Påmeldingen til løpene våre har kommet bra i gang. To uker etter at påmeldingen åpnet er det 8 påmeldte i Kristins Runde og 22 i Romerike 6-timers. Den mest meriterte løperen på listene hittil er Emelie Andersen fra IK Hakarspojkarna. Næringsfysiologen debuterte på ultra i Hallsberg 12-timers 2008, og løp bl.a. et svært imponerende løp i TEC100 2011 der hun vant på 17:40:25 foran sterke løpere som Anna Grundahl og Sandra Lundqvist. Sandra har forresten løyperekorden for kvinner i Kristns Runde med 9:27:18 (2010).2013-jan-01
Kommer du på klubbtreff og fellestrening 6.januar?
Sted: Lysaker Torg 45 (50 meter fra buss og tog).

Se mail sendt ut i dag 1.januar. Vi løper en 2-timers tur sammen fra kl 11:00 der opplegget er at alle løper 2 timer og snur etter 60 minutter. Ruta vil følge fortau langs Vækerøveien til Røa og videre Sørkedalsveien så langt man kommer på 60 minutter - før man snur og kommer omtrent samlet tilbake til Lysaker. Etterpå samles vi i Xerox' lokaler til pizza fra Peppes og prat om noen aktuelle temaer... 1-1,5 time. Garderober og dusj på stedet.

16 av dere har meldt at de kommer eller kanskje kommer. Fint med en ny bekreftelse nå på om du kommer eller kanskje kommer, så vi får forberedt pizzabestilling. Send melding til Olav.
(14 km)... (husk å snu etter 60 minutter)2013-jan-01
Godt Nytt År!

Romerike Ultraløperklubb gikk inn i 2012 med 34 medlemmer. Det nye året 2013 innledes med nesten det dobbelte, 57 medlemmer. Dette er veldig hyggelige tall, og nesten alle som har meldt seg inn forteller at en sterkt medvirkende årsak er det åpenbart gode miljøet i klubben. Det siste er en flott attest - og noe vi alle skal ta vare på også i 2013.

Vi skal bry oss om hverandre, enten det går bra eller dårlig med løpinga - og ikke minst når skader eller sykdom setter oss tilbake eller - grøss og gru - gjør at vi ikke får løpt for en kortere eller lengre periode.

Lykke til med sesongen 2013 - og harmoni i livet ellers også.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.