Romerike Ultrafestival 2014 - NM 24-timer

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 17. Feb 2016

Romerike Ultrafestival
26. - 27. juli 2014

Etter 10 år med Eidsvoll 6-timers / Romerike 6-timers (+ 12- og 24-timersløp i 2014) tar klubben en pause fra timesløp og satser på Romerike50 i sommer- og vinterutgave fra og med 2015. Det kan hende 6-timersløpet gjenoppstår senere.Det var varmt og tøft spesielt de første 12-timene på Jessheim friidrettsstadion da Bjørn Tore Taranger og Hilde Johansen vant 24-timers i Romerike Ultrafestival og samtidig sikret sen NM-titlene 2014 på samme distanse.

Det var første gang NM 24-timers ble arrangert et annet sted enn på Bisletts innendørsbane vinterstid. Selv om det var utendørs denne gangen var det betydelig varmere enn inne på Bislett. 24-timersløpet avsluttet Romerike Ultrafestival som også hadde klasser for 6- og 12-timers løp. Det var totalt 67 av 86 påmeldte som startet i varmen. Løypa som ble benyttet var nøyaktig 600 meter, der halvparten ble løpt på friidrettsstadionen, og resten på gangveier utenfor.

IMG_4768_Bjørn_Tore_Taranger_årets_ultraløper_2013.jpg

Ultraløperkongen av Norge

Vår etter hvert suverene 24-timerskonge, Bjørn Tore Kronen Taranger fra IL Gular, vant sitt femte NM-gull i ultraløp på rad (2 på 100 km og 3 på 24-timers). Det er fantastisk å se hvordan han motiverer seg for konkurransene enten det er VM , NM eller et lokalt karuselløp. Det er også få som viser samme glede over hver seier - selv om det blir aldri så mye en vane! Han er også usedvanlig flink til å gratulerer konkurrenter og takke arrangører.

Taranger har etter hvert opparbeidet seg solid rutine i ultraløp, og han lot seg ikke affisere av at et par andre raste ut i større fart. Etter fem timer i steikende sol og opptil 32 varmegrader overtok han ledelsen i løpet fra Amund Totland som hadde ledet til da. Senere så han seg ikke tilbake før han var i mål etter 230,860 km.

Romerike-Ultrafestival-2014-Hilde-Johansen.jpg

Hilde Johansen kunne ikke være dårligere enn NM-grossist Bjørn Tore Taranger, og løp sisterunden (600 meter) med det norske flagget over hodet (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Hilde Johansen med sitt første NM-gull
Hilde Johansen har rukket å vinne en god del ultraløp, men årets NM 24-timers ga løperen fra Haga på Romerike hennes første NM-gull. Halvveis inn i løpsdøgnet så det imidlertid stygt ut, og slik oppsummerte hun hendelsen på Facebook (i en gåpause underveis i løpet):

- Status litt over halvveis i NM 24-timers på Jessheim: Fin form og jevnt tempo hele veien fram til ca 85 km da den j... høyrehofta begynte å klage. Etter massasje ved ca 97 km og skobytte et par runder seinere, ble det bedre. Formen ellers er fin, og jeg løper lett og ledig igjen. Tempoet er likevel noe begrenset, og jeg vil hele tiden vurdere om jeg må gå mer enn jeg løper.

Hilde slapp store problemer resten av løpet og kom i mål til sikker seier med 175,839 km, 13 kilometer lenger enn klubbvenninnen i Romerike Ultraløperklubb, Ragnhild Audestad, som perset med 162,974 km. Det var ikke mange andre som perset i varmen under Romerike Ultraløperfestival om vi ser bort fra debutanter.

IMG_4755_RAgnhild_Hilde.jpg

Ragnhild Audestad og Hilde Johansen, glade klubbvenninner med sølv og gull i NM 24-timers. Begge ble også veteranmestere i sine respektive aldersklasser.foto: Roar bakken Stovner).

6-timers

Ninette Banoun fra SK Vidar vant kvinneklassen på 6-timers med 63,795 km og holdt unna for Hilde Ackenhausen fra Spiridon LLL som avsluttet sterkt og var bare 340 meter etter da sluttsignalet varslet at løpet var over. I herreklassen vant arrangørklubbens John Lund med 64,176 km. Her ble det spennende da Kristian Hoel fra KLP tok innpå mot slutten, men han manglet til slutt 379 meter på å ta igjen Lund.

IMG_4639_Pallen_kvinner_6H_Hilde_Ninette_Wenche.jpg
Pallen på kvinnenes 6-timers løp: Hilde Ackenhausen, Ninette Banoun og Wenche Dørum.


IMG_4646_Pallen_herrer_6H_Kristian_John_Even.jpg

Pallen i herreklassen med Kristian Hoel, John Lund og Even Nedberg.

IMG_4569 _Cecilie_Landro_dusj.jpg
Cecilie Landro kjøler seg under dusjen. Med runder på bare 600 meter fikk hun og de andre løperne regelmessig nedkjøling på denne måten (foto:Olav Engen)


12-timers

På 12-timers vant fjorårets NM-vinner på 24-timers, Edna Karin Boge Leikvoll fra BFG Fana med 116,837 km. Herreklassen ble vunnet av danske Henrik Westerlin med 132,404 km. Han satset i utgangspunktet på å slå den danske rekorden og løpe er enn 140 kilometer, men det gikk ikke i den sterke varmen.


IMG_4674_Edna_Leikvoll_pallen.jpg

Edna Leikvoll var eneste kvinne i 12-timersløpet, men løp uansett et glimrende løp.


Alle resultater 6- 12 og 24-timers (Topp Tid resultatservice)Reportasje fra 24-timersløpet og NM på kondis.no:

Reportasje fra 6- og 12-timersløpet på kondis.no:

6- 12- og 24-timersløp +maraton
10-årsjubileum for 6-timers i 2014
Lørdag 26. juli 2014 kl 10:00
Jessheim friidrettsstadion*

* NM-arena 2014 også for Senior-NM i friidrett, 22. - 24. august.

Løp så lenge du vil...Et 6-timersløp er en idéell introduksjon til ultraløping. Her MÅ du ikke løpe en bestemt distanse, du løper (eller går) bare så langt du orker på 6 timer. Du har dessuten hele tiden kort vei til mat/drikke og annen service. Dessuten er du aldri alene... det er løpere spredd i løypa hele tiden. Du går i mål samtidig med vinneren, men har sannsynligvis løpt kortere i løpet av de seks timene.

Samme prinsipp som for 6-timersløp gjelder også for 12- og 24-timersløp

Løpsleder:
Olav Engen
+47 901 72 776

Max 200 deltagere totalt
Nettpåmelding stenger 24. juli 23:30.
Ingen etteranmelding løpsdagen.
NM-deltagere må være medlem i klubb tilsluttet NFIF.

Startkontingent

De som har helårslisens betaler ikke engangslisens.

Helårslisens kan du kjøpe her
Du må være medlem av klubb tilsluttet NFIF for å kjøpe helårslisens.

Klasser i 6- 12- og 24-timersløpet
M/K 16-17, M/K 18-19, M/K 20-22 M/K 23-34, M/K 35-39 osv 5 årsklasser. Minstealder 16 år!
Samme inndeling for maraton, du melder deg på i 6-timers og velger selv om du avslutter etter maraton.

NM 24-timers: Senior menn og senior kvinner (uansett alder)
Veteran-NM 24-timers: Menn/kvinner 35-39, 40-44 osv 5-årsklasser så langt det er deltagere

Maraton
Det er offisiell maratonpassering (42.195 meter) og separat resultatliste for maraton. Du melder deg på 6-timersløpet og velger om du avslutter ved passering maraton eller fortsetter videre i 6-timersløpet. Det tas offisielle maratontider også for deltagere på 12- og 24-timers.

Premiering
Løpets t-trøye til alle påmeldte på alle distanser innen 15. juni og deretter så langt lageret rekker.
I tillegg premier til de 3 beste totalt på alle distanser.
Det er ikke separat premiering på maraton, men resultater settes opp klassevis.
NM:NFIFs mesterskapsmedaljer til tre beste kvinner og menn på 24-timers.
Veteran-NM: Veteranutvalgets (NFIF) mesterskapsmedaljer til de tre beste i alle aldersklasser kvinner og menn.
For å telle i NM /Veteran-NM må deltagere være medlem i klubb tilsluttet NFIF.

Starttider (obs:korrigert starttid 12-timers)
6-timers kl 10:00 målgang/sluttsignal 16:00
12-timers kl 10:00 målgang/sluttsignal 22:00
24-timers kl 10:00 målgang/sluttsignal 10:00 (sø)

Løype
Samme løype som i fjorårets Romerike 6-timers; 600 meter hvorav det meste inne på friidrettsbanen. Se løype- og arenakart lenger ned.

Tidtagning
ToppTid sørger for tidtagingen. Det er to chip i startnummeret, altså ingen chip rundt anklene. Husk at startnummeret MÅ være med hele tiden, og det skal være synlig forfra. Løpende oppdatering på display i rundingsområdet og på web.

Sluttsignal og resultat
Resultatet ditt er den distansen du har tilbakelagt i løpet av 6, 12 eller 24 timer. Du godskrives alle runder selv om du avslutter før sluttsignalet. De som løper til sluttsignalet lyder, får tillagt det de har løpt av pågående runde. I et timersløp er det ingen som bryter, du får uansett godskrevet en distanse bare du har passert runding minst én gang.

Når sluttsignal lyder for 6-timersløpet og 12-timersløpet skal 24-timersløperne bare fortsette å løpe. Når sluttsignal lyder for de ulike distansene må løperne vente på arrangørens folk som sørger for sluttmåling av distanse etter siste målpassering.

Resultater ONLINE
Det blir online resultatservice løpsdagen via ToppTids resultatsider. Den samme smartlinken fører til de endelige resultatene når de offisielle resultatene er klare.
ToppTid har en ny resultatapplikasjon som tilbyr tilpassede sider til både mobiltelefoner og til nettbrett / pc-er. Det er utrolig mye informasjon som legges ut for utøverne å kose seg med og funksjonalitet til å sammenligne sine tider mot andre. Linken er en 'smart' link og sjekker om man er på en mobiltelefon eller på tablet/PC og sender deg til den siden som passer best.

Kvalitetsløp
Romerike Ultrafestival er et Kondis kvalitetsløp. Det innebærer bl.a. nøyaktig kontrollmåling og kr 50,- i rabatt til Kondis medlemmer uansett når de melder seg på.

IAU Bronze Label løp
Romerike 6-timers er et IAU Bronze label løp – en internasjonal sertifisering som vi nå skal søke om å få utvidet til alle distansene i Romerike Ultrafestival.

Mat&drikke
Det er rikholdig utvalg av mat/drikke ved hver passering av start-/målområdet . Mer info om hva som serveres og når det serveres (spesielt for 24-timersløpet) kommer senere. Plass er avsatt til egne depot langs løypa der det også er plass til egne supportertelt.

Garderobe
Garderobe og toaletter er tilgjengelig under tribunene i Jessheim Arena (inngang mot friidrettsstadion). Det er også toaletter ved friidrettsanlegget rett etter at løperne har kommet gjennom tribunetunnellen.

Overnatting
Løpet arrangeres få kilometer fra Gardermoen med alle hotellene der i ulike prisklasser. Både Rica Hotel Gardermoen, Thon Hotel Gardermoen og Quality Airport Hotel Gardermoen ligger i «gangavstand» fra Jessheim friidrettsstadion (2,5 km). Ta direkte kontakt med hotellene for booking.

Det vil også bli mulig med parkering av bobiler (ved ordinær parkering) og oppsetting av telt i område for "depot egen support". Se arena- og løypekart lenger ned.

Våre støttespillere
Hytteplan AS
Kondis
Romerike50
ToppTid
Ullensaker/Kisa IL Friidrett

Tysk side med svært omfattende statistikk, resultater og terminlister fra hele verden.


Arena og løypekart 2014:


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.