Jubileumslangtur i realt vintervær!

Postet av Romerike Ultraløperklubb den 10. Jan 2016

Klubbtreningen andre helgen i det nye året var lagt til Letohallen på Dal der Bjørn Hytjanstorp arrangerte "legendariske" langturer i ultrasportens (den norske) barndom. I de vintrene Letohallturene ble arrangert var det stort sett alltid realt vinterføre, og slik ble det faktisk i år også.


Mye snø og mange minusgrader ventet deltagerne - der utfordringen var like stor med å komme til Letohallen med bil som det var å løpe 26 eller 17 kilometer i snøen.De som trosset været og ble med på turen (foto: Tom Erik Paulsen)


Bjørn la ut omtale fra turen på Facebook, se nedenfor:

Letohallen, søndag 10. januar 2016: Jubileumslangtur med startsted utenfor Letohallen. Treningsturen fikk sitt navn fordi det i år er 10 år siden undertegnede dro i gang med faste langturer hver søndag fra Letohallen.


Dagens løpetur gikk i den farten jeg hadde sett for meg, men farten var jo "satt" før jeg fikk kjenne på både været og føret som ble servert oss fra oven. For å opprettholde fart og fremdrift måtte dermed hver og en av de som møtte opp jobbe en del hardere enn ...normalt.
Søndagens snørydding hadde nemlig ikke kommet helt i gang, og det ble derfor en del basking med snøen - særlig på gangvegene. Og langs den såkalte Promillevegen fra Moreppen til Trandum var det regelrett såpeglatt, noe som ved en anledning sendte forfatteren av dette innlegget i bakken. Da vi var tilbake ved Letohallen var alle fri for andre plager enn uvant støle muskler på grunn av mye snø og isete veier. Dermed var da også 26 km akkurat passe langt på en dag som dette.

Hvilken fart vi holdt er ikke helt enkelt å vurdere/forholde seg til for andre enn de som faktisk var med (eller ute på veien i dag). For 26 km med joggesko på en slik dag må bare oppleves. Men jeg har jo Facebookvenner som også har vært ute i dag, f.eks. på sykkel og ski, og disse merket nok også at det var krevende forhold utendørs i dag. Dermed fikk vi ikke antall kilometer helt gratis. De som holdt på lengst var ute i nesten tre timer (2.57), og en løpetur på tre timer er en solid økt - uansett fart. Det samme gjelder de som valgte en kortere variant (17 km). Alle fikk en solid økt i godt selskap.

Jeg vil takke alle som stilte opp på denne treningsturen, og jeg håper ingen av de "ferske" ble skremt fra å bli med på tilsvarende løpeturer i fremtiden. Jeg vil også få takke Tom Erik Paulsen for at han stilte opp som fotograf (både foto og video) slik at undertegnede kunne fokusere kun på å sette det ene beinet foran det andre J.


De som var med - fra venstre: Lars Philip Olaussen, Gry Løberg, John Lund, Tero Markus Paivarinne, Bjørn Hytjanstorp, Kent Hertaas og Louise Skak.
Foto: Tom Erik Paulsen

Her er kartet jeg hentet ut av min gode gamle Garmin Forerunner 205:
https://www.google.com/maps/d/viewer


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.