Didrik Hermansen kåret til Årets Ultraløper 2015

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 22. Jan 2016

Utdrag fra kunngjøringen på kondis.no:

Kåringen av Årets Ultraløper foretas av NFIFs ulraløpsutvalg etter avslutning av hvert kalenderår, og utmerkelsen deles ut i samarbeid med utvalgets hovedsponsor Hytteplan AS. Det deles ut pris til beste kvinnelige og mannlige ultraløper sesongen sett under ett.


Didrik Hermansen underveis i LavaredoUltra Trail

Årets Ultraløper 2015:
I herreklassen har det også i 2015 vært veldig mange sterke prestasjoner. Noen har hatt en ekstrem prestasjon, andre har hatt flere knallgode løp. Valget i 2015 ble til slutt ganske lett, da Didrik Hermansen både har ekstemt gode enkeltløp og en knallsterk sesong med mange topp internasjonale resultater. På kvinnesiden var det enighet om at Malene Blikken Haukøy var vår beste kvinnelige ultraløper, og her var det spesielt prestasjonen i Hornindal Rundt som feide all tvil til side.

Didrik Hermansen (35) Romerike Ultraløperklubb
Han har imponert mer enn bare nordmenn i år, den tidligere lynvingen på Elverums elitelag i håndball. Han løper fort på flatmark, f.eks. 100 kilometer, og han løper nesten like fort i terrenget der han på to år har etablert seg i den absolutte verdenseliten. Som en av de aller beste løperne i Ultra-Trail World Tour blir han nå invitert til alle de største terrengultraløpene. En komplett ultraløper som ennå ikke har nått toppen av karrieren, men som likevel var et klart valg som Årets ultraløper 2015. I løpet av året har han også giftet seg med sin Ida, så det har vært et minnerikt år for naprapaten og ultraløperen.

Noen av årets prestasjoner der løpet i Laveredo topper en fantastisk sesong.
-Transgrancanaria (Spania) 127,5 km 8666 høydemeter, 2. plass – 6:30 fra seier.
-Lavaredo Ultra Trail (Italia) 119 km 5850 høydemeter, 1. plass – løyperekord med 8 min, seier med 27 min!
-Annecy (Frankrike) VM terrengultra 84,9 km 5 250 høydemeter, 10. plass og klart beste norske.
-UltraVasan (Sverige) 90 km, 3. plass og beste norske.

Andre som ble vurdert: Bjørn Tore Kronen Taranger fra IL Gular, John Henry Strupstad fra FIK Ren-Eng og Sondre Amdahl fra Romerike Ultraløperklubb.

Målgang i Lavaredo Ultra Trail (arrangørfoto)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.